Real Madrid houdt serieus rekening met voortijdig vertrek Zinédine Zidane

Donderdag, 6 mei 2021 om 17:10Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:12

De spelersgroep van Real Madrid heeft er weinig vertrouwen in dat Zinédine Zidane volgend seizoen nog als trainer voor de groep staat, zo weet Goal donderdag te melden. Verschillende bronnen binnen de club zouden hebben bevestigd dat de Franse oefenmeester vermoeid overkomt en teleurgesteld is over de gang van zaken dit seizoen. De vele blessures en het niet aantrekken van nieuwe spelers zouden daaraan ten grondslag liggen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Zinédine Zidane volgend jaar nog trainer is van Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Het is hem toch erg tegengevallen zonder Ronaldo zie ik. Heeft het toch behoorlijk onderschat!

6 mei 2021 om 17:21

Volgens mij was Zidane juist degene die Ronaldo wilde houden en Bale wilde verkopen. Perez wilde het andersom. Dat was ook één van de redenen dat Zidane destijds stopte.

6 mei 2021 om 18:12

Perez wilde het andersom niet. Ronaldo wilde zelf weg en hij had Perez persoonlijk gevraagd om hem te laten gaan.

6 mei 2021 om 18:31

Klopt wilde hij ook, maar dit bewijst dus dat hij zonder Ronaldo geen geweldige coach is. Er nu mee stoppen zou ik erg laf vinden.

6 mei 2021 om 18:35

Wat een onzin. Hij stapte vorig seizoen in bij een ploeg die onder Lopetegui en Solari voor geen meter draaide en won toch even La Liga. Is hij pas een geweldige coach als hij elk jaar de CL wint ofzo?

6 mei 2021 om 18:39

Voorlopig heeft Guardiola nog geen CL gewonnen zonder Messi. Is dat ook een pannenkoek dan?

6 mei 2021 om 19:02

Toch even la liga? Real had la liga gepakt door de onkude van barcelona die zwaar uit vorm waren doe nou niet alsof ze sterren van de hemel speelde

6 mei 2021 om 19:13

En zo kan je voor alles wat Zidane presteert een reden bedenken waarom het niet zo bijzonder is. Persoonlijk denk ik niet dat dat met Solari gelukt was. Wanneer Real presteert lees ik vaak 'ja maar hij heeft Modric, Kroos, Benzema etc..' en wanneer Real niet presteert lees ik meteen 'dit bewijst dat Zidane geen topcoach is.' Goedkope onzin allemaal zeg.

6 mei 2021 om 18:19

Is natuurlijk meer dan Ronaldo die weg is. Je hele centrale as met Ramos, Modric en Benzema zijn allemaal 33 , dat speelt natuurlijk ook. En je nieuwe sterspeler heb je nog weinig aan gehad. En meer dan 50 blessures in een seizoen. Daarbij is een halve finale met de uitgebluste selectie toch iets waar veel teams voor zouden tekenen.

6 mei 2021 om 18:37

Tuurlijk is hij dat niet. Maar hij is wel zo binnengehaald: Prijskaartje, nummer 7,... Op het moment van intrede staat hij al voor de onmogelijke taak om Cristiano op te volgen. En dat is een vergellijking die er hoe dan ook ging komen door positie, prijs, rugnummer,... En Cristiano is natuurlijk het andere extreme door maniakaal te trainen en obsessief te leven voor zijn sport. Als Eden zijn prestaties dan achterwege blijven (voor verscheidene redenen), neemt de kritiek alleen maar toe en wordt het bijna onmogelijk om zijn imago bij Real op te poetsen. Hij moet volgend jaar al onmogelijke dingen doen om de publieke opinie te doen veranderen in zijn voordeel.

6 mei 2021 om 19:56

Denk dat de grootste hoop ligt in het feit dat hij nu ritme maakt en op het EK met Belgie een goed niveau haalt. Dan denk ik dat je hem in de Premier League of aan PSG wel voor 60-70 kwijt kunt.

Real Madrid moet echt gaan doorselecteren. Je kan niet eeuwig blijven teren op spelers die al dik in de 30 zijn en eigenlijk alles al hebben gewonnen met Real. Wat scorend vermogen zou ook wel fijn zijn want bijna alle gemakken als moeten van Benzema komen

6 mei 2021 om 17:37

Naja iedereen dacht dat Real dat ook goed deed. Asensio, Vini, Rodry, Odegaard en Milito zijn toch grote talenten die eigenlijk beetje het stokje hadden moeten overnemen. Maar de meeste werden niet echt beter onder Zidane. Ook het weg doen van Hakimi begrijp ik niet.

6 mei 2021 om 17:41

Hakimi wou als 1e optie zijn op de rb positie, dat kan natuurlijk niet met Carvajal als concurrent... Alhoewel Hakimi dit seizoen genoeg had gespeeld door de langdurige blesures van Carvajal, maargoed dat is achteraf praten. Llorente en Odegaard daarin tegen is wel makkelijk afscheid van genomen, hoewel odegaard nog terug komt

6 mei 2021 om 17:48

Hakimi is een wingback. Gaat niet werken bij Real met 433

6 mei 2021 om 18:33

Hakimi gaf een paar dagen geleden een interview waarin hij zei dat hij graag bij Madrid wilde blijven om voor zijn plek te vechten maar dat de club anders besloot. Hij ziet Madrid nog steeds als zijn thuis. Volgens mij heeft Perez hem door de financiële problemen gewoon verkocht.. en dat Wingback verhaal vind ik zulke onzin. Lucas Vasquez heeft zowat het hele seizoen op de back gespeeld en deed dat gewoon erg goed. Daarna Valverde nog een aantal keer en dat kan en gister dan Militao.. gewoon een hele slechte keuze.. op Carjaval kan je al jaren niet bouwen mbt blessures..

6 mei 2021 om 19:06

@tilburgWilde precies hetzelfde zeggen maar je was me voor. Ik heb dt interview toen live op El Chiringuito gekeken en hij zei idd dat ie wilde blijven. Hij zei ook dat Real hem gewoon kan halen (staat in het contract vastgesteld).

6 mei 2021 om 19:08

@barcalover123 maar dat zijn toch niet de echte internationale toptalenten? die zie ik persoonlijk niet allemaal excelleren in de absolute wereldtop. dat hebben of Zidane of de scouts dan toch echt verkeerd ingeschat imo. Valverde zie ik het misschien wel redden. dat vind ik wel een talent met die potentie

7 mei 2021 om 02:24

Hakimi is verkocht uit geldnood, net als Reguilon en nog een aantal andere spelers. Ook de meeste verhuurde spelers zijn weggezet elders om geld in het laatje te brengen/te besparen op salarissen, op Odegaard na dan. Daarom staan we er financieel lang niet zo slecht voor als dat mensen vaak verkondigen op dit forum.

6 mei 2021 om 18:20

Absoluut! Het probleem is dat Zidane nu jankt over het gebrek aan versterkingen en mogelijkheden om door te selecteren terwijl die er wel zijn/waren. Met odegaard, jovic, kubo, militao, reguilon, hakimi, vini, rodrygo etc heb/had je een boel gigantische talenten. Maar in plaats van hen speeltijd te geven en te ontwikkelen rotten ze weg op de bank en houdt Zidane constant vast aan de oude garde tot hij door blessures gedwongen wordt een militao zonder ritme voor de leeuwen te gooien. Dan kun je wel roepen om een mbappe of haaland maar als dat niet mogelijk is is het niet mogelijk. Hij heeft in zijn eerste zomer om versterkingen gevraagd en Madrid heeft 300 miljoen geïnvesteerd. Met die versterkingen heeft hij nog geen ruk gedaan, gewoon het kapitaal vernietigd (akkoord, hazard is helemaal niet zijn schuld). Vervolgens wordt odegaard op zijn aanvraag terug gehaald en ook die maakt hij niet beter maar slechter. Lekker 6 maanden laten wegrotten met als gevolg dat ie nu wellicht wel wil vertrekken en de club een gigantisch talent verliest (alweer).

6 mei 2021 om 18:38

Met uitzondering van Militao (die met beide handen zijn kans greep) bakten al die spelers er toch vrij weinig als ze dan speelden. Persoonlijk word ik niet bepaald warm van een Jovic of Reguilon. Als dat de volgende generatie bij Real moest voorstellen begrijp ik zeker waarom Zidane voor de oude garde koos. Het is ook geen schande om volop mee te doen voor de titel en uitgeschakeld te worden in de halve finale vind ik. Hadden we nou echt meer eruit kunnen halen met een Jovic in de gelederen?

6 mei 2021 om 19:11

ik vind dat lijstje namen nou niet echt superindrukwekkend. wel goed voor de Europese subtop maar bij een club als Real verwacht je de uitzonderlijke talenten. Mbappe, Haaland, Sancho en talenten van dat kaliber

6 mei 2021 om 19:17

Ja natuurlijk. Dat is ook precies wat ik zeg. Militao bakte er ook helemaal niks van toen hij eens een potje 10 minuten mocht invallen of toen hij koud voor het eerst een nietszeggende wedstrijd in maanden speelde in de beker. En kijk nu! Dat is wat ritme en vertrouwen met een speler doen. Wat had jij gedacht? Dat Odegaard en Jovic de pannen van het dak spelen wanneer ze eens in de maand 12 minuten mogen invallen? Als je zelf hebt gevoetbald snap je toch dat dat compleet ridicule verwachtingen en dus argumenten zijn. Odegaard kreeg bij Sociedad vertrouwen en was een van de beste spelers in La Liga. Ook bij Arsenal heeft hij heel snel veel indruk gemaakt. Dat het niet bij Madrid lukt lijkt me dan eerder aan de coach te liggen dan aan Odegaard want die heeft het ondertussen bij maar liefst 4 clubs bewezen en heeft zelden aanpassingstijd nodig gehad. Dat je niet bepaald warm wordt van Reguilon snap ik dan weer niet, die was gewoon de beste linksback in Spanje bij Sevilla en ook bij Tottenham doet hij het goed. Nee, we hadden er niet meer uit gehaald door de jeugd meer kansen te geven, dat is niet wat ik wil zeggen. Wat ik ook vind van Zidane, hij heeft gruwelijk goed werk geleverd voor de korte termijn. Strijden om de titel en halve finale CL met het aantal blessures dat we hebben gehad is wonderbaarlijk. Ik spreek echter over de lange termijn en dat is ook waar dit artikel om gaat. Zidane die het schijnbaar voor bekeken wil houden omdat er niet door geselecteerd wordt, dat vind ik dus hilarisch hypocriet.

6 mei 2021 om 19:22

Japie: Casemiro, Modric, Kroos, Di Maria, Ozil, Carvajal... Allemaal jongens die wanneer ze bij Madrid kwam niet in die categorie werden geplaatst. Uiteindelijk allemaal toppers geworden/geweest omdat ze wel degelijk het talent hadden en het vertrouwen kregen. Je kan geen 11 Reguilons hebben bij een club als Madrid natuurlijk, maar evenmin 11 Mbappe's. Odegaard, Valverde, Reguilon en Militao hebben imo het talent om bij de top 10 op hun positie te horen. Die zijn dus gewoon uitstekend als opvulling tussen een Mbappe en een Haaland. Dat Madrid er nog niet in is geslaagd om een talent uit die absolute topcategorie aan te trekken is natuurlijk jammer voor alle betrokken partijen maar betekent niet dat je de rest van de toekomst van je club plots niet meer serieus moet nemen. Als Madrid komende zomer Mbappe, Haaland, Camavinga, Kante, Dias, TAA en Donnaruma haalt hoor je mij niet klagen hoor. Lijkt me alleen niet mogelijk niet huilen, roeien met de riemen die je hebt. Mbappe (of een andere topper) komt wel zorg er voor dat die in een goede situatie terecht komen. edit: dan vergeet ik overigens nog Theo die meteen werd afgeserveerd door Zidane en met verlies werd doorverkocht na 1 seizoen. Ondertussen heeft Madrid 40 miljoen gespendeerd aan Mendy en hoewel die het verdienstelijk doet doet Theo het niet minder bij Milan imo. Dat had je al 50 miljoen gescheeld. Dan was Mbappe al een stuk dichterbij hoor financieel

6 mei 2021 om 20:42

Japie_Krekel Echt he, kijk ze happen hoor nu het weer even kam belachelijk gewoon. Ze kunnen niet toegeven joh. En dan met namen komen waar geen van allen het probleem oplossen. Namelijk aanvalspower, Real mist echt klinische afmakers! Real heeft nu 58 goals in la liga. Ronaldo had elk seizoen alleen al 60 goals. En dan had je vaak nog Higi in het begin, Benzema en daarna Bale. Erachter Ozil met tig assists. Wat heb je nu? Het is te zwak om groots te presteren en dan het begrip voor al die blessures zie je hier ook niet, en dat mij genoeg helaas hoe men denkt. Ze willen graag de coach bashen. Elk trainer met zoveel pech en gemis van aanvalspower zou anders behandeld worden.

6 mei 2021 om 20:56

Ben je nou echt bijziend of wil je het gewoon niet snappen? Niemand, letterlijk niemand, zegt dat dit seizoen beter was verlopen door de jeugd meer kansen te geven. Wat Zidane heeft gepresteerd dit seizoen is gruwelijk. Dat neemt echter niet weg dat hij bezig is aan een sterk staaltje kapitaalvernietiging door grote talenten weg te laten rotten en eens per maand te laten opdraven voor 5 minuutjes speeltijd. Dat wij het niet eens gaan worden over dit topic lijkt me al maanden duidelijk, dus waarom je keer op keer de discussie aangaat (soms rechtstreeks, soms passief agressief als een 12 jarig meisje) is me een raadsel. Ik heb het allang opgegeven om jou van mijn standpunt te overtuigen. Jij hebt recht op je eigen mening en die kan ik niet veranderen dus wil ik je verder ook niet lastig vallen. Als je zoals hier dan toch weer de strijd wil aangaan blijf dan tenminste on topic? Zijn uitstekende prestaties dit seizoen, het gebrek aan scorend vermogen en de vele blessures zijn allemaal geen argumenten waarom Zidane de jeugd veel te weinig kansen geeft. Sterker nog, die vele blessures zijn net een argument om het veel meer te doen dan is gebeurt. En zoals ik eerder al zei: niemand vind dat Zidane een slechte korte termijn prestatie heeft geleverd dit seizoen. Hij presteert ver boven verwachting en dat heb ik ook al meerdere keren aangegeven, eens op jouw verzoek zelfs na Barcelona geloof ik. Dus ben je nu blij? Mooi, hopelijk kunnen we dan weer verder met de relevante discussie die hier gevoerd wordt. Ik ben prima in staat om Zidane veren in zijn reet te rammen voor alles wat hij goed doet, dat neemt mijn kritiek echter niet weg. Als jij nou eens uit je droomwereld komt en die naaktfoto van Zidane van je slaapkamermuur haalt zie je misschien dat ondanks zijn geweldige prestaties voor onze club hij ook grote fouten maakt. Fouten die onze club op termijn zuur kunnen opbreken

6 mei 2021 om 20:59

@real8madrid maar met Arsenal, Sevilla en Spurs noem je juist allemaal subtop clubs en Sociedad is ook geen absolute Europese top dus dat bevestigd toch wel mijn punt enigszins. spelen deze spelers straks bv bij een Bayern of City ofzo in de basis dan kan je idd zeggen dat Zidane het verkeerd heeft gezien

6 mei 2021 om 21:13

Hoeveel jongens van 20-21 spelen doorgaans bij een City of Bayern in de basis? Als ze belangrijk zijn op die leeftijd bij clubs net onder dat niveau dan eindigen ze meestal bij de absolute top. Modric kwam ook van Spurs, was dat een koekenbakker? Ramos kwam van Sevilla? Marcelo en Casemiro uit Brazillie, Benzema van Lyon? Di Maria van Benfica, Ozil van Bremen, Varane van Lens, Pepe van Porto, Bale ook van Spurs... Ik snap je punt dus helemaal niet? Kan Madrid alleen spelers halen die al top presteren bij een absolute topclub? Lijkt me een duur grapje om zo een team samen te stellen. Nogmaals, voor mij dikke prima om een nieuwe cv van City te halen in de vorm van Dias, een nieuwe rechtsback bij Bayern met Kimmich, Mbappe van psg als nieuwe aanvaller, Bruno van United als nieuwe middenvelder van United etc. Alleen werkt het zo niet. Madrid heeft bakken met poen geinvesteerd in jonge talenten. Time to double down zoals ze zeggen. Geef die jongens dan ook de kans om het waar te maken. Misschien zijn ze goed genoeg, misschien niet. Gaan we nooit weten als ze 5 minuutjes mogen invallen. In het slechtste geval ontwikkelen ze zich niet goed genoeg maar omdat ze nog een degelijke hoeveelheid speeltijd gehad hebben kan je ze met minimaal verlies (of in sommige gevallen zelfs winst) verkopen ipv deze zomer 40 miljoen verlies te maken op Jovic nadat hij 400 minuten heeft gekregen en Odegaard (die imo gewoon een echte topper kan worden, staat verder dan Modric op die leeftijd) te verliezen omdat hij het kotsbeu is.

8 mei 2021 om 11:24

Klopt maar dan is het toch juist goed voor die talenten dat ze verhuurd worden? Bij Real moet je wereldtop zijn om in de basis te spelen en nu kan zo een Odegard in de PL laten zien hoe goed hij daadwerkelijk is en of hij al klaar is voor het grote eerk

Kan nog kampioen worden, veel blessures. Doet het gewoon prima, vind het nog steeds geen absolute toptrainer of een top tacticus maar een goede trainer is het wel. Gewoon heel veel pech, ook weinig geld. Krijgt ook niet echt de spelers die hij wil, maar zo werkt het ook niet. Doet een prima job vind ik, maar kan altijd beter.

6 mei 2021 om 20:11

Hij doet het gewoon heel goed. Halve finale CL en doet nog volop mee voor La Liga. Met dit materiaal kun je het bijna niet beter doen. Ik zie geen reden om Zidane te ontslaan.

Dit soort berichten zijn altijd te verwachten na een uitschakeling bij een club als Real. Ik denk niet zo zeer dat het probleem alleen bij Zidane ligt. Ja het is geen coach die talenten beter maakt zoals Pep en Klopp. Maar het is wel de perfecte coach die sterren goed kan motiveren. Juist die sterren ontbreekt het aan bij Real. Ramos, Modric en Kroos komen net te kort voor het niveau van gister. Ik denk dat als Alaba en Mbappe komen dat hij het wel weer laat draaien. Het jammer voor hem is dan wel dat Ramos, Modric en Kroos dan weer jaar ouder en minder zijn.

6 mei 2021 om 17:53

😂😂😂 ramos, modric en kroos die te kort komen voor een halve finale cl

6 mei 2021 om 18:00

Ze kwamen gister te kort. En dan speelden ze nog niet eens tegen de grote 3 van dit moment (man city, bayern munchen of Psg).

6 mei 2021 om 18:08

Kroos en Modric zijn gewoon helemaal op. Is een lang seizoen geweest voor ze. Hebben alles gespeeld en ook nog eens interlands. Tel daar de leeftijd erbij op en dan krijg je dit. Jammer dat Valverde gisteren niet begon op het middenveld. Die gast rent voor drie personen en zou wat ruimte kunnen geven aan Modric en Kroos om aanvallend te denken.

6 mei 2021 om 18:21

Tcha mason mount heeft 3800 minuten gespeeld een modric 3300. Zo goed als ze waren is die bewegelijkheid van jongere spelers op een gegeven moment onverslaanbaar.

6 mei 2021 om 18:22

Het initiele idee was ook niet om Modric wekelijks twee wedstrijden te laten spelen. De vele blessures en Odegaard die weg wou hebben anders beslist. Modric heeft een vrij goed seizoen gedraaid, maar het is ook niet absurd dat hij op zijn 35 na 40 wedstrijden helemaal op is.

6 mei 2021 om 18:02

Intern is het al langer bekend dat Zidane twijfelt staat in de tekst.

Doorselecteren en het komt allemaal wel goed. Ik zie graag Pep komen en als nr twee klopp.

6 mei 2021 om 17:34

Hahah ik snap dat je daar op hoopt maar ik denk dat Pep nog liever bij ADO tekent dan dat hij ooit Real gaat coachen. Het is een barcaman in hart en nieren. Tuurlijk is in het voetbal van alles mogelijk maar sommige dingen zijn gewoon niet te regelen. Pep naar Real, Ramos naar Barca, Spurs met een prijs en PSG met een CL 😉 zijn daar voorbeelden van.

6 mei 2021 om 17:37

Wauw Pep? Die gaat natuurlijk nooit Real trainen, met zijn Catalaans achtergrond.

6 mei 2021 om 17:45

Real Madrid is overigens opgericht door 2 Catalaanse broers. Maar daar moet je echt naar zoeken op hun website. Pep zou met zijn pro-onafhankelijkheid visie vaak leuk worden aangesproken in Madrid.

6 mei 2021 om 17:51

Ik snap sowieso niet dat gehaat naar elkaar, tuurlijk er is een zwarte geschiedenis tussen beide, maar het volk zelf kan er toch niets aan doen? Tuurlijk heb je altijd van die rechtse dwazen partijen, maar dat heb je overal wel. Mooiste is Xavi en Iker die goed bevriend waren... Ik zou het eerlijk gezegd fantastisch vinden, ben dan ook geen Spanjaard, om Pep trainer te zien worden van Real... Ben wel wat een romanticus😅 Maar het gaat nooit gebeuren

6 mei 2021 om 18:52

Dat gehaat hoort er ook wel wat bij. Als Barcelona verliest is er feest in Madrid. En andersom. Madrid vloog er ook uit met het basketbal. Dubbel feest. Zonder rivaal is er geen rivaliteit.

6 mei 2021 om 17:38

In welke wereld leef jij dat je Pep naar Real ziet gaan? Ik zou Klopp niet als trainer willen. Hij weet voetballend weinig erin te brengen en als het tegen zit is hij echt een zeikerd. “Doorselecteren en het komt allemaal wel goed” ??? Hoe kun je in deze tijden eventjes doorselecteren. Real heeft niet veel geld en alle jonge spelers die de verantwoordelijkheid kunnen dragen om meteen te presteren voor Real, krijg je niet voor een appel en peer.

6 mei 2021 om 19:15

maar dan moet je Guardiola ook niet halen. die wil dan ook weer voor over de miljard gaan doorselecteren. ik zou als ik Pep was ook niet weg gaan bij City. die heeft een geweldige selectie waar hij nog wel een aantal jaar mee vooruit kan en die is ingericht op het spelen van zijn systeem

6 mei 2021 om 17:52

Hij bepaald wel dat al die jonge spelers niet zoveel mogen spelen. Jovic en Ödegaard zijn gewoon de verantwoordelijkheid van Zidane.

6 mei 2021 om 18:08

Echt toekomstgericht is het anders niet om jonge spelers geen enkele minuut te geven en altijd met dezelfde spelers van 30+ te spelen. Dat is dan ook de kritiek die hij krijgt. En ja dat er nu door blessures eens een aantal spelers wat kansen krijgen, is nogal een matig argument. Zelfs Militao kreeg amper kansen van Zidane en pas op het moment dat hij bijna niet anders kon dan Militao opstellen, kreeg die eens de kans.

6 mei 2021 om 18:16

Er is een verschil tussen redelijk rouleren en zoals jij zegt de veteranen laten banken. Zidane heeft beide niet gedaan, als bijvoorbeeld Jovic al een keer mocht was het wel voor 5 hele minuten. Gek dat ze nooit presteren he.

6 mei 2021 om 18:24

Wie moet Zidane dan opstellen in plaats van Rodrygo of Vinicius? Hazard lag er continue uit, Vazquez kreeg op rechtsback de voorkeur op Odriozola (ook zo iemand die nooit de kans kreeg voor al de blessures) en Asensio stond mits fit ook regelmatig in de basis. En aangezien Perez volgens jou alle beslissingen maakt, kan je Zidane moeilijk credits geven voor het opstellen van spelers als er geen vervangers zijn. Valverde geeft hij wel gewoon een kans, maar dat is het dan ook zowat. Spelers als Reguilon, Militao, Odriozola, Ödegaard en Jovic hebben gewoon allen veel te weinig echte kansen gehad. En we spreken gewoon over kansen, niet over een basisplaats. Dat is dan ook gewoon een kritiek die zeker te geven is op Zidane. Want bijvoorbeeld Marcelo en Isco kregen wel altijd kansen.

6 mei 2021 om 18:36

Ja hij werd als stand-in gekocht. Maar geef hem dan ook minuten. Er wordt heel de tijd gezegd dat alleen Benzema kan scoren, terwijl Jovic dat ook kan maar nooit een serieuze kans kreeg. Benzema mag op zijn wat oudere dag ook wel eens wat rust krijgen en daar was Jovic perfect voor.

6 mei 2021 om 19:31

Als je Marca leest zou je weten dat Zidane specifiek om Jovic heeft gevraagd, dat Zidane er op stond dat Odegaard werd teruggehaald en dat hij specifiek Hazard wou als galactico. Dat Hazard de fysieke weerbaarheid van een natte tosti heeft sinds 2019 is niet zijn schuld maar wat er met Jovic en Odegaard gebeurt... Tenzij jij denkt dat Perez die jongens haalt op vraag van Zidane en hem dan verbiedt ze op te stellen.

6 mei 2021 om 19:40

Kansen geven gaat ten koste van iemand die het al jaren verdiend om daar te spelen... Waarom denkt iedereen zo zwart-wit? Niemand roept om een permanente basisplaats voor Odegaard, Jovic of wie dan ook. Maar gewoon een fair aantal minuten. Dat ontneemt niemand iets, sterker nog, dat zorgt ervoor dat de veteranen wat rust kunnen nemen en niet opgebrand zijn voor het einde van het seizoen. Wie weet waren ze gisteren dan niet als een bende kleuters onder de voet gelopen door een fysiek superieure tegenstander. Niemand zegt dat Jovic beter is dan Benz, of Odegaard beter dan Modric. Maar in een seizoen met bijna 5000 minuten speeltijd waarvan meer dan de helft tegen clubs met een teamwaarde van minder dan 150 miljoen zijn er genoeg kansen om zo iemand wat ritme te laten opdoen. Dat dat niet gebeurd is was een bewuste keuze en imo een foute. Terecht dat daar kritiek op wordt geuit naar mijn mening

6 mei 2021 om 20:14

Ja hallo, natuurlijk eist Odegaard speeltijd? Die vent zit prima op zijn plek bij Sociedad, speelt de pannen van het dak en wordt door Zidane gevraagd om terug te komen met de belofte op speeltijd. Als je dan na 6 maanden 232 minuten hebt gemaakt, iets wat ie bij Sociedad op drie weken deed dan eis je dat de coach zijn belofte nakomt. Lijkt me niet meer dan logisch. Odegaard geen absolute uitblinker? Nou kan ik je gewoon niet meer serieus nemen. De enige speler die neit bij Atleti, Barca of Madrid speelt om vorig jaar in elftal van La Liga te belanden... Odegaard was gewoon een grote uitblinker in de competitie. Niet elke speler verdient kansen. Maar als je een speler haalt voor 50 of 60 miljoen dan hoort hij kansen te krijgen. Anders ben je geld aan het wegpissen. Dan heeft hij ook aangetoond die te verdienen. Als dat niet het geval is dan ben je een malloot om zoveel geld uit te geven aan de speler in kwestie. Dan kan je Perez de schuld geven maar in het geval van Jovic gaat die vlieger niet op. Die kwam op aanvraag van Zidane.

6 mei 2021 om 20:46

@Lierse1997 Noem dan ook Valverde, Vini, Rodry en Militao. Agh. Benz en Modric spelen terecht ipv Jovic en Ode. Tsja. Ze kregen ook gewoon speeltijd maar wilde daarna eerder vluchten. Nou prima. Zou zeggen neem een voorbeeld van strijder Valverde misschien!

Ben heel erg teleurgesteld in het tactische plan van Zidane in de twee wedstrijden tegen Chelsea, maar geen trainer zou het beter doen met dit spelersmateriaal volgend seizoen. Deze man is een ware legende en wat hij heeft gepresteerd is buitengewoon. Ik hoop dan ook van harte dat hij blijft, maar ik denk dat het allemaal afhangt van de juiste versterkingen. Ik snap volledig als hij geen zin heeft om zonder aankopen volgend seizoen voor dezelfde groep te staan. Het is niet makkelijk om prijzen te pakken.

6 mei 2021 om 18:00

Gisteren was het erg teleurstellend dat er geen tactische wijziging werd gedaan door Zidane. Het was al vrij snel duidelijk dat met deze formatie het tot weinig kansen zou komen, omdat het spelbeeld simpelweg te traag was. Moet trouwens ook gezegd worden dat het middenveld van Real geen grip kreeg op een uitstekende Kante en in zijn schaduw Jorginho in mijn ogen.

6 mei 2021 om 20:48

Zonder aanvalspower kon je nauwelijks dit Chelsea kapot maken joh. Zelfs City kon het niet 2 weken terug. Ze hebben al zoveel clean sheets onder Tuchel. Het was te lastig. En dan kan je wel van alles doen maar wordt je defensief ook niet beter op. En Chelsea ging echt niet komen, die bleven hangen met hun muur om dan te counteren.

Real Madrid worstelt nog altijd met hetzelfde vraagstuk als voor de terugkeer van Zinedine Zidane. Op welke manier gaan ze doorselecteren op belangrijke posities? Uiteindelijk heeft zijn terugkeer ervoor gezorgd dat de club een aantal belangrijke beslissingen voor zich uit heeft geschoven en zelfs een aantal mogelijkheden heeft verloren in de loop der tijd. Denk bijvoorbeeld aan het vertrek van Achraf Hakimi. Uiteindelijk heeft Zinedine Zidane voor een omgeving gezorgd waarin zijn vertrouwde krachten excelleren op de meest belangrijke momenten. Absoluut bewonderenswaardig, maar er komt een moment waarop die werkwijze onmogelijk wordt door de steeds ouder wordende Sergio Ramos, Luka Modric of Karim Benzema. En wat gaat Raphaël Varane doen? En op welke manier haal je nog enige waarde uit Eden Hazard? En hoe breng je die winnaarsmentaliteit op belangrijke momenten over naar een jongere generatie? Allemaal uitdagingen waar Zinedine Zidane het antwoord misschien ook niet op weet. Tsja, dan is het logisch dat hij de handdoek in de ring gooit.

6 mei 2021 om 17:48

Ze waren door de stijgende prijzen een andere weg ingeslagen door te investeren in talent. Reinier, Odegaard, Vinicius en Rodrygo hebben helaas geen potten kunnen breken in het eerste. Hakimi hadden ze mijns inziens ook moeten behouden. Als Inter niet betaalt wordt dat misschien weer een optie. Die Blanco uit de jeugd leek me ook wel talentvol.

6 mei 2021 om 18:38

Niet helemaal mee eens. Vinícius Júnior en Rodrygo hebben wel degelijk laten zien dat ze thuishoren op het niveau waar Real Madrid naar streeft. Het probleem is alleen dat ze op 20-jarige leeftijd hun talent nog niet hebben kunnen koppelen aan rendement en constante prestaties. Martin Ødegaard is een ander verhaal, maar als hij zijn niveau van Real Sociedad weet te halen in het shirt van Real Madrid.denk ik dat hij probleemloos meer dan tien jaar nog op het middenveld kan spelen. Er loopt absoluut talent rond bij Real Madrid, maar ik geloof niet dat Zinedine Zidane een omgeving gaat creëren waarin die jongens het vertrouwen krijgen om zich verder te ontwikkelen. Op het moment dat het spannend wordt grijpt hij namelijk nog altijd terug op de oude vertrouwde krachten.

6 mei 2021 om 18:49

Ze zijn talentvolle spelers maar waren ook niet bepaald goedkoop. En Madrid heeft nu spelers nodig die Benzema kunnen bijstaan. Zidane is er inderdaad de trainer niet naar om talenten te ontwikkelen gezien zijn beleid. Misschien dat ze toch een gokje gaan wagen met Raul.

6 mei 2021 om 19:45

Helemaal mee eens Gua. Ik snap niet dat Vinicius en Rodrygo zo afgebrand worden. Die jongens zijn 20 jaar oud. Natuurlijk zijn ze niet van het niveau Mbappe of Haaland maar dat betekent niet dat ze het talent niet hebben om naar het niveau van Europese top toe te groeien. Ik vind Vinicius bijvoorbeeld in veel vergelijkbaar met Sterling op die leeftijd. Die maakte ook plots een klik en beleefde daarna een wonderbaarlijk seizoen. Ook Valverde en Militao zie ik als jongens met de kwaliteit om meerdere jaren in de basis te staan bij Madrid. Helaas is Zidane inderdaad wel de laatste coach die jonge talenten de kans geeft en beter maakt. Gek overigens want in zijn eerste periode stond hij net bekend om zijn rotaties en dat hij alle 25 spelers genoeg kansen gaf en een gevoel van waardering en vertrouwen.

6 mei 2021 om 20:04

Enkel wanneer er geen andere optie was. Als Hazard 'fit' is staat hij er gewoon in. Zelfde geldt meestal voor Asensio. Centraal heeft Valverde sinds zijn terugkomst imo veel te weinig minuten gehad, met als gevolg dat Kroos en Modric uitgeput zijn.

6 mei 2021 om 20:18

Hazard had nooit mogen spelen gisteren. Ramos net zo min. De anderen hadden het verdiend te spelen.

6 mei 2021 om 20:20

Het zijn nog steeds grote talenten. Ze zijn nog heel jong en staan er nog niet. Benzema heeft een speler nodig naast hem voorin die er al staat.

6 mei 2021 om 20:51

@BeautifulGame7 Echt belachelijk idd. Zegt genoeg hoe graag ze Zidane willen bashen. Dat je dat roept zeg, bizar. Terwijl die jonge jongens enorm veel spelen. Wat een onzin.

6 mei 2021 om 21:06

Volgens mij basht niemand hier Zidane. De statistieken laten zien dat Madrid zeker niet bovenaan staat in Spanje als het gaat om minuten voor de talenten.

6 mei 2021 om 17:49

Iets met een spijker en een kop.
De belangrijke beslissingen zijn inderdaad deels vooruit geschoven. Het is duidelijk dat voor de oudere garde niet meteen een nieuwe speler klaarstaat. Militão heeft zich bewezen om in het centrum te staan en Valverde zou Modric enigszins kunnen opvolgen. Maar voorin is het helaas triest. Benzema moet heel veel alleen doen, want van Hazard en Vini komt erg weinig.

6 mei 2021 om 18:44

Er is volgens mij een speler die we allebei over het hoofd hebben gezien als het gaat om mogelijke vervangers voor Luka Modric. Real Madrid heeft de situatie rond Achraf Hakimi namelijk al eerder meegemaakt met Mateo Kovacic. Dat was in mijn ogen ook een speler die het niveau had om van waarde te zijn voor Zinedine Zidane. Nu is het te laat omdat Kovacic uiteindelijk naar Chelsea vertrok. Ben het trouwens met je eens wat betreft Éder Militão en Federico Valverde, dat zijn spelers die voor iedere trainer inclusief Zidane waardevol zullen zijn. Je noemt trouwens ook terecht Eden Hazard, wat bijna een nieuw geval van Gareth Bale begint te worden. Daar zal Florentino Pérez trouwens ook zijn handen vol aan hebben. Probeer in deze marktomstandigheden maar eens een club te vinden die Gareth Bale, Eden Hazard of Luka Jovic over wil nemen. En wat doen ze met andere tegenvallende spelers als Marcelo, Isco en Dani Ceballos?

6 mei 2021 om 20:54

Ja maar covid crisis heeft veel issues opgeleverd. En neem Barca, die hebben de vedettes verloren zodat Pedri, Fati e.d. konden opstaan. Neymar al een tijd weg, Suarez, Rakitic, Vidal. Real moet eerst zijn vedettes kwijt raken zodat de jonkies echt kunnen opstaan. En daarnaast spelen Vini, Valverde, Rodry en Militao meer dan genoeg. Maar de overgang is helaas vertraagd. Real heeft ook al 3 transferperiodes niets kunnen halen om de aanvalspower te versterken. Ode of Regi zouden dat heus niet oplossen.

6 mei 2021 om 21:04

Dat je militao echt als argument wil aanhalen... Die vent heeft anderhalf seizoen nauwelijks kansen gehad op hier en daar een invalbeurt van 5 minuten na. Jijzelf hebt in onze voorgaande discussies Militao zelfs aangewezen als een reden waarom Zidane niet op de jonkies vertrouwt omdat wanneer hij wel mocht spelen (zonder ritme of vertrouwen maar dat kon je geen hoepel schelen) 'hij niet presteerde'. Mocht ie pas echt spelen wanneer het een keuze was tussen Militao opstellen of met slechts een centrumverdediger in je opstelling spelen en heeft hij die kans aangegrepen om Zidane zijn ongelijk (en het jouwe) te bewijzen en nu ga jij dat doodleuk als argument aangrijpen dat Zidane de jonkies genoeg kansen geeft. Zo kan je jezelf toch niet serieus nemen?

6 mei 2021 om 21:17

Weet jij wel hoe Real werkt of niet? Denk je dat elk jonkie meteen even basis moet staan ofso. Waar komt die obsessie richting de jonkies vandaan zeg. Zonder de vedettes waren we er allang uit alle competities uit. Real heeft genoeg jonkies gehad die een seizoen of 2 hebben moeten wachten. Zo ook Varane toen met Pepe voor zich. En dan nog, noem je nu leuk enkel Militao omdat je denkt dat je een punt kunt maken maar nogmaals, Valverde, Vini, Rodry hebben toch genoeg speeltijd gekregen of wil je zeggen van niet. En Mendy heeft gewoon Marcelo's plek overgenomen meteen. Dus hou beter op hoor.

Zidane verdient twee standbeelden. Eentje als speler en de ander als coach. Maak er desnoods één standbeeld van, half coach en half voetballer.
Ik denk dat het toch echt aan de selectie ligt. Hazard die wat rondhuppelt, Benzema en Modric en Klose top, maar de rest wisselvalllig.

6 mei 2021 om 20:58

Weinig die dat willen inzien. Succes is vaak en en, de coach moet goed zijn en de selectie goed in balans met kwaliteit. Real struggelt nu al 3 jaar met 3 verschillende coaches. Alhoewel doet Zidane het nu meer dan top in deze situatie. Gemis van aanvalspower wat het grootste probleem is en dan al die blessures. Om dan nog in mei te strijden om de 2 grote prijzen, tsja chapeau. Maar het is wel tijd om aankopen te doen, anders snap ik Zidane wel als deze geluiden waar zijn. Bedoel als we enkel Mbappe hadden in dit team, hadden we gewoon deze 2 prijzen simpel gewonnen bij wijze van. Het team leunt enkel op Benzema voorin en de jonkies kunnen helaas het team niet dragen en op Hazard vertrouwen is een drama.

En zou ook Real een onervaren clubicoon aanstellen als opvolger? Zeg daar als Raúl (of Seedorf of Pirlo of Lampard) maar eens nee tegen, maar het is toch wel duidelijk dat dat veel te vaak op een grote teleurstelling uitloopt?

Zinkend schip, hou de eer aan jezelf Zizou. Einde van een tijdperk, ja ze waren fantastisch maar het verleden is het verleden. 3e club van Spanje realiteit inmiddels, tijd om door te selecteren

6 mei 2021 om 18:13

3e club van Spanje? Zijn titelhouder, staan tweede en maken kans op de titel en waren de enige Spaanse club in de halve finale van de CL.

6 mei 2021 om 18:45

Hahah die reacties..je zou bijna denken dat we degraderen ofzo. De werkelijkheid laat zien dat Real het Europees beter doet dan alle andere Spaanse clubs en in eigen land volop meedoet voor de titel. Wat een heisa om niks zeg. We hebben 50+ blessures gehad. Sommige wedstrijden verlies je nou eenmaal.

6 mei 2021 om 19:22

Ok dan staan ze nu tweede in een Liga die nog geen deuk in een pakje boter schiet getuige de Europese prestaties van Spaanse clubs en komen ze tekort aan de kant van het raster waar het zelfs Chelsea lukt om in de finale te komen. Dat zegt toch alles kom op

6 mei 2021 om 20:22

La liga heeft een halve finalist in de CL en EL. Er zijn veel competities die daar een moord voor doen. De eerste 3 in Spanje zitten niet in hun beste moment. Er is een overgang gaande naar een nieuwe generatie. Zeker bij Barcelona en ook deels bij Madrid.

6 mei 2021 om 19:48

Ik begin alsmaar meer te denken dat Perez je zus in zijn bed heeft gepraat ofzo. Jouw blinde haat richting een voetbalcluppie is echt niet gezond hoor.

Beter stoppen, bij Real gaat het komende jaren niks worden. Mocht Zidane met deze selectie nog kampioen worden dan is dat een wereld prestatie.

Gun het Zidane wel om met Mbappe samen te werken. Anderzijds ben ik niet zeker of er dan een revolutie zal plaatsvinden, wat moeilijk en pijnlijk zal zijn voor sommigen gevallen. Positief is dat Militao, weliswaar uit hoogste nood, zijn kans heeft gegrepen en het vertrouwen gegeven dat we vanachter wel iemand hebben die klaarstaat voor Ramos/varane. Op het middenveld is het ook duidelijk dat Valverde met zijn loopvermogen een must wordt in het hedendaagse voetbal. Modric (leeftijd) en Kroos (altijd redelijk traag geweest) zijn in balverlies veel te kwetsbaar. Vooraan krijg je met Mbappe wel een goede impuls en zal het belangrijk zijn dat Vinicius zich verder ontwikkelt of Hazard de 'echte' Hazard nog wordt. Als je dan nog Odegaard op het middenveld gooit heb je wel een redelijke mix van ervaring en jonge spelers. Als opvolger voor Zidane zie ik het liefste Klopp komen (aangezien Nagelsmann naar Bayern is). Als alternatief nog liever Raul dan Allegri of Low.

6 mei 2021 om 19:25

@concha: Pochettino zit er pas net bij Psg, ik denk niet dat PSG haar pijlen op Zidane heeft gemikt

6 mei 2021 om 19:49

Met Odegaard en Valverde zou je een heel modern, wendbaar middenveld met veel loopvermogen hebben zonder technisch veel op te geven. Hopen dat Odegaard blijft, al vrees ik ervoor.

6 mei 2021 om 21:00

Perez zal vast geld willen vangen. Maar hey dan kan je prima weer Zidane de schuld geven toch.

6 mei 2021 om 21:07

Absoluut. Als hij dit seizoen gewoon de kans had gekregen had Odegaard voor geen geld in de wereld willen weg gaan. Dat of, als hij mooi bij Sociedad was gebleven en Zidane niet om zijn terugkeer had gevraagd had ie nog een uitstekend seizoen gedraaid aldaar en was hij komende zomer bij Madrid aangesloten zonder te denken aan een vertrek. Dat kan je toch niet ontkennen? Hoe slaagt iemand er in zo subjectief te zijn?

Perez moet gewoon versterkingen binnenhalen ipv dat slappe gelul over de Superleague en slechte financiën. Verkoop de onzin spelers, Hazard, Asensio, Diaz, Odriozola etc en haal gewoon Mbappe en misschien 2 nieuwe, goedkopere spelers binnen. Ik denk dat Zidane wel een nieuw, vers Real verdient ipv een groep 50plussers.

6 mei 2021 om 20:00

In een ideale situatie haal je Alaba gratis binnen en verkoop je Varane (50-70M) en Marcelo (0-10M). Met Alaba heb je beide spelers vervangen en zit je achterin gewoon goed. Zeker aangezien Chust en Guttierez hebben getoond dat er op hen gerekend kan worden. Die laatste zou ik overigens gewoon permanent bij het eerste halen. Verder verkoop je Odriozola (15-25M) en verleng je met Vazquez als backup op rechtsback. Ook Isco (35-50M) en Ceballos (20-25M) moet verkocht worden. Haal Odegaard terug en geef die jongen eindelijk eens de kansen die hij verdient. Met Casemiro, Kroos, Modric, Odegaard, Valverde en Blanco heb je dan een mooie mix tussen jeugd en ervaring, technische kwaliteit en loopvermogen. Een versterking op het middenveld zou niet slecht zijn maar ik betwijfel of het mogelijk is financieel. Roma zal Mayoral deze zomer ook wel overnemen (15m) en verder kan je voorin Jovic (30-40M) verkopen en Mariano als backup houden. Als ze er dan nog in slagen om Bale te lozen, wie weet krijgen ze er nog een aardige som voor met zijn huidige prestaties (0-40M) dan heb je 150 tot 235 miljoen euro ingezameld zonder echt veel slechter te worden en schrap je voor bijna 80 miljoen aan salarissen uit de boeken. Enige dat daar tegenover staat is de 'gratis' toevoeging van Alaba. Met die financiele middelen moet het mogelijk zijn om Mbappe aan te trekken en eventueel nog een middenvelder ook. SMS zou mijn favoriet zijn momenteel. Madrid heeft een moderne impuls nodig centraal. Camavinga is een goede tweede optie. Op papier lijkt het realistisch maar in de praktijk is het een stuk moeilijk natuurlijk, zeker gezien de huidige omstandigheden. Hoe dan is er veel werk aan de winkel voor Perez en consorten

6 mei 2021 om 21:02

Eindelijk kom je met wat leuks, zou top zijn. Wat betreft het middenveld. Ik zal je een naam geven alhoewel hij vast niet goedkoop zal zijn. Tielemans, dat is echt een top vervanger voor Modric (in 2022 bv.).

7 mei 2021 om 02:42

Varane en Isco inzetten met een zak geld om Mbappé te strikken lijkt mij een goede start. En je noemt Blanco, maar ook Arribas zou kunnen aansluiten bij het 1e team hè? Die jongen is minstens van hetzelfde kaliber als Blanco.

kom maar naar Juventus! terug naar zn oude liefde. heeft alles al gewonnen met Real Madrid

6 mei 2021 om 20:02

Zit er wel in denk ik inderdaad. Alleen moet Juve dat niet willen imo. Die zitten immers in hetzelfde schuitje als Madrid: uitgerangeerd team dat dringend nood heeft aan verjonging. Iets waar Zidane niet in slaagt. Ik zie Zidane net excelleren bij een Psg, City, Bayern etc. Een team dat gewoon heel sterk is en veel sterren heeft. Zidane weet meer dan welke coach dan ook het maximale uit zo'n sterren te halen

7 mei 2021 om 10:30

Als je team een gemiddelde leeftijd heeft van 27,8 en daarmee veruit het oudste van alle topteams in Europa heeft het verjonging nodig. Liest natuurlijk ook goede jonge spelers, maar verjonging hoe dan ook. Jank toch niet zo man

Tja, zonder al het geld blijkt het ineens een matig elftal. Geld is de enige reden dat Madrid al jaren meedoet om de prijzen. Nu het op is komt het aan op de kwaliteiten van een trainer en is het ineens geen walhalla meer. Welkom in de realiteit Zidane en Madrid

Ik vind het persoonlijk helemaal niet erg als ze voor de komende decennium uit de top verdwijnen. Nivelleren is in hun geval het beste dat de rest kan overkomen.

Na de mooie prijzen van afgelopen seizoenen verlang ik vooral naar een Real wat jong, fris, en hongerig is. Wat enigszins spektakel aflevert, ook als het verliest. Gooi jongens als Blanco, Kubo, en Gutiérrez maar voor de leeuwen. Middenveld van Kroos, Modric, en Casemiro hoef ik niet meer te zien in ieder geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4266 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. ModrićMiddenvelder355
AsensioAanvaller355
Vinícius JúniorAanvaller353
K. BenzemaAanvaller3423
T. CourtoisKeeper380
F. ValverdeMiddenvelder243
Lucas VázquezMiddenvelder242
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

875 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren