Klaas Dijkhoff verruilt Tweede Kamer voor functie bij PSV

Donderdag, 6 mei 2021 om 15:14Chris Meijer • Laatste update: 15:19

Klaas Dijkhoff treedt bij PSV toe tot de raad van commissarissen, zo communiceren de Eindhovenaren via de officiële kanalen. Nadat Robert van der Wallen Jan Albers had opgevolgd als president-commissaris was er een plaats vrijgekomen in het toezichthoudend orgaan van PSV. De veertigjarige Dijkhoff zat tot maart 2021 voor de VVD in de Tweede Kamer.

Dijkhoff was sinds 2010 Kamerlid en bekleedde de functies van Minister van Defensie, Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en fractievoorzitter van de VVD. Op 30 maart liet Dijkhoff de politiek en de Tweede Kamer achter zich en nu gaat dus aan de slag bij PSV, de club waarvan hij al zijn hele leven fan is. “Ik ben vereerd om me als commissaris voor m’n club te mogen inzetten”, zegt Dijkhoff op de website van PSV.

“Als menneke was al snel duidelijk dat mijn talent niet in m’n benen zit. Toen heb ik mijn voetbaldromen verlegd van het veld naar de bestuurskamer. Ook aan de vergadertafels moet als team gepresteerd worden om de kans op succes binnen de lijnen te vergroten en ons clubgevoel en de supporters in ere te houden”, aldus Dijkhoff. President-commissaris Van der Wallen toont zich eveneens verheugd met het aantreden van Dijkhoff.

“Klaas behoeft eigenlijk geen introductie, maar zijn hart voor PSV, zijn ervaringen in de complexe politieke wereld en vooral zijn kracht om altijd dicht bij zichzelf te blijven, passen perfect bij de kernwaarden van PSV”, aldus de president-commissaris. Naast Van der Wallen en Dijkhoff bestaat de raad van commissarissen van PSV verder uit Ton van Veen, Hans van Breukelen en Ingrid Wolf.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door chilii)

Hopelijk heeft hij niet hetzelfde korte termijn geheugen als zijn voormalige opperhoofd, anders wordt het lastig vergaderen. Overigens is het Dijhof volgens mij wel een gezellige vent en vind hem ook wel bij PSV passen.

6 mei 2021 om 15:53

Dijkhoff is een compleet anders mens dan Rutte is. Een capabele man die niet zo goed in het politiek correcte plaatje paste. Was eigenlijk totaal niet geschikt voor de politiek en ik denk dat PSV een capabel persoon in huis heeft gehaald.

6 mei 2021 om 16:12

Ik zie dat bij hem meer als een gemaakt iets, een beeld dat hij naar buiten wil overbrengen. Een type Henk de Jong of Fred Grim, "kijk ons eens lekker gewoon zijn". Als het erop aan kwam volgde Dijkhoff ook gewoon de werkwijze van Rutte.

6 mei 2021 om 16:37

Snap wat je zegt FR-RKC. Maar is mijns inziens als kroonprins van de VVD net op tijd opgestapt om afgerekend te worden op Rutte. Past als carnavaleske Brabander prima bij PSV en de man heeft kwaliteiten. Goeie aanwinst voor de club lijkt me. Al zal die wel een netwerk moeten aanleggen in de voetballerij.

6 mei 2021 om 16:45

@mentalist
Niet om flauw te doen maar wat zijn dan die kwaliteiten die hem zo geschikt maken voor deze functie?

6 mei 2021 om 16:51

Wat voor netwerk heeft een RvC nodig dan? Het is maar een toezichthoudend orgaan hoor. En qua bestuurlijke ervaring en kennis dat heeft hij wel.

6 mei 2021 om 17:26

@ramondiaz Hij heeft ervaring met het leidinggeven aan een grote partij waarin verschillende belangen leven (ook binnen een club heb je politiek), hij zit geregeld op de tribune dus weet wat er leeft onder de supporters, hij heeft een netwerk in DH (dat is mogelijk handig waneer het bijvoorbeeld gaat het willen afschaffen van belasting op doorverkooppercentages van spelers), Hij heeft meerdere keren aangetoond 'outside the box' te durven denken, hij zegt meestal wat hij denkt, hij raakt vast niet onder de indruk van een Toon Gerbrands of een andere hoge pief in de voetbalwereld, tis een Brabander met een typische "doe maar normaal" mentaliteit en hij is gekozen tot 'best dressed man' .. misschien kan hij nog eens wat zeggen over de shirtjes

6 mei 2021 om 16:17

Hij heeft een super goed geheugen want hij heeft 2 of 3 jaar geleden De Slimste Mens gewonnen 🙃🙂

6 mei 2021 om 17:55

Je weet dat een goed geheugen niets zegt over slim zijn noch over het programma?

6 mei 2021 om 18:10

De eerste reactie ging letterlijk over korte termijn geheugen, iets wat vrij belangrijk is in dat programma. Zegt wel weer iets over begrijpend lezen vaardigheden dat je zoiets mist

6 mei 2021 om 18:35

Ben je niet in de war met Max geheugentrainer? De Slimste mens is meer feitenkennis en verbanden leggen.

6 mei 2021 om 19:43

@AsRoma, ik heb elke aflevering van het programma gezien vanaf het moment dat het begon. Het heeft dus heel weinig met geheugen te maken maar met feitjes (zoals Migi zegt), associaties en verbanden leggen en logisch nadenken. Zo leuk als iemand een ander terecht wil wijzen omdat die iets zegt over zijn clubje en dan een niet geheel terechte opmerking maakt over begrijpend lezen...

Neem aan dat iemand die de slimste mens heeft gewonnen het tij wel even weet te keren in Eindhoven

6 mei 2021 om 15:26

Klopt! Rob Kemps treedt binnenkort ook toe tot de Raad van Commissarissen. Hij zal vooral verantwoordelijk worden voor de begeleiding van de supporters.

6 mei 2021 om 15:54

Helaas is Rob voor Ajax

Naast dat hij natuurlijk de nodige bestuurlijke ervaring meebrengt heeft hij een aardig clubhart en is hij ook nog eens gepromoveerd. Lijkt mij een mooie aanwinst!

Haha, toch wel een van mijn favoriete politici. Altijd heel nuchter en kijkt imo reã«el naar allerlei zaken met af en toe een grapje tussendoor. Ben benieuwd hoe hij functioneert in een Rvc! Misschien dat hij als oud minister van Defensie nog even de verdediging kan helpen...

6 mei 2021 om 15:49

Op zich met je eens, maar van zijn bravoure en eigen mening was op het einde ook niets meer over. Ik denk dat deze meneer net op tijd gestopt is. Het zou eeuwig zonde zijn als dit soort politici volledig besmeurd zouden worden met de huidige vorm van politiek.

6 mei 2021 om 16:18

Sirius, Met je eens en moet je maar eens aan Steur vragen, toen de bonnetjes affaire speelde waren zij samen om te kijken wat er te redden was. Ging toen het spannend werd de leiding compleet aan Steur geven en zegde hem dat Steur het wel alleen af kon. En trok zich dus maar net op tijd terug uit de bonnetjes affaire, met Steur liep het slecht af. Maar op zich mag ik Dijkhoff wel, moet nog blijken of hij goed werk zal doen voor Psv.

6 mei 2021 om 18:44

Ik had verwacht dat Dijkhoff de volgende Vvd'er zou zijn die een eigen partij zou starten of ergens in zou stappen. Natuurlijk kun je nooit in een persoon kijken, maar ik had wel het idee dat Dijkhoff zich bekommerde om het volk. Dat zie je niet meer veel in die Tweede Kamer.

Een paar dagen geleden zat ik nog te zeuren dat er meer mensen van buiten de voetballerij binnen de organisatie moeten komen, mij gebeden lijken verhoord! Goede zaak, leuke job voor hem en van PSV dus een slimme zet.

Haha, ik hoop voor Ihattaren dat Dijkhoff z'n oogjes dichtknijpt gezien het gegeven dat Kanaleneiland nou niet echt een lekkere postcode met zich meedraagt...

6 mei 2021 om 15:40

Want Ihattaren is vertegenwoordiger van de wijk Kanaleneiland omdat ie daar getogen is?

6 mei 2021 om 15:58

Dat is niet wat ik (indirect) zeg of bedoel.

6 mei 2021 om 16:29

Misschien moet je dan zeggen wat je bedoeld in plaats van suggesties op te wekken bij mensen.

6 mei 2021 om 16:56

Er is een reden waarom ik over Ihatarren en postcodes begin in een bericht over Klaas Dijkhoff. Als je Dijkhoff een beetje hebt gevolgd, dan weet je waar ik het over heb en dan begrijp je waarom ik specifiek Ihatarren noemde. Zo niet; leef je uit op Duckduckgo, Bing, Google etc.

6 mei 2021 om 17:45

Waarom kun je het niet uitleggen dan? Ik ben nu ook wel benieuwd en hoor het liever van jou.

6 mei 2021 om 18:44

@ Apocalyps Je gebruikt versleutelde codetaal zonder in te gaan op de inhoud. Je zit hier niet bij het korps mariniers hoor generaal Apocalyptus. Ik wist ook niet dat je Dijkhoff gevolgd zou moeten hebben om een antwoord te krijgen op een opmerking die jij plaatst. Als jij dat niet even wilt uitleggen aan je forum-genoot weten we voortaan ook hoe je ergens in staat als het je even niet uitkomt. Vindt je het heel gek dat mensen vragen gaan stellen als jij de politiek, Dijkhoff, Kanaleneiland en de naam Ihattaren tegelijk gebruikt? Anyways, rustig aan, vriend.

Als hij qua integriteit de cultuur van de VVD bij PSV komt brengen moeten we niet gek opkijken als er over een paar maanden scheidsrechters worden omgekocht.

6 mei 2021 om 15:50

En daar heeft meneer Dijkhoff dan vervolgens geen actieve herinnering aan.we kennen het kunstje

6 mei 2021 om 15:53

Dit was wel de enigste Vvd'er die vaker wel dan niet inhoudelijk antwoord gaf op de vragen. Het was tevens de enigste Vvd'er die nog weleens een andere mening had dan Rutte. Uiteindelijk is ook Dijkhoff gezwicht en oogde ook hij machteloos, maar deze meneer is naar mijn mening op tijd gestopt. Je krijgt plaatsvervangende schaamte en medelijden als je Sophie Hermans ziet. Een geprogrammeerde robot die kortsluiting krijgt als de vragen haar te moeilijk worden en een eigen mening is er eigenlijk niet te bespeuren.

6 mei 2021 om 16:01

Wat heb je aan een eigen mening als je er niets meedoet en toch volgens de partijdicipline stemt A zeggen en B doen dat is nu net waar de politiek om bekend staat

6 mei 2021 om 18:36

Mee eens, maar daarom is het eigenlijk ook goed dat hij gestopt is. Hij begon sterk, zakte vervolgens steeds dieper in de rotzooi waarmee Nederland nu politiek besmeurd word en stopte uiteindelijk. Het zegt toch wel wat dat de naam Dijkhoff niet veel voorkomt in die hele toeslagenaffaire. Dan ben je naar mijn idee niet zo verrot als het kliekje die veelvuldig voorkwamen.

6 mei 2021 om 18:53

Hoezo doen mensen hier alsof de politiek corrupter is dan het voetbal-leven? Als er ergens veel corruptie is te vinden waar geen controle op zit en die je niet kan wegstemmen is het wel in het voetbal..

Als politicus was hij altijd wel een vermakelijke man. Verder is het ook wel handig om iemand die ervaring heeft met besturen in je RvC te hebben. Lijkt me een prima keus dus.

Altijd wel fan geweest van zijn manier van bewoordingen en nuchterheid... met als hoogtepunt zijn reply op de aanval van Wilders, kan denk ik alleen maar positief werken bij psv.

Ik vond Dijkhoff een hele fijne politicus, eigenlijk de enige die mij ooit zo ver had kunnen krijgen om op de VVD te stemmen - in tegenstelling tot de farizeeër die daar nu de leiding heeft. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen bij Psv, al zullen we niet echt zijn hand gaan zien. De RvC staat toch meestal iets meer op de achtergrond.

Dit is toch meer een nevenfunctie. Hij heeft zijn functie in de Tweede Kamer voor een functie bij het adviesbureau SUE & The Alchemists, waar hij mede-oprichter is.

6 mei 2021 om 16:14

Bijna álle functies binnen een Raad van Commissarissen zijn standaard neven functies. De RvC heeft ook helemaal geen directieve of uitvoerende bevoegdheden. Zij moeten vooral heel veel lezen en de directie controleren en waar nodig aansturen. Zij hebben met name ook heel veel taken op het financiële vlak. Dus het is inderdaad echt niet zo dat Dijkhoff dagelijks op de Frederiklaan of op de Herdgang rondloopt. Hooguit een paar uur per maand. Wel heel erg goed betaald, meestal.

6 mei 2021 om 16:53

Ja inderdaad, maar uit de titel lijkt of hij daar full time aan de slag gaat.

Dit is de man die allochtonen zwaarder wilde straffen voor misdrijven dan autochtone Nederlanders. Klein detail, hij deed deze uitspraken ten tijde van de afschaffing van de dividendbelasting. En dan vergeet ik nog zijn gejammer omtrent het wachtgeld dat hij nog moest ontvangen. Kortom, zoals bijna elke politicus is hij gewoon door en door corrupt. Ik snapte de hype rondom hem ook nooit zo goed. Kroonprins dit, kroonprins dat. Als polticis heeft hij net als 99 procent van zijn ambtsgenoten geen enkele toevoeging gehad.

6 mei 2021 om 17:39

Soms heb je mensen nodig die 'outside the box' denken en durven zeggen waar het op staat om dingen in beweging te zetten. Hopelijk gaat hij daar mee door in de Rvc. De rest van je populistische gezeik hoort thuis op een andere website.

6 mei 2021 om 17:47

Nouja out of the box denken, dat was gewoon een flinke mispeer. Net zo goed als we de goede kanten mogen belichten, mogen dit soort missers toch ook wel? Persoonlijk heb ik hem altijd wel gemogen, door zijn verbale vermogen. Het beleid dat hij verdedigde daarintegen..

6 mei 2021 om 18:00

@olevoorpsv, was hij ook niet een van de mensen die jaarlijks onterecht reisgeld opstreek omdat hij loog over zijn woonplaats? En het pas teruggaf nadat heel Nederland erover viel? Of noem je dat ook outside the box denken en hoop je dat hij daarmee doorgaat bij PSV?

6 mei 2021 om 18:14

Je bedoelt het wat hoger straffen uitdelen in de meest criminele wijken van Nederland? Dat jij dat direct vertaald in allochtonen zwaarder straffen ligt meer aan jou.

6 mei 2021 om 18:30

'volgens de Vvder is de integratie in sommige wijken mislukt. Naar Deens voorbeeld wil Dijkhoff daarom wijken aanwijzen waarin meer dan 50 procent niet-westerse allochtonen wonen, waar de criminaliteit hoog is en het opleidingsniveau laag. Nederlands leren voor kinderen wordt er verplicht. Voor misdaden die in de wijk gepleegd worden, gaan zwaardere straffen gelden', aldus een artikel van Trouw van 19 september 2018. Ook al eens gehoord van het adagium 'iedereen is gelijk voor de wet'? Als dit soort uitspraken van de PVV of FVD kwamen, dan zouden de reacties hier een stuk giftiger zijn, wat natuurlijk begrijpelijk is. Maar van de fractievoorzitter van de grootste partij in Nederland zijn dit gewoon onacceptabele teksten.

6 mei 2021 om 19:20

Dat was inderdaad het meest misselijke wat ik hem ooit voor heb zien stellen. Wel helemaal in lijn met het VVD beleid trouwens, dat rechtser is dan menigeen denkt..

6 mei 2021 om 19:49

@AsRoma, ik wacht met spanning op je reactie op Ajax/barca. Hij stelt iets, jij weet blijkbaar niet waar hij het over heeft (en als je dat wel weet en het ermee eens bent, zou dat veel over je zeggen) en reageert niet meer als hij met een juist en onderbouwd standpunt komt...

7 mei 2021 om 17:25

'nederlands leren voor kinderen wordt er verplicht'

Huh hebben we dat niet al ? Hebben we uberhaupt niet de regel dat mensen gewoon de taal moeten leren als ze hier komen wonen ?

Dat hij een groep zwaarder wilt straffen is volstrekt kansloos natuurlijk, dit wist ik niet, en dit zal ik ook niet vergeten mocht hij nog een keer in de 2e kamer willen komen

6 mei 2021 om 18:17

Het woord corrupt heeft geen enkele relatie met de door jou genoemde voorbeelden. Raakt echt kant noch wel jou relaas.

6 mei 2021 om 18:32

Misschien moreel corrupt? Of past dat ook niet in jouw plaatje? Het feit dat je dit soort PVV slogans gebruikt om de aandacht van de dividendbelasting af te houden, getuigt ook niet echt van veel integriteit. Oh ja en dan heb ik dit nog eens dit artikel gevonden in HP/ de tijd van 3/12/2019: 'klaas Dijkhoff kreeg ten onrechte jaarlijks 4900 euro'. Is dit geen corrupt gedrag?

6 mei 2021 om 19:50

En hij gaf het pas terug toen de kranten erover schreven en Nederland boos werd. Maar misschien is dat het beleid dat sommigen bij PSV willen zien? Ik weet dat niet.

Echt, als iemand uit de politiek komt dan komen hier de bloedhonden weer tevoorschijn. Klaas Dijkhoff is in ieder geval een PSV-fan. Daarnaast is hij bestuurlijk sterk en heeft hij overal ingangen; bij sponsoren, in de politiek etc. Hij zal een stuk meer bijdragen dan onze dorpspastoor Hans van Breukelen.

6 mei 2021 om 16:44

Het kan aan mij liggen, maar ik lees welgeteld maar 2 negatieve reacties tot nu toe, alle anderen zijn alleen maar positief.

6 mei 2021 om 18:54

Je zoekt reacties bij een mening in plaats van andersom. Mensen zijn doorgaans positief onder dit artikel.

Dit moet je toch niet willen als PSV-zijnde, iemand uit de politiek bij de club?!

Als team presteren aan de vergadertafel dat klinkt heel gek uit de mond van een VVD'er.

Oeh... Ik heb nu al vermoedens van matchfixing.

Dan zullen er wel steeds minder plekken komen voor de gewone supporter, steeds meer inspraak van grote bedrijven in en om de club en meer skyboxen dan gewone plekken komen. Dag PSV, welkom VVD.

Zal vast wel wat kunnen denk ik. En handig voor PSV zo'n politicus in de rvc. Voor als ze de de grond onder de stoep willen verkopen voor miljoenen aan de gemeente ofzo.

Ik krijg nu nog meer een hekel aan Psv. Wat doet zo'n man bij een voetbalclub? Leuk dat hij fan is en een beetje goed uit z'n woorden kan komen, maar de politiek heeft jarenlang laten zien niks met voetbal op te hebben.

Tja, deed het altijd leuk voor de camera maar heb verder geen idee wat die rol bij PSV nou daadwerkelijk inhoudt en tot in hoeverre zijn werk bij de VVD daar enige rol van betekenis bij speelt. 'T is een bekende naam, dat wel.

Is die niet veel te intelligent voor de voetballerij?

6 mei 2021 om 19:47

Opzich heeft hij wel een mooie positie. Hij zal structureel in contact komen met grote sponsors wat hem ook geen windeieren zal leggen aangezien hij zelf ook een adviesbureau is begonnen. Daarnaast blijft hij ook voor de politiek interessant aangezien hij bij de meest populaire ploeg van Brabant (en misschien ook noord- Limburg) een rol zal spelen. Bij eventueel succes van PSV kan hij zichzelf dan ook op de schouders kloppen. En als laatste is hij gewoon supporter van Psv. Wie zou er als supporter geen positieve bijdrage aan zijn club willen leveren. Ik denk dus wel dat hij hier goed over zal hebben nagedacht.

Ik juich nu toch even van binnen en meteen komt in me op, dat we nu weer een goede zet hebben gedaan volgens Johan Derksen hahaha. Die wilde hem toch ipv Rutte..

Mooi werk van PSV. Capabele man met uitstraling en vast ook een groot netwerk.Ik kon altijd enorm genieten hoe hij Baudetje te kakken zette met zijn eigen woorden in de kamer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren