‘Ik wil dat hij bij Ajax tot wasdom komt, dus wat mij betreft blijft hij gewoon’

Dinsdag, 4 mei 2021 om 10:07Rian Rosendaal

Ryan Gravenberch moet nog minstens een jaar bij Ajax blijven, zo oordeelt zijn vader. Ryan Gravenberch senior is van mening dat de pas achttienjarige middenvelder eerst een heel seizoen stabiel moet presteren, voordat hij gaat nadenken over een transfer naar een Europese topcompetitie. Gravenberch junior moet vooral op mentaal gebied nog enkele stappen zetten, zo luidt het oordeel.

"Die laatste stap moet hij bij Ajax zetten. Dat moet gewoon en dat heeft hij nog niet gedaan. Ik wil dat hij bij Ajax volledig tot wasdom komt, dus wat mij betreft blijft hij gewoon bij Ajax", krijgt Gravenberch als advies mee van zijn vader in gesprek met Ajax Showtime. "Hij heeft nu pas één volledig seizoen gespeeld en dat was natuurlijk best goed, maar komend seizoen zal hij nóg beter moeten spelen. Dan moet hij ondanks zijn leeftijd echt één van de dragende spelers zijn, zeker als hij het EK gespeeld heeft." Gravenberch hoort later deze maand of hij door bondscoach Frank de Boer wordt opgenomen in de definitieve EK-selectie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens Gravenberch senior moet zijn zoon ook nog groeien in de hiërarchie van de Ajax-kleedkamer. Voor langere tijd slecht spelen is er wat hem betreft niet meer bij. "Volgend seizoen komt hij er in de kleedkamer niet meer mee weg als hij meerdere wedstrijden op rij slecht speelt. Ik vind echt dat hij eerst nog een stap bij Ajax moet zetten. Hij moet klimmen in de hiërarchie en binnen de selectie meer voor zichzelf gaan opkomen." De vader van de jonge Ajacied gaat hem daarbij overigens niet extra pushen.

"Dat heeft bij Ryan geen zin. Maar hij realiseert zich dat ook wel. Hij denkt zelf ook dat het voor hem nu het beste is om bij Ajax te blijven. In mijn hart, en ook in dat van Ryan, ontwikkelt hij zich eerst nog verder door bij Ajax voordat hij een stap hogerop gaat zetten." Gravenberch, in het recente verleden gelinkt aan onder meer Juventus en Liverpool, beschikt bij Ajax over een contract tot medio 2023. De middenvelder gaf onlangs zelf ook al aan dat hij gewoon in Amsterdam wil blijven. "Ik wil dolgraag bij Ajax blijven. Ik moet me nog meer ontwikkelen. Als ik er klaar voor ben, dan ben ik er klaar voor, maar nu nog niet", zo klonk het na de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse bij ESPN.


Poll

Vind jij ook dat Ryan Gravenberch bij Ajax moet blijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door klemvastdiebal)

Zou fijn zijn als hij zijn contract met 2 jaar verlengt. Dan kan hij in 2023 voor een mooie som vertrekken. Ontzettend groot talent, maar moet natuurlijk nog veel ervaring opdoen. 3 seizoenen bij Ajax, minimaal 18 CL wedstrijden en 2 eindtoernooien meemaken, dan kom je wel beter binnen bij een grote club.

4 mei 2021 om 10:44

@messibazoer "2 eindtoernooien meemaken'

Dit kan binnen korte termijn he. Deze zomer EK en volgende zomer het WK. Dus ligt op planning om dan na volgend seizoen te vertrekken

Hopelijk niet, zou goed zijn om bij te tekenen inderdaad en nog 2 seizoenen knallen. Hij kan een dip krijgen volgend seizoen en daardoor wisselvallig spelen.

4 mei 2021 om 10:54

Dat kan niet helemaal MrKrillin, het WK 2022 wordt namelijk in de winter gespeeld, dan zou hij dus in de winterstop moeten vertrekken 😉

4 mei 2021 om 10:52

Ik vrees dat je dit kunt schudden met Raiola als zaakwaarnemer. Gravenberch heeft een fantastische uitgangspositie, want die is binnen 2 jaar wel klaar voor een volgende stap. Laat zijn contract nu ook binnen 2 jaar aflopen waarna hij dan kan staan waar hij wilt. Waarom zou hij (vanuit de speler geredeneerd) zijn contract nog gaan verlengen?

4 mei 2021 om 11:00

Zou het begrip clubliefde dan volledig uitgestorven zijn Masterd? Ik hoop toch dat hij dezelfde weg kiest als Donny van de Beek, eerst een paar seizoenen presteren op hoog niveau en dan voor een mooi bedrag vertrekken. Dan hopelijk wel naar een club die een middenvelder van zijn kwaliteiten nodig heeft.

4 mei 2021 om 11:02

Ajax gaat hem nog eerder komende winter van de hand doen dan dat ze hem uit zijn contract laten lopen. Denk dat Ajax wel durft uit te spreken dat er van een speler wordt verwacht dat hij als bedankje naar zijn hele jeugdtraject mag (lees moet) vertrekken voor een redelijke transfersom. Dat Brobbey niet wou verlengen is 1 ding, maar Gravenberch, die nu alle tijd en ruimte krijgt om zich in het eerste te manifesteren week in week uit, die laten ze niet transfervrij vertrekken. Plus hij gaat ervoor in ruil waarschijnlijk een flinke salarisverhoging krijgen.

4 mei 2021 om 11:04

Master D. Tsja voor de speler is dat keuze tussen snel nog wat miljoenen bijschrijven (nu een opwaardering van je contract), of wachten op een dikke tekenbonus wanneer je contract is afgelopen. Je ziet over het algemeen in voetbal dat toch wel redelijk veel hun contract laten opwaarderen nog

4 mei 2021 om 11:16

@inkemontana Vaak gebeurd het wel inderdaad dat ze nog bijtekenen tegen een opwaardering van het contract, maar met deze zaakwaarnemer ben ik er toch een beetje huiverig voor. Met een Brobbey kwamen ze er uiteindelijk ook niet uit, terwijl die wilde blijven. Ik ben ook heel benieuwd hoe het steekspel in Milaan zich gaat ontvouwen met een andere client van Raiola, te weten Donnarumma. Gaat die deze zomer na meer dan een jaar onderhandelen over een nieuw contract voor niks de overstap maken naar Juventus?

4 mei 2021 om 12:18

Ajax heeft helemaal niks te zeggen of Graaf wel of niet uit zn contract loopt Ernesto. Spelers bepalen, niet clubs. Zolang Graaf geen arbeidscontract elders tekent, heeft Ajax geen poot om op te staan, al biedt Real 500 milj voor die jongen. Er is pas een deal als 3(!) partijen tot overeenstemming komen, niet eerder, niet later.

4 mei 2021 om 12:48

Niet helemaal waar Master D. Het is één van de tactieken van Raiola, maar vaak genoeg verlengt een speler onder zijn hoede gewoon het contract zonder al te veel rompslomp. Het is uiteindelijk de speler die bepaald, met Raiola heeft die speler een meesterlijke onderhandelaar achter zich mocht het nodig zijn. Over de maniertjes van Raiola valt te twisten.

4 mei 2021 om 13:05

Donnarumma heeft toch hetzelfde gedaan bij Milan. Waarom zou Gravenberch niet verlengen?

4 mei 2021 om 11:52

@messi hoezo zo specifiek 18 CL wedstrijden als ik vragen mag? :P

4 mei 2021 om 12:18

3 * 6 denk ik dus 3 seizoenen

4 mei 2021 om 12:59

'ontzettend groot talent, maar moet natuurlijk nog veel ervaring opdoen. 3 seizoenen bij Ajax, minimaal 18 CL wedstrijden en 2 eindtoernooien meemaken, dan kom je wel beter binnen bij een grote club.'

Waarop is dit gebaseerd? Ik vind je gedachte an sich goed, maar (minimaal) twee eindtoernooien, bijvoorbeeld, meemaken is niet altijd haalbaar. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, bijvoorbeeld, zijn ook vertrokken zonder dat zij minimaal 2 eindtoernooien hebben gespeeld / meegemaakt.
Daar tegenover staat wel dat zij op Europees vlak (CL / EL) de nodige meters hebben mogen maken.

Als hij nu naar een subtopper gaat (topclubs hebben waarschijnlijk nog geen serieuze interesse) dan komt hij binnen als een nobody, als hij nou eerst nog een jaar wacht, misschien en dit is totaal niet te voorspellen, met Ajax in ieder geval 2e ronde CL halen, dan kom je ook wat groter binnen laten we maar zeggen. Nu denken ze, wie is dit???

4 mei 2021 om 10:44

En dan noem je Ajax, en voorgangers van Ajacieden die zijn doorgebroken uit de jeugd en denkt iedereen 'Ah, zo een'. Zo werkt het wel hoor. En al international en ook al Europese ervaring. Is al niet zo'n nobody meer als jij hier wil beweren.

4 mei 2021 om 11:26

Alleen Ajax fans denken dit hahaha. Gravenberch is wel degelijk een nobody voor de grote jongens bij de topclubs. Die weten letterlijk niet eens bij welke club hij speelt als ze Gravenberch z'n naam horen. En alsof ze denken, oh wauw zeg hij komt van Ajax dus hij is extreem goed hoor. En ja piepklein beetje Europese ervaring maar vrij weinig mensen of andere grote spelers herinneren Gravenberch nog in die paar wedstrijden CL. Gelukkig dat je mede Ajax fans je reactie liken. Het is weer zo ver, iemand is niet positief genoeg of onder de indruk geweest van een Ajax speler. En dat mag natuurlijk niet. Oké, bij elke topclub hebben alle spelers nu al extreem veel respect voor ene Gravenberch LOL die ze allemaal kennen en hoog hebben zitten vanwege het winnen van de Eredivisie. Met zeer veel krediet komt de gearriveerde speler Gravenberch binnen bij de absolute wereldtop.

4 mei 2021 om 11:53

Er zijn net zoveel mensen die weten dat Gravenbergh bij Ajax speelt als mensen die weten dat Camavinga bij Rennes speelt. En dat zijn er behoorlijk veel kan ik je zeggen.

4 mei 2021 om 12:03

Alsof jij wel effe kan bepalen wat miljoenen voetbalfans weten of niet weten, onmogelijk dat jij dit met zekerheid kan stellen. Het misschien wel grootste talent van Frankrijk, die al tijden nadrukkelijk aan de absolute wereldtop wordt gelinkt, gaan vergelijken met ene Gravenberch is natuurlijk hilarisch en nauwelijks serieus te nemen.

4 mei 2021 om 12:08

Sorry wist niet dat je boos werd, lol. Die ene Gravenbergh die in alle talentenlijstjes van tot de Golden Boy toe hoger staat dan Camavinga. Maar sorry is inderdaad hilarisch en nauwelijks serieus te nemen .

4 mei 2021 om 12:20

Tuurlijk, de enige die boos worden zijn de Ajax/Gravenberch fans zoals jij die me nu wanhopig proberen te overtuigen hoe geweldig en fenomenaal hij wel niet is en dat de alle grote spelers van de absolute wereldtop diep diep onder de indruk zijn van ene Gravenberch want dagelijks kijken ze alle talent lijstjes in Europa. Vooral blijven dromen. Want ben nog steeds niet onder de indruk van je grote idool, iets harder je best doen 🤭 Edit: hier, 1 van de grootste voetbalmedia ter wereld zet Gravenberch op 9 en Camavinga op 2, dus wat jij allemaal beweert is weer eens onzin: ”NXGN 2021: The 50 best wonderkids in football"

4 mei 2021 om 13:08

"Alsof jij wel effe kan bepalen wat miljoenen voetbalfans weten of niet weten, onmogelijk dat jij dit met zekerheid kan stellen." Jij kunt dit wel begrijp ik? Maar dan met een omgekeerd standpunt over Camavinga / Gravenberch. Ik denk overigens ook wel dat eerstgenoemde wereldwijd iets bekender is hoor, maar jouw argumentie slaat echt nergens op. Je doet net alsof Gravenberch een nobody is die niemand kent. Ook dat is niet het geval natuurlijk, beide zijn erg grote talenten in hun leeftijdscategorie.

4 mei 2021 om 13:10

Beautifulgame, Thugvz kan niet bepalen wat miljoenen mensen weten. Maar jij wel hoe de spelers bij topclubs denken? Nice.

4 mei 2021 om 13:26

@beautifulgame7 Eerst heb je het over dat hij een nobody is als hij binnen komt bij een subtopper maar vervolgens zeg je weer een nobody bij de grote jongens? Wat is het nou? Vervolgens ga je zeuren over de likes en doe je alsof iemand je het verbied om een andere mening te hebben. Waar haal je dat vandaan? Wellicht zijn er gewoon minder mensen het met je eens. Prima dat jij die mening hebt, maar als je zo'n uitgesproken mening hebt moet je vervolgens niet miepen. Vervolgens maak je ook nog een cynische opmerking, maar niemand beweert dat Gravenberch de gearriveerde speler is, dat doe jij. Niet alles is zo zwart/wit he. Vervolgens maak je jezelf nog belachelijker hieronder met "alsof jij wel effe kan bepalen wat miljoenen voetbalfans weten of niet weten, onmogelijk dat jij dit met zekerheid kan stellen." Terwijl je zelf wel een mening hebt die je doet voorkomen als de absolute waarheid. Overigens stond Gravenberch 7, maar dat terzijde. Wel grappig dat je in die discussie wel min of meer je zelf tegenspreekt dat Gravenberch een nobody is, aangezien hij op dat lijstje vrij hoog staat.

4 mei 2021 om 21:07

Even letterlijk van de uefa website met een 50 meest talentvolle spelers: "Widely tipped as the latest Ajax wonderkid, Gravenberch already has a host of Europe's biggest clubs queueing up for his signature". Er staat bij je gegevens dat je hvo hebt gedaan en uit Eindhoven komt. Ik neem daarom aan dat je Engels kan. Maar ja de uefa stelt natuurlijk ook niets voor.....

4 mei 2021 om 12:18

Ik hou ook van voetbal als beautiful game, maar hou ook van een eerlijk verhaal in plaats van onzin. Gravenberch staat op plek 3 in het Europese supertalent lijst van het Franse l'equippe. Dus ja die kent iedere Europese (sub) topclub.

4 mei 2021 om 12:27

Tuurlijk, dus omdat een Frans tijdschrift een lijstje maakt zijn opeens alle, veelal internationale, spelers van de absolute wereldtop onder de indruk? En hoe weet jij nou dat die spelers een Frans tijdschrift volgen???? Het ging hier over dat voor de grote SPELERS van de de absolute wereldtop, Gravenberch een onbekende nobody is, en daar gaat een lijstje van een Franse media nauwelijks iets aan veranderen aangezien je onmogelijk kan zeggen "maar letterlijk alle grote spelers kijken elke dag op die (nota bene Franse) website hoor dus ze weten allemaal wie Gravenberch is"

4 mei 2021 om 13:12

Het is duidelijk dat je niet weet hoe bekend dit Franse tijdschrift is en hoeveel waarde er aan gehecht wordt in de voetbalwereld.

4 mei 2021 om 13:38

Het is duidelijk dat jij niet weet hoeveel spelers dat Franse tijdschrift lezen dus ook jij zit hier weer te gissen.

4 mei 2021 om 14:03

Beautifulgame je kan proberen je gelijk te halen, maar in mijn ogen zit je in een vlek te wrijven en maak je hem alleen maar groter. L'equippe is het grootste sportblad van het een na grootste eu land. En ja topsporter zijn vrijwel zonder uitzondering vakidioten die heel goed op de hoogte zijn van jong talent. Sterker nog topspelers worden wel eens ingeschakeld om talenten te laten kiezen voor hun club.

4 mei 2021 om 14:32

Ja, maak het helemaal spannend, topspelers die worden ingeschakeld voor jonge talenten pfff. Jij bepaalt niet of "topsporters vakidioten zijn en heel goed op de hoogte van jong talent" jouw uitspraak of mening is niet automatisch een feit. Inderdaad, de voltallige selecties van Real Madrid Bayern München City etc weten allemaal wie Gravenberch is én hebben diepe respect voor al z'n wereldberoemde prestaties (Farmers League schaal) hahahaha. Het grootste sportblad van een groot EU land, wauw zeg en dat betekent dus dat alle wereldtop spelers dit Franse tijdschrift dagelijks lezen? Kijk, ik heb gelijk, dat de Gravenberch fans zich wanhopig in elke bocht wringen om de feiten te ontkennen, dat zou je inderdaad wrijven in een vlek kunnen noemen. "Messi Benzema KDB Lewa Muller worden binnenkort ingezet om het wereldberoemde ultratalent Gravenberch te laten kiezen voor hun club, ze zullen strijden om Gravenberchs handtekening" - soccersup, Mei 2021

4 mei 2021 om 21:01

"kijk ik heb gelijk"..... Wat een niveau. Nu even de feiten. Messi heeft in 2019 het talent Frenkie de Jong gebeld om naar Barcelona te komen. En zo zijn er meer voorbeelden. En hoewel ene Haaland ook in een kleine onbetekende divisie is gestart zegt die divisie niets over je talent. Maar ik heb het idee dat je vooral je eigen gelijk wil halen in plaats van inhoudelijk met argumenten te komen.

4 mei 2021 om 12:56

Wat ik mij dan afvraag: Interesseert iemand zich erin of een topspeler een aankoop kent? Zal me een worst wezen, zolang de coach je opstelt. Het allang duidelijk dat Gravenberch op de lijstjes staat bij o.a. Juventus en Manu. Hoe eerder je hem binnenhaalt, hoe goedkoper en hoe meer winst er te behalen valt. Zie Pogba.

Jammer da senior alleen voor ryan steeds in de media wilt verschijnen, bij zijn andere zoon deed die dit helaas niet. Voor de rest is het natuurlijk wel duidelijk dat hij dominanter moet worden en balcontrole moet ook wat omhoog. Speelt als de oude frenkie maar frenkie had meer techniek waardoor tegenstanders minder durfden tegen hem. Ryan versnelt en loopt zichzelf nog wel eens regelmatig vast. Momenteel grootste jonge middenveld talent is echter toch jude bellingham van dortmund. Wat een voetballer is dat zeg die maakte het gewoon de city middenvelders ontzettend lastig

4 mei 2021 om 10:39

Foden, Aouar, zijn anders ook zeer grote talenten. Die Aouar maakte het City vorig seizoen ook aardig lastig en is nu al op jonge leeftijd 1 van de beste middenvelders in Frankrijk.

4 mei 2021 om 10:42

Verschil is wel dat aouar 5 jaar ouder is dan Bellingham en foden 3 jaar. Allebei ook nog harstikke jong natuurlijk maar wat Bellingham dit seizoen presteert op zijn 17e is ongekend

4 mei 2021 om 11:51

Klopt. Zelfs 22 jaar is nog echt jong, maar 17 is dan al wel weer 5 jaar verschil.

4 mei 2021 om 12:46

Dat had Graaf sr absoluut met alle liefde gedaan, maar er was gewoon geen interesse in de (reserve)spits van Ajax A1 die in Jong zelfs omgevormd werd tot CV omdat hij voorin tekort kwam. Of denk je dat Graaf sr zelf de boer op gaat met zijn verhaal? Denzell 'panka' Gravenberch: gespeeld bij NEC (huur), Cluj, Reading, Dordrecht, Roeselare, Top Oss en nu, eindelijk, als reserve bij een eredivisieclub speelt. Op zn 26e éindelijk het hoogste niveau (in Nederland) als bankzitter... Dat staat natuurlijk in schril contrast tov Ryan jr, kampioen van NL, CL speler, international en de allerjongste debutant van 1 van s'werelds beroemdste en beste opleidingen van de wereld. Maar goed, je zou het idd maar niet snappen, dan krijg je natuurlijk dit soort domme opmerkingen..

4 mei 2021 om 13:11

Frenkie was dan ook al wat ouder in zijn ajax periode he. Je kan hem het beste vergelijken qua leeftijd met een seedorf uit die tijd. Vind ze qua spel overigens niet bizar veel op elkaar lijken. Ook niet qua fysiek.

4 mei 2021 om 20:54

Over zijn andere zoons werd hij mischien minder over gevraagd,denk niet dat de vader zelf de media opzoekt...

5 mei 2021 om 12:48

Ja want senior wilde zo graag over Ryan praten dat hij zelf de media heeft gevraagd of hij alsjeblieft over Ryan mag praten. Het is totaal niet aan de orde dat de media senior daar zelf om heeft gevraagd. Zijn andere zoon was ook zo'n wereldtalent, apart dat de media daar dan niks over wil weten.

Verstandige vader.... Veel spelers gaan te vroeg voor het geld naar grote clubs, belanden dan op de bank, redden het niet, en eindigen uiteindelijk bij een middenmoot als top. En met zijn 18 heeft hij alle tijd nog.

1 jaar is eigenlijk nog te weinig. Hij is pas 18. Zou er goed aan doen als hij in elk geval tot zijn 21e zou wachten. Qua niveau zal hij dan de Eredivisie ontstegen zijn, maar mentaal en qua consistentie heeft hij nog voldoende stappen te maken.

4 mei 2021 om 13:13

Hoe kan je dat nu al zeggen. Gewoon per jaar bekijken. Waarom moet iemand perse x aantal naar ergens spelen. Als die klaar is voor de volgende stap dan is dat het moment, of dat nu in 2 of 8 jaar is.

Wat een verademing; een vader die snapt dat zijn zoon nog moet groeien voor hij een stap maakt. Je zou Brobbey, Sammie Lammers en die gast van Feyenoord die naar Leeds ging (edit: Summerville dus), ook zulke slimme mensen in hun omgeving toewensen. Nou biedt de eerlijkheid wel te zeggen dat van deze vier alleen Gravenberch wereldtop kan worden.

4 mei 2021 om 13:17

Kluivert had ook een vader die zei dat die moest blijven maar luisteren ho maar. De omgeving heeft maar beperkte invloed. Vind het dan ook niet fair om indirect de omgeving de schuld te geven van de stap naar het buitenland bij de jongens die jij noemt.

4 mei 2021 om 13:32

Ik geef ze niet de schuld, de spelers zijn allemaal oud en wijs genoeg om zelf keuzes te kunnen maken. Maar ik vraag me heel vaak af waarom familieleden niet eens rustig kijken naar bijvoorbeeld Oranje. Dan zie je dat de vijf sterkhouders (van Dijk, De Ligt, De Jong, Wijnaldum, Depay) allemaal eerst hun vlieguren in de nederlandse competitie gemaakt hebben.

In het buitenland ben je met 21 nog steeds een jonge speler. Het zou voor hem beter zijn nog 2 seizoenen bij Ajax door te ontwikkelen en te stijgen in de hiërarchie. Een échte bepalende speler worden, 100+ wedstrijden op het hoogste niveau, meer CL-ervaring, international met eindtoernooien. Dan heb je meer status bij een topclub. Dat hij goed kan voetballen daar twijfelt niemand aan, maar hij moet minuten en meters blijven maken om door te groeien.

4 mei 2021 om 13:23

Als hij volgend jaar niet langer dan een maand geblesseerd is, zit hij eind van het seizoen al aan 100 wedstrijden voor Ajax 1. Hij zit na dit seizoen al op 60+

Verstandig en goed. Wees nou eerst inderdaad DE man. Dat KAN hij gewoon, dat ziet iedereen. Dan maak je daarna gewoon de stap. Als je dat nmlk niet doet, dan kom je met weinig krediet binnen bij een topclub. Zet hem op Ryan!

Klinkt als een hele verstandige vader. Wij hebben allemaal ook wel kunnen zien dat hij een aantal wedstrijden minder gespeeld heeft, dus zijn vader durft dat ook gewoon te benoemen. In een jaar waarin het lijkt alsof hij al onmisbaar is geworden bij Ajax, noemt zijn vader dat een best goed jaar. Klinkt mij allemaal goed in de oren!

Ik hoop zelf ook dat Gravenbergh nog minimaal 1 seizoen blijft, maar contract verlengen lijkt me niet te gebeuren aangezien Gravenbergh nu na Tadic en Haller al topverdiener is en bij salarisverhoging de absolute topverdiener gaat zijn. Met Raiola als zaakwaarnemer lijkt me dit een lastig verhaal te gaan worden

Moet inderdaad nog minimaal 2 jaar bij Ajax blijven. In zijn spel volwassen, maar zijn dip de laatste weken horen bij een jong talent, dus daar moet hij even overheen 'groeien'. Daarna minimaal een heel seizoen vlammen en ik verwacht dat de Europese top dan voor het grijpen ligt.

Ik denk dat nog 1 jaar bij Ajax te weinig is. Ik hoop dat Ajax nog beter wordt dan het afgelopen jaar, maar zelf dan ben ik van mening dat hij pas aan het buitenland moet gaan denken als hij met zijn ploeg Europees meer heeft laten zien.

Heel verstandig om hem eerst nog een jaar te laten rijpen bij Ajax voordat hij de overstap naar PEC Zwolle gaat maken...

Deze jongen staat al langer in het vizier van de Europese topclubs.
Toch zie ik hem liever nog meerdere jaren bij Ajax blijven om zelf meer inhoud te krijgen en om de club nog dichter naar de Europese top te brengen.
Een betere leerschool is er bijna niet te krijgen en hij stapt dan als een echte meneer binnen bij vermoedelijk Barcelona.

Laat hem eerst maar eens een van de beste van het team worden. Was zeker 2e helft seizoen veelvuldig de zwakste. En een paar doelpunten en assist voor een ajax middenvelder die nauwelijks hoeft te verdedigen is ook minimaal. Nog maar 18 en veel potentie, nu vooral overhyped.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

9 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 31 3 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0
2019/2020 Jong Ajax 17 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Bruggink lyrisch: ‘Echt bewonderenswaardig, je kunt hem niet weghalen bij Ajax’

Arnold Bruggink is lyrisch over de stormachtige ontwikkeling die Ryan Gravenberch doormaakt bij Ajax. De analist van ESPN vindt het ongelooflijk wat de middenvelder op pas achttienjarige leeftijd al laat zien...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren