Fans van De Graafschap veroorzaken twee kilometer file op de A18

Vrijdag, 7 mei 2021 om 16:22Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:19

Supporters van De Graafschap hebben vrijdagmiddag een twee kilometer lange file veroorzaakt op de A18 richting Zevenaar. Fans van de clubs gingen in een stoet van tractoren de autosnelweg op en veroorzaakten zo vertraging voor het overige verkeer, zo meldt Rijkswaterstaat op Twitter.

De tractoren zijn bij Didam van de snelweg afgegaan, waardoor de file weer snel oploste. Inmiddels zijn de problemen verholpen. De bestuurders van de tractoren zijn niet beboet voor het rijden op de snelweg, zo schrijft Rijkswaterstaat. "Volgens de wet mag het zeker niet", aldus een woordvoerder op Twitter. "De politie heeft echter besloten de stoet te begeleiden en dit te gedogen. Wat de beweegredenen hierachter zijn durf ik je niet te zeggen. Daarvoor moet je bij de politie zijn."

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij Jong Ajax. Bij winst zijn de Superboeren zeker van de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie, die recht geeft op promotie naar de Eredivisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door nutraal)

Schitterend gebaar van de Graafschap supporters. Ik kom uit de streek en ze vinden het hier ook prachtig. Moge supporters van andere voetbalclubs een voorbeeld nemen aan deze sfeeractie, in plaats van bijvoorbeeld bosgevechten te organiseren.

7 mei 2021 om 16:38

Voorbeeld aan nemen? Ze blokkeren een complete snelweg en zijn daarmee andere mensen tot last. Hoezo voorbeeld aan nemen, totaal aso gedrag is het.

7 mei 2021 om 16:41

Ach twee kilometer file valt ook wel te overzien. Zoveel last zal het wel niet gegeven hebben.

7 mei 2021 om 16:49

Mooie zeurpruim, het is vrijdagmiddag relax man. Die 2 kilometer. Mensen die dit dagelijks rijden zijn elke dag gewend dat hier file staat. Echt een k*t stuk is dit.

7 mei 2021 om 17:01

Totdat de ambulance met je moeder erin erdoor gehinderd wordt.

7 mei 2021 om 17:09

Een ambulance kan gewoon via de vluchtstrook als het echt nodig is. Verder zouden tractoren voor een ambulance net als een auto gewoon opzij gaan hoor.

7 mei 2021 om 17:13

Er word echt zo overdreven gereageerd door buitenstaanders wie nog nooit over de A18 hebben gereden en geen idee hebben waar het ziekenhuis zit. Vrij frapant wel. Niet reageren en je druk maken als je geen idee hebt, lijkt me een beter plan.

7 mei 2021 om 17:15

Het is onmogelijk dat er daar een ambulance moet rijden dus?

7 mei 2021 om 17:17

@lierse1997 Waarom zou een ambulance van het Ziekenhuis wegrijden in plaats van er naartoe?

7 mei 2021 om 17:21

Om een patiënt op te halen?

7 mei 2021 om 17:24

PSV geeft het perfecte antwoord. En nee het is niet normaal dat een ziekenwagen maar even moet uitwijken naar de pechstrook voor wat idioten die de weg blokkeren.

7 mei 2021 om 17:26

Mooi toch dat dit soort acties worden gedaan en gedoogd.

7 mei 2021 om 17:35

Aguero, ik begrijp jouw nuance niet. Naast de ambulance of gerelateerde hulpverleners, bestaat er ook nog een sector voor de zorg en welzijn van mensen. Maatschappijk werkers, jeugdzorgwerkers (etc etc) die naar hun cliënten moeten gaan, of haast hebben vanwege psychische of psychiatrische gebeurtenissen worden door naïeve boeren geremd in de continuïteit. Ik wil best wel in details treden over misdrijven of zelfverminkingen die op dagelijkse basis gebeuren, echter is de angst voor een ban groter). Je wat meer in mogen leven in wat voor schade hun stommiteit heeft kunnen brengen is wel op z'n plaats. Vier hetgeen wat je te vieren hebt elders waar niemand er last van heeft.

7 mei 2021 om 17:41

Hallo uutrecht, je overdrijft nu wel flink vind je ook niet? Schade omdat een medewerker iets later is? Gebeurd dagelijks. Althans, ik neem aan dat je het hebt over ambulante begeleiding. Die cliënten redden zich wel 5 minuten langer alleen. Cliënten die jij bedoelt wonen intern, begeleiding is daar dus al aanwezig. Daarnaast is het les nr. 1 voor een maatschappelijk werker; eigen veiligheid eerst, dus ook bij haast op de weg, rustig rijden. Als file zo'n maatschappelijk probleem is zoals jij schetst zou er eigenlijk een vluchtstrook speciaal voor maatschappelijk werkers gecreëerd moeten worden. Graag! Groetjes van een maatschappelijk werker.

7 mei 2021 om 17:58

Man wat een overdreven geblaas in deze discussie zeg. Met zulke slechte en nutteloze argumenten ga ik niet in discussie. Zevenaar / Didam hoort niet bij gemeente Doetinchem dus leuk geprobeerd maar een ambulance zal niet van Zevenaar of Didam naar Doetinchem rijden. Buitenstaanders wie zich hiermee bezighouden maar nooit in de Achterhoek zijn geweest... Sorry hoor maar ergens over discusseren waar je geen verstand van hebt en nooit bent geweest gaat mij wat ver. Fijn weekend verder heren.

7 mei 2021 om 18:06

Beste Lunny,

Naar mijn inziens overdrijf ik niet. Daarnaast praat ik over velen takken van de maatschappelijke sport, waarin ACT teams, als crisisdiensten slechts enkele voorbeelden zijn. Jouw opmerking dat clienten het wel langer dan 5 minuten langer redden, gelden natuurlijk niet voor mensen met een psychose die zelfmoord plegen of geweld jegens hunzelf of anderen uiten (slechts weer enkele voorbeelden). Ik heb het hier over zowel ambulante als leefgroepen die hulp nodig hebben indien dat nodig is. Onderschatting van dit soort problemen komt vaak voor, ook al lijkt het erop dat dit soort 'incidenten' weinig voorkomen. Ik begrijp jouw reactie zeer goed, maar ik vind zo'n actie van die boeren niet goed te praten.

Off topic: Tuurlijk hoort je eigen veiligheid voorop, maar wat als je als ambulante medewerker te horen krijgt die iemand wilt springen van de brug 15 km verderop, die onder jouw caseload valt? Denk je dan nog 100% over je eigen veiligheid te beschikken?

7 mei 2021 om 18:09

Aguero, feit dat je deze discussiepunt als slecht en nutteloos beschouwd, zegt al genoeg over jouw zienswijze. Niettemin zal ik het respecteren, fijn weekend man.

7 mei 2021 om 18:18

Je schijnt een expert te zijn als het aankomt op het ziekenhuiswezen. Welke ziekenhuizen staan dan in voor dit gemeentes? En hebben die dezelfde faciliteiten?

7 mei 2021 om 18:20

Je hoeft het mij niet uit te leggen. Heb in de GGZ, crisisdienst, jeugdpsychiatrie en nu gehandicaptenzorg i.c.m. ambulant gewerkt. Antwoord is simpel, bij dat soort gevallen is het 112. Zij kunnen dan vervolgens over de vluchtstrook en die boeren uit de Achterhoek zijn nuchter zat. Die gaan sneller aan de aan kant dan een gemiddeld tutje in een witte Ford Ka.

7 mei 2021 om 18:26

Veel aannames. Kan een ambulance, brandweerwagen of politiewagen ook even snel rijden op de pechstrook? En wat als er iemand met pech op de pechstrook staat?

7 mei 2021 om 18:41

De a18 staat echt zelden tot nooit een file, dus hoezo zijn die mensen die dat stukje rijden elke dag file gewend?

7 mei 2021 om 18:51

Aguerootje toch, alsof die supporters hebben gekeken waar een ambulance heen zal rijden. Lachwekkende post, jij ook een fijn weekend!

7 mei 2021 om 18:53

Ik ben heel "relaxed" Sander. Jou boeit het blijkbaar geen moer of andere mensen er last van hebben, file op dat stuk valt reuze mee doordeweeks.

7 mei 2021 om 19:04

Nooit file? Laat me niet lachen. Knooppunt met Duitsland altijd gezeik. En bij Zevenaar altijd maar dan altijd file. Wel rii Arnhem he, rii Duitsland op is het inderdaad nooit.

7 mei 2021 om 22:33

Liersse, jij gaat toch ook af op jouw aannames? Ken je de snelweg daar dan?

7 mei 2021 om 22:35

Op de A12 staat inderdaad elke spits fole, maar de A12 is de a18 niet sander

7 mei 2021 om 22:37

@Sander, je hebt het over Zevenaar, maar zoals in de tekst staat zijn ze er bij Didam al afgegaan. Aangezien toegangsweg bij de woonboulevard dicht zit, gok ik dat ze bij de Mac of in Wehl erop zijn gegaan. Oftewel 1 of 3 afslagen verder, zijn maar een aantal kilometers. Ook staat in de tekst dat de file snel opgelost was. Voor de drukke knooppunten waren ze er alweer af. Lijkt wel de Linda forum hier, wat een gedram.

7 mei 2021 om 22:40

Ik weet dat die kans er is. En vanaf dat die kans er is, is het een onacceptabel iets.

7 mei 2021 om 22:51

Ff ter illustratie. Hier staan niet veel ambulances bij het ziekenhuis. Die staan her en der in de dorpjes gestationeerd. Ambulances die van en naar het ziekenhuis gaan rijden allemaal binnendoor en niet via de snelweg. Brandweerkazerne van Doetinchem zit vlakbij de snelweg, echter ligt de weg tussen brandweerkazerne en de snelweg er momenteel uit dus ook die zal niet over de snelweg gaan. Enige die momenteel gebruik zou kunnen maken van de snelweg (mits ze niet op de snelweg zelf hoeven te zijn) is de politie en die reden er al tussen. Hebben de stoet begeleid. Bij calamiteiten hadden de voorste troepen kunnen gaan en/of is de communicatie onderling zo geregeld dat andere troepen een alternatieve route zouden pakken. Of komen vanuit een andere richting (en dan heb je ook nog politieauto's die patrouilleren).Daarnaast hebben ze slechts enkele kilometers over de snelweg gereden en waren ze er alweer af voordat ze bij de drukke knooppunten kwamen.

8 mei 2021 om 17:28

Om mensen op te halen misschien?

7 mei 2021 om 17:32

Om maar te zwijgen dat ze spelers van Go Ahead aanvallen op het veld. Alsjeblieft zeg

7 mei 2021 om 18:15

Nee al die gasten van Go Ahead zijn goed bij hun hoofd. Alsjeblieft zeg ga ergens anders janken.

7 mei 2021 om 18:38

Ik kan nog steeds lachen om die malloot van gae die zijn vriend wilde helpen maar die erover heen dook.

7 mei 2021 om 18:42

volgens mij was in de adelaarshorst juist enkele eencellige idioten die op het veld de spelers van Graafschap aanvallen dus weet niet of jij recht van spreken hebt .

8 mei 2021 om 11:02

Wat minder mooi is het gedrag van sommige Graafschap supporters die een fotograaf en een ploeg van Omroep Gelderland aanvallen.. Hoop dat supporters van andere voetbalclub hier geen voorbeeld aannemen.

Kortom ook bij de Graafschap lopen wat bijzondere projectielen rond,

Ik denk dat ze vanavond ook maar met de trekker naae de huldiging moeten komen, is het in ieder geval corona-proof!

Geweldige sfeeractie van de superboeren. Oke, er moest dwars door Doetinchem heengereden worden om thuis te komen maar de beelden zagen er fantastisch uit, vooral de livebeelden op TV. Hopelijk helpt dit voor vanavond en winnen ze van Jong Ajax.

Wanneer wordt de wet eindelijk eens aangepast zodat het makkelijker wordt mensen met tractoren op de snelweg te beboeten of desnoods de tractor af te pakken? Schandalig dat dat nog niet geregeld is.

7 mei 2021 om 16:42

Daar hoef je de wet niet voor aan te passen, het is nu ook al verboden, ze hoeven alleen maar te handhaven

7 mei 2021 om 17:05

Laten ze eens beginnen er een kenteken op te mikken zodat ze op kenteken een prent kunnen ontvangen...

7 mei 2021 om 17:15

Het kenteken is sinds Januari 2021 al verplicht op tractoren wie harder dan 25k/m kunnen rijden hoor.

7 mei 2021 om 17:01

Tractor af te pakken? Mag niet zomaar he, het is geen auto, een tractor is een must op een boerderij om het vee dagelijks mee te voeren. Dus nee, laten we dat maar niet gaan doen

7 mei 2021 om 17:05

Mensen hebben duizenden jaren zonder tractors boerderijen open kunnen houden.

7 mei 2021 om 17:11

Dit ging inderdaad vaak met paarden, dus moeten er maar weer paarden ingezet worden omdat een of andere lid het nodig vind een tractor van een boer af te pakken? Misschien eens verstandig om op een boerderij te kijken zodat je ziet wat voor functies een tractor heeft op een boerderij. Je gaat toch ook geen scootmobiel van een oudere afpakken na het overtreden van regels omdat de oudere duizenden jaren zonder scootmobiels zich hebben kunnen redden?

7 mei 2021 om 17:34

Een must op de boerderij ja, niet om met zijn allen op de snelweg te rijden. Als je de traktor niet gebruikt waar hij voor bedoeld is, mag je 'm wat mij betreft afpakken. Mja, wie ben ik? Ik vind het een leuk initiatief hoor, maar rot op van de snelweg. Allemaal bekeuren, maar dat zullen ze vast niet durven..

7 mei 2021 om 18:00

Bekeuren zeg ik geen nee tegen, maar je kunt niet zomaar tractors in gaan nemen. Tenzij je wilt dat het vee in de stallen verhongert.

7 mei 2021 om 18:25

Laat ze die tractor dan ook gebruiken op de boerderij en niet op de snelweg. Daar staan geen dieren die gevoerd moeten worden hoor.

7 mei 2021 om 21:14

Natuurlijk mag dat zomaar, net als bij een auto. Dat een tractor een must is op de boerderij, daar moet je dan maar over nadenken voordat je met dat ding de snelweg op rijdt.

7 mei 2021 om 17:03

Trekkers worden as we speak overal op kenteken gezet, dit jaar is volgens mij het overgangsjaar en vanaf volgend jaar moeten tractoren die harder dan 25 km/h rijden (dacht ik) een kenteken hebben alsmede de aanhanger, dit kan een eigen kenteken zijn of een witte plaat met kenteken van trekkend voertuig, fijn weekend.

7 mei 2021 om 20:41

Met al die boerenprotesten en nu met dit en de politie doet er niets aan. Maar als een stel lui de Friese snelweg blokkeren krijgen ze beste straffen, enkel omdat dat ging om een zaak waar de aandacht op gericht was, totale willekeur, net als met die boetes tijdens de avondklokken waar mensen rellen en er mee weg komen en een rustige eenling vijf minuten te laat thuis is en wel een boete krijgt.

Heb er altijd wat moeite mee als sfeeracties ten koste gaan van anderen, bovendien is een sfeeractie geen excuus om buiten het wetboek om te handelen.

7 mei 2021 om 16:41

Noem mij maar zuur vanwege mijn mening, maar ik ben het volledig met je eens. Voor hetzelfde geldt is er een individu die haast heeft vanwege een (levens)bedreigende situatie, of speelt er wat anders waardoor het laatste waar je op dat moment zit te wachten, is een file dat veroorzaakt is door voetbalfans. Van mij apart had elke participerende boer een boete gekregen.

7 mei 2021 om 16:49

Sfeeractie kan alleen in de kerk of niet pastoor kuyt.

7 mei 2021 om 16:54

Waarom moet je mensen die geen bal om voetbal/De Graafschap geven hiermee lastig vallen? Mensen die prive afspraken hebben, gewoon naar hun gezin willen etc? Sfeeracties top, hartstikke leuk, maar je kan gewoon rekening houden met andere mensen.

Wacht wacht ik zal nu wel diegene zijn met een liter azijn, maar zondag stonden er Ajax supporters niet coronaproef op elkaar en werd er schande van gesproken, en terecht. Maar dit is toch ook gewoon de wet overtreden? of zie ik dat verkeerd. Er zijn blokkeerfriezen die hierdoor een strafblad hebben gekregen door het veroorzaken van files, met deze actie breng je gewoon de verkeersveiligheid in gevaar.

7 mei 2021 om 17:35

Als Ajax het doet is het altijd verkeerd. Als Cambuur of De Graafschap het doet, is het mooi en is er niets aan de hand. Snap je toch wel?

7 mei 2021 om 18:39

Over welke sfeeractie van ajax heb je het ?

7 mei 2021 om 18:13

Klopt helemaal. Het kneuterige aspect van deze clubs zorgt vaak voor wat meer krediet op een of andere manier.

Heerlijke actie. Uiteraard zullen er weer mensen klagen, maar ik geniet ervan.
Deze supporters weten toch altijd wel een ludieke actie op touw te zetten.

Hopen dat ze vanavond winnen.

7 mei 2021 om 16:42

Totdat je met spoed naar het ziekenhuis moet maar vast zit in een file omdat er idioten met hun tractor de snelweg blokkeren voor een pot voetbal.

7 mei 2021 om 16:50

De politie begeleide de stoet dus zover zal het niet gekomen zijn

7 mei 2021 om 16:51

Gelukkig als je naar het ziekenhuis moet rijd je nooit deze weg😂 Doetinchem ziekenhuis ligt kilometers achter je.

7 mei 2021 om 16:51

De politie begeleide de stoet dus zover zal het niet gekomen zijn

7 mei 2021 om 17:04

Voor de ernstige gevallen gaan ze naar Rijnstate of het RatboudUMC, het Slingeland is vrij beperkt in de zorg die ze aanbieden

7 mei 2021 om 18:20

Dan rijd je alsnog via de Liemersweg richting de A12, zit geen A18 tussen

Kom op, ff winnen vanavond, dan heeft de Graafschap ook waar ze al 2 jaar recht op hebben!

7 mei 2021 om 18:09

Idd de Graafschap verdiend het ook zeker om te promoveren

8 mei 2021 om 08:47

Achja ; neverending story. Binnen 1 of 2 jaar degraderen ze weer om vervolgens 2 jaar later weer te promoveren.

Hier in de reacties zie ik meer geklaag dan dat ik hoor en zie uit de regio Doetinchem. Dit wordt op handen gedragen, maarja de moraalridders hier vinden atijd wel ergens wat van

7 mei 2021 om 18:57

Hoezo moraalridders? Waarom denken sommige mensen dat alles maar moet wijken voor voetbal? Er zijn miljoenen mensen die helemaal niets met voetbal hebben en dit maar moeten tolereren??? Mensen die misschien een belangrijke afspraak hebben, of na een drukke dag naar huis willen of gewoon geen zin hebben in een file.

Mijn god wat een stel zielige reaguurders hier. Een prachtige sfeeractie. Voetbal puur. En mensen gaan lopen zeuren over "ja maar wat als".... Ga lekker korfbal of pingpong volgen. Hier heb je niks te zoeken.

7 mei 2021 om 21:16

Over ergens niks te zoeken hebben gesproken: tractoren hebben niks op de snelweg te zoeken. Ook niet als het gerelateerd is aan voetbal. Het is gewoon de wet overtreden, maar omdat het "voetbal puur" is mag dat ineens?

Geweldige actie genieten van de de graafschap supporters

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren