Ed Sheeran verbindt zich als shirtsponsor aan favoriete Engelse club

Donderdag, 6 mei 2021 om 16:35Chris Meijer • Laatste update: 16:57

Ed Sheeran is de nieuwe shirtsponsor van Ipswich Town, zo maakt de Engelse club bekend via de officiële kanalen. Het mannen- en het vrouwenteam van de in de League One uitkomende club krijgen het logo van de toekomstige tour van de Engelse zanger op het shirt: vijf wiskundige symbolen met daaronder het woord ‘tour’, waarmee in ieder geval verwezen lijkt te worden naar zijn eerste vier albums. Sheeran is geboren in Suffolk en al zijn hele leven fan van Ipswich Town.

“De club is belangrijk voor de lokale gemeenschap en dit is mijn manier om mijn steun te laten blijken. Ik heb altijd genoten van mijn trips naar Portman Road en kijk er naar uit om zo snel mogelijk terug te gaan, wanneer er weer supporters in de stadions welkom zijn. Met de nieuwe Amerikaanse eigenaren komen er mooie tijden aan voor de fans van Ipswich, onder wie ik”, zegt Sheeran op de website van Ipswich Town. De zanger houdt nog in het midden wat het logo dat op het shirt komt precies inhoudt. De eerste vier symbolen lijken in ieder geval te verwijzen naar zijn albums. “Alles zal op zijn tijd onthuld worden.”

De dertigjarige Sheeran groeide op in Suffolk, zoals het gebied waarin Ipswich ligt heet. De Engelse zanger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij fan van Ipswich Town is. Zo sloot hij de Divide tour in 2019 af in Ipswich, waar verdeeld over 4 avonden 160.000 mensen op af kwamen en waar hij optrad in een shirt van Ipswich Town. The Tractor Boys - enkelvoudig Engels kampioen - degradeerden in 2019 van de Championship naar de League One en bezetten op het derde niveau momenteel de negende plaats.

Dit seizoen speelt Ipswich Town met een goed doel op het shirt: de Carers Trust. Daar werd voor gekozen nadat er werd afgezien van een samenwerking met Magical Vegas, omdat de fans in opstand kwamen tegen de samenwerking met een gokbedrijf. “We zijn enorm blij dat Ed onze shirtsponsor wordt”, zegt marketingdirecteur Rosie Richardson. “Ik heb de afgelopen jaren meerdere keren met Ed samengewerkt aan verschillende initiatieven. Hij heeft zijn steun voor zijn geboortestad op verschillende manieren laten zien, dit is er weer een mooi voorbeeld van.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Niet heel mysterieus toch, zijn de namen van z’n albums

I'm in love with this club , ipv im in love with the shape of you?

6 mei 2021 om 22:46

Bekt niet zo heel erg lekker..

6 mei 2021 om 23:51

"I'm in love with this club of mine" dan. Laat dat jong lekker zingen👍

Is toch dope dit! Ed, als je toch al bezig bent, koop wat aandelen voordat de club in verkeerde handen komt

Marketing technisch een goede zet van Ipswich, het logo vind ik niet bijzonder en zonde van het mooie shirt. Ben er een paar keer geweest met vrienden die in de buurt wonen, echt een aanrader om langs te gaan bij dit soort clubs wanneer het weer mogelijk is, voor de voetbalhistorie dan vooral, niet voor het voetbal

6 mei 2021 om 17:18

@ homelander Zonde is toch wel wat overdreven vind ik, alsof zo'n 'marcus Evans' of 'greene king' zoals hierboven op de foto zoveel mooier is. Alle sponsorering is zonde van dat mooie shirt van elke club als je het mij vraagt en dit is tenminste niet heel erg groot of opvallend.

6 mei 2021 om 17:28

Mee eens hoor, zonde was misschien niet het juiste woord. het komt vooral bij mij omdat het Ipswich shirt een van de eerste voetbalshirts is die ik kreeg tijdens een uitwisseling dat heeft toch toch een speciale plek, voor mij een van de mooiere voetbalshirts.

6 mei 2021 om 17:31

Ik vind het juist wel gaaf. 100 keer liever dit dan een slechte merknaam op je shirt zoals bij PSV waar energiedirect echt leuke dingen met de club doet, maar ik het logo toch echt geen gezicht vind

Paar weken geleden is Iron Maiden ook als (uit-)shirt sponsor van West Hem United ingestapt. Jammer dat ik daar dan geen artikel over gezien heb hier. Echt een vet shirt namelijk en ook geen onbekende band.

6 mei 2021 om 17:24

Kane heeft ook het shirt van Leyton Orient voor komend seizoen gesponsord (er staat de naam van een goed doel op). Verder dacht ik wel dat iron maiden niet de officiële tenues sponsort maar dat ze een aparte lijn hebben uitgebracht. Dat komt trouwens omdat Steve Harris al jarenlang fan is van West Ham.

Mooie klassieke voetbalclub Ipswich Town. Hebben zelfs nog de UEFA Cup/Europa League gewonnen met Nederlanders Arnold Mühren en Frans Thijssen in de gelederen en met de legendarische manager Sir Bobby Robson langs de lijn.

6 mei 2021 om 17:24

Ben nog bij de wedstrijd geweest waar Frans Thijsen tegen Ipwich town speelde 🙂

Toen ik 12 jaar oud was ben ik in Ipswich Town geweest, dit als onderdeel van een uitwisseling tussen mijn eigen plaatselijke club en een plaatselijke vereniging in Ipswich. Een onderdeel van die uitwisseling hield ook een bezoek aan het Ipswich Town FC stadion in. Verassend genoeg kon ik in hun prijzenkast zien dat ze Engels kampioen zijn geweest en wat nog het meeste indruk op mij heeft gemaakt is dat Ipswich de voorloper van de Europa league/ Uefa cup had gewonnen van notabene mijn eigen clubje AZ. Sindsdien hoop ik Ipswich ooit terug te zien op het hoogste niveau. Ook met de gedachten om als AZ zijnde nog eens van ze te kunnen winnen On: Weet iemand hoe Ipswich het doet in het algemeen? Is het een selectie met potentie en is er gezond beleid?

Kijk dat is me nog eens marketing! Normaal is zo'n shirtsponsor deal er zodat de club er geld aan overhoudt en de sponsor naamsbekendheid/good will. Hier houdt Ipswich geld en naamsbekendheid aan over Ik denk dat er niemand ter wereld is die Ed Sheeran niet mag dus die good will zit ook wel goed. Mooi dat zo'n vent dit doet uit liefde voor zijn cluppie. Hijzelf zal hier namelijk niet al teveel aan overhouden

Prachtig dat zo iemand zijn clubbie steund!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ipswich Town

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. BishopMiddenvelder364
G. EdwardsMiddenvelder366
A. JudgeMiddenvelder344
T. HolýKeeper360
K. BennettsAanvaller281
J. NorwoodAanvaller269
F. SearsAanvaller261
Voor de complete selectie: Clubpagina Ipswich Town.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren