‘Ik ben heel gelukkig bij Ajax, dus ik verwacht hier nog lang te blijven’

Vrijdag, 7 mei 2021 om 07:14Yanick Vos

Dusan Tadic denkt voorlopig niet aan een vertrek bij Ajax. De 32-jarige aanvoerder van de Amsterdammers heeft het al drie jaar lang naar zijn zin bij de kersverse landskampioen. In een interview met Voetbal International laat de routinier weten dat hij voorlopig nog niet aan stoppen denkt en hij nog lang bij Ajax verwacht te blijven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door london calling)

Al met al toch zeker in de top 3 van beste aankopen de afgelopen 10 jaar. Heeft samen met Blind karakter en mentaliteit in de ploeg gebracht. Toch knap aangezien tijdens het WK in 2018 hij als onhaalbaar werd geacht, vervolgens met torenhoge verwachtingen binnengehaald om deze verwachtingen ook nog eens flink te overtreffen. Klasbak

7 mei 2021 om 07:52

Zeg maar gerust de beste aankoop.

7 mei 2021 om 07:59

De beste is altijd moeilijk definiëren, ene Hakim Ziyech was ook een vrij aardige aankoop haha, ook Frenkie de Jong (niet alleen door zijn spel maar ook door zijn aan- en verkoopbedrag) en Daley Blind zijn uitstekenende aankopen gebleken. Neemt niet weg dat ik Dusan persoonlijk misschien ook wel de beste vind qua invloed voor Ajax. Al 140 wedstrijden bij ons en nog altijd 1 op 1 in alle competities. Een klasse aanvoerder, echt een geweldige speler voor Ajax!

7 mei 2021 om 10:20

Klopt laatste 10 jaar heeft Ajax echt geweldige aankopen gedaan. Blind, tadic, Frenkie de Jong en Ziyech zouden allemaal in aanmerking kunnen komen voor beste aankoop van de laatste 10 jaar. Ook Onana kan daar nog bij. Echt bizar hoeveel voltreffers. Chapeau voor Overmars, hopelijk kijkt de Jong goed af van Overmars :D

7 mei 2021 om 07:57

Samen met Ziyech gewoon de beste aankopen van de afgelopen 20 jaar. Frenkie was prima voor de winst, maar heeft maar kort zijn invloed op Ajax gehad. Ziyech was een genot om naar te kijken, misschien wel meer dan Tadic. Maar Tadic heeft een instelling die echt zijn stempel op het team drukt. En daarnaast denk ik niet dat er een Ajax speler was met zo veel doelpunten en assists, jaar na jaar na jaar.

7 mei 2021 om 14:43

Dan vergeten we er toch een paar. Onder koeman miste Ajax op een haar na de halve finale CL (vergelijkbaar scenario als tegen de spurs) in een elftal met o.a. Ibrahimovic, Chivu & Maxwell.
Tussendoor had je met Huntelaar en Suarez ook een paar fantastische aankopen. En in financieel opzicht is denk ik ook Milik een belangrijke speler om te noemen, natuurlijk leverden spelers daarna veel meer op maar die kwamen op een moment dat het geldpakhuis van Ajax al aardig vol zat. zijn transfer maakte het mede mogelijk dat Ajax voor het eerst weer echt in de selectie ging investeren met o.a. de komst van Ziyech, Sanchez en Neres tot gevolg.

7 mei 2021 om 08:51

Tadic is de beste aankoop sinds Suarez en Huntelaar dat durf ik wel te stellen. Het feit dat Ajax een speler van het kaliber Tadic kan wegtrekken uit Engeland is eigenlijk nog steeds absurd in een wereld waarbij de nr 20 van de premier league een grotere portemonnaie heeft dan Ajax.

7 mei 2021 om 09:50

Dan doe je Ziyech wel tekort. Heeft minimaal evenveel geleverd als Tadic, ook voor meerdere jaren en was er al bij toen Ajax de EL finale haalde en weer tijdens de CL run. Die twee zijn imo de beste aankopen sinds Suarez

7 mei 2021 om 11:01

Ziyech was natuurlijk ook een topaankoop. Maar Tadic is met zijn ervaring en enorme discipline ook in de kleedkamer een enorm voorbeeld waardoor het hele elftal een stuk professioneler is geworden. Door het aantrekken van Tadic en Blind is Ajax naar een hoger niveau geklommen terwijl Ziyech voornamelijk in het begin nogal wat aanpassingsproblemen had en het vrijlang duurde voordat hij de publiekslieving werd die hij in z'n laatste periode was.

7 mei 2021 om 11:36

Ziyech was top maar zeggen dat hij evenveel geleverd heeft als tadic is natuurlijk complete onzin.

7 mei 2021 om 10:12

Welke andere twee zou je noemen bij de top 3? Ik zou zeggen Sanchez en Blind. Hoewel je Ziyech ook nog heb natuurlijk... en Onana.

8 mei 2021 om 13:35

Ik zou dan ook Davinson Sanchez er bij plaatsen. Gekocht voor 5 miljoen en een jaar later verkocht voor 50 miljoen.

Weet nog toen hij kwam dat mensen twijfels hadden gezien het transferbedrag dat toentertijd werd betaald. Maar zijn gewicht in goud waard geweest voor Ajax. Zo vaak betrokken zijn bij doelpunten, heeft die winnaarsmentaliteit waar de rest zich aan kan optrekken en is op en top prof. Traint als een beest en dat zie je wel in zijn fysiek terug. Ook nauwelijks tot geen blessures gehad volgens mij. Echt een geweldige aankoop geweest voor ons.

7 mei 2021 om 08:03

Inderdaad letterlijk 0 wedstrijden door een blessure gemist bij Ajax in drie seizoenen tijd, dat is toch vrij uitzonderlijk voor een dertiger ja!

7 mei 2021 om 09:02

Weinig spelers die op die leeftijd zo fit en blessurevrij kunnen blijven inderdaad. Als je ook ziet met wat voor intensiteit Tadic de wedstrijden speelt. Absurd dat hij daar nooit echt iets aan over heeft gehouden in de jaren dat hij bij ons speelt. Maar hij lijkt me een type zoals Ronaldo. Veel aandacht voor niet alleen het trainen, maar ook het herstel en goede voeding.

7 mei 2021 om 12:07

@Sander, en als je bedenkt dat hij nog steeds baalt als hij sporadisch niet mag beginnen, ongelooflijk zijn mentaliteit en conditie.

7 mei 2021 om 08:27

Wat mij vooral bijstaat is het verhaal van jongens bij Ajax die bij de trainers voorstelden om hetzelfde trainingsregiment te volgen als Tadic. Dit werd door de trainers afgeraden omdat het te intensief was en dit indirect zou leiden tot blessures en/of overbelasting.

7 mei 2021 om 08:56

Zegt wel veel over de werkethiek van Tadic. Die PL ervaring zal daar wel aan bij hebben gedragen denken. En uiteraard de topmentaliteit van Tadic. Naast het trainen zal hij zich daarnaast ook goed aan zijn dieet houden en genoeg rusten, anders kan je niet zolang fit blijven. Of het moet aan zijn Balkanbloed liggen.

Ja zou ook zeggen verwacht hier nog lang te blijven. Voor Nederlandse begrippen uitstekende speler maar hogerop gewoon niet goed genoeg voor.

7 mei 2021 om 07:59

Ben ik het niet mee eens zet je hem bij een aanvallende betere ploeg als Ajax in een top competitie zou die enorm goed draaien. Toen bij Southampton speelde die kilometers van het doel af. Dus kon die zich niet super laten zien

7 mei 2021 om 08:38

heb jij hem wel zien voetballen in de toppers tegen de internationale top?

7 mei 2021 om 12:25

Sinds hij bij Ajax zit is alleen Mbappe bij meer assists betrokken in Europese campagnes dan Tadic. Denk dat hij bij een aanvallende topploeg wel heel erg goed uit de voeten zou komen.

Geweldig rendement natuurlijk qua doelpunten en assists. Met zijn contract tot en met 2026 verwacht je ook niet dat hij op korte termijn vertrekt. Anders teken je geen contract voor 7 jaar. Ligt volgens mij ook goed binnen de club, waardoor hij niet op die manier met slaande deuren zou vertrekken. In elk geval heeft hij nog 2 jaar als speler te gaan en dan kijken of hij een andere rol krijgt, of dat hij toch nog blijft spelen. Wel bizar dat hij sinds zijn komst in elke Eredivisiewedstrijd speelminuten gemaakt heeft. Denk dat er amper 5 wedstrijden zijn te vinden (inclusief beker en Europees voetbal) waarin hij geen minuten gemaakt heeft.

7 mei 2021 om 08:12

Ik werd nieuwsgierig dus heb het even opgezocht. Sinds zijn komst speelde Ajax 148 duels - Tadic speelde er 146. Enkel in de 1e en 2e ronde KNVB beker tegen Te Werve en Go Ahead in 18/19 zat hij niet bij de selectie. De overige 146 duels speelde hij stuk voor stuk, waarvan 142 als basisspeler en 110 de volle negentig minuten. Ongelooflijk hoe fit die man is op zijn leeftijd!

7 mei 2021 om 14:49

Best mooi om die cijfers te zien. Zo wie zo knap van Tadic, maar ze stroken ook niet met het beeld wat veel mensen hebben bij het wisselbeleid van Ten Hag, zeker niet mbt Tadic. 32 van de 142 wedstrijden gewisseld worden is toch bijna een derde van het aantal wedstrijden.

7 mei 2021 om 15:06

Bijna 1/3 klopt niet helemaal, dat is bijna 1/5. En ik moet er wel bij zeggen dat dit met name dit seizoen was. Vooral in 19/20 werd hij echt zelden gewisseld. Hoeft ook niet want hij is nou eenmaal de beste aanvaller

7 mei 2021 om 17:24

Je hebt gelijk natuurlijk, ongeveer 1/5de, het is vrijdag middag

Geweldig toch om zo'n speler in je team te hebben. Zijn redelijk hoge transfersom heeft hij al meerdere keren dubbel terug betaald en hij is buiten alle verwachtingen in uitgegroeid tot de grote aanvoerder van een team dat jaarlijks overal bovenuit steekt in Nederland. Dat hij altijd al bij Ajax heeft willen spelen geeft hem natuurlijk een extra boost mee.

Hele goede speler voor Ajax, alhoewel ik nooit fan van hem kan worden. Ik denk ook echt dat Ajax zijn plafond is, kan in competitie als de PL niet goed meer renderen op zijn leeftijd. Hij moet ook lekker bij Ajax blijven, zal het hoogste niveau blijven waar hij ooit heeft gespeeld ( in de CL)

7 mei 2021 om 08:38

Die CL knock out fase waarin hij speelde (en uitblonk) is dan ook direct het hoogste niveau wat er uberhaupt is, dus dat scheelt

7 mei 2021 om 09:03

Klopt helemaal, echter zat ik dan meer te denken aan een betere club dan Ajax. Daar zal hij niet meer komen te spelen verwacht ik. Lekker bij Ajax z'n carrière afsluiten lijkt me voor beide partijen prima!

7 mei 2021 om 09:24

Neuh daar gaat ie niet meer aan toekomen op deze leeftijd inderdaad denk ik. Voelt zich thuis in Amsterdam, is aanvoerder en de absolute ster van de ploeg. Kan zomaar nog 2 of 3 jaar Champions League meepakken met wat geluk. Niet in de laatste plaats verdient hij ook een zeer aardig belegde boterham. Nee, hij zou wel gek zijn om het nog ergens anders te gaan proberen lijkt me (afgezien van of er überhaupt interesse in hem is van grotere clubs).

7 mei 2021 om 09:27

@teesboer

Zo heel veel clubs zijn dat er niet, afgaande op de EU ranglijst. Ik denk ook dat bepaalde type spelers erg goed bij Ajax passen, zoals Tadic.

Geweldige speler voor Ajax, zijn komst samen met die van Blind was echt een schot in de roos. Het mooie is dat het ook voor continuïteit zorgt, deze spelers blijven op hoog niveau voetballen maar gaan niet zo maar meer weg. Ik zie Tadic nog zeker 2-3 seizoenen het verschil maken, als hij minder wordt, kan hij een mentor/reserve rol aannemen, zijn mentaliteit is dan nog altijd een winst.

Ik hoop (en denk) dat hij gewoon lekker zijn carriere afsluit bij ons aller Ajax.
Wat een beest is hij, legt ongelofelijke cijfers neer en laat zien meerdere posities uit de voeten te kunnen (linksbuiten, spits, nummer 10). Ajax heeft deze aankoop dubbel en dwars terug verdient.

Heb als Ajax supporter ook echt een zwak voor deze man.. Zijn bevlogenheid, fitheid en natuurlijk voetballende kwaliteiten zijn allemaal top Eredivisie. Heb ook een zwak voor zijn Nederlandse interviews, vind het echt een sympathieke speler (ondanks zijn zuigen in het veld)

Gewoon contract voor de rest van zijn carriere geven en daarna een mooie functie binnen de club. Deze man zou jonge talenten een hoop kunnen bijbrengen na zijn actieve loopbaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

244 fans
Middenvelder, 32 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren