RMC Sport onthult beledigingen van Ángel Di María richting Fernandinho

Woensdag, 5 mei 2021 om 09:45 • Laatste update: 10:38

Ángel Di María werd tijdens de return van de halve finale van de Champions League tussen Manchester City en Paris Saint-Germain (2-0) met een rode kaart van het veld gestuurd, omdat de Argentijnse aanvaller op de voet van Fernandinho ging staan. RMC Sport meldt dat de woedende Di María zich na de rode kaart volledig liet gaan richting Fernandinho, die hij meerdere keren zou hebben uitgescholden.

Na afloop van het duel was voor PSG scheidsrechter Björn Kuipers de gebeten hond. De Nederlandse arbiter zou tegen Leandro Paredes ‘fuck off’ hebben gezegd, terwijl de leidsman volgens Marco Verratti ‘fuck you’ zei. RMC Sport meldt echter dat ook Di María in verbaal opzicht over de schreef is gegaan. Met 69 minuten op de klok werd de aanvaller van het veld gestuurd, nadat hij zich liet provoceren door Fernandinho en op de voet van de middenvelder ging staan.

Bekijk hier het akkefietje tussen Fernandinho en Ángel Di Maria

De rode kaart zorgde voor een woedende reactie bij Di María, die Fernandinho te lijf wilde gaan. Volgens de Franse sportzender zou de Argentijn daarbij herhaaldelijk Fernandinho, fils de pute hebben geroepen, een woord dat zich misschien het best laat vertalen door klootzak of zelfs hoerenjong. Het is niet direct duidelijk of Di María Fernandinho in het Frans beledigd heeft, of dat dit in een andere taal was. Het duurde even tot Di María van het veld stapte. Fernandinho besloot het duel uiteindelijk zonder kaarten, iets dat Arsène Wenger en Fabio Capello onbegrijpelijk vinden.

“PSG sloot beide wedstrijden met tien man af. Dus het herhaalt zich. Dat is een belangrijk aspect in topwedstrijden. Aan de andere kant kun je het gedrag van Fernandinho tijdens deze wedstrijd niet goedkeuren. Het is provocerend. Als je Di María van het veld stuurt, moet je Fernandinho ook wegsturen”, aldus Wenger bij beIN Sports. Capello noemt de rode kaart voor Di María bij Sky Italia ‘zwaar gestraft’. “Fernandinho liet zich zo makkelijk vallen, de scheidsrechter had hen allebei een gele kaart moeten geven.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door formus)

Letterlijk: 'Kind van een hoer', dus 'hoerenjong' is toch echt een betere vertaling dan klootzak. Dat Di Maria dat durft te zeggen zeg. Stel je voor dat Verratti en Poch dit horen, die zouden dit zo onacceptabel vinden dat ie straks geen ranja krijgt tijdens de drinkpauze. Of wacht.... Zou dit alleen maar gelden voor anderen, aangezien (zelf)reflectie niet bestaat in Parijs?! 🤔

5 mei 2021 om 10:05

Nee dat is geen betere vertaling want het houdt geen rekening met het algemeen gebruik in de Franse taal en heeft er dus echt wel een minder zware lading dan het Nederlandse hoerenjong.

5 mei 2021 om 10:17

Ok Lierse, we kunnen ook zoals de Belgen zeggen, het volgende woord gebruiken: onnozelaar 😉. Maar je begrijpt toch dat dit altijd zo gaat? In Spanje zeggen ze ook: Hijo de puta, wat altijd vertaald wordt als 'hoerenjong'. Dat het vrij vertaald klootzak betekent is omdat wij hoerenjong veel minder vaak gebruiken in Nederland. Maar in Spanje, zeker op het voetbalveld, wordt 'hoerenjong' je zwaarder aangerekend dan 'klootzak' hier in NL, dus is het toch echt anders.

5 mei 2021 om 10:25

Ik vind het wel goed dat ze voor wat meer nuance dan een 1-op-1 vertaling kiezen. Fils de pute is daar echt een heel wijdverspreid en de keuze voor “klootzak” valt wel te rechtvaardigen. Verder wel eens over die hypocrisie hoor. Het is nu niet dat dat minder erg is dan fuck off of iets in die richting. Verder wordt onnozelaar niet zoveel gebruikt in België hoor 😉.

5 mei 2021 om 10:33

Bergijp je ook prima hoor. En onnozelaar was meer een scheldwoord dat zeker niet meer veel gebruikt wordt, zeker niet onder jongeren, maar dat wij niet gebruiken in het Nederlands. Meer als grappig voorbeeld 😉. Want wat ik wel heel interessant hieraan vind, is dat er in de verschillende talen dus verschillende woorden als erg worden opgevat. Net als toen met die Roemeense scheidsrechter die zich echt van geen kwaad bewust was met Webo. Naief misschien, maar hij was echt beduusd. Dat verschillende talen al voor dit soort verschillende reacties kunnen zorgen is echt wel interessant imo.

5 mei 2021 om 10:44

Persoonlijk vind ik scheldwoorden mateloos interessant. Elke taal heeft zijn eigen scheldwoorden en vaak zijn die volledig komen los te staan van de eigenlijke betekenis van het woord (klootzak en verdomme zijn mooie voorbeelden). Daarom vind ik het ook altijd moeilijk als mensen vanuit een matige vertaling een woord dat een hele geschiedenis heeft in de eigen taal oordelen gaan vellen over de gebruikers van dat woord.

5 mei 2021 om 10:11

Wat je zegt ben ik volledig met je eens. Daarbij mag wel gezegd worden dat Fernandinho misschien ook iets naars heeft gezegd richting hem? Daarnaast vond ik de actie van hem ook minstens een gele kaart waard. Het is notabene ook nog is de captain van City. Een naar ventje en een hypocriet ben je dan als je later in de wedstrijd Zinchenko aanspreekt dat hij zich in moet houden, maar zelf doe je van deze idiote acties......

5 mei 2021 om 11:01

Hahaha Formus, wat ben jij een bijdehand ventje zeg. Je voelt je echt het mannetje he op deze website. Beetje teams die jou niet liggen belachelijke lopen maken, lekker achter je laptop/telefoon. Goed bezig hoor! In het echt begin je al te stotteren als iemand zijn stem naar je zou verheffen.

Ik heb maar delen van de wedstrijd gezien dus ik kan niet helemaal oordelen. Maar zegt Wenger nu dat Fabinho rood had moeten krijgen omdat hij naar de grond ging nadat Di Maria zo ontzettend expres op zijn voet stond/stampte?

5 mei 2021 om 09:56

Fernandinho ipv Fabinho bedoel je

5 mei 2021 om 09:57

Nee wat Wenger zegt vind ik eigenlijk totale waanzin. Fernandinho provoceert wel , maar voor provoceren is een rode kaart niet de juiste straf. Misschien was een gele kaart terecht geweest , maar dat is ook het maximale. Die Maria heeft ongeveer 90% schuld aan dit incident .

5 mei 2021 om 10:04

Geel leek me een gepaste straf. Belachelijk dat Kuipers geen gele kaart gaf.

5 mei 2021 om 10:04

Een rode voor provoceren is natuurlijk de juiste straf. Het doel van provoceren is een reactie uitlokken bij de tegenstander. Dat is minstens zo kwalijk als erop reageren. Het probleem is dat het volgens de regels niet met rood bestraft kan worden. Geel was hier zeker op zijn plaats. Als ze nou gewoon de regel invoeren dat je de bal niet meer mag aanraken als er tegen je wordt gefloten, dan scheelt dat al een hoop frustratie.

5 mei 2021 om 10:10

@Dumbell Dus Van der Sar had rood moeten krijgen op het WK 1998 in het incident met Ariel Ortega. Waaaauw. Wat kunnen mensen ongelofelijk met 2 maten meten.

5 mei 2021 om 10:27

Dumbell, provoceren moet je boven staan. Kan je ook niet specifiek in de regels vastleggen, want wat is provoceren precies? Een panna? Een scheldwoord? Een duw? Vasthouden? De een heeft natuurlijk een veel korter lontje dan de ander, met gisteren weer perfecte voorbeelden. Maar je kan niet boven een gefrustreerde 'aanslag' staan. Dat kan je je carrière kosten. Dus volledig onvergelijkbaar. Nooit geleerd: schelden doet geen pijn? En zo'n duwtje van Fernandihno ook niet natuurlijk.

5 mei 2021 om 10:40

Als je niet tegen wat provocatie kunt moet je gauw stoppen met profvoetbal, dat gebeurt in elke divisie zo ongeveer. En wat als de fans straks terug komen, en eentje roept er dat Di Maria er niks van kan.. gaat ie dan ook meteen huilend het veld af? Kom op.

5 mei 2021 om 11:43

Bewust irriteren door de bal de blokken als er al gefloten is mag voor mij ook strenger bestraft worden, dat is bloedirritant als je achter staat en nergens voor nodig. Een aantal jaar geleden hebben ze al eens geprobeerd om iedereen geel te geven na het aanraken van de bal, maar dat is weer gestopt helaas. In andere sporten zie je dat soort dingen toch niet?

5 mei 2021 om 18:22

@Hazardinho Je mag je toch als verdedigende club reorganiseren en daar binnen de regels slimmigheden voor bedenken? Ja, als het de spuigaten uitloopt mag het af en toe bestraft worden met een kaart. Maar we moeten nu niet doen alsof je bij elke fluitsignaal als verdedigende ploeg snel naar je hok moet. Wat blijft er dan van het voetbalspelletje over? Voetbal is juist zo populair door al die emoties. Door die net niet net wel situaties. Doordat strijd niet gevangen kan worden in regels. Als je jouw regel zou toepassen bij het Chelsea van 2009 /2010 tegen Barca.. Dan had je die avond met 6 spelers aam Chelsea kant de wedstrijd geeindigd.

Is het niet een idee anders dat PSG een eigen league opricht? Misschien een soort van superleague? Dan laat je al die spelers los in het weiland en kunnen ze lekker hun energie kwijt. Als voetballiefhebber walg ik wat PSG liet zien gisteren en hoe ze nu zitten te zeuren. Ik denk toch echt dat poch eerst maar even Paredes, Di Maria en Veratti naar de sportpsycoloog moet sturen.

5 mei 2021 om 11:20

Hmmm. Kan jij je de overtreding van Martinez op Zahavi nog herinneren? Was een soortgelijke actie als wat Di Maria gisteren deed. Het is pure willekeur. Ook de meningen van fans is pure willekeur. PSG staat nou eenmaal bekend om irritante spelers en als ze dan dit soort dingen gaan doen, wordt dat alleen maar meer. Is natuurlijk niet echt eerlijk,maar dat komt ook omdat we beïnvloed worden door wat er op tv gezegd wordt. Zo zul je altijd zien dat er meer Barca fans in Nederland zullen zijn dat Real fans.

5 mei 2021 om 13:11

Ik zal niet goedpraten wat Martinez deed, want dat was ook gewoon absoluut niet fair. Maar je kunt hopelijk toch wel het verschil in de intentie zien? Di Maria stampte zo hard als hij kon op de enkel/voet van Fernandinho, waar Martinez zijn voet zachtjes op zijn been drukte. Geniepig, en van mij mogen de regels ook echt veranderd worden dat dat ook weer rood is. Maar wel degelijk een verschil dus.

Die Fernandinho is zo n nare speler. Ik snap niet wrm Kuipers hem spaarde. Als je di Maria rood geeft, geef hem dan tenminste geel voor het uitlokken.

5 mei 2021 om 09:58

Geel voor uitlokken of een gezamenlijk opstootje was heel normaal geweest. Maar jeetje, wat ontzettend 'slim' gedaan. Precies wat ie wilde. En wat ontzettend dom van zo'n ervaren speler als Di Maria.

5 mei 2021 om 14:51

Ja nu is natuurlijk slim. Maar wanneer de rollen omgedraaid waren en bijvoorbeeld Neymar zo'n uitlokkertje deed, kwamen hier denk ik alle woorden behalve ' slim ' naar boven.

5 mei 2021 om 17:32

Haha, dat zou niet geheel terecht zijn, maar wel waarschijnlijk (al doet Neymar dat niet op zo'n manier)

Het is allemaal roddel en inslag. Er wordt niet meer gevoetbald, er wordt wel gezeverd, geroddeld, gestampvoet, gejankt, gescholden en met heel wat vingers gewezen.Topvoetbal is een soort van combi geworden tussen de kardashians, sweet 16, rtl boulevard en de uefa/fifa.Aub laat dit alles maar in elkaar storten. Weg astronomische lonen en geldbedragen voor spelers. Weg commercielle geldgedrochten van leagues waar miljarden in gepompt wordt.Al dat geld kan beter besteed worden aan welzijn en ontwikkeling en vrijheid voor de mensheid. Stop met dit geldcircus en laten we weer bewust zijn van wat werkelijk belangrijk is..... En dit onze kinderen ook leren.

5 mei 2021 om 10:06

Amen! 🙏. Inderdaad, wat een diva's en onvolwassen egootjes daar op het veld.

5 mei 2021 om 11:15

Je vertaalt mijn grootste ergernis van het zogenaamde 'topvoetbal'. Het is schreeuwen, schelden en dan janken als iemand klootzakken tegen je zegt. Profvoetballers blijken inmiddels verreweg de meest hypocriete topsporter te zijn. Respect eisen en tegelijkertijd rollen, janken, kaartennaaien, provoceren en dan achteraf zeggen dat de ander niet fatsoenlijk is. Als Kuipers inderdaad tegen die gasten fucknyou oid gezegd heeft, heeft hij nog gelijk ook. Ze hebben er immers alles aangedaan hem hetvwerk onmogelijk te maken.

Als City niet terecht door was dan had iedereen het over Fernandinho, over hoe smerig hij wel niet is (net als Melo). Deze gasten blesseren je gewoon als ze moeten. Maar een overwinning verbloemd alles.Di Maria wordt terecht aangepakt, maar Fernandinho niet? Hypocrisie.Maar ja sommige spelers hebben dat gewoon. Neem een Casemiro, die krijgt ook nooit een kaart. Edit: Plaats ook even een analyse van Pep zn masterclass ipv alleen deze sensaties.

5 mei 2021 om 10:14

Fernandinho had ook niets te zoeken daar toen Di Maria de bal wilde pakken. Waarom staat hij buiten de lijnen?

City wordt in de competitie ook amper aangepakt. Ze roteren op overtredingen waardoor ze amper kaarten pakken en trappen de bal ieder keer weg waardoor hun tegenstanders geen snelle vrije trap kan nemen.

Dat de arbiters in de PL achterlijk zijn wisten we al maar in de CL verwacht je een hoger niveau en Kuipers was enorm slecht. Wanneer een wedstrijd zo uit de hand loopt dan moet je naar de arbiter kijken.

5 mei 2021 om 10:25

@Somagunner Te makkelijk. Er was namelijk een veel belangrijkere correlatie: de 2-0. Tot de 2-0 was er voor PSG niets veranderd. Zij kwamen naar City om 2x te scoren. En een 1-0 achterstand verandert het doel niet. Maar dr 2-0 liet hun droom uiteen vallen. Ze geloofden er niet meer in. Frustraties kwamen op. En ja, het zijn nou niet de meest gedisciplineerde spelers in het profvoetbal. City heeft gewoon heel professioneel en berekenend gespeeld. Ze waren in 3 van de 4 helften duidelijk de bovenliggende partij. Eerste wedstrijd hadden ze wat geluk met de 2 doelpunten. Maar gisteren waren ze heer en meester. Het zou je sieren om die credit ook te geven. City speelt de PL aan flarden omdat ze als team veel beter op elkaar zijn ingespeeld, een trainer hebben die het beste voetbal speelt in de PL en dus ook gedisciplineerd zijn. Hoe jij City neerzet is kleinzerig en een beetje zwak.

5 mei 2021 om 10:32

Zeg ik ergens dat City niet goed is en onverdiend hebben gewonnen?
Ik reageer puur over fair play en dat de arbiters te weinig aan doen zowel in Europa als in de competitie.

5 mei 2021 om 10:40

Dat laatste wat je zegt klopt helemaal. Maar wat hier natuurlijk dan ook helemaal op gaat is dat je zover kan gaan tot wat de scheids toelaat. En dat doen ze dan klaarblijkelijk perfect.

5 mei 2021 om 10:42

Grappig trouwens dat niemand het meer heeft over die schandalige schop van Kimpembe, onbegrijpelijk dat die weg kwam met slechts geel. Geen enkele intentie voor de bal, en met gestrekt been vol doorhalen. Dat zal de Franse media wel gemist hebben toevallig..

5 mei 2021 om 10:46

Beter op elkaar ingespeeld? Heb je de bank van City gezien dat is herbergt ongelofelijk veel kwaliteit. Guardiola heeft tot 2 maal toe zijn volledige verdediging gerenoveerd drie verschillende keepers aangeschaft. Gister vond ik ze ook nog eens volledig vanuit een gesloten verdediging spelen. Ik vond de counter geweldig mooi daar niet van maar was het van een andere trainer hadden we hier andere geluiden gehoord.

5 mei 2021 om 11:58

@Vialuna Ik heb nog nooit een counter ploeg zo hoog druk zien zetten.... Het was collectief drukzetten, PSG vertragen waardoor de rest kon aansluiten en de verdediging weer georganiseerd kon worden. Zeker dat ze goed op elkaar in zijn gespeeld. Als collectief staat er een ploeg dat wedstrijden wint en in de PL records heeft verbroken. Niet omdat ze een superster hebben die het verschil in zijn eentje maakt, maar juist vanwege het collectief aangevuld door het talent dat ze hebben. Het zijn ook niet allemaal goden bij City. Zinchenko, Stones, Walker, Rodri, Jesus. Aguero is op. Allemaal jongens die regelmatig worden uitgemaakt voor matige spelers. Ze schakelen PSG zelfs uit zonder spits door de wedstrijd als collectief te domineren. Zeker in deze returnmatch hebben ze het collectief ijzersterk gedaan. Wat je zegt over de verdediging klopt overigens niet. Het enige wat is gebeurd is dat City alle spelers die wilden vertrekken heeft vervangen. In de zomer van 2017 hadden ze letterlijk 0 backs nadat ze de oudste selectie van de CL hadden met o.a. Clichy, Kolarov, Zabaleta, Sagna en Demichelis achterin. Daarna vertrokken Kompany en Otamendi nog vanwege dezelfde reden en die zijn dan ook vervangen door Ruben Dias en Ake.

5 mei 2021 om 10:17

Ik vind niet dat Fernandinho iets deed wat niet kan. Spelers zoeken vaak elkaar even op als de bal stil ligt, en lokken dan wat bij elkaar uit. Fernandinho heeft een soort gelijke wedstrijd gespeeld, zelfs minder erg, dan 2x Ballack tegen Barcelona in dienst van Chelsea. Continu randje gele kaart speelde hij. Ballack had wel zo een 20 overtredingen verricht, bij veel opstootjes betrokken, maar niemand had het na die 2x 90 minuten over Ballack, niemand over de onterecht afgekeurde goal van Henry tegen Chelsea in de eerste wedstrijd, niemand over de onterechte rode kaart aan Toure in Londen... Iedereen over de handsbal, aamgeschoten, van Barca. Fernandinho had zijn emoties perfect in bedwang. Deed niets onberekend, en zocht de grens op. En daarom is hij, zelfs op zijn leeftijd, een hele belangrijke kracht voor City.

5 mei 2021 om 10:24

Je hebt het over een fossiel van een Ballack en wedstrijden van 100 jaar geleden toen VAR niet bestond.

We hebben het over nu en we mogen best klagen over Fernandinho. Die man had 10 overtredingen gisteren gemaakt en geen enkele gele prent gekregen. Dat is terechte kritiek.

5 mei 2021 om 10:32

Fernandinho had imo minimaal geel moeten krijgen, minimaal. Hij duwt di Maria en gaat ook nog verhaal bij hem halen. Maar als ie aangepakt wordt gaat ie als een stervende zwaan naar de grond. Is dat niet wat iedereen zo irritant vindt aan Neymar? Waarom is het nu het anders? Verder had hij ook wat overtredingen die makkelijk een kaart had kunnen betekenen. Sommige spelers komen gewoon altijd goed weg. Het is natuurlijk fijn als je zo’n speler in je team hebt. Verder eens met je betoog. Voetbalfans zijn gewoon hypocrieten.

5 mei 2021 om 10:32

Nee hoor, als je 10 overtredingen op het randje maakt, en nergens over de schreef, betekent dit niet dat je geel moet krijgen. Er zijn veel spelers die goed op het randje weten te spelen. Dat is een absolute kwaliteit, zonder dat de frustratie uit je lichaamstaal en overtreding eruit springt. Fernandinho heeft gisteren een wereldpot gespeeld. Er wordt een vergelijking getrokken met een Melo, dat vind ik niet terecht. Melo is ook niet meer van deze tijd. Ik zou Melo eerder met een Pepe onder Mourinho vergelijken. Fernandinho gisteren moet je vergelijken met een Ballack in die wedstrijd, een prachtspeler, die precies wist hoever die moest gaan. Fossiel vind ik geen toegevoegde waarde hebben in dit gesprek. Var of geen var maakt geen ene moer uit. Fernandinho deed niets wat rood was, dus Var had niets te zeggen over Fer. Je haalt er allemaal dingen bij die er niet toedoen en lijkt alle nuances te missen, mag wel, maar vind niet dat je een punt hebt. Je slaat de plank steeds mis. Waar zit jouw frustratie eigenlijk?

5 mei 2021 om 10:39

Heb Fernandinho vaak genoeg bewuste elleboogstoot zien geven. Dat heeft niks te maken met op het randje spelen. Maar wat ik zei; sommige spelers komen gew goed weg. En zo’n speler wil je gew in je team, want hij kan ook geweldig voetballen. Gister was hij voetballend goed en dat is waar ja. Maar dat was mn punt niet.

5 mei 2021 om 10:44

Op het randje kunnen spelen, is zeker een kwaliteit. Echter wat je zegt over ‘10 kleine overtredingen betekent niet per se een gele kaart’ klopt overduidelijk niet. Zo een overtredingen reeks hoort cumulatief bekeken te worden. Op een gegeven moment raakt de koek op en krijg je vanuit stapeleffect een kaart. Verder moet je je afvragen of je qua profiel nog wel meegaat / of geen ernstige gebreken hebt qua voetballende of verdedigende kwaliteiten als je 10 overtredingen moet maken om bij te benen (dit wat ik zeg, is buten Fernandinho om, maar in het algemeen).

5 mei 2021 om 10:46

@Blink Persoonlijk hou ik van spelers die ook de scheidsrechter bespelen. Ik vind het ook niet erg dat Neymar soms op de grond ligt. Het lastige bij hem is, is dat hij dit zo vaak doet, dat niemand meer weet is het echt, is het nep, is die geblesseerd, heeft die zichzelf geblesseerd. Soms gaat die daarin veel te ver en gaat dat ten koste van het vermaak in de wedstrijd. Je moet je momenten kiezen. Wanneer doe je zoiets, hoe zet je het in, wannneer? Van der Sar ging op het WK in 1998 bij Ortega een reactie uitlokken. Geen gele kaart voor Van der Sar, een terechte rode kaart voor Ortega. Oliedom. Fernandinho is een speler die in 9 van de 10 situaties zijn emoties goed in bedwang heeft. Hij doet er weinig theater bij, en hij zoekt de randjes op. Zijn spel valt niet op, irriteert de scheids niet. Hij is heel zuinig met zijn harde overtredingen, en heeft gisteren gewoon goed gelezen dat Di maria gefrustreerd was. En mogelijk speelde al wat die hele wedstrijd tussen die 2. Fernandinho gaat daarheen, loopt tegen hem aan, dat mag allemaal, en niemand had het geel gevonden, als Di Maria gewoon de bal had gepakt en had ingegooid (gebeurt zo vaak) . Dat deed die niet, ja, bizar dat je je zo laat uitlokken.

5 mei 2021 om 10:48

Probeer je hier je gelijk te halen over de schandalige optreden van de noorse scheidsrechter. Waar Chelsea van een 100% overwinning is bestolen. Heb je het over aangeschoten hands? Er waren drie duidelijke penalty momenten die wedstrijd. Om dan een parallel te maken naar Fernandinho en deze wedstrijd. Fernandinho had na 15 min al een gele kaart moeten hebben op een overtreding op Veratti.

5 mei 2021 om 10:57

@Bkokmaz Ik ging ervan uit dat het getal 10, bij wijze van spreken was. Gisteren heeft heel City 15 overtredingen verricht. 4 overtredingen waren door Fernandinho verricht. Allemaal lichte obstructies en niets vergeleken met de vuile overtredingen van PSG. Dus het hele getal 10 klopt niet, en als Captain vind ik dat je gewoon 4 lichte obstructies/overtredingen kunt maken zonder geel. Als je je verder beheerst opstelt. En dat deed hij. KDB heeft ook 4 overtredingen begaan, en die heeft wel een gele kaart gekregen.

5 mei 2021 om 11:01

@Vialuna Die Noorse scheidsrechter was idd schandalig, hij heeft Barca in de eerste helft door een struikelpartij van Anelka ten onrechte een heel helft met een man minder laten spelen. Nooit rood. De ploeg die benadeeld was over die 2 wedstrijden is Barca. En ik daag je hierin uit om samen die beide wedstrijden terug te zien. En dan wil ik van jou horen hoeveel gele kaarten Chelsea die 2 wedstrijden had meoten krijgen. Het is zo bizar dat iedereen zo massaal alle ratio over die tweeluik hadden verloren. Puur omdat de gunfactor naar Barca op was, ze waren te goed, en Hiddink op de bank zat bij Chelsea. Chelsea heeft zich kranig verzet. Hiddink deed het uitstekend. Maar had 2x de scheids mee. Op het einde gelukkig niet, want er was al zoveel in het nadeel van Barca gefloten.

5 mei 2021 om 11:29

Je snapt dat 4 overtredingen in een wedstrijd ervoor zorgt dat de tegenstander geen tempo kan maken en de intensiteit mist. Dat betekend dat je vier keer te laat bent en vier keer opnieuw moet beginnen.
Voetbal is geen basketbal waar het spel ieder keer stil gezet moet worden, vind 15 overtredingen in 90 min tijd best veel.

5 mei 2021 om 11:48

@Somagunner Zeg jij nu dat je helemaal geen overtredingen moet maken wanneer je te laat bent? En daarna zeg je dat het geen basketbal is? Als je helemaal. Geen duels aangaat dan heb je geen overtredingen. Maar in een duel kan het soms een overtreding worden. Bizar.. Soma. Als ik. Jouw tekst lees, 15 overtredingen zijn teveel? Nee hoor. PSG had er 12. Dit is zo een beetje gemiddeld. Wanneer je het over 20 overtredingen hebt dan spreek je van veel overtredingen. En zeker als het bijna allemaal duels zijn. Dus nergens iets naars. Je kan zo een keer de foul mee krijgen, de andere keer tegen. En zeker als je spelers soms probeert in te sluiten. Het is super professioneel gespeeld. Strategisch correct. Schone overtredingen. En ja, als team moet je er alles - binnen de regels - aan doen om het spel van de tegenstander te ontregelen. En dat je weer goed staat. City is tactisch en technisch als team heel sterk. Ze hebben niet de absolute wereldtop qua individuele spelers, maar als team klopten ze al een tijd op de deur, en ze hebben gisteren laten zien dat ze wel tot de absolute topploegen horen. Het spel van City heeft voldoende intensiteit, tenminste als de tegenstander wil voetballen. Er zullen altijd kansen over en weer zijn. Je kunt niet stellen dat je gisteren alleen geem goede voetbalwedstrijd hebt gezien. Er zat tempo in, strijd, mooie individuele acties, drama.. En goals. En dan is het te makkelijk om het op de scheids te gooien. Ik hoorde mensen zoals jij niet klagen toen Hiddink met Chelsea (20 geniepige overtredingen, tegen 7 overtredingen van Barca, en evenveel gele kaarten (Barca voor protesten)) in 2009 Barca bestreed. Dat waren veel meer overtredingen op het randje, en daar was sprake van een scheidsrechter die echt Chelsea (30procent balbezit) steeds in het zadel hielp, door haast niets te bestraffen. Dit was gisteren niet het geval. De scheids floot goed, op het einde door de emoties schermutselingen, maar in principe heeft hij geen invloed gehad op de uitslag.

5 mei 2021 om 12:39

Nu zit je puur te kijken naar het aantal overtredingen.
Waar City goed in is dat ze bij de omschakeling een overtreding maken waardoor de tegenstander niet echt kan counteren.
Daar moet je veel vaker geel voor trekken..
Dat je in een duel iets fouts doet dat kan.
En 15 overtredingen is gewoon erg veel en de eerste kaart wordt pas rond de 70e minuut getrokken voor City terwijl PSG er al één kreeg in de 22e minuut.

Dat jij het slim en tactisch een geweldige zet vind dat mag best maar het verdient zeker geen schoonheidsprijs en de arbiter moet het regelen dat het niet zo gauw gebeurd. Wordt soms moe dat een speler twee keer een overtreding maakt en dat een ander speler het weer doet.
En dat bal wegtrappen na een overtreding is ook een gele kaart waard.

5 mei 2021 om 17:52

@Somagunner Als de overtreding inneen duel gebeurt, licht is, kun je als scheids niet zomaar met gele kaarten smijten? De reden dat PSG snel in de weedstrijd geel krijgt is omdat hun overtredingen meer over de grens van het toegestane zijn. En daar staat een sanctie op. Je graaft naar iets wat er niet is. Citt speelde het spel volgens de regels, schoon, beheerst. Daar waar ze over de schreef gingen zijn ze bestraft. Ik raad je aan om de 2 wedstrijden van Barca - Chelsea nog eens na te kijken. Kijk maar hoevaak en hoe vervelend de overtredingen van Chelsea waren. Ze gingen veel meer over de grens en waren continu bezig de tempo uit de opbouw van Barca te halen. De overtredingen van Chelsea waren bovendien vaker net over de grens. Dus die brachten ook schade aan de spelers van Barca. Niemand hier die de 180 minuten saboteren van Chelsea (met over 2 wedstrijden 29,5 procent balbezit) heeft bekritiseerd. Ik kan mij niet aan de gedachte onttrekken dat het je ergens dwars zit dat City in de finale van de CL zit. En dat zij mogelijk met hun goede beleid en spel misschien wel de volgende Engelse club worden die de CL gaat winnen, terwijl het bij Arsenal al een tijdje niet loopt. Er was niets af te dingen op de voetbalprestatie van City gisteren. Het had mensen zoals gesierd als men eens een keer ook de credits geeft aan een club die afgelopen jaren gemiddeld het beste voetbal heeft laten zien in de PL maar misschien ook in de wereld. Samen met Bayern.

Wat wordt er tegenwoordig moeilijk gedaan om wat woorden zeg. Kuipers die Fuck off zegt, Di Maria die hoerenjong zegt. Het verdiend niet de schoonheidsprijs maar ik zag gisteren veel ergere dingen op het veld dan dit.

Wat een stel jankerds psg en nu hield neymar zich nog redelijk rustig

Ik vond het voorafgaand dit duel lastig voor wie van de olieclubjes ik nou moest zijn. Een club die zoveel investeert als Psg of Manchester City kan bij mij op weinig respect leveren. Maar wat zijn die spelers van Parijs een stel engnekken zeg.. Als ze winnen extreem arrogant and stoer (zie de overwinning op Dortmund vorig jaar en bayern dit jaar) maar als ze verliezen allemaal huilen. Neymar, Verratti, di Maria, Herrera en als toppunt die Paredes. Die zouden ze echt preventief moeten opsluiten want die is volledig de weg kwijt.

Haha dit gaat toch helemaal nergens over. Wat een zielige clubje is dat PSG ook. Ontzettend snel beledigd, maar wel als een stelletje debielen aan het schoffelen gisteren. Dan ook nog proberen Kuijpers te schofferen die waarschijnlijk gewoon in voetbal taal tegen ze praat. Zelf reflectie is ver te zoeken.

Ik vind dat de uefa een onderzoek moet instellen, want als ik dit op het veld zeg dan krijg ik ook een schorsing van 4 wedstrijden.

Hoe is roôd zwaar gestraft? Hij trapt toch gewoon na?

5 mei 2021 om 10:50

In Nederland hebben we 4 van zulke momenten die niet met Rood bestraft werden vanwege de nieuwe regels. Notabene Kuipers spaarde een speler van Ajax met een soortgelijke overtreding met de hierboven genoemde lezing van de regel wijziging. Dus waarom geeft hij hem in de CL dan wel direct.

5 mei 2021 om 11:51

@vialuna Welke situatie met Kuipers en Akax doel je op? Kun je de wedstrijd doorgeven?

5 mei 2021 om 12:20

situatie lijkt het meest op PSV-Ajax waar zahavi aan spelbeders doet dus een bal opwippen en vervolgens staat Martinez ongeveer gelijk aan wat Di maria doet op de voet van Zahavi. Makkelie was daar de scheidsrechter en gaf geen rood niet eens geel. Dat moment van Kuipers was alweer van een jaar daarvoor Feyenoord Ajax.

5 mei 2021 om 18:16

@Vilauna Dank voor je voorbeeld van Makkelie. Die heb ik nog eens opgezocht. Ik vind dit een heel andere situatie. Di Maria stampt op de voet van fernandinho. Martinez liep naar de bal die Zahavi eerst omhoog wipte, Martinez loopt door wil de bal pakken, en Zahavi doet een snelle beweging die Martinez niet had verwacht door de bal dan in de draai te trappen. Martinez was daarop niet berekend. Ik vind dat de Media dit incident verkeerd heeft uitgelicht. Het is een feactie van een seconde, Martinez focust op de oogewipte bal, en zet zijn voet, Zahavi doet een plotselinge draai en komt tegelijk met de voet van Martinez bij dezelfde plek uit. Als je ook nr de lichaamstaal van Martinez kijkt, hij zoekt de bal, en draait zich direct weg doordat de bal weggeschopt wordt. Ik vind dat je de 2 situaties van alle nuance uitkleedt als je ze over een kam scheert. De situatie Ajax - Feyenoord onder Kuipers heb ik zo niet kunnen vinden. Dus als je mij het incident noemt, wie waren er betrokken, wil ik het wel opzoeken. Ik vond de stamp van Di Maria gisteren zonder meer een rode kaart. Voor mij was hierover geen twijfel. Als we dit allemaal in de toekomst normaal gaan vinden, dan is het einde zoek. Je gaat gewoon niet natrappen.

Scheidsrechters die non-native Engels zijn mogen best op cursus om zich beter te leren uitdrukken in het Engels. Fuck off krijg je geleerd van Hollywood en andere B-garnituur. Ik begrijp dat spelers echt strontvervelend voor je neus kunnen staan en het bloed onder de nagels kunnen halen. ‘Bugger off’ of ‘leave immediately please’ zijn betere uitdrukkingen. Dat spelers elkaar onderling uitschelden in welke taal dan ook vind ik oke, zolang het maar niet in het Engels, Nederlands of Duits racistisch is. In andere talen kunnen woorden een andere lading hebben en onterecht als racistisch worden geïnterpreteerd als men de woorden letterlijk vertaald naar het Engels. Voorbeeld is Spaans, met name hoe dit wordt gesproken in Zuid-Amerika.

Kuipers heeft het zo laten escaleren. Hij had ofwel allebei moeten wegsturen of allebei een gele kaart moeten geven.

Di Maria kan gewoon 2x rood krijgen, slaande beweging en bewust iemand raken. Niet zeuren maar gedragen. Al die spelers moeten eens stoppen te zeuren op de scheidsrechter en elkaar gaan corrigeren. Kleuterklas

Fernandinho werd gister 36, dat hij zo gelouterd en irritant is komt door z’n leeftijd. Vroeger stond hij op en speelde door. Nu is hij bijna een tweede coach. Hij staat ook altijd te coachen als hij warmloopt.(stilstaat) zijn genoeg beelden van haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC7940
3.AS Monaco7433
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder291
K. MbappéAanvaller2925
Pablo SarabiaMiddenvelder266
M. KeanAanvaller2512
K. NavasKeeper270
M. VerrattiMiddenvelder210
L. ParedesMiddenvelder201
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

229 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren