Barcelona haalt opgelucht adem na barbecue in tuin van Messi

Donderdag, 6 mei 2021 om 09:09Rian Rosendaal

De barbecue die Lionel Messi maandag in zijn villa organiseerde voor de spelers van Barcelona zorgde voor nogal wat ophef in Spanje, daar de coronaregels leken te zijn overtreden. Marca meldt echter dat er geen nieuwe coronagevallen zijn bij de Catalaanse grootmacht, ondanks het veelbesproken teamuitje. De spelers uit de selectie van trainer Ronald Koeman kwamen woensdag allemaal zonder problemen door een speciaal ingelaste coronatest, zo klinkt het.

Elke club in LaLiga voert wekelijks een coronatest en Barcelona onderwerpt zijn spelers altijd op donderdag aan de testen. Vanwege de samenkomst op de barbecue in de woning van Messi werd de wekelijkse test echter een dag naar voren gehaald. Geen enkele speler leverde een positieve test in, waardoor Koeman woensdag gewoon een normale training kon organiseren. Barcelona is in voorbereiding op de titelkraker tegen Atlético Madrid van zaterdag. Met nog vier speelronden in LaLiga voor de boeg staan de Catalanen twee punten achter de koploper uit Madrid.

Lionel Messi opent de deuren van zijn villa voor grootschalige barbecue

De spelmaker nodigde de gehele Barcelona-selectie uit voor een teamuitje.Lees artikel

Competitie-organisator LaLiga meldde dinsdag dat er een onderzoek is gestart naar de door Messi georganiseerde barbecue, die mogelijk in strijd is met de in Spanje geldende coronaregels. Mocht het COVID 19-protocol van de Spaanse competitie daadwerkelijk zijn geschonden door de Barcelona-spelers, dan legt LaLiga de kwestie wellicht voor aan de tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond. Wanneer er een definitieve uitspraak komt is momenteel nog niet bekend.

Barcelona benadrukte eerder deze dinsdag al dat het een privékwestie betreft en dat de club in geen enkel geval betrokken is geweest bij de barbecue van de Barcelona-selectie. "Dit is een privéaangelegenheid", zo liet een woordvoerder van de Spaanse titelkandidaat weten in een reactie aan Cadena SER. "De spelers worden meerdere keren per week getest op corona en vormen derhalve samen een bubbel. Deze barbecue kunnen we dus feitelijk beschouwen als een lunch onder werktijd."

Bij de door Messi georganiseerde barbecue waren maandag circa veertig mensen aanwezig. Hoewel de feestelijkheden in de buitenlucht plaatsvonden, zijn wel degelijk de coronaregels van Catalonië overtreden. Momenteel is het niet toegestaan om in de buitenlucht met meer dan zes mensen samen te komen. Binnenshuis ligt de grens op dit moment op vier personen. Een bron binnen de Spaanse bond meldt dinsdag aan ABC dat het overtreden van de coronaregels flinke gevolgen kan hebben voor Messi en zijn ploeggenoten. "De protocollen van LaLiga zijn geschonden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door salaaf)

Kijk, niks aan de hand. Deze mensen worden regelmatig getest dus ik zie het probleem van zo'n bbq ook niet. Denk dat het gevaarlijker is dat we hier onze terrassen opengooien.

6 mei 2021 om 09:21

Dat is dus juist het punt Edgar! Zij wel omdat ze de luxe hebben omdat elke dag getest te worden, en wij, het gewone volk, niet omdat wij niet die bevoorrechte positie hebben. Ze hebben er gewoon schijt aan, van voetballer tot zangers tot 'acteurs'. Dus wij niet, zij niet of zij wel en wij dan ook!

6 mei 2021 om 09:23

Tja, ik weet niet hoe het in Nederland geregeld is, maar hier in België zijn alle horecazaken gesloten, bijeenkomsten verboden, maar in onze parlementen (we hebben er 7) zijn de kantines met maaltijden gewoon open gebleven hoor. Dus als de beleidsmakers zich niet aan de regels moeten houden, dan zie je dat we meer en meer in een klasse maatschappij leven.

6 mei 2021 om 10:08

Is het een luxe? Hebben ze de keuze. Die spelers reizen in een pandemie heel Europa over om ons te vermaken.

6 mei 2021 om 10:16

Hier kan je je ook elke dag laten testen.

6 mei 2021 om 10:18

Onder welke steen heb jij gezeten de afgelopen maanden...

De regels betreft Corona zijn zijn krom als een hoepel. Waar de ene branch geen milimeter cadeau krijgt, krijgt de andere branch de ene naar de andere versoepeling..

Zo ook voetballers.

Laten we wel zijn... Voetbal is in tijden als dezen een geschenk aan de helemaal. Want juist de wedstrijden zorgen ervoor dat er weinig tot geen reisbewegingen zijn bij de gross van de bevolking. Puur omdat men hun cluppie aan het volgen is

Naar elkaar wijzen wanneer het een iets wel mag/kan/doet terwijl jij dat niet kan/mag/doen is totaal nutteloos een heeft een groot calimero gehalte..

Er zijn nu eenmaal verschillen in de wereld. Het ene land is bijna volledig gevaccineerd, de andere moet nog beginnen.

Helaas duurt het in Nederland enorm lang.....

6 mei 2021 om 10:22

Deze spelers, eten elke dag samen, trainen samen en staan samen onder de douche. Wat is het probleem of zij samen in de kantine lunchen of bij iemand thuis?

6 mei 2021 om 10:37

Het vergt nogal wat om een ander te gunnen dat wat je zelf ontzegt wordt. Als mensen gevaccineerd zijn en daardoor op terras kunnen zitten terwijl ik nog niet gevaccineerd ben, dan gun ik dat die mensen. In feite is dat de ‘game theory’ in actie. Je moet een ander wat gunnen ook al heb je dat op dat moment zelf nog niet. Laten leiden door rationaliteit en niet emotie

6 mei 2021 om 14:56

Als jij boos wilt zijn moet je boos zijn op degene die de regels op stelt.

6 mei 2021 om 09:25

Daar gaat 't toch helemaal niet om 't probleem is dat iedereen vind dat ze zich niet aan de regels hoeven te houden. En dan vervolgens collectief verontwaardigd zijn omdat er regels worden overlegd. Als iedereen zich gewoon aan de afspraken zou houden zou er veel flexibeler met de afspraken kunnen worden omgegaan. Vind 't wel weer van een arrogantie getuigen van Messi and consorten jammer dat ze hun voorbeeld rol niet nemen.

6 mei 2021 om 10:22

Zolang ze afstand hebben gehouden is er toch bar weinig aan de hand?
Ze zitten buiten...

Storm in een glas water...

Sensatietitel vanuit VZ. Was (eer)gister al duidelijk dat ook tijdens de BBQ rekening gehouden werd met de voorschriften. Uitspraak is weinig meer dan een formaliteit.

Leuke uitspraak en test voor de buhne. Als er al sprake zou zijn van een verspreiding van het virus tijdens die BBQ dan wordt niet per definitie na 2 dagen al duidelijk in de tests. Dat zou zo'n vijf dagen duren. Dat is ook de reden dat bij die test events in Nederland eventuele natests pas na 5 dagen worden ingepland en niet eerder. Kortom dat naarvoren halen van die tests heeft geen enkele zin. Verwacht overigens niet dat er een besmetting uit naar voren zou komen als je over 2 dagen nog een keer test.

6 mei 2021 om 09:53

Die test toont uberhaupt niet aan of je Covid-19 hebt, dus het is sowieso kansloos. Maar goed, zolang iedereen De Jonge op z’n woord gelooft dat die test echt effectief is en dit wel kan, blijven we in die waan leven. De uitleg van Karry Mullis was vrij duidelijk betreft de door hem uitgevonden PCR-test. Wil je daadwerkelijk weten of je Covid-19 hebt, zal dit vastgesteld moeten worden door een arts; niet door de PCR-test.

6 mei 2021 om 10:45

Jij denkt dat de Jonge heeft verzonnen dat die test werkt? Daar hebben allerlei knappe koppen in de medische wereld naar gekeken. De Jonge is eindverantwoordelijke, maar die bepaalt echt niet of een test wel of niet werkt.

6 mei 2021 om 12:30

Toch knap dat een club als Barcelona dankzij die niet-werkende testen in staat is gebleken om de spelerselectie volledig Corona vrij te houden.

6 mei 2021 om 10:41

Maar, voor verspreiding had iemand het maandag al moeten hebben en dus waarschijnlijk al positief moeten testen.

Lekker handig om 2 dagen na de barbecue te testen en daaruit conclusies te trekken. Ons wordt geadviseerd om het na 5 dagen te doen aangezien het virus in die tijd kan ‘hechten’. Het kan dus best dat er geen Corona besmettingen zijn, maar het is wel een voorbarige conclusie

@almogaver,

Blijkbaar niet, want de voorschriften zeggen dat je maximaal met 6 personen in de buitenlucht mag zijn en met 4 binnen. Aangezien er ongeveer 40 personen aanwezig waren, hebben ze geen rekening gehouden met de voorschriften.

Je mag van Messi toch wel verwachten dat hij rationeel nadenkt. Hoewel de spelers dagelijks getest worden is dit ronduit onhandig en komen Messi en co goed weg

Ik ontken covid-19 zeker niet en weet dat de druk inmens hoog is in de ziekenhuizen. Maar toch heb ik het idee dat wij en met name de media te graag willen wijzen en gal willen spugen naar zulke overtredingen van de Coronaregels. Ik vind dat er tegenwoordig te weinig gezond verstand gebruikt wordt inzake zulke situaties. Het zijn professionals die meermaals per week getest worden. Daarnaast in een bubbel leven, want probeer maar als buitenstaander in deze tijd een profvoetballer persoonlijk te spreken. Plus wie naait Barca het hardst als iemand van het team COVID heeft? Zichzelf natuurlijk en vooral in deze spannende ontknoping van de competitie. En de mensen die zeggen ja maar de regels gelden niet voor hun. Misschien dat je wat verder moet kijken dan alleen de regels volgen, want deze zijn gemaakt door mensen (wel met meer verstand van zaken dan wij hier) die het vaak ook niet 100% zeker weten (wat natuurlijk logisch is met een nieuwe ziekte als dit). Ik zeg niet dat je alle basisregels moet overtreden, maar met meer gezond verstand moet volgen. Om een voorbeeld te geven, wij trainen inmiddels ook met een leeftijd van 26+ omdat het natuurlijk niet te rijmen valt dat mensen van 26 jaar al twee maanden trainen zonder anderhalve meter en ik als 28 jarige geacht wordt om op de bank te blijven zitten totdat Rutte en Co het aandurven om ons te laten voetballen. Maar nee de terrassen die mogen wel open... en die zijn aardig druk in de stad kan ik je vertellen.

6 mei 2021 om 11:24

Probleem is meer dat de media (al dan niet terecht), voetballers een voorbeeld functie toewijzen.

6 mei 2021 om 16:21

Ja, maar de vrouwen van de spelers worden niet dagelijks getest!

6 mei 2021 om 19:23

@Toelie11 Ja en dus? Probeer je zin af te maken. Als een van de vrouwen covid-19 heeft dan is het de kans toch groot dat een van hun partners het ook krijgt? En ik weet zeker dat ze echt geen feestje in de tuin hebben gevierd maar gewoon een “lunch” keurig op anderhalve meter afstand, net zoals dat (hopelijk) gebeurd op een terras. Ach ja, volgende week zijn we het weer vergeten.

Deze gasten zweten de hele week tegen elkaar aan en dan is er niemand die iets roept over corona. Moet wel een hele slimme gemuteerde versie zijn die het onderscheidt weet te maken tussen een wedstrijd/training en een barbecue.

6 mei 2021 om 10:19

Nog niet gehoord van de BBQ-variant dan?

6 mei 2021 om 14:05

Hahah nee ben wel benieuwd welk land afkomstig

Logisch natuurlijk. De BBQ was in de buitenlucht, waar kans op besmetting bijna nihil is.

Barcelona haalt opgelucht adem na gisteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3757 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Internazionale wil Barcelona verlossen van grootverdiener’

Internazionale heeft zijn zinnen gezet op de komst van Jordi Alba, zo weet Mundo Deportivo woensdag te melden. De Italiaanse club is een bod aan het voorbereiden op de linksback en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Bayern München wil niet voldoen aan de salariseisen van Leon Goretzka, waardoor een vertrek niet uitgesloten is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren