‘Dat is niet des PSV’s en zo willen we niet met dit plan omgaan’

Woensdag, 5 mei 2021 om 12:36Rian Rosendaal

De kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro moet PSV voor volgend seizoen een stuk meer financiële armslag geven. Het betekent echter niet dat de Eindhovense club dit volledige bedrag zal gebruiken op de zomerse transfermarkt. Technisch directeur John de Jong benadrukt aan de andere kant wel dat hij niet eerst een speler hoeft te verkopen, voordat een aanwinst daadwerkelijk kan worden gepresenteerd in het Philips Stadion.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door t. alavez)

Het is natuurlijk positief dat PSV in staat is om proactief te handelen op de transfermarkt en niet hoeft af te wachten of en wanneer spelers als Dumfries en Malen verkocht worden. Zeker wanneer je voorronde CL haalt moet je er voor zorgen dat je direct een sterke selectie hebt staan, zodat je kans maakt op plaatsing voor de CL.

5 mei 2021 om 13:21

Juist. Ze moeten nu al kijken naar wie je aan kan trekken en vooral achterin en ook op het middenveld mogen er versterkingen waar je erop vooruit gaat. Ik zou kijken bij Redbull Salzburg of je André Ramalho kan halen, heeft een contract tot 2022 met een waarde van 3 miljoen en Schmidt kent hem goed. Heeft veel ervaring Europees en ook nog eens tweebenig en snel. Van dat duo Teze en Boscagli wordt je ook niet warm. Het liefst twee spelers voor achterin en verder een vervanger van Dumfries(Arias) misschien? Ook zou ik Propper halen voor meer creativiteit en ervaring op het middenveld. Aanvallend zit het gelukkig goed.

5 mei 2021 om 13:46

Ik ben vooral heel blij met die opmerking over propper.
Logisch dat je geen 10 miljoen gaat uitgeven aan iemand van 29 jaar.

Er zal geld gecreëerd moeten worden en daar is PSV aardig mee bezig met jonge spelers als Gakpo, Malen, Teze, Boscagli en Madueke die zich ontwikkelen. Die kun je voor de ervaring aanvullen met een paar oudere spelers als Gotze en Zahavi en in het verleden Guardado voor de balans maar daar moet je niet teveel geld voor willen betalen.

5 mei 2021 om 14:19

Malen zal vertrekken, maar dan heb je zeker nog 2 echte spitsen nodig als Schmidt in zijn 4-2-4 systeem blijft spelen. Zahavi - vacature en op de bank Maxi Romero en vacature.
Nieuwe RB, 2 nieuwe Cm's, nieuwe CV. Van Ginkel overnemen, Pröpper proberen te halen

Verkoop Rosario, Malen, Dumfries, Baumgartl.

Ben zeer benieuwd hoe John de Jong deze zomer doorkomt.

5 mei 2021 om 15:05

Nou eerst maar eens verkopen! Naast de spelers die jij noemt: Mauro, Bruma, Doan, Sadilek, Luckassen, Piroe, Guti

5 mei 2021 om 14:13

Zolang de hele organisatie nog niet op de schop is en vervolgens op de rit qua ingaande/uitgaande transfers en doorstroming vanuit de jeugd is deze 50 miljoen zo verdampt. Juist nu je deze kapitaal injectie heb zou ik concentreren op de doorgebroken jeugdspelers en schulden reduceren alvorens echte topaankopen gaat doen. Dat duurt misschien 5 jaar maar daarna heb je wel wat opgebouwd.

Klinkt logisch. Voorin zit het wel goed bij PSV, maar op het middenveld en achterin moeten er gewoon versterkingen komen.

5 mei 2021 om 12:58

Maar zit het volgend jaar ook nog goed voorin? Als Malen en Ihattaren vertrekken verlies je toch wel 2 aanvallende spelers. En met Malen zelfs je topscorer. Ik denk dat PSV wel behoefte heeft aan een versterking of 5/6. John de Jong mag zich bewijzen deze zomer. Do or die.

5 mei 2021 om 13:08

Denk juist dat het vertrek van malen wel op te vangen is. Die jongen is een enorm ego. Als die gwn zou overspelen dan had zahavi 2x zoveel gescoord, psv overal een stuk meer gescoord en hadden we nu niet hoeven bibberen betreffende de 2e plek + waren we 1 ronde verder in de el geweest. Afgelopen weekend ook 2e helft 2x doet die alles zelf, terwijl 2x terugleggen op de middenstip oa madueke ze gwn vrij konden inschieten en had je er 3 ipv 1. Volgend jaar madueke naast zahavi.

5 mei 2021 om 13:12

PSV heeft behoefte aan een spits als Luc de Jong, een spits die de voorzetten van Max binnen kan werken maar die ook wat kan betekenen bij hoekschoppen en vrije trappen vanaf de zijkant. Zo'n speler mist PSV momenteel. Ze hebben geen breekijzer in de selectie. Daarnaast hebben ze een voetballende centrale middenvelder en een echt goede centrale verdediger nodig (minimaal niveau Moreno, maar liever niveau Stam, Alex, Nielsen).

5 mei 2021 om 13:20

Heb nog geen reactie gelezen die zoveel overeenkomt met mijn kijk er op. Ben het met al je punten helemaal eens. Wat zou het fijn zijn weer dreigend te zijn met hoge ballen het is toch een wapen waar je je als verdediger moeilijk tegen kunt wapenen.

5 mei 2021 om 13:39

Procentueel gezien wordt er in het voetbal het minst gescoord uit voorzetten (dus voorzet -- kopbal). Dus aub ga geen team bouwen rond een speler die het daarvan moet hebben.

5 mei 2021 om 14:54

Maar hoeveel wordt er gescoord uit hoekschoppen en vrije trappen? En je stelt niet 11 spelers op die alleen maar kunnen koppen he. Een kopsterke centrale verdediger zou al helpen, denk aan Hysén, Popescu en Brandts.

5 mei 2021 om 16:32

Luuk de Jong is wel de laatste speler waar PSV behoefte aan heeft. Ontzettend beperkte spits die ook helemaal niet in systeem van Schmidt past.

5 mei 2021 om 17:59

@boca Liverpool heeft ook ooit deze fout gemaakt. Die kochten Andy Carrol omdat ze dachten: kopsterke spits. Als we daar een team omheen bouwen die hem voeden dan wordt het een succes. Helaas waren ze vergeten dat kopgoals gewoon veel en veel minder vaak gebeuren dan schoten.

5 mei 2021 om 23:26

Want de vorige keer met Luuk de Jong in het team ging het slecht? Ik zou zijn komst alleen maar toejuichen. Zolang je een Gakpo en Madueke op de flanken hebt voor voorzetten zit dat echt wel goed. Je hebt een Gotze daarachter voor de combinaties via de vleugels. Boscagli, Max en Dumfries vanaf de achterhoede die voor aanvoer kunnen zorgen. Nee, Luuk zou echt totaal niet passen bij dit PSV

PSV heeft hoe dan ook wel veel uit te geven komende zomer. Met de verkoop van Malen, Dumfries, Ihattaren, Guti, Baumgartl, Bruma en Doan + het deel wat uit die 50 miljoen komt. Dan hebben ze toch al een bedrag van rond de 70 miljoen. Kan me alleen niet voorstellen dat PSV in één zomer rond de 70 miljoen gaat uitgeven..

Helder idee van John de Jong en terecht dat nog steeds goed gekeken gaat worden waar het geld aan uitgegeven gaat worden. Het is geen populaire mening onder de PSV-supporters maar ik heb nog steeds het volledige vertrouwen in hem. Nu hij tevens taken kan overdragen aan Vennegoor of Hesselink scheelt dat voor hem ook al.

5 mei 2021 om 13:04

Idd veel mensen lijken ook niet te beseffen dat die begon met het lijstje wat brands achter liet (bv bruma). 1 jaar langer brands en hij was vertrokken met een vd grootste miskopen van psv. Hij was ook als hoofdscout verantwoordelijk voor veel goede spelers die psv gehad heeft.

5 mei 2021 om 13:10

Precies, plus we moeten ook niet vergeten dat Brands in 2010 heel slecht is begonnen bij Psv. Pas vanaf de aankopen De Jong/guardado/arias (in het begin ook bestempeld als miskoop), ging het bij Brands ook pas echt goed. Brands wilde daarnaast Bruma idd al verschillende malen kopen. Tuurlijk is de achterstand van PSV op Ajax veel te groot, maar we zijn dit seizoen begonnen met een nieuwe trainer en op 7/8 posities nieuwe spelers tov vorig seizoen. Het eerste seizoen van Ten Hag was nou ook niet bepaald best, met als dieptepunt afgedroogd worden tegen de directe concurrent (3-0) 4/5 wedstrijden voor het einde van het seizoen Sangare wordt daarnaast ook al afgeschreven, maar voor die jongen was in de afgelopen zomer nog veel interesse van grote buitenlandse ploegen.

5 mei 2021 om 13:12

@justpsv95 Wat jij niet lijkt te beseffen is dat ten eerste John de Jong een eigen verantwoordelijkheid heeft. Als Bruma op dat lijstje staat hoef je hem nog steeds niet te nemen. Sterker nog, als hoofdscout zo juist hij de correcte inschatting moeten kunnen maken of Bruma terecht op dat lijstje staat en/of je hem dus moet halen. Sowieso lijkt het mij juist dat de lijstjes mede door de scouting waar John de Jong leiding aan gaf worden samengesteld. Waar heb je anders een scouting voor? Juist vanwege zijn voorgaande functie kun je John de Jong de miskopen in zijn eerste seizoen kwalijk nemen. Juist hij hoorde vanuit ervaringen als hoofdscout te weten wat er wel en niet op de markt was en wie PSV wel en niet op het oog zou moeten hebben.

5 mei 2021 om 13:18

Dit vind ik veel te makkelijk. De TD is eindverantwoordelijk voor het aankoopbeleid en het is gewoon een feit dat er onder de verantwoordelijkheid van John de Jong vrijwel louter miskopen zijn gedaan en er tientallen miljoenen euro's zijn verdampt. Daarnaast geloof ik bijvoorbeeld nooit dat Marcel Brands 12 miljoen voor Bruma zou betalen of 10 miljoen voor Baumgartl. Brands heeft in zijn acht jaar tijd als TD slechts twee keer dergelijke bedragen uitgegeven en dat was voor spelers die mondiaal te boek stonden als supertalent (lozano en Romero), terwijl Baumgartl en Bruma op de bank zaten bij subtoppers/middenmoters in de Bundesliga. Verder gaf Brands recentelijk in een interview nog aan dat John de Jong bepaalde zaken heel anders heeft aangepakt dan hij zelf zou doen. Bijvoorbeeld in Van Bommel de vrije hand geven in de aankopen van Sainsbury en Behich, terwijl deze spelers nooit door het scoutingsapparaat zijn gekeken. Ook dit is dus gewoon weer een flinke fout geweest van John de Jong. En daar heeft hij er simpelweg te veel van gemaakt.

5 mei 2021 om 13:20

@ Master D, klopt, maar gaan we John de Jong dan enkel pakken op zijn miskopen? Ja Bruma is een hele grote miskoop geweest, maar vele hadden wel verwacht dat hij in de Eredivisie veel doelpunten kon gaan maken, kijk maar naar zijn periode in Turkije. Maar John de Jong is er al hoofdscout dus ook voor verantwoordelijk geweest dat spelers als Lozano, Guardado, Malen bij PSV hebben gespeeld of er nu nog spelen. Maar daar horen we vrij weinig over.

En als PSV dan spelers als Zahavi en Gotze haalt dan wordt dit ook weer enkel toegeschreven aan de trainer, die overigens ook door John de Jong is gehaald.

5 mei 2021 om 13:27

@masterd,

Natuurlijk kun je hem de aankopen zeker kwalijk nemen. John der Jong had beter moeten weten en mark van Bommel ook. Zij hadden in moeten zien dat Gakpo en Ihatarren/pereiro de komst van Bruma en vooral Doan overbodig maakte.

Aan de andere kant is het ook een beetje gokken. Want zo'n Bruma had een best aardig cv. Hij was een groot talent bij Sporting, deed het goed bij Gala en bij Leipzig speelde hij ook redelijk wat wedstrijden, daarrnaast was hij Portugees international. Je zou dan zeggen dat zo'n speler ten miste bruikbaar zou moeten zijn voor Psv, maar na zijn eerste 5 wedstrijden was het helemaal niks meer.

Gelukkig zit er dit seizoen wat vooruitgang in want de spelers die gehaald zijn hebben bijna allemaal een toegevoegde waarde geleverd aan het elftal.

5 mei 2021 om 13:28

@PSV-Mark Je kunt toch moeilijk suggereren dat John de Jong als hoofdscout een grote bijdrage heeft geleverd aan het aantrekken van Lozano, Guardado en Malen. Deze drie spelers waren allang bekend bij het Nederlandse publiek voordat ze bij PSV tekenden, het is niet zo dat ze ontdekt zijn door knap scoutingswerk ofzo. Het is enkel knap dat PSV er financieel in geslaagd is de deals rond te krijgen en om Lozano, Guardado en Malen te overtuigen om naar PSV te komen. Maar dat valt dan weer onder de verantwoordelijkheid van de TD (brands dus) en niet die van de hoofdscout.

5 mei 2021 om 13:33

@PSV-Mark Ik zeg niet dat hij weg moet, of dat hij ergens op gepakt moet worden. Ik kan alleen aangeven dat ik de kritiek op zijn aankoopbeleid vanaf het moment dat hij TD is begrijp en dat ik niet vind dat er verzachtende omstandigheden zijn in het eerste jaar omdat hij met het lijstje van Brands zou hebben gewerkt. Daarvoor zat hij te dicht op de spelersmarkt als hoofdscout. De goede spelers die zijn gescout verdiend hij vanzelfsprekend de credits voor, volgens mij was er ook weinig echte kritiek op hem als hoofdscout. Het bleef altijd een beetje vaag waarom het zo lang duurde voordat er na Willems een nieuwe linksback kwam. Angelino kwam immers pas nadat iets van anderhalf jaar Brenet er had gespeeld. Echter of dit was omdat de scouting niemand kon vinden of omdat Brands niemand haalde is nooit duidelijk geworden. Over de komst van Zahavi en Gotze kunnen we zeggen dat de rol van Schmidt groot is geweest, al valt ook dit natuurlijk onder het takenpakket van John de Jong. Moet overigens wel zeggen dat ik van beiden meer verwacht had. Zeker geen miskopen, maar ook geen exceptioneel goede aankopen zoals een Lozano, Moreno en Guardado bijvoorbeeld wel waren.

5 mei 2021 om 13:41

@davilla_7 "daarnaast geloof ik bijvoorbeeld nooit dat Marcel Brands 12 miljoen voor Bruma zou betalen of 10 miljoen voor Baumgartl. Brands heeft in zijn acht jaar tijd als TD slechts twee keer dergelijke bedragen uitgegeven"

Maar JdJ zat ook in een andere situatie he. Ajax dat rijker en rijker word, grote bedragen neergelegd heeft voor spelers.

Er kwam natuurlijk heel veel druk bij Psv. Zo een druk heeft Brands natuurlijk niet gehad.

Verder hadden zij te lang gewacht met vastleggen van verdediger. Hadden een akkoord met Braziliaanse verdediger maar door dom handelen kwijt. VCL liep op teleurstelling en Baumgatel kwam als paniekaankoop.

Bruma stond ook jaren bekend als mondiaal talent. Kans is zeker aanwezig dat Brands hem ook gehaald zou hebben.

5 mei 2021 om 13:44

Was Lozano zo bekend bij het Nederlandse publiek? Denk het eerlijk gezegd niet hoor. Hoeveel mensen weten welke spelers bij Pachuca spelen?

Guardado viel buiten de boot bij Valencia. Natuurlijk wel heel veel interlands voor Mexico, maar qua clubvoetbal echt geen speler die in de spotlights stond.

5 mei 2021 om 13:55

@mrkrillin, hoe bedoel je Brands heeft die druk niet gehad? Brands lag op een gegeven moment ook zwaar onder vuur hoor, zeker toen PSV al 6 jaar geen kampioen meer was geworden en er bij de gemeente aangeklopt moest worden voor geld omdat het financieel een puinhoop was. De druk lag toen nog een stuk hoger dan nu, omdat er enerzijds veel financiele druk was en er anderzijds wel een kampioenschap werd verwacht door de fans. Als PSV nu 2e wordt, hebben fans daar meer begrip voor. @amazingninja, Lozano was in 2017 toch gewoon al 100 procent bekend bij iedereen die het voetbal intensief volgt? Blonk uit in de confederations cup en werd al enige tijd met topclubs in verband gebracht. En Guardado was eveneens een bekende naam, zeker in Eindhoven en omstreken. PSV wilde hem al in 2007 halen en was toen zelfs bijna rond met hem, maar dat ging op het laatste moment niet door omdat hij voor Deportivo koos.

5 mei 2021 om 14:00

Ik vind echt dat mensen Brands enorm overschatten. We onthouden maar wat graag de Lozano's en Guardado's die hij aantrok, maar ook onder Brands - met John de Jong als hoofdscout - ging PSV met ongebalanceerde selecties het seizoen in waar al het geld in de voorhoede en het middenveld stond. De concessies die het als gevolg moest doen zag je terug in de defensies die Brands en nu ook De Jong boetseerden. Drie jaar lang met Daniel Schwaab (op het laatst aangetrokken als vervanger van Daniel Schwaab) en gratis Ajax-afdankertje Nick Viergever, een gotspe. Daarvoor leek het Brands en De Jong een goed idee om Marcelo, Vukovic, Hutchingson, Dereijck, Jorgensen en Luckassen aan te trekken als versterking voor de laatste linie; hoe dachten ze in hemelsnaam dat dat PSV fame and fortune zou brengen!? Die gasten kostten niets of bijna niets, met de ironische uitzondering dat de grootste miskoop Luckassen een verspilling van 6 miljoen betekende.

In de afgelopen drie jaar spoelde John de Jong met zijn miskopen ruim 35 miljoen euro door de wc. Dat is meer dan PSV in de afgelopen 11 jaar betaalde voor centrumverdedigers, met de kanttekening dat Luckassen en Baumgartl samen 16 miljoen hebben gekost. In mijn ogen zegt dit alles over de verkeerde prioriteitsstelling van PSV die ook onder Marcel Brands al was ingezet. Er is onvoldoende visie en kunde aanwezig om goed afgestemde, uitgebalanceerde selecties samen te stellen met spelers die elkaar aanvullen. Ik durf zelfs te stellen dat dit de reden was waarom Frank de Boer vier jaar achter elkaar kampioen is geworden; die had regelrechte kutselecties, maar kwam toch steeds bovendrijven omdat de balans bij PSV steevast rammelde!

5 mei 2021 om 14:21

Ja ik ben het grotendeels met je eens. De Jong heeft naar mijn gevoel wel al heel wat meer kapitaal vernietigd in korte tijd.Ik ben benieuwd hoe het nu zal verlopen. Kunnen ze niet beter nog wat meer op jeugd en opleiding focussen/ investeren?Psv een zeer aantrekkelijke ploeg voor jeugdigen en regio bereik vergroten?

Er ligt een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de Jong. Ik heb het idee dat de Jong erg van het korte termijn succes is en dat kan financieel erg nadelig werken als successen/prestaties uitblijven. Zo is ook dit seizoen met oog op snel succes het systeem omgegooid, veel en dure spelers erbij gekomen waarin geen van de spelers heeft kunnen excelleren waar ze naast de pandemie ook vanwege het uitblijven van succes minder waard zijn geworden. Ik heb met de Jong heel erg het idee dat hij een lichtgewicht is en ben bang voor PSV dat hij uiteindelijk niet de man gaat zijn die PSV de successen gaat bezorgen welke ze willen. Hij kijkt naar mijn idee meer naar Ajax en doet er alles aan om aan te haken ipv stap terug doen en toewerken naar aanhaken.

5 mei 2021 om 13:42

@byrazzz

" Ik heb met de Jong heel erg het idee dat hij een lichtgewicht is"

Dit gevoel heb ik ook, maar bij meer mensen bij Psv. Geldt ook voor Gebrands en Vennegoor.

Twijfels over jongens als Bouma.

5 mei 2021 om 13:58

Gerbrands heeft al aardig wat ervaring maar niet echt het gevoel dat ie ook op voetbalvlak heel veel weet. Wat dat betreft was Brands destijds wel een goede omdat Brands de voetbal knowhow had en Gerbrands het bestuurlijke. En idd Vennegoor erbij, je zou denken doe dan een rechterhand met juist ervaring.

5 mei 2021 om 13:53

Hoe kun je nu zeggen dat John de Jong van de korte termijn is? In dit artikel zegt hij letterlijk dat het voor PSV belangrijk is om spelers te kopen die rest waarde hebben. Klinkt bij mij toch wel als langetermijn denken. Verder zijn er ontzettend veel jeugdspelers die nu contracten hebben gekregen. Klinkt ook best wel aan lange termijn denken.

Je zegt dat veel spelers minder waard zijn geworden. Niet waar. Volgens transfermarkt.com:

Boscagli: gekocht voor 2 miljoen nu 6.5 miljoen waard.
Teze: Eigen jeugd. Was eind vorig seizoen 500 duizend waard. Nu 6 miljoen waard.
Max: Gekocht voor 8 miljoen. 15 miljoen waard.
Dumfries: Gekocht voor 4 miljoen. Nu 18 miljoen waard.
Sangaré: Gekocht voor 7 miljoen,. Nu 10.5 miljoen waard.
Götze: Gratis gehaald. Werd eind vorig seizoen op 10 miljoen geschat is nu 12 miljoen waard.
Gakpo: Eigen jeugd. Werd vorig seizoen op zo'n 7 miljoen geschat. Nu 14 miljoen waard.
Madueke: Gratis gehaald. Vorig seizoen 5 miljoen waard. Dit seizoen 14 miljoen waard.
Malen: Voor 600 duizend gekocht. Werd vorig seizoen op 25 miljoen geschat. Dit seizoen 30 miljoen waard.

Dus nogmaals: veel spelers zijn niet minder waard geworden. Wil je aub je bericht aanpassen?

5 mei 2021 om 14:29

De waarde van een speler fluctueert inderdaad. De balans van de door jou genoemde spelers slaat daarbij de goede kant uit. Wel is het zo dat je lang niet altijd daadwerkelijk de waarde van een speler als transfervergoeding krijgt. Ik zou het bijvoorbeeld knap vinden als PSV tenminste 18 miljoen weet te vangen voor Dumfries. Voor ons in Nederland een welbekende voetballer die zich bij PSV goed heeft doorontwikkeld maar verder weinig faam in de rest van Europa. Ik hoop van harte dat PSV bij verkopen goed boert, maar het is geen gegeven.

5 mei 2021 om 14:35

Dan valt Transfermarkt niet echt serieus te nemen qua waarde van spelers. Psv is vroeg uitgeschakeld in de EL en beker, worden met hangen en wurgen tweede en heeft het team het hele jaar moeite gehad met het nieuwe systeem waarin geen speler uitblonk. Op basis waarvan zijn de spelers dan beter geworden en dus duurder? En van de namen die je noemt, de spelers die uit de jeugd komen zijn geen aankopen van de Jong, ik heb het over dure aankopen om aan te haken met Ajax. Dat jeugdspelers als Teze, Gakpo en Madueke doorbreken is te wijten aan de trainer(s), niet aan de jong. En van de dit seizoen gekochte dure spelers is gebleken dat ze niet de meerwaarde hadden om psv serieus mee te laten doen met het kampioenschap. Dus maw, veel geld uitgegeven in de hoop dat ze meteen mee konden doen, niet gelukt, gevold door een hypotheek (lees: schuld) om weer eea te kopen om snel aan te haken. Dus maw, ik blijf erbij dat de Jong op korte termijn succes wilt halen en daarin investeert. Daarbij ik zeg niet dat het perse fout is, ik zeg dat het ook fout kan aflopen als successen uitblijven omdat je dan geen jackpot kan vragen voor spelers en je opgezadeld zit met een schuld. Dat is mijn mening en nee ik pas hem niet aan.

5 mei 2021 om 17:53

@messino Maar dat kun je over Gakpo ook zeggen: Zou me heel erg verbazen als die maar 14 miljoen gaat opleveren. Dan mogen ze John er wel uitknikkeren.

5 mei 2021 om 17:57

@ Byrazz Madueke is wel een aankoop van De Jong. Is transfervrij van Tottenham overgenomen. Natuurlijk worden de spelers niet duurder door John de Jong. Ze worden inderdaad duurder omdat ze beter gaan spelen, dus snap die opmerking niet zo.

Dat stukje over die hypotheek moet je misschien maar eens beter gaan lezen. Op dit moment is PSV eigenaar van het stadion, maar het stadion is hypotheek vrij. Eigenlijk gewoon dom van PSV dat ze niet al veel eerder een hypotheek op het stadion hebben genomen. Ik zie dat je 40 jaar bent. Misschien heb je wel je eigen huis. Dan snap je ook wel dat het gewoon verstandig is om een hypotheek te hebben, zeker met de huidige rentestand. En je stukje 'dan zit je opgezadeld met eens schuld' is ook niet echt relevant, want die spelers zijn niet het onderpand van de schuld. Dat is het stadion. Dus heeft niets met elkaar te maken.

Al is Ajax nog zo goed dan nog moet PSV met een voorhoede met Malen,gakpo, Maudeke, Zahavi, Gotze, Ihatarran 95% v/d overige wedstrijden gewoon winnen.
Eigenlijk schandalig hoeveel punten ze achter staan op Ajax. Ondanks dat er achterin en op het middenveld wat spelers bij moeten ben ik van mening dat de tactiek hierin een rol speelt.
Je kan ook Mbappé kopen maar wanneer er geen plan is ben je dus afhankelijk van de oplevingen van je sterspelers.

Het criterium of Propper nog restwaarde heeft zou niet per definitie leidend moeten zijn. Als die jongen met 29 jaar vier jaar een leidersrol op zich kan nemen in de as van je elftal, verdien je die 8 á 9 miljoen die hij moet kosten inderdaad niet direct terug. Indirect des te meer. Want waar Rosario in 135 wedstrijden slechts 11 assists gaf (en 5 goals maakte), zal een speler als Propper spelers als Malen, Gakpo, Zahavi en Madueke veel gemakkelijker in stelling brengen. Dat verhoogt hun kansen en als gevolg hun productie en dus marktwaarde. En dan heb ik het nog niet eens over het leiderschap in de groep dat een jongen met het profiel van Propper op zich kan nemen.

De vraag is alleen of Propper het karakter heeft om á la Tadic, Klaassen en Blind die groepsverantwoordelijkheid te kunnen dragen. Ik denk niet dat Propper, die in het verleden al eens met een psycholoog aan de slag ging om de druk van het profvoetbal te kanaliseren, zo'n leidersfiguur is en daarmee vergelijkbaar met Gotze.

5 mei 2021 om 15:52

Ik denk ook niet dat het criterium dat Pröpper nog een restwaarde heeft, belangrijk moet zijn. Kijk naar Tadic, Klaassen en Blind. Tadic neemt het hele elftal op touw, ook als het misgaat. Hij gaat voorop in de strijd. Gravenbergh heeft een paar keer verteld hoeveel hij heeft aan Klaassen en Blind. Ze gaven en geven hem advies, naast en op het veld. Als Pröpper dat ook kan, is hij het geld waard. Maar ik weet niet of hij dat kan. En als PSV dan veel geld neer gaat leggen voor hem, zou dat zonde zijn. Edit: ik wist niet dat Pröpper onder behandeling van een psycholoog was. Op zich zou dat niet belangrijk hoeven te zijn, maar wel als het was omdat hij moeite had met de druk van voetbal.

Ik ben benieuwd wat PSV uit de grote hoed gaat toveren qua aankopen. Die krijgen toch wel aardig wat mogelijkheden om geld uit te geven als ze niet hoeven te verkopen om te kopen. Als ze wel een aantal spelers verkopen komt er dus nog heel wat extra geld vrij. De Jong zal aan de PSV-aanhang nu echt moeten laten zien uit wat voor hout hij is gesneden en of hij PSV verder kan brengen. Toch wel bizar eigenlijk dat PSV niet hoeft te verkopen om mogelijke aankopen te doen terwijl bij Ajax er verkocht moet worden om break-even te spelen voor dit seizoen. Je zou toch denken dat dat enigszins andersom zou zijn, misschien toch begin van een kleine inhaalslag?

5 mei 2021 om 20:55

Nou, die PSV-aanhang is hem strontzat in ieder geval. Gisteren meende PSV heel triomfantelijk te moeten delen op Instagram dat De Jongs contract verlengd werd. Strekking van de reacties: nóg drie jaar ellende. Slechts één bemoedigende reactie opgemerkt, de rest totaal verbitterd.

Het moet wel echt bizar worden wil PSV opnieuw geen topprioriteit maken van de komst van een sterke rots achterin, Lucas Halter ofzo. Zeker ook omdat Teze waarschijnlijk de opvolger wordt van Dumfries. Intussen zullen Propper of Veerman alleen komen als de prijs fors omlaag gaat ten opzichte van de bedragen die je nu hoort. Intussen weet PSV dat Zahavi nog slechts een jaar blijft en Romero fysiek geen zekerheidje is volgend jaar; een vertrek van Malen zal daarom moet worden opgevangen voor de toekomst. Met Eríck Guttiérrez als ruilmiddel denk en hoop ik dat de club eerdere interesse voor Juan Macias hervat. Contract loopt nog een jaar door, dus Chivas moet verkopen. En in eigen land is Gutierrez een goede naam, dus het kan niet anders of PSV heeft daar een kans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 34 0 3 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
2016/2017 Jong Twente 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV wil eerder duidelijkheid van RB Leipzig; Mvogo wil in Eindhoven blijven

PSV wil duidelijkheid van RB Leipzig over de toekomst van Yvon Mvogo, meldt het Eindhovens Dagblad dinsdagavond. Maandagmiddag meldde Kicker dat de keeper aan de vooravond staat van een vroegtijdige terugkeer...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren