Ten Hag stuurt Tagliafico met vakantie en ziet ‘terugkopen’ Brobbey wel zitten

Vrijdag, 7 mei 2021 om 14:37Dominic Mostert • Laatste update: 15:21

Nicolás Tagliafico heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld, bevestigt trainer Erik ten Hag vrijdag op de wekelijkse persconferentie van Ajax. De linksback is geschorst voor de Klassieker tegen Feyenoord van zondag en krijgt daarom vervroegd vakantie. Hij traint zaterdag voor het laatst mee en mag daarna aan zijn vakantie beginnen. Ten Hag sluit niet uit dat hij enkele andere spelers na het duel met Feyenoord ook vervroegd wegstuurt.

Spelers van Ajax bereiden zich voor op zomerse toernooien als het EK, de Copa América en de knock-outfase van het EK Onder-21. Ten Hag heeft er dan ook over nagedacht om zijn internationals rust te geven, nu Ajax verzekerd is van de landstitel. “Natuurlijk hebben we de blik heel erg op Nederland. Maar ik heb ook te maken met een aantal buitenlanders en de belangen van Ajax. Ik heb inmiddels een blik op de programma’s geworpen. Het is overvol. Spelers worden ongelooflijk overbelast. Wij zullen keuzes maken om spelers het meest optimale programma te gunnen en daar hoort ook zeker vakantie bij. Ik kies voor de belangen van Ajax, op korte termijn en zeker ook op lange termijn.”

“Morgen is de laatste trainingsdag voor Nico. Hij gaat daarna op vakantie”, beaamt Ten Hag, die nog een enkeling op vakantie zou kunnen sturen. “Maar geen vijf of zes”, reageert hij op een vraag tijdens de persconferentie. “Na zondag zou het kunnen dat ik nog één of twee spelers die mogelijkheid geef om inderdaad aan drie weken vakantie te komen.” De oefenmeester moet zondag tegen Feyenoord enkele spelers missen. “Zoals bekend is Nico geschorst en is Daley (Blind, de rest van het seizoen uitgeschakeld, red.) afwezig. Er staat ook een vraagteken achter Brian Brobbey. Hij heeft klachten."

Brobbey maakt in de zomer transfervrij de overstap naar RB Leipzig. De aanvaller werd binnengehaald door technisch directeur Markus Krösche, die na het huidige seizoen vertrekt ondanks een doorlopend contract. Bovendien stapt trainer Julian Nagelsmann over naar Bayern München; Brobbey gaf in maart aan Nagelsmann als een ‘geweldige trainer’ te zien van wie hij veel kan leren. Op de persconferentie wordt aan Ten Hag gevraagd of het een optie is om Brobbey meteen terug te kopen van Leipzig, een zelden vertoonde zet. De trainer wuift het voorstel niet weg. “Wij zoeken nog een spits en Brobbey mag wat mij betreft blijven”, aldus Ten Hag. “Voor mij als trainer gaat het erom om zo’n sterk mogelijke selectie te krijgen. Als het zou kunnen, zou ik er zeker over nadenken. Maar ik weet niet of dat een mogelijkheid is.”


Poll

Moet Ajax proberen om Brian Brobbey terug te kopen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)
7 mei 2021 om 14:55

Brobbey heeft zich tijdens zijn invalbeurten van zijn goede kant laten zien. Daarnaast staat jong Ajax 16e in de Kkd. Niet gek natuurlijk als je ziet hoe jong de spelers zijn. Maar dan kan je van een 19-jarige niet minimaal 25 goals in de KKD verwachten toch? Heel zonde dat die vertrekt.

7 mei 2021 om 15:07

Brobbey is jong en heeft de potentie en kwaliteit om een geweldige speler te worden. Dat is de pech die Ajax heeft met zijn verkoop. Net als dat Brugge nu flink gaat profiteren van Noa Lang die naar alle waarschijnlijkheid Brugge voor Leeds gaat verlaten voor de nodige miljoenen..

7 mei 2021 om 15:14

Statistieken zeggen niet veel als Ajax spits in de eredivisie. Zet Michael de Leeuw daar 16 wedstrijden neer en die maakt er ook 7. Ongetwijfeld. Ben het ermee eens eerst een volledig Europees seizoen af te wachten voordat we een echt oordeel kunnen geven, maar tot nu toe maakt hij de 22 miljoen niet waar.

Ajax blij, Ten Hag blij, Brobbey blij, Raiola blij. Prachtig!

7 mei 2021 om 14:46

Vergeet je niet de club dat dan miljoenen krijgt voor een speler dat 0 minuten heeft getraind voor zijn nieuwe cub? Zie het alleen niet gebeuren.

7 mei 2021 om 15:07

True. Zou wel bizar zijn allemaal.

7 mei 2021 om 14:48

Supporters iets minder blij

7 mei 2021 om 14:57

Supporters iets minder blij, totdat hij scoort tegen Feyenoord en ze pardoes alles weer vergeten zijn. Supporters zijn vaak lastig, maar soms ook bijzonder simpel.

7 mei 2021 om 15:23

Ajax blij? Die moeten ineens miljoenen gaan betalen voor een speler die op dat moment een paar weken terug transfervrij de deur uitloopt. Dan kun je beter op zoek naar een andere spits. Leipzig laat 'm echt niet voor een vriendenprijsje gaan. Die heeft vanaf juli of augustus een 4-jarig contract.

7 mei 2021 om 17:27

Tuurlijk. Waar ik wel benieuwd naar ben onder Ajax-supporters; wat zie je liever? Dat er een onbekend buitenlands talent voor 10 miljoen komt, die zich nauwelijks heeft bewezen a la Orejuela en Cassierra destijds; of dat er eenzelfde of iets lager/hoger bedrag wordt betaald om Brobbey terug te kopen?

Sentimenten ben ik niet naar opzoek, die zijn toch niks meer waard na 1 belangrijk doelpunt.

8 mei 2021 om 00:23

Maar denk je werkelijk dat je Brobbey nog overkoopt voor 6 miljoen euro? Daarvoor gaat Leipzig 'm nooit laten gaan.

8 mei 2021 om 05:04

Plus dat hij ook een aanzienlijk hoger salaris zal willen

Lijkt mij een prima plan om hem meteen terug te kopen en vervolgens 5 jaar in Jong Ajax neer te zetten!
Nee zonder dollen, zou helemaal nergens op slaan natuurlijk.

7 mei 2021 om 15:13

Als we het doen mag hij zelf z’n transfersom terug gaan betalen. Dit zou echt de meest belachelijke zet ooit zijn, graag of niet, lekker in het 2e elftal van dat neppe clubje gaan spelen

Zoals Nico bezig was tegen Emmen, leek het alsof die zijn vakantie al op de planning had gezet.

Volgens mij moeten ze dat eerst even aan Brobbey vragen, het is wel gebleken dat zijn wil het belangrijkste is (en terecht overigens) 😅.

Zou je al niet eens moeten willen uit principe. Had hij maar moeten verlengen. Nu moet je gewoon voor andere spelers gaan die wel graag bij ajax spelen

Ten Hag doet het goed denk ik, maar dit soort uitspraken zijn Ajax-onwaardig en maakt hem ongeschikt voor de absolute top. Als Brobbey weg gaat dan is Ajax toch veel te groot voor dit soort fratsen. Het is niet alsof het Bergkamp, Van Basten of Frenkie is. Bij een absolute topclub hadden ze Brobbey al lang op de tribune laten wegpieteren.

7 mei 2021 om 14:52

Net zoals alaba bedoel je? Alsof zo'n uitspraak je meteen topclubonwaardig maakt

7 mei 2021 om 15:18

Alaba vergelijken met Brobbey. Het moet gekker worden. Iemand die ruim 10 jaar in het eerste heeft gespeeld, 2 trebles heeft gewonnen en 10 keer kampioen is geworden met Bayern. Ook nog eens een speler van wereldklasse. Zou wel heel erg armzalig zijn als Bayern hem op de tribune zou zetten omdat hij toe is aan een andere stap. Brobbey heeft nog niks voor Ajax betekend, dus je vergelijking raakt kant noch wal..

7 mei 2021 om 15:27

Ackaka doelt op de uitspraak: maar dit soort uitspraken zijn Ajax-onwaardig en maakt hem ongeschikt voor de absolute top. Daarin doelt Lucaij op de uitspraak van Ten Hag. Die daarmee een topclubonwaardig zou zijn in zijn ogen. Volgens mij maakt Ackaka daarmee de vergelijking naar Alaba.

7 mei 2021 om 15:48

Tilburg, door te zeggen dat hij niks heeft betekend voor Ajax lijkt me ook onzin.
Scoorde tegen Young boys en was vooral zeer belangrijk door zijn doelpunt tegen Lille Osc.

7 mei 2021 om 15:22

Alleen zijn Engels maakt hem ongeschikt voor de absolute top. Mocht hij dit vertalen heeft niemand enig idee waar het over gaat.

Ik snap niet helemaal op welke manier het vervroegd op vakantie sturen van Tagliafico in het belang van Ajax is, gezien zijn waarschijnlijke zomerse vertrek?

7 mei 2021 om 15:02

Misschien zit ie echt op zijn max. Een eventuele blessure zou niet goed zijn voor zijn transfersom. Kan ie beter schitteren bij de Copa.

7 mei 2021 om 15:10

Ten Hag hoopt dat Nico blijft. Dan zou het ons goed doen dat de Argentijn wat meer rust heeft gehad. Hoe dan ook verwacht ik niet dat we Tagliafico nog in een Ajax shirt gaan zien. Denk dat hij in de zomer vertrekt.

7 mei 2021 om 15:52

Gaat natuurlijk niet alleen om Tagliafico. Maar dit is gewoon een goede zet. Sinds 2016 is de kalender belachelijk vol geweest, met die enorme blessuregolf in de aanval als gevolg. En eigenlijk alleen de coronastop als rustpunt. Waar dan weer tegenover staat dat dit seizoen in sneltempo moest worden afgewerkt. En dan in de zomer weer EK. En het jeugd EK. En Olympische Spelen voor sommigen. En dan weer Europese voorrondes. En weer seizoen. En dan weer WK. De kalender is bomvol. Ik vind dit dus briljant. Tegen Feyenoord nog even vol gas, en daarna wat mensen hun verdiende rust geven (want de FIFA en de andere bonden denken hier niet aan) en de jeugd de kans geven in de Eredivisie.

Lijkt me niet. Dan ben je naast zijn salaris ook nog een transfersom en wss comissie voor Raiola kwijt.

Goed dat er wat spelers eerder op vakantie gaan. De klassieker staat op zich, maar daarna zou ik echt wat spelers rust gunnen. Ook op het oog richting het EK. Tegen VVV kun je ook met het tweede spelen. Wat betreft Brobbey, moet niet gekker worden. Hem terugkopen? Laat me niet lachen. Hij wilde niet verlengen en daarmee is het verhaal ten einde gekomen. Dat Nagelsman nu bij Bayern zit is niet het probleem van Ajax.

7 mei 2021 om 15:48

@007 Ja hopelijk ook Anthony en Tadic met vakantie sturen. Die hebben echt een break nodig.
Jongens als Klaassen en Gravenberch kunnen ook rustiger aandoen. Maar niet te rustig voor het EK .

Verder vooral jongens als Mazzroui, Traore, Neres veel speeltijd geven.

Brobbey gewoon niet meer opstellen. Hij levert niets op. Ook niet meer bij Jaj.

Heel verstandig. Zoveel mogelijk spelers op vakantie sturen, volgend seizoen hebben we ze weer hard nodig. Het is mede vanwege corona een ontzettend slopend seizoen geweest. Mijn inziens wordt het volgend seizoen mogelijk nog zwaarder, gezien de korte vakanties die spelers wereldwijd hebben.

Zondag nog 1x knallen, en daarna lekker met talenten gaan spelen. Kampioen ben je toch al. Geef die jongens een kans.

Fijn dat het zo kan Als er behalve de eer en de wedstrijdpremies niets meer op het spel staat Met de toch al zo volle kalender is het fijn dat spelers wat eerder op vakantie kunnen

Ik dacht dat dit niet mocht?je bent verplicht met je sterkst mogelijke opstelling te spelen. Maar als het wel mag heel verstandig lekker alle jonkies laten spelen. En de basis lekker op vakantie sturen. T was een lang druk seizoen

7 mei 2021 om 15:28

Volgens mij bestaat zon regel niet hoor. Sowieso is het allemaal nogal subjectief wie de beste is op een positie. Daarnaast kan een andere taktiek/ tegenstander een andere speler vragen. Of heb je in een lopend seizoen te maken met het geven van rust aan spelers/ kansen geven voor jongere spelers.

7 mei 2021 om 15:31

Wie verplicht jou dat?
Je mag als coach toch zelf bepalen wie je opstelt?

Gewoon nog een keertje vlammen zondag, en de volgende 2 wedstrijden (tegen VVV en Vitesse) de reserves opstellen.

7 mei 2021 om 15:34

Hoe kom je daar bij dan? Je mag toch opstellen wie je maar wil als trainer en je hoeft je ook niet te verantwoorden voor wie je wel/niet opneemt in de wedstrijdselectie. Natuurlijk binnen de grezen van het normale fatsoen, je mag niet ineens 11 B-junioren opstellen ofzo, maar als Ten Hag ineens op elke positie zijn 2e keus wil opstellen, waarom zou ie dat niet mogen?

Zou volgens mij niet de eerste keer zijn dat Ajax zoiets doet. Ik meen te herinneren dat ze eerder zoiets met Frank Rijkaard ook hebben gedaan nadat hij een contract bij PSV had getekend welke rechtsgeldig was en Ajax moest betalen nadat hij tegelijkertijd ook zijn contract bij Ajax had verlengd

Terugkopen zou toch een grap zijn? Helemaal voor schut voor de speler zelf

''“na zondag zou het kunnen dat ik nog één of twee spelers die mogelijkheid geef om inderdaad aan drie weken vakantie te komen.''

Want anders komt hij niet aan drie weken?

Wanneer begint hij dan weer of heeft hij internationale wedstrijden op de planning staan?

7 mei 2021 om 15:38

In het geval van Tagliafico: die speelt 3 juni met Argentinië WK kwalificatie, twee duels nog voorafgaand aan de Copa America. De jongens van Jong Oranje (o.a. Timber, Scherpen, Schuurs, Rensch wellicht) moeten zelfs eind mei al aan de bak op de knock-out fase van het EK O21.

7 mei 2021 om 16:04

Maar de spelers van Jong Oranje zijn ook al weer vroeg klaar. Denk dat het dan gaat om Klaassen en Gravenberch. De enige die alles gespeeld hebben met Nico en (zeker) aan moeten treden op een eindronde komende zomer

9 mei 2021 om 11:41

Gravenberch is wel echt toe aan vakantie. Maar van Klaassen kunnen we toch wel verwachten dat hij het seizoen afmaakt. De eredivisie is ook geen premier leaque he. Wedstrijden kunnen hier op 50 procent worden gewonnen.

Hopelijk selecteerd ten Hag een aant jongens uit jong Ajax om aan te sluiten voor de klassieker. Zodat jong nog wat zwakker wordt en de Graafschap daar vanavond promotie kan afdwingen naar de eredivisie...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
2 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 12 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Ajax U19 3 1 1 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
2018/2019 Ajax U19 12 15 1 0

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren