‘Al-Khelaïfi is Neymar-geruchten meer dan zat en waarschuwt Laporta’

Donderdag, 6 mei 2021 om 14:26Rian Rosendaal • Laatste update: 17:46

Paris Saint-Germain is niet van plan om Neymar deze zomer naar Barcelona te laten gaan. Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi van Paris Saint-Germain heeft dit volgens Catalunya Ràdio in een telefoongesprek nog maar eens duidelijk gemaakt aan zijn collega Joan Laporta van de Catalaanse grootmacht. De Barcelona-preses kreeg de boodschap dat Neymar met rust dient te worden gelaten. De Braziliaanse sterspeler ligt in Parijs nog ruim een jaar vast.

De uitschakeling in de halve finale van de Champions League, na twee nederlagen tegen Manchester City, doet niets af aan de wens van Al-Khelaïfi om Neymar bij PSG te houden. Barcelona hoeft dan ook niet te proberen om de aanvaller, die in 2017 voor 222 miljoen euro overstapte richting Frankrijk, terug te halen. Laporta zou Neymar graag weer samen zien spelen met Lionel Messi, maar de voorzitter annex eigenaar van PSG is niet bereid om de onderhandelingen met Barcelona te openen.

Volgens Catalunya Ràdio laat Laporta zich echter niet afschrikken door het telefoontje van Al-Khelaïfi. De in maart verkozen voorzitter zal blijven proberen om Neymar terug te halen naar het Camp Nou, zo klinkt het vanuit Spanje. Het transferbudget van Barcelona is bepaald niet groot voor deze zomer. Desondanks maakt de peperdure Neymar deel uit van het plan van Laporta om de club op economisch en sportief gebied naar een hoger niveau te tillen. De voorzitter hoopt dat de vraagprijs voor de aanvaller minder dan de helft is van het bedrag van 222 miljoen euro dat vier jaar geleden werd getoucheerd. Daarnaast hoopt men in Barcelona dat het aanblijven van Messi Neymar over de streep kan trekken.

De relatie tussen PSG en Barcelona is sinds de recordtranfer van Neymar in 2017 niet geweldig en de terugkeer van Laporta als voorzitter heeft de verhoudingen geen goed gedaan vooralsnog. Tijdens zijn campagne in aanloop naar de presidentsverkiezingen van begin maart liet hij duidelijk weten niet gediend te zijn van het aanhoudende geflirt van PSG met Messi. Neymar lijkt voorlopig te willen wachten met zijn definitieve keuze. De PSG-leiding doet er alles aan om zijn tot 2022 lopende contract te verlengen, maar een definitief akkoord tussen club en speler is nog steeds niet bereikt.


Poll

Waar zie jij Neymar volgend seizoen spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door yellowblacks)

Dan maar een jaartje wachten en hem transfervrij binnenhalen. Kan ie nog 2/3 jaar met Messi spelen en in die tijd proberen nog een CL te pakken.

6 mei 2021 om 15:03

En dan vertrekt Mbappe ook nog eens transfervrij 😅. Laat je 2 aankopen van €400 miljoen voor niks vertrekken, lijkt me niet heel verstandig.

6 mei 2021 om 15:24

Dan is het maar afwachten of Neymar niet zwicht voor een veel betere aanbieding uit de PL. Het klinkt allemaal erg makkelijk, maar je moet niet vergeten hoe snel Neymar Barcelona verliet toen hij elders meer kon verdienen. Dat zal volgend jaar zomer echt niet anders zijn.

6 mei 2021 om 15:57

Dat Neymar voor het geld vertrok is jouw aanname. Zo simpel zal het niet liggen. Er wordt vaak genoeg gezegd dat Neymar Barcelona mist, dus wellicht is het daardoor juist wél anders nu

6 mei 2021 om 16:14

ik vraag me af of Messi nog 3 jaar de kar kan trekken.... Vind Neymar in die rol overigens wel het best, als ie niet de echte leider hoeft te zijn maar als eerste adjudant van een echte leider.
We kunnnen toch wel concluderen dat ie het zowel bij Brazilie als PSG als echte nr 1 niet heeft laten zien. Prachtige voetballer maar niet 1 an de allergrootsten ooit dus. Geeen Romario of Ronaldo.

6 mei 2021 om 17:36

Neymar in die rol? Die duikelaar verdient die titel niet eens. Een echte leider of adjudant is geen toneelspeler die de hele tijd op de grond ligt te janken terwijl er niks aan de hand is.

Achja, lekker zelf weten dan. Mbappe wil ook niet verlengen. Succes met je sterren gratis te laten vertrekken dan, kijken wie er dan gewaarschuwd is.

6 mei 2021 om 15:26

We zullen het gaan zien. Zo makkelijk is het niet om spelers van PSG aan te trekken. Ze verdienen daar erg goed en de aanbieding die ze van PSG krijgen zal nog beter zijn.
Vooralsnog zal Barcelona deze zomer het contract van haar ster moeten gaan verlengen. Anders loopt die nog veel eerder gratis de deur uit.

6 mei 2021 om 18:56

Als ze allebei geen nieuw contract tekenen, dan lopen ze straks heel makkelijk naar een andere club. PSG kan ze dan niet tegenhouden.

Ik snap niet waarom je al Barcelona zijnde Neymar terug zou willen halen.
Hij is toch op een schandalige manier weggegaan en dan zou je hem met hangende pootjes weer willen ophalen.

Als Barca zijnde zou je toch beter naar alternatieven kunnen kijken.

6 mei 2021 om 15:06

Het is helemaal niet schandalig hoe hij weg is gegaan. Zijn transfersom is betaald en hij is weggegaan. We hebben dik 220 miljoen aan hem ontvangen. Ik heb andere redenen om hem niet terug te willen. Die hoofdstuk is afgesloten joh. Verder kijken nu.

6 mei 2021 om 15:12

En daarna heeft hij nog een rechtszaak aangegaan omdat hij nog geld wilde van Barcelona.

6 mei 2021 om 15:16

@salaaf, die transfersom heeft hij zelf betaald door middel van een contract te tekenen bij Qatar investment. niet toevallig de eigenaar van Psg.(oftewel om ambasadeur van Qatar te worden tijden het Wk).

Dus een nette transfers is het allerminst geweest.

6 mei 2021 om 15:21

[email protected] a, who cares of psg nou direct betaald of dat psg het geld aan neymar over maakt en hij zijn eigen contract koopt....

6 mei 2021 om 15:29

Psg had met de finanical fair play dat contract nooit kunnen afkopen.dus via deze dubieuse constructie hebben ze dat alsnog gedaan.

Maar als Barca fan zul je vast wel weten dat Barca destijds ook niet gedient was van deze handelingswijze. Tevens wilde Neymar een rechtzaak beginnen tegen Barca om nog meer geld te krijgen.

Dus waarom zou je Neymar dan terug willen?

6 mei 2021 om 15:29

@fabian1986 Wat is netjes in deze wereld? Een paar jaar geleden werd in Spanje de ene na de andere ster inclusief Messi veroordeeld voor belasting fraude. Messi werd zelfs tot twee jaar cel veroordeelt.
Zo konden de clubs in Spanje relatief goedkoop grote sterren onder contract houden. Met allerlei schimmige portretrechten dealtjes via een belasting paradijs eilandje in de Caribian.

6 mei 2021 om 15:41

Wellicht moet jij mijn reactie nog een keer lezen ik wil neymar helemaal niet terug.

6 mei 2021 om 15:06

Neemt niets weg van het feit dat Ney nog steeds een fantastische speler en een gigantisch upgrade zou zijn van Griezmann. Zijn contract loopt ook nog eens volgend jaar af, begrijp wel waarom Barcelona hem terug wilt en waarom hij terug wilt keren.

6 mei 2021 om 15:15

Een fantastische speler die niet eens de helft van een seizoen fit is. Vergeet dat niet. Speelt jaarlijks maar 15-18 duels in de Franse competitie.

6 mei 2021 om 15:15

Ik begrijp er niks van. Die jongen koopt zijn contract af vlak na een bepaalde datum af om toch centjes mee te krijgen. Zorgt dat Barca voor de rechter moet komen. Neymar hoef ik nooit meer bij Barca te zien. Speel liever met Griezman dan dat ik naar die irritante maniertje van Neymar moet kijken. Hij is al weer 30 jaar en is constant geblesseerd. Barca moet bouwen aan een nieuw team en daar hoort Neymar niet bij hoe goed die ook is.

6 mei 2021 om 15:22

barcalover123, iemand die liever Griezmann ziet spelen dan Neymar heeft niets van het spelletje begrepen imo. Je kan wel vragen stellen bij zijn fitheid gezien het aantal wedstrijden wat hij bij PSG heeft gespeeld. Maar Neymar is twee keer de speler die Griezmann is dat ziet iedereen.

6 mei 2021 om 15:29

@El Guaye; je kunt ook vraagtekens zetten bij zn fitheid, zn manier van vertrekken bij Barcelona, zn gedrag op het veld en het gevolg voor het team. Als je al die punten afweegt tegen de kosten zou het inderdaad kunnen dat je Griezmann liever bij Barca ziet dan Neymar.

6 mei 2021 om 15:38

Hoe hij is vertrokken hoeft niets uit te maken, je doet als of hij transfervrij is vetrokken. Hij heeft Barcelona 222 miljoen euro opgeleverd. Griezmann is niet eens half de speler die Neymar is. Kom op zeg.

6 mei 2021 om 15:59

@el_guaje7 dat Neymar beter is dan Griezman is geen twijfel maar ik zit gewoon niet op dat gezeik van Neymar te wachten. Constant zuigen en die maniertjes heb ik liever niet bij Barca. Ik irriteer me al mateloos aan Alba en die is maar de helft irritant als dat Neymar is.

6 mei 2021 om 16:00


@el_guaje7 vergeten at hij zijn oude club voor de rechter trok voor geld die hij zogenaamd nog zou krijgen? Dat vind ik niet netjes weg gaan.

6 mei 2021 om 15:56

Ach ja, het is volgens mij ook vooral een irrealistisch hersenspinsel van Laporta. Neymar terughalen is geen goed idee gezien het verleden, al is het voor mij de enige speler die ook maar een beetje in de buurt komt bij Messi en Ronaldo qua talent. Ik zie overigens totaal niet in hoe Barcelona hem zou moeten bekostigen, financieel ziet het er allemaal niet goed uit. Een jaar contract betekent echt niet dat hij voor 50 miljoen op te halen zal zijn.

6 mei 2021 om 17:16

En inmiddels is ook duidelijk wat zijn invloed op een ploeg is als hij er echt de grote jongen is en er geen andere geroutineerde natuurlijke leiders in de ploeg aanwezig zijn. Je ploeg begint van binnenuit te rotten en wordt langzaam maar zeker een gefrustreerd, verongelijkt groepje aanstellers.

PSG is zelf het hele jaar bezig met ja wij willen Messi. Barcelona is ook geen heilig boontje wat dit betreft maar PSG moet niet hypocriet lopen doen

6 mei 2021 om 15:32

PSG doet toch niet hypocriet? Clubs mogen pas onderhandelen met spelers na toestemming van hun club tenzij het contract binnen zes maanden afloopt. PSG is duidelijk, Neymar is niet te koop. Dan houdt het voor Barcelona op.
Messi zijn contract loopt binnen zes maanden af, die van Neymar niet. Dus mag PSG Messi gewoon benaderen.

6 mei 2021 om 15:46

Pastore zei laatst dat psg iedere jaar messi wilde en dat hij zelfs gepusht werd om messi te overtuigen. PSG moet niet zeuren

Hoop ook niet dat barca van plan is om neymar te halen. Er moet verder gekeken worden nu. Neymar wilde uit messi’s schaduw stappen maar het wordt hem te heet nu.

Ik dacht dat Barcelona met geld problemen zat?
Neymar krijgt nu (volgens Google ) 36.8mil per jaar.

Hele rare bedoeling dit.

6 mei 2021 om 16:21

Scenario 1: Messi gaat weg. Er valt geld vrij op begroting. Een nieuwe ster moet gehaald worden. Scenario 2: Messi blijft maar eist wel versterking en minimaal 1 top aankoop. Neymar zou bereid zijn helft salaris in te leveren en misschien ook lopende rechtzaak droppen. Zijn transferwaarde is gedaald. Als je dan Couthino en misschien Dembele of Griezman verkopt kan je Neymar wel veroorloven. Ook omdat ook Messi wilt inleveren.

Dan nog denk ik dat het niet gaat gebeuren. Maar het is zeker niet onmogelijk

6 mei 2021 om 18:45

Neymar gaat enkel naar Barcelona als Messi verlengt. Zijn prioriteit is terug met Messi samenspelen. Denk dat zijn voorkeur is om dat bij PSG te doen, omdat hij daar dikke flappen verdiend. Als hij naar Barcelona gaat moet hij in ieder geval inleveren, wat hij er wel over zou hebben gaan de geruchten. Dus enkel jouw tweede scenario zou kunnen gebeuren. Als scenario 1 gebeurd gaat eerder Haaland dan Neymar naar Barcelona.

De problemen met Qatar gaan al veel langer terug. Er kwam verzet tegen Qatar als sponsor. Sinds de wegen scheidden is de relatie vertroebeld.

6 mei 2021 om 15:34

Is dat zo? Als ik het opzoek kom ik het volgende tegen:

Barcelona thought they had a new £47m-a-season deal with Qatar Airways all-but signed but the Qataris stalled last October and the clock is now ticking towards the end of the season with Barça potentially without a sponsor.

Barcelona are talking to other potential sponsors but none is likely to reach the £47m the club believed they would receive from Qatar.

6 mei 2021 om 16:20

Bartomeu sprak openlijk in de pers in 2015 over het tegen het licht houden van de deal. Uiteindelijk kwam Rakuten ook op de proppen met een veel aantrekklijkere deal. De Qataris zouden de uitspraken van Bartomeu niet op prijs hebben gesteld volgens de Spaanse pers indertijd. Of het nou om geld ging of niet, Rakuten werd de sponsor en Barcelona kreeg een betere deal.

Gewoon pesterijen. Psg begint over Messi, Barca over Neynar. Maar ik verwacht dat beide blijven waar ze zitten.

Ik weet niet hoor of je het nog moet doen als Barca het heeft te maken hij is laatste tijd veel geblesseerd, ik ben wel fan van Neymar maar ik vind juist leuk om jonge talenten te zien miss kost het je paar jaar maar dan heb je wel aan een team gebouwd. Ik denk dat je met een spits en centrale verdediger veel meer bereikt want dat mist Barcelona nu echt, met langlet kan het echt niet meer achterin en keertje verstandig zijn.

Deze oliesjeik is nu zijn match tegengekomen. Vergeet hij is degene die op een stiekeme wijze Neymar heeft weg heeft gehaald bij fc barcelona. Door zijn vader en de entourage om hem heen gek te maken met oliiedollars en allerlei andere dingen.

Neymar was gelukkig in barcelona 25 jaar in zijn prime en was op weg om de opvolger te worden van Messi totdat deze oliesjeik met oliedollars de vader van neymar en zijn entourage te beinvloeden daarna is alles fout gegaan met als dieptepunt de vechtpartij tussen Semedo en Neymar in Usa

Neymar had nooit weg moeten gaan bij barca hij realiseert zich dat nu ook. Messi had hem kunnen helpen om ballon or te veroveren. Neymar zal nooit geliefd en populair worden als Ronaldo en Messi en dat weet hij ook. Hij is de djokovic van het tennis.

Neymar kan het beste gewoon kenbaar maken bij deze sjeik dat hij niet van plan is om bij te tekenen hoeveel petron dollars hij hem en zijn familie ook aanbiedt en dat hij terug wil naar barca. Zolang hij niet bijtekent is neymar degene die aan de touwtjes trekt

6 mei 2021 om 16:22

Neymar is echt heel slecht geadviseerd. Het klimaat van Parijs is ook niets voor een Brazliaan als Neymar.

Neymar hoort bij barca. Als neymar mentaal en fysiek fit is en onder de bewind komt van Messi, Pique en Busquets dan heeft hij nog altijd meer talent in 1 pink dan ansu fati, griezmann, dembele en coutinho in hun hele lichamen en dat weet iedereen ook

6 mei 2021 om 15:40

Neymar 'hoort' helemaal niet bij Barca, hij heeft zijn tijd daar gehad en hoeft niet meer terug te keren. Fans willen het niet, en ik wil het ook niet. Waarom zou hij nog moeten terugkeren? 100 miljoen minimum betalen voor iemand weeral, en volgend seizoen is ie dan 30 jaar. Geen slimme investering.

6 mei 2021 om 16:03

@millonario iedereen doet ook alsof Neymar een of andere Barca legend is die bij Barca hoort. Neymar was gewoon een speler die paar seizoenen heeft gevoetbald daar. Hij is nu weg en het is klaar.

6 mei 2021 om 16:41

Klopt wat je zegt. Hij had het goed in Barcelona en kon nog groter worden, maar verkoos een ander pad en heeft Barca uiteindelijk veel geld opgeleverd. Prima voor hem toch.

wat wil deze sjeik doen dan. frenkie wegkapen. Die heeft een afkoopclausule van 400 miljoen zie dat maar eens te betalen kheilafani

6 mei 2021 om 17:00

"zie dat maar eens te betalen" haha je weet dat achter PSG een complete oliestaat zit?

Ik ben fanatiek barca fan en ik wil neymar terug. Messi wil neymar terug, pique wil neymar terug en ik kan wel zo doorgaan.

Messi had een telepatische verbinding met neymar die hij nu heeft met alba. Neymar zorgt ervoor dat messi meer ruimte krijgt omdat neymar gevaarlijk is in het strafschop gebied.

Jij wil al je hoop gooien op dembele die een miskoop is en geen bal in kan schieten en schiet als een watje en op een 18 jarige die langdurig geblesseerd is en waarvan maar de vraag is of hij ooit terug kan keren op niveau.

Dus ja ik wil neymar terug en zsm

barcalover 123

kijk de youtube videos terug van msn dan snap je waarom veel mensen waaronder ik neymar terug willen en waarom messi neymar terug wil

Neymar zal na zijn carriere herinnerd worden als constant geblesseerde speler die zichzelf op één level zag met Messi, Ronaldo, Pelé etc. In werkelijkheid zit hij enkele levels daar onder. In zijn eentje kan hij de kar namelijk niet trekken. Dat konden de groten der aarde wel. Neymar, 30jaar, 15 wedstrijden per jaar in de competitie en altijd een rode kaart in het weekend voor zijn zus dr verjaardag. Weggekocht door en voor het grote geld, maar daardoor zijn voetbalcarriere de andere kant op geduwd. Blijf weg, ik hoef hoef Neymar niet te zien bij Barca. Ik kijk liever naar Fati en de andere talenten.

Een nieuw Beckham-verhaal van Laporta?

6 mei 2021 om 18:48

Wie is in dit geval dan zijn plan B voor als A mislukt?

De terugkeer van Neymar van barcelona is voor iedereen goed voor barcelona en ook voor Neymar zelf het blaast zijn carriere nieuw leven in.

Neymar onder het strenge bewind van Koeman en onder leiderschap van Messi, Pique en Busquets zal een herboren neymar worden.

De carriere van Neymar zit op dit moment in een slop. Maar zoals ik al zei als hij gedisciplineerd voor zijn sport gaat leven en fysiek en mentaal fit blijft dan heeft hij gewoon meer talent in 1 pink dan iedereen bij barca met uitzondering van Messi dat is gewoon een feit

Dat jullie dat ontkennen is pure haat meer niet.

6 mei 2021 om 17:25

Ik ben ook een barca fan, wellicht niet zo fanatiek maar toch. Ik zie Barca graag komende jaren met mooi voetbal de harten van de fans blijven veroveren. Daarbij moet je niet alleen naar de korte maar ook naar de lange termijn kijken. Neymar zou een hele goede versterking zijn, mits transfervrij. Barca heeft een reusachtige schuld, dus mijn advies zou zijn een aantal spelers (pjanic, Coutinho, Umtiti) verkopen en daarvoor in de plaats jonge spelers terughalen. Garcia is daar een goed voorbeeld van. Een oudere speler die transfervrij is, kun je natuurlijk ook halen om zo een seizoen te overbruggen. Maar Barca moet nu al nadenken over een opvolger voor Pique en Busquets.

Laporta moet zich niet laten intimideren door deze oliesjeik ga gewoon door met proberen neymar te halen.

PSG mag wel snuffelen aan messi maar barca niet aan neymar ik dacht het niet

Barcelona moet Neymar lekker in Parijs laten zitten en op zoek gaan naar een jongere speler. Van PSG kant is het een beetje de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Hoe vaak heeft PSG niet benadrukt dat Messi meer dan welkom is bij de club. Dan kun je wel de voorzitter van een club gaan bellen en zeggen dat hij je spelers met rust moet laten, maar zelf doe je dat ook niet.

Alleen maar terughalen als hij ook dat niveau weer kan aantikken. Bij Barça functioneerde hij nog meer onder de vleugels van Messi en de andere routiniers.. maar bij PSG is het meer een vreselijk over het paard getilde kleuter geworden met vreselijke sterallures... als hij gewoon weer voetballen gaat heb je iets aan hem, je hebt niks aan een stervende zwaan de hele wedstrijd..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar kan tranen niet bedwingen na klinkende zege Brazilië

Brazilië heeft vannacht niets heel gelaten van Peru. Nadat het team van bondscoach Tite de eerste groepswedstrijd in de Copa América met 3-0 van Venezuela won, was het deze keer met...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren