AS Roma slaat slag en haalt José Mourinho binnen

Dinsdag, 4 mei 2021 om 15:13Rian Rosendaal • Laatste update: 20:34

José Mourinho is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van AS Roma, zo brengt de Italiaanse club dinsdag naar buiten. De onlangs bij Tottenham Hotspur ontslagen coach is de opvolger van Paulo Fonseca, die bezig is aan zijn laatste weken als trainer in Rome. Dinsdagochtend werd bekendgemaakt dat de huidige Roma-trainer na afloop van dit seizoen vertrekt uit het Stadio Olimpico. Mourinho tekent een driejarig contract bij de halvefinalist in de Europa League.

"We vinden het echt geweldig dat José Mourinho binnenkort deel uitmaakt van de AS Roma-familie", jubelen clubpresident Dan Friedkin en vice-president Ryan Friedkin dinsdag in een gezamenlijk statement op de website van de Italianen. "Het is een geweldige kampioen die zich op elk niveau heeft bewezen als trainer. Met zijn waanzinnige leiderschapskwaliteiten en ruime ervaring zal José een hoop toevoegen aan ons ambitieuze project voor de komende jaren. Zijn aanstelling is een grote stap in het bouwen van een winnaarscultuur voor de lange termijn."

Mourinho is vooral dankbaar voor de kans die hem wordt geboden door AS Roma. "Mijn dank gaat uit naar de familie Friedkin om mij het vertrouwen te geven om deze club te mogen leiden. En om deel uit te maken van hun visie. Na enkele gesprekken met de eigenaren had ik gelijk door wat voor ambities ze hebben bij deze club. Die ambities komen precies overeen met die ambities die mij als trainer altijd hebben gemotiveerd. In de komende jaren willen we samen successen behalen voor deze club." Mourinho is daarnaast lovend over de Roma-aanhang. "Hun passie heeft mij overtuigd. Ik kan niet wachten op komend seizoen."

Mourinho beleefde eerder in Italië één van zijn meest succesvolle periodes als trainer. Met Internazionale veroverde de nieuwbakken Roma-coach namelijk de landstitel (tweemaal), Coppa Italia en als absoluut hoogtepunt de Champions League in 2010. In 2009 werd hij als coach van Inter uitgeroepen tot Wereldclubtrainer van het Jaar. Mourinho werd op maandag 19 april op straat gezet door Tottenham Hotspur, na een dienstverband van bijna anderhalf jaar.


Poll

Verstandige keuze van AS Roma?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

194 reacties (laatste reactie door piranha)

Huh deze had ik niet zien aankomen... Ik ben heel erg benieuwd hoe hij het gaat doen daar

4 mei 2021 om 15:26

Ik zou deze man een contract van 1 dag geven en ieder dag verlengen. Want straks wordt het weer niks en loopt hij weer weg met miljoenen. Mourinho lijkt eerder een verlies voor iedereen dan een winst. Zijn manier van spelen is al lang achterhaald en hij bakt echt weinig van. Plus hij is nooit echt een speler geweest dan kan je ook weinig van verwacht. Hij mocht ooit mee kijken bij Barca en vandaar ging hij verder. Heeft paar keer goed uitgepakt met zijn beton voetbal en daarna is hij speciale verliezer geworden.

4 mei 2021 om 15:29

@Souhail-p, Hiermee doe je hem echt te kort. De laatste jaren bakt hij er inderdaad weinig van maar deze man heeft zo extreem veel gewonnen, gaat gewoon de geschiedenis boeken in als een van de beste (en arrogantste 😉) coaches ooit.

4 mei 2021 om 15:44

hij teert natuurlijk nog steeds op zijn prestaties uit het verleden want het is nu al heel lang niks meer

4 mei 2021 om 15:45

Denk dat hij alleen in jouw geschiedenisboek als een van de beste coaches gaat staan. Presteert geen moer en laat clubs bekaaid en in puin achter.

4 mei 2021 om 16:04

Inter liet hij sterker achter dan toen hij begon, Real Madrid liet hij sterker achter dan hij begon, Chelsea liet hij 2x sterker achter dan toen hij begon, United liet hij sterker achter dan hij begon, en we moeten het nu maar zien met Tottenham. Hij heeft niet overal succes, maar hij is wel goed in het dode hout weghakken. Dus ik snap wel dat clubs eraan beginnen: als het werkt dan win je prijzen, als het niet werkt hou je er iig een betere selectie aan over.

4 mei 2021 om 16:10

Nou en toch ontslagen worden hoe zal dat komen. Teams die jij hebt genoemd halen een trainer binnen om prijzen te winnen. En hoog te eindigen en niet wie ze alleen sterker kan maken. Als je van 10de plaats naar 7de plaats dan heb je nog steeds geen ruk aan. Buiten Inter heeft hij echt weinig goeds laten zien. Misschien door zijn psychologie manieren van spelen een jaar presteren en daarna zakt hij verder weg. En ook overal waar hij prijzen heeft gewonnen niemand die over zijn spel praat of herinnert. Bus parkeren en hopen dat ie aan de ander kant valt.

4 mei 2021 om 16:12

Jij kijkt pas voetbal sinds 2015 neem ik aan? Met porto en inter bijna het onmogelijke gedaan en ook Real Madrid liet hij gewoon veel beter achter dan toen hij er toekwam.

4 mei 2021 om 16:15

Is nu al de tweede keer dat ik lees dat hij met Inter 'het onmogelijke' gedaan heeft... Sorry maar de CL winnen met een elftal waarin spelers als Julio Cesar, Lucio, Javier Zanetti, Cambiasso, Walter Samuel, Maicon , Sneijder, Eto'o, Milito,... spelen is toch geen 'onmogelijke' opdracht? Het is natuurlijk knap, dat wil ik niet gezegd hebben maar we gaan toch niet doen alsof hij met 11 houthakkers de CL gewonnen heeft.

4 mei 2021 om 16:20

Ben het met je eens dat hoe hij clubs achterlaat echt niet best is. Maar als je een balans opmaakt van de prijzen die hij (tot nu toe) heeft gewonnen komt hij in heel wat geschiedenisboeken voor. Ik vind hem ook erg vervelend alleen feit blijft dat hij nu al 25 bekers (waaronder 2 Cl's) heeft gewonnen. Om maar even iemand te noemen Sir Alex Ferguson heeft ook een periode van 8 jaar gehad waarin hij niets heeft gewonnen.

4 mei 2021 om 16:26

Ik durf met redelijk grote zekerheid te zeggen dat inter de komende 50 jaar niet nog eens een treble gaat winnen. En de drie jaar voor de CL-overwinning wisten ze niet eens de kwartfinale te behalen en het jaar na de CL-overwinning werden ze met 3-7 verslagen door Schalke in de kwartfinale.

4 mei 2021 om 16:34

Tja een treble... waar spreek je ook over? In de volledige historie van het voetbal zijn daar slechts 7 clubs in geslaagd...

4 mei 2021 om 16:36

Souhail, Ik ben ook geen grote fan van hem maar om nou te doen alsof hij geen grote trainer is haha. Volgens jou kan een simeone er dus ook weinig van. Die speelt namelijk ook betonvoetbal. Voetbal draait uiteindelijk om winnen en prijzen pakken. Van basten wordt er meer om herinnerd dat hij eruit vloog tegen rusland dan dat wij italie en frankrijk van de mat speelden onder zijn leiding. Conclusie: leuk voetbal is leuk maar het draait om de prijzen. Prijzen winnen is nou net iets waar hij goed in is (mourinho)

4 mei 2021 om 16:38

Is dat dan in de context van hun eerdere en latere resultaten niet bijna het onmogelijke?

4 mei 2021 om 16:43

@THenry_228 kijk voor de grap eens wat er allemaal weg ging bij Inter voor dat seizoen. Een waslijst. En overigens was Milito maar heeel even echt goed, kijk maar eens naar zijn statistieken. Wellicht leuk voor de liefhebber: de podcast Studio Socrates (op oa Spotify) heeft twee afleveringen gemaakt over dat team en geven daarbij een overzichtje van de situatie voor het seizoen (in- en uitgaande transfers) en het seizoen zelf. Erg leuk!

4 mei 2021 om 16:45

@ THenry_228 Of terwijl een zeer unieke prestatie die je zou kunnen beschrijven als het onmogelijke presteren...

4 mei 2021 om 16:59

@illmaestro: zoals je aangeeft waren sommige spelers uitzonderlijk goed dat jaar: Milito, Sneijder en Maicon om er 3 te noemen. Dit hebben dat niveau later in hun carrière zelfs niet meer benaderd. Het viel dat jaar ook allemaal op zijn plaats voor Inter.

En even voor alle duidelijkheid: ik heb het over de CL en niet de treble waarvan Lierse1997 spreekt (kijk mijn eerste post maar na waar ik trouwens enkel naar de CL verwijs). Als je er zelf zaken bij gaat halen waarnaar ik niet verwijs, is het moeilijk discussiëren natuurlijk...

Die treble dat was uiteraard iets uniek (waar ook nog maar 7 clubs in geslaagd zijn)

4 mei 2021 om 17:01

Ben er geen fan van maar onlangs paar jaar geleden opgezocht naar top coaches aller tijden en daar stond hij zeker in met zijn palmares. Los ervan vind ik het nog altijd een idioot.

4 mei 2021 om 17:02

@THenry, ik verwijs dan ook nergens naar de CL alleen en zeg trouwens gewoon BIJNA het onmogelijke.

4 mei 2021 om 17:04

Maar als we op basis van eerdere prestaties Mourinho als aan topcoach 'moeten' betitelen, dan moeten we hem toch op basis van zijn laatse jaren een matige coach noemen? Hij was erg goed maar is afgegleden. Zijn trucje lijkt uitgewerkt. Tenzij hij mijn ongelijk bewijst.

4 mei 2021 om 17:11

Toch ontslagen worden? Ja, dat overkomt bijna elke trainer. Hired to be fired hè. Uiteindelijk is Mourinho een heel succesvolle trainer

4 mei 2021 om 17:14

@THenry_228 Een hele oude Zanetti, een regelmatig blunderende keeper als Julio Cesar, een afgeserveerde Sneijder van Real, Eto'o die nooit op en daarna nooit meer op de flanken speelde, Milito die nooit zo goed was onder een andere coach, een Maicon die een jaar later werd vermorzeld door Bale. Inter was maar een tijdje wereldtop, en dat was onder Mourinho. Nu doen alsof die selectie top was zonder Mourinho slaat echt nergens op maat, en wat hij met Inter presteerde die hun absolute topspeler kwijtraakte aan Barca was gewoon ongekend. Dat nu naar beneden praatte is gewoon pure afgunst.

4 mei 2021 om 17:22

@thenry_228,

Inter is zowel daarvoor als daarna niet meer in de buurt geweest van het winnen van de Champions League. Wat Mourinho daar gedaan heeft is bijna net zo knap als toen hij hem won met Porto.. Volgde je het voetbal toen wel? Onder Mancini heeft Inter 0,0 bereikt in Europa!

4 mei 2021 om 18:14

@japie

Net zoals zoveel andere trainers teren op successen uit het verleden. En genoeg coaches die ook nooit iets bereikt hebben en zullen bereiken en wel gewoon clubs mogen blijven trainen.

Dan is Mourinho nog altijd veel beter dan de rest.

4 mei 2021 om 18:23

@japie Dat is toch je referentie, dat wat je in het verleden hebt bereikt?

4 mei 2021 om 19:09

Jij noemt nu een aantal Inter spelers op, maar geen enkele van die namen was echt absolute top. Wat hij met Inter heeft geflikt was gewoon fantastisch.

4 mei 2021 om 19:15

@Yeisoon Ik deel jouw mening echt niet. Etoo was nog steeds absolure top, Sneijder, Lucio, Samuel, Maicon, Millito, Zanetti +Cambiasso waren gewoon top top. Julio Cesar was Braz international en deed het heel erg goed. Het jaar erna waren ze op. Want een deel van de selectie had na een superlang seizoen, ook nog een redelijk lang WK. Logisch dat ve selectiespelers met pijntjes en fitheidsklachten liepen. Mourinho heeft het bij Inter zeker goed gedaan, maar hij had een wereldselectie. En.. Hij heeft natuurlijk megaveel mazzel gehad in de halve finale van de CL. Loepzuivere goal van Bojan afgekeurd. De enige reden dat het een prestatie was, is dat Mourinho Barca wist uit te schakelen. Mourinho, een bijzondere man. Heeft het voetbal veel schade aangericht. Maar heeft ook wat mooie momenten gebracht. Het lijkt erop dat de heilige vuur bij hem al een tijdje gedoofd is. De passie is er niet meer, wellicht vanwege de kritiek die hij naar zijn persoon en zijn acts kreeg. Hij gedraagt zich inmiddels beter, maar gaat niet meer tot het gaatje. Jammer dat hij nooit zijn intelligentie heeft willen gebruiken om ons een positief voetbalbeeld voor te schotelen.

4 mei 2021 om 20:22

De enige reden dat jij naar het leeuwendeel van die spelers kijkt als 'topspelers' is doordat ze de CL hebben gewonnen met Mourinho. Was dat niet gebeurt, dan was je de helft van de genoemde spelers alweer vergeten.

5 mei 2021 om 09:25

@patrickkluivert: Dan kijk je of nog maar n paar jaar voetbal of je trollt, zijn palmares liegen er niet om; was ooit een hele grote maar zijn formule is simpelweg uitgewerkt

4 mei 2021 om 15:27

Ik vind het wel een mooie match. De aandacht ligt daar toch vooral op Juve, Inter en Milan. Die druk leek hem in Engeland en Spanje echt parten te spelen. Bovendien kan het met Roma alleen maar beter worden en kom je met een goede verdedigende tactiek al ver in Italië.

4 mei 2021 om 15:37

In Italie wordt er best aanvallend gespeeld, verder ligt de aandacht in Engeland ook niet echt op de Spurs met alle respect.

4 mei 2021 om 15:49

Klopt, maar wel op Mourinho, die is een soort levende meme daar.

4 mei 2021 om 20:36

Is hij overal geweest toch?

Zag ik niet aankomen. Erg benieuwd of hij Roma in Italië weer op de rit kan krijgen!

4 mei 2021 om 19:14

Ik denk het niet. Presteert al jaren onder de verwachting. Maar komt toch altijd aan een leuke baan vanwege z'n naam. Ik ben bang dat die een slechte en dure keuze is van Roma.

4 mei 2021 om 19:19

Denk dat hij wel goed past bij Roma. Die hebben een paar zeer talentvolle verdedigers en een aantal zeer goede aanvallers.

Die wordt zoals elk manager bij Roma na een jaar de laan uit gestuurd.

4 mei 2021 om 15:18

Als hij wordt weg gestuurd dan wel met een dikke gevulde portemonnee.

4 mei 2021 om 15:19

Zeg daar maar eens nee tegen!

4 mei 2021 om 18:37

ze zijn nu al aan het sparen voor de afkoopsom.

4 mei 2021 om 15:25

Fonseca heeft gewoon zijn tweejarig contract mogen uitdienen ondanks al te best spel of resultaten. Zijn contract wordt alleen niet verlengd. Het is inmiddels minder instabiel dan voorheen.

4 mei 2021 om 15:38

Zo gaat dat de laatste jaren toch zo vaak bij Mourinho? Sleept eerst na een goed seizoen een prijs binnen. Vervolgens loopt het niet meer en wordt hij met 10+ mil de laan uitgestuurd.

4 mei 2021 om 15:52

Alleen hij neemt alleen iets meer geld mee , aan onslag vergoeding al 100 milj. meegenomen in de loop der jaren.

Heel mooi voor de Serie A zeg. Denk ook wel de competitie die het best bij Mourinho past. Hopelijk kan Mourinho Roma terug naar de top brengen. Ik vind het een mooie stap!

4 mei 2021 om 15:22

Dat dachten ze bij de Spurs en United ook. Op basis van zijn laatste klussen is er weinig hoop

4 mei 2021 om 15:37

Nouja er zit wel wat meer nuance hierin. Mourinho heeft bij beide clubs in het begin periode gewoon prima gedaan maar op een gegeven moment is het bergafwaarts gegaan wat gewoon de sfeer verpest.

Op dat moment kan Mourinho het namelijk gewoon niet goed managen.

4 mei 2021 om 15:38

Dat dacht niemand bij Spurs. Dat vond iedereen een hele vreemde keuze. Deze keuze past meer bij hem. Hier zie ik hem wel slagen

4 mei 2021 om 15:44

Rocket: "op een gegeven moment is het bergafwaarts gegaan wat gewoon de sfeer verpest." Dus je schrijft de goede periode toe aan Mourinho maar dat het minder gaat ligt niet aan hem? Dat is wel erg makkelijk. Ja, hij deed het een tijdje leuk maar veel te kort. Net als bij Man U heeft ie in de nationale competities niet aan de verwachtingen voldaan

4 mei 2021 om 16:18

@ Makallelele: dat is wat fanboys van Mourinho (en Mourinho zelf ook) nu eenmaal doen: de successen zijn (enkel en vooral) de verdienste van Mourinho, aan al de rest kan hij niets doen want dat is de fout van de spelers.

Makkelijk maar natuurlijk klinkklare onzin.

4 mei 2021 om 16:21

Kijk ff de All or Nothing docu op Amazon Prime van Spurs. Geeft mooi inkijkje in waarom Mourinho is aangetrokken.

4 mei 2021 om 16:28

Die ga ik niet kijken, maar zijn de doelstellingen ook behaald waarom Mou destijds aangetrokken is? Want dat zal niet voor prijzen geweest zijn..

4 mei 2021 om 16:43

Dat is inderdaad een leuke docu en hij komt verrassend sympathiek over. Echter heeft hij niet gebracht wat er van m werd verwacht. Daar mag je hem op afrekenen.

4 mei 2021 om 17:13

Ik vind dit wel een verschil. Roma is een club die tot leven gewekt moet worden om eindelijk weer eens haar potentie waar te maken. Denk dat Mourinho dan de ideale man is

4 mei 2021 om 15:28

Zo denk ik er ook over! Uitdagend, verassend en wie weet een uitstekende zet. Met Inter en AC Milan die de weg naar boven hebben gevonden hoop ik dat Roma de volgende grootmacht wordt. Met Atalanta als " leuk " ploegje, wordt de Serie A verdomd interessant.

4 mei 2021 om 15:50

Ik gok op 1 topseizoen en het seizoen erna ontslaan ze hem rond de kerst als Roma 14e staat.

Als het al kapot is kan je het niet erger maken zou je zeggen. Van beide kanten een onverwachte zet

Wow, niet zien aankomen. Kan wel eens een succes worden mits hij aankopen mag gaan doen!

Gelukkig, dit betekent dat de topclubs niet meer aan Mourinho gaan beginnen. Wat is deze gast een eikel de afgelopen jaren geweest met bijzonder slechte resultaten

De best mogelijke optie voor hemzelf denk ik. Roma, Juventus of Napoli waren imo de meest logische stap voor hem. Mourinho gaat het hopelijk goed doen in Italië en ik denk dat hij met de relatieve rust in de media er ook wat meer de tijd voor gaat krijgen dan in Engeland. Er bestaat in mijn hoofd geen enkele twijfel over de kwaliteiten die Mourinho heeft en ik hoop dan ook echt heel, heel erg dat hij het goed gaat doen bij AS Roma en dat hij hier wél de tijd en het budget krijgt om ergens aan te mogen bouwen!

4 mei 2021 om 15:21

Jij houdt echt van mourinho😂

4 mei 2021 om 15:26

Ik heb een aardige voorliefde voor de beste man ja, maar belangrijker: ik laat me vooral niet gek maken door de media om een hekel aan die man te krijgen..

4 mei 2021 om 15:29

@youri: die tijd moet je ook verdienen. Als hij, naar goede gewoonte, weer na enkele maanden zijn spelers publiek zal beginnen afvallen (want het is nooit Mourinho zijn fout uiteraard) dan kan het wel eens snel gedaan zijn met dat geduld want als de spelers je uitkotsen, dan houdt het natuurlijk op. Trouwens, als je Roma wat volgt dan zou je ook weten dat dit een moeilijke opdracht is. Ik lees ondertussen al vaker dat er bij Roma minder verwachtingen zijn maar dat is onjuist. Bij Roma zijn er (vanuit fans, volgers, pundits) net onrealistische verwachtingen, waarvoor Roma simpelweg de kwaliteiten niet heeft.

4 mei 2021 om 15:31

Gek maken door de media, of gewoon zelf beelden zien en er een mening over vormen? Omdat jij het geen man vindt met vervelende trekjes, dan hoeft dat toch niet meteen te betekenen dat andere mensen die dat wel vinden zich gek laten maken door de media?

4 mei 2021 om 15:35

Als er 1 iemand is die zich altijd gek laat maken door de media, dan is dat Mourinho wel. Daarnaast blijk jij alle actuele realiteit te zijn verloren als het gaat om Mourinho want hij is gewoon allesbehalve een top coach momenteel. Was dit zeker in zijn Porto, eerste Chelsea periode en inter tijd. Maar is dat allaaaaang niet meer. Dan hoef je hem niet af te vallen, maar je hebt het over kwaliteiten van Mourinho en die heeft hij niet meer. Dat is verleden tijd.

4 mei 2021 om 15:48

Doet de media dat of doet hij dat vooral zelf met zijn media optredens en spelopvatting? Hij heeft uiteraard een aantal uitzonderlijke prestaties op zijn CV, waarbij hij grote prijzen heeft gewonnen met weinig bijzonder materiaal. Echter de laatste 10 jaar heeft hij geen bijzondere prestaties meer geleverd en heeft hij zijn ploegen afgrijselijk lelijk voetbal laten spelen.

4 mei 2021 om 15:59

@weef: Met weinig bijzonder materiaal???? Hallo? Heb je die ploegen als eens bekeken? Het is niet dat hij met ADO Den Haag de CL wist te winnen hoor. FC Porto: Baia, Paulo Ferreira, Deco, Jorge Costa, Maniche, Ricardo Carvalho, Costinha,... Inter Milaan: Julio Cesar, Lucio, Walter Samuel, Maicon, Zanetti, Cambiasso,sneijder, Eto'o, Milito Sorry maar als je dat 'weinig' bijzonder materiaal vind, raad ik je aan een andere sport te gaan volgen.

4 mei 2021 om 16:30

Dus door zijn spelopvatting en omdat hij een spelletje kan spelen met de media is de massa haat die hij krijgt te rechtvaardigen? Ik kijk dit spelletje al lang genoeg en ik ben al lang genoeg actief op dit forum om te weten dat dit niet iets is van de laatste jaren, zeker in Nederland niet.. Mourinho heeft het ooit aangedurfd om wat terug te zeggen tegen koning keizer admiraal Cruijff nadat hij zich bijzonder respectloos over hem uit liet en sindsdien is de kruistocht tegen Mourinho hier in Nederland op volle toeren geraakt.

Hij heeft de laatste jaren nog wel degelijk bijzondere prestaties behaald met onder anderen een Europa League voor United, een tweede plaats met een heel, heel matig elftal en een kampioenschap met Chelsea in een tijd dat Abramovich (te) weinig durfde te investeren en we daardoor een selectie hebben/hadden die volledig uit balans was.

4 mei 2021 om 16:41

Haha laat ze maar lullen joh. Dat jij mourinho nog verdedigd ook. Wikipedia zegt genoeg😂 Absolute topcoach die inderdaad eigenlijk overal gepresteerd heeft. Tottenham wat minder maar daar valt ook geen eer te behalen. Desondanks had hij ze nog misschien de league cup bezorgd dit jaar, zullen het nooit weten

4 mei 2021 om 17:08

Zijn 2e termijn bij chelsea stond er echt wel een topselectie hoor met courtois, fabregas en Costa erbij. Vele malen sterker dan het team van nu iig. Dat je daarmee het 2e jaar 9e staat is best wel schandalig.

4 mei 2021 om 17:19

In het tweede jaar werd hij met dat elftal kampioen. Een selectie die tot het uiterste uitgeput moest worden om dat te behalen. Hij speelde in zijn eerste jaar tot de laatste dag mee om de titel, iets wat daarvoor in 2010 voor het laatst gelukt was. Mourinho verdiende steun in de zomer van 2015, niet Baba Rahmann, Djiolobotji en Pedro.. De Chelsea hierarchie deed wat de Chelsea hierarchie altijd doet als we kampioen zijn en dat is verslonzen.. Diezelfde steun bleef uit bij Ancelotti en Conte met als gevolg dat ook zij een jaar na hun kampioenschappen konden vertrekken..

4 mei 2021 om 17:25

ThenryIk las dit tipic door en voel bijna jouw tranen over t scherm vloeien. Wat zit de frustratie diep zeg... Na die 6 0 op t jubileum van Wenger is er een aardige rode lap bij Arsenalfans bij de naam Mourinho..Ik vind dat riedeltje van dat hij de spelers alleen de schuld geeft ook zo n mooie. Letterlijk heeft hij de verantwoordelijk op zich genomen na verliezen. Alleen al 1 voorbeeld: na Dinamo Zagreb. Maar iets zegt me dat mn hele betoog verspilde moeite is. De volgende topic zul je de exact zelfde onzin verkondigen.Veel succes met je frustraties handelen verder!

4 mei 2021 om 17:55

Ik bedoelde het 3e seizoen idd. Maar ik vind dat eerder een tekortkoming van mourinho zelf. Het team van toen had juist de goede leeftijd tussen 25-30 voor de grote namen met enkele oudere spelers. Mourinho stelt overal teleur na een titel te halen houdt het nergens langer dan 3 jaar vol. Dan mag hij de schuld ook wel bij zichzelf zoeken vind ik. Zie een Zidane die met dezelfde selectie zonder Ronaldo nog weet te presteren.

4 mei 2021 om 20:03

Natuurlijk is hij niet foutloos, maar er zijn wel bepaalde factoren waar hij weinig controle over heeft. Mourinho kon er weinig aan doen dat Hazard, Fabregas en Costa volgevreten en te zwaar terug kwamen van vakantie, hij kon er weinig aan doen dat Costa besloten had dat hij Londen geen leuke stad vond om te wonen en dat hij alweer wilde vertrekken, hij had weinig controle over de schrikbarende terugval in Ivanovic’s fysieke gezondheid en zo waren er nog wel meer factoren.. Het is algemeen bekend dat Mourinho zijn team in de zomer van 2015 teveel vertrouwde. Zij hebben dat vertrouwen beschaamd en daar heeft hij voor betaald met zijn baan en goede naam..

4 mei 2021 om 15:25

Rust in de media? Paparazzo is niet voor niets een wereldwijd begrip.....

4 mei 2021 om 16:31

Yoeri, je bent een ongebreidelde romanticus. Mou en bouwen...wanneer heb je hem ooit iets zien bouwen? Eerste seizoen zoeken, tweede seizoen meestal een prijs winnen -behalve bij Spurs uiteraard- en derde seizoen met een hoop trammelant de deur uit. Rinse and repeat, dat gaat nu echt niet anders zijn.

4 mei 2021 om 17:15

Bij Porto, Inter, Chelsea en Real heeft hij elftallen gebouwd. Bij Chelsea en Real hebben de managers daarna nog jarenlang de vruchten mogen plukken. Of vind jij het elftal wat in 2012 de CL won heel anders het laatste team van Mourinho? Op Torres, Ramires en Ivanovic na waren alle grote spelers al uit Mourinho's tijd. Real was voor Mourinho jarenlang niet eens tot de kwartfinale gekomen! Na Mourinho, niets dan succes!

Bij zijn terugkeer bij Chelsea en bij United heeft hij die steun in de transfermarkt nooit gehad. Mourinho verkocht bij Inter Ibrahimovic. Denk je dat ze bij Inter niet gedacht hebben dat hij gek was? Of toen hij tegen Abramovich zei dat hij Drogba wilde hebben in plaats van Fernando Torres of Shevchenko? Maar zij vertrouwden hem toen. Dat vertrouwen heeft hij nu al veel te lang niet gehad!

Als Mourinho het vertrouwen krijgt van het bestuur dan kan hij eindelijk weer de spelers aantrekken die hij hebben wil. Niet de showpony's zoals Pogba of Dele Alli, maar meer spelers zoals Hojberg, Son of Kane die voor Mourinho wilden spelen..

4 mei 2021 om 17:28

Dat je de moeite neemt jph. Denk je nu echt dat hij dit gaat lezen? Als Inter instort na zn vertrekt, is het Mourinho s schuld. Als Real de cl wint direct na zn vertrek, twrwijl ze in de 8 jaar daarvoor niks presteerden, is het door de magische kunsten van opvolger.

4 mei 2021 om 17:58

relatieve rust in de media? ji volgt duidelijk de serie a niet.
trainers worden bij wanprestaties volledig gefileerd in dat land nog meer dan in engeland hoor. italiaanse sportjournalisten zijn doorgaand uitstekende tactici zelf en leggen bij slechte resultaten elke beslissing onder een microspcope waartegen je dan mag verantwoorden

4 mei 2021 om 18:38

Italiaanse kranten is dagelijkse kost voor mij. Mijn vader stuurt elke dag nog heel trouw de Gazetta naar me door. Maar laten we eerlijk zijn: Dat is beter dan de Engelse media waar je de ene ex-voetballer na de andere krijgt die gebaseerd op weinig en niks vooral onderbuikgevoelens uitspuwen. Het beste voorbeeld zijn Chris Sutton, Paul Scholes en Joey Barton. Stuk voor stuk hele domme, typisch Engelse analisten/radiomakers die maar roepen en roepen en vooral vaak roepen wat de luisteraars willen horen. Geef mij dan maar de mensen die verstand van zaken hebben, daar valt beter mee te praten dan met mensen populair lopen te doen..

4 mei 2021 om 19:08

Als hij al zn ontslag premies gebruikt, heeft hij genoeg budget in ieder geval. Maar gok dat hij weer rap op straat staat met weer n zak geld

Mourinho zakt zo langzaam af naar clubs die nooit wat winnen. Maar goed, zal weer een goede afkoopsom zijn als hij straks weer wordt ontslagen.

Wauw, die zag ik niet aankomen. Gezien de stand van zaken binnen de club kan Mourinho het eigenlijk alleen maar beter doen. Het feit dat AS Roma zich naar de halve finale EL heeft gemazzeld daarbuiten gelaten. Wordt allereerst zaak dat ze de verdediging op orde krijgen lijkt me.

Wat oke, die zag ik niet aankomen. Verder voelt Mourinho toch wel een beetje als vergane glorie, maar als hij ergens past dan is het in Italie. Echter is het bij Roma toch wel een hele kluif omdat het materieel gewoon een stuk minder is dan bij de echte top in Italie.

Zal me niks verbazen als dit een succes gaat worden, logisch stapje terug voor Mourinho maar die competitie ligt hem wel. Veel minder kan hij het toch niet doen.

Ik denk dat dit een goede connectie is. Mourinho niet met een ploeg die meedoet om het kampioenschap en zo zijn eigen spel kan spelen, verwachtingen niet al te hoog zijn en resultaatgericht voetbal gaat spelen. Verder zie ik in Roma een club waarvan verwacht wordt dat ze beter gaan presteren en met Mourinho hiervoor een meester hebben aangetrokken.

Past bij hem goed maar heeft nu veel concurrentie daar met inter,acmilan,juve,atalanta,napoli,lazio wordt moeilijk om daar prijzen te pakken

Roma stond de laatste jaren bekend om het aanvallende spel. Halen ze Mourinho. Waar baseren clubs toch soms hun beleid op aan?

En Mou heeft zijn volgende klusje. Ben benieuwd naar zijn ontslagpremie. Dit moet je als AS Roma toch niet willen? Wordt tegenwoordig overal ontslagen en presteert totaal niet. Wanhoopsdaad van een club met slecht beleid.

Goede zet van AS Roma. Het zou wat zijn als ze aankomend seizoen meteen kampioen worden. :P

4 mei 2021 om 15:32

Mja, zoals hij bij de Spurs ging doen zeker...

4 mei 2021 om 16:28

Dat heeft hij nooit gezegd. En met dat materiaal behalve de voorhoede word je ook geen kampioen van Engeland.. komop zeg.

4 mei 2021 om 16:32

Mou zelf heeft dat idd nooit gezegd. Een paar fans hier op vz daarentegen...

Wow, hoe is dat gebeurd, hij kan niet zonder ook. had gedacht dat hij een jaartje zou gaan chillen, beetje analist spelen ouzo, misschien PT overnemen na een mislukt EK. OK Roma met een shit budget gaan coachen tegen Inter en Juve. Vrij kansloos lijkt me maar opzicht een mooie club. Karsdorp kan zijn koffers gaan pakken.

4 mei 2021 om 16:54

Heeft Mourinho iets tegen Karsdorp dan?

5 mei 2021 om 21:51

Tegen jonge NL spelers in het algemeen. Hij vind ze altijd technisch goed, maar tactisch dom, is een bekend verhaal. Sneijder was een droomspeler voor hem maar noem mij nog eens een Nederlander die hij regelmatig opstelde in zijn teams? Robben was meestal geblesseerd in Chelsea en Bergwijn stelde hij even op maar die zat al lang op de tribune voordat Mou de deur bij Spurs achter zich dichttrok.

Verrassend natuurlijk en ik ben heel benieuwd wat hem dan is geboden dat hij hier op ingaat want het kan ook zomaar zo zijn dat er komende zomer nog veel meer stoeltjes vrij komen ook bij grotere clubs.

Er zal de komende zomer dan wel flink geïnvesteerd gaan worden maar ik hoop toch wel dat de weg met de talenten die nu is ingeslagen dezelfde blijft al heb ik daar een hard hoofd in met Mourinho.

Het is een grote naam die eigenlijk altijd wel garant staat voor succes maar ik ben vooral benieuwd naar de invulling.

4 mei 2021 om 16:24

Garant voor succes? Blijf het een knap staaltje werk vinden wat voor een plekken hij elke keer weer wordt aangesteld. Want als je naar kritiek vanuit spelersgroepen, behaalde successen en afkoopsommen contract kijkt, dan denk je wel drie keer na voordat je hem aanstelt. Vanuit optiek Mourinho is dit één van de beste clubs om te gaan managen.

4 mei 2021 om 16:55

Beetje kort door de bocht dit wel. Bedoel als je al die topspelers over Mourinho hoort praten dan is iedereen eigenlijk lovend. De spelers die hem niks vonden dat waren ook vaak de spelers die onder hem geen kansen kregen.

Hij is inderdaad een garantie voor succes want overal waar die kwam op Spurs na heeft die prijzen gewonnen. Hij heeft Spurs uiteindelijk vanuit een onmogelijke positie toch de Europa League in gekregen, won bij United ook direct prijzen en Chelsea werd bij zijn terugkeer ook direct weer kampioen. Je kan niet ontkennen dat hij dus altijd overal wel presteert maar je kan je twijfels uitspreken of hij nu wel bij Roma past en zeker als je voor de lange termijn kiest.

5 mei 2021 om 11:36

Ja spelers managen die met je weglopen is makkelijk. Volgens mij is het de kunst om de hele groep er bij te houden, en daar is Mourinho duidelijk geen ster in. Je kan toch niet ontkennen dat Manchester United onder Mourinho slecht was? Dit zijn clubs die altijd strijden om de prijzen. Of er nou een Solskjaer of Villas Boas voor de groep staat, het spelersmateriaal is te goed om niet om de bovenste plekken mee te doen.

4 mei 2021 om 16:56

Mourimho heeft een grote naam en een grote geschiedenis maar vandaag de dag is het allemaal toch wel matig, denk niet dat de grotere clubs bij hem gaan uitkomen. Hij moet zich toch wel een beetje opnieuw bewijzen. Denk alleen niet dat dat bij Roma gaat lukken, daar valt geen eer te behalen. Het beste wat je kan doen is CL halen en alles daaronder heb je gefaald.

Dit is goed nieuws voor de Spurs lijkt me. Of zit er een clausule in zijn contract waardoor hij ongeacht het vinden van een nieuwe werkgever de resterende tijd van zijn contract krijgt uitbetaald?

4 mei 2021 om 15:28

Ontslaan is ontslaan. Roma heeft zijn contract niet afgekocht bij Spurs. Dat hebben ze zelf al gedaan. En dus wordt dit gewoon een duur grapje voor Tottenham en gaat Mourinho dubbel cashen de komende jaren.

4 mei 2021 om 15:33

Ik kan me herinneren dat er in het verleden wel eens ontslagen trainers waren die bij een nieuw dienstverband geen aanspraak meer konden maken op het dan nog resterende deel. Vroeg me af of dat hier ook speelt. Ligt er aan wat er in het contract staat lijkt me.

4 mei 2021 om 16:33

Klopt helemaal, hetzelfde had Spurs bij Poch gedaan dus ik neem aan nu bij Mou ook weer, want dat kan je Levy wel toevertrouwen.

4 mei 2021 om 16:54

Dit is bevestigd in een artikel eerder op VZ. Mourinho is officieel met ‘gardening leave’, wat inhoudt dat hij wordt doorbetaald tot het moment dat het contract afloopt óf hij een nieuwe baan vindt. In dit geval is het laatste van kracht.

4 mei 2021 om 23:01

Aha. Dat wist ik niet! Slimme clausule, nooit van iets dergelijks gehoord. Handig gedaan door Tottenham, dat scheelt ze weer een bak geld.

Defensief voetbal, benieuwd hoe hij het daar gaat doen. En wat zijn ontslag vergoeding isðÿ¤£.

Ze haddne beter voor Bosz kunnen gaan. In Italië is het toch voor een grote club makkelijker om mooi voetbal te spelen dan in Duitsland, met al die lopers

Dit is toch een verrassing. Dit zou toch zomaar een gouden combinatie kunnen zijn. Het ietwat meer verdedigend en conservatiever georienteerde Italie. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat dit wat gaat worden. De speelstijl is Mourinho op het lijf geschreven en met zijn tactische vernuft is hij denk ik in staat om heel wat te bereiken. Ik laat mij verrassen.

Van Chelsea, Inter, Real Madrid, en United, naar Spurs en Roma. We kunnen denk ik wel stellen dat de carriere van Mourinho bergafwaarts gegaan is. Ben benieuwd hoeveel ontslagpremie Mendes nu weer eruit heeft getrokken.

Toch bijzonder dat hij elke keer weer een baan bij een grote club krijgt aangeboden. Zijn laatste echt succesvolle periode ligt toch echt al een tijdje achter hem.

Wauw! Super onverwachts, Maar echt heel leuk dit!

Een club als Roma en de Italiaanse competitie past ook beter bij Mourinho op dit moment. Niemand zal zeiken daar om de speelstijl. Goeie boost voor de Italiaanse competitie btw.

René van der Gijp had wel een beetje gelijk toen hij zei dat topclubs toch altijd weer uit hetzelfde kliekje trainers kiezen. Mourinho wordt ook alleen nog maar gehaald vanwege z'n naam. Wat kan hij nou, wat pak 'm beet Michael Laudrup niet kan?

4 mei 2021 om 16:07

Een Champions League winnen?

Verrassend, had het totaal niet verwacht.

Ik had ergens wel het idee dat het misschien beter was voor Mourinho om terug te keren naar Italië, gezien het speelstijl dat hij hanteert. Maar of AS Roma dan de juiste keus is, valt zo op het eerste gezicht moeilijk te zeggen vind ik.

AS Roma staat toch eigenlijk bekend om mooi voetbal te spelen en Mourinho is daar over het algemeen het tegenovergestelde van. Maar wie weet kan hij toch mooie dingen met AS Roma neerzetten, alleen denk ik dat Roma dan behoorlijk moet gaan doorselecteren.

Zou wel mooi zijn als Mourinho het goed zal doen bij Roma. Ben geen fan van de manier waarop hij zijn teams laat voetballen en zich gedraagt (in de media maar ook tegenover zijn spelers), maar hij blijft wel een fantastische coach van wie ik desondanks toch wel een fan ben.

Hopelijk kan de Italiaanse competitie dan ook weer zeer spannend worden. Dit seizoen wordt Inter gelukkig kampioen na jarenlang Juventus, maar bij Juventus is de klad er natuurlijk een beetje ingekomen (niet alleen dit seizoen, maar vond dat vorig seizoen ook al) en AC Milan is na heel wat mindere jaren weer op de weg terug en Atalanta heeft dan misschien niet de middelen en spelers van de clubs die ik hier opnoem, maar die zijn de afgelopen seizoenen inmiddels ook gewoon een zeer gevaarlijke team en iemand om rekening mee te houden en hopelijk kunnen Lazio Roma en Napoli het volgend seizoen ook weer herpakken en goed presteren, net als AS Roma onder Mourinho.

Dan heb je zo toch een zeer leuke en onvoorspelbare competitie.

Pff weet niet wat ik hier van moet vinden. Had gehoopt op Sarri, niet op defensief afbraak voetbal van Mourinho. Het enige voordeel is dat er nu goede versterkingen gaan komen, want anders komt José helemaal niet. Maar kwa vergane glorie passen ze perfect bij elkaar, top jaren van Roma zijn voorbij en die van Mourinho natuurlijk ook. Maar goed, hoop dat de Friedkins de beurs gaan trekken, geruchten gingen al van een transferbudget van 100 miljoen dat zal met de komst van Mourinho wel richting 150 gaan. Geld zat, FFP niet meer zo sterk aanwezig dus ja, laat het maar zien.

Tja, als je eenmaal een naam hebt, dan blijven ze bij je terugkomen... Veel geld innen en bagger-voetbal, dat is wat Mourinho de laatste jaren heeft laten zien. Snap echt niet dat ze niet een ander hebben gevonden...

Hahahhaahaha drie jaar dan nog. Je weet toch dat Mourinho in zijn derde jaar faalt en veel afval en verdeeldheid achterlaat. Heeft Roma geld teveel?

Toen Mou ontslagen werd bij Spurs had ik al verwacht dat een Italiaanse club de volgende stap zou zijn, maar zo snel had ik het niet verwacht. Ben benieuwd wat hieruit zal ontstaan want dit moet toch echt de laatste kans voor Mou zijn op Europees subtop of hoger niveau. Ik denk dat hij het seizoen nog best goed zal afsluiten maar verwacht dat hij ergens deze tijd volgend jaar ontslagen zal worden.

Grote naam, maar of dit Roma echt verder gaat brengen weet ik niet hoor. Ik snap niet zo goed wat veel mensen in hem zien. Heeft het bij Porto en Inter leuk gedaan maar heb altijd het idee dat hij daar nog een beetje op teert. Hij speelt de laatste jaren toch gewoon alleen maar anti-voetbal? Daarnaast vind ik het ook een kwal van een vent, dus snap niet zo goed waarom je hem binnen zou halen.

Snap ook mensen niet die hem bijvoorbeeld beter noemen dan Pep en dan als argument gebruiken dat Pep al het geld krijgt. Zelfs met 100 miljard zou deze Mourinho nog saai, dood, risicoloos troepvoetbal laten zien. Arme Mkhitaryan ook. Dacht eindelijk van Mourinho af te zijn, komt ie achter hem aan. Hoop dat hij snel weggaat daar. Als aanvallende speler moet je niet met Mourinho zijn. Man teert nogsteeds op zijn CL winst met Porto, het enige kunststukje uit zijn carriere samen met de treble in 2010 (waar Inter toch ook wel een prima team had).

Hopelijk kan José er iets van maken laaste seizoenen is het niet veel. Ook mooie uitdaging voor José om ze weer te bewijzen. Forza Roma ♥️

Geweldige trainer maar net als iedere trainer afhankelijk van het spelersmateriaal, ik hoop dat Roma wel kan investeren in nieuwe spelers want er lopen een paar uitstekende voetballers rond maar ook voldoende spelers waar ze nodig vanaf moeten.

Hij flikt het toch weer om aan de bak te komen. We gaan het zien, al zijn de meesten hier zeker van hun zaak hoe dit gaat aflopen haha.

Waarom is iedereen deze man zo gruwelijk aan het kraken? Met ja is al jaren niks blabla.. enige die nog wat heeft gewonnen bij Man Utd 3 prijzen jawel 3. Hierna weg is gegaan door die verotte Pogba die smerig spel speelde. En ik lees serieus dat Mou bij Tottenham heeft gefaald.. en dat hij ze even kampioen zou maken?? Serieus met dit materiaal behalve de voorhoede word je geen kampioen van Engeland. Daarnaast wie ontslaat nu een serial winner voor de finale van de cup... dan ben je pas triest. Mou veel succes bij Roma en ik hoop dat je alles pakt!!

4 mei 2021 om 20:28

Wellicht door zijn manier van spelen. Mensen houden hier van het spelletje en kijken graag teams die mooi voetbal spelen. Mourinho is in alles het tegenovergestelde.

4 mei 2021 om 23:59

Heb je ooit iemand lang bij een "top"club zien zitten met mooi voetbal maar geen prijzen? Als Ten Hag 2x oprij 2e word en europees niks klaar speelt word hij gewoon ontslagen hoor ondanks het mooie voetbal.

Wat ik dus niet begrijp waarom deze man geen sabbatical neemt. Man, je hebt zo veel geld, een gezin, komt wederom uit een heftige periode, trek je terug uit al die media aandacht voor een tijdje en ga 's genieten van het leven voor een jaartje en kom fris en fruitig weer terug. De voetbalwereld loopt toch niet weg? Ik begrijpt het dus niet....

4 mei 2021 om 18:40

hij heeft toch een sabbatical gehad tussen manutd en Spurs? bij Roma ervaart hij niet dezelfde druk als in de premier league

Wow. Zag het niet aankomen maar Roma gaat flink vooruit. Ze hebben blijkbaar grote ambities. Ben benieuwd. Serie A gaat heel leuk worden volgende seizoen.

Aan de ene kant lijkt het een mismatch. De succesvolle/goede periodes van Roma de afgelopen 20 jaar zijn allen behaald met meer opportuun en aanvallend-ingesteld voetbal. In die zin is het aanstellen van Mourinho een beetje een trendbreuk. Maar het lost wel het belangrijkste probleem op dit moment op: Mourinho is een echte people's manager, en de beleving en discipline naar de staff van de Roma-spelers is op het moment echt enorm laag. Hoe vaak is er dit jaar wel niet naar buiten gekomen dat Groep-Dzeko mot heett met de staff? Daarnaast geeft Mourinho de club wat internationale allure; daar heeft het de afgelopen tijd wat aan ontbeert. Denk dat dat wel de belangrijkste reden van Friedkin is.
In ieder geval weer een kans voor Florenzi zo!

Mooie kans voor Mourinho om zijn carrière uit het slop te halen. Bij Roma minder druk, underdog rol en Seria die minder competitief is dan PL. Ik zie hem slagen, geen kampioen maar wel CL halen bv.

Ben benieuwd, Mourinho was toch geweldig bij Inter. Daarna wel enkele titels gepakt maar nooit echt meer zo ver gekomen in de Champions League. Ben benieuwd of the special one nog een keer de cup kan winnen.

4 mei 2021 om 17:27

The " I used to be special " one Zal in Italie met zijn speelstijl beter tot zn recht komen, zou je zeggen. Maar ik hou mn hart vast. Ik zou mn handen niet willen branden aan deze gast.

5 mei 2021 om 00:00

Het is waar dat Mourinho vaak een soort counterploeg wordt. Bij Madrid was dit toch ook het geval. Bij Chelsea was het ook de bus parkeren. Ik kan me een Champions Leage wedstrijd herinneren, geloof dat hij met 5 (of toch 4) verdedigers speelde en David Luiz nog extra voor de verdediging.
Was echt niet om aan te zien.

Vond 2010 echt een mooi jaar met Inter, je had zoveel oude gasten die er echt voor gingen, Sneijder erbij. Milito die helemaal uitblonk.

Dacht heel even dat hij hetzelfde kon flikken bij Tottenham toen ze even bovenaan stonden.

Ben benieuwd.

Ben benieuwd. Denk goede keuze van mourinho. Kan rustig bouwen aan Roma. Niemand verwacht een titel. Grappig om te zien hoe iedereen hier mourinho afkraakt. Hij is geen topcoach want had goede spelers bij Inter etc, zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die Guardiola geweldig vinden terwijl hij nog nooit minder dan city heeft gecoacht. Alleen de naam Mourinho laat al steigeren hier

Afkoopclausule van 25 miljoen er op en gaan! Ongelooflijk dat teams nog steeds deze anti voetbal man aan het werk willen hebben..

Mourinho heeft bij Tottenham geprobeerd om hetzelfde spel te spelen waarmee ie ooit zo succesvol was bij Inter. Verdedigen, afwachten en toeslaan op de counter. Dat werkte gewoon niet, heeft iedereen kunnen zien. Opzich is zijn voetbalfilosofie vrij achterhaald, met zijn periodes bij United en Spurs als referentie. Ik denk wél dat Mourinho’s kijk op het voetbal ‘t best tot zijn recht komt in Italië waar verdedigen een kunst is. Als hij de Roma-selectie naar zijn hand kan zetten zie ik hem wel succesvol worden.

Mooi man goede club inbouw. De club is zojuist gekocht als ik het goed heb. Investeringen zijn wellicht mogeljk. Verder denk ik dat Mourinho het best bij de Serie A past en Roma binnen 2a 3 seizoenen terug de CL in zal brengen.!! Verder denk ik dat Roma perfect bij hem past.! Spartans should park the bus! Hold Hold!! en dan counter. ja man. Lekker inhoudelijk dus ik vraag mij af of mijn reactie word verwijderd. hmmm

Voor alle betweters Mou krijgt hierdoor "maar" 1.5mil afkoopsom van Tottenham.. Anders had hij 18mnd geen job mogen aannemen

Waarom? Hij heeft een heel mooieatart van zijn trainerscarriere gehad. Niet met mooi voetbal trouwens, maar wel met prijzen. Maar hij heeft de laatste jaren toch weinig gepresteerd. Behalve negatied in het nieuws komen dan. Kies als club dan voor een talentvolle jonge trainer zou ik zeggen.

Bij deze zet ik in op een kampioenschap voor AS Roma volgend seizoen. Deze man heeft bij Chelsea Football club zich dusdanig ontwikkeld dat Jose Mourinho uitgegroeid is tot de beste manager ter wereld. De treple met Inter Milaan gewonnen en De UCL met Porto. Welke trainer kan dat nu zeggen??

4 mei 2021 om 18:33

met Porto was heel knap. maar Inter 09/10 was wel een van de beste teams uit de geschiedenis hoor. en AS Roma heeft gewoon de spelers niet om uberhaupt mee te doen om de titel. Mourinho is een van mn favo trainers maar dit is geen goede keuze van hem

Waarom begin je als club nog aan deze trainer? Je haalt iemand met afbraakvoetbal binnen en wil een systeem spelen wat totaal niet meer werkt in deze tijd. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen of hoelang het goed gaat. Denk wel dat de Italiaanse competitie het beste bij hem past.

4 mei 2021 om 18:29

precies wat je in de laatste regel zelf zegt. Daarom denk ook ik dat hij zal slagen.

Zeer onverwacht dit.
Had zelf op Sarri min of meer gerekend.
Ben heel erg benieuwd naar komend seizoen met Roma.

Naar mijn idee, hebben de coaches de tactiek van Mourinho door. Hij heeft het de afgelopen jaren nergens meer laten zien. Ik persoonlijk (mijn mening) vind Mourinho inmiddels vergane glorie.

4 mei 2021 om 18:36

Wat moest hij dan met Tottenham dat een spelersbudget had van 20 miljoen voor een speler als skiniar en weigerde spelers te verkopen die niet werden opgesteld te verkopen. Tottenham begon goed stond eerste in december toen hadden spelers als alli, aurier moeten worden verkocht. dan had je tenminste het negatieve in de kleedkamer weggehouden.

met manchester heeft hij het ook gewoon goed gedaan. vervolgens krijgt hij niet de spelers die hij wilt dan houdt het ook op. Zonder bruno werd hij tweede dat is gewoon een knappe prestatie.

Een goede keus van AS Roma. Al heeft de samenwerking pas effect als de trainer ook de spelers gaat krijgen die in zijn visie passen.

jammer, had gehoopt op een betere club voor hem. geen goed materiaal bij Roma om mee te doen om de titel.

4 mei 2021 om 19:27

Hij verdient toch absoluut geen betere club? Als het hier niet gaat gebeuren denk ik niet dat we hem voorlopig bij een topclub gaan zien, Heeft na Inter eigenlijk overal overal gefaald, op 1 leuk (niet meer dan dat) seizoen bij Real Madrid na. Ik snap de keuze van Roma ergens wel hoor, je haalt een grote naam binnen. maar ik ben benieuwd of het iets gaat worden

Ben benieuwd hoe lang hij het uit houd daar. Bij zijn laatste clubs was het ook niet al te best wat hij presteerde. Met dit elftal van Roma valt niet zo veel te halen, dus ben benieuwd wat ze gaan doen.

Ik zie het een beetje als een laatste kans voor Mourinho. Ik snap de keuze van Roma op zich wel, al zullen ze nu wel een heel ander soort voetbal voorgeschoteld krijgen dan ze gewend zijn. Op het eerste oog zie ik dit best een goed huwelijk worden. Als hij pak en beet top 4 eindigt doet ie het goed

Gecondoleerd Roma. Wat een leuke trainer qua naam blijkt te zijn zorgt ervoor dat je club over 1 á 1,5 jaar volledig in puin ligt zonder normaal voetbal. Het tijdperk "the Special One" is ondertussen al een paar jaar voorbij...

Behalve bij Inter heeft deze man toch alleen maar gefaald pffff... Al jaren een blok aan iedereens been en maar miljoenen opstrijken :/

Ik had eerder verwacht dat hij naar Juventus zou gaan, wil toch liever om de prijzen spelen lijkt me. Roma doet al jaren niet echt meer mee

Eindelijk weer een club voor hem die bij hem zal passen. Spurs, Man U was echt niks. Clubcultuur e.d. paste niet bij hem. Met Roma kan hij zijn stijl zeker wel erin brengen. Een beetje zoals met Inter maar ja die hebben Conte al.

Hij zakt per club lekker af. Gelukkig volg ik geen serie A en heb ik er geen last van. Hij is precies het tegenovergestelde waarom ik van dit spelletje hou. Dan mag hij in het verre verleden een paar prijzen hebben gewonnen, het blijft afbraakvoetbal. Ook benieuwd hoe lang hij het nu weer volhoudt...

Woww totaal niet verwacht. Volgens mij zag echt niemand dit aankomen. Zijn er hier eerder geruchten over geweest? Denk 't niet. Wel een boost voor de serie A.

Ik neem aan dat Roma alvast 50 miljoen heeft klaarliggen om hem te betalen als hij geen zin meer heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Juventus7235
6.Lazio6710
7.AS Roma588
9.Sampdoria46-6
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. PellegriniMiddenvelder337
Gonzalo VillarMiddenvelder310
Borja MayoralAanvaller2910
PedroAanvaller254
Carles PérezAanvaller212
N. ZalewskiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

850 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren