Feyenoord-talent haalt La Gazzetta met carrièreswitch: ‘Ik wil levens redden'

Zaterdag, 8 mei 2021 om 08:05

Splinter de Mooij maakte vorige week bekend dat hij het profvoetbal gaat verruilen voor een studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het bericht maakte veel los en werd zelfs buiten Nederland opgepikt. “Zelfs La Gazzetta dello Sport schreef erover”, vertelt De Mooij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Ik begrijp het juist heel goed. Natuurlijk dromen veel jongetjes (en meisjes) ervan om voetballer te worden, maar ook arts is voor veel kinderen een droom. Een plek in een opleiding krijgen is niet iedereen gegeven, dus als je die kans krijgt, dan is het prachtig om die aan te pakken.

Voetbal is misschien financieel een (potentieel) betere carrière, maar geld is niet alles in het leven.

8 mei 2021 om 08:15

Een goede arts verdiend uitstekend, bovendien ben je arts niet tot je 35e, maar waarschijnlijk je hele leven. Dus voor 't geld hoeft ie niet perse de voetballerij in. Ik snap zijn keuze ook wel, voetbal is maar bijzaak joh, totaal onbelangrijk eigenlijk als je het vergelijkt met zijn ambities.

8 mei 2021 om 08:17

Is ook zeker waar, maar als arts verdien je tonnen per jaar, als voetballer in potentie miljoenen (als je echt doorbreekt).

Maar helemaal met je eens, een bijzaak (wel een hele leuke bijzaak overigens ).

8 mei 2021 om 08:22

Je moet echter wel een uitzonderlijk goede arts zijn om tonnen per jaar te verdienen.

8 mei 2021 om 08:24

Als arts kan je nog genieten van de geneugten van het leven. Als profvoetballer begint je leven pas na je 35ste...

8 mei 2021 om 08:28

Nou nee. Als je Ernst Kuipers of Diederik Gommers heet misschien. Anders verdien je dat bij lange na niet. Daarbij is het nog niet zo makkelijk een plek te krijgen als chriurg bijvoorbeeld. Dat je de geneeskunde opleiding doet zegt nog weinig over wat voor arts je kan/gaat worden

8 mei 2021 om 08:29

Uitzonderlijk goede arts om tonnen te verdienen? Welnee, specialisaties zijn vaakal genoeg. Daarbij komt 95% van de voetballers niet verder dan de ED, waar je ook een paar ton verdiend, alleen dan maar tot je 35e!

8 mei 2021 om 08:49

Om tonnen te verdienen wel. Een goed gespecialiseerde arts in loondienst verdient tegen de 10.000 per maand. Dat is 120.000. Zeker geen tonnen per jaar. Deze bedragen zijn echter voor bepaalde specialisaties. Het schommelt een beetje tussen de 5000 en 10.000. Maar je bent al wel over de 30 jaar heen voor je gespecialiseerd bent. Als zelfstandige is dit salaris keer 2 à 2,5.

8 mei 2021 om 13:09

Een goede arts kijkt niet wat hij verdiend maar probeert patiënten zo goed mogelijk te helpen. Deze jongen heeft dus een heel bewuste keuze gemaakt.

8 mei 2021 om 13:12

Sommige doen dat ook door maatschappen op te zetten maar de meeste werken in een academisch ziekenhuis waar ze onder een CAO vallen. Ik heb het verschil aan de lijve ondervonden bij mijn vrouw, de 1 moet productie draaien en hebben amper tijd voor je en de ander nemen gewoon de tijd voor je.

8 mei 2021 om 14:57

Als arts begint je leven ook niet veel eerder dan je 30e hoor, natuurlijk heb je meer vrijheden tijdens je studenten periode dan de gemiddelde profvoetballer, maar de studie is best pittig en in de coschappen wordt je vooral heel erg geleefd en doorloop je een uitputtende fase van je studie. Arts zijn is echt niet alleen maar lang leve de lol studeren en een beetje geld innen met je mooie baan, is ook gewoon een zware lichamelijke en psychische belasting waar niet iedereen tegen bestand is.

Misschien had hij tot zijn 28 kunnen voetballen en dan ondertussen een opleiding doen en dan arts worden?

8 mei 2021 om 08:51

Dan onderschat jij de intensiteit van een medische opleiding.

8 mei 2021 om 08:52

Epke Zonderland doet dat inderdaad ook. Denk alleen dat het met voetbal nog wel iets moeilijker te combineren is. Je bachelor kan je nog wel halen, zodra je coschappen gaat lopen is het niet meer te combineren.

8 mei 2021 om 15:03

En Epke Zonderland is ook gelijk het bewijs dat het eigenlijk niet kan. Epke Zonderland heeft jarenlang z'n studie op een laag pitje gezet voor de OS en nu staat het sporten op een laag pitje om de studie met vertraging af te ronden. Dan heeft Epke nog het geluk dat ie een sport doet waar je individueel kunt trainen en waar je maar 2 piekmomenten per jaar hebt.

Ach ja, met een naam als splinter, kan ik me goed voorstellen dat hij op de eerste hulp wilt werken, en voetballen met een splinter is niet echt top. On topic, die jongen zal gezien hebben dat hij het misschien toch niet in zich heeft zich elke dag te motiveren om op het voetbalveld te staan en als je geneeskunde kunt studeren is dat natuurlijk een prima alternatief. Dat is een carrière voor de rest van z'n leven. Er zijn genoeg profvoetballers die na hun carrière in een laagstaande baan terecht komen. Ik ken iemand die tot z'n 35e profvoetballer in de lagere klassen was en nu bouwvakker is. Dat is een behoorlijke klap voor iemand. Dus ik zich succes Splinter!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Het goede optreden van Denzel Dumfries op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren