Overmars: ‘Er zit daar zo veel kapitaal, wij vissen veel in dezelfde vijver’

Donderdag, 6 mei 2021 om 07:28Yanick Vos • Laatste update: 13:13

Marc Overmars kijkt naar eigen zeggen met ‘heel veel interesse’ naar de ontwikkeling in het voetballandschap. In een interview met Voetbal International haalt de directeur voetbalzaken van Ajax het Red Bull-concern aan. Volgens Overmars vissen Ajax en de clubs van Red Bull, zoals RB Leipzig en Red Bull Salzburg, in dezelfde vijver met oog op het aantrekken van nieuwe spelers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door martinjacobse)

Ik vraag me oprecht af wat Ajax gaat overhouden aan Neres. Speelt eigenlijk gewoon matig om een transfer te maken. Tegen Liverpool thuis was hij erg goed, voor de rest vrij pover imo. 25 lijkt me helaas de max.

6 mei 2021 om 07:59

Daarom kunnen de concurrenten dit niet zo snel. Als neres precies dezelfde spelers was maar bij PSV had gevoetbald zou 15 de max zijn en bij Feyenoord 8 miljoen.

6 mei 2021 om 08:46

Neres moet ook om een andere reden verkocht worden. Anthony maakt stappen en wordt een echte baas volgend seizoen dan heeft hij die plek op rechts en op links is Tadic vaste waarde. Je moet doorselecteren en er weer vers bloed achter zetten (uit de Jeugd of aankopen). Neres heeft genoeg laatste jaren laten zien om minimaal 15 Mio plus aan te tikken en dan heb je de aankoopwaarde er weer uit. Liever maak je een klapper wat ook kan maar In Corona tijd is dat ook een mooi bedrag en kun je prima een vervanger voor ophalen.

6 mei 2021 om 09:18

Ik dacht dat Neres voor 12 miljoen, wat kan oplopen tot 15 miljoen, voor 80% van de transferrechten was overgenomen. De overige 20% heeft Ajax onlangs afgekocht voor 7 miljoen. Als je dan ook nog het salaris meeneemt etc., dan dien je toch minimaal 25 miljoen te vangen voor Neres. Tuurlijk kan je daar een deel van wegstrepen door de successen in Europa.

Ik snap dat je zegt dat je moet doorselecteren. Maar Neres is nog jong. Hij heeft een slecht jaar achter de rug, mede door blessures. En door alle Covid maatregelen en wijzigingen voor Jong-teams duurt het ook langer dat je weer in vorm / wedstrijdritme komt. Wat Neres Europees liet zien, dan kan toch niet zomaar verdwenen zijn. Een jaartje langer in Amsterdam houden zou de transferwaarde wel eens met 15 miljoen kunnen verhogen. Daarbij weet je wel wat je hebt. Een aankoop is ook maar afwachten. Promes was 1 seizoen leuk, totdat hij domme dingen ging doen. Bandé is mede door een ernstige blessure weggegooid geld. Idrissi is dan gehuurd, maar blijkt toch duidelijk het niveau niet aan te kunnen wat ajax nastreeft, anders zou hel wel meer minuten maken. Noa Lang, doet het supergoed bij Club, maar had waarschijnlijk ook niet het niveau wat door Ajax wordt nagestreefd, anders laat je zo'n speler niet voor een fooi gaan. Dus 1,2,3 doorselecteren is makkelijker gezegd dan gedaan.

Anthony ben ik nog niet van overtuigd. Het is leuk al die dubbele scharen, maar wat is het rendement. Europees nog niet veel laten zien. Maar jij zal het 100% beter weten dan ik, daar ik tegenwoordig amper voetbal kijk. Vind er geen zak aan zonder publiek.

6 mei 2021 om 12:55

4fredondo "ls je dan ook nog het salaris meeneemt etc., dan dien je toch minimaal 25 miljoen te vangen voor Neres. "

Maar je moet ook de afschrijvingen hiervan afhalen. Na 4.5 jaar is er veel afgeschreven. Dus meerendeel van transfer is gewoon winst voor Ajax.

6 mei 2021 om 07:59

Toch denk ik dat Overmars er wel weer het uiterste uit weet te persen, ik kijk als psver toch met enige jaloezie naar hoe Overmars het doet in Amsterdam wat transfersommen betreft. Nu is Ajaz natuurlijk een grotere club met een grotere naam en heeft Ajax hrt de afgelopen jaren op Europees niveau ook heel goed gedaan maar de transfersommen die Ajax krijgt zijn denk ik ook voor een deel toe tr schrijven aan Overmars.

6 mei 2021 om 10:41

Voor een deel aan Overnames, maar veruit het allerbelangrijkste is Europees presteren. Per ronde die je verder komt, neemt de waarde van je spelers toe. En helemaal als je aansprekende tegenstanders verslaat, zoals Ajax destijds deed. Daarom is het o zo belangrijk dat PSV de selectie weer vroeg op orde heeft.

6 mei 2021 om 08:03

Gaat echt afhankelijk zijn van welk kaliber club gaat komen. Een middenmoot/subtop ploeg in de PL kan die 25 gewoon neer gaan leggen. Terwijl Bundesliga ploeg als bvb Bayer eerder 18-20 gaat zijn. China zal wel geen optie meer zijn lijkt me.

6 mei 2021 om 09:14

China maakt juist een terugtrekkende beweging wat betreft aantrekken van buitenlandse spelers en al helemaal voor de prijzen van toen. Dus los van of het voor neres interessant is, heeft China er geen interesse meer in.

6 mei 2021 om 08:07

Overmars heeft ons vaker verbaasd, dus een bedrag tussen de 25-30 mln zou wellicht nog haalbaar zijn. Zijn bijdrage dit jaar was niet veel, maar heeft zich in het verleden toch bewezen in de CL en was korte tijd ook nog international. Is bovendien ook nog vrij jong, dus denk dat deze factoren de prijs nog wel iets kunnen opkrikken.

6 mei 2021 om 09:56

Heeft 2 goals gemaakt in seizoen 18/19 in een fantastisch team en is op basis daarvan compleet op gehyped. Daarna heeft hij vrijwel niks meer laten zien en viel hij bij Brazilië ook compleet door de mand. Ik zie geen club beter dan Ajax die hem zou willen kopen voor dat bedrag maar ik laat me graag verassen..

6 mei 2021 om 12:58

Kijk wat er voor Dest is betaald. Is ook geen wereldtop. Neres heeft wel een wat grotere naam.

6 mei 2021 om 12:57

In deze tijden is 25 miljoen toch fantastisch voor een speler als Neres. We moeten accepteren dat we nu even minder geld gaan ontvangen door Corona. Dat is bij andere clubs hetzelfde. We hoeven dus waarschijnlijk ook minder voor een speler te betalen.
Overmars gaat er wel een mooi bedrag uit halen.

Wat wij kunnen kunnen Feyenoord en PSV ook. Dat denk ik van niet. Je moet daar ook wel geluk mee hebben. Het is een combi tussen presteren in Europa (liefs de CL) en een talentvolle waardevolle ploeg. Er moet geld binnen komen en goed geïnvesteerd worden. En vooral spelers op het juiste moment kopen en verkopen. Het nadeel van Feyenoord en PSV is dat Ajax in de weg ligt. Met 2 CL plekken, blijft er in de regel slechts 1 over voor de andere ploegen. Het is dus niet vanzelfsprekend dat je zomaar de CL in komt. En daarbij komt dat de Feyenoords en PSVs van de andere competities ook naar mogelijkheden zoeken om verder te komen, ofwel de concurrentie zit ook niet stil. Theoretisch heeft Overmars gelijk, al zie ik het in de nabije toekomst niet gebeuren. In direct steekt Overmars hiermee een dikke veer in eigen reet, en hij heeft er nog recht op ook.

6 mei 2021 om 08:21

Vergeet niet dat in de regel 0 CL plekken voor de rest over blijft. Nederlandse clubs vliegen er bijna altijd uit in de voorronde CL. En het is natuurlijke een vicieuze cirkel. Spelers van Ajax staan al jaren in de etalage tegen Real, Juventus en Bayern. Daardoor zijn die spelers soms 40-50 miljoen waard. Onze spelers moeten het met EL-potten doen en zijn hooguit 20-30 miljoen waard. Met deze mindere transferinkomens kunnen wij ook niet een concurrerend team creëren in de CL. Daardoor is het voor ons lastig om spelers voor 40-50 miljoen te verkopen. De transferwaarde heeft ook met prestige te maken. Neres bakt er niks van en zal bij PSV en Feyenoord als enorme miskoop worden gezien. Hierboven wordt dezelfde Neres voor 25 miljoen ingeschat. Tot slot heeft Ajax veel meer globale aantrekkingskracht. Kijk alleen al de verschillende in social media tussen de clubs. Ajax stikt van de gloryhunters en fans uit Azië, Zuid-Amerika etc. Dat levert indirect veel geld op.

6 mei 2021 om 08:27

En toch is de goede reeks begonnen met een EL finale in 2017, wat weer de basis was voor de CL campagne in 2019. Goed presteren in de EL is als subtopper heel belangrijk om te kunnen groeien naar een nog hoger niveau.

6 mei 2021 om 08:34

Positieve vind ik toch wel hoe overmars mee wilt denken voor psv en Feyenoord. Ik acht de kans groter dat PSV ooit wel gaat aansluiten. Er komen toch wel regelmatig jeugdspelers die doorheen komen. Vergeet niet Ajax heeft het meeste geld gemaakt met de ligt en frenkie.

6 mei 2021 om 09:07

@ Psverein, 't is niet alleen het podium, maar toch ook de wijze waarop het team zich presenteert en inderdaad "het merk" waarvoor wordt betaald. De Europese prestaties van Feijenoord en in mindere mate PSV maken de laatste jaren nou niet echt indruk. Ajax heeft zich met aantrekkelijk voetbal laten zien en de aandacht gevestigd. Dat drijft de prijs van spelers omhoog. Daarnaast heeft Overmars en co met de nodige creativiteit belangrijke spelers weten te binden aan de club. Zo hier en daar moet het geluk ook aan je zijde zijn, maar door structureel je kop in het zand te steken door ieder jaar maar te denken dat je een kwalitatief goeie (en kampioenswaardige) selectie hebt maakt je een lelijk eendje in Europa. En uiteindelijk moet je om mee te kunnen je ziel verkopen aan buitenlandse investeerders.
Bij PSV ziet het gelukkig wat beter uit en die zie ik echt wel weer aanhaken. Er zijn goeie talenten die zich aandienen; nu nog een juiste mix maken met ervaren krachten die echt iets toevoegen.

6 mei 2021 om 10:04

@psverein

Je betoog over de 0CL plekken slaat natuurlijk kant noch wal. Dat seizoen dat we bijna de finale reikte wáren we namelijk geen kampioen geworden, en hebben we ons vanaf zowat de gehele voorronde CL naar die positie geknokt. Dus wat eigenlijk de moraal van dat verhaal is, dat je met goed beleid en de juiste visie; inzetten op de jeugd en een goed scoutingssysteem, wel degelijk kan doorstoten naar de (sub)top van Europa.

Iedereen heeft het over het geld dat Ajax heeft en dat de waarde van Ajax spelers nou eenmaal zo veel hoger ligt, maar dat komt omdat we onszelf in die positie hebben gemanouvreerd door goed beleid te voeren, iets wat jullie ook zouden kunnen doen zoals Marc terecht aanhaalt.

6 mei 2021 om 11:15

@selassi020 dat seizoen dat ajax de voorrondes cl moest spelen waren ze wel degelijk kampioen geworden. Alleen was de Nederlandse competitie toen afgegleden dat de nr. 1 wel voorrondes moest spelen. Dat was overigens wel via de kampioensroute, wat een makkelijkere route is dan de nr. 2 van NL moet spelen. Ik denk overigens wel dat die route het ajax van toen ook wel had gered

6 mei 2021 om 11:58

Het succesvolle CL jaar was 2018/2019 - het jaar ervoor (17/18) werd Ajax inderdaad geen kampioen hoor saimen, Ajax eindigde toen 4 punten achter PSV op de 2e plek en moest daarom 3 voorrondes (tegen Sturm Graz, Standaard Luik en Dynamo Kiev) overleven om de groepsfase van de CL te halen. PSV hoefde als kampioen slechts 1 play-off tweelijk te spelen, tegen Bate Borisov.

6 mei 2021 om 13:05

@psvrein

"nederlandse clubs vliegen er bijna altijd uit in de voorronde Cl."

Deels eens. De laatste keer voor Psv, lag het echt zelf aan de club. Te laat versterkingen gehaald. Het was al 8 maanden ervoor bekend dat verdedigers nodig waren. Een linksback en CV. Er werd toen als eerst een linksbuiten gehaald terwijl PSV al meerdere spelers voor die positie had.
Het mislopen van de CL lag echt aan falen van de TD.

"onze spelers moeten het met EL-potten doen "

Na de EK finale werden de spelers opeens veel meer waard bij ons. Een Milik die boven de 30 miljoen wegging. Dat was startsein.

"tot slot heeft Ajax veel meer globale aantrekkingskracht. "

Hier was PSV ook juist erg goed in. Hadden veel fans in o.a. Mexico. Australie en Zuid Korea. Mateloos populair.
Alleen onder nieuwe directie lijkt het weg. Ik hoor Gerbrands er weinig over. Focus op die landen helemaal weg lijkt het.

Ajax heeft juist veel tijd en energie gestoken laatste jaren om (weer) een mondiale merk te worden. Om fans te binden.

Ik ben van mening dat de directie van PSV te licht zijn voor een club als Psv. Gebrands past meer bij een AZ. En JdJ lijkt mij ook niet sterk.

6 mei 2021 om 17:14

@ Krillin

Ja het lijkt wel alsof PSV en Ajax wat dat betreft hun scoutingsapparaat hebben geruild. PSV is veel meer in gaan zetten op spelers uit Europa en eigen land, terwijl Ajax nu juist veel in Zuid-Amerika en Afrika scout. Die vijvers zijn in ieder geval wel diep genoeg voor ons beiden dus ik snap niet waarom PSV hun intensiviteit in Mexico en omstreken hebben teruggedrongen kwamen toch wel hele mooie spelers uit vaak.

Maar goed Ik denk dat PSV en Feyenoord vooral heel erg achterlopen op de vernieuwingen in trainingscomplex, staf en manier van werken. Bij Ajax wordt zo'n plan per speler tot in de detail uitgewerkt met coaches, speciale staf, mensen uit andere sporten, alles is meetbaar en in statistiek te verwerken en we hebben state-of-the-art trainingsfaciliteiten en trainingsgear. Hoewel de Herdgang natuurlijk niet lang geleden vernieuwd is, kan er in trainingsstructuur en aangestelde staf bij beide clubs nog een hoop verbeteren. Ik hoop dan ook dat PSV hun injectie vooral gaat gebruiken om dat gat te dichten, want een paar spelers kopen voor het systeem van Schmidt die over 2 jaar(of veel sneller) weer de deur uit is gaat ook de oplossing niet lijkt me.

6 mei 2021 om 08:53

PSV is toch ook jarenlang kampioen geworden en was daardoor gegarandeerd van CL voetbal en toch heeft Ajax de rollen weten om te draaien. Waarom zou dat in de toekomst niet meer kunnen?Vergeet ook niet dat Ajax in het seizoen 2018/2019 in de Champions League instroomde als nummer 2. PSV was toen de kampioen. Als Ajax toen 3 voorrondes Champions League kon overleven, waarom zou PSV dat in de toekomst niet kunnen?

6 mei 2021 om 09:08

Kijk, wat GeneralZod zegt is precies hoe het zit. PSV en Feyenoord kunnen het ook. Maar die clubs gaan er bij voorbaat met allerlei smoesjes al van uit dat het hen niet gaat lukken. Maar dat is helemaal niet waar. Het begint met het aantrekken van een goede trainer (en dus een bestuur die die trainer weet te identificeren). Een trainer die er wel in slaagt om ver in Europa te komen, door modern en realistisch voetbal te spelen. Een goede trainer die goede resultaten in Europa neerzet, leidt tot een stijging van de waarde, de ervaring en de kwaliteit van de spelers. Vanuit daar gaat het balletje vanzelf rollen: je kunt spelers voor meer geld verkopen en spelers willen sneller naar je toe komen omdat je het goed doet in Europa.

6 mei 2021 om 09:40

@generalzod ben het op zich met je eens, maar in al die jaren dat PSV kampioen werd, ging je niet automatisch de CL in. Maar idd...als je wat wilt, moet je de voorrondes gewoon door komen. Het is niet dat je dan tegen Liverpool of Real speelt.

6 mei 2021 om 10:19

@nederland79 dat viel ook wel mee. Sinds 2000 is het van de 10 keer dat PSV kampioen werd slechts één keer voorgekomen dat PSV play off wedstrijden moest spelen: seizoen 2018/2019 tegen Bate Borisov. De overige seizoenen waren ze meteen geplaatst voor de poulefase. In seizoen 2002/2003 waren ze zelfs als nummer 2 van seizoen 2001/2002 rechtstreeks geplaatst voor de poulefase. In 2004/2005 zijn ze als nummer 2 van seizoen 2003/2004 via 1 play off wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado in de CL poulefase beland.

6 mei 2021 om 10:32

Van mij hoeven de rollen niet omgedraaid te worden, laat PSV en Ajax beide maar presteren op El/cl niveau, daar hebben we allebei baat bij. We hebben allemaal kunnen zien dat wanneer het een beetje mee zit, zie bij PSV in 2015 en vooral bij Ajax in 2017 en 2019, we best hoge ogen kunnen gooien in Europa. PSV schakelde Atletico op een haartje na uit en Ajax had wat mazzel met de slechte vorm van Real en Juve, staan ze zo in de halve finale, dat ze dan vervolgens weer pech hebben tegen Tottenham is wel zuur maar het kán dus wel.

Ik denk PSV en Ajax vooral niet bang moeten zijn om te investeren om vervolgens te kunnen presteren in de EL of CL, zo kun je spelers voor veel geld verkopen en die investeringen weer terug verdienen. We hebben het allemaal kunnen zien bij Ajax, die hebben de naam natuurlijk wat meer mee dan PSV maar dan nog, bedragen die je voor spelers als de Ligt, de Jong, Bergwijn en Memphis kunt vragen na enig prestige zijn toch niet mis. Voor Feyenoord zie ik het iets somberder in maar hopelijk kunnen die in de toekomst ook aanhaken.

6 mei 2021 om 09:39

@psvar78 die bijna 100 miljoen die ajax in 1 CL seizoen heeft binnen geharkt is natuurlijk extreem en een uitzondering.
Maar psv heeft toch echt een paar enorme talenten die ook een mooi bedrag vertegenwoordigen.
Wat dat betreft is het jammer dat Mo niet de verwachten hoofdprijs op gaat leveren, maar dat hou je toch bij een aantal spelers. Dat heeft Ajax nu weer met brobbey.

Maar psv heeft op zich gewoon een selectie die een behoorlijke waarde vertegenwoordigd en je moet niet vergeten dat ajax in dat super cl jaar ook 3 voorrondes overleefd heeft.
En psv zal zich dus gewoon eens moeten gaan plaatsen via de voorrondes. Als je een topper loot heb je pech, maar Ajax won dat jaar van Sturm Graz, Luik en Kiev. Geen eitjes, maar als je vindt dat je in de CL hoort, moet je daar gewoon van winnen.
Dus hopelijk heeft psv snel de selectie rond en kunnen ze gas geven in de cl voorrondes. Voor Nederland zou het natuurlijk top zijn, eindelijk weer 2 ploegen in de CL.

6 mei 2021 om 09:43

Je moet daar ook geluk mee hebben?? Je moet een goed beleid voeren en dat doet Ajax sinds de Fluwelen Revolutie. Heeft echt totaal niets met geluk te maken, gezien Ajax er rond 2010 financieel minder voorstond dan Psv. Men gaat er nogal makkelijk aan voorbij dat De Boer ontzettend knap kampioen geworden is met teams die eigenlijk Ajax onwaardig waren. Daarbij had Frank juist in de CL vrij vaak pech, genaaid worden door een Lyon, de zwaarst mogelijke kampioenenpoule loten met Real, City en Dortmund of met talloze kansen tegen Milan net geen 2e worden in de poule met Barcelona, Milan en Celtic nadat hij Barcelona thuis versloeg. Ondertussen bouwden Overmars en Van der Sar een kapitaalkrachtige club op waardoor de opvolgers van De Boer spelers als Sanchez, Ziyech, Tadic, Blind, Neres etc konden halen. Dit is het traject dat PSV allang in had moeten gaan, maar waar (te) vaak excuses en smoesjes op voorhand zijn.

6 mei 2021 om 11:08

Zie nu al meerdere malen dat er bij PSV excuses en smoesjes op voorhand zijn, waarom? Niemand binnen PSV ontkent volgens mij dat Ajax goed beleid voert en PSV dat heeft nagelaten. Zo heeft Ajax, zoals je zelf al aangeeft, ook de jaren voor die revolutie heel matig beleid geleverd. Het is ook geen schande, ken weinig clubs (op een hand te tellen) die constant de juiste keuzes maken en altijd goed bestuur voeren. Ook Ajax niet. Het is alleen aan PSV de taak om zsm weer aan te haken en niet te lang in deze dip willen hangen.

6 mei 2021 om 11:36

Ik reageer dan ook vooral op Psvar78, die zegt: "wat wij kunnen kunnen Feyenoord en PSV ook. Dat denk ik van niet. Je moet daar ook wel geluk mee hebben. " - en ik denk dat je dan vooral in de spiegel moet kijken en geen externe factoren moet gaan aangrijpen om te zoeken naar redenen waarom het gat met Ajax lijkt te groeien. Overmars zegt terecht dat dit ook gewoon bij PSV en Feyenoord mogelijk is, daar waar die clubmensen al snel Ajax het Bayern van Nederland gaan noemen. " Het is alleen aan PSV de taak om zsm weer aan te haken en niet te lang in deze dip willen hangen." - precies dat!

6 mei 2021 om 11:42

Struktureel beleidvoeren is alles behalve geluk. Door consequent te zijn, sluit je geluk(toeval) op lange termiijn uit. Overmars heeft 5 jaar lang zwaar bezuinigd waarmee hij een buffer heeft gecreerd alvorens hij geld ging uitgeven. Daarnaast werd de jeugdopleiding verbeterd. Met het geld wat hij had opgepot heeft hij een selectie neer kunnen zetten waarmee Ajax zich Europees kon meten. Het was dus eerst zaaien, en daarna de vruchten.plukken. Daarom verbaast het mij ook zeer dat men in Eindhoven denkt met een lening, een eenmalige kapitaalinjectie, dichterbij denkt te kunnen komen. Als je het over geluk hebt.....

6 mei 2021 om 12:50

Toen Ajax die 50 miljoen uitgaf hadden ze echt wel de verwachting om weer in de cl te komen en PSV het lastig te kunnen maken, want die stonden er destijds gewoon beter voor volgens de meeste. Toch hadden ze natuurlijk nooit verwacht dat ze zover zouden komen in de cl en zoveel geld zouden verdienen aan de Ligt en de Jong. Tadic en Blind waren dat seizoen top, terwijl ze eerder voor Europese top begrippen matige spelers waren. Dat jaar heeft Ajax gigantisch vooruit geholpen, dus een beetje geluk kan er wel bij komen kijken. Wat als PSV bijvoorbeeld die penalty serie wel had gewonnen tegen Atletico, dat scheelt ook miljoenen.

Ik denk verder dat het niet raar is om te denken dat PSV wat met extra kapitaal verder kan komen, met 2 of 3 versterkingen kun je de kwaliteit echt wel verhogen. Wat misschien leidt tot een plaatsing in de cl of titel en als dat lukt dan is heel die kapitaalinjectie alweer terugverdient.

Natuurlijk zitten er risico's aan, maar die moeten ook niet overdreven worden. Als PSV zo doorgaat met jeugdspelers als de laatste jaren dan is het risico dat het echt misgaat zeer klein, omdat zij een grote waarde vertegenwoordigen. Spelers als Depay, Brenet, Willems, Locadia, Lammers etc. hebben allemaal een leuk bedrag opgeleverd en hebben ook waarde gehad voor het eerste elftal, de een wel wat meer dan de ander. Spelers als Ihatarren, Teze, Gakpo en Malen gaan ook tientallen miljoenen opleveren. Iedereen doet ook alsof het zeer slecht gaat met Psv, maar dat is ook overdreven, Ajax doet het gewoon beter, maar dat wil niet perse zeggen dat ze het bij PSV slecht doen. Wel hebben ze gewoon slecht ingekocht met Baumgartl, Bruma en Doan, dat kan natuurlijk gebeuren maar dat moet geen trend worden.

Als nico en neres gaan mogen ze van mij ook enting, labyad, traore en Ekkelenkamp verkopen en met dat geld een keeper kopen die wat jonger is en eventueel wederom weer scouten in zuid Amerika voor een linksback, alhoewel je ook rensch of blind linksback kan zetten want ben erg tevreden met timber/martinez

Dat PSV en Feyenoord dat ook wel zouden kunnen is natuurlijk niet helemaal waar. Daar is in ieder geval meer voor nodig dan bij Ajax het geval was. Ajax heeft sowieso meer structurele inkomsten. Dat heeft met het stadion te maken en de grotere stroom geld uit zakelijke hoek. Daarnaast hebben PSV en Feyenoord nu natuurlijk te maken met een Ajax dat ver vooruitloopt. Dat maakt het lastig om kampioen te worden en/of CL te spelen. En Ajax vist veel Nederlands talent weg, de laatste jaren zelfs ook direct uit de opleiding van Feyenoord en PSV. Kortom, de concurrentie positie van PSV en Feyenoord binnen Nederland is verslechterd. Het is knap wat er is gepresenteerd door Ajax de afgelopen jaren, maar dat hebben ze wel gedaan vanuit een positie die andere Nederlandse clubs niet hebben.

6 mei 2021 om 08:51

We moeten de positie van Ajax ook niet overschatten he. Ajax heeft ook veel geluk gehad dat cashcow Milik probleemloos door Dolberg werd vervangen. Dan heb je al een zuivere winst van 30 miljoen. Vervolgens vervangt de Ligt probleemloos cashcow Sanchez. En ga zo maar door. Je ziet nu ook aan de uitgaves van Ajax dat dit niet altijd zo kan blijven gaan. PSV lijkt nu ook eindelijk het geluk te hebben dat een hele rits aan toptalenten doorbreken. Malen en Gakpo zijn een fortuin waard. Om nog maar te zwijgen over Madueke. Dumfries en Teze kunnen ook nog een mooi zakcentjes opleveren. Het is nu aan PSV om te bepalen wat ze met al deze inkomsten zullen doen. Potten ze het op? Of gaan ze meteen de strijd met Ajax aan?

6 mei 2021 om 09:12

Psv moet wel wat ervaring kopen om deze talenten maximaal te laten ontwikkelen. Net zoals ajax met blind en tadic deed

6 mei 2021 om 09:15

@ Ajax/barca2014: ik ben het in grote lijnen met je eens, maar om het eenvoudigweg te bestempelen met geluk dat talenten doorstromen naar het eerste is te gemakkelijk. De (jeugd)opleiding is er al decennia op gericht dat talenten doorstromen en De Ligt en Dolberg waren niet de eersten en waren ook zeker niet de laatsten zijn (zie het huidige Ajax). Er zit dus wel een verhaal achter het "geluk".

6 mei 2021 om 09:16

Daar heb je wel een punt. Maar in het verleden heeft PSV dat ook redelijk goedkoop weten op te lossen door Guardado en Moreno aan te trekken.

6 mei 2021 om 09:20

@crema, natuurlijk is het beleid van Ajax er op gericht om talenten door te laten stromen. Maar je kan niet ontkennen dat Ajax onwijs veel geluk heeft gehad dat Onana en Dolberg probleemloos Milik en Cillessen wisten te vervangen. Dat was op het moment zelf echt niet zo vanzelfsprekend. De jong en de Ligt waren gewoon megatalenten. Het feit dat ze al meteen de stap naar de absolute top hebben kunnen maken zegt al genoeg. Zo'n talenten ga je echt niet elk jaar kunnen produceren. De enige die momenteel zo'n stap zou kunnen maken is gravenberg, maar die is er momenteel echt niet klaar voor. Ten slotte heeft Ajax onder de Boer ook matige lichtingen aan talenten gekend. Denk maar aan el Ghazi, Riedewald, Bazoer, Tete, Dijks,.... Opzich waren het wel prima spelers, maar toch niet te vergelijken met de talenten die nu doorbreken zoals Timber, Brobbey en Gravenberg.

6 mei 2021 om 11:06

En dat is allemaal geluk of ook deels goede scouting, een een klein beetje goed beleid dmv vier jaar onder De Boer ondanks CL inkomsten nauwelijks uitgeven en investeren in de jeugdopleiding?

6 mei 2021 om 12:21

@luuktuinbeek, Ervaring kopen heeft PSV ook gedaan. Hoe jong denk je dat Gotze, Zahavi, Mex en van Ginkel zijn? De selecties van Ajax en PSV zijn even oud. Iedereen praat elkaar maar na zonder te checken of het klopt wat er allemaal beweert wordt

6 mei 2021 om 12:22

@ajax/barca2014, jij weet duidelijk inhoudelijk helemaal niets van Ajax.

6 mei 2021 om 12:39

Zou je dat ook even kunnen nuanceren?

6 mei 2021 om 12:44

@manodedios, ik vind het geluk. Ajax investeert toch sowieso enorm in de opleiding. Dat is altijd al zo geweest. Maar je hebt toch ook geluk nodig dat je een goede lichting hebt. De ene keer tover je Sneijder en van der Vaart uit de hoed en de andere keer El Ghazi of Riedewald. Net zoals met scouting. Alderweireld en Vertongen waren een succes. Per Schuurs is dan bijvoorbeeld weer wat minder.

Wat ik vooral knap vind van Overmars is dat hij Ajax een toegankelijke club heeft gemaakt. Even een interview voor de wedstrijd met een kopje koffie en praten over de spelers. Of transparant zijn over de contractsituaties. Een enorme verademing ivm andere bestuurders.

6 mei 2021 om 11:16

Dat is vooral leuk. Maar niet het alerknapste wat hij flikt. Dat zit hem toch eerder in de visie uitvoeren, de goede mensen aanstellen, goed onderhandelen. en het allerknapst voor mij blijft toch echt Kristensen met winst verkopen. 😅. Met een koffiebekertje over het veld lopen en op een heldere manier wat vragen beantwoorden is fantastisch voor ons. Geeft ook aan hoe goed die in zijn vel zit en laten we wel wezen, het moet ook een jongensdroom zijn om in zo’n project te stappen met een oude team maat en dan ook nog te slagen. Rapper boef (?) zei het laatst, als ik later groot ben en het echt gemaakt heb, zou ik wel voetbalclubje willen spelen. Dat wil toch iedereen? Om het in de rol van de TD bij een club als Ajax te maken moet je echt heel veel dingen goed aanvoelen en ook nog eens in staat zijn overwegend juiste besluiten te nemen. Dat doet Overmars als geen ander. Dat is knap. Reken ook maar dat hij als geen ander weet wat hij moet en kan laten vallen in zo’n koffiebeker interviewtje. Ondehandelingen met Onana, ooh ja daar zijn we mee gestopt. Geloof je dat die hem al heeft afgeschreven? Prima tactiek om de druk erop te gooien. Overmars is heel slim.

Tel de lotto de Jong en de ligt weg en er is nog steeds niks mogelijk. Ze hebben de jackpot gewonnen met deze twee en trekken nu zo een grote broek aan dat ze nu voor ruim 50 miljoen moeten verkopen. De spaarpot gaat snel op zo

6 mei 2021 om 08:46

Die 50 miljoen is om geen verlies te lijden. Volgens mij komt ook omdat er iets van een pandemie gaande was. Maar als je zo streng tegen het beleid van Ajax bent, dan zal je ook wel verontwaardigd zijn om de lening die PSV van investeerders heeft gekregen voor het doen van transfers.

6 mei 2021 om 08:57

Amen, en om er nog maar eens een postbus51 wijsheid tegenaan te gooien: Pas op, geld lenen kost geld.

6 mei 2021 om 09:09

Leg uit waarom zou ik woedend zijn? Als psv dit geld goed investeerd staan er meer inkomsten tegenover dan het kost. Ik heb ook weleens geld geleend om te investeren en ben er ook beter van geworden. Ajax zit zover in de kosten met de salarissen van o.a. haller klaassen tadic blind dat ze iedere ja een jackpot verkoop moeten doen

6 mei 2021 om 09:25

Ik heb het vervangen door verontwaardigd. Geld lenen om spelers te kopen is wel heel riskant he. Voor hetzelfde geld worden er weer miskopen gedaan zoals Bruma en Baumgartl waardoor je weer 25 miljoen door de wc hebt gespoeld. Aan overmars zou ik wel 50 miljoen vertrouwen, maar niet aan John de Jong.

6 mei 2021 om 10:01

@luuk; waarom is het investeren van Ajax in goede ervaren spelers middels hoge salarissen riskanter dan het lenen van geld door PSV ?
Het is nog maar de vraag of PSV dit geld in nieuwe spelers mag gaan steken en of dit dan ook voor CL deelname gaat zorgen (als ze dat uberhaubt al mogen gaan proberen). Voorlopig denk ik dat de investeringen van Ajax iets zekerder zijn en meer opleveren dan die voor Psv.

6 mei 2021 om 11:31

Denk dat veel mensen het niet helemaal goed geïnterpreteerd hebben. Tot aan espn spreken ze erover dat Ajax voor 50 miljoen ‘moet verkopen’. Overmars zei ‘zou moeten verkopen om geen verlies te maken’. Maar denk dat de club onder deze bizarre omstandigheden zonder inkomsten uit recettes prima een jaartje verlies mag lijden? In tegenstelling tot wat Luuk denkt, dankzij prima beleid meer dan genoeg spek op de botten om zoiets te kunnen doorstaan. Of denkt hij dat Ajax dit pas overzag nadat Haller gehaald werd? 😅 nee hoor, die wisten dat aan het begin van het seizoen al. In de winter hebben ze er bij hun volle verstand even 20+ miljoen tegenaan geklapt om transfervrij vertrekkende Brobbey en Huntelaar op te vangen en zo het kampioenschap te kopen. Superintelligente move. Overmars zegt het duidelijk, als spelers vertrekken wat bij de natuurlijke cyclus hoort dan pas zal er geld worden uitgegeven voor vervangers. Niemand zegt dat Ajax niet een jaartje verlies mag lijden. Niemand zegt dat er spelers uitmoeten. En vriendje de grote transferklappers worden prima geïnvesteerd in de toekomst en de grote broek zoals je het noemt. Het is ijdele hoop te denken dat er nu met geld gesmeten wordt, doe jezelf een plezier en luister de podcast met Susan Lenderink eens, die legt heel goed uit hoe de besluitvorming loopt en hoe de risico’s beperkt worden, en dat goed berekend wordt wat kan en niet kan. Dat ze stappen genomen hebben met het salarisplafond heeft absoluut gemaakt dat ze weer meetellen in de subtop van Europa en dat ze dit jaar fluitend kampioen werden (en weer 40 miljoen veiligstellen, een bedrag waarvoor psv een hypotheek op het stadion neemt momenteel). Dat Ajax onder extreme omstandigheden, mede door het mislopen van zo’n 55 miljoen aan stadioninkomsten betekent niet dat Ajax geen geld heeft of er slecht voorstaat. bron Bart Veenstra: seizoenkaarten (13 miljoen euro), losse kaartverkoop Eredivisie (7 miljoen euro), Europese recettes (10 miljoen euro), business-kaarten (15 miljoen euro) en hospitality in sponsorpakketten (10 miljoen euro).

6 mei 2021 om 14:29

@mandios

Denk je serieus dat mensen als Luuk jouw onderbouwde stuk oprecht gaan lezen?
Verder goed genuanceerd stuk hoor.

6 mei 2021 om 08:53

Ik denk dat de wens bij jou de vader van de gedachte is. Haller is gekocht met het geld van Dest om maar eens een voorbeeld te noemen. Er is gesteld dat er voor 50 miljoen verkocht moet worden om quitte te spelen in coronatijd. Dat betekent dat Ajax, net als psv, feyenoord en alle andere clubs schade heeft opgelopen door die pandemie. Dat heeft niets te maken met een te grote broek.

6 mei 2021 om 09:05

Dat is veel te gemakkelijk. De corona crisis kost ajax geen ruim 50 miljoen nog niet bijna. Veel supporters hebben afstand gedaan van de compensatie. Het is bekend dat het een kleine 25 miljoen heeft gekost dan blijft er nog ruim 25 over terwijl ze cl voetbal hebben. Dus de huishouding is wel degelijk te groot en gebaseerd op iedere zomer een verkoop klapper te maken maar of dat gaat lukken? Er loopt niet ieder jaar een van de beek ziyech de ligt de Jong rond

6 mei 2021 om 09:15

Luuk, ga je nou onder elk ajax topic , de financiele huishouding van Ajax naar beneden praten? Je praat over een kleine 25 miljoen verlies door de pandemie? Als je even snel zou googlen zou je erachter komen dar Ajax(met full support van de supporters meegerekend) alsnog 60 miljoen aaninkomsten is misgelopen. Zo zijn de Europese avondjes alleen al goed voor zon 20 miljoen aan gemiste inkomsten. Daarnaast heef ajax ook veel minder merchandise verkocht en zijn de drankjes en hapjes niet bij deze 60 miljoen meegerekend. Als bron kan je hiervoor rtl raadplegen! Dus hou eens op met die leugens telkens te verspreiden.

6 mei 2021 om 09:15

Laat ik het dan anders formuleren: Ajax moet voor 50 miljoen verkopen om de mogelijkheden die ze nog achter de hand hebben niet uit te hollen. Er staat nog een paar cent op de bank, er loopt een enorm kapitaal op het veld en met het alleen verkopen van de logische spelers zoals Nico, Neres maar ook doorgeselecteerde spelers zoals Eiting, Ekkelenkamp, Labyad word die 50 miljoen makkelijk gehaald zonder gebruik te hoeven maken van kunstgrepen als het vermarkten van de lucht boven het stadion. Natuurlijk is de financiele huishouding groot maar er is een verschil tussen groot en te groot. Wat er aangegeven is is het feit dat als alles mis zou gaan bij Ajax wat er maar mis kan gaan ze per saldo op 0 uitkomen. Waar zou psv op uitkomen als alles mis gaat wat maar mis kan gaan? Dat is met een "injectie"van 50 miljoen en een pandemie die afgerekend moet worden wel ietsjes meer vrees ik.

6 mei 2021 om 09:20

Hahahahahah 60 miljoen inkomsten uit kaartverkoop geloof je het zelf. Inderdaad het zijn jou leugens. Kijk is naar de begroting van ajax. Dus jij wou zeggen dat deze voor 70 procent bestaat uit kaartverkoop wat een gelul

6 mei 2021 om 09:44

@luuktuinbeek je zou zelf ook een beetje onderzoek kunnen doen: "de verwachting is dat Ajax zo'n 55 miljoen euro aan recette gerelateerde inkomsten zal missen als er langer zonder publiek gespeeld moet gaan worden." "bij een seizoen met beperkt of zonder publiek kan Ajax afgerond zo'n 55 miljoen euro aan inkomsten mislopen. De optelsom is snel gemaakt: seizoenkaarten (13 miljoen euro), losse kaartverkoop Eredivisie (7 miljoen euro), Europese recettes (10 miljoen euro), business-kaarten (15 miljoen euro) en hospitality in sponsorpakketten (10 miljoen euro)." Dus ja, ze halen die 50 miljoen aan inkomsten uit een vol stadion zeker wel.

6 mei 2021 om 09:55

Luuk lees je even wat Nederland79 zegt? Haha man man

6 mei 2021 om 09:55

hahaha nouja als jullie zulke onzin verkopen hoef ik dat niet te doen. Een simpele rekensom maakt dat jullie complete onzin verkopen. Als ajax 50 miljoen aan inkomsten stadion dat betekent. Dat ajax gemiddeld per jaar 1000 euro per toeschrouwer verkoopt aan kaarten seizoenskaart alle europese wedstrijden. Dat is natuurlijk volledige waanzin. 50.000x 1000 is 50 miljoen. Een gemiddelde seizoenskaart kost denk nog geen 500 euro gemiddeld he. Plus heeft een heel groot deel van de supporters ook nog eens afgezien van compensatie. Dus jullie verzinnen er maar op raak

6 mei 2021 om 10:13

Nogmaals, want lezen blijkt erg lastig:

"..bij een seizoen met beperkt of zonder publiek kan Ajax afgerond zo'n 55 miljoen euro aan inkomsten mislopen. De optelsom is snel gemaakt: seizoenkaarten (13 miljoen euro), losse kaartverkoop Eredivisie (7 miljoen euro), Europese recettes (10 miljoen euro), business-kaarten (15 miljoen euro) en hospitality in sponsorpakketten (10 miljoen euro)."

Ik snap dan ook niet dat je met een gare rekensom aan komt zetten als argument want slechts 23 procent van de gemiste recette gerelateerde inkomsten is afkomstig van seizoenskaarten (zoals nederland79 al netjes voor je had uiteengezet). Dit zijn allemaal vaststaande feiten die je terug kunt vinden in jaarverslagen en officiele clubstatements he, Luuktuinbeek. Valt verder niet echt over te discussieren, zo is het nou eenmaal.

6 mei 2021 om 10:17

Simpele rekensom en die verkeerd uitvoeren, lachwekkend. 3 cl avonden, gemiddelde kaartverkoop in de cl ligt (volgends mij rond de 70 euro) 50000 x 70 = 3.500.000 x 3 is 10.500.000 . Daarnaast misgelopen merchandise en verkoop van etenswaren. Daarnaast de wedstrijden tegen lille, young en roma waar je ongeveer hetzelfde bedrag bent misgelopen. Dan zit je al aan de 20 miljoen. Dan nog geen eens gesproken over de losse kaartverkopen, merchandise in de normale wedstrijden en de toeristen die langskomen voor rondleiding etc. Daarnaast zijn er nog veel meer inkomsten die ajax mist, maar jij hebt een blok voor je kop.

6 mei 2021 om 10:41

Nouja als het 50 miljoen is. Dan is het nog niet 50 miljoen aan gemiste inkomsten want volgens mij heeft ook 9veral gestaan dat t grootste gedeelte afstand heeft gedaan van de compensatie. Ik heb overmars toch echt horen zeggen dat corona rond de 30 miljoen kost zonder compensatie

6 mei 2021 om 11:47

In de halfjaarcijfers (per 31 dec 2020) is reeds duidelijk geworden dat er een operationeel verlies is van 1,3 miljoen (dat is een verslechtering van ruim 18 miljoen t.o.v. de eerste seizoenshelft vorig jaar - vrijwel geheel t.g.v. de omzetdaling van 31,7 miljoen dankzij mislopen van recettes). Door een positieve transferbalans resulteert dit nog in een voorlopige winst na belasting over het eerste halfjaar van 38,5 miljoen. Financieel directeur Susan Lenderink heeft echter al aangegeven dat dit aan het eind van het boekjaar hoogstwaarschijnlijk niet meer het geval zal zijn. Hoe komt dat? Ruim 40 miljoen aan Europese premies (uit de CL) zitten al in het resultaat van de eerste seizoenshelft, wat daar na de winterstop nog bij komt uit de EL is peanuts verlegeken met die bedragen. Verder speelt de club ook na de winterstop -net als er voor- uiteraard zo goed als alles zonder publiek (die sporadische 7500 tegen AZ verwaarloos ik dan maar even), wat dus resulteert in een vergelijkbare omzetdaling van iets meer dan 30 miljoen voor de tweede seizoenshelft. Dit resulteert op zijn beurt dan weer in een operationeel verlies (dus onafhankelijk van transfers en/of eigen vermogen) van ruim 30 - 35 miljoen voor het complete boekjaar. Zoals hierboven al meermaals gemeld zijn inkomsten uit seizoenskaarten in totaal ongeveer 13 miljoen bedragen - dus ookal zou iedereen honderd procent afstand doen van de compensatie (wat vast niet zo zal zijn - niet iedereen kan dit geld missen in deze tijd) is dat lang niet genoeg om het operationele verlies te compenseren. Neem daarbij mee dat de Europese inkomsten (vergeleken met 1e half jaar) nihil zijn, dat er premies uitgekeerd worden aan de spelers, etc. en een fors operationeel verlies is onvermijdelijk, hierin is Ajax uiteraard geen uitzondering. Gelukkig hebben we Marc Overmars - als die zijn best doet kan met transferinkomsten wellicht toch een beperkt totaal verlies (of zelfs break-even) gerealiseerd worden! Edit: @voetbalzone dit is wel erg hoor. Werken ein-de-lijk de witregels na jaren weer, zit er een of andere bug in dat ze weer verdwijnen als je aan aanpassing van een schijffout doet in je bericht, nu krijg ik ze er niet meer terug in. Lange stukken zijn niet te doen zo...

6 mei 2021 om 15:14

Het afstaan van compensatie is bijna rond. Afhankelijk wanneer men dit heeft aangegeven. Dit mag tot het helemaal rond is dus niet worden meegenomen in de cijfers.

6 mei 2021 om 09:55

Vorige keer hebben meerdere gebruikers uitgebreid toegelicht dat het niet klopt wat je zegt Luuktuinbeek. Wat dacht jij, ik post gewoon weer exact hetzelfde, misschien is het nu wel waar? De "spaarpot" gaat helemaal niet snel op, sterker nog: de kans is aanzienlijk dat Overmars middels enkele verkopen het verlies van dit Corona jaar tot een minimum weet te beperken. Het eigen vermogen van bijna 100 miljoen in liquide middelen en obligaties zal daarbij niet eens aangeraakt worden.

6 mei 2021 om 15:08

Als een groot gedeelte van de seizoenkaarthouders hun geld niet terugvragen, dan is die 50 miljoen ook weer gedeeltelijk opgelost.

Wat betreft die 50 miljoen om te moeten verkopen. Als ik mij niet vergis heeft Ajax met Lang (6m) en Marin (12m) al een behoorlijk bedrag daarvan binnen komende zomer. Dan is nog de vraag in hoeverre de 8,5m voor Promes bijdraagt aan die 50 miljoen. Echte grote klappers zijn er niet nodig vd zomer denk ik. Helemaal niet als je nog een Eiting, Danilo, Labyad en Ekkelenkamp hebt om afscheid van te gaan nemen voor ieder een bescheiden sommetje.

6 mei 2021 om 09:24

Zijn de woorden van overmars het is algemeen bekend dat wij komende zomer voor minimaal voor 50 miljoen moeten verkopen. Dan neem ik aan dat hij de al gedane verkopen niet meetelt anders slaat die uitspraak natuurlijk nergens op

6 mei 2021 om 10:03

Dat zijn geen "al gedane verkopen", dat zijn verplichte koopopties (voor Lang 6 miljoen en voor Marin 12 miljoen) die op de planning staan voor de zomer van 2021. Dus ja, die tellen wel mee voor die benodigde 50 miljoen.

6 mei 2021 om 10:06

@luuk; dan smaakt dat kampioenschap toch extra lekker he! Alvast 40 Mlj bijschrijven door de CL deelname.denk dat Ajax ook volgend jaar nog wel doorkomt hoor.

6 mei 2021 om 10:39

Ohja daar ben ik ook niet bang voor ze hebben een flink spaarpot. Maar met de huidige huishouding is er wel druk

6 mei 2021 om 09:36

Die bedragen zijn vorig boekjaar al meegerekend. Ajax zal dus Tagliafico, Martinez, Alvarez en Neres moeten verkopen om quitte te spelen over het huidige boekjaar.

6 mei 2021 om 09:48

voordeel is dat ze niet verplicht zijn om te verkopen, alleen het eigen vermogen teert dan wat in.
Je mist gewoon het volle stadion.
Maar daar hebben andere clubs ook mee te maken, voordeel is dat ajax het zelf op wil vangen.

Real en Barca willen een super league oprichten, omdat ze hun extreme uitgavenpatroon anders niet in stand kunnen houden.

Bayern doet het net als Ajax, kunnen de tegenvaller prima zelf opvangen, moeten wellicht iets pas op de plaats maken met uitgaven, maar komen geen enkel moment in de problemen.

6 mei 2021 om 09:56

Klopt nietwat je zegt. Botman zit nog wel in de halfjaarcijfers. Lang,Marin en Promes niet, lees de halfjaarcijfers maar eens

6 mei 2021 om 10:05

Oh ja? Ik zie in de jaarcijfers van 2019/2020 niets over de verkoop van Noa Lang of Razvan Marin terug bij de ingeboekte transferinkomsten hoor. Waar zie jij dat staan dan? Die spelers zijn dit seizoen verhuurd en worden aankomende zomer middels een verplichte optie verkocht, zullen dus gewoon in 20/21 transfersommen opleveren.

6 mei 2021 om 11:56

Dat zou kunnen dat zie er niet bijzaten. Dat zou dan wat schelen. Maar ik ben bang dat wij nergens zo gedetailleerd dit terug kunnen vinden. Een feit is dat ajax flink moet verkopen uit de woorden van Overmars.

6 mei 2021 om 12:15

Dat is nou juist het mooie, mede omdat Ajax beursgenoteerd is kun je dat juist wel gedetailleerd terugvinden in de (half)jaarcijfers! En ja, Ajax moet (en zal ook) nog aardig wat verkopen om het totale verlies te beperken zonder dat zij hun eigen vermogen hoeven aan te boren, dat klopt. Daar is ook niks mis mee na zo'n uitzonderlijk Corona-jaar zonder recette-inkomsten. Het zal bij vrijwel elke club ter wereld hetzelfde liedje zijn. Als je zo'n significant deel van je normale inkomsten mist is een operationeel verlies namelijk onafwendbaar. Dan moet je dat compenseren met incidentele inkomsten, ofwel een positieve transferbalans. Gelukkig is een (ruim) positieve transferbalans niks nieuws voor Ajax. Dat is eerder regel dan uitzondering sinds Marc Overmars is aangesteld.

Eigenlijk zou zoiets als Red Bull verboden moeten worden in het voetbal. Die hebben 6 clubs die nauw met elkaar samenwerken wereldwijd op het gebied van scouting. Dan is het gemakkelijker dat je 40 scouts in dienst hebt.

Overmars heeft samen met van der Sar van Ajax weer een mooie club met een positieve uitstraling gemaakt. De bestuurders hiervoor zaten er voor zichzelf en gaven Ajax helemaal niets. Het ging financieel slecht, de club was zakelijk en koud. Een club heeft een sterke organisatie nodig, alleen dan kan het floreren.

Ajax zou ook makkelijk met hun naam een sjeik,of rijke Amerikaanse zakenman kunnen krijgen.Dat zullen ze in de toekomst toch moeten.Als die drie vertrekken hebben ze alleen nog maar Talic,en Obama over wpvan het top elftal van 2 seizoenen terug.Dat kun je niet blijven vervangen met gehaalde spelers..Maar de Fanclub zou het nooit toestaan,dat het bestuur dat doet.

ik denk dat ajax nu eigenlijk aan de max zit. Een veel te dure houten klaas in de spits. Blind, Tadic, Klaassen, Tagliafico worden niet meer beter, eerder minder en alleen Rench, Timber en Gravenbergh worden hopelijk nog wat beter. Geen poen voor aankopen en salarissen aan het plafond. Hopelijk breekt er nog iemand door maar door betere selectie krijgt de jeugd maar weinig kansen.

6 mei 2021 om 17:20

En Anthony is geen stuiver waard natuurlijk, Neres krijg je ook bij een pakje boter tegenwoordig en de keepers betalen we uit de sponsoring van hun rollators. Dat Sallah- edineh, Unavar, Hansen er aan komen betekent ook niets meer want jeugd krijgt immers geen kans. Mazraoui houden we er eigenijk alleen nog bij omdat tie zo'n fijne vent is en voor Klaiber krijgen we een PGB want anders zou hij gewoon bij fc balophetdak9 spelen. Eigenlijk zijn dit de stuiptrekkingen van wat ooit het grote Ajax was. Hou op met me hoor. Ajax heeft er nog nooit zo goed voorgestaan en werkelijk alles wat je zegt is onzin. Geen poen voor aankopen? Ze hebben nog genoeg geld op de bank om een selectie samen te stellen die moeiteloos in de top van de eredivisie meekan als je alleen kijkt naar het geld wat daadwerkelijk op de rekening staat en besteed kan worden. Salarissen aan het plafiond. Nee vriend, het salarisplafond is opgerekt maar dat wil niet zeggen dat de volledige selectie ook aan dat plafond zit. Echt puur provoceren en je hebt geluk, je hebt beet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren