Barcelona gaat confrontatie aan met UEFA en eist ‘respect’

Vrijdag, 7 mei 2021 om 23:52Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:55

Barcelona komt zaterdag met een statement over de maatregelen die de UEFA tegen de club heeft aangekondigd, zo meldt Mundo Deportivo. De Catalanen staan lijnrecht tegenover de Europese voetbalbond als het gaat om de Super League. Negen clubs namen vrijdag officieel afstand van de elitecompetitie, maar Barcelona is samen met Real Madrid en Juventus nog altijd voorstander.

Door de overeenkomst van de overige negen clubs met de UEFA is de Super League definitief ontmanteld. Barcelona zal in zijn statement onder meer aangeven dat de positie van de UEFA in de onderhandelingen 'onaanvaardbaar' is. De club voelt zich beledigd door de Europese voetbalbond en eist 'respect'. Barcelona stelde eind april al in een statement dat 'structurele hervormingen, gericht op financiële duurzaamheid, zeker in deze tijd noodzakelijk zijn' en dat de Super League daarmee gerechtvaardigd is.

The New York Times meldt vrijdagavond dat Barcelona, Real Madrid en Juventus onderzoeken welke juridische stappen mogelijk zijn tegen de overige negen oprichters van de Super League. De drie clubs beroepen zich op het contract dat is ondertekend, waar hun voormalige partners niet zomaar onderuit kunnen. Barça, Real en Juve hebben donderdag een brief verzonden naar hun voormalige partners waarin gedreigd wordt met schadevergoedingen van miljoenen euro's.

De drie grootmachten spelen hoog spel, want de UEFA dreigt ondertussen met zware sancties. "Deze clubs zullen later met de UEFA te maken krijgen", luidde vrijdag het dreigende statement van Aleksander Ceferin, de voorzitter van de bond. Door ESPN werd gespeculeerd over een uitsluiting van twee jaar voor Europees voetbal. Volgens COPE ligt die sanctie inderdaad op tafel, maar hoopt de UEFA er alsnog uit te komen met de clubs en werd de straf daarom vrijdag nog niet aangekondigd. Ceferin wil dat alsnog doen als na de Champions League-finale van 29 mei nog altijd geen overeenkomst is bereikt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door almogaver)

Respect kan je niet eisen, alleen verdienen. Barca, het bestuur dan, heeft dat in mijn ogen in ieder geval niet verdiend en zou zelf meer respect moeten tonen naar de gehele voetbalpiramide.

8 mei 2021 om 00:11

Maar ze hebben toch al het respect in de wereld. Wanneer worden deze clubs echt gestraft dan? Helemaal niet net als in Engeland. Alle clubs vanaf de championship of lager krijgen bij wanbeleid 6 tot wel 15 punten in mindering en wat krijgen de grote clubs een geldboete. Het voetbal is toch al lang niet meer eerlijk en de UEFA/FA noem ze maar op hebben veel te veel respect voor de grote clubs. Barcelona neemt er nog steeds geen afstand van, volgens mij was de deadline al 2 weken geleden, dus kom maar is met een geschikte straf.

8 mei 2021 om 00:13

Juist! Ze hebben het trouwens over duurzaamheid maar hij bedoelt gewoon: "we hebben nog meer geld nodig omdat we anders geen versterkingen kunnen halen in de zomer en we willen graag een hele dure speler halen". Ik ben supporter van Barcelona maar schaam me dood voor dit gedrag.

8 mei 2021 om 02:33

Kyle66, als een organisatie als Uefa miljarden winst maakt, dan is het minimaal begrijpelijk dat clubs die voor de meeste inkomsten zorgen ook meer geld willen zien. Daar valt niets tussen te krijgen, behalve een hoop gelul.

Iets anders is het wensen van een gezondere opzet t.o.v. een praktisch waardeloze organisatie miljarden winst opstrijkt.

8 mei 2021 om 05:24

Clubs als Barcelona strijken al vele miljoenen op uit de Champions League. Het geld kan beter verdeeld worden over alle Europese clubs, dat levert spannendere competities op. Het verschil tussen de premies in de Champions League en de Europa League is nu al veel te groot.

8 mei 2021 om 09:30

@Almogaver, deze clubs krijgen al het meeste geld van de UEFA. Het is een vicieuze cirkel: doordat ze meer geld krijgen, kunnen ze betere spelers kopen, meer winnen, dus meer geld, etc etc. Daar was ik en velen met mij aan gewend. Maar nu is al dat geld niet genoeg en willen ze nog meer. En dan ook nog via een opzet waarbij ze alleen maar rijker en rijker gaan worden en alle charme van een eenmalige verrassende kandidaat (zoals Ajax een paar jaar geleden) weg is. Er is geen degradatie en geen promotie. Maar dat zo'n man dan met droge ogen gaat zeggen dat het om duurzaamheid gaat???

8 mei 2021 om 11:23

Is niet helemaal waar wat je zegt. Over de opzet waren ze het nog niet eens en een idee was ook dat bijvoorbeeld de eerste 3/4 van elke competitie zich plaatst. Het zijn niet dez 3 clubs die het voetbal verneuken maar de sjeiks en rijke amerikanen als eigenaars. Madrid en barca zijn als een van de weinige wel van de supporters. Dit plus de belachelijke tv inkomsten van de premier maakt dat zij niet mee kunnen doen met het transfergeweld.

8 mei 2021 om 11:51

Houd toch op met die onzin over charme. Die was er al grotendeels uit met de CL. Een club dat geeneens landskampioen is, kan wel Europees kampioen zijn. En al het geld dat ermee is gemoeid. Al dat gelul over geld en de Super League is treurig.

En ja, de clubs mogen gerust méér geld willen hebben, gezien zij ook degene zijn die het genereren. Als de Uefa nu ineens een paar miljard extra tevoorschijn kan toveren, geef ik de clubs groot gelijk om te zeuren om meer. De organisatie is een groter probleem dan de clubs. De clubs moeten zichzelf runnen, gozer. Jij bent nu aan het zeveren over symptomen, niet over de ziekte zelf.

8 mei 2021 om 11:53

Boca: Dat kan, maar waarom daar stoppen? We kunnen dat geld ook verdelen onder alle profclubs, ook die uit andere continenten. Dat maakt het voetbal wereldwijd spannender. Nu steekt Europa er al decennia lang met kop en schouders bovenuit en een deel van de oorzaak is verschil in inkomsten. Of we kunnen zelfs een stuk aan de vrouwen geven (we weten toch dat ze vandaag of morgen vragen om daar een 'eerlijk' deel van te krijgen ). Misschien zelfs een stuk naar het basketbal om die sport eindelijk in de lift te krijgen?

Nee dat doen we niet. Waarom niet? Omdat zij dat geld niet binnenbrengen en er geen recht op hebben. Waarom zou je alle clubs een even grote portie van de taart geven terwijl een klein groepje clubs veel meer binnenbrengen dan de rest? Omdat dat de top breder maakt en meer competitie oplevert? Dat is een heel romantisch idee maar ook communistisch. Dat werkt nou eenmaal niet in kapitalistisch Europa. Laat staan als we het ook nog eens over alle Europese clubs gaan verdelen, niet eens de deelnemers. Dat is ronduit belachelijk. Misschien wil je meteen mijn lunchgeld erbij?

8 mei 2021 om 21:19

Hahahaha, wat een gelul over communistische ideeën en een kapitalistisch Europa. Kerel, verzin betere argumenten. Een bredere top is alleen maar goed voor voetbal. Kleinere teams die beter aan kunnen sluiten bij de grotere zorgt alleen maar voor meer competitie, meer vermaak en verrassingen. Je lunchgeld kun je houden, bij je lachwekkende argumenten.

8 mei 2021 om 02:31

De voetbalpiramide kan de tering krijgen. Oprecht. Wat een idioot idee dat een club daartoe respect zou moeten tonen. Van de pot gerukt.

Iets anders is dat Barça denkt respect te moeten krijgen vanuit de Uefa voor het meedoen aan het idee van de Superleague. Dat staat er weer los van, want daarover hoef je ook geen respect te krijgen. Waar de Uefa wél respect voor zou moeten hebben, is het democratisch aspect van een club als Barça. De leden stemmen er eerst over, daarna zou er pas gesproken moeten worden over eventuele gevolgen.

Maar goed, we zijn inmiddels wel gewend dat er voldoende imbecielen bestaan die aan de kant van de Uefa staan, puur omdat ze weinig anders gewend zijn. Iedere voorstander van de CL die beweert te geven om voetbal is weinig meer dan een dombo of een hypocriet.

8 mei 2021 om 08:13

Als je schijt hebt aan de complete voetbalwereld dan verlaat je die toch lekker. Ga lekker Super League spelen met Madrid en Juventus en laat ons met rust. De reden dat Barca zich nu zo raar gedraagt is omdat het financiële heel, heel slecht gaat. En dat is hun eigen schuld. Ajax en Barca redden het toch ook prima met hun Champions League miljoenen? Zo veel kost het niet om 23 mannen tegen een bal te laten trappen. Ik ben ervoor om die drie clubs lekker failliet te laten gaan. Als voorbeeld hoe hebzucht en inhaligheid de wereld naar klote helpen.

8 mei 2021 om 08:26

Waar barca jaren terug nog maatschappelijk belang had zoals bijvoorbeeld spelen met unicef op het shirt is het nu niets meer dan een zooitje wolven. Met haar beleid de afgelopen jaren mag wat mij betreft barca de tering krijgen en kan het mij weinig bommen als de club opgedoekt wordt door al die jaren wanbeleid die ze nu achtervolgt. Barca is een club die steeds meer op Real begint te lijken en dat is voor de een geweldig, maar voor mensen als ik een aderlating.

8 mei 2021 om 08:27

'De hele voetbalpiramide kan de tering krijgen' 'wie het niet met me eens is is een imbeciel of een hypocriet'. Dit soort uitspraken helpen niemand. Tot nu toe is het enige argument voor de superleague 'de UEFA is slecht'. Dat is zeker waar. Ik denk dat niemand 'aan de kant van de UEFA' staat, maar dat vooral veel mensen tegen de Superleague zijn. Dat geldt iig voor mijzelf. Ik erken de huidige problematiek in het topvoetbal echt wel, en ik zou prima openstaan voor een andere opzet waarbij de focus nog meer op de eliteclubs ligt. Alleen niet deze opzet, en ook niet de manier waarop het gepresenteerd werd. In de communicatie vind ik zowel de UEFA als de Superleague-woordvoerders echt heel erg tekortschieten.

8 mei 2021 om 09:04

Nee, je moet clubs fijn belonen en extra aanmoedigen om op te grote voet te blijven leven. Ik snap de bestuurders in het voetbal wel. Die willen graag dmv steeds grotere transferbedragen en hogere salarissen dat de waarde van hun club stijgt. Dat geeft een mooie aanleiding om aan te geven dat zijzelf een steeds grotere verantwoordelijkheid dragen zodat ze een hoger salaris kunnen verantwoorden. Graaien, graaien, graaien. Het hele voetbal is verrot. Mooiste is dat de superleague clubs een dikke middelvinger opsteken naar de rest van de clubs die mede ervoor gezorgd hebben waar de 12 clubs nu staan. Nee, dat verdient echt respect. Eufa en fifa zijn net zo erg. Zou t liefst kompleet nieuwe voetbalbonden zien waarbij het sportieve aspect boven financieel gewin staat.

8 mei 2021 om 11:54

Meh, het is een gechargeerde uitspraak, dat krijg je wat makkelijker na een gezellig avondje pilsen Sta er wel nog steeds achter, maar met wat meer nuance.

Maar sorry, gozer, het gros vindt de opzet van de CL he-le-maal prima en willen niet dat hetgeen zij gewend zijn, kwijtraken. Het zijn dezelfde mensen die zeuren over romantiek en charme van het voetbal, maar dat niet kunnen onderbouwen gezien hun voorliefde voor de CL en de algemene, conservatieve blik die de voetbalwereld heeft.

8 mei 2021 om 12:00

Nee. Niemand vindt de opzet van de CL prima. Maar dit idee was nog slechter en enkel en alleen bestemd om een bepaalde groep clubs nog rijker te maken. En diezelfde walgelijke figuren (als jij chargeert doe ik dat ook) roepen nu dat het in het belang van de supporters en de duurzaamheid is. Laat me niet lachen.

8 mei 2021 om 12:01

Wat mij betreft is de uefa ook gewoon op zijn retour maar als je die organisatie buitenspel wilt zetten dan kom je met een goed plan wat goed zal zijn voor elke laag van de voetbalpiramide en niet alleen het bovenste laagje waar de meeste van de 12 founding clubs zich in bevinden. Als je pure schijt hebt aan elke andere club buiten deze 12 dan verdien je voor mij geen respect maar een dolke middelvinger terug. Charme in voetbal is al decennia weg en dat zal ook niet meer terug komen. Geld regeert en dat is ook helemaal geen probleem maar toch bestaat de voetbalwereld uit meer dan 12 clubs die op te grote voet aan het leven zijn en het gat met clubs als leicester, lille, sevilla, atalanta, dortmund alleen maar groter willen maken.

8 mei 2021 om 06:58

@Murki In jouw ogen. Want jij bent in staat om alles precies en naar waarheid te weten? Je mag natuurlijk je mening geven hoor, maar ik denk dat er weinig mensen zijn, als er überhaupt al iemand is, die iets geven om wat jij denkt te begrijpen/weten haha 🤨

8 mei 2021 om 08:37

Tuurlijk kun je alleen repect verdienen, maar in dat geval hoef je ook echt nul respect te hebben voor Fifa en Uefa. Super league is een dramatisch idee, maar de totalitaire reactie van deze twee instanties is ook stuitend.

Schandalig hoe de clubs zo met uefa omgaan, de Engelse clubs plus de andere hebben er goed aangedaan om te stoppen met deze flop van een concept. Er moet intern goed worden gesproken bij de 3 overgebleven clubs, dit kan zo niet de clubs hebben hun prestiges te danken aan de uefa met de champions leauge. Als ze meer willen dan de kampioenen League moeten ze dat met uefa bespreken en niet stiekem achter ruggen effe score en de arme fans dan de dupe laten, al komen er miljarden euro’s vrij, niks is zo mooi dan een vol voetbalstadion.

8 mei 2021 om 00:29

Ach. Houd toch op. De UEFA is zelf ook schandalig naar de kleinere competities geweest, alleen om meer geld in de eigen zakken te stoppen. De topcompetities nemen bij elkaar al 16 plekken in. Nummers drie in de poules kunnen nog instromen in de EL. En dan wil de UEFA zogenaamd opstaan als redders van de sport en eerlijke competitie. Gewoon een hypocriete bond.

8 mei 2021 om 00:32

@supernico, het meest verschrikkelijke vind ik nog dat plan van die Wildcards. Dat je gewoon 2 clubs die onderpresteren een CL ticket voor geen enkele reden in hun klauwen schuift. Ja, omdat ze vroeger goed waren en door wanbeleid steeds verder wegzakken hebben ze geld nodig én aanzien. Dus dan is zo’n ticketje wel lekker meegenomen. Bijv een Arsenal ofzo.

8 mei 2021 om 00:37

Ach hou toch op. Alsof de organisatie van de superleague zuiver en transparant gaat zijn. Die willen zelf bepalen wie er mee gaat doen. Geen degradatie, niks. Ikke, ikke, ikke. De uefa zijn corrupt maar daar gaat tenminste nog iets naar de kleine clubs. Bij de superleague letterlijk niks. Ik vind dat zo'n kul argument om corruptie bij de Uefa aan te halen want de superleague is gewoon nog erger op dat gebied

8 mei 2021 om 00:40

Dus omdat de Super League geen haar beter is, is het een kul argument en moet je de corruptie bij de UEFA maar achterwege laten? Het is gewoon een hypocriete bende. En je zegt dat er tenminste iets naar de kleine clubs gaat. Wat dan? Hoe vaak zie jij kampioenen van kleinere landen een keer meedoen aan een toernooi genaamd Champions League? Het slaat nergens op dat de nummers 3 en 4 van Spanje, Engeland, Italië en Duitsland lekker mee mogen doen terwijl kampioenen uit de kleinere landen x-aantal kwalificatierondes moeten spelen om dan uiteindelijk niet eens mee te doen.

Mooi dat Laporta voor de verkiezingen zich duidelijk over dit plan heeft uitgelaten. Not!
Cruijf dit, Cruijf dat. Uiteindelijk zullen ze bijna allemaal buigen voor het geld. Ik vind het zo bijzonder dat de grootste clubs ter wereld lopen te zeiken om duurzaamheid. Jullie zijn allemaal verantwoordelijk voor het huidige voetbalklimaat maar toen de trebles werden gewonnen hoorden we er niks over. Als je als Barca, Real of United niet creatief sponsoren kunt bij elkaar vinden is het ook wel een kwalijke zaak lijkt me.

8 mei 2021 om 02:35

Helaas voor jouw relaas heeft Laporta zich wã©l uitgelaten over dit punt. Echter was het geen leidend punt in zijn campagne. Een hoop geblaat, maar los van je naam, sta je toch ver genoeg verwijderd van de eerdere uitspraken. Dat kan, niets mis mee. Maar besef dat je zelf kennis tekort schoot.

J hebt toch echt een ongelofelijke klont boter op je hoofd als FC Barcelona als je nu met een eis aangaande respect komt. Ze hebben enkele weken geleden een mes in de rug van de Uefa gezet en vraagt nu om respect ? Lachen hooor met die Catalanen. Lekker twee jaar uitsluiten die drie clubs.

Nu zal iedereen wel weer los gaan over hoe verschrikkelijk Barça is enz, deels terecht. Maar de socio’s van barça moeten hier toch over stemmen? Ik kan me niet voorstellen dat die het eens zijn met de Superleague dus moet Laporta zich terugtrekken, zelfs als ‘ie het zo graag wilt. Dus eindstand zal barça zich toch moeten terugtrekken. Wel teleurgesteld in Laporta dat hij dit verschrikkelijke plan steunt terwijl hij tijdens de verkiezingen er nog tegen was. ik weet het puur politiek was, stemmen proberen te winnen etc, maar toch. Van de andere kant is het ook hypocriet van die andere clubs die uit pure paniek door opstandige fans zich terugtrokken, ze hebben dit plan toch getekend achter de rug van dezelfde fans om.

8 mei 2021 om 00:27

Waarom niet? In Spanje en Italië is de visie van de fans van de topclubs een stuk minder uitgesproken dan in Engeland. Ik denk dat veel mensen zich daar op blind staren.

8 mei 2021 om 07:13

De visie van de fans in Engeland. Waar waren die toen een stel oligarchen de clubs als een speeltje opkochten? Bij Barcelona zou dat nooit gebeuren. We laten ons als Barcelona fans toch niet de les lezen door fans van juist deze clubs.

8 mei 2021 om 08:36

Dus omdat een aantal clubs in engeland opgekocht zijn is de mening van supporters ineens niets waard? Wat een kul argumentatie zeg.

8 mei 2021 om 08:47

@viscacatalanuya

Op de straten aan het protesteren? Ik weet niet of je het kan herinneren toen Man C werd opgekocht, maar daar zaten de Man C supporters echt niet op te wachten. Je kan er alleen heel weinig tegen doen als je als fan buitenspel staat. Je kan wel een soort van gaan lopen pochen met dat supporters zich toch niet de les laten lezen maar je hebt net 4 jaar lang onder Bartomeu lopen etteren en hij heeft heel de club naar de kloten geholpen, maar nee jullie fans laten jullie nooit de les lezen inderdaad.

8 mei 2021 om 09:47

De City fans zijn allen in diepe rouw nu ze de finale hebben gehaald. Ze zijn in diepe rouw over de paar miljard die de sjeik erin heeft gestoken. Ze zijn in diepe rouw dat hun B team nog steeds in de top 4 eindigt van de Champions League.

8 mei 2021 om 11:59

een aantal clubs? 11 van de 20 clubs in Engeland zijn eigendom van een Amerikaan, Rus, Aziaat of Noord-Afrikaan... Onder die 11 zitten alle topclubs (liverpool, United, City, Chelsea, Arsenal)

8 mei 2021 om 12:02

selassi 020: Dat is wel heel flauw zeg. Die fans hebben zich helemaal niet de les laten lezen. Die fans hebben Bartomeu zelf verkozen en dus had hij 4 jaar (en daarna nog eens 4) het recht om de club te leiden. Daar kunnen de fans doorheen die 4 jaar weinig aan doen. Niet dat ze het niet geprobeerd hebben. Er waren genoeg petities, acties en betogingen en uiteindelijk hebben ze hem zover gekregen 6 maanden eerder te laten afstappen terwijl hij gewoon de wet aan zijn kant had.

8 mei 2021 om 00:30

Laporta zal toch niet een dergelijk standpunt innemen zonder daarvoor onder de socio's te hebben lopen lobbyen? Al die socio's krabben zich nu achter hun oren en gaan dalijk tegen stemmen zodat het lijkt alsof iedereen er tegen is... Het zit ook bij Barca fundamenteel al jaren niet goed.

8 mei 2021 om 02:37

Hij is er tijdens de verkiezingen nooit op tegen geweest. Dat heb je verkeerd begrepen óf je verzint het. Het enige waar hij op papier op tegen was, was het autocratische besluit van het bestuur. Laporta is altijd voorstander geweest, maar verschanste zich achter het gegevens dat de leden erover moeten stemmen.

8 mei 2021 om 07:14

Er is zelfs een video van lang geleden dat hij met Lendoiro van Depor bespreekt dat het opzetten van een eigen competitie geen slecht idee is.

8 mei 2021 om 10:34

Laporta gaf aan dat een super league alles wat er mis is met het hedendaagse voetbal is. Dat klinkt niet als een voorstander wel?

8 mei 2021 om 07:28

? Hadden ze dat niet moeten doen voordat Barca het contract ondertekende?

8 mei 2021 om 10:00

Het is voorwaardelijk getekend. Zo'n stemming moet je wel organiseren.

8 mei 2021 om 11:57

Is dat zo tho? Ik heb dat al meermaals gezegd zien worden in de commentsectie hier maar dat klopt volgens mij niet? Ik dacht dat het enige waar de socio's over stemmen het aanstellen van een president is. Die kiest vervolgens ongehinderd zijn bestuur en mogen dan 4 jaar elke beslissing nemen. Is er een uitzondering bij het deelnemen aan competities?

8 mei 2021 om 00:31

Laporta zal echt niet in zijn eentje dit besluit hebben genomen, maar krijgt zometeen wel de dolk in zijn rug.

8 mei 2021 om 07:30

"wij socios"? Er valt niks te stemmen. Barca heeft contract al getekend. Het gaat nu om de straf die ze krijgen. Socios kunnen hier niks aan veranderen.

En men zal weer vast verbijsterd raken door deze clubs. Agh. Zien niet in wat er gaande is denk ik. Het gaat niet eens om de Esl zelf, wat je idd kan afkeuren. Vond zo'n gesloten comp. ook helemaal niks. Maar hoe de maffia Uefa zich gedraagt gaat helemaal nergens over maar daar rept niemand over. Vind iedereen wel prima. De Esl kan je dan niet oke vinden maar dan nog die clubs zijn geen eigendom van de Uefa ofso, of hebben gewoon de vrijheid maar hoe de Uefa opeens met allerlei dreigtaal komt is echt bizar. En dan zo van, de andere clubs komen nog wel aan de beurt. Net een maffia baas waarvan zijn status en rijkdom bedreigd werd. Maar straks weer rustig een knipoogje naar de rijke pietje van Qatar strooien. Belachelijk. En nogmaals de Esl concept vond ik niks, maar goed dat deze clubs zich wel sterk houden en niet vluchten als mietjes of zich bang laten maken door de Uefa. Wat denkt die Uefa wel niet zeg!

Eist respect? Respect waarvoor? Die hebben het echt veel te hoog in hun bol. Waar was dat respect waar ze het over hebben toen ze maximaal profiteerden van alle privileges die de Uefa ze heeft bezorgd en waar was dat respect toen ze indirect misbruik maakten van Europa door allerlei vreemde constructies? Ik weet niet wie dat statement in elkaar heeft getyped, maar die moet zich echt gaan verdiepen in objectieve zin. Respect moet je verdienen, niet eisen.

Dit gaat niet om respect, dit gaat om de redding van Barcelona. Met een gigantische schuld en een record aan salariskosten zou elke instantie failliet zijn... maar deze club niet omdat ze te groot zijn en de schuldeisers nog slechter af zijn als Barca failliet is Barcelona's grootste problemen zijn de salariskosten en de waarde van de selectie. Op veel bepalende spelers met een torenhoog salaris (Piqué, Busquets en Messi als grootste voorbeelden) valt geen hoge transfersom meer te halen door hun leeftijd. Daarnaast kunnen ze het belachelijk hoge aankoopbedrag van sommige andere spelers nooit meer terugverdienen (Dembele, Griezmann en Frenkie) en hebben ze op veel spelers financieel fors verlies geleden (Malcom, Vidal enz enz.) Suarez loopt gratis de deur uit... tel uit je winst. Hetzelfde geld voor Real met Ramos, Marcelo, Benzema, Modric, Kroos en ga zo maar door. Er is te weinig door geselecteerd in deze ploegen waardoor je met een peperdure huishouding zit die elk jaar minder gaan presteren door leeftijd of door verzadigdheid. Om weer geld te genereren en topspelers te halen zul je op de lange termijn in talenten moeten investeren en door moeten selecteren en dit is op korte termijn onbetaalbaar. Deze clubs zien de Superleague door eigen wanbeleid als reddingsboei om aan te blijven haken bij de Engelse topclubs, Bayern en PSG. Zonder superleague loopt met name Barcelona de kans om voor langere tijd af te haken.

8 mei 2021 om 06:50

Hoewel ik het grotendeels wel met je eens ben, is op spelers als Malcom en Vidal (hangt ervan af welke je bedoelt) nauwelijks verlies gemaakt.

8 mei 2021 om 07:18

Barcelona is door Forbes als meest waardevolle club gewaardeerd. Laporta heeft met de schuldeisers onderhandeld en de schuld wordt omgezet naar langlopende schuld tegen gunstige voorwaarden. Een stuk in el Mundo is een eigen leven gaan leiden. Barcelona heeft een schuld/ waarde verhouding van maximaal 15% en waarschijnlijk als je de vorderingen meeneemt niet eens 10%. Dat is een hele goede solvabiliteit. Laporta is dan ook bezig met de liquiditeit.

Had je maar niet jaren op de pof moeten leven. Salarissen aan Messi Xavi Iniesta enz. betalen die je niet kon aftikken. Dembele voor een veel te hoog bedrag kopen. Als je geen geld voor iets hebt, moet je het niet kopen. Regel 1 van financiën. En respect....je hebt zelf 99% van het voetbal een dikke middelvinger getoond met je Super League. Als je respect wilt, moet je het ook tonen.

Wat ik mij afvraag, wanneer Uefa deze drie clubs uitsluit van Europees voetbal, wat let hen dan om alsnog een commercieel toernooi op te zetten? Ze boycotten de officiële toernooien dan niet, want simpelweg geen toegang tot. Hun toernooi wordt dan gekenmerkt als een vriendschappelijk toernooi, daar het niet officieel erkent is. En wat let dan vervolgens clubs als Arsenal, maar bijvoorbeeld ook een Feyenoord, wanneer deze géén Europees voetbal spelen, om een vriendschappelijk toernooi te accepteren op dagen dat ze geen officieel erkent duel spelen?

Ik denk dat Uefa zichzelf in de voet schiet door deze drie clubs uit te sluiten, juridisch gaat het geen stand meer houden. Wanneer de clubs de officiële toernooien boycotten is het een ander verhaal.

Barcelona's plan om een van de onaantastbare teams te zijn binnen een europees competitie is ook onaanvaardbaard

8 mei 2021 om 07:20

Die opzet was er om de Engelsen te paaien. Barcelona heeft slechts eenmaal de CL moeten missen.

Structurele hervormingen gericht op duurzaamheid? Waarom moet het hele systeem aangepast worden om Barca hopeloos faalt in zijn beleid? Laat maar wat van die overbetaalde vedette vertrekken. Koop even geen nieuwe spelers maar los het op met die befaamde jeugdopleiding. Dan maar een aantal jaar geen prijzen en misschien zelfs even in de Spaanse subtop spelen. Dat is even wennen, maar beleidsmatig falen mag best gevolgen hebben. En geen zorgen, andere clubs zullen dat tijdelijke gat wat jullie laten prima opvullen zodat we niks missen.

8 mei 2021 om 01:38

Elke club op de wereld wilt meer geld verdienen. Lierse wilt dat doen door te promoveren, Club Brugge wilt dat doen door middel van een beneliga, Feyenoord wilt dat doen door middel van een nieuw stadion en Barcelona door middel van een nieuwe competitie opzet omdat er anders niet zoveel rek meer in zit. Commercieel gezien is het dus gewoon een logische vervolgstap.

8 mei 2021 om 07:25

Mogen al die andere clubs dan niet weten waar het over gaat? Waarom is het dan nodig dat die superleague in achterkamertjes besproken wordt? Waarom wisten de FIFA, UEFA en nationale bonden daar niets van toen de superleague werd uitgeroepen? Ook al is het commercieel gezien een logische stap. Het is gewoon achterbaks dat 12 clubs even een beslissing maken zonder de rest van de voetbalwereld te overleggen.

8 mei 2021 om 09:05

Omdat al die clubs die niet mee mogen doen er natuurlijk niet blij mee zouden zijn.

8 mei 2021 om 09:32

Precies. Is het dan wel zo'n natuurlijke en gezonde stap? Maar deze clubs stellen ook dat het een goede ontwikkeling is voor het voetbal in het geheel. Ja voor die 15 clubs ja. Niet voor de rest

8 mei 2021 om 10:02

Dat is het ding natuurlijk ook. Zij houden echt geen rekening met die andere clubs.

8 mei 2021 om 12:12

Dat is een goed punt maar zo gaat het toch altijd? In elk land zijn we ooit gegroeid van regionale competities naar een landelijke. Dat was telkens goed voor de beste 20 clubs en de rest werd naar de achtergrond geduwd. Dat is niet anders. In Belgie wordt er om een Beneliga geroepen. Dat is goed voor de beste Nederlandse en Belgische clubs want die gaan meer generen en kunnen meer betekenen Europees maar het gat met de Vvv's en de Charleroi's zou wel weer vergroot worden. Wederom, exact hetzelfde. Wat te denken van die 22 clubs die in de jaren 90 van het Engelse competitiesysteem zijn afgebroken en de Premier League zijn gestart? Die clubs staken letterlijk hun middelvinger op naar de rest van het land om meer geld bij te kunnen houden. Wederom, exact hetzelfde. (wat het des te gekker en hypocrieter maakt hoe er in Engeland wordt gereageerd, zij hebben immers het precedent gezet, bende idioten). Elke competitiehervorming doorheen de geschiedenis, zij het regionaal, nationaal of internationaal, is altijd verpakt als 'toekomstgericht' of zelfs 'nodig' en is altijd lucratief geweest voor een aantal clubs die mee mochten doen en destructief voor de clubs die achterbleven. Niets nieuws onder de zon. Behalve dat er nu buiten de fans die het er misschien niet mee eens zijn, een corrupt orgaan is dat erbij te verliezen heeft en de macht heeft om ertegen te lobbyen.

Ik ga over lijken om geld te verdienen. Dus ik verdien respect. Dat is toch gewoon logisch. Ik begrijp heel goed dat ze het willen, want door wanbeleid hebben ze financiële problemen. Echter zal ik daar nooit respect voor hebben.

8 mei 2021 om 03:41

Vreemd dat je dan niet over de Uefa klaagt. Die doen al tientallen jaren niet anders.

En dan lees je als argument: wij socios hebben nog niet gestemd. Daar gaat het helemaal niet over. Je mag stemmen wat je wilt. Barcelona had hier gewoon meteen afstand van moeten nemen (niet eens mee moeten beginnen natuurlijk). Leuk dat ze fans willen laten stemmen over iets wat niet doorgaat. Wat Barcelona met hun fans doet boeit niet. Deadline is voorbij. Barcelona is respectloos. Gewoon straf en klaar.

8 mei 2021 om 01:42

Rare reactie, bij FC Barcelona wordt over dit soort besluiten democratisch gestemd. Dat de Superleague een kutidee is ben ik het mee eens, het terugtrekken zonder te laten stemmen niet. Als je club democratisch is, dan laat je de mensen stemmen. Ookal is het een dom plan. In Nederland kan je ook stemmen op Het forum voor democatie, meerdere mensen vinden dat een verschrikkelijke partij. Mensen die daarop stemmen worden ook weggezet als niet goed wijs. Maar toch kan je er op stemmen, zo zit een democratie in elkaar.

8 mei 2021 om 11:38

Beetje onzin. Als je als club je supporters laat stemmen of ze akkoord gaan met zo’n idee; helemaal oke. Maar nu wordt er niet democratisch besloten dat Barcelona dit doet. En zodra het wordt afgestraft dan opeens tijd rekken. Van; we hebben iets besloten en dit gaan we doen. Founding fathers etc. En nu blijkt dat het niet kan en barca zich voor x tijd moet hebben teruggetrokken uit dit plan als deadline, dan wordt opeens tijdgerekt want de fans moeten nog stemmen over een niet democratisch plan dat al niet meer kan en waarbij de club wordt gestraft als ze te laat zijn. - waarom niet vooraf democratisch stemmen ipv achteraf als het er niet meer toe doet. - waarom niet iedereen binnen een week laten stemmen. Waarom dit zo lang mogelijk rekken? Ieder lid een email met eigen code. Vraag doorgaan met de sl of niet. 2 dagen stemtijd en in een week tijd is die show ook geweest. Dat socio’s moeten stemmen is gewoon een slecht smoesje.

8 mei 2021 om 16:18

Maar dat werkt toch twee kanten op Pedri?? Of hebben ze in eerste instantie ook de supporters gevraagd of ze er überhaupt aan mee moeten doen?

Dit is weer een splinter en balk verhaal. Lijkt me niet slim de andere clubs aan te klagen, je kan ze nog nodig hebben in de toekomst.

Mocht Barcelona worden uitgesloten de komende 2 jaar van Europees voetbal dan moeten ze helemaal door zetten met de SL, waarom hoor ik niemand over dat de Uefa juist laat zien dat zei alle macht hebben, ik vind het apart dat iedereen dit maar goed vindt. Ik denk juist dat de clubs de macht moeten hebben over wie wat krijgt (kwa geld) en dat die sponsoren die door de Uefa grof geld neerleggen dat die in de handen komt van de clubs ipv de Uefa. Daarnaast moet er uiteraard wel iets veranderen aan de opzet van de SL, ik vind sowieso dat clubs het moeten verdienen om in de SL te komen op een paar uitzonderingen na en daar zit Barcelona bij natuurlijk. (de clubs die ieder jaar minimaal de knock out fase halen zouden hier standaard in moeten zitten, en er moet een mogelijkheid zijn dat teams uit de SL kunnen worden gehaald en dat er nieuwe erin komen.

Maar blijkbaar vindt iedereen het wel prima hoe het nu is met de CL en hoe de opzet is, feit is ook dat de Uefa vanaf 2024 als ik het goed begrijpt voor een andere opzet gaat van de CL waardoor er weer meer wedstrijden worden gespeeld en er dus al helemaal niet wordt gedacht aan de spelers en aan de club alleen maar om zelf meer geld te verdienen (uefa) bewezen corrupte organisatie maar blijkbaar kan niemand dat hier ook maar iets schelen. Jammer dat dit niet is gebeurd in de prime van het Barcelona team en Madrid team. Denk dat met een goede voorbereiding en een betere aanpak dit meer kans van slagen had gehad.

8 mei 2021 om 07:36

Wat jij hier allemaal over de Uefa zegt kun je ook allemaal over Barcelona zeggen. Een bewezen corrupte organisatie. Maar dan sta je de juichen, dat vindt jij allemaal prima. Laat ze nog maar een bureau inhuren om de eigen spelers zwart te maken. Wat was jij daarmee in je nopjes zeg. Maar als de Uefa iets doet, oh wat is dat dan erg zeg. Je moet het verdienen om in de SL te komen, behalve Barcelona natuurlijk. Die hoeven niet te presteren. Stel je voor dat je voor iedereen dezelfde regels zou gaan hanteren. Nee, dat zou te simpel zijn. Mooi gedrag waarmee Barcelona zich een soort Uefa toont. Blijkbaar vindt jij dat allemaal prima. Zeuren dat de nieuwe CL extra wedstrijden met zich meebrengt, terwijl de SL nagenoeg hetzelfde format had qua extra wedstrijden. Clubs bleven immers ook nog in de nationale competitie en bekertoernooien. Ook hier werd er dus al helemaal niet wordt gedacht aan de spelers. Alleen maar aan zichzelf om zelf meer geld te verdienen (barcelona) bewezen corrupte organisatie maar blijkbaar is voor jou de ene verrotte corrupte organisatie de andere niet. Als Barcelona corrupt is, aan zichzelf denkt en spelers fysiek wil belasten met extra wedstrijden vindt je dat geweldig, het nieuwe voetbal en terecht. Als de Uefa het doet het plotseling egoistisch en verkeerd. Wat een lachwekkende logica zeg.

8 mei 2021 om 08:45

Vertel me eens wanneer hetvoor het laatst was dat Barcelona de knock out fase niet haalde van de CL? Snap ook totaal niet dat je zegt " Laat ze nog maar een bureau inhuren om de eigen spelers zwart te maken. Wat was jij daarmee in je nopjes zeg"…? Apart dat jij weet wat ik daarvan vind. Maar het is in ieder geval niet corrupt, het is achterbaks en raar dat je voorzitter zoiets doet, maar corrupt? Noem eens een aantal voorbeelden van corruptie van Barcelona? Ik bedoel je gaat toch niet het teveel uitgeven aanhalen als corruptie maar ik neem aan echte corrupte zaken waar ik niks van af weet blijkbaar als ik jou hoor praten alsof de Uefa het heilige orgaan is. Dus kom eerst maar eens met voorbeelden dat Barcelona een corrupte organisatie is.

8 mei 2021 om 09:03

Sowieso in 2003/2004, want toen speelde Barca geen CL. Maar dat is het punt niet. Jij vindt dat prestaties er niet toe moeten doen voor een Barcelona. Een beetje een Uefa gedachtengang zullen we maar zeggen. Fijn om te weten dat je toegeeft dat je het fantastisch vond dat men bij Barca een bureau inhuurde om de eigen spelers zwart te maken, want het was geen corruptie. Oh dan is het prima om te doen. Wat lachwekkend zeg. Overigens was het wel corruptie, maar ja dan moet je de feiten weten. Volgens mij hoef ik niet te bewijzen dat de Uefa een corrupte organisatie is, want daar zijn wij het over eens dat dit het geval is. Mijn stelling is dat Barcelona geen haar beter is dan de Uefa en met de ESL als het ware de rol van de Uefa waarin alles om macht en geld draait wil overnemen. Dat jij van Barca geen corruptie kunt herinneren zegt meer over jou. Meneer Bartomeu, Grau en Ponti zijn op 1 maart nog gearresteerd in verband met corruptie bij Barca. Rond die lastercampagne tegen de eigen spelers zijn bedragen betaald aan vriendjes die 6x boven de marktwaarde waren. Dat heet gewoon corruptie en dat deden ze uit naam van Barcelona. Maar ja jij vond dat geweldige acties. Al hun spelers die in de problemen kwamen door belastingontduiking. Daar heeft Barca ook telkens aan meegeholpen, tot het uit kwam natuurlijk. Pure corruptie. Maar ja als de Uefa het doet is het een schande, als Barca het doet weten we plotseling helemaal niks meer. Over dat de ESL net als de nieuwe CL alleen maar tot extra wedstrijden leidt en dat er dus totaal niet aan de spelers wordt gedacht ga je maar niet meer op in. Dat is zeker te pijnlijk om die hypocrisie van je nog recht te praten. Barcelona denkt alleen maar zichzelf, aan macht en aan geld. Spelers en het voetbal boeit ze helemaal niks. Ze zijn wat dat betreft net de Uefa die ook corrupt is, een boevenbende waarbij het alleen maar om macht en geld gaat. Dus niks respect voor Barcelona, net zoals dat ik geen respect heb voor de Uefa.

Ik ben zowel Ajax als Barca als PSG fan. Al jaren, maar voor Barca schaam ik me nu echt. Geef gewoon toe dat jullie fout zitten en pak die boete. En volgend jaar met enige schaamte de CL in.

Wat een een verschrikkelijke zielige club is dat FC Barcelona toch ook. Evenals de fans die dit verdedigen en dood normaal vinden. Want ja 'de Uefa is uit op macht en geld'. Als je dat zo erg vindt, probeer dan geen Uefa te worden als FC Barcelona. Want daar zijn ze mee bezig. Zij willen alle mach en al het geld. Dan mogen zij bepalen wie er meedoen aan hun vriendencompetitie, net zoals de Uefa. Dan harken zij heel veel geld binnen, zoals de Uefa. Voetbal en presteren daar geeft Barcelona geen moer om. Daarom gingen ze met de ESL voor een gesloten competitie waarin het niet uitmaakte hoe slecht je presteerde. Daar moeten we schijnbaar respect voor hebben. Clubs uitnodigen op basis van gevoerd wanbeleid, in plaats van prestaties. Daarom mochten clubs als Spurs, AC Milan, Arsenal, Man Utd en Real Madrid immers ook meedoen. Omdat ze door wanbeleid snel meer geld hebben zodat ze andere clubs kunnen leegkopen. Want zelf kunnen ze geen beleid maken.

Barcelona was al jarenlang 1 van de grootste clubs met veruit het meeste geld. Hadden ze zelf verdiend. Echter omdat ze dat zelf hebben verbrand met de transfers van Griezmann, Dembele en Coutinho moet het voetbal kapot en moeten zij honderden miljoenen extra krijgen. Dan kunnen ze Messi nog een keer een half miljard per 4 jaar salaris geven zonder de CL te winnen. Alles moet namelijk kapot, zolang Barca maar meer geld krijgt. Daar verdien je alleen walging mee. Omdat de Uefa een boevenbende is gedragen wij ons ook als een boevenbende en daar willen we respect voor aldus Barcelona.

Uitsluiten deze clubs. Ook nog zo triest om de andere clubs proberen aan te klagen terwijl ze eigenlijk al onder druk mee moesten doen om de boot niet te missen. Geen enkele speler meer verkopen aan Juve, Barca of Madrid vanuit de andere 9. Kijken of ze dan nog zo stoer zijn..

Wat zit er toch een totaal gebrek aan zelfreflectie in grote delen van Zuid-Europa. Misschien kunnen de betreffende bestuurders investeren in meer kennis over wiskunde en financiën. Iets met wat eruit gaat moet er ook (op de korte termijn!) weer in. En net zoals normale huishoudens ook een buffertje hebben. Maar nee, je onkunde verbloemen door te bedelen (bij de Uefa, fans, spelers) en als je niks krijgt gaan lopen schelden.

Ben het wel met ze eens dat structurele hervorming voor financiële zekerheid belangrijk is: *niet meer uitgegeven dan je hebt *geen idioot hoge salarissen betalen *niet mal veel geld aan zaakwaarnemers *investeren in de jeugd *niet de ene naar de andere transfer van 100+ miljoen doen *beter scouten, zodat je minder miskopen hebt Wellicht kunnen ze eens een weekje bij Bayern München mee lopen

Wel grappig dat Barca rept over 'financiële duurzaamheid' terwijl zij de hoogste (en meest absurde) salarissen van alle clubs betalen. Ik denk dan ook dat deze hypocrieten in plaats van financiële duurzaamheid bedoelen: wij hebben meer geld nodig om ons wanbeleid voort te zetten. Wij hebben meer geld nodig om de 100 miljoen bruto voor Messi op te hoesten. Wij hebben meer geld nodig om de 40 miljoen bruto voor Griezman op te hoesten. etc. etc.

Wat een gejank allemaal. En wat gebeurd er uefa schorst clubs voor 2 jaar. Clubs gaan naar CAS en straf wordt ongeldig verklaard en clubs mogen weer de CL in. Iedereen tevreden en we gaan gewoon verder waar we waren gebleven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren