‘Geen zorgen voor Koeman ondanks nieuwe flirt tussen Barcelona en Xavi’

Dinsdag, 4 mei 2021 om 11:58Rian Rosendaal • Laatste update: 12:25

Al-Sadd is naar verluidt niet van plan om de samenwerking met trainer Xavi te verlengen, waardoor de geruchten over een terugkeer bij Barcelona weer de kop opsteken. Volgens verschillende Spaanse media staat de clubicoon niet onwelwillend tegenover een functie bij de Catalaanse grootmacht. Er wordt al gerept over een plaats voor Xavi in de directie van Barcelona, dat sinds maart onder leiding staat van de nieuwe voorzitter Joan Laporta.

Door de goede prestaties van Ronald Koeman als trainer is het volgens berichtgeving uit Spanje niet aannemelijk dat Xavi op termijn de rol van hoofdtrainer op zich zal nemen. De voormalig middenvelder werd in januari 2020 al eens genoemd als nieuwe coach van Barcelona, als opvolger van de ontslagen Ernesto Valverde. Destijds werd echter gekozen voor Quique Sétien. Laatstgenoemde trainer werd in augustus vorig jaar op straat gezet na de smadelijke 2-8 nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. Koeman werd korte tijd later aangesteld als de nieuwe oefenmeester in het Camp Nou.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In aanloop naar de presidentsverkiezingen van begin maart dook de naam van Xavi weer op in Barcelona, zeker ook omdat presidentskandidaat Víctor Font hem als gedroomde opvolger van Koeman zag. Xavi maakte vervolgens in een open brief duidelijk dat hij het nog te vroeg vindt voor een terugkeer in Barcelona als trainer. "Er zal zeker een moment komen dat het tijd wordt de volgende stap in mijn carrière te zetten, maar nu focus ik me op mijn tijd hier en wil ik mijn kans grijpen om een kleine rol te spelen in het spannende avontuur van Qatar richting 2022."

Enkele maanden later is de situatie heel anders, nu de samenwerking tussen Al-Sadd en Xavi binnenkort ten einde lijkt te komen. De club werd onlangs uitgeschakeld in de Aziatische Champions League en de clubleiding wil na twee jaar een nieuwe weg inslaan, zo melden media in Qatar. In februari was Xavi overigens nog duidelijk over een toekomstige terugkeer bij Barcelona. "Ik heb veel respect voor Ronald Koeman, de huidige coach van Barcelona. Maar dat betekent niet dat ik ooit de trainer van Barcelona wil worden. Dat heb ik al heel vaak aangegeven. Desondanks zal ik de huidige trainer nooit voor de voeten lopen", aldus Xavi, die in totaal 767 keer uitkwam in het shirt van de Catalanen.


Poll

Zie jij Xavi ooit hoofdtrainer worden van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door galapago)

Ik geloof dat er weinig spelers (of misschien geen enkele?) die meer voor Barca hebben betekend. Dus de kans is groot dat hij dit tzt zal worden, of hij neemt nog een paar stappen meer en wordt bv voorzitter oid van de club?

4 mei 2021 om 12:32

Messi.. Cruijf misschien. Iniesta en Puyol zijn vergelijkbaar met Xavi in mijn ogen. Maar zeker een van de grootste ja.

4 mei 2021 om 12:39

M.i mag je Guardiola ook in dat rijtje zetten. Toch ook 10 jaar in het 1e gestaan op een belangrijke positie en de nodige prijzen gewonnen. Samen met Koeman toentertijd een verlengstuk voor Cruijf in het veld. Dit in combinatie met wat hij later als coach bij Barca heeft gepresteerd.

4 mei 2021 om 12:37

Heb het idee dat Xavi liever trainer wordt dan een bestuurlijke functie. Persoonlijk heb ik het idee dat hij ook nog eens een goede trainer kan worden. Voor nu doet koeman het goed dus is het beter als die blijft. Wat betreft spelers zijn er denk ik op messi na geen spelers die zo belangrijk zijn geweest. Het was echt niet normaal, niemand kon de bal van hem busquets en iniesta afpakken op het middenveld.

4 mei 2021 om 15:37

Maar je stelt niet iemand aan omdat 'je persoonlijk het idee hebt dat'. Xavi heeft 0,0 ervaring en heel eerlijk, coachen in de zandbak voegt heel weinig toe (behalve aan zijn bankrekening). Ik zie geen enkele reden om Xavi aan te stellen als coach van Barcelona.

4 mei 2021 om 16:10

vertel mij waar ik gezegd heb dat xavi nu aangesteld moet worden? Ik heb mijn redenen om te denken dat xavi een goede trainer kan worden. Overigens ben je ook gisteren geboren als jij denkt dat topclubs trainers alleen op basis van hun CV als trainer aanstellen.

4 mei 2021 om 13:03

Iniesta vergeten? Ronaldinho? Cruijff? Koeman zelf? Guardiola? Puyol? Pique? Maradona? Niet dat hij niet belangrijk was maar er zijn er nogal wat he.

4 mei 2021 om 13:17

maradona is nooit zo belangrijk geweest als xavi in barcelonaOver die andere schaar ik ze niet allemaal even belangrijk als xavi. Puyol zeker nog wel. Guardiola als speler niet maar geheel als trainer en speler wel. Pique enorm belangrijk maar xavi wat hoger. Koeman heb ik niet live zien spelen die heeft echter niet evenveel gewonnen als xavi.

4 mei 2021 om 13:27

Koeman bracht ons eigenhandig de eerste CL, alleen om die reden mag je hem wel scharen onder dat groepje. Guardiola was verder ook voor Johan wat Xavi was voor Pep.

4 mei 2021 om 14:18

xavi is onderdeel en wellicht na messi de belangrijkste pilaar van het beste barca team ooit. Schaar ik wat hoger in

4 mei 2021 om 14:28

@salaaf, vond Iniesta persoonlijk beter dan Xavi tijdens het beste Barcelona team ooit. Maar over het algemeen was iedereen op dat middenveld wel van cruciale waarde.

4 mei 2021 om 14:36

@modric Onderscheid tussen die 2 is heel Moeilijk te maken. Heb een persoonlijke voorkeur voor xavi. Zou echt niet weten wie nou beter was xavi of iniesta, persoonlijke voorkeur xavi maar schaar ze allebei even hoog in natuurlijk

Gewoon even paar jaar meelopen met guardiola en dan later koeman opvolgen.

4 mei 2021 om 12:33

Net als Arteta 😜

4 mei 2021 om 13:17

Arteta trekt zijn eigen plan en voetbalt niet via de voetballende manier van guardiola. Het is daarom ook dat arsenal zo slecht is

4 mei 2021 om 13:27

Zo kan je het zien. Maar Arteta heeft daar zeker ook de spelers niet voor. Geef Arteta hetzelfde budget als Pep en hij zou het ook vele malen beter doen. Of moet hij met Elneny, Xhaka en Ceballos dat gaan doen?

4 mei 2021 om 15:36

Arteta heeft geprobeerd zo te spelen maar heeft toch wat minder goede spelers tot zijn beschikking dan Pep.

Betekent niet dat Arteta geen fouten heeft gemaakt want daar grossiert hij in.

Ik hoop dat Koeman vertrekt, vind zijn systeem 352 niks voor Baca.Barca moet gewoon 433 spelen, met drie aanvallers.Koeman speelt nu met Messi en Griezman vooraan, beiden niet zo snel, en beiden geen echte spitsen.Goed voor La Liga, maar je wint geen topwedstrijden met dit opstelling.Verdediging heeft ook nooit zo zwak gestaan als onder Koeman. Koeman denkt te verdedigend om Barca trainer te zijn.En de spelers die hij vraagt, Depay en Wijandum, dat zijn geen spelers voor Barca.

4 mei 2021 om 12:41

Hij heeft ook geen spits dus kan hij ook niemand daar neerzetten. En ga niet zeggen griezman, we hebben griezman vorig jaar allemaal in de spits gezien. En ik heb het hele jaar zitten huilen om hoe slecht hij wel niet is als spits.

4 mei 2021 om 12:41

Verdediging onder Setien gezien? Of het laatste jaar onder Valverde toevallig? Verdediging heeft nooit zo zwak gestaan, maar Koeman denkt te verdedigend? Klopt toch niet zo veel van wat je zegt

4 mei 2021 om 12:47

Heb jij de afgelopen wedstrijden van barca gekeken (op Granada na) Barca speelt juist door deze opstelling weer op zijn Barca's. Verder zijn de verdedigers gewoon te sloom waardoor ze wel met deze opstelling moeten spelen

4 mei 2021 om 12:50

Barcelona ging met 8 tegendoelpunten van het veld tegen Bayern. Alba is meer aanvaller dan verdediger. Die 352 is een goede keuze en heeft de dure aankoop Griezmann helpen opbloeien. Sinds de invoering van de 352/343 heeft Barcelona een beker gewonnen en veel punten behaald. Koeman was net een paar weken te laat met deze opstelling. Geen ploeg heeft zoveel doelpunten gemaakt als Barcelona. Wijnaldum zie ik overigens niet komen.

4 mei 2021 om 13:03

Tegen Psg kregen ze ook 4 tegen thuis, en het konden er meer zijn.Koeman probeert met dit systeem verdedigend beter te staan, maar het is niet beter, en aanvallend is het dan een pak minder tegen goei teams.Alba in grote wedstrijden, aanvallend brengt hij niks, en verdedigend maakt hij altijd fouten.Rechts dest of roberto aanvallend ook niks tegen goede teams.Wat blijft er dan aanvallend over, Messi en Griezman, Messi wordt ouder en kan niet alles alleen doen, Griezman die geen actie heeft, en niet zo snel is, dus kun je aanvallend niks brengen in top wedstrijden.Dembele moet altijd mee vooraan starten, is iemand met snelheid, en heeft een actie.Tegen Granda thuis moesten ze ook winnen, en hij laat een aanvallers als Dembele bijna de hele wedstrijd op de bank, terwijl de backs Alba en Roberto niks konden brengen in aanvallend opzicht.

4 mei 2021 om 13:08

Die 4 goals kwamen overigens vanuit de 4-3-3 formatie en niet de 352. Over bepaalde keuzes ben ik het overigens eens hoor, echter schijnt Dembele niet helemaal fit te zijn. Verder zijn dit meer zaken van een selectie te hebben die nu gewoon niet tot de absolute wereldtop behoort en niet persé door Koeman als coach.

4 mei 2021 om 13:10

Koeman maakt fouten maar in die verliespartij tegen PSG speelde hij inderdaad 433. In de return had Barcelona met de 352 alle kans om op minimaal 0-2 te komen.

4 mei 2021 om 13:23

@kluivert09 De reden dat Dembele niet speelt is omdat hij zich de laatste 2 weken niet helemaal 100% voelt. Schijnt een pijntje te voelen en met zijn geschiedenis willen ze geen risico nemen. Ik vind altijd typisch dat mensen hier altijd maar roepen dat die en die moet spelen maar vaak geen idee hebben waarom iemand niet speelt..

4 mei 2021 om 13:20

''ik hoop dat Koeman vertrekt, vind zijn systeem 352 niks voor Baca.'' Snap niet hoe je dit kan roepen.. We spelen het leukste voetbal sinds we over zijn naar die 352. De 433 en 4321 liep voor geen meter de eerste maanden. Busquets en Frenkie spelen veel beter in een 352 en ook met een 433 was je er af gegaan tegen Psg.

Koeman heeft met horten en stoten toch heel veel goeds laten zien. Als je nagaat onder welke omstandigheden en onder welke druk hij moet acteren, dan kan je alleen maar tevreden zijn volgens mij. De uitspattingen richting arbitrage zijn aan de ene kant wel begrijpelijk, juist vanwege die enorme druk die er bij een grote club op staat. Dat wil niet zeggen dat hij altijd gelijk heeft wanneer hij weer eens klaagt over hands/geen hands of wel of niet buitenspel, wel/geen respect tonen etc. Hij heeft het in elk geval, als je kijkt naar zijn track record (everton, Valencia), boven verwachting goed gedaan. Aan de ene kant mag dat ook wel als je naar de namen kijkt die hij tot zijn beschikking heeft, maar aan de andere kant komt die club ook uit een diep dal, dus volgens mij mogen ze tevreden zijn daar. Dat gezegd hebbende, en hoeveel Laporta nu op het moment ook met Koeman dweept, het is nog maar de vraag wat er gebeurt als de Catalaan, en nóg groter club-icoon Xavi Hernandez beschikbaar wordt.

Als Koeman eruit wordt gegooid ten faveure van Xavi dan snappen ze er bij Barca helemaal niets meer van. Het is een wereldprestatie wat Koeman voor elkaar krijgt bij Barcelona dit jaar

4 mei 2021 om 13:17

Hij vloog er uit in de 8e finales champions league (omdat ze de poule niet konden winnen en PSG lootten). Strakts worden ze misschien 3e en dan is jouw opmerking toch wel wat overdreven gebleken. Hij heeft ze aan de praat, dat is goed nieuws. Maar het duurde veel te lang en nu dreigen ze een waardeloos seizoen af te sluiten. Ik blijf hopen dat ze kampioen worden en dan pas kun je zeggen dat hij (en zij allemaal)
het goed gedaan hebben. Geen wereldprestatie trouwens want ook Real heeft met de tijd een flink jasje uit gedaan.

4 mei 2021 om 13:31

Beetje teletekstbeoordeling. Hij heeft structuur in de ploeg gebracht, jonge talenten in de opstelling gewerkt en Messi aan zijn zijde gekregen. Met een elftal waarvan we allemaal dachten dat het een bij elkaar geraapt zooitje was, strijdt hij tot het einde mee om de titel en wint hij de nationale beker. Dat is een wereldprestatie voor een 'overgangsjaar'.

4 mei 2021 om 14:25

Beker, knap. hHj heeft het goed op de rails, inclusief Messi en de komende talenten. Maar de resultaten van dit jaar mogen toch ook gewogen worden. Dan is het op dit moment nog geen wereldprestatie. Van mij mag hij een legende worden in Barcelona (het is mijn favoriete team in Spanje) maar buiten Nederland zou niemand deze mening delen.

4 mei 2021 om 14:41

Resultaten? Vorig seizoen geen enkele kampioenschap gewonnen en dit jaar wel. Er is vooruitgang. Daar heb je je resultaat.

4 mei 2021 om 18:43

De prestaties van Koeman worden hier met een Hollands bril bekeken. Als we het over teletekstbeoordelingen hebben kijk dan aub wat Messi heeft gedaan om dit team op sleeptouw mee te nemen. Koeman bracht niks innovatiefs (alles draait weer om Messi) en lag er vrij snel uit in de CL. In de competitie is het ook pover, Koeman heeft nog altijd een fitte Messi gehad en staan 3e tegen een half Real Madrid, en Atletico. Met Sevilla op hun Hielen! Valverde had het op resultaat wel beter gedaan en daar draait het allemaal om. Ik wil wel zien hoe Koeman het volgend seizoen doet als hij er nog zit. Want zijn baan is terecht in gevaar als hij 3e eindigt.

Xavi is voor mij niet eens de voornaamste kandidaat om Koeman op te volgen (na volgend seizoen). Garcia Pimiento van het B-team doet het heel goed. Hij kent al de jonge spelers ook. Dat team staat echt bol van de talenten. Xavi kan dan tezijnertijd beginnen met het coachen van het B-team.

Directie? Laat Xavi a.u.b. lekker rond het veld blijven.
Zo'n fantastische ervaren Barcelona man kan zo veel leren aan jongeren en uberhaupt elke middenvelder. Perfecte hulptrainer (en evt opvolger) van Koeman als je het mij vraagt.

Ik denk dat het verstandig is om Xavi niet hoofdtrainer te maken nadat Koeman goed eindigt. Krijg je dat als het even minder gaat dat ze Koeman niet hadden moeten laten gaan. Belangrijkste voor Barca is dat het kapitaal op het veld komt te staan, de selectie wordt klaargestoomd voor het volgende decennium terwijl se schuldenlast afneemt.

Vanwaar die hype om Xavi? Heeft nog niks bewezen. Slechts coach geweest in de zandbak. Laat Xavi eerst maar bij een fatsoenlijke club aan de slag gaan en daar goed presteren. Anders weet je ook al zeker dat Xavi binnen een jaar weer op straat staat na zijn aanstelling.

Lijkt me ook als Koeman niet prettig dit. Altijd maar dat geslijm bij een persoon met 0,0 ervaring. Dan ben je eveneens als club diep en diep gezonken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3429
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper300
Jordi AlbaVerdediger333
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

766 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2019- Al-Sadd
2015-2019 Al-Sadd
2000-2014 Spanje
1998-2015 Barcelona
1997-1998 Barcelona B

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren