Feyenoord gaat geen erehaag voor Ajax vormen voor Klassieker

Vrijdag, 7 mei 2021 om 14:17Dominic Mostert • Laatste update: 14:40

Feyenoord gaat geen erehaag vormen voor Ajax, zegt trainer Dick Advocaat op de wekelijkse persconferentie. Een 'hand en een felicitatie' voor de kersverse landskampioen is volgens de oefenmeester toereikend. "Ik wil Ajax feliciteren. Ze krijgen een hand, een erehaag is hier geen traditie. Een hand en een felicitatie is genoeg", stelt Advocaat. Zondag treffen de aartsrivalen elkaar in De Kuip; het is de eerste wedstrijd voor Ajax sinds het behalen van de landstitel.

"In Nederland is het niet de gewoonte om een erehaag te vormen. We zullen ze een hand geven en ze feliciteren", zegt Advocaat. "Zuur? Ik geef toch aan dat ze een prachtige prestatie hebben geleverd? Ze hebben het uitstekend gedaan met de titel en de beker. In Engeland is een erehaag gebruikelijk. Hier niet. Waarom moeten wij dan weer het voortouw nemen om dat te doen?", vraagt de trainer zich af. De persvoorlichter van Feyenoord vult aan: "We sturen altijd bloemen naar de landskampioen, welke club dat ook is."

Erik ten Hag, de trainer van Ajax, zegt vrijdagmiddag op zijn persconferentie desgevraagd dat hij de beslissing aan de tegenstander laat. "Wij zijn daar niet mee bezig. Wij zijn bezig om de wedstrijd te winnen. Ik laat het aan de tegenstander", geeft Ten Hag aan. Hij kan niet vertellen hoe hij het als speler 'zelf zou vinden' om door een erehaag te lopen. "Het zijn allemaal van die bijkomstigheden... Daar zou ik verder over moeten nadenken. Ik heb er op dit moment geen antwoord op. Ik ben nu bezig om mijn spelers te prepareren voor de wedstrijd."

Zou Ajax een erehaag maken voor Feyenoord, als de rollen waren omgedraaid? "Daar hoef ik geen antwoord op te geven, want dat is niet het geval. Ik zou in ieder geval zeggen: de kampioen moet je feliciteren", aldus Ten Hag. Clubicoon Sjaak Swart van Ajax zei deze week tegen Veronica Inside een erehaag niet nodig te vinden. 'Gewoon feliciteren en dan gewoon spelen', was zijn advies. Maar: "Toen ik voetbalde, keek ik altijd naar de laatste drie wedstrijden van ons in de competitie. Als daar toevallig een uitwedstrijd tegen een ploeg als Feyenoord, Vitesse of PSV bij zat, vond ik het altijd lekker als ik drie wedstrijden voor het einde kampioen was. Dan moesten zij ons feliciteren. Daar lette ik op."

Ten Hag spreekt verder de ambitie uit om de wedstrijd te winnen. "We willen winnen en een goede prestatie neerzetten. Daar richten we ons op. We zijn kampioen en hebben de KNVB-beker, maar we willen ook laten zien dat we de nummer één van Nederland zijn. Dat moet je elke keer bevestigen", aldus de trainer, die enkele spelers moet missen. "Zoals bekend is Nico (Tagliafico, red.) geschorst en is Daley (Blind, de rest van het seizoen uitgeschakeld, red.) afwezig. Er staat ook een vraagteken achter Brian Brobbey. Hij heeft klachten."


Poll

Vind je dat Feyenoord een erehaag zou moeten vormen voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

193 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Tuurlijk niet. Nergens voor nodig en voor je vijand moet je zulke dingen niet doen. Groot gelijk dat ze het niet doen

7 mei 2021 om 14:21

Nou nou, ik vind juist wij als Feyenoord zijnde ons niet zo als een klein kind moeten opstellen.

7 mei 2021 om 14:42

Een erehaag is leuk, maar ook geen must. Als Feyenoord alleen een hand wil geven, ook prima. Begrijp best dat je geen erehaag als Feyenoord zijnde wilt maken. Felicitaties horen natuurlijk wel gewoon.

7 mei 2021 om 15:50

Cristijarmo, Feyenoord feliciteert Ajax toch gewoon? Het zou pas kinderachtig zijn als ze helemaal niks zouden zeggen/doen.

7 mei 2021 om 15:58

Hoezo als Feyenoord zijnde? In Nederland maken we toch eigenlijk nooit een erehaag, een felicitatie is op zijn plek, wellicht een bosje bloemen voor de aanvoerder, maar een erehaag is echt verschrikkelijk vanuit welke club dan ook.

7 mei 2021 om 16:54

Ik heb nog nooit een erehaag voor de kampioen gezien in Nederland. Waar komt deze onzin ineens vandaan?

7 mei 2021 om 18:30

@repuiztav, ik heb meerdere malen een erehaag gezien in Nederland. Paar jaar geleden nog voor PSV.

7 mei 2021 om 20:10

Een paar jaar geleden voor het laatst dus? Dan kun je moeilijk van iets gebruikelijks spreken

8 mei 2021 om 13:43

Roda deed het voor PSV inderdaad, maar ik snap best dat Feyenoord het niet voor Ajax doet. In Nederland is dit ook helemaal geen traditie of zo. Dus Ajax wordt naar mijn idee gewoon gefeliciteerd en daarmee is het toch prima

7 mei 2021 om 14:29

Nogal een groot woord 'vijand'. Door dit soort gedrag steun je indirect het belachelijke gedrag van beide harde kernen tegen elkaar. Door als clubs vijandig naar elkaar te zijn voed je ziekelijk gedrag van supporters. Als club moet je beter weten, respect tonen voor elkaar en af en toe op de tong bijten wanneer er meningsverschillen zijn.

7 mei 2021 om 14:29

Vijand? Ik dacht dat het gewoon over voetbal ging.

7 mei 2021 om 14:30

'voor je vijand..' Wat een niveau weer. Typisch. Enfin, dit is prima. Voor zover ik weet zijn erehagen geen traditie hier dus zou niet weten waarom dit nu ineens wel zou moeten. De insteek van jou geeft mij dan weer een iets te hoog tokkie/supporter-gehalte.

7 mei 2021 om 15:26

Voor je vijand.... lol, het zijn rivalen, spelers zijn vrienden van elkaar. De enigen die de ander als 'vijand' zien zijn sommige supporters van de clubs...

Een haag hoeft voor mij overigens niet persé, vanwege het ontbreken van traditie en omdat ik het maar 'gemaakt' vind...

7 mei 2021 om 15:41

Nee hoor Rinus Michels zag dat ook zo. Voetbal is oorlog!

Had niks anders verwacht. Voor elke andere club zou hij het wel doen maar niet voor Ajax, want dat pikken de supporters niet. Eigenlijk best jammer.

7 mei 2021 om 14:20

Welke supporters... Ach, hadden ze best kunnen doen. Zie er de meerwaarde niet zo van in.

7 mei 2021 om 16:03

Ik zou als trainer zijnde voor geen enkele club een erehaag vormen, ik zou mijn concollega een hand geven en feliciteren, namens het bestuur een bosje bloemen en klaar. Een erehaag is leuk wanneer er iemand uit groep 3 jarig is, niet tussen 22 volwassenen op een voetbalveld. We doen hier net alsof Feyenoord Ajax niet wil feliciteren, maar een erehaag is echt heel kinderachtig, snap niet dat ze zoiets in Engeland nog altijd doen.

Erehaag is toch ook gewoon bullshit, feliciteer elkaar sportief en ga gewoon lekker die wedstrijd voetballen. Dat gezuig van tevoren is allemaal niet nodig hoor

7 mei 2021 om 14:45

Exact, een erehaag is de grootst mogelijke onzin. Laat dat lekker door supporters doen bij je eigen stadion. Een erehaag zou dan 'sportiviteit' en 'respect' uitstralen terwijl het er juist altijd ontzettend treurig uit ziet. 30 man die slapjes in hun handen tikken met een verveeld gezicht en de kampioen die enigszins ongemakkelijk erdoor heen loept. Nou poe, wat leuk. Daarnaast is het in Nederland helemaal geen traditie dus moet Feyenoord het lekker zelf weten.

Het was geen traditie dick, maar de laatste jaren gebeurde dit wel telkens in Nederland, dus het is al een traditie geworden. Beetje klein gedrag van feijenoord

7 mei 2021 om 14:33

Hoezo de eerste speelronde van het seizoen nadat Feyenoord kampioen werd niet dan? Of is het een "gewoonte" geworden dat dit alleen tijdens hetzelfde seizoen nog gedaan wordt?

7 mei 2021 om 14:48

Denk dat als het een traditie zou zijn, dit inderdaad enkel tijdens het lopende seizoen gebeurt. Is volgens mij in Engeland ook het geval. Maar snap volledig dat Feyenoord hier niet aan begint, hoeven niet alles uit het buitenland (in dit geval Engeland) over te nemen. Felicitaties voor de wedstrijd lijken me meer dan voldoende.

7 mei 2021 om 16:40

Volgens mij juist wel. In Engeland is dan de eerste wedstrijd van het lopende seizoen een erehaag. Ik kan het fout hebben, maar voor zover ik weet gebeurt dit wel.

8 mei 2021 om 13:48

Wat een gelul. De laatste keer deed Roda het in 2018 voor psv en daarvoor was het in 2014 nec voor Ajax, dus ik weet niet hoe je erbij komt dat dit de laatste jaren telkens gebeurd

Hahaha hebben Berghuis en Toornstra voor niks rood gepakt... zonde hoor. Wel jammer dat ze het niet doen had er toch leuk uitgezien!

Is ook nergens voor nodig die ere haag. Staat nergens dat het moet. Een gewone hand en felicitatie is genoeg.

Laat feyenoord zich even flink kennen. Was er gewoon gaan staan, dan werd er minder over gesproken dan nu..

7 mei 2021 om 14:47

Waarom? Ze hoeven er helemaal niet te staan, het is niet eens gebruikelijk, maar omdat een journalist erover begint staat iedereen meteen met zijn sniper klaar om te schieten bij een 'nee, dat doen we niet.' Dan is Feyenoord ineens klein? Ik vind deze ongekende hunkering naar een ongebruikelijk tafereel eerder klein.

8 mei 2021 om 13:50

Schei is lekker uit joh. Dit gebeurd in Nederland zelden. En dan zou Feyenoord dit voor hun grootste rivaal ineens moeten gaan doen. Gewoon een handje geven en klaar

Wat een sneue opstelling zeg. Speel wat minder supporter en stel je niet zo aan. Maar goed, hopelijk motiveert het Ajax dan om vol gas te geven en Feyenoord het liefst met 0-5 af te straffen.

7 mei 2021 om 14:23

''het is niet de gewoonte in Nederland om een erehaag te vormen, dus we zullen ze netjes de hand geven en feliciteren. Niet meer dan dat.''

7 mei 2021 om 14:29

En je punt is? Omdat iets geen traditie is doen we het maar niet? Volgens mij is er de laatste jaren steeds een erehaag gevormd voor de kampioen. Ik snap het wel, het is natuurlijk niet leuk als er een fanatiek gedeelte van de supportersschare weer over je heen valt, maar dit is sport en daarin kan je niet altijd winnen, dan moet je gewoon professioneel zijn. Vorm een haagje, 30 seconden later is iedereen het weer vergeten en heb je je plicht gedaan.

7 mei 2021 om 14:33

Wat is dan jouw punt om het sneu en aanstellerig te vinden? We doen het nooit en nu moet t opeens. Er wordt toch helemaal niet niet gefeliciteerd of wel? Dit riekt echt naar een dusdanig laag niveau dat men niet eens blij kan zijn met de eigen prijzen en dit perse uit moet dragen voor extra erkenning. Aandachtstrekkerij.

7 mei 2021 om 14:33

@masterterapie Maar wat is jou punt dan. Omdat andere het gedaan hebben moet Feyenoord het ook doen? Heeft niks met professioneel te maken. Nu doe je het niet en is iedereen het ook zo meer vergeten. Niks aan de hand. Gewoon waar het om draait voetballen en geen poppenkast

7 mei 2021 om 14:34

dat ze het kunnen doen, tuurlijk maar dat half voetballend nu over Feyenoord heen valt omdat ze iets wat nooit een ding is geweest in Nederland niet doen slaat nergens op. en het is niet alsof het een vraag is vanuit amsterdam om dit wel te doen. dick geeft zelf aan dat ze netjes de hand schudden en ze de spelers zullen feliciteren. wat meer wil je hebben? op 2 knietjes op t gras gaan liggen?

7 mei 2021 om 15:14

Masterapie: de enige die zich kinderachtig gedraagr ben jij. Een erehaag? Is nooit gebeurd in Nederland, dus waarom moet Feyenoord dit nu opeens voor Ajax doen? Ik heb het idee dat dat het een leuke grap is uit Amsterdam om Feyenoord te kleineren. Doen ze het nie5, dan ben je kinderachtig. Doen ze het wel dan stellen ze zich nederig op tov Ajax.

Gewoon geen erehaag, geen Nederlandse traditie.

7 mei 2021 om 14:40

Ach, wat maakt 't uit? Zo'n erehaag is sowieso nogal onnodig. Alsof er een speler is die er minder van zou slapen.

7 mei 2021 om 14:51

Ach gut een hand en gefeliciteerd is niet genoeg ook al is dat hier gangbaar. Misschien kunnen Marc en Edwin een cursus omgaan met teleurstelling voor jullie organiseren met de CL inkomsten van volgend jaar.

7 mei 2021 om 15:35

Hoezo jullie? Snap je irritatie, maar volgens mij is het gros (ook de Ajacieden) hiermee eens dat een erehaag overbodig en onnodig is. Net zoals deze sneer.

7 mei 2021 om 15:43

Om nou van ze te verlangen om alleen voor hem zo'n cursus te organiseren lijkt me weinig kosteneffectief. En hij heet niet voor niets Marc Netto. Ik ben gewoon ingehuurd door Ajax en Feyenoord om het vuurtje op te stoken voor deze zinloze klassieker die nergens om gaat.

Tsja, het zou leuk geweest zijn, maar dit viel te verwachten... hoe diep wil je de zout erin gooien lijkt me dan ook. Ik vind het niet erg, wél daar even lekker winnen nog... daar sta ik wel op!

7 mei 2021 om 21:27

't was een leuk gifje geweest voor de vriendengroep maar ik snap best dat ze het bij een handschud houden hihi. Dat winnen gaat wel goed komen

Groot gelijk. Nergens voor nodig. Onzin.

Zou gewoon het begin zijn van een mooie traditie. Elk jaar krijgt de kampioen een erehaag. Als Feyenoord kampioen is zal het in de JC ArenA ook gebeuren. Het zou een fantastisch gebaar zijn dat voetbal tenslotte sport is. Niks meer niks minder.

7 mei 2021 om 15:51

Kan me herinneren dat Ajax dit ca. 10 jaar geleden ook niet voor AZ wilde doen. Nog sterker, Suarez schopte Didulica naar het einde van zijn carriere in deze wedstrijd. Stoppen met dit soort wannabee tradities want het is toch huichelarij.

7 mei 2021 om 17:25

Als dat waar is dan ben ik daar nu dus niet mee eens. Er moet gewoon respect zijn in sport, het is geen kwestie van leven en dood. Een erehaag is gewoon het minste wat men kan doen. Zo laten de spelers ook zien dat ondanks de strijd op het veld heftig is dat er een moment is van wederzijdse respect.

7 mei 2021 om 17:52

Het is waar

Die erehaag is bij mijn weten geen onderdeel van een traditie. Ik zou er dan ook vooral weer geen punt van maken. Handje schudden en hup lekker voetballen.

Jammer weer Feyenoord maarja als het andersom was het geweest en Ajax zou het niet doen nou dan was de wereld te klein geweest. Maarja dan niet toch .

7 mei 2021 om 23:57

Als je sommige reacties lees hier, is de wereld ook te klein...
Ik zou zeggen: je bent kampioen, moet je dan ook nog een soort van officieuze bevestiging? Dan schort het ernstig aan je zelfvertrouwen en eigenwaarde ...

''het is niet de gewoonte in Nederland om een erehaag te vormen, dus we zullen ze netjes de hand geven en feliciteren. Niet meer dan dat.'' klaar dan toch??? waarom maken mensen hier er nu oppeens een probleem van omdat het Feyenoord tegen Ajax is?

ere Haag is toch ook niet nodig onzin eigenlijk gewoon voetballen felicitaties zijn toch meer dan genoeg

Ik heb vaker geen erehaag gezien dan wel voor de kersverse kampioen in Nederland volgens mij, kan me ook echt geen ster boeien of Feyenoord het wel of niet doet. Het is -zoals Advocaat terecht zegt- helemaal geen gangbare traditie in Nederland. Gewoon lekker een handje en een felicitatie en gaan met de banaan.

Sinds wanneer vormen we überhaupt een erehaag in Nederland? Bij Feyenoord niet gezien in 2017. En nu is Feyenoord triest. Komt jullie weer goed uit om te zeiken.

7 mei 2021 om 14:27

Als je gewoon even eerlijk bent zie je hier minstens evenveel Ajacieden (en anderen) zeggen dat het helemaal niet uitmaakt. En ja, er zijn er een paar die het triest vinden. En ja, ik zie ook een paar Feyenoorders die het triest vinden. Maar ga nou niet de mening van de minderheid als publieke opinie wegzetten.

7 mei 2021 om 14:45

Oh je hebt ze echt geteld ofwat? Kan het me haast niet voorstellen want zo op het oog lijkt een duidelijke meerderheid het toch echt een poppenkast te vinden die we niet hoeven over te nemen uit Spanje / Engeland.

7 mei 2021 om 14:38

@lerfr12,

in 2017 is het kampioenschap veilig gesteld in de allerlaatste wedstrijd. Dus toen Feyenoord het veld op kwam waren ze nog geen kampioen. Dan is een erehaag een beetje voorbarig, niet?
Dus jouw argument is een non-argument.

Maar ik ben van mening dat een erehaag zeker niet hoeft. Is geen traditie hier en we hoeven niet allerlei onzin uit het buitenland te importeren. Of dat nou de Usa, Spanje, Italie etc. betreft.
Gewoon felicitaties en een mooie bos bloemen en dan die wedstrijd spelen.

7 mei 2021 om 14:53

@carlo word je in de laatste wedstrijd kampioen dat is de erehaag bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.
Ook gebeurde dat niet.

Ik vind persoonlijk wat jij ook vind elkaar feliciteren bosje bloemen en gaan.
Ik kijk om voetbal te kijken en niet om naar een niet gemeende poppenkast te kijken.

7 mei 2021 om 16:39

Wat is dit nou weer voor onzin? Als die idiote erehaag echt navolging verdient volgens jou, dan had FC Twente gewoon een erehaag moeten vormen als tegenstander in de eerste wedstrijd van het seizoen 2017/2018. Ik zat die wedstrijd in het stadion, daar is geen enkele erehaag gevormd door de Tukkers, en terecht wat mij betreft. Bezopen gedoe.

Joh, ga lekker weg met je erehaag. Ik ben Ajax-fan en zit helemaal niet op dat nederige gedrag te wachten. Hoef ook geen erehaag voor Feyenoord in de Johan Cruijff Arena te zien.

Waar maken jullie je druk om? Dat is pas kinderachtig, het hoeft toch niet. Tuurlijk doe je dat ook niet, ga zelf maar een erehaag voor je eigen staan. Gefeliciteerd, goed gedaan, echt heel goed, je bent de beste nogmaals gefeliciteerd. Nou voetballen. Debiel gedoe.

De clubs uit de eredivisie zouden Ajax op hun knieën moeten bedanken...zonder Ajax stelt de eredivisie al helemaal niks voor.Dus erehaag voor de kampioen lijkt me op zijn plaats. Wat mij betreft zou dit een traditie moeten worden...mooie visualisatie van sportiviteit en respect.

7 mei 2021 om 15:52

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Ajax heeft dit ook nooit gedaan voor de kampioen. En ik zou niet weten waarom je voor Ajax door de knieã«n moet gaan en dankbaarheid moet betonen. Begin dan lekker een competitie voor jezelf en ga dan lekker dankbaar zijn in je éã©nclubscompetitie

8 mei 2021 om 13:58

🤮🤮🤮 ga lekker in een super league voetballen dan. Gelukkig zijn mijn ajax vrienden niet van die arrogante figuren als jou. Met je: de clubs uit de eredivisie zouden ajax op hun knieën moeten bedanken

Ik snap de issue ook niet hoor.
In Nederland is dit geen traditie en doen we dit nooit.
Begrijp niet zo goed dat dat nu ineens zou moeten.

Volgens mij als je iemand feliciteert is dat meer dan voldoende toch?
Het is toch geen poppenkast
?

7 mei 2021 om 14:40

Idd, laten we gewoon lekker nuchter nederlands blijven. Vind zo'n erehaag ook maar overdreven gedoe hoor. Zoals Advocaat zegt, felicitatie en voetballen maar.

Wat is dit voor kansloos gebash op Feyenoord ineens. We doen het nagenoeg nooit in Nederland en nu hun aller Ajax kampioen is moeten we ineens wel een erehaag gaan vormen. Het had sportief kunnen zijn, maar als Feyenoord ervanaf ziet zou het niet eens het bespreken meer waard zijn... misschien eens kijken naar '99. Voor zover ik weet deed Ajax dit toen ook niet voor de kampioen uit Rotterdam. Maar dat is uiteraard weer anders.

Dat het geen traditie is klopt ook niet helemaal. In het verleden is het wel degelijk een aantal keren gebeurd als een club voor de laatste speeldag al kampioen was. Zal mij persoonlijk verder ook een rotzorg zijn eigenlijk. De voorpret op sociale media was al goed genoeg. De pure paniek bij sommige Feyenoorders en de reacties die je hoorde in de kein geloel podcast. Heerlijk, smakelijk om gelachen. Nu op naar een mooie pot zondag en even een lekkere uitslag neerzetten

7 mei 2021 om 14:35

Dat het gebeurd is maakt het geen traditie natuurlijk.
Die lekkere uitslag ga je wel krijgen hoor.
Ik verwacht een monsterscore

7 mei 2021 om 14:53

@bliek, ik niet hoor. Het ligt een beetje aan de mindset van Feyenoord, maar Ajax zal niet al te sterk voor de dag komen verwacht, zelfs al spelen ze met het A-elftal. De druk is van de ketel en dat ga je zeker merken. Als Feyenoord er dan bovenop klapt, kan het zomaar een spannende wedstrijd worden. Kijkend naar de kwaliteit van beide selecties en de huidige vorm is Ajax natuurlijk torenhoog favoriet, maar om eerlijk te zijn verwacht ik toch een overwinning van Feyenoord. Die hebben hier een kans om het seizoen toch nog enigszins recht te zetten.

7 mei 2021 om 15:02

@monahoedje.

We missen Berghuis en Toornstra. Daarnaast is Dick deze week aangebleven.
Ik heb er een zwaar hard hoofd in. Ten Hag zal andere spelers opstellen en die zullen altijd gemotiveerd zijn om van Feyenoord te winnen.
Ons seizoen is voorbij en aan de ene kant hoop ik dat we niet eens in welke vorm dan ook in Europa terecht komen.

Waarom überhaupt een erehaag vormen? Doen we toch nooit in Nederland? Media zit lekker te stoken omdat het nu toevallig de klassieker is. Was het Ajax tegen FC Schubbekutteveen geweest dan had je er niemand over gehoord. Overdreven gedoe.

Hoeft ook niet Dickie, geen enkele Ajacied die daar over wakker zal liggen. Het is immers geen traditie. Moet zeggen ik heb liever zoiets spontaans, dan dat het een soort verplichting wordt. Dus gewoon niet doen. En zondag zelf voor zorgen dat de puntjes mee worden genomen uit de Kuip. Laatste keer dat Ajax als kampioen naar de Kuip ging werd het 0-5. Waarom zou je dan druk maken om een erehaag.

7 mei 2021 om 15:00

Inderdaad Dirk Borst. Als dit al een traditie zou zijn, is het geforceerd. En als het geforceerd is, is het onoprecht. Als het onoprecht is, is het niets waard

Het gebeurd in Nederland wel vaker een erehaag. Heeft het extra toegevoegde waarden? Niet direct, maar getuigd wel van respect.

Natuurlijk is het (nog) geen traditie in Nederland, maar op deze manier wordt dit het nooit.

Vindt wel dat een club als Feyenoord dit zeker had moeten doen, laat zien wat voor grote club je bent. Ongeacht wie de kampioen is en haal hier je motivatie uit.

7 mei 2021 om 17:44

@marcel,

De enige die ooit een erehaag in de eredivisie heeft gevormd was Roda JC (2018), en dat werd door de fans niet in dank afgenomen. Kan jij mij vertellen welke clubs nog meer een erehaag hebben gemaakt daar jij over vaker spreekt?

8 mei 2021 om 00:04

Marcel, verbeter de wereld en begin bij jezelf.
Gezien jouw clubvoorkeur, leg je die bal nu heel erg in het andere kamp.
Laf hoor


Ik snap die hele erehaag ook niet.
In Engeland gebeurt het, maar moet dan ieder land hetzelfde doen?
Wat is er mis met een hand en een felicitatie?
Respect voor de prestatie van de tegenstander prima, maar in ons nuchtere landje hoef je niet extreme nederigheid te tonen voor de kampioen of dat nu Ajax of FC Schubbekutteveen is.....

Moet zeggen dat ik me normaal gesproken enorm erger aan Advocaat in de persconferenties maar hier zegt hij toch niks vreemds? Omdat het in Engeland gebeurt moet het hier ook maar? Laten we dan maar gaan Cricketen.

Wat heb je aan een erehaag als er daarna een strijd op het scherpst van de snede moet worden gevoerd? Precies helemaal niets. Van mij hoeft het niet, ook al ben ik zelf voor Ajax. Gewoon normaal doen en die wedstrijd spelen, de Klassieker is een wedstrijd op zich.

7 mei 2021 om 14:52

Helemaal mee eens, dat is gewoon onzin. Als zoiets gebeurt, doe het dan na de wedstrijd. Dan is het wat mij betreft prima, maar voor de wedstrijd in de kont van de tegenstander kruipen.. dat is vreemd

Ik voel me er niet anders door en de spelers ongetwijfeld ook niet. Lekker voetballen en met 0-5 vertrekken heb ik liever

7 mei 2021 om 14:54

Dat gaat ook wel gebeuren. Ben zelfs bang dat je meer goals mee naar huis krijg.

7 mei 2021 om 16:58

Bij nader inzien denk ik dat het ook afhangt van de opstellingen. Als Feyenoord nog een keer gas wil geven en Ajax er als een stel lamzakken bij loopt met wat wisselspelers kan het zo anders zijn. Tenslotte spelen jullie nog wel ergens voor.

7 mei 2021 om 19:35

Klopt dat doen we al weken alleen krijgt advocaat er geen gas meer in. Het enige zou kunnen zijn is dat ze tegen Ajax niet af willen gaan. Maar qua niveau is Ajax zoveel beter

Wanneer is er überhaupt een erehaag gevormd? En dan doel ik op door Ajax of door Feyenoord als ze De Klassieker speelden? Ben erg benieuwd. Bovendien moeten beide clubs weten hoe ze het aanpakken. De een vind dit geweldig, en de ander dat...

De enige echte felicitaties waar ik op hoop zijn na afloop van de klassieker omdat we gewonnen hebben. Voor de rest alle begrip voor de opstelling van Advocaat en Feyenoord. Een erehaag is hier geen echte traditie, dus als ze Ajax normaal feliciteren dan is dat sportief genoeg.

7 mei 2021 om 15:52

Jr krijg van mij een felicitatie dat je kampioen ben geworden. Zondag krijg je er niet nog 1 hoor zo is het wel prima.

Wel mooi hoe klein Feyenoord zich weer als club toont. Maar goed dan hoeven we het een weekje het niet over het voetbal te hebben maar over de erehaag, waar plotseling nog nooit iemand van gehoord heeft in Nederland. Dat PSV in 2018 nog een erehaag kreeg, dat is men glad vergeten. In 2012 toen Ajax kampioen werd kwam er ook een erehaag. Is men ook vergeten omdat het nu eventjes niet uitkomt. Het is een teken van een bepaald respect, maar ja dat heeft niet iedere club. Dick die doet alsof Feyenoord de eerste zou zijn die een erehaag zou vormen, maar dat is niet zo. Dat weet iedereen, als ze uitkomt en anders maar gewoon de boel ontkennen en roepen dat het onzin is.

7 mei 2021 om 15:06

Want op welke basis zou er een erehaag moeten komen dan? Doordat er 2 keer een erehaag is geweest moet Feyenoord dat ook maar doen. Doen ze het niet zijn ze het zielige volksclubje? Tis triester dat je vind dat Feyenoord het moet doen op basis van niks. Het is in Nederland geen traditie niks. Zou het een traditie zijn en ze doen het dan niet dat zou triest zijn.

7 mei 2021 om 15:12

Op basis van respect en ik kan nog veel meer voorbeelden noemen van een Erehaag bijvoorbeeld in 2014 bij Nec. Of PSV die hem kreeg bij Excelsior. Het is dus niet 1 of 2x. Het is meerdere keren. Maar ja het is een bepaalde grootsheid die je dan als club uitstraalt iets wat Feyenoord dus niet heeft. Teksten als 'zielig volksclubje' heb ik niet genoemd, maar dat mag jij van Feyenoord vinden.

Een erehaag komt ieder jaar terug in de discussie, dat is jouw omschrijving van 'op basis van niks' of 'het is in Nederland niks'. Feyenoord bepaald hier dat het geen traditie is, dat het niks en dat we er ook nooit een traditie van hoeven te maken. Dat is pas triest. Je kleiner maken dan clubs als Vitesse, Excelsior, Roda JC en NEC die in de afgelopen 10 jaar wel een erehaag hebben gevormd.

7 mei 2021 om 15:21

Het zit je wel heel diep Master D. Ik dacht het is gewoon de media die van een dode klassieker nog iets probeert te maken. Nu ga ik me bijna schuldig voelen dat we jou de erehaag ontnemen.

7 mei 2021 om 15:22

Traditie is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.
Zo gelijk even uit de wereld.

En respect dus als je geen erehaag maak kan je geen respect hebben. Respect kan je op verschillende manieren tonen en hoeft niet op basis van een erehaag.

Dick doet ook niet eventjes of hij de eerste zou zijn. Dat zijn jou woorden en dat is prima hij geeft gewoon prima aan dat het geen gebruik is.

Hier nog een andere kampioen:
En kersvers kampioen AZ kreeg in 2009 ‘slechts een bloemetje’ van Ajax voor de onderlinge wedstrijd in de Arena.

Dus ach eeej je eigen club is er ook niet mee bekend

7 mei 2021 om 16:45

@bliek‘Master D’ vergeet inderdaad even een voorbeeld van zijn eigen club te noemen. Zal wel toevallig zijn. In een eerdere reactie verweet hij een Feyenoorder dat hij blijkbaar ‘vergeten’ was dat Roda het ooit wel heeft gedaan. Beetje hypocriet, of gewoon niet zo heel bijdehand.

7 mei 2021 om 15:37

Master D pff een in bloed doordrenkte ongestelde reactie met zoveel zand in de snee had ik niet van jou verwacht Master D. Je noemt nu 2 voorbeelden op, niet bepaald traditie dan toch? En dan nog, ook al deden we het wel elk jaar hier who cares? En een teken van respect? Het woord respect kan ik niet meer horen omdat dat te pas en te onpas misbruikt wordt door iedereen die zich maar een beetje op de pik getrapt voelt.

7 mei 2021 om 16:13

Weet je wat mooi is aan internet. Het onthoudt alles. "wanneer de spelers van AZ zondag hun kleedkamer in de Amsterdam Arena binnen wandelen, wacht hen een verrassing. Wat dat is? Dat willen ze bij Ajax niet vertellen, want het moet vooral een verrassing blijven, zegt een woordvoerder.

Het is in elk geval geen erehaag. Dat zou wat zijn: de spelers van Ajax, in twee rijen tegen over elkaar, in eigen huis, waarna de spelers van AZ er door heen mogen lopen, als blijk van waardering voor de behaalde titel."

Potverdikkie.

7 mei 2021 om 16:23

Master-d is nu het internet aan het afstruinen of hij iets anders kan vinden. Die komt niet meer terug vandaag.

7 mei 2021 om 16:47

Ik hoopte na eerdere reacties stiekem al dat hij zo onverstandig zou zijn dit aan te halen. Leuk dat het dan ook gebeurt.

7 mei 2021 om 19:36

Helaas allemaal roepen en populair willen doen en als Er feiten komen gewoon niks meer zeggen

Vooral geen erehaag. Deze wedstrijd gaat echt ergens over. Met een erehaag wordt er alleen maar zand in de ogen gestrooid. Is niet de bedoeling. Liever nog een stadion met publiek dat volledig tegen ons is. We hebben nog geen topper verloren en om die schaal dat beetje extra glans te geven moeten we dit nog even volhouden. Nog mooier als we het PSV record uit de boeken schieten. Met de schorsing van Berghuis en Toornstra is Feyenoord verzwakt. Je krijgt geen beter moment dan komende zondag. Vol gas erop en hopelijk valt alles nu op zijn plek. Haller zijn vorm terug, Anthony weer op de brommer nu de zon schijnt en iedereen zij. kansen direct afmaken.

Ze zullen wel de rode loper uitleggen naar hun doel

Slapzakken. Eerst al zo'n gewezen dragende speler als Toornstra die expres rood pakt om de afgang tegen Ajax te ontlopen en je nu onttrekken aan de ongeschreven regel om de kampioen zo te ontvangen? Ik ben absoluut niet voor Ajax - normaal gesproken ook niet bij De Klassieker - maar ik hoop dat ze zondag net zo'n pak rammel krijgen als tegen PSV indertijd. Jankend het veld af. In mijn ogen zou dat het verdiende loon zijn voor de karakterloze selectie van Feyenoord, de hardleersheid en het egocentrisme van haar coach en bovenal het lachwekkende beleid van Martin van Geel dat het bestuur van de club onder aanvoering van Frank Arnesen gewoon voortzet.

Waar die Arne Slot instapt, jongens...

7 mei 2021 om 15:50

Maar wat is de ongeschreven regel dan? Je houd een heel betoog terwijl dat een erehaag misschien 3x is voorgekomen.
Wat een onzin verhaal en haat zeg goeiendag. Denk om je bloeddruk.

Dat 35e kampioenschap lijkt me al pijnlijk genoeg. Ik zit er als Ajacied niet op te wachten op zo'n erehaag.

Ik begrijp Sjaak Swart niet helemaal met zijn opmerking:
Toen ik voetbalde, keek ik altijd naar de laatste drie wedstrijden van ons in de competitie. Als daar toevallig een uitwedstrijd tegen een ploeg als Feyenoord, Vitesse of PSV bij zat, vond ik het altijd lekker als ik drie wedstrijden voor het einde kampioen was.

Want in al die jaren dat Sjaak gevoetbald heeft hij geloof ik alleen in 1972 tegen Vitesse gespeeld.
De rest van de jaren speelde Vitesse eerste divisie, dus daar zaten maar weinig uitwedstrijden bij.

Ooit won Ajax de beker in een finale Knvb beker over twee wedstrijden tegen Feijenoord. De terugwedstrijd was destijds in de Kuip. Feijenoord kansloos verloren en "vergaten" toen ook de gebruikelijke felicitaties. De spelers stonden bij wijze van spreken al op het parkeerterrein toen de beker werd uitgereikt. Ach, de een kan er wat beter mee omgaan dan de ander. En je merkt ook nu dat er wel wat weerstand bestaat tegen een al te uitbundige felicitatie. So be it. Dan als Ajax zijnde maar even op een andere manier een statement maken;-)).

7 mei 2021 om 18:35

Ik kan me die wedstrijd goed herinneren. Wat een ongelooflijk kinderachtig gedrag van de Feyenoord-spelers was dat toen!

8 mei 2021 om 00:08

Misschien had dat te maken met de krachten die 'opeens' omtrent de spelen van de bekerfinale optraden. Je kan niet de spelregels veranderen tijdens het spel.

8 mei 2021 om 09:26

Ah, weer een supporter van Feyenoord die het goedpraat. Feyenoord heeft afgelopen seizoen ook geprofiteerd van veranderende regels. Toen was er geen probleem...

Ik zou het mooi vinden als Ajax een Erehaag voor Advocaat zou maken. Topcoach op respectabele leeftijd die waarschijnlijk aan een van z'n laatste topclubs bezig is.

7 mei 2021 om 15:50

Haha, dat zou echt de ultieme PR overwinning zijn.

7 mei 2021 om 18:31

Mooie reactie en inderdaad, dat zou een mooi afscheid zijn, hoewel ik niet denk dat Advocaat daar zelf op zit te wachten.

Weet je wat een goede, minder loze geste van respect zou zijn van voetbalteams naar elkaar. Stoppen met schwalbes maken, tijdrekken, aanstellen en anderzijds valsspelen. Zou dat niet mooi zijn ipv doen alsof je respect voor elkaar hebt door suf in een rijtje te gaan staan.

7 mei 2021 om 15:53

Helemaal eens, maar ik vrees dat het een utopie is. Al moet ik zeggen dat we in Nederland nog behoorlijk verwend zijn in vergelijking met die naaiers uit Spanje, Frankrijk en soms ook Italië.

7 mei 2021 om 15:57

Ja dat valt me in de CL soms op, god hey, je zal maar zo'n pot van psg moeten fluiten.

7 mei 2021 om 16:22

In Spanje zijn ze by far het ergst als je het mij vraagt. Jaren geleden gestopt om La Liga wedstrijden te kijken. Merkte dat ik me meer ergerde dan plezier had wanneer ik de wedstrijden uit die competitie bekeek. Verder is een erehaag ook iets wat vooral in het buitenland mag blijven worden gedaan.

Waarom worden hier uberhaupt vragen over gesteld? Ik heb ze dat hier nog nooit zien doen. Laat ze dat maar on Engeland doen, nadat ze eerst geknield hebben tegen racisme. Ik word niet goed van die symboolpolitiek en nieuwe tradities.

7 mei 2021 om 16:17

Helemaal mee eens. Iedereen weet dat het puur voor de bühne is. Daarbij vind ik op je knieën gaan ook nog een heel groot statement wat niet geëist kan worden van spelers om te doen. Vond het alleen maar mooi dat Max er niet in mee ging. Erehaag is ook zoiets. In sommige landen wellicht een traditie, maar niet een reden om het dan hier ook verplicht te doen. Zeker niet bij de grootste rivaal.

Ieder land heeft zijn eigen tradities en gewoontes met hoe ze omgaan met de kampioen. Ik begrijp volledig dat Advocaat weigert om hierin mee te gaan. Zeker als het gaat om de rivaal is het nog een extra reden om het niet te doen als je het mij vraagt.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

De Roon zegt sorry tegen Dick Advocaat na poeier in de tweede ring

Marten de Roon heeft op social media ingespeeld op zijn mislukte doelpoging in de tweede helft in het duel tussen Nederland en Oostenrijk (2-0). Na een uur spelen kreeg de Atalanta-middenvelder...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren