‘Bayern München kan fluiten naar miljoenenbedrag voor Zirkzee’

Dinsdag, 4 mei 2021 om 10:53Rian Rosendaal

Joshua Zirkzee keert binnenkort terug bij Bayern München. Parma had de optie om de aanvaller voor vijftien miljoen euro definitief over te nemen. Door de degradatie is de Italiaanse club echter niet in staat om de koopoptie in de huurovereenkomst met Bayern te lichten, zo weet Kicker te melden. Zirkzee werd in januari naar de Serie A-club gestuurd, maar het is allesbehalve een geslaagd avontuur geworden voor de aanvaller.

Mede door aanhoudend blessureleed kwam Zirkzee bij Parma tot slechts vier optredens voor de nummer negentien in de Serie A. Kort na zijn entree kreeg de huurling speeltijd in de competitiewedstrijden tegen Bologna (35 minuten) en Hellas Verona (33 minuten) in februari. Een blessure hield Zirkzee vervolgens enige tijd aan de kant. Pas halverwege maart kwam de spits weer in actie in de ontmoetingen met AS Roma (29 minuten) en Genoa (11 minuten). Een binnenbandblessure hield hem vervolgens aan de kant. Parma verloor maandagavond met 1-0 van Torino en kan derhalve degradatie naar de Serie B niet meer voorkomen.

Het artikel gaat verder onder de video
Highlights | Mainz - Bayern München | St. Juste & Boëtius verpesten titelfeest Bayern
Meer videos

Zirkzee speelde in de afgelopen maanden dus geen enkele keer de volle negentig minuten in het shirt van Parma, terwijl ook doelpunten en assists uitbleven. De door Bayern verhuurde aanvaller had naast pech met blessures ook te maken met de concurrentie van onder meer Graziano Pellè en Andreas Cornelius. Volgens Kicker was het sowieso de vraag geweest of de leiding van Parma bereid zou zijn geweest om vijftien miljoen euro neer te leggen voor een speler die amper is actie is gekomen.

Voor Zirkzee rest nu waarschijnlijk niets anders dan een zomerse terugkeer bij Bayern, waar Robert Lewandowski de onomstreden nummer één in de spits is. Daarnaast maakt stand-in Eric Maxim Choupo-Moting een goed seizoen door en de aanvaller kan volgens verschillende Duitse media zelfs een nieuw contract in München tegemoet zien. Het is dan ook nog maar de vraag of Zirkzee bij der Rekordmeister veel aan spelen zal toekomen. Het is nog niet bekend of hij voor een nieuwe verhuurperiode in aanmerking komt.


Poll

Zie jij Joshua Zirkzee doorbreken bij Bayern München?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door henkdetank)

Die jongen kan beter terug naar Nederland en daar in de luwte verder ontwikkelen. Laat hem een jaartje naar Groningen, Utrecht of Heerenveen gaan. Kunnen we eindelijk eens beoordelen of hij kwaliteit heeft of overschat door z'n vroege vertrek naar Duitsland.

4 mei 2021 om 11:21

Bij Groningen en Heerenveen zou hij ook op de bank zitten. Misschien ADO in de KKD?

4 mei 2021 om 12:27

Laat m maar naar Zwolle komen!

4 mei 2021 om 18:57

Had gewoon in de basis gestaan bij Feyenoord dit seizoen hoor haha..

Had gewoon naar Feyenoord moeten gaan begin dit seizoen. Dan had ie het hele jaar gespeeld en eindelijk wat vlieguren kunnen maken. Nu heeft ie weer een jaar weggegooid.

4 mei 2021 om 11:23

Of Dick had na 2 duels gezegd dat het niks is en weer een flankspeler in de spits gezet en een linksback als linksbuiten

4 mei 2021 om 11:24

Volgend seizoen prima kanshebber, maar investeer liever de speelminuten in Bozenik

4 mei 2021 om 12:17

De kans dat je als spits zijnde bij Feyenoord mag spelen is niet zo groot anders.

4 mei 2021 om 13:40

Hij had wel naar Feyenoord kunnen gaan maar die hadden dan gezegd wat doe jij hier? Die wilden hem namelijk niet.

4 mei 2021 om 13:42

Ik denk niet dat Feyenoord daar open voor stond; zeker gezien het enorme bedrag in de koopoptie.

had nooit bij Feyenoord moeten vertrekken. was nu op z'n sloffen 1ste spits geweest hier

4 mei 2021 om 11:19

En op basis van wat is die beter dan Banis? Ik heb werkelijk niks gezien van hem. Als je bij parma niet aan de bak komt tja moet feyenoord dat dan willen?

4 mei 2021 om 11:25

Hij heeft bij Bayern toch wel paar keer goede wedstrijden gespeeld? Heeft alleen met Lewandowski een topspits voor zich van wie hij de concurrentie niet zal winnen. Bayern op dit moment is te moeilijk, maar stap lager gaat hij kunnen denk ik. Bannis vind ik absoluut nog minder ver. Die blinkt bij Dordt ook nog weinig uit.

4 mei 2021 om 12:19

zirkzee speelde bij Bayern 2 goed genoeg om af en toe minuten te maken in het 1ste van bayern. bannis weet nog niet belangrijk te zijn bij dordrecht. dat vindt ik wel een aanzienlijk verschil. daarbij heeft bannis nauwelijks concurentie op zijn positie (3 bizar matige spitsen) en toch komt hij er niet bovenuit. zirkzee heeft de beste spits ter wereld voor zich lopen.

4 mei 2021 om 11:24

Misschien moet Feyenoord een poging wagen hem te huren voor komend seizoen? Tuurlijk is het niet ideaal spelers huren maar Feyenoord heeft dan tenminste een leuke spits lopen en Zirkzee maakr zijn minuten wat hij echt nodig heeft op zijn leeftijd. Wel jammer dat clubs als Schalke en Parma degraderen clubs met een mooie geschiedenis alleen de laatste jaren flink afgegleden.

4 mei 2021 om 13:21

Waar heb jij je glazenbol besteld? Ik zou er namelijk ook graag eentje willen die zo goed werkt als die van jou! Er valt natuurlijk he-le-maal niets over te zeggen of hij bij Feyenoord eerste spits zou zijn geweest...

4 mei 2021 om 13:43

dan zal ik het voor je uittekenen henk. zirkzee scoorde in de jeugdelftallen van bayern 32 keer in 40 wedstrijden. kampte bij bayern 2 met nogal wat blesurres maar wist toch nog tot 6 goals en 9 assists te komen. mocht door zijn optredes daar maarliefst 17 keer spelen bij de hoofdmacht van Bayern. denk jij nou werkelijk dat bannis dat gelukt was? jorgensson en pratto zijn werkelijk waar niks meer en alleen bozenik zou nog een redelijke concurent zijn, maar is duidelijk nog niet klaar voor dit niveau. zirkzee is 19 maar heeft al aardig wat vlieguren in grotere competities dan de eredivisie. dus ja, zirkzee zou op zijn sloffen de 1ste spits zijn.

5 mei 2021 om 13:56

Ik wil het niet over de vergelijk met eventueel Bozenik hebben maar het blijft gewoon speculeren, nooit zal iemand weten hoe iemand anders zich op een andere locatie ontwikkeld had.
Wellicht had Kokcu inmiddels al bij Man City gespeeld als hij bij Ajax had gespeeld, als, als, als, iets heel erg moeilijks om te bepalen.

4 mei 2021 om 14:12

Tja. Op individueel vlak is hij sportief misschien nog niet helemaal succesvol geweest, maar op andere gebieden wel. Miljoenensalaris op zak, mogen meeliften op het nationale en internationale succes van Bayern. Als het bij Bayern niks wordt, kan hij nog altijd ergens aan de slag met zijn CV.

4 mei 2021 om 14:30

Of hij was nu uitgeleend aan Dordrecht omdat Advocaat meer vertrouwen heeft in Linssen, Jorgensen en Pratto. Je oordeelt Zirkzee op zijn Bayern-reputatie.

4 mei 2021 om 14:51

komop ff goed lezen. ik beoordeel hem niet op zijn reputatie, maar op zijn statistieken. letterlijk de hele eerste helft van mijn betoog gaat over zijn prestaties bij bayern, niet over hoe hij daar toevallig voetbalt

5 mei 2021 om 13:04

Welk betoog, ik reageer op twee zinnen?

Die gaat naar Feyenoord vermoed ik zo, op huurbasis. Jörgensen en Pratto weg en Bozenik en Zirkzee voor de spitspositie, heb je een prima optie erbij. Heb bij Bozenik ook altijd het idee dat er veel meer in zit dan er tot nu toe uit komt, wellicht dat dat volgend seizoen kan gaan gebeuren onder een nieuwe trainer.

4 mei 2021 om 11:39

Ik denk (en hoop) dat Feyenoord dan nog eerder met Bannis aan de slag gaat. Hij en Bozenik hebben toch allebei wel kwaliteiten en ook belangrijk: ze doen er álles aan om te slagen. Bozenik zelfs een beetje maniakaal. Ik hoop dat ook Jørgensen gewoon blijft eerlijk gezegd. Met die drie kun je het seizoen wel ingaan. Huren moet Feyenoord niet doen vind ik, tenzij het een echte versterking is of je op een positie nog een mannetje tekort komt

4 mei 2021 om 12:02

Nou volg ik zo'n Bannis niet dagelijks op de voet maar ik heb niet de indruk dat dat nou echt een spits is die goed genoeg is voor Feyenoord, of zie ik dat nou helemaal verkeerd. Jörgens wilde deze winter al weg en ik denk dat het goed is voor Feyenoord om daar nu gewoon voor 2/3 miljoen afscheid van te nemen, dan kun je ook verder.

4 mei 2021 om 13:24

Bobiku ik vind je positivisme fantastisch maar die 3 spitsen kunnen er echt geen bal van. Bozenik is nog de beste van de 3 en die is nog niet fantastisch.

4 mei 2021 om 14:52

Furr, ik zeg ook niet dat ze geweldig zijn (al is zeker Jørgensen beter dan iedereen doet voorkomen). Ik zeg alleen dat Zirkzee het ook niet voor je gaat doen. Dan liever de mensen die je al hebt

4 mei 2021 om 14:57

Dat zie je niet verkeerd, want op Bannis alleen kun je niet gaan bouwen. Hij heeft echter wel potentie. Is heel hongerig, staat op de goede plek en doet alles om beter te worden. Als er weinig mogelijk is, dan zou ik hem erbij houden

4 mei 2021 om 11:48

allemaal geen spelers die hebben aangetoond heel veel goals te kunnen maken op Jorgensen in dat ene kampioensjaar na dan maar daarna is hij nooit meer bij die cijfers in de buurt gekomen. met het gebrek aan scorend vermogen bij Feyenoord zou ik toch eerst wel even de CV van een eventuele nieuwe spits bekijken en kijken wat zijn doelpuntengemiddelde is. anders kan je het net zo goed doen met de spelers die je al hebt lopen

4 mei 2021 om 12:30

Typische aankoop zou dan Giakoumakis zijn, en dan ook nog voor veel te veel.

4 mei 2021 om 14:59

De tijd dat Feyenoord véél te veel betaalde voor een Griekse spits uit de Eredivisie ligt gelukkig al een tijdje achter ons 😉

4 mei 2021 om 15:46

precies. nu betalen we teveel voor een spits uit Slowakije

Als ik Zirkzee zie spelen denk ik niet gelijk: "wat een slechte speler! Die zouden ze niet eens bij (insert slechte ploeg) in de basis spelen!".

Je kan zeker wel zien dat hij op redelijk niveau mee kan. Alleen niet op het aller hoogste niveau. Iets wat Bayern wel ieder seizoen speelt.

Wat ik me dan toch afvraag.

Waarom blijft Bayern investeren in een jongen als Zirkzee? Ziet Bayern dan toch iets in Zirkzee wat ik niet zie?

4 mei 2021 om 13:02

Ze hebben al geinvesteerd, het contract loopt al. Ze kunnen het contract niet opzeggen dus proberen ze hem te verhuren. Hij kon dit jaar ook niet mee op het niveau onderkant serie A. Continue geblesseerd dus nog niet toe aan voetbal op dat niveau. Hij moet op lager niveau gewoon vlieguren maken zodat hij straks in staat is voetbal op een hoger niveau fysiek aan te kunnen.

4 mei 2021 om 13:26

Uit zijn blessures leidt jij af dat hij het niveau niet aan kan? Dus van Basten was een waardeloze speler omdat die geblesseerd raakte? Robben kon er ook niks van eigenlijk want die was ook continu geblesseerd? Wel leuk bedacht maar ik zie het verband niet.

4 mei 2021 om 15:02

Dat is, zoals Furr ook zegt, wel heel raar geredeneerd. Bij Bayern ligt het niveau iets hoger, daar was hij niet constant geblesseerd

4 mei 2021 om 16:05

@furrr Als van Basten vanaf het begin continue geblesseerd was, dan had ik er zeker vraagtekens bij gehad. Van Basten had zich zelf allang bezwezen toen hij tegen een enkelblessure aanlipe die uiteindelijk einde carriere was.
Zierikzee heeft nog nooit iets laten zien. Is continue eblesseerd. Dus heb ik er zeker vraagtekens bij.
Robben was zeker een goede speler maar heeft niet zijn potentieel vervult door al die blessures.

4 mei 2021 om 16:06

@bobiku29
Een speler die elke keer iets van 30 minuutjes speelt per wedstrijd, minder dan 300 minuten in een seizoen kan je toch niet als speler van het eerste elftal aanmerken? Hij heeft werkelijk bijna niets gespeeld in het eerste van Bayern.

Hij had gewoon terug moeten komen naar Feyenoord. Hij kent de club al en we hadden een spits nodig. Als talent dat stappen moet maken, heb je helemaal niets te zoeken bij een club die tegen degradatie vecht in Italie. Dat zijn niet de plekken waar je je echt kan laten zien. Ik zie hem nog steeds graag komen als Slot Bozenik niet goed/talentvol genoeg acht! Een verhuurperiode van 1-2 seizoenen komt Feyenoord goed uit. Pratto gaat weg en Jorgensen drukt op de begroting, dus die moet je ook lekker laten gaan. Volgend seizoen ingaan met Bozenik en Zirkzee als spitsen, terwijl Linssen in noodgevallen daar nog kan spelen.

4 mei 2021 om 13:41

Is het niet slimmer om als Feyenoord iets meer zekerheid te nemen bij een volgende aankoop van de spits? Met Zirkzee weet je namelijk totaal niet wat eruit gaat komen, de kans dat dit een gigantisch flop wordt is statistisch groter dan dat het een succes wordt..
Feyenoord heeft meer aan een ervaren iemand in plaats van alleen maar jonge gasten, volgend jaar vertrekt Berghuis ook en zal de ervaring ook een stuk minder zijn in de voorste linie.

4 mei 2021 om 14:26

1) Het staat nog helemaal niet vast dat Berghuis gaat vertrekken. Alle bronnen die dit naar buiten brengen zijn zo onbetrouwbaar als maar kan.

2) Van welk budget moeten ze een ervaren spits halen? Een ervaren spits kost niet alleen geld wat betreft de transfer of huur (let op: jonge spelers willen door topclubs nog wel eens 'gratis' verhuurd worden), maar kost ook een stuk meer salaris dan een jonge speler.

3) Er is genoeg ervaring voorin met Berghuis en Linssen, met daarachter nog Toornstra en Fer. Dan heb je ook Haps nog lopen achterin en hebben jongens als Malacia, Kokcu, Geertruida, Bijlow en Sinisterra genoeg ervaring met de Eredivisie om hier met AZ om de derde plaats te strijden en mogelijk dus ook om plaats 2.

Bij Feyenoord hoeft hij ook niet meer aan te kloppen. Bozenik krijgt volgend seizoen onder Slot vleugels ( vermoed ik ) met Bannis als 2e spits zitten we gebakken. Als Zirkzee zonder te veel eisen volgend jaar het shirt wilt dragen op huurbasis maar hierin zal Bayern niet mee werken.

Toen hij paar wedstrijden scoorde bij bayern werd hij door analisten al oranje in gepraat. Waan van de dag regeerde toen weer. Die jongen moet eerst maar eens heel veel minuten gaan maken in een vertrouwde omgeving. Hopelijk kan die zo zijn carrière een juiste weg in slaan. Bij Bayern gaat hij die minuten nooit krijgen.

4 mei 2021 om 12:53

De waan van de dag regeert altijd in het voetbal. Als hij straks verhuurd wordt aan feyenoord oid en hij scoort een paar keer dan is hij waarschijnlijk ook gelijk de beste spits van de eredivisie. Zo werkt dat nou eenmaal met die voetbal media. Ze moeten het ergens over hebben...

Was voor mij een onbegrijpelijke stap. Een jonge spits van 19 in de winterstop zonder voorbereiding verhuren aan een Italiaanse degradantkandidaat. Natuurlijk wordt dat een worsteling, met ook nog eens de concurrentie van een fitte Pelle en Cornelius. Zowel vanuit Bayern als vanuit de speler snap ik er niks van. Had dat gekozen voor een club in Duitsland als die opties er waren of een club met een voor de speler vertrouwde omgeving (feyenoord).

4 mei 2021 om 12:55

Ik denk dat de Eredivisie verstandiger is als je in de 3. Bundesliga ook totaal geen indruk maakt. Die jongen heeft het duidelijk moeilijk op 't moment. Het kan een dipje zijn, maar het kan ook zomaar zijn dat hij nu geconfronteerd word met een vorm van zelfoverschatting.

Zirkzee verhuren aan Feyenoord zou een optie zijn met eventueel een optie tot koop. Misschien moet Feyenoord eens navragen bij Bayern of zij niet een huurconstructie kunnen aangaan, zoals Vitesse met Chelsea of Nac met City? Het tweede elftal van Bayern degradeert weer uit de 3de Bundesliga (veel vecht voetbal) en de spelers die nou verhuurt worden binnen de Bundesliga, krijgen niet altijd speelminuten. Als aanvulling van het eerste zou Feyenoord dan eventueel Zirkzee, Rhein (groot talent DM) en L Gunther (rechtsvoor die wordt vergeleken met Robben). Ik snap dat je dan je eigen talenten in de weg zit, maar als deze er niet zijn, dan beter huren voor een schappelijke prijs totdat er wel een echt talent opstaat.

Zou me niks verbazen al komt hij volgend jaar op huurbasis naar Vitesse of zo. Als Openda & Broja weer weg zijn, is dit een goeie optie.

Daar gaat geen club meer de hoofdprijs voor betalen. Zo zie je maar hoe snel het kan gaan. Op het ene moment schiet hij er een paar in in een zeer dominant Bayern en een jaar later komt hij niet eens aan spelen toe bij Parma en wist hij in de 3. Bundesliga ook geen enkele indruk te maken. Ik ben bang dat dit weer zo'n op papier groot talent wordt die uiteindelijk ergens in de subtop van de Eredivisie terechtkomt. Ik heb ook niet het idee dat deze jongen over veel zelfreflectie beschikt gezien de verhalen en het 'feit' dat hij de indruk wekt de Eredivisie als allerlaatste reddingsboei te zien.

Zoveel geld voor een speler die niets heeft laten zien, behalve potentie
Bayern rept over de gevolgen van corona en dat clubs op de centjes moeten passen, dat er minder betaald zal worden aan transfers.
Maar als zij verkopen vragen ze wel de hoofdprijs. Nee erger ze vragen de jackpot

Heb een beetje het gevoel dat hij het op deze manier niet gaat redden. Het enige wat die nu moet is minuten maken. Het was zoveel beter voor z’n ontwikkeling geweest als die dit seizoen bij een ADO of een gelijke club was verhuurd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
T. MüllerAanvaller3011
L. SanéAanvaller305
A. SiebAanvaller00
R. HoffmannKeeper00
M. NeuerKeeper320
A. NübelKeeper00
L. SchnellerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

0 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren