Premier League-club meldt zich bij UEFA om CL-finale te organiseren

Donderdag, 6 mei 2021 om 16:18Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:17

Aston Villa heeft de FA en de UEFA benaderd om de finale van de Champions League tussen Chelsea en Manchester City op Villa Park af te werken, zo meldt Sky Sports. Daarmee zou voorkomen moeten worden dat zo'n achtduizend Engelse fans naar Istanbul afreizen, waar de finale nu gepland staat. Turkije wordt gezien als brandhaard rond het coronavirus. Het land ging vorige week voor het eerst in een volledige lockdown en telt het hoogste aantal coronagevallen van heel Europa.

Het aanbod van Aston Villa is opmerkelijk, daar de finale van het miljardenbal al over drie weken afgewerkt gaat worden. De UEFA geeft dan ook de voorkeur aan een finale in Istanbul, waar de voorbije weken verschillende voorbereidingen zijn getroffen om de eindstrijd in goede banen te leiden. Bovendien voldoet Villa Park niet aan de normen van de UEFA om een dergelijke wedstrijd te organiseren. Zo zouden verschillende ruimten in het stadion moeten worden aangepast, waaronder de persruimte en de plek waar de camera's moeten komen te staan. Bovendien moeten journalisten en medewerkers van de UEFA in verplichte quarantaine wanneer zij terugkeren uit het Verenigd Koninkrijk.

Het lijkt er op dit moment op dat alleen een verandering in het beleid van de Turkse regering tot een andere speelstad zou kunnen leiden. Bijvoorbeeld als besloten wordt dat het onveilig of onpraktisch is om de wedstrijd in Istanbul te organiseren, gezien de huidige coronasituatie. Vanaf 17 mei is het weer toegestaan om vanuit het Verenigd Koninkrijk buitenlandse reizen in te plannen. De Britse regering maakt de komende dagen bekend welke landen in aanmerking komen als eindbestemming.

De UEFA verwacht in totaal achtduizend Engelse supporters te ontvangen in Istanbul bij de finale van de Champions League. Chelsea en Manchester City ontvangen in dat geval allebei vierduizend tickets. Het Atatürk Olympisch Stadion biedt normaal gesproken plaats aan maximaal 76.000 toeschouwers, maar vanwege de coronacrisis zal dat aantal bij lange na niet worden gehaald. Desondanks is het voor een beperkt aantal supporters van Chelsea en Manchester City mogelijk om hun favoriete club aan te moedigen in Turkije.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door attacante)

Lijkt me een logische oplossing al denk ik niet dat Uefa bereidt is om het om te gooien. Het binnenhalen van een finale is voor een stad vaak een manier om meer aandacht te trekken voor toeristen en te laten zien wat de stad te bieden heeft. Aangezien alles dicht zit en er maar 8.000 mensen mogen komen, is het idee van de stad etaleren ook niet meer aanwezig.

6 mei 2021 om 16:32

Het is natuurlijk Belachelijk dat de finale in Istanbul wordt gespeeld , wie verzint het in godsnaam. De UEFA denkt boven de maatschappij te staan, en gewoon scheit te hebben aan de Corona. Je moet eens weten hoeveel mensen er momenteel bezig zijn met mensen levens redden ter gevolge van Corona. Nu denkt de UEFA maar van " laten we maar iedereen door heel Europa reizen" voorkomen idioot gewoon , belachelijk. De finale moet gewoon in Engeland gespeeld worden, voor de veiligheid, milieuvriendelijkheid en bereikbaarheid. Maar nee de UEFA denkt alleen maar aan geld. Egoïsme ten top daarzo.

6 mei 2021 om 17:21

Dat de finale in Engeland gespeeld moet worden is duidelijk, maar niemand had toch vooraf voorspeld dat de finale tussen twee Engelse clubs zou gaan. Verder was Instanbul vorig jaar aan gewezen als finale waardoor het allemaal een jaar is opgeschoven (vanwege het afronden van de CL in 1 land toen der tijd) maar niemand had kunnen voorspellen dat we nu nog steeds zonder/weinig publiek zouden spelen. Nu moet de UEFA gewoon de finale in Engeland houden en als de EL finale ook tussen twee Engelse clubs gaat die gewoon ook. Maar om nu te zeggen wie verzint het in godsnaam vind ik overdreven omdat niemand deze situatie had kunnen voorspellen. Nu is het echter wel aan de UEFA om het juiste te doen en gewoon in Engeland gaan spelen.

In tijden van corona lijkt het spelen van een geheel Engelse finale in Engeland vrij logisch.
Geef je hem volgend jaar aan Istanbul.

6 mei 2021 om 16:43

Helemaal mee eens. Kijken hoe verstandig en integer de UEFA nu is...

6 mei 2021 om 17:17

Ach, er is niemand die geroepen heeft dat de Uefa zo vreselijk integer of sympathiek is tegenwoordig. Eigenlijk is vrijwel iedere normale supporter in de voetballerij wel voorstander van een grondige zuivering van de Uefa zodat al die bobo's en profiteurs plaats maken voor mensen die echt om de sport geven. De afgelopen weken hebben we helaas omwille van de voetbalsport diezelfde Uefa moeten steunen, omdat een groepje topclubs het clubvoetbal verder in de ellende wilde helpen uit puur egoïsme. Dan liever een open systeem met kleinere verschillen waarbij geld aan de strijkstok blijft hangen bij de organisator dan een gesloten systeem met nog grotere verschillen in het voordeel van de grote clubs.

Nou mag de Uefa zijn ware aard eens laten zien na dat hele Super League drama. Voetbal is voor de supporters toch? Laat het dan maar zien. Twee Engelse clubs moeten een wedstrijd spelen midden in een pandemie. Meest verstandige keuze is dus het plaatselijk te houden, om zo min mogelijk onnodig reisverkeer te creeren.

Zou dus ook uiterst onlogisch en onverantwoord zijn om het in Istanbul af te gaan werken nu het weer compleet de verkeerde kant op gaat qua besmettingen.

6 mei 2021 om 16:35

Inderdaad helemaal gelijk, vind het ook belachelijk dat de super League clubs alleen maar alles te verwijten krijgen terwijl de UEFA een criminele, hypocriete , vuile , Egoïstische en oneerlijke organisatie is die alleen maar aan geld denkt. Nu hebben ze door dat super League gedoe wat steun en denken ze weer dat de wereld van hun is. Totaal idioot dat de finale in Istanbul wordt gespeeld. Zowel voor het milieu als de volksgezondheid slecht. Maargoed daar heeft de UEFA lak aan. Ze denken alleen maar aan geld voor hun zelf. Een grote criminele bende daarzo

6 mei 2021 om 17:25

De nieuwe opzet van de CL geeft toch ook wel aan dat ze niet echt bezig zijn met "er zijn voor de supporters, spelers en de sport"? Waarom nu bevestiging willen van iets wat we allang weten, namelijk dat bobo's en profiteurs van de Uefa ook louter op geld uit zijn. Maar wie weet verrast de Uefa, ongetwijfeld in het kader van "publieke opinie", en kiezen ze verstandig. In deze tijden kun je zo'n finale beter in Engeland houden dan in een ander land met hoge besmettingen. Dat is niet zinvol.

6 mei 2021 om 19:18

Ik hoop dat de UEFA haar ware aard niet laat zien. Is namelijk verschrikkelijk corrupt log monster met criminelen en ander louche gespuis. Finale in Birmingham. Iedereen blij.

6 mei 2021 om 22:14

Het maakt toch niet zoveel uit in welk stadion het in Engeland gespeeld moet worden aangezien het toch niet vol kan. Ik zou het liefst de finale in het Emirates stadion spelen en anders wel op Old Trafford of Anfield 🤪🤪🤪

Dit is een perfecte schaakmove vanuit de Engelse voetbalclubs. Na het debacle rondom de Super League en het harde geschreeuw vanuit de Uefa dat het voetbal toch echt voor de fans is en voor niemand anders, zullen ze nu eigenlijk kleur moeten bekennen om hun eigen geschreeuw te moeten onderbouwen. Leuk politiek gevoelig schaakspel wat zich hier ontplooid, ik plop alvast een pintje open en pak de popcorn erbij. Eens kijken hoe de Uefa zich hier uit gaat manoeuvreren

Lijkt me ook de enige juiste beslissing. Schuif de locaties van de volgende steden allemaal een jaartje door en het probleem is opgelost. Tijd voor UEFA om zich van haar beste kant te laten zien.

6 mei 2021 om 20:44

Hiermee eens. Zo hebben de Turken ook volgend jaar nog steeds een prestigieus toernooi waarbij hopelijk de kans groter is op meer toeschouwers!

Meest logische keuze. Birmingham is ook nog bijna precies tussen London en Manchester in. Verplaatsen die hap, en Istanboel krikgt hem de eerstvolgende keer.

Ik zou gezien de omstandigheden voor Wembley kiezen. Het zou belachelijk zijn wanneer je in deze situatie 8000 supporters naar Istanbul stuurt. En wellicht krijgen we met Arsenal - Man utd ook nog een Engelse Europa League finale.

84 miljoen inwoners, net als Duitsland. 42.000 doden, de helft van Duitsland.
Een derde van Engeland met 65 miljoen inwoners.
Maar inderdaad. Waanzin om een all England Final in het buitenland te laten plaatsnemen. Altijd al onzin geweest.

Die finale in Istanbul is eigenlijk al een keer verplaatst, want in principe was het de bedoeling dat vorig jaar in Istanbul werd gevoetbald in de finale. Toen werd het verschoven naar dit jaar. Ik zou het nogmaals verschuiven zoals hier al eerder wordt gesuggereerd. In plaats van dat we nu misschien maar 8 duizend man kunnen ontvangen in Istanbul (wat mij ook best onverantwoord lijkt gezien de huidige wereldsituatie), heb ik liever dat we volgend jaar 80.000 mensen ontvangen. Laat die finale maar lekker in Birmingham oid. gespeeld worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. TargettVerdediger380
J. McGinnMiddenvelder373
O. WatkinsAanvaller3714
E. MartínezKeeper380
Bertrand TraoréAanvaller367
J. SteerKeeper00
Ahmed El MohamadyVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Aston Villa.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren