Pochettino zinspeelt op UEFA-onderzoek; Wenger uit kritiek richting Kuipers

Woensdag, 5 mei 2021 om 07:12Chris Meijer • Laatste update: 12:49

Björn Kuipers was dinsdagavond de gebeten hond bij Paris Saint-Germain na de uitschakeling in de halve finale van de Champions League door Manchester City. Ander Herrera zei na afloop dat de Nederlandse arbiter Leandro Paredes had uitgescholden, terwijl Marco Verratti zelf zegt te zijn beledigd. Leonardo, technisch directeur van PSG, noemt de beledigingen van Kuipers ‘zo duidelijk dat hij er verder niet op ingaat’, terwijl trainer Mauricio Pochettino zinspeelt op een UEFA-onderzoek.

“Wij hebben het over de beledigingen van de scheidsrechter gehad. Het is zo duidelijk dat ik er verder niet op inga. Het is heel jammer. Ik denk dat er veel situaties waren die hij niet goed heeft aangepakt”, zegt Leonardo in gesprek met RMC Sport. Kuipers stuurde Ángel Di María met een rode kaart van het veld. Volgens Herrera zei Kuipers tegen Paredes ‘fuck off’, terwijl de leidsman tegen Verratti ‘fuck you’ zou hebben gezegd.

Bekijk hier het akkefietje tussen Fernandinho en Ángel Di Maria

Trainer Mauricio Pochettino hield zich na afloop enigszins op de vlakte. “Dit is wat de spelers zeggen dat er gebeurd is op het veld en als dat zo is, moet de UEFA misschien een onderzoek starten. Daarmee kunnen we het resultaat niet veranderen. We moeten ons focussen op de toekomst, het team voorbereiden om de laatste wedstrijden van het seizoen te verbeteren. De manier hoe we de twee wedstrijden tegen Manchester City hebben gedomineerd, geeft hoop richting de toekomst. Natuurlijk zijn de supporters teleurgesteld, dat geldt ook voor ons. Maar we hebben alles gegeven en ik ben daarom heel trots op de spelers.”

Zijn collega Josep Guardiola wordt na afloop gevraagd of PSG het hoofd verloor in de slotfase. “Het zijn echte winnaars, vorig jaar haalden ze de finale en normaal gesproken worden ze ieder jaar kampioen. Ze hebben tot het einde gevochten. Marco Verratti is een goed voorbeeld, maar ook Paredes en Neymar. We hebben goed moeten verdedigen en daardoor staan we nu in de finale van de Champions League”, stelt Guardiola. Riyad Mahrez zegt daarentegen dat PSG wél het hoofd verloor. "Ze begonnen te schoppen en na de rode kaart was het voor ons gemakkelijker."

Als het echter aan Arsène Wenger lag, was Manchester City de wedstrijd eveneens met tien man geëindigd. “PSG sloot beide wedstrijden met tien man af. Dus het herhaalt zich. Dat is een belangrijk aspect in topwedstrijden”, zo analyseert Wenger bij beIN Sports. In de heenwedstrijd ontving Idrissa Gueye een rode kaart. “Aan de andere kant kun je het gedrag van Fernandinho tijdens deze wedstrijd niet goedkeuren. Het is provocerend. Als je Di María van het veld stuurt, moet je Fernandinho ook wegsturen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door caykurrizespor)

Wat een slechte verliezers zijn ze bij PSG. En wat Wenger zegt slaat ook nergens op. Sinds wanneer krijgt een speler rood voor provoceren? Wat gewoon een gele kaart dan voor Fernandinho

5 mei 2021 om 07:34

Wat Fernandinho doet stelt niks voor als je het vergelijkt met een atletico van paar jaar terug, daar stonden 11 spelers die provoceren als ze voorstonden. Pochettino zegt dat ze 2 wedstrijden gedomineerd hebben maar city had, op de 1e helft in Parijs na geen kind aan psg

5 mei 2021 om 08:10

Eens, dat van Wenger slaat nergens op. Als er elke keer rood wordt gegeven als er geprovoceerd wordt, is de wedstrijd snel beëindigd want dan staan de clubs al snel met 7 man op het veld. Wat betreft wat Kuipers gezegd zou hebben: tja, ik neem dat met een korreltje zout. Zuid-Europeanen en Zuid-Amerikanen zijn vaak bloedfanatiek, wat ook vaak tot uiting komt in het slecht tegen je verlies kunnen.

5 mei 2021 om 08:54

Daarom alleen is het prachtig dat PSG eruit ligt. Zullen we dan ook een onderzoek instellen voor het bejegenen van de scheids, door als kip zonder kop met 5 man naar kuipers te lopen om te klagen.

Als Wenger over het provocerend gedrag van Fernandinho begint kan hij meteen zowat heel PSG erbij betrekken. Balletje in het gezicht gooien, klagen, smerige tackles etc.

Wat een intrieste bende daar in Parijs.

5 mei 2021 om 09:37

Heel blij dat PSG eruit ligt en wat een jankerds bij PSG. Als ze achterkomen beginnen ze te zeuren, klagen, piepen. Bij iedere overtreding staan er 3 a 4 spelers bij Kuipers te zeuren. Kuipers prima gefloten want dit was een hele lastige wedstrijd je moeten ogen voor en achter hebben! Hij is 1X gered door de VAR! Had wellicht nog een paar rode kaarten kunnen geven. Een Veratti, Peredes, Herrera wat een gigantische jankerds en slechte verliezers zijn dat zeg!

5 mei 2021 om 09:52

@peterwiggers, en wat te denken van die smerige trap van Danilo en de zeis van Kimpembe in de slotfase.
Werkelijk waar eens schoffering dit Psg. Zelden zo'n grote groep arrogante en egocentrische mannetjes bij elkaar gezien.

5 mei 2021 om 11:33

Woooow, maar ik heb me oprecht verbaasd dat die twee bouwvakkers er niet net rood af gingen! Bizarre overtredingen met 0% intentie de bal te spelen...

Ik vind het lastig. Bij PSG lopen heel veel acteurs rond die vooral bezig zijn met het aannaaien van kaarten voor de tegenstander en die vooral op alles en iedereen lopen te zeiken. Aan de andere kant bakte Kuipers er niet veel van met die handsballen die hij zogenaamd dacht te zien en de manier waarop hij de opstootjes benaderde. Of hij daadwerkelijk gescholden heeft, zal wel uit een eventueel onderzoek blijken. Alles wordt immers opgenomen. Volgens mij niks voor hem om te schelden.

5 mei 2021 om 08:25

Ach misschien moeten die jankerts van PSG niet bij elk overtreding als strontvliegen op Kuypers afstormen. Dat moeten ze echt uitbannen bij het Voetbal. In geen enkele andere sport zie je een volledig team op een scheidsrechter afvliegen. De groene kaart zoals bij hockey in het leven roepen, even 5 minuten langs de kant brommen als je weer eens op de scheids afvliegt. Die Herrera en Veratti staan ook altijd voorop om een beslissing van de scheids in twijfel te trekken.

5 mei 2021 om 10:02

Ik zei dit gister tijdens de wedstrijd al een keer mbt te snel naar de grond gaan/te overdreven vallen. Geef de scheids een middel om spelers te waarschuwen wanneer ze in zijn ogen te dramatisch zijn, dan ben je er denk ik binnen no time vanaf

5 mei 2021 om 08:45

Hij zou dus "fuck off" gezegd hebben volgens Herrera, die claimt dat als hij dat zou zeggen hij 3/4 potjes geschorst zou worden. Wat een onzin zeg. Bij het niet penalty moment in de 1e helft zegt Zinchenko denk ik zo'n 10x 'fuck off' tegen Kuipers, de grens en de vierde man en die stond na 90 min ook nog tussen de lijnen toch? Jankballen, niet normaal. Hoe durf je "een onderzoek" te vragen naar de scheidsrechter in zo'n situatie als je eigen ploeg de tegenstander meermaals dwars doormidden zaagt uit frustratie en je nog van geluk mag spreken dat je slechts een rode kaart krijgt. Vond Herrera en Verrati nog wel redelijk sympathieke spelers maar na gisteren mag dat hele PSG op Navas na die titelwat mij betreft ook nog verliezen.

Dat zijn me ook nog al teksten van Kuipers zeg! Fuck you / fuck off, het zal je maar gezegd worden. Ik kan me voorstellen dat Paredes en Verratti gisteravond nog huilend hun moeders hebben opgebeld en vannacht erg slecht hebben geslapen vanwege deze ultieme belediging van Kuipers. Dat er nog zoveel onrecht op de wereld bestaat, het is te schokkend voor woorden! Ik kan me voorstellen dat dit nog wel langere tijd een traumatische ervaring blijft voor Paredes en Verratti.

5 mei 2021 om 07:38

Ja je kan nu wel sarcastisch gaan lopen doen. Maar als Scheidsrechter hoor je toch niet zo te praten tegen de spelers ofwel? Zo'n Scheidsrechter moet gewoon de wedstrijd leiden en zich niet teveel bezig houden met wat de spelers ervan vinden. Een Scheidsrechter die woorden als Fuck you en Fuck off roept vind ik gewoon ongepast . En ik vind ook dat Kuipers (mocht dit waar zijn) ook geschorst moet worden. Als Scheidsrechter heb je een voorbeeld functie, en ben je de laatste die het hoofd moet verliezen. Het zijn inderdaad niet erg indrukwekkende teksten alleen met deze teksten ben je de boel alleen nog maar meer aan het provoceren als Scheidsrechter. Het is gewoon ongepast om te roepen, helemaal als arbiter .

5 mei 2021 om 07:42

Hou toch op joh, jij gaat zeker ook zeuren als de scheids ‘puta madre’ gaat zeggen maar de spelers mogen het wel? Wat vooral duidelijk is, is dat het bij PSG van directie tot spelers slechte verliezers zijn. Daar kunnen ze beter aan gaan werken, zodat ze sympathie kweken.

5 mei 2021 om 07:55

ik hoop dat de Uefa alle spelers van PSG gaat nakijken, of die niet iets vervelend hebben gezegd over/in de richting van de arbitrage. Dat het mag flink backfired voor ze. Wat een trieste club, dat als je de hele avond met zijn allen zo om de scheidsrechter heen staat te huilen als er weer eens iets gebeurd is en terecht uitgeschakeld bent, dat je dan nog gewoon het lef hebt om over dit soort onbenullige onzin te gaan beginnen. Dan ken je geen schaamte.

5 mei 2021 om 08:06

Dan moeten ze ook alles terug luisteren en iedereen die een dergelijke tekst gebruikt schorsen.

5 mei 2021 om 10:09

Ten eerste weet je helemaal niet of het waar is. Ten tweede zegt Veratti er voor het gemak maar niet bij wat hij tegen Kuipers gezegd heeft om hem zoiets te ontlokken. Bovendien is het bullshit om de voorbeeldfunctie alleen bij de scheidsrechter te leggen. Iedereen kan met smaak en fatsoen de normen van respect aanhouden; wat arbiters van spelers allemaal verbaal te slikken krijgen is niet minder erg dan hetgeen Kuipers hier zou hebben gezegd. En dan heb ik het nog niet eens over hoe ze elkaar verrot schelden, blesseren en kaarten aannaaien. Dus als een scheidsrechter eens iets in dezelfde taal terugzegt, moet je even grote jongen zijn en niet gelijk een huilie huilie opzetten. Man, wat onprofessioneel dit! En dan Wenger die vindt dat Fernandinho vanwege provocatie ook rood had moeten hebben. Die liep met Di María mee en stond een beetje in de weg, zonder hem aan te raken: je had je toch doodgelachen als een scheidsrechter hier iets zwaarders zou uitdelen dan geel?

Sowieso walg ik onderhand wel een beetje van die aanstellers in de internationale top. Slechte verliezers zijn het. PSG wil een UEFA-onderzoek nadat ze gewoon te zwak bleken voor Manchester City. Florentino Perez klaagt openlijk dat ze Mbappé en Haaland niet kunnen kopen in de huidige malaise van het voetbal... Donder lekker op met je first world problems zeg!

5 mei 2021 om 09:12

Het sneue is dat ik me dat nog daadwerkelijk kan inbeelden ook. Jammer dat er weinig coaches met genoeg ballen rondlopen om gewoon tegen de spelers en ook in de media heel kalm te zeggen dat het goede jongens zijn maar dat ze zich aanstellen, moeten focussen op hun eigen prestaties en de tranen moeten afvegen om dit weekend weer aan de bak te gaan en een blamage te voorkomen? Dat zou nog eens een fijne afwisseling zijn

5 mei 2021 om 10:03

Als kuijpers dat niet had gezegd was PSG gewoon door gegaan natuurlijk! stomme Kuijpers

Wat een triest team is dat PSG zeg, blij dat city door is. Roepen dat ze 2 wedstrijden gedomineerd hebben is nog het meest trieste, Er was zelfs een moment van 10 minuten dat city de druk zo hoog op psg had dat ze continue in eigen 16 naar de cornervlag en terug aan het voetballen waren terwijl ze achter stonden haha mooi om te zien.

De manier hoe we 2 wedstrijden hebben gedomineerd? Whut ?! Psg speelde een leuke eerste helft vorige week en dat was et. City kwam gister niet een keer in de problemen. Psg kopte een keer op de lat en Di Maria kreeg met geluk een bal in zijn voeten die hij naast een leeg doel schoot. Voor de rest heeft psg niks laten zien gister. Toch gek hoe de coach en Verratti de wedstrijd anders beleefden. Verratti zegt dat ze 70 minuten de betere waren..

5 mei 2021 om 07:28

Weet niet welke wedstrijd die hebben meegemaakt. De enige helft dat PSG veruit de betere was, was de 1e helft in Parijs. Verder een verschrikkelijk vervelend elftal dat continu loopt te janken. Vervolgens zich hierom druk maken, terwijl ze geluk hebben dat ze niet met 8 man geëindigd zijn.

5 mei 2021 om 07:30

@barca, van der Gijp verwoordde het wel goed gisteravond. Het is niet dat PSG echt weg is gespeeld en de spelers zullen echt het gevoel hebben gehad dat er meer te halen viel. 4-1 over twee wedstrijden vind ik persoonlijk ook wel behoorlijk geflatteerd, dus het sentiment snap ik wel. PSG is uiteindelijk te weinig effectief geweest, terwijl City aan een paar kansen genoeg heeft gehad. In Parijs hebben ze gewoon twee lucky goals gemaakt.

5 mei 2021 om 08:06

Psg had zeker meer kunnen brengen maar vond City, vooral gister, echt heer en meester. Ze hielden vaak de bal goed in de ploeg en konden lekker rond tikken. Daarnaast heeft City afgelopen jaren vaak geluk niet mee gehad dus denk dat voor Pep en City ook wel een keer lekker is dat zij geluk mee hebben.

5 mei 2021 om 08:40

Ze waren pas na de 2-0 en zeker de rode kaart echt duidelijk de betere naar mijn idee.

5 mei 2021 om 08:49

City was gister heer en meester. Geen kans weggegeven en in de counter meermaals gevaarlijk, ook zonder de rode kaart. Heb echt geen moment het idee gehad dat PSG gister ook maar iets zou kunnen halen. Maar @Lierse, jij vond vgm PSG überhaupt de betere gister afgaande op je andere reacties elders, ben wel benieuwd waarop je dat baseert?

5 mei 2021 om 09:13

De eerste helft was gewoon gelijkopgaand. En dan zit het weer wat mee voor City want zelf een bal op de lat tegenkrijgen dan een prachtige aanval, maar die valt toch ook gelukkig voor de voeten van Mahrez. City is verdiend door, maar om nu te zeggen dat ze heel dominant waren over beide partijen heen vind ik overdreven. Ze zijn wel natuurlijk gewoon verdiend door en na hun eerdere jaren met pech mocht het natuurlijk ook wel eens meezitten.

5 mei 2021 om 10:32

Oke, dacht dat je het in onverdiend vond dat City door was, excuses. Het zat inderdaad wel echt mee voor City in beide potjes en ik denk dat PSG zichzelf vooral in de eerste pot iets tekort heeft gedaan.

Voor mijn gevoel waren de Paris spelers vooral erg gefrustreerd. Kan me niet voorstellen dat Kuipers zich zulke woorden laat ontlokken. Onderzoek kan geen kwaad toch. Volgens mij wordt alle audio van de officials ook opgeslagen voor dit soort situaties.

5 mei 2021 om 07:36

Het is zoiets als flikker op. Niet heel schokkend. Zou liever een scheids hebben die een keer flikker op tegen me zou zeggen dan een scheids die me direct geel geeft voor zeuren. Die spelers kunnen er ook wel wat van, provoceren, zich laten vallen, zeuren.

Het zijn gewoon een stel jankerds die van Psg. Begonnen direct al met theatraal gedrag. Moeten ze hun kansen maar afmaken. City had daar over 2 wedstrijden wel geluk mee. City verdiend naar de finale

Kuipers zei wat iedereen die voor de tv zat gisteren dacht. Je moet ook tegen je verlies kunnen als sporter. Hij had van mij nog wel 2 rode kaarten mogen geven.

De mensen bij PSG zijn helemaal de weg kwijt nu ze zijn uitgeschakeld. 2 wedstrijden gedomineerd? Gedomineerd in irritante trekjes misschien, maar voetballend zeker niet. Daarnaast is Paredes uitgescholden met Fuck off? Als dat al uitschelden is had Zinchencko bij het var moment al rood moeten hebben want die zei het constant. Je moet gewoon niet zo kapot irritant de heletijd in discussie gaan met de scheids. Kwaliteit genoeg in dat team, maar ze werken zichzelf altijd tegen op de momenten dat ze moeten vlammen.

Lijkt wel alsof PSG een zondebok zoekt. Denk dat ze helemaal niet mogen klagen over Kuipers gisteren. Hij had ze zomaar 1 of 2 rode kaarten meer kunnen geven. Verder slaat het nergens op dat PSG zegt dat ze 2 wedstrijden dominant waren. Gisteren hadden ze de bal omdat Manchester City hem niet hoefde en daar zijn ze niet zo heel gevaarlijk uit geworden. Zo kan ik ook dominant zijn...

5 mei 2021 om 08:24

Ik snap wat PSG bedoeld. Ik vind zelf dat City verdiend door is; omdat ze beter omgingen met de kansen. En omdat ze goed hebben verdedigd. Maar als we de wedstrijd eerlijk analyseren dan moeten we realiseren dat PSG voor zeker 60 minuten beter was in Parijs. City had niks gecreëerd. PSG had de wedstrijd daar moeten beslissen. Maar hebben ze niet gedaan dus pech voor ze.

Toch een chaotische wedstrijd overall. Sommige overtredingen laten lopen, zoals die van Danilo.. die verdiende ook wel rood. Al met al zal de UEFA Kuipers even pauze geven bij topwedstrijden denk ik.

Iemand die zegt dat PSG heeft gedomineerd tevens City valt sowieso niet serieus te nemen. Dus wat moeten we dan met deze uitspraken. Een scheidsrechter hoort natuurlijk neutraal te zien maar als een scheidsrechter wordt 'gestraft' voor deze uitspraken moeten spelers ook voor soortgelijks zaken gestraft worden en dan blijft er weinig over. Kuipers floot goed en ik ben blij dat er eindelijk een scheidsrechter is die niet constant voor de stervende zwanen en acteurs van PSG fluit.

Als je dan eindelijk een scheidsrechter treft die niet trapt in die onzin van 'opvangen en gaan liggen', dan is het moeilijk te geloven dat deze scheids het juist heeft.

Zielig ploegje die weer gefrustreerd is dat het wederom niet gelukt is een CL te kopen. Uefa moet PSG zwaar straffen voor onsportief gedrag.

Precies wat Wenger zegt. Precies wat ik gister heb aangekaart over bijv Fernandinho. Maar voetbalfans zijn zooo hypocriet dat het niet meer grappig is, maar het stoort!

5 mei 2021 om 08:46

Ja ik begrijp het ook niet om eerlijk te zijn. Mensen hier zitten terecht dik te klagen over de overtreding van psg in de 2de helft, maar vergeten te vermelden dat fernandinho misschien 5-10 overtredingen heeft gemaakt gedurende de hele wedstrijd. Dat die zonder gele kaart de wedstrijd afmaakt is toch belachelijk...

5 mei 2021 om 10:49

Hij had geel moeten krijgen en van PSG meerderen rood, nogal een verschil. Kansloos hoe PSG als hyena’s op de scheidsrechter gingen bij alles.

5 mei 2021 om 11:43

Eens hoor, had zeker geel moeten hebben. Maar wat Wenger zegt is toch volledig bullshit? Een rode kaart voor Fernandinho voor wat er daar aan de zijlijn gebeurde zou echt waanzin zijn.

Als je gaat accepteren dat scheidsrechters dit zegt, dan moet je ook accepteren dat een speler dit zegt. Dat kan dus totaal niet door de beugel en daarmee is het vragen om respect voor arbiters direct verdwenen. Treed op tegen spelers dat fel reageert waardoor ze het niet doen, maar gaan schelden met fuck you of fuck off, dat is by far te ver, ook als je Kuipers bent.

5 mei 2021 om 08:27

Idd, of andersom. Als je Koeman kan schorsen voor “je bent me er eentje”, dan is een eventueel fuck you reden om een aantal duels te schorsen. Maatstaf “respect” moet wel twee kanten op werken.

5 mei 2021 om 09:28

Maar dan krijg je weer, net als Tannane dit seizoen met die rode kaart, dat scheidsrechters om moeten kunnen gaan emotie. Dan ben je weer de gepikeerde scheidsrechter die er niet mee om kan gaan. Respect hoort van twee kanten te komen maar dat is in het voetbal toch nooit het geval met scheidsrechters. Bij mijn plaatselijke voetbalclub is er een te kort aan scheidsrechters en ik snap ook niet waarom iemand in zijn vrije tijd zal gaan fluiten. Bij elke beslissing is er een commentaar. Zelfs bij uitballen kan je nog commentaar verwachten. Als je een verliezend speler of supporter hoort na de wedstrijd, gaat het ook al gauw over de scheidsrechter. 'wij waren vandaag misschien niet zo goed maar de scheidsrechter was ook niet best' Dus ja ik heb zelf niet echt het idee dat we nou echt respect voor een scheidsrechter hebben.

5 mei 2021 om 09:43

Scheidsrechters moet leren omgaan met emotie? Emotie kortstondig is mij geleerd. In 3 seconde moet je normaal kunnen doen en doe je dat niet, dan is er een straf. Als je dat niet doet, hoe ver moet je kunnen gaan?

Een scheidsrechter maakt of breekt een wedstrijd. Je moet uiteraard omgaan met kritiek en weerstand is logisch. Dat er te weinig scheidsrechters zijn is sneu maar inderdaad logisch. Jeugdspelers moeten verplicht voldoen aan een spelregelbewijs. Maar waarom worden senioren niet gevoed met omgaan met scheidsrechters. Daar moet de Knvb zich meer op richten en als dat in orde is dan zal er meer animo zijn.
Als je je beslissing goed verkoopt dan zal de weerstand lager zijn, daar moet je uiteraard wel voor getraind worden.

5 mei 2021 om 10:44

Tannane noemde de scheids toen meerdere malen mafkees en clown. Ik vond het terecht dat een scheidsrechter dan optreed maar er waren ook veel meningen dat een scheidsrechter zich ook beetje moet inleven in een speler. Emotie van de wedstrijd.

Volgens mij begint het met het accepteren dat scheidsrechters ook fouten maken of sommige dingen niet kunnen zien. Net zoals spelers dat doen. We accepteren makkelijker dat spelers een kans missen dan dat een scheidsrechter een twijfelachtige strafschop niet geeft.

Nu heb ik de slotfase van de wedstrijd gisteren met een half oog zitten kijken en het viel me op dat Pochetino bij alle ophef erg rustig bleef. Ik ken die man eigenlijk niet zo goed (sorry, ik ben liefhebber, maar echt alles volgen daar heb ik niet zo’n trek in), maar wat een verademing om te zien. Ook bij de kansloze 2-0 achterstand zag ik m geen debiele dingen doen, wat nog wel eens het geval kan zijn bij ontvlambare types als Mourinho, Simone, Klopp....het verder provocerende gedrag van spelers als Verratti en Neymar, lijkt me niet het gevolg van de manier van leiden van deze trainer. Is Pochetino in het algemeen zo’n rustige vent?

5 mei 2021 om 08:58

Pochetino is een zeer klasse coach hoor. Ik herinner me nog de chelsea-tottenham wedstrijd toen Leicester city kampioen werd. Er was ruzie tussen rose en william. Poch sprong ertussen om het gevecht te deëscaleren en aan het einde van de wedstrijd nogmaals grote ruzie waarbij hij zijn spelers stopte met trekken en sleuren. Dat kan misschien wel ook zijn grootste zwakte zijn ten op zichtte van die andere coaches. Dat die geen zeer nare kant heeft. Net zoals bij ole probeert die bijvoorbeeld de kameraden te zijn van de spelers.

5 mei 2021 om 11:33

T is toch wel een gewaardeerde coach, dus wat mij betreft respect als hij in die wereld zo durft te acteren.

Wat een stel kleuters zeg. Zou Kuipers dit echt gezegd hebben? Niet om het goed te praten, maar ik kan het me wel voorstellen. PSG is voor mij het minst sympathieke team van Europa en spelers als Paredes halen het bloed onder je nagels vandaan als scheidsrechter. Verder slaat de opmerking van Wenger kant noch wal, moet Neymar dan ook rood krijgen omdat hij altijd uitdaagt en doorrolt?

5 mei 2021 om 10:43

Als fernandinho geel had gekregen voor spelbederf provoceren of een van de smerige overtredingen in de eerste helft
Had de hele situatie met di Maria niet ontstaan, want dan liep ie tegen zijn tweede geel aan
En dat risico zal ie niet nemen (finale missen)
Kuipers is niet consequent

Mooiste voorbeeld van zijn fluitstijl is na dertig seconden ongeveer (phil foden)
Dat moet echt geel zijn maakt niets uit eerste minuut of laatste minuut
Danilo moest ook rood zijn btw ging totaal niet voor de bal

Spelbederf regeert tegenwoordig op de velden
Kijk maar eens hoe een vrije trap genomen wordt
Altijd een speler die ervoor gaat staan, de bal nog even wegtrapt
Of hoe scheidsrechters belaagd worden bij een normale beslissing
Zijn allemaal dingen waarvoor geel gegeven hoort te worden
Zolang scheidsrechter daar niets aan doen wordt het alleen maar erger
Enige scheidsrechter die die regel nageleefd heeft gaf paar jaar terug 13 gele kaarten in de Europa league, waarvan negen in de eerste helft, tweede helft werd ie niet meer belaagd bij elke beslissing
Was een Turkse scheidsrechter
Ik ben ervoor dat hij elke wedstrijd moet fluiten

Volgende keer gewoon die goeie Spaanse scheidsrechter sturen. De manier waarop Kuiper omging met de PSG spelers heb ik respect voor. Ze mogen die spelers wel beboeten voor hun gedrag.

Wat een vreselijke Jankers zijn het ook! Bah! Hele slechte verliezers.. Bjorn heeft gewoon een goede wedstrijd gefloten, zij hebben over 2 wedstrijden gewoon gefaald. Een keer goed in de spiegel kijken, zou ze sieren.

Zodra de naam PSG er Staat is het al niet intresant meer. En geloof ik het hele verhaal ook niet. Niets aan die club is echt, is altijd de schuld van iemand anders. Laat PSG eerst iets aan respect afdwingen voordat je denkt een grote meneer te zijn.

“wij hebben het over de beledigingen van de scheidsrechter gehad. Het is zo duidelijk dat ik er verder niet op inga".

Blijkbaar wel, want het is nogal een dingetje. Logisch toch als je het bloed onder iemand zijn nagels vandaan haal, dat diegene een keer gaat zeggen "fuck off" of "fuck you".

Zelfs de coach gaat mee in dit kinderachtig gedoe. Gaat nergens over. Man up! Dik verloren. Vind het heel vreemd dat Poche zo reageert, zegt heel wat. Hij staat niet boven zijn spelers. Nee erger nog, gaat mee in deze onzin. Je spelers hebben het laten afweten joh! Maar agh, straks zal ie weer de baas Neymar ophemelen hoe geweldig hij wel niet is, agh!

Kuipers floot een geweldige match! PSG toont dat het slechte verliezers zijn en de rest is geschiedenis. Vanwege een Belg.

5 mei 2021 om 09:21

Meen je dat echt? Ik vond hem dra-ma-tisch. Heeft tig fouten gemaakt. Hij heeft de score naar mijn mening niet beïnvloed dus er is geen partij die zich bestolen kan voelen en het was een heel moeilijke wedstrijd om te fluiten maar dat veranderd nog niks aan zijn fouten. Fans hebben veel teveel de neiging om een prestatie van de scheids te beoordelen obv zijn evt invloed op het resultaat of de wedstrijd. Dat vind ik niet correct. Hij fluit een lachwekkende penalty (waar de var gelukkig ingrijpt), fluit onterecht hands op Foden op een zeer gevaarlijke plek, geeft verratti onterecht geel na een situatie met Foden die een fout zoekt en dan weer geen geel op een van de andere 12 instanties dat ie het wel verdient, Fernandinho komt a la Casemiro 95 minuten overal mee weg, Danilo beslist van een carrière als kapper te proberen en komt er mee weg etc etc. Sorry, ik weet dat Kuipers op vz relatief veel goede wil heeft en ik vind hem zelf een aangename, recht door zee en chille vent lijken om als ref te hebben. (Eentje die je gewoon af en toe fuck off durft zeggen en dat vind ikzelf alleen maar goed) maar na zoveel fouten krijg ik de woorden goede wedstrijd mijn strot niet uit.

5 mei 2021 om 11:38

Ik vond hem niet echt goed maar ook niet slecht. Het penalty moment. Ik denk dat hij op een signaal vam de grens afgaat, luisterd naar de Var, gaat kijken en keurt hem af. Dan doe je niets fout. Sterker nog, dan doe je het uitstekend. Verder had ie nog wat meer geel en rood kunnen geven idd.
Gewoon een OK wedstrijd maar niet foutloos.

Is het niet zo dat de geluidsverbinding tussen de scheidsrechters continue aanstaat en opgenomen wordt? Dan is Kuipers zijn onschuld (of schuld) snel bewezen.

5 mei 2021 om 09:20

Klopt, maar zijn die 2 dingen die hij heeft gezegd zo ontzettend erg? Die spelers lopen hem 90 minuten aan zijn kop te zeiken met van alles en nog wat. Is 'rot op' schelden?

Wat een stelletje kleuters zeg. Zelf altijd de hand voor de mond wanneer ze iets zeggen, en dan janken als een scheidsrechter fuck off en fuck you (wat ik niet eens als (uit)schelden zie) roept tegen spelers die constant aan het zeiken zijn tegen de scheids. Misschien moet de Uefa en Fifa maar eens gaan onderzoeken of het praten achter de hand niet bestraft kan worden.

De grootste fout van Kuipers is dat ie maar 1x rood gaf. Lijkt me niet dat psg daarover mag zeuren?

De enige fout die Kuipers heeft gemaakt is dat hij die 2de rode kaart op zak heeft gehouden!

PSG is er gisteravond nogal genadig vanaf gekomen. Wat liet die ploeg zich gaan en wat een slechte verliezers voetballen er in dat team. Dat de Uefa een onderzoek al gaan starten staat eigenlijk als vast, maar dan wel naar het gedrag van Psg. De Uefa pretendeert sportiviteit hoog in het vaandel te hebben staan. Tijd om een fikse geldboete op te leggen voor een team die het daar niet zo nauw mee neemt.

Ik ben benieuwd als een team de hele wedtrijd terugkijkt en het aantal keren dat een speler iets met 'fuck' zegt gaat tellen... Waar zou je dan op uitkomen? Bij ieder opstootje die ik gisteren zag denk ik niet dat er teksten tussen zaten als; Please stop being mean, I don't agree with your behavior, i beg to differ, je suis un croissant.

Manmanman wat een zeikerd. Ja laten we lekker de scheids beschuldigen. Maar Poch, als je zoals je zegt 2 wedstrijd hebt gedomineerd, waarom heb je niet 1x gewonnen. Als je zegt dat je 70% van de wedstrijd gisteren domineerde, waarom heb je dan 0 schoten op doel? Of geeft dat gewoon aan dat je over 2 wedstrijden tactisch bent overklast en dat je complete aanvalslinie faalde? Klinkt als een interessanter onderwerp. Ook leuke en in mijn ogen belangrijkere onderwerpen zijn dat je argentijnse middenvelder opeens randomly iemand begint te schoppen. Zoiets klinkt voor mij toch iets serieuzer. Of wat dacht je van die andere argentijn, die iemand bij zijn keel greep of je aanvalsleider die bal nooit afgaf en op het laatst nog een ontzettend smerige schwalbe maakte. Als ik PSG was zou ik me toch echt zorgen maken om andere dingen dan de scheids. Wat een stel troeftoeters, hopelijk winnen ze niks meer dit seizoen.

Ik zag Neymar weer de ene na de andere fopduik maken gisteravond. En die Fransen zijn gewoon schijnheilige jankerds. Kuipers was nog mild.

Omdat Di Maria rood kreeg voor een domme overtreding moet Fernandinho er ook maar af? Vanwege provoceren? Is Wenger wel helemaal goed bij z'n hoofd?

Het feit dat meerdere spelers bij PSG volledig in de vlekken schoten na de 2-0 is niemand anders dan henzelf aan te rekenen. Gebrek aan discipline en respect. En dan na afloop een lekker potje gaan staan janken over alles en iedereen. Wat een ballenploeg.

Nou ben ik zelf scheidsrechter op een bescheiden niveau. Maar het is wel grappig (maar tegelijk treurig) wat spelers allemaal wel mogen zeggen, en wat een scheidsrechter vooral niet mag zeggen in het kader van "het goede voorbeeld". Zo heb ik ook wel eens bij lezingen gezeten van Eredivisie scheidsrechters, die dan haarfijn uitleggen wat het gemiddelde communicatieniveau is tussen spelers onderling en scheidsrechter. En dat liegt er zeker niet om. Kortom, deze jongetjes van PSG moeten niet zo zeuren, je hebt gewoon verloren en zoek het vooral bij jezelf ipv Kuipers.

Kuipers floot gewoon uiterst matig. Dat van hij heeft zus of zo gezegd, dat moet je maar bewaren voor op het schoolplein met je vriendjes, dat is gewoon te belachelijk voor woorden dat je dat durft te roepen nadat je 150 minuten geen vuist kan maken tegen City. Maar een beetje goede scheids had Kimpembe er beslist met rood af moeten sturen.

PSG en vooral Pochettino willen de aandacht afleiden van hun falen
Afgezien van de eerste helft in Parijs presteerden ze ondermaats
Tuchel kreeg een mooi team in Frankrijk. Hij deed er niets mee en liet goede voetballers achter, zonder systeem
Pochettino heeft gefaald bij de Tottenham en maakt nu weer niets klaar. Ik begrijp niet waarom PSG hem nam

Begin gewoon eerst eens met de regel dat alleen de aanvoerder tegen de scheids mag praten. Je zal scheids zijn in dit duel zeg... 22 jankballen bij elkaar + nog de bank en coaches.
Dan ben je het even zat en zeg je fuck off... nou nou nou, wat zullen ze aangedaan zijn zeg.
Ik moet altijd denken aan die Neymar en ze foto op Instagram. Staat die met bokshandschoenen aan vet stoer te doen. Moet je die eens op het veld zien rollen.... wat ongelofelijk slecht zeg.

Ik had niks met dat Psg. Toen begonnen ze aardig te voetballen en keek ik er graag naar. Maar ik laat het komende tijd weer links liggen na gister, wat een verschrikkelijke jank ploeg.

Ik geloof nooit dat Kuipers zulke taal heeft gebruikt tgo spelers , trouwens normaal gezien wordt de hele wedstrijd de communicatie van de ref, ook naar zijn assistent en VAR opgenomen, dit kan dus simpel nagegaan worden....

Dat PSG belachelijk deed is juist maar dat Fernandinho 6 fouten maakt en geen kaart krijgt is raar. Zeker omdat Pep zijn teams altijd de counter attacks tegenhouden door kleine fouten die op het eerste zicht niet zwaar zijn maar als je zij blijft maken en opstapelen moet de scheids daar tegen optreden.

Wat een gejank en frustratie van Psg. Zullen we ook maar even vermelden dat ze de laatste 20 minuten echt gefrustreerd raakten en dat ze aan het einde blij mochten zijn dat ze nog met 10 man stonden?
Wat een houthakkers. Kimpembe die op het einde nog bijna de benen doorzaagde van een speler. Rood was daar ook op zijn plaats geweest.

Het zou de Uefa sieren om inderdaad een onderzoek in te stellen naar deze wedstrijd om er dan direct bij te vermelden dat als ze erachter komen dat Kuipers hier niets verkeerd doet en de beschuldigingen vals zijn PSG aan de beurt is.
Dan ook gelijk eventuele woorden tegen de scheids tegen het licht houden.

Kijken of PSG dan nog om een onderzoekt roept.

Er is altijd wel wat aan de hand wanneer Kuipers de leidsman is. Dit is niet de eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn. Ik kan mij nog een wedstrijd herinneren van een paar jaar terug van PSG tegen Chelsea volgens mij (kwartfinale CL) waarin hij Zlatan onterecht van het veld stuurde. Recenter, wedstrijd van Juve tegen Porto met die belachelijke pingel voor Porto.zo kan ik nog wel even doorgaan.

Hoeveel teams deze man wel niet benadeeld heeft is ongekend. Toch wordt hij telkens aangesteld. Voor mij 1 v/d slechtste scheidsrechters die er rondlopen momenteel.

Het begint met respect voor de scheids.... Als je thuis al verliest met 1-2 en dan uit nog een keer achterkomt met 2-0 en het zou dan aan de scheidsrechter liggen van de laatste wedstrijd... En wat Wenger zegt dat Fernandinho ook rood moet hebben, klopt niet als daar al een straf op zou staan is geel maar nooit Rood. En eerlijk is eerlijk als je di Maria een aantal wedstrijden hebt zien spelen met hoe geniepig hij zijn overtredingen maakt... Chapeau voor Kuijpers dat hij het ook direct goed zag

Lachen zeg: "70 minuten gedomineerd". PSG heeft "officieel" niet eens één maal op doel geschoten 🤭. Maar ja, wanneer PSG verliest, ligt het altijd aan anderen en nooit aan PSG zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC7940
3.AS Monaco7433
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder291
K. MbappéAanvaller2925
Pablo SarabiaMiddenvelder266
M. KeanAanvaller2512
K. NavasKeeper270
M. VerrattiMiddenvelder210
L. ParedesMiddenvelder201
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

30 fans
Laatste voetbalnieuws

UEFA-plan EK: Kuipers en Makkelie mogen Nederlands elftal fluiten

Het is niet ondenkbaar dat een wedstrijd van het Nederlands elftal op het komende EK wordt gefloten door Björn Kuipers of Danny Makkelie. De UEFA heeft donderdag speciale coronaregels opgesteld voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren