Na Feyenoord-cafés ook Ajax-kroeg doelwit van explosie

Zaterdag, 8 mei 2021 om 07:29 • Laatste update: 08:50

Er is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ontploffing geweest bij café Vak West, dat erom bekend staat dat er veel Ajax-supporters komen. De politie gaat ervan uit dat er bij de ontploffing zwaar vuurwerk is gebruikt, waardoor er een raam is gesneuveld. Er wordt onderzocht of de ontploffing verband houdt met de incidenten bij Feyenoord-cafés van eerder deze week.

In de nacht van donderdag op vrijdag vond er een explosie plaats bij café The Hide Away op het Kreekplein in Rotterdam, nadat eerder in de week café 't Haantje op Zuid doelwit was. Bijna tegelijk met de explosie bij het The Hide Away ging er een explosief af in de Rotterdamse wijk Hoogvliet. Acht gezinnen moesten hierdoor tijdelijk hun huis uit. Later in de nacht van donderdag op vrijdag was er een ontploffing bij een flatgebouw in Rotterdam-Schiebroek. Ook in dit geval moesten mensen tijdelijk hun woning verlaten. Er zou een vuurwerkbom zijn gebruikt.

Of er een verband is tussen de explosies bij The Hide Away en café 't Haantje kon de Rotterdamse politie nog niet zeggen. Ook over een eventueel verband met de Klassieker tegen Ajax van zondag konden geen mededelingen worden gedaan. Er wordt nu onderzocht of de ontploffing in Amsterdam verband houdt met de eerdere incidenten in Rotterdam. Daarvoor werd vrijdagavond een 21-jarige Amsterdammer opgepakt. De vuurwerkontploffing bij café Vak West in Amsterdam-West vond vrijdagavond plaats rond 23.30 uur. Er zijn geen gewonden gevallen door de explosie, al is er wel een raam gesneuveld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Hier kon je op wachten. En maar zeuren dat er geen fans meer bij de klassieker mogen

8 mei 2021 om 07:51

Het is een trieste bedoeling. Waar je enigszins nog hoopt dat het niks met voetbal te maken heeft. Helaas weten we wel beter. Weet je als ze in een bos of weiland elkaar af maken moeten ze zelf lekker weten. Heb ik weinig moeite mee. Nu pakken ze onschuldige ondernemers die het al zwaar hebben. Zo jammer dit

8 mei 2021 om 08:19

@bliek, op voorwaarde dat ze elkaar dan ook echt afmaken in dat bos of weiland. De zorg kan op dit moment geen extra gewonden verzorgen. On topic: te bedenken dat we nog niet eens weten wie de eerste branden hebben gesticht. Ik hoop echt dat het hierbij blijft maar ben bang voor nog meer ellende.

8 mei 2021 om 08:09

Zit je dan tijdens de klassieker lekker thuis. De wedstrijd waar de sfeer het mooist kan zijn. Ach ach, wat hebben we het zo goed met ons clubje voor. Ik kan er geen medelijden meer mee hebben hoor. Verpesten het allemaal zelf.

8 mei 2021 om 08:39

Nederland is het enige land ter wereld dat geen klassieker kan organiseren, maar het volk lijkt de kwantiteit van de staat/politie gewoon simpelweg te accepteren. We hebben ons best gedaan, jammer. Ronduit belachelijk, dat men accepteert dat enkelingen het voor de rest verpesten. Volgende stap geen vuurwerk omdat er altijd wel iemand in ziekenhuis beland, geen nachtleven, want er is altijd wel ruzie? Nee het kabinet en politie zijn aan zet en er is 1 simpele oplossing, wat in Duitsland en Engeland fantastisch werkt. De voetbalwet. 1 hele simpele wet dat er gewoon voor zorgt dat het uitvak volgend jaar vol zit. Echter, waar andere grote landen hun politie op orde heeft, hebben wij sinds Rutte steeds minder agenten. En niet alleen rondom de klassieker zie je dat handhaving een probleem is. Aangiftes worden amper behandeld. Dit is een structureel probleem en dient gewoon opgelost te worden door de staat.

8 mei 2021 om 09:12

De politie en het kabinet zijn aan zet? Pardon?????? De zogenaamde supporters zijn zelf aan zet. Gedraag je gewoon.

8 mei 2021 om 09:22

Dus jiij bent voorstander van 1 verpest het voor iedereen idee? Leuk leven zullen we hebben aangezien er overal mensen zijn die het verpesten, zoals in mijn voorbeeld met vuurwerk en nachtleven. Ken je de Engels en Duits voetbalwet? Weet je wat dat doet? Tuig levenslang meldplicht bij iedere wedstrijd van je club. Dan denk je wel 3x na of je een fout maakt. Incidenten in Engeland en Duitsland zijn rondom wedstrijden naar een 0 punt gegaan, maar goed laten we vooral het huidige beleid voort zetten, geen agenten, geen zorgpersoneel, geen leger, geen onderwijs, geen boeren. Gaat goed zo!

8 mei 2021 om 09:24

Ik ben ook voor die Britse voetbalwet.
Bij bewezen overtreding,onmiddelijke hechtenis en levenslang stadionverbod.

8 mei 2021 om 10:06

Als er iemand zou zijn die het voor de massa verpest dan zou het probleem niet zo groot zijn, zoals het nu is. Jij en ik kennen allebei de totstandkoming van dit zeer trieste besluit. Ik vind het van de zotte dat we voetbal zo belachelijk belangrijk maken, dat er een grote groep mensen het niet kan hebben dat er ook mensen zijn die een andere club supporteren en dit blijkbaar hen het recht geeft om dit soort zeer trieste gedrag te vertonen. Binnen die groepen zelf weet men heel goed wie wat doet. Laat de grote jongens het dan eens zelf intern regelen. Maar blijkbaar is het niet belangrijk genoeg voor ze. Mij zal het een zorg wezen dat vrienden voor Feyenoord zijn, ik kan hier net zo makkelijk met ze onder het genot van een biertje de wedstrijd kijken. Ik begrijp best dat de voetbalbeleving enorm hevig is, maar er zijn echt wel grenzen. En ik vind het belachelijk dat er zoveel politiebudget wordt gespendeerd. Als we als supporters niet fatsoenlijk naar een stadion kunnen, dan doen we toch iets niet goed met elkaar? Of als een wedstrijd van onder de -19/-18 door een stel doorgesnoven mongolen wordt verstoord, omdat ouders van de tegenstander juichen. Serieus...... moeten we daar een wet voor gaan maken? Of moeten we eens het besef gaan krijgen dat het anders moet. We worden steeds meer individualisten en daar kan geen wet tegenop!

8 mei 2021 om 18:57

Ik vind hem te gemakkelijk,. als je puur naar de feiten kijkt is het nog geen 1% dat het verpest voor 99%. Die 1 procent zou met levenslang stadionverbod en levenslang meldplicht echt binnen no time weg zijn.

Daarnaast heb je het over politie inzet. Bij 99% van de wedstrijden is het politie inzet minimaal, vergelijkbaar met nachtleven en festivals. Het aantal incidenten in Nederland is minimaal, maar gebeurt voornamelijk bij clubs waar de infrastructuur niet juist is. Zo moet je bij Ajax langs het Arena Boulevard komen om bij het uitvak te kunnen komen. Daarnaast moet Feyenoord met OV komen, zijn allemaal verkeerde beslissingen.

Geld heeft overigens niks met bezuinigen te maken. Je kan namelijk heel groot investeren in technologie, maar niks aan personeel. Het is structureel een tekort aan personeel in welke branche dan ook. Je kan overigens in Nederland niet in het uitvak zitten zonder CC en identiteits bewijs. Dus met een zerotollerance beleid ben je er zo van af. Waar ik het over hebt werkt overal op de wereld. Maar als jij niks wilt oplossen, houdt het op

9 mei 2021 om 06:04

Het is nog steeds een hele hele kleine groep. Trouwens als jij vindt dat er te veel geld wordt gespendeerd, dan zou je juist voorstander moeten zijn van de voetbalwet.

9 mei 2021 om 06:06

Bij de arena hoeft men niet over de boulevard. Ze kunnen rechtstreeks via een sluis het stadion in. Echter wordt deze sluis al jaren niet meer gebruikt.

8 mei 2021 om 11:05

@ ajaxrkc33 Persoonlijk blijf ik het maar belachelijk vinden dat mensen die geen geweld gebruiken gestraft worden voor het wangedrag van anderen. Dat heeft naar mijn mening helemaal niets met gerechtigheid te maken, maar goed dit gebeurd helaas wel vaker in Nederland onder het mom van "de goede moeten dan maar leiden onder de kwade". Het verbannen van publiek was oorspronkelijk ingevoerd door ongeregeldheden in en rondom de stadions op wedstrijddagen, maar ze hebben de laatste jaren van klein tot groot alles aangegrepen om het maar te verlengen (zelfs online scheld tirades). Ook al had het niets te maken met de Klassieker zelf. Ook de in de pers flink opgestookte verhalen van "ajax hooligans", terwijl op beelden het duidelijk te zien was dit dit om normale supporters (waaronder ook vrouwen, kinderen en senioren) ging die niets hadden misdaan. En nog belangrijker; waarvoor de gemeente Amsterdam en de Amsterdamse politie verschillende malen veroordeeld zijn door de rechtbank voor uitlokking, bewuste escalatie, gebruik van buiten proportioneel geweld en gebrekkige organisatie rondom huldigingen/wedstrijden. Tenslotte blijft ik het maar te idioot voor woorden vinden dat we in Nederland nog steeds met een niet functionerende voetbalwet zitten, terwijl het al tig jaren duidelijk is dat het maar een slap aftreksel is van de Engelse voetbalwet .

Door dit soort dwaze acties kan je de terugkeer van uitsupporters bij De Klassieker wel vergeten. Ben bang dat er morgen rond de wedstrijd ook nog wel wat staat te gebeuren.

8 mei 2021 om 07:36

Ze zullen Ajax zeker op wachten.

8 mei 2021 om 07:41

Maar er is nog geen enkel verband bewezen. Ik snap je wel wat je bedoelt hoor, maar zolang er niks bewezen is kan er ook geen conclusie aan de uitsupporters verbonden worden. Één ding is zeker, morgen zal het niet corona proof zijn in Rotterdam als de bus van Ajax aankomt. Ik hou wel van dit soort rivaliteit, maar van andermans spullen of van onschuldige gezinnen blijf je af. Dat je een fakkeltje naast een bus afsteekt om zo je steun te betuigen of je haat naar een andere club, lekker doen. Maar stenen gooien, vuurwerk bommen, etc. gaat mij gewoon te ver.

8 mei 2021 om 07:49

Er is gisteren een 21 jarige Ajax supporter opgepakt wegens verdenkingen naar de aanslagen in rotterdam.Idd nog niets bewezen hoor maar t lig er wel dik op.Ik hou ook van bussen op wachten , fakkels en dat soort dingen. Gaan we dingen slopen dan is het bij mij klaar

8 mei 2021 om 07:54

Er staat nergens vermeld dat het een supporter van Ajax is. Dat hij uit Amsterdam komt wil niet zeggen dat hij voor Ajax is hoor.

8 mei 2021 om 07:55

In dit artikel staat het niet. Maar er zijn meer nieuwsartikelen buiten vz.

8 mei 2021 om 07:56

Hij schijnt inderdaad boos te zijn omdat hij niet mocht meedoen met de online pubquiz..

8 mei 2021 om 11:38

@ Bliek Dat feit alleen al betekend dat het beter is om eerst maar even af te wachten wat eruit het recherche onderzoek komt. Maar goed wetende hoe de riool journalistiek werkt, en het principe "onschuldig totdat het tegendeel bewezen is" in de praktijk zelden tot nooit echt toegepast wordt; zullen velen al hun conclusies hebben getrokken voordat er echt wat duidelijk is.

9 mei 2021 om 06:08

Er is geen officiële bron die aamgeeft dat het ajacied is. Dit hebben vele media ee van gemaakt.

Lange nacht.... Van vrijdag op zondag Overduidelijk dat al deze acties door zogenaamde supporters zijn uitgevoerd. Wat ze hier nou willen bereiken, geen idee....

8 mei 2021 om 07:54

Helaas hebben we een aantal radicale zogenaamde supporters bij de teams zitten, die dit soort domme dwaze acties plegen. Geef ze een lange gevangenis straf om het nooit meer te vergeten. Vanuit beide supporters vereniging moeten nu ook de mensen op staan om dit soort radicalen te verbannen. Maar volgens mij voelen ze zich te hoog om dit soort dingen publiekelijk af te keuren.Echt om van te kotsen🤮

Je hoopt dat het niks met zogenaamde 'supporters' van beiden clubs te maken heeft, maar eigenlijk weet je wel dat dit hoogstwaarschijnlijk wel het geval is. Kansloos niveau en hopen dat dit niet de 'nieuwe mode' wordt voor toekomstige klassiekers. Vrees dat we weer in geweldsgolf van zogenaamde wraak terechtkomen op deze manier. Slaat ook nergens op natuurlijk om gewone ondernemers zo te pakken, omdat ze veel Feyenoord- of Ajaxfans onder hun klanten hebben rond wedstrijden.

Kon je al deze supporters maar opblazen zodat de normale supporters weer naar het stadion kunnen bij Ajax Feyenoord.

Iedereen noemt ze nog supporters of 'supporters'; dit is gewoon pure terreur

Wat een onzin dit, je zou denken dat het om Boca tegen River gaat. Een belachelijke rivaliteit is dit, eentje die bovendien al jaren geen rivaliteit meer is, dus waar gaat dit in godsnaam over?

8 mei 2021 om 11:51

@ Rm1334 Dat het compleet onzinnig is ben ik met jou eens, maar er zijn natuurlijk meerdere rivaliteiten dan alleen die van Boca Juniors vs Riverplate. Waarbij sportieve prestaties of eindklasseringen weinig tot niets te maken hebben met de haat en nijd die supportersgroepen richting elkaar hebben. Ook al zou Ajax of Feyenoord degraderen zal deze ongezonde rivaliteit echt niet verdwijnen.

Idioten eerste klas. Ik ben een echte ajacied, maar heb ook genoeg vrienden die niet samen met mij in de arena zitten, maar in de kuip. Sterker nog mijn eigen vader van een echte feyenoorder. so be it. Elkaar even jennen bij een verlies is leuk, maar meer dan dat niet. Het is en blijft een spelletje. Niet meer niet minder.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren