Alfred Schreuder blijft rustig onder geruchten: ‘Ben heel blij bij Barcelona’

Vrijdag, 7 mei 2021 om 15:21Rian Rosendaal • Laatste update: 15:29

Julian Nagelsmann zet in op een hernieuwde samenwerking met Alfred Schreuder, zo weet ESPN vrijdagochtend te melden op basis van enkele bronnen. De nieuwe trainer van Bayern München, die op 1 juli officieel begint aan zijn klus bij de Bundesliga-koploper, werkte bij TSG Hoffenheim ook al enige tijd samen met Schreuder. De Nederlander is sinds vorig jaar zomer de rechterhand van Ronald Koeman bij Barcelona. Het is de bedoeling dat hij Nagelsmann in München gaat assisteren.

Nagelsmann hoopt dat Schreuder bereid is om Barcelona al na een seizoen te verlaten voor een terugkeer in de Bundesliga. De opvolger van Hansi Flick bij Bayern werd in februari 2016 aangesteld door Hoffenheim, als vervanger van Huub Stevens, die vanwege gezondheidsredenen vertrok. Schreuder was toen al een halfjaar in dienst van de Duitse club. Beide trainers wisten Hoffenheim uiteindelijk voor degradatie te behoeden en een seizoen later, in de jaargang 2016/17, werd dankzij een knappe vierde plaats een ticket voor de groepsfase van de Champions League in de wacht gesleept.

Schreuder verliet Hoffenheim in januari 2018, om als assistent van Erik ten Hag verder te gaan bij Ajax. Anderhalf jaar later keerde de 48-jarige oefenmeester terug bij Hoffenheim, ditmaal in de rol van hoofdtrainer. Schreuder werd destijds aangesteld als vervanger van de naar RB Leipzig vertrokken Nagelsmann. Door een verschil van inzicht kwam er al na een jaar een einde aan de samenwerking tussen Hoffenheim en de huidige assistent van Koeman.

Schreuder kreeg onlangs op een persconferentie nog lof toegezwaaid van Koeman. "Bij Ajax werkte hij met Erik ten Hag, die vergelijkbare spelideeën als Barcelona erop nahoudt. Hij heeft heel veel van Julian Nagelsmann geleerd en hij past hun ideeën toe. We complementeren elkaar. Vervolgens hakken we knopen door", zo legde de coach van Barcelona uit. "Alfred is een Nederlander en Nederlanders houden van offensief voetbal. Hij heeft bij verschillende clubs gewerkt, waaronder Ajax." De assistent-coach van Barcelona is in ieder geval niet van plan om Barcelona al na één jaar te verlaten. "Ik ben heel blij hier. Geruchten hou je altijd", zo klinkt het in gesprek met de NOS.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door tsg 1899 hoffe)

Topfunctie inderdaad, hetzelfde als hij bij barca doet hahaha! Leuke kans, zeker aangezien hij nagelsmann heek goed kent. Weet alleen niet of hij vertrekt, zie dat alleen gebeuren als koeman toch weg moet.

Maar voor welke functie is hij in beeld dan, dat staat niet in het artikel. Is het als assistent dan is dat geen topfunctie, zeker niet omdat hij dat nu al is bij Barcelona

7 mei 2021 om 11:32

Bayern München is toch wel een stapje hogerop

7 mei 2021 om 11:42

Hahaha haha nee gast bayern en barca zit op zelfde niv. Er is geen stap omhoog vanaf barca wel hetzelfde stap. Een topclub blijft een topclub. En zover ik weet is barca n1 club van de wereld met op de voet gevolgd door bayern en Madrid en United

7 mei 2021 om 13:14

Ik kan me een 6-2 nederlaag van Ajax herinneren. Betekent dat dat Feyenoord een stap omhoog is vanuit Ajax?

7 mei 2021 om 13:25

Nummer 1 club? Misschien in jou ogen. Madrid op 1 en mijn cluppie Bayern op 2. Barca pas op 3.

7 mei 2021 om 13:41

Barca en Bayern zitten helaas niet meer op hetzelfde niveau. Bayern en Man City zijn samen de twee beste ploegen ter wereld. De eerste twee namen die je opschrijft aan het begin van het seizoen als grootste kanshebbers op het winnen van de CL. Barca is altijd een outsider. Barca zou wel eens op de weg terug kunnen zijn, maar het is altijd de vraag wat er van Barca overblijft als Messi straks stopt. Bij Bayern weet je nu al dat ze in principe niet meer gaan wegzakken de komende jaren om wat voor reden dan ook.

Ik weet niet of hij dit zal doen, maar ik zie in hem wel de topkandidaat om ooit ten Hag bij Ajax op te volgen,,,,

7 mei 2021 om 11:23

Dus niet. Hij is de ideale assistent maar geen top hoofdtrainer

7 mei 2021 om 11:32

Dat denk ik niet, bij Ajax zien ze hem als het lek naar de Telegraaf die aan de stoelpoten van Ten hag aan het zagen was. Sinds zijn vertrek lekken er geen zaken uit de kleedkamer meer uit.

7 mei 2021 om 12:48

En exact hetzelfde deed hij ook bij FC Twente, bij zowel Adriaanse als Mcclaren. Niet alleen lekte hij zaken, maar hij zorgde intern voor veel onrust door de coaches voor de bus te gooien bij het bestuur. Intussen voelde meneer zich niet te groot om de grond te kussen waar Munsterman op liep. Schreuder zal een goede veldtrainer zijn, maar het is een hele achterbakse meneer en bovendien heb ik 'm als hoofdcoach nog op niets goeds weten te betrappen. Schreuder moet gewoon in de luwte blijven werken bij coaches die voor hem te groot zijn om onder een bus te gooien en die bij clubs werken die Schreuder nooit zouden overwegen als hoofdtrainer. Dan is er niet zoveel aan de hand. Ik zal in ieder geval nooit een fan worden van die man.

Nee joh moet ie niet doen. Bij Barca is het zo dat Koeman vast wel paar keer in het seizoen geschorst gaat worden, is hij lekker de baas voor een paar wedstrijden in het seizoen.

7 mei 2021 om 13:38

Oprecht een hele moeilijke keuze! Assistent blijven bij Barca en daar proberen weer een topploeg neer te zetten, of instappen bij het beste team ter wereld en het daar in een paar jaar alles winnen wat er te winnen valt?

Ik hoop dat Schreuder beseft dat hij een fantastische assistent is maar een middelmatige hoofdtrainer! Daar is overigens niks mis mee! Ik vind het altijd jammer als de kwaliteiten van dergelijke personen verloren gaan door eigen ambities naar functies waar ze niet passen!

7 mei 2021 om 11:08

Dit is voor een functie als assistent dus ik snap je punt niet?

7 mei 2021 om 11:25

Schreuder lijkt als assistent wel goed in zijn rol te zitten, en een assistent zijn bij Ajax, Bayern of Barcelona is helemaal niets mis mee. Als hoofdtrainer heeft hij het bij Hoffenheim gewoon prima gedaan, heeft ontslag genomen toen ze zesde stonden 1 wedstrijd voor het einde van de competitie in zijn eerste seizoen. Bij Twente zat hij destijds bij een zinkend schip. Dus je aanname dat Schreuder een middelmatige trainer is, lijkt me nogal voorbarig.

7 mei 2021 om 11:35

Hahahaha Schreuder is uitgekotst bij Twente en bij Hoffenheim toen hij hoofdtrainer was. De meest laffe trainer ooit bij Twente. Met een selectie met Ziyech, Gutiérrez, Corona enzovoorts enzovoorts het presteren afbraakvoetbal te spelen en niet eens in het linkerrijtje te eindigen in de fucking eredivisie dan ben je volstrekt incapabel. Goede assistent, ongeschikt als hoofdtrainer. En daar is verder ook niets mis mee.

7 mei 2021 om 12:04

Bij Twente wellicht, maar bij Hoffenheim totaal niet. Wij waren erg tevreden met hem, het is moeilijk om na het vertrek van Nagelsmann die prestatie nog te overtreffen of het even over te doen. Ook het verlies van drie basisspelers hielp natuurlijk niet mee. Sinds het vertrek van Schreuder is het alleen maar slechter geworden. Ik zou zo weer Schreuder erbij willen hebben in Hoffenheim. Jammer dat hij vertrok toen het even tegen zat.
Als assistent is hij ook prima, daar niet van. Maar hij kan ook prima als hoofdtrainer functioneren.

7 mei 2021 om 13:02

@fct 4 Ever, het Twente waar Schreuder trainer van werd was al een club met een zieke cultuur. Als hij al uitgekotst is, wat ik niet herken (maar ben ook geen insider), dan komt dat door veel te hoge verwachtingen van supporters en management..

@tsg, hij is weggegaan door een meningsverschil met het bestuur toch? Het ging voetballend niet slecht bij Hoffenheim.

7 mei 2021 om 13:49

Bij twente waren de fans voornamelijk niet tevreden omdat hij heel saai voetbal speelde.

7 mei 2021 om 14:37

Kijk eens naar de resultaten i.c.m. het spelersmateriaal. Gewoon een wanprestatie. Heeft niets met te hoge verwachtingen te maken.

7 mei 2021 om 18:45

@milton Klopt dat was met het bestuur. Dat was erg jammer, want hij legde prima voetbal neer.

7 mei 2021 om 12:40

Precies; tenzij hij het hoofdtrainerschap zelf wel ambieert natuurlijk. Persoonlijk lijkt me de functie van asistent veel leuker werk!

Stel dat hij weggaat, zou ik als Barca zijnde Xavi opstellen als assistent coach. Kan hij ook van dichtbij leren en ervaren hoe het in topvoetbal eraan toegaat

7 mei 2021 om 11:10

En dan Koeman het gevoel geven dat hij zn eigen opvolger aan het inwerken is? Lijkt me geen gezonde situatie.

7 mei 2021 om 12:23

Ooit namen ze zo inderdaad Van Gaal aan voor een soort van bestuursfunctie terwijl Bobby Robson nog gewoon in dienst was.

7 mei 2021 om 11:16

Ja, er zal een wereld voor Xavi open gaan als ie plotseling in de wereld van het topvoetbal stapt. Alsof Xavi niet weet hoe het bij Barcelona werkt, welke druk er op iedereen staat en wat de rol van de technische staf in het geheel is.

Prachtig toch, Schreuder. Lekker bij Barcalona blijven nog. Weet iemand de specialiteit van Schreuder ? Zijn toch niet de minste namen Koeman en Nagelsmann. Is hij tactisch zo'n meesterbrein of meer een people manager ? Voor de naam Schreuder hoef je de beste man ook niet binnen te halen.

Ik denk niet dat Schreuder dit moet doen ondanks dat hij geweldig heeft samengewerkt met Nagelsmann. Bij Barcelona zijn Koeman en Schreuder aan iets heel moois aan het bouwen. Ik denk dat de rol van Schreuder op het trainingsveld hierin ontzettend belangrijk is zoals hij dat ook was onder Ten Hag bij Ajax. Dus ik zou afmaken waarmee hij samen met Koeman is begonnen

Schreuder kan straks doorgaan als een van de beste assistenten aller tijden, haha. Even zonder dollen, mocht deze man nog ambities hebben als hoofdtrainer; zou hij dan geen mooie opvolger zijn voor Ten Hag op de lange termijn?

7 mei 2021 om 11:31

Probleem is dat hij als hoofdtrainer kennelijk niet goed functioneert met het bestuur of de achterban. Natuurlijk is het knap wat hij met Hoffenheim heeft gedaan. Plek 6 was gewoon goed. Maar toch is hij daar met gezeik vertrokken. Ook bij Twente was er altijd gezeik rond zijn persoon. Ten slotte was er bij Ajax nog dat vermeend gelek. Als assistent is hij uitstekend, want de spelers lopen altijd wel met hem weg. Zon was Zyech zowel bij Twente als bij Ajax altijd te spreken over Schreuder.

7 mei 2021 om 12:19

Klopt, daar ben ik van op de hoogte. Toch kunnen mensen natuurlijk ook leren van hun fouten. Maar goed, tot nu toe geef ik jou gelijk inderdaad. De druk en het 'in the picture' staan van het hoofdtrainerschap is misschien niet wat bij hem past.

7 mei 2021 om 13:28

Vooral de druk denk ik. Kijk maar eens naar Mourinho. Als analist is hij echt een genot om te luisteren. Maar als coach verandert hij ineens naar een zure en bittere man. Koeman idem. Kijk maar eens wat voor onzin hij soms op die persconferenties zit uit te kramen. Als coach van het Nederlands elftal had hij daar toch veel minder last van.

Laten we eerlijk zijn, en ik ben totaal geen bayern fan maar bayern vergelen met barca is op dit moment een paar stappen hoger. Dus is wel een topfunctie

7 mei 2021 om 11:32

Als ik hem was zou ik het ook doen. Ik denk niet dat Koeman nog lang bij Barca zal blijven. Nagelsmann heeft de potentie om iets heel moois bij Bayern te bouwen. Althans, het lijkt me toch wel dat hij er voor de lange termijn zit. Daarnaast lijkt Bayern mij sneller geneigd om Schreuder als eventuele vervanger aan te duiden. Kijk maar naar Andries Joncker bij het ontslag van Van Gaal.

7 mei 2021 om 12:26

Bij Bayern heb je in ieder geval gegarandeerd een titel. Of dat als coach nou echt motiveert is wel de vraag. Er valt dan minder eer te behalen.

Bij barca is er wel wat meer uitdaging ploeg moet opnieuw gebouwd worden. Bayern wint de titel wel volgend jaar

Ik zou het wel weten, assistent in het druilerige Munchen of assistent in het zonnige Barcelona.
Dat staat dan los van welke ploeg er nu wel of niet beter is. Het zijn beiden Europese topclubs.

Lekker blijven joh, Schreuder. Barca is in opbouw en het wordt vanaf hier alleen maar beter, hoop ik als fan. Bij Bayern komt hij in een iets meer gespreid bedje maar ik hoop dat we deze meestertacticus weten te behouden.

Poeh, in Barcelona zitten nu op het puntje van hun stoel de Spaanse versie van VZ te refreshen, angstig voor een eventueel vertrek. Hoop voor ze dat ze Alfred een mooi aanbod doen daar bij Barca. 'El fuerze silenciosa' wordt hij daar ook wel genoemd, oftewel 'De stille kracht'. Hij is onmisbaar voor dit Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

7 fans
Coach, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren