Tagliafico wil Ajax verlaten: ‘Dit is een perfect moment om te vertrekken’

Vrijdag, 7 mei 2021 om 17:40Mart van Mourik • Laatste update: 17:50

Nicolás Tagliafico steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag in een grotere competitie wil voetballen. Te gast in het Spaanse programma A Diario van Radio Marca spreekt de 28-jarige Argentijn zich onder meer uit over de successen met Ajax, zijn toekomstplannen en het spelen met Lionel Messi. Hoewel de linksback het erg naar zijn zin heeft in Nederland, hoopt hij op een zomerse transfer naar een ‘meer uitdagende competitie’.

Wanneer presentator Raúl Varela het gesprek met Tagliafico, die door zijn trainer Erik ten Hag vroegtijdig met vakantie is gestuurd, inleidt door te vragen naar zijn ervaringen rondom de 35ste landstitel, geeft de linksachter te kennen dat er een last van de schouders is gevallen. “Wanneer je kampioen wordt voor het verstrijken van de laatste speelronde ben je automatisch wat rustiger. Natuurlijk blijven we scherp, maar de trainingen zijn wat relaxter en iedereen is positiever. Bovendien biedt een vroege landstitel kansen voor de jongere spelers, die zodoende meer speelminuten kunnen maken.”

“Ik ben pas 28, maar toch al een soort vader voor die jonge jongens”, vervolgt Tagliafico, die tevens zijn licht schijnt over ploeggenoten die in zijn ogen een mooie toekomst kunnen hebben. “Ryan Gravenberch zou zeker bij een grote Europese club kunnen spelen. Hij is nog erg jong en kan nog veel leren, maar hij heeft ongelooflijke kwaliteiten. Net als Brian Brobbey. Hij gaat wel naar RB Leipzig, maar ik ben benieuwd hoe het hem daar zal vergaan.” Ook Antony valt positief op volgens Tagliafico, die het overigens niet zeker acht dat de jonge spelers ook in het buitenland gaan slagen.

“Misschien hebben ze nog een extra jaar nodig in Amsterdam, zodat ze nog meer ervaring op kunnen doen in de Champions League. Het is iets speciaals om voor Ajax te spelen, omdat ze een bepaalde filosofie hebben die erg afwijkt van de filosofie van andere clubs. Er zijn maar weinig clubs die ook maar proberen om de Ajax-speelwijze te hanteren. Omdat die jonge spelers zo gewend raken aan die speciale Ajax-filosofie, komt het vaak voor dat ze moeite hebben om zich aan te passen aan een andere, nieuwe club. Maar deze spelers hebben buitengewone kwaliteiten en ze kunnen met hun voetbalintelligentie eigenlijk overal terecht”, aldus de linkervleugelverdediger.

Zelf geeft Tagliafico ook eerlijk te kennen klaar te zijn voor een stap hogerop en hij zou het een perfect moment vinden om komende zomer te vertrekken. “Ik had nooit verwacht dat ik zo lang bij Ajax zou blijven, eerlijk gezegd. Maar op een of andere manier ben ik me erg thuis gaan voelen bij de club. Ze geven veel om me en ik kan me goed vinden in de speelwijze. En het is geweldig om zowel op nationaal als internationaal niveau bij een van de grootste clubs te horen. Om die redenen speel ik nog altijd bij Ajax. Iedere transferperiode speelde er wel iets, maar om uiteenlopende omstandigheden ketste een overeenkomst bij een andere club altijd af. Soms was het de vraagprijs, en vorig jaar was het coronavirus iets dat een overstap in de weg stond.”

“Dit jaar is het een perfect moment om te vertrekken”, gaat Tagliafico verder. “Ik heb al erg veel gewonnen hier en ik weet dat ik het ook in een grotere competitie goed zou kunnen doen. Een transfer ga ik niet forceren, want ik voel me gewoon erg goed bij deze club. Als iets komt dat zowel goed voor mij is als voor de club, dan zou dat mooi zijn. Natuurlijk ga ik niet liegen: ik zou heel graag naar een meer uitdagende competitie willen. Maar goed, we gaan het meemaken. Ik voel me in ieder geval erg goed hier.”

Varela confronteert Tagliafico vervolgens met de mogelijke interesse van Internazionale en oppert dat Javier Zanetti, vicepresident bij de Milanezen, wellicht een rol kan spelen bij het besluit om Ajax komende zomer te verlaten voor Inter. “Javier heb ik nooit als een echt idool gezien, maar hij is natuurlijk wel altijd een voorbeeld geweest. Hij speelde op mijn positie en was een erg gedisciplineerde professional. Zijn werk- en trainingswijzen hebben me altijd erg aangesproken. Ik heb een tijd geleden met hem gesproken en ik ken hem. Uiteraard is Inter een grootse club, maar er is nog geen contact geweest en er is niets concreets. We zitten ook pas in mei, dus er is nog genoeg tijd om een beslissing te nemen over mijn toekomst.”

Tot slot gaat de Ajacied in op rol van Messi bij de Argentijnse nationale ploeg. “Het is altijd fantastisch om met zo’n speler te mogen spelen. Hij voelt zich goed momenteel bij Argentinië, hij steekt in topvorm en hij is erg betrokken bij de selectie. Als hij goed is en we kunnen hem helpen, dan kan hij ons ook helpen om beter te spelen. Ik weet dat hij op een gegeven moment nadacht over een vertrek bij Barcelona, maar vandaag de dag is hij rustiger. Ook met name door het vertrek van de president (Josep Maria Bartomeu, red.). Maar je weet maar nooit. Hij wil zijn carrière graag beëindigen bij Barcelona en ik zou me hem ook niet in een ander shirt kunnen voorstellen. Het is zijn beslissing en we zien wel”, besluit Tagliafico.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door nicomos)

Het is hem gegund. Is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische speler voor Ajax die hem tot het einde van de club dankbaar is. Ik zie hem slagen in de premier league door zijn tomeloze inzet en harde spel. Je merkt dit seizoen dat hij de motivatie niet meer kan opbrengen om voor een provincieclub te spelen (zo staat dit in de Argentijnse media, zijn niet mijn woorden), dus hopelijk maakt hij snel z’n transfer.

7 mei 2021 om 18:06

Ik heb het artikel gelezen en nergens wordt gesproken over een provincieclub. Als je een afkeer tegen ajax hebt kan je het ook gewoom zeggen. On topic: het zuid amerikaanse gif gaat ajax missen, maar wat een aankoop is dit geweest. Prachtig werk van de scouting.

7 mei 2021 om 18:29

Het vertrek van Tagliafico biedt ook ruimte om Martinez vaker te laten spelen. Die speelt ook met veel gif.

7 mei 2021 om 21:36

hij heeft het niet over ajax maar over de provincieclubs aka de kleine clubs in de eredivisie hij mist de motivatie om volle bak te gaan.hij moet gewoon de volgende stap maken in zijn carriere daarvoor. goede speler en dat beetje extra passie en killersmentaliteit missen onze spelers veel ste vaak en daardoor halen ze het niet bij de top.

7 mei 2021 om 18:40

Tagliafico was een goede aankoop, maar ik blijf erbij dat er, ook in de jeugd, nog wel ergens een mislukte linksbuiten rondloopt die ook gewoon linksachter kan spelen. En om Tagliafico nou een legende te noemen gaat wel erg ver. Als je het over legenden hebt dan moet je 50 jaar terug in de tijd.

Argentijnse krijger van Ajax, speelt met veel gif en heeft belangrijke doelpunten gemaakt. Clubs net onder de absolute top zou prima moeten kunnen. Chelsea, Sevilla, Atletico of Milan lijken me wel mooie clubs voor Tagliafico.

7 mei 2021 om 17:59

Is Chelsea geen absolute top nu ze in de CL finale staan? Als je real helemaal tureluurs speelt hoor je toch wel bij de top naar mijn mening

7 mei 2021 om 18:08

Ik begrijp zijn bewoordingen wel. Chelsea is natuurlijk de top maar misschien (nog) niet in t rijtje city, bayern etc. Chelsea timmert wel leuk aan de weg trouwens.

7 mei 2021 om 18:27

Of Chelsea absolute top is valt wat voor te zeggen. Ja, CL-finalist, maar ook vierde in de PL. Daarnaast, Ajacieden die Ajax een topclub noemde na het bereiken van de halve finale CL kregen nogal wat hoon over zich heen .

7 mei 2021 om 18:45

Was Spurs 2 jaar geleden ook absolute top dan? Heb dat niemand zien zeggen in ieder geval..

7 mei 2021 om 18:24

Spijtig alleen dat die allen totaal geen linksachter nodig hebben en drie van de genoemde clubs een betere hebben rondlopen (Acuna ken ik niet goed genoeg).

7 mei 2021 om 18:27

Ik zie Tagliafico wel als de linker centralback in het systeem van Inter spelen.

7 mei 2021 om 18:32

Daar staat Bastoni die beter, jonger en Italiaans is.

7 mei 2021 om 19:00

Linker centrale zou inderdaad ook erg goed bij Nico passen. Alleen speelt Bastoni daar al. Ook bij het Argentijnse elftal wordt er over nagedacht Tagliafico als linker centrale neer te zetten in een drie mans achterhoede. Ook omdat er momenteel weinig goede linker centrale verdedigers rond lopen in Argentinië

7 mei 2021 om 19:23

ik vind het wel wat voor Paris Saint Germain. zo sterk zijn die niet bezet op de linksback positie

7 mei 2021 om 19:38

Eens, zou in de huidige selectie prima passen! Alleen heb ik het idee dat PSG met zijn sterkhouders Neymar en Mbappe er over twee seizoenen totaal anders kan uitzien gezien de geruchten over beide spelers.

8 mei 2021 om 08:08

Wel veel te veel kaarten ( i.v.m. bijvoorbeeld Senesi)

Hij kwam naar mijn mening met relatief weinig verwachtingen binnen, maar wist mij - en ik denk ook vele anderen - binnen korte tijd zeer aangenaam verrassen. Ik hoop dat hij een transfer naar een mooie andere club mag maken.

Deze publiekslieveling verdient het ook om nog een mooi avontuur te maken. Het is hem meer dan gegund! Heeft zich bij Ajax in de jaren toch echt ontpopt tot 1 van de beste verdedigers van Nederland.

Het is hem zeker gegund. Hopelijk komt er een mooie club voor Nico.

Zoals andere zeggen is het hem 100% gegund. Dit was van al zn seizoenen toch t minste seizoen en het lijkt me mooi moment voor een stap helemaal op zijn leeftijd. Heeft heel veel met Ajax bereikt en hoewel hij niet de eerste is die genoemd wordt bij sterren van de afgelopen jaren (met frenkie, de ligt, tadic, ziyech, van de beek) hadden we t nooit zonder hem gekund. Ik hoop persoonlijk dat hij naar Leeds gaat. Mooie competitie, goed salaris en mooi aanvallend voetbal wat bij hem past en ze hebben daarnaast zeker een linskback nodig (hun prioriteit). Wat je ook doet, veel succes strijder ❌❌❌

Hij vindt 3,5 seizoen lang? Maar idd wel een mooi moment om nog een stap te maken.

7 mei 2021 om 18:34

Voor buitenlandse spelers, die er direct staan, is 3,5 seizoen in de Nederlandse competitie natuurlijk aardig lang.

7 mei 2021 om 18:51

Veel spelers uit andere werelddelen zien clubs als Ajax en PSV als een opstap naar een andere competitie met veel meer geld.

Laat ik vooropstellen dat bij voor Ajax een uitstekende back is, maar ik ben heel benieuwd waar Tagliafico terecht komt. Hij wordt geroemd om zijn inzet, aanvallende kracht en felheid, maar ik denk dat in het buitenland hem dat op vele kaarten zal komen te staan. Daarbij ben ik benieuwd of hij in een betere competitie mee kan qua handelingssnelheid. Het is nu uiteraard het moment om te vertrekken met zijn 28 jaar. Dan is het begrijpelijk dat hij naar een betere competitie wil.

8 mei 2021 om 22:56

Helemaal met je eens. Hij zegt dit trouwens niet voor het eerst. De clubs staan echter niet in de rij voor hem. Een topclub sowieso niet. In Nederland vinden mensen dit een krijger en strijder terwijl hij eigenlijk de laatste tijd vooral opvalt door de overtredingen. Hij heeft een paar seizoenen geleden best indruk gemaakt. Maar blijkbaar zien de topclubs ook wel dat hij het teveel van zijn inzet moet hebben en dat dat vaak de verkeerde kant op gaat. In de topcompetities hebben ze genoeg spelers die net zoveel inzet hebben. Als hij al weg gaat denk ik dat dat hooguit naar een middenmoter zal zijn.

T is m gegund, was al blij verrast dat ie zo lang is gebleven. Echte strijder en een voorbeeld qua inzet. Succes Nico!!

Erg jammer als die gaat maar het is hem gegund. Geeft altijd alles voor Ajax. Ben alleen wel benieuwd wat volgens hem dan de juiste club is? Neemt hij genoegen met een Leeds United of wacht hij echt op de topploegen.

Wat een fenomenaal goede back is dit gebleken. Ik gun hem deze stap van harte!

Een nuttige back voor de eredivisie. Helaas heeft Ajax hem 2 jaar te laat verkocht. Nu zal je niet veel voor hem krijgen. Het vele natrappen en vele kaarten helpt ook niet mee als hij naar een topclub wil.

Nico is toch wel 1 van mijn favorieten van de afgelopen weet ik veel hoeveel jaren, zo niet mijn absolute favoriet. Altijd trekt ie ten strijde en daarom gun ik hem ook een toptransfer. Deze man geeft gewoon nooit op.

Ik ga vooral zijn vrouw missen....die is wel lekker zeg. On topic. Strijder meer dan goeds gebracht....voorop in de strijd. Behoorlijke kopper. Vond zijn laatste seizoen wel wat minder. Maat probeer maar iemand te vinden met hetzelfde gif.

Het is inderdaad wel tijd een overstap te maken als die dat perse nog wil. Ik vraag me af hoe die bij een grote club zal presteren. Vind het moeilijk in te schatten of die dat aan kan. Het kan eigenlijk beide kanten op vallen. Jammer voor Ajax, maar het is vooral het laatste jaar denk ik geen onmisbare speler geleken. Dus dat moet wel goedkomen, als je maar niet zoiets als Sinkgraven op de linksback gaat zetten.

Toegevoegde waarde voor heel veel clubs, maar kijkend naar zijn speelstijl en de concurrentie die er rondloopt bij veel clubs denk ik dat er twee ploegen zijn, waar hij echt zou passen. Atletico madrid, concurrentie aangaan met Lodi of Juventus, concurrentie aangaan met Alex Sandro. Hoop dat hij een goede keuze maakt en niet bij een club terecht komt waar we hem na een jaar of twee vergeten.

Ajax en inter mijn 2 clubs ik zou zeggen Nico ga naar inter

Geweldige harde werker, schuwt de confrontatie niet.deze jongen gaan we beslist missen, een mooie transfer hun ik hem van harte!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 25 1 5 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Messi neemt Argentinië bij de hand; Tagliafico gepasseerd

Argentinië heeft vannacht afgerekend met Uruguay in de groepsfase van de Copa América. Door een doelpunt van Guido Rodríguez in de twaalfde minuut won het team van bondscoach Lionel Scaloni met...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren