UEFA start officieel onderzoek naar Real Madrid, Barcelona en Juventus

Woensdag, 12 mei 2021 om 13:54Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:57

De UEFA start een officieel onderzoek naar Real Madrid, Barcelona en Juventus vanwege hun betrokkenheid bij de Super League. De mededeling van de Europese voetbalbond komt niet als een verrassing, want vrijdag werd al gemeld dat de drie dissonanten 'met de UEFA te maken zouden krijgen'. De UEFA meldde toen met negen clubs overeenstemming te hebben bereikt over de ontbinding van de Super League. Daardoor is de elitecompetitie definitief van de baan.

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan en Internazionale binden in en zien na enorme ophef definitief af van de Super League. De zes Engelse clubs plus Atlético, Milan en Inter storten vijftien miljoen euro in een fonds dat ten goede komt aan de ontwikkeling van jeugdvoetbal in Europa. Bovendien wordt vijf procent van het dit seizoen vergaarde prijzengeld in de Champions League en Europa League ingehouden. Verder zijn de clubs akkoord met een boete van 100 miljoen euro per organisatie bij nieuwe deelname aan een dergelijke ongeoorloofde competitie.

Slechts drie clubs, Barcelona, Real Madrid en Juventus, bereikten geen akkoord; hen hangt een zwaardere straf boven het hoofd. De disciplinaire commissie van de UEFA start nu een officieel onderzoek. Volgens ESPN overweegt de voetbalbond om de drie dissonanten voor twee jaar uit te sluiten van Europees voetbal. "Ze zullen later met de UEFA te maken krijgen", luidde vrijdag al het dreigende statement van Aleksander Ceferin, de voorzitter van de bond.

Ceferin is blij met de overeenkomst met de negen andere Super League-clubs. "Deze clubs hebben hun fout snel erkend en zich gecommitteerd aan het Europese voetbal", zegt de Sloveen. "De aangekondigde maatregelen zijn aanzienlijk, maar geen van de financiële sancties komt ten goede aan de UEFA. Het geld wordt volledig geïnvesteerd in het jeugdvoetbal in lokale gemeenschappen in heel Europa."106 reacties (laatste reactie door sirius)

De clubs zijn akkoord gegaan met de ontbinding van hun droom. Maar ik lees niet dat ze akkoord gaan met hun straf. Het zal me verbazen als ze dit zonder meer pikken . Wel dat ze de volgende keer 100 mln moeten aftikken

"ze zullen later met de Uefa te maken krijgen" Die Ceferin waant zich ook the Godfather. Wat een pannenkoek.

7 mei 2021 om 20:01

Perez is top natuurlijk.

7 mei 2021 om 20:09

Dat zegt hij toch niet?

7 mei 2021 om 20:41

Kom op man, Ceferin lijkt wel een maffioso met dit soort teksten. Lijkt nergens op.

7 mei 2021 om 20:11

Dan organiseren we wel een toernooitje met zijn 3en. Wat een fantast. Ik denk dat ze zo juist laten zien dat de UEFA een machspositie heeft. Dat werkt wel echt in het straatje van de 3 clubs.

7 mei 2021 om 20:16

Ik snap het hele punt van de machtspositie van de UEFA niet zo goed. Ja, het is een corrupte bende waar weinig goeds uit voor komt maar het is toch in principe logisch (en goed) dat daar de macht ligt? In gevallen als dit, is het fijn dat er een organisatie is die de macht heeft een clubs die het te hoog in hun bol krijgen kan straffen. Ik snap nooit zo wat nu het probleem van die machtspositie is. Als het een oprechte organisatie is, is het alleen maar fijn. Het probleem zit hem dus meer in de organisatie UEFA, dan in de positie die ze hebben.

7 mei 2021 om 20:16

Visca, gewoon lekker meedoen met de copa libertadores!! Zou ik echt geweldig vinden

7 mei 2021 om 20:22

Het werkt goed totdat je op het punt komt dat je misbruik maakt van je positie. Lekker extra wedstrijden inplannen om je eigen winsten te vergroten en dit niet te verdelen aan de deelnemende clubs. Iedereen heeft de pandemie financieel gevoeld, behalve Ceferin want die gaf zichzelf doodleuk opslag dat hij nu rond de 2 miljoen opstrijkt. 2 miljoen! Ik weet niet welke verantwoordelijkheden hij allemaal heeft, maar 2 miljoen voor een redelijk 'normale' (administratieve?) job lijkt mij toch wel van de pot ger*kt.

7 mei 2021 om 20:27

Of speelsteden van het komende ek dreigen hun wedstrijden af te pakken als ze risico's mbt de volksgezondheid niet in de wind slaan en toeschouwers toestaan in die wedstrijden temidden van een globale pandemie.

7 mei 2021 om 20:29

De Uefa doet wat de nationale bonden willen, en die zijn pisnijdig op die Super League clubs (vooral de Engelse, Spaanse en Italiaanse bonden die hun grootste clubs zagen vertrekken) dus is het geen verrassing dat de Uefa die harde lijn ook doorzet.

7 mei 2021 om 20:29

Of de Copa Latina. Deze werd vervangen door de EC1.

7 mei 2021 om 20:36

Maar dat is toch helemaal niet waar? Er werd toch duidelijk gezegd dat dit een nieuwe midweekse competitie was en deelname aan de CL zou vervangen. Dat in het weekend gewoon landelijke competitie gespeeld zou worden? Is dat veranderd?

7 mei 2021 om 20:54

De bonden zijn ook niet gek, zo worden de nationale competities een stuk minder waard qua tv inkomsten, en de SL clubs gaan dan in het weekend de B-elftallen opstellen omdat het echte geld verdiend wordt in de Super League (en daarin veel meer wedstrijden gespeeld worden dan nu), en ze geen kampioen (of top 4) meer hoeven te worden.

7 mei 2021 om 21:04

Sluit ze lekker uit dan, hoop dat real, barca en juve die clubs voor het gerecht slepen en letterlijk elke cent eruit trekken. Moet je maar geen contract tekenen, waar je je niet aan houd.

7 mei 2021 om 21:30

Bij Barcelona bepalen de fans bovendien in welke competitie we spelen. Zo'n stemming is er nog niet eens geweest. De Uefa denkt blijkbaar dat zij de leden van Barcelona terzijde kunnen schuiven,

7 mei 2021 om 21:34

150 miljoen per club zou de boete zijn volgens la Gazetta voor het breken van het contract. Ik verwacht dat er nog wat onderling onderhandeld worden. Anders hebben we een ware voetbaloorlog.

7 mei 2021 om 21:52

@real8madrid. Clubs gaan niet over het oprichten van nieuwe competities. Daar gaat de uefa over. Als deze competitie vervolgens ook nog als doel heeft om geld en spelers aan de uefa te onttrekken lijkt het mij logisch dat ze daar niet aan mee werken.

7 mei 2021 om 21:56

De clubs onttrekken geen geld aan de Uefa. Het is andersom.

7 mei 2021 om 22:03

Natuurlijk doen ze dat met een super league. Of dat wel of niet terecht is niet het punt. De vraag is real8 is waarom de uefa het zo erg vindt? Zo lees ik het althands. Nou omdat het ze geld kost.

7 mei 2021 om 22:21

Nee hoor, dat is helemaal niet mijn vraag. Ik weet niet zeker waarom je dat hebt begrepen maar dat was niet de bedoeling alleszins

12 mei 2021 om 14:24

Volgens mij ga je even voorbik dat clubs als barcelona en madrid 100% geld ontrekken uit de uefa, want ze delen met helemaal niemand.

12 mei 2021 om 15:42

Natuurlijk heeft de Uefa een machtspositie. Die hadden ze ook gehad zonder de corruptie, want het is nou eenmaal het overkoepelende orgaan betreft het voetbal in Europa. Wat die drie clubs laten zien, is dat ten koste van alles geld willen blijven spenderen. Laten we niet gaan doen alsof die bestuurders van Barcelona, Real Madrid en Juventus iets duidelijk willen maken. Die willen gewoon niet geconfronteerd worden met de problemen en grijpen alles aan om geen puin te hoeven ruimen.

7 mei 2021 om 21:51

Vind het ook een beetje een eng mannetje. Snap ook niet dat de grootste clubs ter wereld hun oren laten hangen hiernaar, dit vergroot de macht van het Eufa alleen maar. Terwijl je juist alle macht moet wegnemen bij de Uefa(en ook de Fifa).

12 mei 2021 om 14:25

Je moet helemaal geen macht bij de organisatie weghalen. De organisatie moet alle macht hebben die ze door democratisch recht hebben gekregen. Lees alle clubs die aangesloten zijn en niet alleen de clubs die zeer veel geld hebben.

12 mei 2021 om 15:43

Het zijn de grootste clubs ter wereld door die organisatie, dus het is nogal hypocriet om dan te doen alsof de Uefa voor die clubs de grote boosdoener is. Natuurlijk is de Uefa van binnen verrot, maar dat zijn die clubs ook absoluut!

8 mei 2021 om 17:43

Tja als uefa directeur sta je wel aan het hoofd van een grote organisatie met de tentakels heel diep in het voetbal. Dus ik zie ook wel een parallel. Maar ik zou Ceferin niet onderschatten, hij is veel slimmer dan Perez die niet verder komt dan een bevriende madrileense rechter voor zijn karretje spannen. Doordat 9 clubs slim door de uefa eruit zijn gehaald zonder sportieve uitsluiting blijven er 3 clubs over waarvan er 2 al jaren financiële wanprestaties leveren. Die kunnen nu hard aangepakt worden en ja ik zal als sportliefhebber Barca en real wel missen in de CL maar de CL kan beter zonder deze drie clubs, dan dat deze drie clubs zonder de CL kunnen. En als de uefa een straf uitspreekt zullen de clubs toch echt naar de Zwitserse rechter moeten stappen en ik ben ervan overtuigd dat de opzet van de SL (exlusief voor een select gezelschap zonder sportieve voorprestatie) ervoor garant staat dat de uefa gaat winnen. Ajax was een paar seizoen terug het levende bewijs dat een club vanuit de voorronde kans kan maken op de finale of zelfs de cup. Dus theoretisch kan de kampioen van Luxemburg de CL winnen, en die kan nooit de SL winnen. Dus ik acht de uefa veel en veel kansrijke dan een megalomane Spanjaard die te grote schoenen heeft aangetrokken.

8 mei 2021 om 20:10

Ik denk dat je Perez toch wat onderschat hiermee. Als Ceferin the Godfather is kan Perez wel Thomas Shelby zijn

12 mei 2021 om 14:54

Perez heeft inderdaad nogal veel macht in Spanje. Hij staat ook aan het hoofd van een werelwijd actief immens bouwconglomeraat.

12 mei 2021 om 15:45

@conchaespina - Tja, ik zie je al een tijdje continu Perez verdedigen, maar wat denk jij wat Perez kan doen dan? Ik ben dan wel benieuwd naar die onderbouwing, want die mis ik toch eigenlijk structureel.

Bij de UEFA past wel echt het spreekwoord: je oogst wat je zaait. Ik ben ook echt geen voorstander van de Super League, maar had het ook wel mooi gevonden als de leermeester even buiten spel zou worden gezet door zijn eigen pupillen

Goede passelijke straffen. Die andere 3 clubs 2 jaartjes uitsluiten zal wel niet gebeuren, maar zou wek terecht zijn.

7 mei 2021 om 20:08

Hoezo passelijk? Dit geld interesseert die clubs geen bal. Tikken die eigenaren zo cash af bij wijze van spreken. Vind het geen straf die ze echt raakt. Dit is "gewoon" een boete, heeft nul gevolgen voor de clubs. Niks transferverbod, Europees voetbal verbod of wat dan ook. Voor de bühne dit.

7 mei 2021 om 21:28

Waarom zouden ze überhaupt straf moeten krijgen? Ze hebben slechts geprobeerd om een eigen competitie te starten. De UEFA is opgericht voor het voetbal, niet om het financieel te bestieren..

7 mei 2021 om 21:44

Omdat ze in hun plannen geen enkel houvast boden voor de clubs die buiten de boot zouden vallen. Niet dat de Uefa dat zoveel beter doet, maar Uefa heeft natuurlijk wel een stuk meer doorgroeimogelijkheden voor kleinere clubs, en zeker als het lukt om een paar jaar aan te haken kunnen er mooie dingen ontstaan (zie Ajax). Hadden ze het open gepresenteerd, dan was het met open armen ontvangen door de clubs. Maar door enkel en alleen voor eigen gewin te gaan, moet je nu ook de consequenties voelen. Het is zonde dat het de fans zijn die er uiteindelijk onder moeten lijen, maar daarom steun ik ook al die initiatieven van Man U, Chelsea en Spurs. Power to the people!

7 mei 2021 om 22:32

de Uefa maakt zich volstrekt belachelijk imo. niks ondernemen tegen dat WK in Qatar waar wordt gecasht over de rug van 6500 dode slaven maar wel straffen uitdelen als er een aantal clubs zijn die een competitie willen starten die hun in hun portemonnee raakt. alles voor het geld!

7 mei 2021 om 23:04

Japie, de UEFA heeft niet zoveel te maken met het WK, dat is de FIFA 😉

7 mei 2021 om 23:15

klopt maar tegen de Fifa en hun praktijken daar treden ze niet op. raakt iets ze zelf in de portemonnee dan staan ze wel op de baricades

12 mei 2021 om 14:31

6500 doden die er in het gehele land zijn gevallen ten tijde van de bouw van de stadions. Niet alleen bij de bouw van de stadions. Er waren dus zonder het bouwen van stadions ook doden gevallen. Nu ter zake; je maakt je pas echt belachelijk als je aan andere dingen ook niets doet. Of moeten ze dit ook maar laten lopen omdat ze ook geen stappen ondernam tegen de fifa. Los van het feit dat de uefa niet voor het wk in qatar heeft gekozen, maar de leden van de fifa.

12 mei 2021 om 15:47

ze hadden toen ook moeten ingrijpen en dan had je nu kunnen klagen dat de clubs hun in hun portemonnee raakte want dan zijn ze opeens verontwaardigd. het lijkt Oranje wel

8 mei 2021 om 17:49

Ik zie dat gerust wel gebeuren. De uefa heeft lang geleden alle Engelse clubs voor een aantal jaar uitgesloten van Europees voetbal (volgens mij na het Heizel drama). En het is de harde realiteit dat deze 3 clubs de CL harder nodig hebben dan de CL deze clubs. Genoeg Spaanse en Italiaanse clubs die het stokje over willen nemen, maakt daar gelijk de competitie spannender.

Een vrij lichte straf, maar ik denk dat de UEFA hier wel slim handelt. Je straft nu symbolisch voor de clubs die zich heel snel hebben bedacht, maar zorgt er wel voor dat een toekomstige poging vrijwel is uitgesloten door een boete van 100 miljoen. Ben wel benieuwd wat er uiteindelijk met die andere 3 gebeurt... zonder de 12 clubs was de CL niks waard geweest, maar 3 clubs uitsluiten of met punten mindering laten beginnen kan eventueel nog wel

7 mei 2021 om 20:18

Waarom zou je in godsnaam hiermee akkoord gaan? Beetje dreigen met 100 mil haha hebben zich goed laten intimideren en iedereen is vrij om te kiezen. Ben blij dat real niet akkoord is gegaan. Lekker met de copa libertadores meedoen, zou ik echt geweldig vinden!

7 mei 2021 om 20:26

Als de Uefa een sterk product (cl) heeft, hoeft het niemand toch een revolver tegen de slaap te houden om daaraan mee te doen? Het lijkt mij dat ploegen daaraan absoluut willen meedoen. Dit dreigen van financiele sancties toont net aan wat een praktijken de Uefa uitvoert. Ik geloof toch meer in een vrije markt dan een dictator die bepaald wat mag en niet mag.

7 mei 2021 om 21:41

Als het echt tot een clash komt dan zou het wel eens kunnen eindigen als de Bosman ruling. De Uefa heeft niet het goddelijke recht om clubs te verbieden een andere competitie op te richten. Net zo min als clubs het goddelijke recht hadden om spelers als eigendom te beschouwen zoal tot de Bosman ruling het geval was.

Zoiets kon je wel verwachten, lichte straffen voor de clubs die hun keutel introkken en spijt betuigde. Het is duidelijk dat Ceferin meer mikt op Agnelli en Perez, die toch wel de grote aanstichters van deze ellende waren. Ik weet niet of ze het zo hard als die 2 jaar uitsluiten willen spelen. Maar duidelijk is dat Ceferin deze drie clubs fors onder druk zet met deze stap.

7 mei 2021 om 22:50

Volgens mij was de algemene teneur hier op VZ dat er niets meer zou gebeuren. Deze straf is toch echt wel wat meer dan niets. Was wat mij betreft dan ook zeker niet te verwachten. Als ze de andere drie clubs zwaarder straffen maken ze echt een fors statement.

Juventus is toch drama Europees, die zal je niet missen. Barca en Real wel jammer voor Spanje maar leuk om kleine clubs zoals Atalanta te zien. Zou niemand jammer vinden behalve de Real en Barcelona fanboys

7 mei 2021 om 20:01

Ik ben al heel lang Barca-fan, en zie ook Real Madrid graag spelen. Maar een paar jaar Europese uitsluiting zou ik geen enkel probleem vinden. Zij kunnen niet zonder Europese tegenstanders, maar de Europese teams kunnen prima zonder hen !

7 mei 2021 om 20:20

Wij kunnen prima zonder! Gewoon een zakelijke deal sluiten in Amerika of Azië of zuid Amerika en dat geld kan je middels marketing zeker verdubbelen! Real niet akkoord gaan aub!! Niemand moet real bedreigen. Hup perez hup

7 mei 2021 om 20:47

Eigenlijk niet eens zo heel slecht plan. Misschien dat de aantrekkingskracht van Real eronder zal lijden waardoor absolute topspelers minder snel welwillend zijn om een overstap naar Real te maken, maar in de regio's die jij benoemt valt zeker geld te verdienen. Kijk alleen al naar JP Morgan die veel geld in de Super League wou investeren. De populariteit van clubs als Real en Barca is heel groot daar en misschien dat hiermee ervoor gezorgd kan worden dat de sport in o.a. Amerika steeds verder groeit en kwalitatief beter wordt. Valt dus zeker terrein te halen.

12 mei 2021 om 14:36

Dan wens ik je heel veel succes met het vinden van spelers. Welke topper wil in de bloei van zijn carrière spelen tegen een club uit azie? Als dit het geval was, dan waren nu alle toppers als in china en niet een paar uitzonderingen. Niemand bedreigd real trouwens. UEFA is aan het verdedigen tegen real. Een club die niemand iets gunt behalve zichzelf.

12 mei 2021 om 15:41

@supernico31 Alleen heeft JP Morgan daar gelijk nadelen van ondervonden, ze zijn hun rating m.b.t. duurzaamheid kwijt. Dat werkt uiteindelijk voor de omzet en maatschappelijk in je nadeel.

12 mei 2021 om 15:48

@bpreal - Je vergeet dat Laliga ook onder de Uefa valt. Als Real Madrid niet inbindt (en dat zullen ze vast wel gaan doen), kan het nog weleens een nare situatie worden. Hoe graag men ook wil geloven dat dergelijke clubs niet te vervangen zijn, uiteindelijk is de ene z'n dood de ander z'n brood. Maar goed, de Uefa is nog nooit standvastig geweest in het straffen van grote clubs. Ze hebben die Spaanse clubs nota bene jarenlang hun gang laten gaan. Dat is mede de reden dat ze zo konden groeien. Die trappen nu echt niet ineens op de rem, helaas!

7 mei 2021 om 22:34

Laatste paar jaar is Juve niet goed Europees, maar trekt nog steeds veel meer kijkers dan de meeste andere clubs, zeker met namen als Ronaldo. Juve heeft ook een grote fanbase, dus zo' n klein verlies voor de CL is het ook niet. Ik denk dat er ook best veel mensen liever naar een Cl kijken met Barca en Real erbij dan zonder die 2 (buiten de fanboys). Lange uitsluiting zie ik dank ook niet zo snel gebeuren.

Dit toont de machtspositie aan. Dat je het er niet mee eens bent oke, maar om hier nu straffen op te moeten zetten. Het toont aan dat de Uefa geen concurrentie belieft

Ah de monopolie die nog maar eens versterkt wordt... Treurig dat de opzet van de super Leaque dramatisch was, een goed alternatief voor die corrupte mensen bij de EUFA en FIFA zou goed zijn geweest. Zelf alles doen voor geld, al tientallen jaren, maar als er iemand anders in het spel komt verbaast reageren. En dan heb ik het nog geen eens gehad over de goedkeuring van slavendrijvers in Qatar....

12 mei 2021 om 14:38

Qatar, was FIFA en de leden hebben voor qatar gekozen. Dus nederland, duitsland, spanje, frankrijk ect ect.

Welke regel van de Uefa hebben ze precies overtreden? Inschrijven voor Europees voetbal is nooit verplicht geweest. Bijvoorbeeld in het jaar dat Twente problemen had, hebben ze afgezien van Europees voetbal. En op moment dat je geen verplichtingen hebt mag je toch altijd oefenwedstrijden en tournooien spelen?

Ik gun het die voorzitter van Real Madrid wel om 2 jaar lang geen Europees voetbal te mogen spelen. Barcelona trouwens ook wel want van financial fair play hebben zij beiden geen kaas gegeten. Ruimt netjes op zo.

in een fonds dat ten goede komt aan de ontwikkeling van jeugdvoetbal in Europa.... Lees: komt in de zakken van een handvol corrupte bobo's om af en toe hun schijnheilige smoeltjes op een jeugdcomplex te laten zien

7 mei 2021 om 22:04

Dit dus! De Uefa doet niks anders dan miljoenen wegmoffelen. Die hebben geen enkele intentie om het voetbal te verbeteren en het kloof tussen top en de rest te verkleinen. Nu krijgen ze nog meer macht en kan Ceferin straks een nieuwe rekening openen ergens in Cyprus ofzo.

wat gaat Mbappe nu doen? noooooo wat als hij niet meer naar Real gaat. I know dit is een beetje offtopic maar het heeft geleidelijk effect op alle spelers wanneer ze een keuze maken om voor de top te voetballen.

Het is dat de clubs akkoord zijn gegaan, en dat doen ze ook vooral om dit zo snel mogelijk achter zich te laten en hun naam terug wat op te kunnen poetsen vanaf nu, maar eigenlijk is het walgelijk dat er straffen worden verzonnen voor clubs die geen enkele wet of regel hebben overtreden. Evenals prijzengeld inhouden, dat is gewoon contractbreuk. Nogmaals: het is dat de clubs zijn akkoord gegaan. Vandaar dat de straf ook niet hoger uitvalt. De Uefa kan helemaal geen straf uitdelen waar de clubs zelf niet mee akkoord gaan, ze hebben gerechtelijk gezien geen poot om op te staan. Dit is wat de clubs willen accepteren als boetedoening om het achter zich te laten. De Uefa kan niet meer eisen want daar zullen ze niet mee akkoord gaan. Verder vind ik het ook gek dat mensen hier roepen om straffen simpelweg omdat deze clubs iets van plan waren dat in strijd is met hun eigen idealen en ideeen. Is dit plots de Sovjet Unie van de jaren 60? Maar oh wee als iemand aan onze vrijheden komt en ons iets oplegt! Ik vind het bijzonder hypocriet en dom.

Geeft aan dat UEFA dikke machtspositie heeft, om te kotsen. Vind dat men vrij moet zijn om zelf competitie wel of niet op te richten.

7 mei 2021 om 20:25

Precies. En dat ze daar verantwoording voor moeten afleggen bij hun mede clubs en bij de fans. Niet bij een narcistisch, corrupt en achterhaald orgaan als de Uefa.

12 mei 2021 om 14:42

Ik heb nu al een aantal reacties van je gelezen en heb het idee dat je geen enkel idee hebt hoe de regelementen van de uefa zijn. Nogmaals zet je liefde voor real opzij.

12 mei 2021 om 15:02

Leg uit Musi? Blijkbaar weet jij meer?

7 mei 2021 om 20:52

Maar dan wel de consequenties ervaren en uitgesloten te worden van officiële competities en WK EK. Ik walg ervan dat Perez hier aan meedeed en geen afstand wilt doen van die achterlijk SL

7 mei 2021 om 22:03

Uitsluiting van EK en WK lijkt me een zegen. Minder kans op blessures. Maar de Uefa mag spelers helemaal niet uitsluiten.

Wat een schrikbewind... straf omdat je de concurrentie wil aangaan... De competitie dag er niet goed uit en ik ben op die vorm ook zeker tegen, maar wat de UEFA Maffia nu laat zien.... daar moet de voetballerij ook echt van af.

De mooiste straf voor mijn club zou zijn als de heer J.W Henry onmiddellijk moet opstappen en geen enkele functie in het voetbal meer mag bekleden. Hetzelfde geldt voor Kroenke en de familie Glazer.

Enge club die UEFA. Ik begrijp de superleague clubs wel. Als je naast championsleague inkomsten grijp dan ben je gewoon gezien. Hervorming is nodig.

Geld gaat mooi in de zakken van Uefa officials dus.

Aldus het dictatuur genaamd Uefa "15 miljoen per club naar jeugdvoetbal die het nodig heeft" geloof je het zelf? Stelletje clowns.

Twee jaar uitsluitsel voor Barcelona, Real Madrid en Juventus is gewoon lekker twee jaar meedoen aan de Copa Libertadores tegen clubs als River Plate, Boca, Santos, Sao Paulo, Flamengo, Penarol. Soort van een nieuwe tijdelijke Super League met mooie wedstrijden.

Ongelofelijk dat het merendeel van de clubs zich als een stel makke lammetjes naar de slachtbank in Nyon laten leiden.

Wat een onzin is dit weer. Laat de 12 teams lekker voorrondes tegen elkaar spelen dan mogen er 4 teams door in cl. Dan zijn de voorrondes ook nog eens leuk. En de andere plaatsen worden verdeeld onder andere landen. En er wordt niks gestort in de kas van de uefa.

Prima, zo kan de Uefa lekker verder hun gang gaan met het uithollen van het systeem en het uitbuiten van de 'kleinere clubs' zoals ze al decennialang doen, intussen verheerlijkt door zovele fans van diezelfde uitgebuite clubs.

Krijgt Perez toch gelijk dat de Super League beter is voor het voetbal in het geheel. Voor die clubs is de boete bijna symbolisch te noemen, maar het is samen toch een aardige smak met geld dat "volledig wordt geïnvesteerd in het jeugdvoetbal in lokale gemeenschappen in heel Europa".

12 mei 2021 om 14:03

Ik ben benieuwd hoe het bij het jeugdvoetbal in Europa terecht komt. Het had zoden aan de dijk gezet als iedere club 15 miljoen in het potje had moeten stoppen. Nu doen ze gezamenlijk 15 miljoen ophoesten, peanuts dus.

12 mei 2021 om 14:15

Gappie, elke club betaalt 15 mln, niet gezamelijk

12 mei 2021 om 15:52

Nog steeds wel een schijntje natuurlijk. Dat is voor die Engelse clubs slechts 15 tot 20 procent van het TV geld, niet eens van de totale inkomsten die nog beduidend(!) hoger liggen. Die kopen dan gewoon even geen reserve keeper en schuiven een jeugdtalent door, opgelost. Maar goed, ik ben dan ook vooral benieuwd hoe Barcelona, Real Madrid en Juventus gestraft zullen worden. Ik denk uiteindelijk dat het allemaal weer mee gaat vallen. De Uefa heeft nooit omgekeken naar de wanpraktijken en dan zouden ze daar nu ineens wel aan willen? Die laten gewoon even hun spierballen zien tot Barcelona, Real Madrid en Juventus inzien dat ze geen kant op kunnen. Die betalen dan misschien 25-30 miljoen euro en de plannen kunnen weer even een paar jaar naar de achterkamertjes van die clubs.

12 mei 2021 om 15:37

een competitie waar er je niet komt op basis van sportieve prestatie dat is achterwaartse logica

Al dat geld stoppen ze gewoon in hun eigen zakken. Ik ben geen voorstander van de Super League maar ik had er wel begrip voor. Jammer dat ze het zo amateuristisch hebben aangepakt. Anders had de Uefa echt een groot probleem.

12 mei 2021 om 14:45

Waarvoor kon je begrip hebben? Het enige wat ze namelijk voor ogen hadden is een gesloten competitie om ervoor te zorgen dat alleen zij geld ontvingen en alle andere clubs in europa helemaal niets.

12 mei 2021 om 15:55

Hoezo een groot probleem? Dan zijn er twee scenario's mogelijk: 1). Die clubs scheiden zich af van de Uefa en de landelijke bonden over de rug van supporters die het totaal niet zien zitten, of 2). Ze nemen de bonden mee en je krijgt hetzelfde beestje met een nieuwe naam, namelijk een corrupte overkoepelende organisatie die enkel de belangen van de groten der wereld behartigt. Waarschijnlijk nog erger dan de Uefa doet. Bovendien is dat tweede scenario zeer onwaarschijnlijk. Een complete reorganisatie van de Uefa is nog waarschijnlijker. Die clubs handelen maar uit 1 principe en dat is ongegeneerd en ongestraft geld uitgeven zonder beleid te hoeven voeren. We hoeven niet te doen alsof die clubs het voor het voetbal doen.

Zoals ze City uitgesloten hadden afgelopen jaar, En zie wie er nu in de finale speelt!!!

12 mei 2021 om 14:24

ze hadden bewijs op een illegale manier verkregen denk ik.

12 mei 2021 om 15:57

Nee hoor, het bewijs was alleen verjaard. Eigenlijk lachwekkend dat zoiets kan verjaren, maar goed... De rechtsstaat heeft wel meer grote gaten.

Perez wil met de Super League het voetbal redden. De clubs staan voor honderden miljoenen in de schuld. Hij vergeet er wel bij te zeggen dat ze er zelf voor gezorgd hebben dat ze zoveel in de schuld staan. Als je dan ook nog gaat roepen als voorzitter dat je nu geen spelers kan halen als Mbappe en Haarland ben je helemaal van het padje af in deze tijd.

12 mei 2021 om 14:50

Je bedoelt waarschijnlijk Barca. Hoe kom je erbij dat Real zoveel schuld heeft? Via de Nederlandse media waarschijnlijk die anti Madrid zijn!

12 mei 2021 om 15:00

Real staat er inderdaad gewoon goed op. Enige probleem is nu natuurlijk de lege stadions en sponsors wat wegloopt vanwege de corona perikelen. Neemt niet weg dat alle clubs daar last van heeft.

Vraag mij af, wat willen die 3 clubs - behalve gezichtsverlies - nog hiermee bereiken?

De overige clubs zijn weg en hebben contracten getekend. Die gaan niet meer iets opzetten. Het is klaar en erken je verlies.

Barca snap ik ook niet, zij hebben een nieuwe voorzitter dus die kon makkelijk zonder gezichtsverlies opgeven.

RM en Juve wat doen jullie? Straks 2 jaar uitgesloten en dan kan RM Helemaaaaal Mbappe vergeten.

Bied gewoon je excuses aan, betaal de boete en slik je trots in.

12 mei 2021 om 14:59

Juventus snap ik heel goed. Die hebben momenteel echt een enorm probleem wanneer ze zich niet kwalificeren voor de CL. Bij Barca en Real is het denk ik meer de angst om door de ploegen met rijke eigenaren te worden voorbijgestreefd. Denk dan maar aan ploegen als City en Psg.

12 mei 2021 om 15:47

Het niet hanhaven van FFP heeft nu zijn effect. De UEFA biedt geen enkele oplossing.

12 mei 2021 om 16:01

Maar met de komst van de Super League hebben Real en Barca nog steeds veel minder geld dan een City of PSG? Dan krijgt iedereen 300 miljoen en daar legt City dan weer lachend 100 miljoen bovenop. Wat verbeterd er dan? De enige die daar dan uiteindelijk van profiteren zijn de spelers en makelaars die dan 1 miljoen per week gaan verdienen ipv 5 ton per week. Verdienen die nog niet genoeg dan? Het probleem zit hem aan de uitgaven kant, niet aan de inkomsten kant.

12 mei 2021 om 15:59

Die clubs hebben het financieel moeilijk. Die moeten ergens geld vandaan forceren, want anders zijn ze verplicht jasjes uit te doen en dat willen die clubs niet. Ze doen er alles aan om niet met hun beleid geconfronteerd te worden.

Wat een macho gedrag.
Aan het eind van de rit hopen ze dat ze snel weer aanhaken omdat ze miljoenen mislopen omdat Real, Barcelona en Juventus voor een hele hoop kijkers zorgt. Ik walgde altijd al van de Uefa en dat is nu alleen maar erger geworden. Corrupte bende.

12 mei 2021 om 15:51

Ik ben ook uitermate kritisch op de Uefa en Fifa maar je gaat wel aan het geheel voorbij. De gehele voetbalpiramide zorgt ervoor dat juist Real en Barcelona hun spelers kunnen kopen, het opleiden gebeurt grotendeels juist bij de kleinere clubs. De "feederclubs" kunnen er ook voor kiezen om niet meer aan Real, Barcelona en Juve te verkopen. Waar sta je dan? Dan kiezen de clubs er 'gewoon' voor om aan Bayern, PSG o.i.d. te verkopen of de spelers zelf te houden. En dat laatste zou de beste uitkomst bieden, meer clubs die op kracht gaan komen en voor de CL kunnen strijden.

Nee, een klein beetje meer nederigheid van deze clubs zou hen sieren. Je staat per slot van rekening door je eigen uitgaven op de plek waarop je nu staat. Wat dat betreft kunnen ze nog wel een voorbeeld nemen aan Ajax. Is CL niet zeker? Dan begroten we daar niet op maar Real, Barcelona en Juventus gaan daar wel mee door, wat logisch is. Haal je dan een keer niet de eindrondes ben je de sjaak in financieel opzicht.

12 mei 2021 om 16:00

Ach, alsof ze bij Barcelona, Real Madrid of Juventus niet minstens zo corrupt zijn? Ze bedenken nota bene achter de rug van hun fans om 1 of ander plan dat gedoemd was te mislukken. Bovendien is elke club op den duur vervangbaar, ook de groten der aarde.

Heeeeeeel stiekem hoop ik op een ban voor die 3 clubs in Europa waardoor Messi en Ronaldo richting PSG vertrekken en Mbappe mag lekker naar Real. Nu die 3 op leeftijd beginnen te raken zou ik dolgraag een seizoen of twee een Fifa opstelling daar bij PSG willen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren