Schalke 04 speelt in op vertrek Stevens en haalt Mulder terug

Woensdag, 5 mei 2021 om 11:47Rian Rosendaal

Youri Mulder keert terug bij Schalke 04. De oud-aanvaller, tussen 1993 en 2002 als speler actief voor de degradant uit de Bundesliga, treedt toe tot de raad van commissarissen van die Königsblauen. Mulder is de opvolger van Dirk Metz en de analist is unaniem voorgedragen door de overige leden van de rvc van Schalke, zo wordt duidelijk uit de verklaring van de club uit Gelsenkirchen.

"We maken als club een moeilijke tijd door en het is van het grootste belang dat we sportieve competentie toevoegen aan onze rvc", zo laat Metz woensdag weten in een statement op de website van Schalke. "De aanstelling van Youri Mulder is ook een positief signaal naar onze achterban." Dr. Jens Buchta, voorzitter van de rvc van Schalke, is net als Metz zeer opgetogen over de hernieuwde samenwerking met Mulder, in 1997 nog winnaar van de UEFA Cup met de huidige nummer achttien in de Bundesliga.

"Ik ben erg blij dat Youri Mulder heeft ingestemd om na een paar gesprekken de verantwoordelijkheid voor Schalke 04 op zich te nemen als nieuw bestuurslid, zij het op een andere manier dan voorheen", toont Buchta zijn dankbaarheid richting Mulder. "Met de voormalige speler, coach en sportcommentator hebben we ook na het vertrek van Huub Stevens nog steeds een zeer bekwaam iemand met voetbalkennis in huis." Stevens, in totaal in vier periodes als coach verbonden aan Schalke, kondigde in februari zijn vertrek aan bij de degradant. De voormalig coach maakte sinds medio 2018 deel uit van de rvc van Schalke.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door sirius)

Er zullen er buiten oud-spelers en mensen die Schalke een goed hart toedragen niet heel erg veel zijn die graag zouden willen toetreden op dit moment. De situatie voor Schalke ziet er niet rooskleurig uit en je kunt aan bijvoorbeeld HSV zien dat het zomaar een lang process zou kunnen worden om daadwerkelijk naar de Bundesliga terug te keren.

5 mei 2021 om 12:45

Ik weet het niet hoor. Schalke heeft tot nu toe 2 goede aankopen gedaan met Latza (zeer stabiel bij Mainz) en Terodde (doelpunten garantie in 2.Liga). Als ze ook nog eens ongemotiveerde spelers als Uth voor wat geld kunnen verkopen, ben ik ervan overtuigd dat ze een leuk team kunnen bouwen. Het is jammer dat Ragnick geen coach wilde worden, met hem zag ik Schalke sws in 1 jaar weer terugkeren naar het hoogste niveau.

5 mei 2021 om 14:27

Latza en Terodde zijn voor de top van de Bundesliga zeker goede spelers. Al kon je dat bij HSV natuurlijk ook zeggen met een Lasogga en een Hunt. Ik vermoed dat er nog wel een paar speler bij mogen. Normaal gesproken zit er altijd wel leuk talent bij Schalke dus er zijn zeker wel mogelijkheden voor een snelle terugkeer, maar ik zie het vooralsnog niet makkelijk worden.

Ik zou alleen niet weten op basis waarvan Mulder zeer bekwaam zou moeten zijn. Als analist vind ik 'm verre van sterk en ook z'n CV na z'n voetbalcarriere is niet indrukwekkend. Uiteindelijk is Youri Mulder gewoon een lichtgewicht met een verleden bij de club, meer niet. Niet bepaald een goed doordacht en creatief besluit.

5 mei 2021 om 13:51

Misschien eens verdiepen in deze functie en welke competenties je moet hebben. Neem even ajax: Leen Meijaard en Peter Mensing bekleden daar deze functie. Zijn die sterk als analist? Vermoedelijk heb je van deze namen nog nooit gehoord....Kennelijk vinden ze het bij Schalke om daar, naast mensen met bestuurlijke achtergrond, ook iemand te hebben die de club kent.

5 mei 2021 om 15:44

Goed punt. Wat doet iemand in zo'n functie eigenlijk?

5 mei 2021 om 16:36

We hebben het over de noemer "zeer bekwaam". De club kennen is lang niet genoeg om een zeer bekwaam lid van de RvC te zijn. Ik weet wat de functie in z'n geuren en kleuren inhoudt en het is niet moeilijk te raden dat ze daar naast zakenmensen ook mensen met voetbalinhoudelijk verstand met inzicht betreft de club willen. Ik vraag me alleen ten zeerste af of Youri Mulder dan de beste kandidaat is en gezien z'n CV is die vraag toch best terecht.

5 mei 2021 om 18:01

Maar waarom kom je dan met een argument als analist? Deze mensen moeten grote beslissingen goedkeuren om te borgen dat er geen risicovolle/foutieve beslissingen worden genomen (simpel gezegd). Denk dat Youri Mulder prima in het plaatje past wanneer je iemand wilt hebben die de club kent.

Vind Mulder nou niet zo heel verstandig overkomen m.b.t. voetbalinhoudelijke zaken, maar goed.

Lijkt me een prestige plekje. Maar als hij vanuit die functie ook daadwerkelijk zeggenschap krijgt hoop ik voor Schalke dat hij zich vanaf heden tot andere bronnen wendt en/of door anderen zich laat informeren. Vind zelf zijn eerste interpretatie van zaken namelijk altijd moeilijk vreemd. Conclusies trekken zonder goed geïnformeerd te zijn. En zijn koppigheid vervolgens is vermoeiend zelfs. Dus lijkt me vreselijk en weinig constructief om mee samen te moeten werken als daarin niets veranderd.

Lehmann is ook weer vrij las ik, was ook onderdeel van het team dat in '97 de uefa cup won...

Youri Mulder extreem overschatte spits. Presteerde ondermaats en scoorde vrij weinig. Schalke won de Uefa cup toen hij er was, maar zelf speelde mulder daar geen enkel rol van betekeing. Zat niet eens bij de selectie in de finale. Als commentator vrij slecht. Geen enkele toegevoegde waarde dus

5 mei 2021 om 15:29

Dus omdat hij volgens jou een overschatte spits was en een slechte commentator is, zou hij van geen enkele toegevoegde waarde zijn voor Schalke? Wat een onzin. Het gaat er bij deze positie om dat hij de club goed kent en weet welke richting deze club op moet gaan. Wat dat betreft vond ik zijn commentaar de laatste tijd juist wel treffend als het over Schalke ging.

Verder heel vreemd om te zeggen dat Mulder geen rol van betekenis speelde in de Uefa Cup. Voor de finale was hij inderdaad geschorst maar hij had eerder 3x gescoord waarvan met name de 1-0 in en tegen Valencia belangrijk was om de wedstrijd op slot te gooien. Dat argument gaat dus niet op.

5 mei 2021 om 15:39

Maar hij heeft wel gelijk dat ie niet bij de selectie zat

5 mei 2021 om 15:40

Scoorde wel voor oranje in Tilburg tegen wit Rusland? Wel international geweest...

Ik vind het niet zo belangrijk of Mulder in zijn functie past,hopelijk betekent het wel dat ie weg is als "analist" Laat ie de eerste zijn die gaat en dat er velen mogen volgen

Ik vrees dat Schalke net als HSV nu het heel moeilijk zal krijgen in de tweede Bundesliga. Jammer dat de twee voormalige grote clubs zo erg zijn afgezakt door bestuurlijke wanbeleid te voeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Hertha BSC35-11
16.1. FC Köln33-26
18.Schalke 0416-61
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
A. HaritMiddenvelder282
S. SerdarMiddenvelder251
B. RamanAanvaller252
M. UthAanvaller203
S. SkrzybskiAanvaller130
R. FährmannKeeper220
M. LangerKeeper30
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

Nederland
18 fans
Coach, 67 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren