Schmidt: ‘Heb geruchten gelezen, maar voor mij is het duidelijk dat hij blijft'

Vrijdag, 7 mei 2021 om 12:05Rian Rosendaal • Laatste update: 12:06

Roger Schmidt hoopt dat Noni Madueke zo verstandig is om PSV nog minstens een seizoen trouw te blijven. Volgens de coach kan de vleugelaanvaller op verschillende gebieden nog een hoop leren in Eindhoven. Madueke werd donderdag door BILD genoemd als mogelijke opvolger van Jadon Sancho bij Borussia Dortmund. PSV zou minstens vijftien miljoen euro verlangen voor de buitenspeler die nog vastligt tot medio 2024.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Noni Madueke volgend seizoen nog bij PSV spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door psvlld)

Wat een ongelooflijk talent en deze zomer alleen laten gaan voor een krankzinnig bedrag (40 miljoen). Volgend jaar mag hij mooi de plek van Malen overnemen en een jaartje zich laten zien in de basis, mocht hij er een paar intrappen in Europa dan staan de premier league clubs in de rij met hun pinpas gereed.

7 mei 2021 om 12:35

@RomBom, verwacht jij dat Madueke er volgend seizoen echt staat? Ik heb hem dit jaar meerdere malen uitstekend zien spelen, maar hij had toch ook wel veel momenten waarop hij totaal niet in de wedstrijd zat. Vind hem nogal grillig in zijn prestaties momenteel.

7 mei 2021 om 12:45

Ik denk persoonlijk dat als PSV Malen voor een mooi bedrag verkoopt dat PSV zeker nog een spits aan gaat trekken. Ik verwacht ook dat Piroe deze zomer PSV zal verlaten en dan heb je volgend jaar voor de spits positie; Zahavi, aankoop, Madueke en Romero (hopelijk blijft hij volgend seizoen wel heel). Dan kan je mooi met deze 4 spelers rouleren en kijken wie de basisplek verdient. Het zal dan misschien goed zijn als PSV een wat meer ervaren spits in de bloei van zijn carriere haalt (25,26 of 27) dan heb je dus twee ervaren spitsen met daarachter twee talenten. Dat lijkt me een hele mooie samenstelling voor volgend seizoen.

7 mei 2021 om 20:03

@RomBomCu een talent voor 40 M. Dat is natuurlijk niet reël. Ook ik zie alle potentie in deze jongen. Een daadwerkelijk een topper in spe. Maar voor het bedrag wat jij schetst, een record bedrag mag je meer verwachten dan een half seizoen invaller en een aantal wedstrijden basisspeler. Hij is een groeibriljant, maar laat hem 1 of 2 jaar basisspeler zijn en renderen. Dan....wie weet

Ik vind Madueke in een paar aspecten beter dan Malen met name de rust bij het afmaken, Malen heeft meer dat overgrilligheid dat hij soms een bal erin probeert te forceren, bij Madueke word er iets meer rust uitgestraald. Vandaar zou ik als PSV deze jongen echt niet verkopen deze zomer, desnoods een verbeterd en verlengd contract aanbieden, want dat is denk ik wel echt het beste voor zijn ontwikkeling en voor PSV zowel sportief als financiëel. Vijftien miljoen als vraagprijs vind ik daarnaast wel erg weinig.

Ik heb echt immens vertrouwen in deze speler. Als je nu al ziet hoe hij zich manifesteert op deze leeftijd bij PSV en de cijfers die hij hierbij overlegt, dan hebben we hier te maken met een talent uit de buitencategorie. Ook een aantal interviews gezien van hem en ik ben er van overtuigd dat er ook een hele goede, gedreven en professionele kop op deze jongen zit. Volgend jaar gaat hij zijn transferwaarde verdubbelen.

Kan idd nog veel leren maar dan moet hij wel speeltijd krijgen en niet de laatste vijf minuten invallen.

Ik ben als ajacied zo blij dat Roger Schmidt met zijn gekke systeem en opstelling heeft gespeeld het afgelopen seizoen... Ajax in de breedte meer kwaliteit hoor, maar PSV met 3 spitsen (Gakpo, Malen en Madueke) en 3 middenvelders (Gotze op 10, van Ginkel en kies die 3e maar uit) hadden ze in mijn ogen een veel sterker en offensiever elftal. Ik vrees voor PSV dat Schmidt heel hun kapitaal vernietigt. Want een opstelling zonder echte buitenspelers zorgt er voor dat 2 van je absolute toptalenten (Gakpo en Madueke) te weinig spelen of niet op hun beste plek. Noem daarnaast de kapitaalsvernietiging van Ihattaren en dan kan het tijdperk Schmidt weleens een hele dure en zure worden voor ze.

7 mei 2021 om 12:37

@forca, dan houd je toch echt te weinig rekening met de blessures van Van Ginkel (heel vreemd dat je zijn naam noemt), Gakpo en Götze. De laatste twee hebben circa 3 maanden van het seizoen moeten missen. En nogmaals, van Ginkel is gewoon raar dat je die noemt. Daarvan was al bekend dat hij 80% van het seizoen zou missen door een blessure. Wel eens dat lang niet alle keuzes even logisch waren. Hoop met name dat hij afstapt van de combi Rosario - Sangaré. Daar zit zo weinig voetbal in, daar moet echt een voetballende middenvelder a la Pröpper naast.

7 mei 2021 om 13:09

Je hebt vast en zeker gelijk, ik ben idd niet helemaal op de hoogte van het aantal maanden dat deze spelers inzetbaar zijn geweest. Waar ik meer op doel is dat Schmidt te lang aan bepaalde dingen heeft vastgehouden. Sangare-Rosario noemde je al, maar ook Malen-Zahavi vind ik niet helemaal lekker ogen. Ondanks aardig wat goals samen lijkt het dat ze elkaar niet aanvullen. Een echte tandem is er niet geweest, op de eerste 20 min in de Arena na dan. Ik vind wel dat Madueke te weinig speelt en dat het systeem niet past bij de spelers met de meeste kwaliteiten/waarde

7 mei 2021 om 13:17

Ben het zeker deels met je eens Forca. Met een 4-3-3 opstelling had je ook vaker gebruik kunnen maken van Illataran als nummer 10. Gotze had ook prima als linksbuiten kunnen fungeren, bij afwezigheid van Gahpo.

En met Boscagli en Sangaré als aanvulling op je middenveld had je er voetballen m.i. beter voor gestaan als wat ze nu presteren in dat rare systeem.

7 mei 2021 om 13:42

Eens met je verhaal, maar over Zahavi en Malen ben ik het helemaal niet eens. Deze twee hebben samen zoveel doelpogingen gehad dit seizoen en het hadden er veel meer kunnen zijn, heeft volgens mij weinig met de spelopvatting te maken. Als Malen en Zahavi ook maar 50% van Tadic zijn overzicht hadden, had het geweldig uitgepakt. Een seizoen is misschien net te weinig geweest voor hun om dat te beseffen.

7 mei 2021 om 13:59

Vooral malen, het aantal mogelijkheden tot assists bij malen is op 1 hand te tellen. Eerder dit seizoen kwam er al een statistiek naar buiten zahavi speelde 14x naar malen om te scoren, waar malen dat maar 2x deed. Zal niet veel meer zijn geworden.

7 mei 2021 om 14:49

Ze hebben idd heel veel doelpogingen gehad maar de echte klik en samenwerking zie ik niet. Ik vind Malen er ook niet gelukkig uit zien, maar goed dat baseer ik op lichaamstaal en gezichtsuitdrukking.

7 mei 2021 om 14:52

Precies, ik denk ook dat met name Dumfries het fijner vijdt om met een echte rechtsbuiten te spelen, zoals in voorgaande jaren en zoals in oranje met Berghuis. Hij vliegt er overheen als de buitenspeler naar binnen trekt. Nu is de ruimte er vrijwel constant en hij lijkt meer moeite te hebben om het juiste moment te kiezen/herkennen, wat met een naar binnen trekkende buitenspeler natuurlijk veel zichtbaarder/concreter is

Dit is toch wel een jongen die ik met plezier zie voetballen, erg vaardig en een sympathieke uitstraling.

Een van de revelaties van dit seizoen. Ik zou als Ajax zijnde eerder Madueke aantrekken dan Stengs eerlijk gezegd. Als die 15 mln moet kosten...az zal niet veel minder voor Stengs vragen.

7 mei 2021 om 12:40

Lijkt me dikke onzin dat PSV genoegen neemt met 15 miljoen. Vorige week werd nog geschreven dat Leicester 20 miljoen voor hem over zou hebben, en dat is slechts een van de vele geinteresseerde clubs.

7 mei 2021 om 12:45

Als je alleen al kijkt naar het rendement is Stengs niet van toegevoegde waarde. Ik snap dat gehype op de jongen niet zo goed, want zo bepalend is hij niet bij AZ en hij is ook nog eens een stuk ouder dan Madueke. Verder weet ik ook niet zo goed waarom Ajacieden steeds beginnen over het kopen van PSV-spelers. Eerst Ihatarren en nu Madueke. Volgende Gakpo misschien? Iedereen snapt hopelijk wel dat PSV geen (basis) spelers aan Ajax gaat verkopen

7 mei 2021 om 12:57

In het verleden toch ook gebeurd? Ik geloof het ook niet (laat ik dat even vooropstellen) dat hij naar Ajax gaat, maar het geeft alleen aan dat ik deze wisselspeler van PSV beter vind dan basisspeler Stengs bij AZ.

7 mei 2021 om 13:00

Je moet ook kijken naar wat Stengs wel kan. Zijn statistieken moeten inderdaad beter, maar het is wel degelijk een hele goede speler. Technisch is hij gewoon zeer goed, hij kan een man uitspelen en is ook goed in andere spelers in stelling brengen. Het is niet echt een doelpuntenmaker maar een David Silva of Bernardo Silva zijn dat bijvoorbeeld ook nooit geweest en zij konden ook als rechtsbuiten uit de voeten. Zou hem graag bij PSV zien in ieder geval.

7 mei 2021 om 13:04

@memphis
Welke vleugelaanvaller van PSV moet dan plaatsmaken? Malen of Gakpo?

Het zou denk ik wel flink helpen als Schmidt hem eens wat meer speeltijd zou geven. Ik begrijp dat hij met de concurrentie van Zahavi, Malen, Gotze en Gakpo geen vaste basisspeler is, maar als Schmidt nou op z'n minst eens zou beginnen met nooit meer Vertessen voorrang geven bij invalbeurten...

Geweldig talent, leuke persoonlijkheid en laat veel spelvreugde zien. Laat hem nog maar even blijven!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren