Feyenoord loopt tegen problemen aan bij verlengen tweetal contracten

Dinsdag, 4 mei 2021 om 11:35Rian Rosendaal

Dick Advocaat stelde na het debacle van Feyenoord tegen ADO Den Haag (3-2) van zondag dat er meer speelt bij sommige spelers: "Een aantal speelt niet voor niets zo zwak, dan weet je: er is iets aan de hand." Volgens de coach zijn sommigen meer bezig met 'contracten, geld en hun toekomst'. Voetbal International weet twee dagen later te melden dat de contractonderhandelingen met Lutsharel Geertruida en Marcos Senesi moeizaam verlopen. Met beide spelers kan voorlopig geen akkoord worden bereikt over contractverlenging, zo klinkt het.

In het geval van Geertruida, die in De Kuip vastligt tot medio 2022, is het verschil tussen vraag en aanbod blijkbaar zó groot, dat een akkoord tussen beide partijen momenteel ver weg is. De Feyenoord-leiding wil daarnaast het tot 2023 lopende contract van Senesi graag openbreken en verlengen. De Argentijnse verdediger stelt echter enige voorwaarden waaraan de Rotterdamse club onmogelijk kan voldoen, zo benadrukt Voetbal International. Het is niet uitgesloten dat Senesi, al meer dan eens gelinkt aan een overgang richting Napoli, deze zomer voor een miljoenenbedrag wordt verkocht.

Het artikel gaat verder onder de video
Highlights | Monaco - Lyon | Depay scoort in duel met 5 rode kaarten
Meer videos

Naast Geertruida en Senesi wordt ook de toekomst van Orkun Kökcü besproken. De middenvelder heeft bij Feyenoord een contract tot de zomer van 2025, maar het lijkt niet aannemelijk dat hij nog vier jaar in De Kuip speelt. Kökcü wordt op de voet gevolgd door onder meer AC Milan en AS Roma, terwijl in het recente verleden ook Leicester City en Sevilla in de markt waren. Zijn vader, tevens de zaakwaarnemer van de Feyenoorder, maakte onlangs al een rondgang door Italië om alle opties te bekijken.

Mocht Geertruida besluiten te vertrekken, dan gaat de nieuwe trainer Arne Slot zeer waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe rechtsback. Bart Nieuwkoop koos vorige week namelijk voor een meerjarig contract bij het Belgische Union Sint-Gillis. Daarnaast zijn er twijfels over het aanblijven van Steven Berghuis, die Feyenoord voor vier miljoen euro kan verlaten deze zomer. Voetbal International verwacht daarnaast dat er afscheid zal worden genomen van Nicolai Jörgensen. De Deense spits wilde de club in de winterstop al verlaten, maar toen bleef een vertrek uit Nederland uit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door drumsgoon)

Hopen dat het snel goed komt toch wel 2 spelers met de meeste waarde in de selectie.

4 mei 2021 om 11:51

Senesi moet je net als Köcku gewoon verkopen voor de broodnodige miljoenen. Geertruida moeten ze inderdaad proberen te regelen.

4 mei 2021 om 12:06

Eens, zolang er nog clubs menen dat Kokcu een supertalent is, moet je de kans grijpen om hem voor een mooie duit van de hand te doen. Wanneer ze zich de realiteit beseffen, is die kans verkeken. En met Senesi zou je zo'n groot bedrag kunnen binnen harken dat je twee, drie spelers die direct meerwaarde in je basiself kunnen brengen kunt aanschaffen.

Wat Geertruida trouwens bezielt om niet blind bij te tekenen snap ik echt niet. Speelt een prima seizoen hoor, maar komt als snotaap wel net kijken natuurlijk. Waarom zijn zulke spelers niet gewoon blij dat ze bij een Nederlandse topclub hun kansen mogen grijpen? Kennelijk neemt het een paar goede wedstrijden en een slechte zaakwaarnemer om je al te groot voor zo'n club te voelen. Geertruida bij Feyenoord, Ihattaren bij Psv, Brobbey bij Ajax... Lekker laten gaan, we hebben allemaal kunnen zien hoe hoogmoed voor de val kwam bij vergelijkbare gevallen als Fer, Castaignos, Aissati, Bakkali en Labyad.

4 mei 2021 om 12:14

@gomes1psv "maar komt als snotaap wel net kijken natuurlijk."

Deze snotaap zou wel gelijk een goede versterking zijn voor jouw PSV als opvolger Dumfries. Helemaal nu bekend is dat zijn contract loop tot 2022. Over iets meer dan half jaar kan hij met andere clubs praten voor een gratis transfer.

PSV zou Dumfries kunnen verkopen rond de 18 miljoen en dan voor paar miljoen deze speler strikken, die potentie heeft om Oranje te halen of in ieder geval Europees subtop.

4 mei 2021 om 12:15

Senesi moet je ook verkopen als er flink wat geld word geboden. Maar dan nog moeten de clubs dat wel willen betalen. Kocku verkopen voor het bedrag dat Milan wilt betalen. Strik erom en de groeten.

4 mei 2021 om 12:28

@Sander1410, Als je met Köcku en Senesi 30 miljoen ophaalt kan je de selectie echt prima inrichten voor Slot. Als er minimaal 20/25 daarvan kan worden uitgegeven.

4 mei 2021 om 13:17

Mag Feyenoord de hele opbrengst van Senesi houden dan? Ik kan me herinneren dat dat niet het geval was.

4 mei 2021 om 13:21

@Kyle66. Nope, ik geloof dat 15% van de winst voor San Lorenzo is.

4 mei 2021 om 13:53

Dank! Dat valt mee (dat het alleen over de winst is).

4 mei 2021 om 14:18

@sander1410 Senesi kan wel een leuk bedrag opleveren maar ook geen 30 miljoen ofzo denk ik. hij maakt dit jaar best veel cruciale fouten achterin, zeker in de topwedstrijden en dat zijn vaak de wedstrijden waar de buitenlandse scouts op afkomen. 15 tot 20 miljoen zou kunnen maar dat hij meer gaat opleveren op dit moment zie ik niet gebeuren

4 mei 2021 om 14:32

@gomes1psv Kocku is zeker geen supertalent. een Stengs bv wordt overrated genoemd wat best zo kan zijn maar ik vind hem wel een klasse beter dan Kokcu. voor alles vanaf de 8 miljoen zou ik Kokcu zeker verkopen

4 mei 2021 om 14:41

"Wat Geertruida trouwens bezielt om niet blind bij te tekenen snap ik echt niet. Speelt een prima seizoen hoor, maar komt als snotaap wel net kijken natuurlijk. Waarom zijn zulke spelers niet gewoon blij dat ze bij een Nederlandse topclub hun kansen mogen grijpen?" Waarom zou je blind moeten tekenen? Dat zou toch naïef zijn? Dat soort mensen worden snel belazerd, zoals De Vrij heeft mogen ondervinden toen hij van Lazio naar Inter ging. Overigens kan Geertruida ook een Wijnaldum doen. Verder zou ik me ook afvragen waar ze Geertruida willen neerzetten. Hij is duidelijk beter als CV dan als RB, maar als ze hem blijven zien als rechtsback en hij wilt dat niet, dan is dat een mogelijke verklaring waarom hij nog niet heeft bijgetekend.

Er is toch al honderd keer gezegd door betrouwbare bronnen zoals FeyenoordTM dat dit voor het volgende financiele boekjaar is? Wat een slechte journalistiek dit weer

4 mei 2021 om 12:00

Niet half zo slecht als jouw beschouwing en die van Feyenoordtm. Als de problemen zich echt toespitsen om de kosten in een volgend financieel boekjaar op te nemen, dan laat je dat nieuwe contract in gaan vanaf het volgende financiele boekjaar. Je weet wel, zoals ook Ajax afgelopen week al naar buiten bracht dat Erik ten Hag zijn contract verlengd tegen betere voorwaarden en dat dit nieuwe contract in het nieuwe boekjaar van 1 juli start.

4 mei 2021 om 12:43

Ze zijn praktisch al rond met Geertruida,, Master D. Dat is het stukje wat slechte journalistiek is. En wederom valt me de toonzetting in je bericht op. "Je weet wel"..je komt een beetje pedant over de laatste weken.

Er is geen geld opwaarderen gaat dus moeilijk. Arne Slot sterkte met onze selectie. Hoop dat er in de jeugd wat talent is dat Advocaat niet zag. Varkenoord moet weer onze reding zijn.

4 mei 2021 om 11:57

Hoor niet al te positieve verhalen van Feyenoorders over een spoedige opkomst van grote talenten. Zou er niet teveel hoop op vestigen Maar wie weet. Off: waarom heet het eigenlijk Varkenoord? Liepen er vroeger varkens voordat het complex daar lag oid?

4 mei 2021 om 12:03

Ik kan er naast zitten maar Feyenoorders hebben talenten als Troost, Hall, Hendriks en Balde wel hoog zitten.

4 mei 2021 om 12:12

@formus - Het gebied waar Varkenoord ligt was vroeger een weiland/polder, waar vroeger inderdaad varkens liepen. Zo had je ernaast ook Karnemelksland waar je in dat geval ook kan raden dat er (melk)koeien liepen.

En over de talenten.. Als we kijken naar 'spoedig' (laat ik zeggen 1, max. 2 jaar) heb ik nog wel genoeg namen hoog zitten, zoals Hendriks, Hall, Owusu, Hartman en zeker el Bouchataoui heb ik absoluut nog niet afgeschreven. En Baldé blijkt ook erg snel aan te haken. Maar daaronder vanaf o18 verwacht ik echt een hoop, waar Milambo en Kleijn echt de grootste talenten zijn, maar jongens als Benita, el Moussaoui en 't Zand zeker tot een rijtje grote talenten behoren.

4 mei 2021 om 12:19

Welke Feyenoorders? Ik vind juist dat er sinds jaren echt weer wat jeugd is om naar uit te kijken. Om er even een paar te noemen. Mike Kleijn, Antoni Milambo, Mimeirel Benita, Shiloh 't Zand, Jayden Candelaria, Gio-Renys Felicia, Guus Baars, Denzel Hall, Ramon Hendriks, El Bouchataoui, Aliou Balde en ook Azarkan heb ik nog niet afgeschreven

4 mei 2021 om 12:20

Wait what? Karnemelksland? Haha, geweldig!

On: ik hoop toch dat Feyenoord een Geertruida wel kan houden. Als zelfs die jongen vertrekt, dan is dat een bijzonder slecht teken. Ik zou het wel leuk vinden als Feyenoord inderdaad noodgedwongen naar talenten moet grijpen. Neutraal gezien bekijk ik liever de ontwikkeling van een El Bouchataoui dan een Diemers.

4 mei 2021 om 12:21

@repuiztav

Ik denk dat Formus het vooral heeft over de lichting die er nu aan komt en die is, inderdaad, heel matig. Ik zie op Hall, Hendriks en misschien Owusu niemand aansluiten bij de A-selectie dit jaar. De lichtingen daaronder zijn inderdaad, zoals je benoemd, een stuk getalenteerder met o.a. nog Sliti en van Persie.

4 mei 2021 om 12:24

Want? 17-jarige kunnen toch ook al hun stempel drukken? Kijk maar naar Wijnaldum, Fer, Vilhena of De Vrij destijds. Speelde enorm volwassen voor hun leeftijd. Ik denk dat Slot wel iemand is die een Baars, Benita of 't Zand gewoon de kans durft te geven

4 mei 2021 om 13:51

MGMV, thnx voor de info. Karnemelksland 😂😂. Geweldig.

4 mei 2021 om 14:05

Repuiztav, ik heb het gehoord van Feyenoorders in mijn vriendengroep. Kan het wel even verifiëren, weet nl niet precies wie of wat ze bedoelden, maar ze zeiden veelvuldig dat er spoedig ook nog niks bij komt. En of dat alleen volgend jaar is of ook het jaar erop, geen idee. En dat jij het hebt over 17 jarigen die hun stempel kunnen drukken klopt. Maar hoe vaak gebeurt dat nou daadwerkelijk? Je noemt een stel op die al echt een tijd geleden zijn, eerder een uitzondering dus. Echter, ik hoop voor je dat het wel klopt, maar ik zou mijn hoop niet te snel daarop vastpinnen. Bij Ajax gebeurt het nu weer eens met Gravenberch en ook Timber en Rensch. Maar dat is ook eerder uitzondering dan de regel. De Ligt was de enige de laatste jaren. Frenkie en Donny waren ook al ouder toen ze vaste waarden werden. En De Ligt was fysiek ook veel verder én een uitzonderlijk talent.

4 mei 2021 om 15:15

Klopt wat betreft die 17-jarigen. Je moet maar net wat 'geluk' hebben dat zulke jonge gasten meteen aanhaken. Echter ben ik wel van mening dat het bij Feyenoord de laatste jaren wel onbeert aan durf om zulke jongens voor de leeuwen te gooien. Ik kijk ook veel liever naar de ontwikkeling van een El Bouchataoui ipv Diemers of Teixeira die maar wat aan mogen kloten. Zulk soort jongens moet je gewoon niet meer halen

4 mei 2021 om 12:08

Ik denk dat er door het transfervrije vertrek van o.a. Botteghin, Kelly en Narsingh al heel wat salaris vrij komt. Dan heb je nog dure huurspelers als Pratto en Spajic die vertrekken. Meer salaris zou geen probleem moeten zijn, lijkt me

4 mei 2021 om 13:05

Geld voor opwaarderen is er juist wel. Er lopen veel dure spelers uit hun contract er waarschijnlijk wordt nog wat verkocht. Het salarisbudget is het enige waar Feyenoord wat ruimte heeft.

Sorry hoor van senesi snap ik dit nog maar van geertruida? Waar moet je heen dan ? Bij een degradant in duitsland gaan spelen?

4 mei 2021 om 11:50

Ster allures. Lekker weg dan. Liever gemotiveerde realistische mensen.

4 mei 2021 om 14:15

Heeft niets met sterallures te maken, maar juist met realisme. Geertruida is basisspeler, is talentvol en vertegenwoordigd een prima marktwaarde. Als je dan ziet dat spelers die van buitenaf komen meer verdienen maar geen ene ruk presteren, is het volkomen terecht dat hij om een hoger loon vraagt dan dat Feyenoord hem bied. Feyenoord zelf is schuldig aan deze situatie, niet Geertruida. Zo moeilijk was dit toch niet om te bedenken en te bevatten?

4 mei 2021 om 11:57

Zo slecht is Geertruida toch niet? Denk dat hij transfervrij zeker wel een leuke stap kan maken.

4 mei 2021 om 11:58

Maar wat weet jij wat er geboden is? Wellicht ligt dit zo laag dat je inderdaad beter naar een degradatie kandidaat kan gaan? Ik denk echt niet dat hij zich te goed voelt voor Feyenoord, maar je gaat natuurlijk niet je contract verlengen mocht er niks tegenover staan, dan zou ik ook wel even verder kijken dan dit zinkende schip dat Feyenoord heet

4 mei 2021 om 12:20

@varenak "bij een degradant in duitsland gaan spelen?" Of bij PSV als opvolger Dumfries. Kan ook CV dan gaat Teze RB.

4 mei 2021 om 12:36

Teze is geen goede RB, hij vind het zelf alleen leuker om RB te spelen en helaas is er volgens Elfrink een aardige kans dat Teze naar RB verschuift volgend seizoen.

4 mei 2021 om 12:35

Dit soort reacties begrijp ik serieus niet. Ben je dan puur aan het provoceren? Geertruida heeft zich dit seizoen enorm ontwikkeld en seizoen laten zien dat hij een van de grootste verdedigende talenten van Nederland is.

4 mei 2021 om 12:53

Je weet toch niet waar het probleem zit? Hij speelt nu op een contract dat hij als jeugdspeler op zijn 17de tekende. Dat zal vast niet veel salaris zijn. Moest hij ook nog geld inleveren wegens Corona.
Als hij nu een dik contract wil en Feyenoord iwl hem dat niet geven, dan is het toch niet raar als hij verder kijkt? Hij werd onlangs nog door velen op deze site aanbevolen als potentiele international. Daar hoort toch ook een bepaald salaris en tekengeld bij?

4 mei 2021 om 14:22

het is best een leuk talent maar ook hij zal zien dat er weinig toekomstmuziek in deze selectie zit en dat er amper geld is voor versterkingen. natuurlijk hoop ik wel dat hij blijft. dit is een van de weinige Feyenoord waardige spelers in de selectie, maar ik zou het hem niet kwalijk nemen als hij een nieuw avontuur zou willen aangaan gezien de situatie bij Feyenoord

Nog meer bewijs dat het echt niet aan Dick ligt! Die talentloze spelers zijn gewoon te veel met randzaken bezig. Daarom wint Feyenoord dit seizoen nauwelijks tegen clubs uit het rechterrijtje. Ik stel voor dat we Dick nog een jaartje vragen, die trekt het schip wel weer vlot!

4 mei 2021 om 12:53

Dus Slot ontslaan voordat hij begonnen is en nog een jaartje Dick...

4 mei 2021 om 13:38

Arne zal vast enorm dankbaar zijn als hij nog een jaartje in de schaduw mag staan van zo'n tactisch meesterbrein en mensen-mens als Dick!

4 mei 2021 om 13:48

Ja ik ben ook om hoor. Hoop echt dat Dick nog even blijft. Volgens velen haalt hij er het maximale uit en het is ook nog genieten iedere zondag. Puntje van mijn stoel. Ploegen vanaf begin af aan bij de keel grijpen. De ene mooie aanval na de andere met een tempo waar je u tegen zegt. Vaak drink ik niet te veel, anders moet ik te veel naar de wc en ik wil echt geen minuut missen.

4 mei 2021 om 14:25

Advocaat haalt er niet het maximale uit inderdaad. er is misschien wel iets meer uit dit materiaal te halen al zal dat niet heel veel meer zijn want de selectie is echt enorm armoedig imo. qua voetbal zit er denk ik gewoon niet meer in met dit materiaal. qua resultaat misschien wel, maar ook niet meer dan een 5e plek imo. wie weet volgend seizoen weer mocht Vitesse spelers als Doeki, Bazoer en Tannane verkopen. dan is een vierde plek zeker mogelijk en wie weet heeft AZ wel een minder seizoen en kan je derde worden al is dat misschien wel wishful thinking. dan moet Berghuis wel blijven want anders kan je ook zo maar 6e of 7e eindigen

4 mei 2021 om 14:18

Hebben we het nu over dezelfde Dick, de steeds meer seniel wordende trainer van Feyenoord? Zo ja, alsjeblieft niet zeg. Heeft vorig seizoen prima gepresteerd, maar ik snap wel dat de spelersgroep klaar met die man is. Het enige wat hij kan is zijn spelersgroep afvallen in de media, maar enige zelfreflectie heeft hij niet. Maakt al maanden de meest wazige keuzes, maar verwacht wel - net als een hoop supporters - dat er maximaal gepresteerd wordt. Zo werkt dat dus niet, he. De directie had al eerder moeten ingrijpen, maar dat gebeurde niet en nu zitten we in deze malaise.

4 mei 2021 om 17:35

Achja voor de winterstop was het nog hosanna bij jullie supporters in de kuip. Weinig beseffende dat ze veelal kleintjes met wat geluk hadden verslagen. Dit team heeft nauwelijks scorend vermogen en is achterin ook niet bijzonder op senesi na. Het was wachten op puntverlies en dat had elke trainer overkomen daar

Tja als Feyenoord toch het geld nodig heeft mag PSV van mij best een poging wagen voor Geertruida aangezien ze een opvolger voor Dumfries nodig hebben, al is het een gevoelige transfer. Ik zie het trouwens al helemaal gebeuren dat Teze rechtsback wordt en dat zou echt een ramp zijn want die bakt er niets van op die positie. Overigens hoop ik voor Feyenoorders dat deze jongens wel verlengen want ze zullen geld in het laatje moeten brengen later.

4 mei 2021 om 12:02

Geertruida ja toch ook gewoon een centrale verdediger, dus waarom zou die dan bij PSV weer op de back gaan spelen? Ik vind feze en Geertruida dan ook best wel vergelijkbaar.

4 mei 2021 om 12:03

Is lang zo’n gek idee nog niet. Geertruida is een uitstekende opvolger voor Dumfries, al vraag ik me af of Feyenoord hem voor onder de 9/10 aan PSV/binnenland wil verkopen.

4 mei 2021 om 12:23

@messibazoer "feyenoord hem voor onder de 9/10 aan Psv/binnenland wil verkopen."

Over iets meer dan 6 maanden kan hij met iedere club praten voor een transfervrije overstap. Feyenoord heeft weinig te willen. 9/10 miljoen kunnen zij alleen van dromen.

PSV zou deze speler goedkoop kunnen binnenhalen.

4 mei 2021 om 13:01

Wanneer Geertruida transfervrij is zullen veel grotere clubs zich melden dan PSV en Feyenoord heeft nu al een tijdje het beleid dat ze eigenlijk niet willen verkopen aan binnenlandse concurrenten uit de traditionele top drie. Zodoende zal die hoogstwaarschijnlijk, mits die vertrekt (ik heb er vertrouwen in dat die verlengt, speelt immers veel en ontwikkeld zich goed) naar het buitenland gaan.

Dat Senesi misschien niet gaat bijtekenen konden we al op rekenen, die heeft al belangstelling van clubs uit het buitenland. Maar van Geertruida had ik het niet verwacht dat hij voor moeite zou zorgen. We weten ook niet wat nou zijn eisen zijn maar het lijkt mij dat hij binnen de kortste keren uiteindelijk toch wel bijtekent. Van spelers als Geertruida en Senesi moeten we het hebben qua transferinkomsten, laten we hopen dat in ieder geval 1 van de contracten verlengd wordt.

Er is al vaak genoeg gemeld dat er in het financiële boekjaar gesproken of verlengd gaat worden, omdat er dalijk erg veel ruimte vrij komt in het salarishuis. Zelfs mediapartner Telegraaf heeft al eens naar buiten gebracht dat Geertruida in feite al getekend heeft, maar dat dit pas het komende boekjaar openbaar wordt gemaakt. Maar hé, Vi..

4 mei 2021 om 12:00

Sarcastisch toch? Mediapartner Telegraaf?! Kan het niet opmaken uit het feit dat je wel VI negatief benadert 🤔

4 mei 2021 om 12:19

Zeker niet sarcastisch. Het is al jaren een publiek geheim dat Marcel van der Kraan dikke maatjes is met Eric Gudde en zo heel veel nieuws vanuit Feyenoord naar buiten bracht. Daar komen ook veel artikelen vandaan in de Telegraaf die het bestuur van Feyenoord in een goed daglicht plaatsen. Daardoor wordt de Telegraaf ook wel 'de huiskrant van Feyenoord' genoemd (onder supporters).

4 mei 2021 om 12:20

Telegraaf is de officiële mediapartner van Feyenoord, ja. Kan er ook niet meer van maken Maar los van Valentijn Driessen die overal z'n gal op spuugt of nog los van of het een mediapartner is of niet, heb je nog Marcel v/d Kraan die vaak met (goede) stukken naar buiten komt. Berichten van VI (beter gezegd: Krabbendam) daarentegen.. Je kan de azijn nog net niet ruiken.

4 mei 2021 om 14:20

MGMV, Ik dacht me toch echt te kunnen herinneren dat dat het AD was. Zat ik even mis. En wat erg voor jullie 😉. Edit: heb het toch even proberen op te zoeken, maar ik kan het nergens vinden. Alleen dat het AD het is. Heb je toevallig meer info? Het intrigeert me namelijk. Kon wel vinden dat de Telegraaf eerder scoops over Feyenoord had dan het AD (en dat dat verwonderlijk was), maar dat dat kwam door de korte lijntjes zoals JJR12 ook zegt.

4 mei 2021 om 14:25

JJR12, maar dat maakt het niet de officiële mediapartner toch?!

4 mei 2021 om 14:34

@formus Dat klopt inderdaad, de Telegraaf is (voor zover mij bekend is) ook geen officiële mediapartner van Feyenoord. Het AD heeft in 2019 een contract getekend van 3 jaar als officiële mediapartner van Feyenoord, waarna er ook gelijk allemaal reclame kwam te hangen in de Kuip. Vandaar dat er vaak vreemd wordt/werd opgekeken als de Telegraaf een primeur had met nieuws dat vanuit het Maasgebouw kwam. Zo is op den duur de band tussen van der Kraan en Gudde aan het licht gekomen. Wellicht dat @MGMV een bron heeft waarin staat dat de Telegraaf wel een officiële mediapartner is?

Alles aan doen om Geertruida te behouden en volgend seizoen kappen met dat rechtsback verhaal maar gewoon centraal achterin waar hij op z’n best is. Kokcu nog een jaar behouden en op 10 zetten. En als Napoli echt die miljoenen wil betalen dan Senesi laten gaan hoe jammer dat misschien is maar dan is er eindelijk wat geld voor een rechtsback en een vervanger voor Jorgensen en Pratto die ik wel zie vertrekken, die vervanger kan dan de concurrentie aan met Bozenik die veels te vroeg is afgeschreven. Als Botteghin en Spahic ook weg zijn moet er financieel ook nog wel ruimte zijn voor naast Geertruida in het centrum, dan moet je toch een redelijk elftal hebben waar je mee moet gaan bouwen want je kan Slot komend seizoen toch moeilijk opzadelen met torenhoge verwachtingen. Je moet je dan richten op plek 3 en tevreden zijn als het 4 wordt en dat is al lastig genoeg.

Senesi verkopen voor 20 miljoen. Geertruida proberen te houden en volgend jaar CV met van de Ven of Hendriks, dat is wel nodig. Verkopen van Linssen, Diemers en Jorgenson en hiervoor jeugd inpassen met Bannis, Wehrmann en Balde.

4 mei 2021 om 12:27

Denk dat Geertruida graag wil blijven, maar wel tegen een passend salaris. Senesi zal zeker graag de stap naar de Serie A willen maken. Feyenoord is momenteel niet meer dan een subtopper. Een kolkende Kuip is dan normaliter een extra plus, maar kan me voorstellen dat Senesi een Napoli meer ziet zitten.

Ik ben benieuwd hoe serieus we dit moeten nemen, vooral kijkend naar Geertruida. Er wordt al maanden, door o.a. Feyenoordtm, geroepen dat een akkoord heel dichtbij is en nu zouden vraag en aanbod opeens heel ver uit elkaar liggen? De berichten van VI neem ik sowieso met een korreltje zout: zodra Krabbendam iets zegt, is het vaak juist níet waar.

Daarnaast denk ik dat dit wel het juiste moment is om Senesi te verkopen: indien je volgend jaar geen Europees voetbal haalt dan daalt de waarde alleen maar en ga je er geen 15/20 miljoen meer vangen. Geertruida gaat hoogstwaarschijnlijk bijtekenen en RCV staan volgend jaar, waardoor je wel een nieuwe rechtsback moet halen aangezien Hall er nog niet klaar voor is.

Gewoon verkopen en cashen.. Er zijn maar weinig spelers die van meer geld beter gaan voetballen.
Misschien een prestatie contract aanbieden.

Geertruida gaat sowieso wel verlengen denk ik. Senesi niet, die moet je ook gewoon verkopen. Evenals Jorgensen en Kokcu. Kokcu staat er gewoon goed op, dat verklaard ook al een aantal jaren de interesse van diverse buitenlandse clubs. Tel daarbij op dat er veel contracten aflopen. Er gaat echt een grote schoonmaak bij Feyenoord aan komen en ik ben erg benieuwd wat er allemaal voor terugkomt. Als het aan mij ligt worden Itakura en v/d Ven vastgelegd en komt Hendriks terug van zijn uitleenbeurt aan Nac. Gorter vastleggen als opvolger van Marsman en directe concurrent van Bijlow. Ik zie in Til ook wel een Feyenoordspeler, dus hoop ook dat ze die gaan halen. Maar verder wordt het echt een uitdaging want het middenveld kan wel wat extra impulsen gebruiken en een spits erbij zou ook niet verkeerd zijn. Stel Berghuis gaat dus weg, moet je ook daar een waardige vervanger voor hebben. En een Haps gaat misschien ook wel een transfer maken, dan moet men heel rap Oosterwolde kopen.

Bijlow
Geertruida
Itakura
Hendriks
Malacia
?
Til
?
Berghuis
Sinisterra
4 mei 2021 om 22:11

Antonucci op het middenveld, Burger of Wehrmann? Een van hen zal wel capabel blijken hoop ik. Toornstra mag wel blijven van mij, levert bijna altijd, en gaat niks opleveren. Texeira en Diemers leuk voor de bank. Eventueel Jorgensen op 10 lijkt mij wel interessant, als hij het nog kan opbrengen...

Geertruida gewoon salarisverhogen, komt genoeg vrij met vertrek van redelijk spelers. Senesi nog een jaar rijpen icm hopelijk beter spel onder Slot zou mooi zijn qua opbrengst, maar geld is hard nodig. Hopelijk gaat Arnesen het goed gebruiken. Persoonlijk vind ik alleen Diemers van zijn aankopen echt tegenvallen. Linssen is redelijk, als winger dan. Jorgensen op 10 zou ik wel leuk vinden, maar denk dat hij beter weg kan. Ik hoop dat Berghuis blijft, maar zal wel niet voor 4 miljoen afkoop-contract.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger323
J. ToornstraMiddenvelder307
S. BerghuisAanvaller3017
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller224
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller193
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

2 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren