Dusan Tadic looft toptalent van Ajax: ‘Hij zal alleen maar beter worden’

Dinsdag, 4 mei 2021 om 06:54Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:34

Dusan Tadic is zonder meer de beste aankoop ooit van directeur voetbalzaken Marc Overmars bij Ajax. Na bijna drie volledige seizoenen in Amsterdamse dienst staat de teller van de aanvaller op 76 doelpunten, 69 assists, twee landstitels, één officieus kampioenschap, twee TOTO KNVB Bekers. Ajax reikte bovendien tot de halve finale van de Champions League en de kwartfinale van de Europa League. “Het was mooi dat we vaak een hoog niveau konden aantikken”, erkent Tadic.

Tadic is tevreden over zijn bijdrage aan de 35e landstitel van Ajax. “Ik heb veel gespeeld en heb van waarde kunnen zijn. Ik word vaak met mijn statistieken geconfronteerd en daar kan ik tevreden over zijn”, benadrukt de Servisch international dinsdag in gesprek met De Telegraaf. “Maar ook buiten het veld wil ik van waarde zijn. Ik ben een van de ervaren spelers en zie het ook als mijn taak om ervoor te zorgen dat het team ook buiten het veld een goede klik heeft.”

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag na 35e landstitel: 'Het team was zo blij als een pupillenelftal'
Meer videos

Tadic is ervan overtuigd dat Ajax niet het plafond is van Ryan Gravenberch. “Ryan maakt enorme stappen in zijn ontwikkeling, heeft duidelijk gemaakt dat hij niet meer alleen als het aanstormende talent kan worden gezien. Hij heeft echt getoond wat hij in zijn mars heeft, een heel goed seizoen gespeeld en het zal denk ik alleen maar beter worden. Hij is een echt product van de jeugdopleiding.” Ook hoopt hij dat Erik ten Hag nog lang bij Ajax blijft. “De trainer doet het heel erg goed met Ajax. Hij is een professional en in het voetbal gefocust op de kleinste details.”

“Het is een echte topcoach en ik hoop dat hij nog lang bij de club blijft.” Ook de komst van Davy Klaassen was een goede zet van Overmars. "Davy is een echte teamspeler die op meerdere posities kan spelen en daarom echt van waarde is voor het team. Hij is vooral een slimme speler en scoort ook makkelijk. Zijn vele openingstreffers waren erg belangrijk voor ons.”

Tadic verwijst naar een uitspraak van wijlen Johan Cruijff, ‘ik heb een zak geld nog nooit zien scoren’, om aan te geven dat prestaties uit het verleden en de financiële overmacht niet betekenen dat de landstitel van volgend jaar al een zekerheidje is. “Natuurlijk is het handig als je er ten opzichte van andere clubs financieel goed voor staat, maar alleen daarmee ga je zeker niet winnen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Behoorlijk indrukwekkende statistieken en erg belangrijk voor Ajax. Begrijp dat zijn trainingsethiek ook erg hoog is, waarmee hij ook voor de jonge Ajax spelers een voorbeeld kan zijn.

4 mei 2021 om 08:05

@Generalazod echt een aanvoerder! Bizar eigenlijk hoeveel geluk je ook nodig hebt in het voetbal. Tadic is gekomen, omdat Kluivert niet wilde bijtekenen en verkocht werd aan Roma. Als hij gebleven was, hadden we geen Tadic. We moeten een standbeeld voor Arena plaatsen van Kluivert om hem te bedanken.

4 mei 2021 om 08:30

Inderdaad een echte leider. Denk dat het ook een goede zet voor Ajax is geweest om hem zo'n lang contract te geven zodat hij na zijn voetbalcarrière ook nog als trainer aan Ajax verbonden blijft. Hij is voor tegenstanders natuurlijk vaak vervelend en dat theatrale gedrag heeft hij helemaal niet nodig, maar het is wel echt een winnaar en op en top prof. Zeker iemand die jeugdspelers beter kan maken.

4 mei 2021 om 17:38

Tadic was sws wel gekomen. Ze waren er al bijna een heel seizoen mee bezig. De transfer van Kluivert had geen invkied io de komst van Tadic. Die wilde ze sws hebben. Dior de transfer van Kluivert kwam het geld binnen wasrdoor ze ook werk van Blind konden maken.

Of hij de beste speler is weet ik niet. Maar hij heeft zonder meer de meeste invloed gehad. Spelers als De Ligt en Frenkie zijn wereld toppers, maar Tadic heeft imo meer voor de club betekent. Heerlijke speler om in je team te hebben.

4 mei 2021 om 09:35

Tadic is ook vrijwel altijd fit he, wat gezien zijn leeftijd van 32 jaar ook best bijzonder is. Hij kan echt nog jaren mee. Hij mag nog iets aan snelheid verliezen zolang hij die lichtvoetigheid en dat beresterke lichaam nog houdt, dan blijft het in mijn ogen de beste spits voor Ajax. Echt een op en top professional waar elke speler zich aan op kan trekken. Heerlijk om zo'n speler in je elftal te hebben als trainer zijnde.

Elk seizoen heb ik bij hem weer het moment dat ik denk: “dat was het voor Tadic, het hoge niveau tikt hij niet meer aan.” En altijd bewijst hij het ongelijk. Topspeler voor Ajax en ik denk dat hij door de Ajacieden van mijn generatie nog lang herinnerd zal worden.

4 mei 2021 om 07:35

Zijn eerste seizoen was weergaloos, hij heeft daarmee voor veel mensen een soort maatstaf gecreerd waardoor een iets minder seizoen al snel 'tegenvalt'. Qua doelpunten was vorig seizoen al iets minder en dit seizoen nog iets minder. Maar qua assists, leiderrol, mentaliteit en karakter is het een absolute geweldenaar.

4 mei 2021 om 14:29

Nou, dit seizoen in 48 officiële wedstrijden betrokken bij 47 doelpunten, 22 goals 25 assists, noem dat maar "nog iets minder".

4 mei 2021 om 07:44

Nobody is perfect!!

31 duels, 14 goals en 16 assists. En dat is niet alles. Tadic is een leider, een inspirator, een aanspeelpunt, een vechter, een verlengstuk van de trainer. Een mix van gif, technische begaafdheid, een gouden linkerbeen, tactisch inzicht en leiderschap. Altijd er staand als het spannend wordt. Als hij wat sneller was, had hij in de absolute top gespeeld.

4 mei 2021 om 07:54

En dat is nogsteeds niet alles. Ook qua meeste key-passes en meeste gecreerde kansen is hij lijstaanvoerder in de Eredivisie, qua steutelpasses zelfs gedeeld lijstaanvoerder in de Europa League ook (boven bijv. Bruno Fernandes). En ook qua winnen van balbezit rond de vijandelijke 16 staat hij in de top-3 van Nederland. Deze man is echt zo goed voor ED begrippen en zo super fit nog voor zijn leeftijd. Al 140 wedstrijden 1 op 1 (goals/assists) voor Ajax, hopelijk plakt ie er daar nog 100 aan!

Een geweldige speler met hele goede statistieken, alleen stoor ik mij af aan toe aan zijn vervelende maniertjes.

4 mei 2021 om 07:58

Hij gaat inderdaad over 'lijken' om te winnen. Smerige doodschoppen deelt hij echter niet uit. Maar deze mentaliteit heeft Ajax jaren niet gehad en altijd gemist.

4 mei 2021 om 08:59

Daar het mij niet om, die mentaliteit is top! Mij gaat het om het wel zelf uitdelen en het niet kunnen incasseren, ongepaste verontwaardiging en zeuren om kaarten.

4 mei 2021 om 09:23

Denk dat het bij jou ook een beetje komt door het feit dat Tadic voor Ajax speelt hoor, houtapp. Daardoor stoor jij je er meer aan dan nodig. Uitdelen en niet kunnen incasseren is namelijk simpelweg onwaar, Tadic krijgt als buitenspeler in een aanvallende ploeg logischerwijs veel maar dan ook veel meer overtredingen tegen dan dat hij er maakt; negen van de tien accepteert hij gewoon zonder morren. Zelf hard uitdelen doet hij echt zeer zelden tot nooit. Dat zeuren om kaarten is iets wat erin zit bij hem ja, dat zie je wel vaker bij spelers uit Mediterraanse landen en het Balkangebied. Soms denk ik -ondanks dat hij als aanvoerder wel verhaal mag/kan halen in sommige gevallen- ook weleens "moet dat nou, Dusan?" maar je kunt beter op zijn spel letten hoor, veel te goeie voetballer om je te storen aan die sporadische momentjes dat hij een verongelijkte kop trekt of zeurt bij de scheids!

4 mei 2021 om 11:30

Ik vind het zuigen ook jammer (en onnodig), maar dat Tadic een speler zou zijn van wel uitdelen en niet incasseren is absoluut onwaar. Hij deelt namelijk zelden tot nooit uit.

4 mei 2021 om 17:50

Het zuigen is aan de ene kant jammer. Aan de andere kant bkijkt het wel nodig te zijn, want het levert wat op. Het wirdt tijd dat ze de VAR daar eens tegen in gaan zetten. Dan zijn we snel van al dat gejank en gezuig af denk ik.

4 mei 2021 om 18:17

Het ligt niet aan de club maar puur aan het karakter van de individu Tadic. Ik vind zijn gedrag aanvoerder onwaardig. Zo’n Anthony zie je zijn gedrag al kopiëren, steeds die selectieve verontwaardiging.

Natuurlijk is een enorme zak geld doorslaggevend bij het winnen van prijzen. De spelers die Ajax aankoopt hoeft de rest van NL niet eens aan te denken. Het is dus logisch dat Ajax kampioen geworden is. En het is dus ook logisch dat ze elk jaar de gedoodverfde titelfavoriet zijn en zwaar ondermaats presteren wanneer ze geen kampioen worden.

4 mei 2021 om 08:52

Leicester dat kampioen werd in de Premier League? Porto dat toen de CL won? Monaco dat City eruit knikkerde? Of om het om Ajax te houden; wij die Real Madrid en Juventus eruit smeten. Geld is niet alles, er gaat zoveel meer schuil achter succes dan puur geld. Het verhoogt kansen, dat wel.

4 mei 2021 om 09:29

Dat klopt, maar jij praat over uitzonderingen. In de regel is geld wel degelijk de bepalende factor.

4 mei 2021 om 09:33

Dat zijn de uitzonderingen. 9 vd 10 keer staan de ploegen met het meeste geld bovenaan. Je kan jezelf wel voorhouden dat dit knap is van Ajax, maar dit is gewoon wat je mag verwachten met zon budget. Het enige dat knap is, is het enorme budget dat men heeft gecreeerd door de jaren heen, waardoor ze nu met afstand de favoriet zijn voor de komende 10 landstitels

4 mei 2021 om 11:32

Dat hoeft niet persé zo te zijn. Hierboven staan inderdaad een aantal uitzonderingen die de regel bevestigen, maar hoe verklaar je de titelstrijd in Frankrijk dan? Daar waren tot voor kort 4 gegadigden voor de landstitel en die hebben heel wat minder knikkers dan Psg.

Tadic, Blind en Klaassen vormen de ruggengraat van dit Ajax. Ik hoop dat ze volgend seizoen eindelijk weer door die barrière komen om van een goede Engelse, Spaanse of Italiaanse club te winnen. Want dat lijkt de laatste jaren helaas iets mentaals te zijn geworden.

4 mei 2021 om 09:28

Exact, komend seizoen moet Gravenberch in dat rijtje toegevoegd worden om te kunnen spreken van een razendsnelle ontwikkeling als speler die de absolute top wil en kan gaan halen. Het zit erin wat mij betreft.

4 mei 2021 om 09:40

Vond hem eerste helft van het seizoen geweldig, daarna wat minder. Dat is logisch, maar laten we niet te vroeg juichen. We zagen het met Dolberg, Van der Vaart, Bazoer etc. Voor de bevestiging hebben hij en Ajax een goede Europese campagne nodig waarin ze topteams verslaan.

4 mei 2021 om 10:54

En zelfs dat is geen bevestiging, want die had vd Beek ook en zie daar; hij kan niet aanhaken bij United. Al zagen we allemaal eigenlijk al wel dat het talent van vd Beek niet noemenswaardig is. Een gevalletje Klaassen, waar een Gravenberch echt een paar levels hogers geplaats mag worden wat mij betreft.

4 mei 2021 om 13:05

Van de Beek heeft een goed gevoel voor de ruimte en tikt makkelijk mee in een goed draaiend team. Maar hij kan inderdaad niet op eigen houtje een wedstrijd naar zijn hand zetten zoals Bruno Fernandes of Paul Pogba dat kunnen.

Ben echt gruwelijk benieuwd waar Gravenberch gaat eindigen. Die jongen heeft echt alles en ik zie amper zwakke plekken. Als Wijnaldum bij Oranje ooit afzwaait gaan we er, zeker tegen die tijd, echt niet op achteruit hoor! Ik acht hem echt in staat de absolute top te halen, al is het voorlopig erg belangrijk om stappen te blijven maken en komend jaar, met name in de CL, écht zijn stempel te drukken op het elftal en onmisbaar te worden. Dat is nu namelijk nog niet echt het geval vind ik.

4 mei 2021 om 09:47

Klopt die jongen gaat een mooie toekomst tegenmoet, hoop dat die naar zich zelf luisterd en niet word gek gemaakt door zijn zaakwaarnemer. Al heb ik daar bij Gracenberch wel vertrouwen in kom op mij over als een nuchter persoon.

ongelofelijk wat Tadic toch laat zien
velen hebben telkens kan hij het nog opbrengen
maar o wat belangrijk is hij in dit ajax

mooie woorden over Gravenberch
die wordt alleen nog maar beter en beter
benieuwd hoever hij het kan schoppen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

243 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 33 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
Laatste voetbalnieuws

Het voorbeeld van Dusan Tadic qua fitheid: ‘Hij is nog altijd hongerig’

De afgelopen drie seizoenen ging geen van de 92 Eredivisie-duels van Ajax voorbij aan Dusan Tadic. Speeltijd tegen Vitesse zondag betekent dat de 32-jarige aanvaller sinds 2018 geen enkele competitiewedstrijd heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren