Derksen fileert ‘hele nare, rancuneuze, irritante, achterbakse klootzak’

Dinsdag, 4 mei 2021 om 14:22Mart van Mourik • Laatste update: 14:28

Johan Derksen haalde maandagavond keihard uit naar Pierre van Hooijdonk. In Veronica Inside ging de analist in op de opmerkingen van de voormalig aanvaller van Feyenoord, die zich een dag eerder wederom zeer kritisch uitliet over Dick Advocaat. Derksen kan zich totaal niet vinden in de kritiek en haalde Van Hooijdonk door het slijk.

De analist opende allereerst de aanval op 'kuttafeltennisser' Arno Vermeulen, die maandag claimde dat het niet klopt dat Advocaat een uitnodiging afsloeg om bij de NOS aan de slag te gaan vanwege de aanwezigheid van Van Hooijdonk. De chef voetbal van de omroep vindt dat Advocaat zijn excuses moet aanbieden. “Ik geloof niet dat ze daar bij Studio Voetbal bestand zijn tegen nederlagen en tegenvallers. Dick gaat ergens anders zitten en de wereld is plotseling te klein”, vervolgde Derksen, die Advocaat ‘groot gelijk’ geeft om niet bij Studio Voetbal aan te schuiven. De trainer van Feyenoord gaat wel aanschuiven bij VI Oranje op Veronica.

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag na 35e landstitel: 'Het team was zo blij als een pupillenelftal'
Meer videos

“Toen die hypocriete Van Hooijdonk speler was, heeft hij altijd maar de kleedkamer geterroriseerd. Altijd heeft hij die jonge jongens geprobeerd af te maken en af te zeiken. Alleen Robin van Persie had schijt aan hem en dat vond hij dan heel erg vervelend. Hij is bovendien al het hele jaar stelselmatig bezig om Dick af te zeiken. Hij zou een gedateerde trainer zijn en iemand die de data-specialist niet serieus neemt. Nou, Van Hooijdonk is gewoon een woordvoerder van de data-specialist.”

Vermeulen wil excuses van Advocaat aan Van Hooijdonk: ‘Het is niet waar’

Arno Vermeulen reageerde maandag op de verklaring van Dick Advocaat.Lees artikel

“Dick heeft het gewoon uitstekend gedaan”, zo ging Derksen verder. “Van Hooijdonk heeft een aantal rancuneuze mensen binnen Feyenoord die vinden dat hij het daar bij Studio Voetbal op tafel moet leggen, en dat doet hij iedere week trouw. Het is gewoon een hele nare, rancuneuze, irritante, achterbakse klootzak.” René van der Gijp sloot zich volledig aan bij de woorden van zijn collega en zei op cynische wijze dat Advocaat ‘echt zijn excuses moet aanbieden’.

“Weet je wat ook zo vals is van Pierre?”, vroeg Derksen zich vervolgens hardop af. “Hij is zo onrechtvaardig. Hij zegt dat Dick zijn spelers zou afbranden. Nou dat vind ik dus helemaal niet. Ik vind hem na wedstrijden juist altijd nog vrij genuanceerd. Zo had hij weinig spelersmateriaal en krijgt hij vervolgens drie spitsen in zijn mik die er allemaal niets van bakken. Die spelers van Feyenoord moeten blij zijn dat de trainer met hen verder wil, en niet andersom. Dus het is helemaal niet zo dat die spelers op Dick afgeknapt zijn” besloot de analist, die bijval kreeg van Jan Boskamp. “Hij had er natuurlijk gewoon de klere in dat hij bij ‘Dickie’ op de bank moest zitten en nooit mee mocht doen”, besloot de voormalig trainer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

126 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Maar wat vind je nou écht van hem? Overigens is het allemaal wel een beetje doorzichtig hoor, hallelujah, hoe bloody obvious wil je het hebben? Kleine mannetjes die op televisie ruzie maken. De een doet zijn zegje op zondag en de ander op maandag en volgende week nog een keer. Wat een bende kinderen... Hoewel, dat neem ik terug, kinderen reageren over het algemeen een stuk volwassener.

4 mei 2021 om 00:16

Dat vond ik ook het mooie aan de reactie van de rest aan tafel bij Studio Voetbal. Complete stilte. Distantiëren. In zo'n, inderdaad infantiel, moddergevecht moet je niet verzeild raken.

4 mei 2021 om 01:29

Idd dat was een zeer pijnlijke stilte. Ook op het moment dat hij de trainer,ik denk van Fortuna,erbij haalt zag je echt aan zijn reactie dat hij daar niet zo gediend mee was. Het viel mij ook op dat deze trainer het ongemakkelijk en ik denk ook niet eens was met PVH en Affelay toen ze hem echt wouden laten zeggen dat hij 'iets mist'omdat hij niet op hoog niveau gespeeld had

Pierre is zeker geen beste analist. Maar wie had nou verwacht dat Veronica Inside kritiek zou hebben op Dick? Tuurlijk nemen ze het voor hem op. Vriend van de show he. Ik vind het vrij lachwekkend dat er telkens maar weer begonnen wordt over “te slecht materiaal en dan toch naar behoren presteren” Heeft Feyenoord nou echt een selectie waarmee je niet van ADO kunt winnen? Denken we dat nou echt?

3 mei 2021 om 21:56

Derksen en consorten hebben vaak genoeg kritiek op Advocaat gehad.

3 mei 2021 om 21:58

Uhm nee, maradungatje, iedere andere trainer die een dergelijk lelijk voetbal zou laten zien zouden ze met de grond gelijk hebben gemaakt. En dan zouden ze ook nog even een compilatie maken van ballen die fout gepasst werden.

3 mei 2021 om 22:04

Maar dat weerlegt maradungatje zijn punt toch niet?

3 mei 2021 om 22:51

Feyenoord kan gewoon absoluut niet beter. Het is werkelijk regelmatig niet om aan te gluren, poppetjes die elkaar niet kunnen vinden met een simpel passje, spelers die een bal 6 of 7 keer moeten aanraken voor ze een bal onder controle krijgen, het ziet er niet uit. En ga me niet vertellen dat dit soort dingen aan Dick liggen, dat is gewoon (gebrek aan) kwaliteit. Dick krijg echt weleens kritiek van vi, maar uiteindelijk is het bijna gewoon knap wat hij dit seizoen nog met feyenoord presteert.

3 mei 2021 om 22:53

gisteren werd dat gebrek aan kwaliteit wel heel duidelijk ja. zelfs passes over 3 meter laten aankomen bleek al een brug te ver. daar kan je idd een trainer niet de schuld van geven. dat is gewoon onkunde van de spelers

3 mei 2021 om 23:18

@marton en Japie het zijn dezelfde spelers als vorig jaar en als in de wedstrijden tegen psv en Ajax, toen ze wel gewoon passjes over 3 meter konden geven. Dus ga me niet vertellen dat de spelers dat niet kunnen. Dick haalt er op dit moment niet meer uit, dat is het verhaal en daar hoort hij kritiek op te krijgen.

4 mei 2021 om 00:56

Je blijft maar hetzelfde herhalen, maar er zijn hier genoeg mensen die je club niet supporten en zien dat het materiaal slecht is.

4 mei 2021 om 02:44

@fr010frdam ik zeg niet dat ze het niet kunnen maar het is duidelijk dat deze spelers wel een hoge ondergrens hebben

4 mei 2021 om 14:56

sorry ik ben het echt niet eens met dat jullie zeggen dat het niet beter kan. Ik begrijp niet dat die Dick zo heilig verklaard wordt joh! Overdreven neerbuigend gedoe over de selectie van Feyenoord. Zijn gewoon profs die het bij andere clubs of in andere tijden gewoon prima deden en echt wel een bal naar elkaar konden passen... De trainer is echt wel van invloed op hoe een team samenspeelt en of er een beetje geloof en spirit in het team zit. Mega chagrijnige 80 jarige Dick heeft dat dit jaar er niet ingekregen en dat bevestigd wat ik van m vind. Een coach die nooit door de ondergrens zakt, maar ook nog nooit teams heeft aangezet tot grote daden of mooi voetbal. En die als het slecht gaat gelijk als een klein kind om zich heen gaat slaan en trappen in de media. bah bah. Wat Derksen zegt over de voetballer van Hooijdonk klopt, maar zelfs dwazen spreken weleens de waarheid. En dat doet hij nu; over Dick.

Van Hooijdonk lijkt idd wel een persoonlijke vete tegen Advocaat te hebben. natuurlijk mag je kritiek hebben op Advocaat, maar hij heeft nooit kritiek op de spelers of beleidsbepalers. dan ben je niet objectief als analist en schets je maar een klein deel van het plaatje waarom het zo slecht gaat

3 mei 2021 om 22:04

Haha Japie over eenzijdig belichten gesproken...en Derksen dan? Die is de grote vriend van Dick, want die blijft hem verdedigen op alle vlakken, zodat hij ook lekker bij VI aanschuift komende zomer. Hoe kan je nou zeggen dat hij niet veel kritiek had op de spelers. Dat is gewoon een feit. Dan kan Derksen dat wel ontkennen, maar dan is het nog steeds een feit.

3 mei 2021 om 22:06

Derksen is een opportunist en iemand die zijn eigen programma als satire ziet, daar verwacht ik niet altijd zinnige teksten van. Van Hooijdonk speelt de serieuze en goed geinformeerde analist. dan verwacht ik wel iets meer objectiviteit van iemand die zichzelf zo enorm serieus neemt en goed vind

3 mei 2021 om 23:00

Haha eens. Ik hoor advocaat toch echt regelmatig zijn elftal afbranden en zelfs spelers individueel

4 mei 2021 om 17:29

@Japie wat en gekke redenering. Derksen doet al jaren of er maar 1 waarheid is en dat is die van hem. Hij is nooit kritisch op zijn vriendjes en het is dan ook niet voor niets dat er aan tafel met 1 mond gesproken wordt na de rel tussen hem en Gijp. Hij schoffeert iedereen als het maar even kan maar kom niet aan zijn Advocaatje.

3 mei 2021 om 22:19

Maar heeft Derksen recht van spreken in deze? "Hij is bovendien al het hele jaar stelselmatig bezig om Dick af te zeiken." Derksen doet precies hetzelfde bij ten Hag. Over hypocriet gesproken...

3 mei 2021 om 22:24

hij was vandaag anders aardig te spreken over de prestaties van Ten Hag

3 mei 2021 om 22:36

Dat is helemaal niet waar. Hij is regelmatig gewoon positief over Ten Hag.

3 mei 2021 om 22:26

Je kan zeggen wat je wil maar als iemand weet wanneer er sprake is van een persoonlijke vete dan is het Japie wel.

4 mei 2021 om 12:58

Idd. Kijk maar naar Japie vs Veltman. Ik ben het vaak nog redelijk eens met Japie hoor, niet altijd. Maar zijn haat jegens Veltman is gewoon jammer om te zien.

4 mei 2021 om 14:36

ik heb geen enkele haat voor Veltman, ik vind het zelfs een sympathieke kerel. hij maakte alleen erg vaak cruciale fouten en die benoemde ik wel eens na een wedstrijd. ik vond het een prima kerel maar een hele matige verdediger. op Senesi ben ik dit seizoen ook kritisch. die maakt ook teveel cruciale fouten maar dat wil niet zeggen dat ik dan een persoonlijke haat tegen hem heb

4 mei 2021 om 16:33

Wil je zeggen dat hij Veltman meer basht dan R. Schmidt?? Niet te geloven.

4 mei 2021 om 18:39

Schmidt vind ik wel een onsympathieke kerel inderdaad. met die leugens over Nijhuis, dat gezeik op de Knvb, zijn omgang met Ihatteren etc. is hij niet op mij overgekomen als een aardige man. daarnaast vind ik ook dat hij matig presteert

Leuk man, een stel volwassen kerels die net een stel pubers heen en weer gaan. Ik weet nog dat het vroeger over voetbal ging. Zo'n programma van Harry Vermeegen was toch veel leuker.

3 mei 2021 om 22:13

Deze programmas zijn allemaal gewoon die Kardashian reality series, maar dan voor mannen. Op Youtube vind je binnen 5 minuten video's die veel beter en meer neutraal zijn, en ook echt over voetbal gaan.

3 mei 2021 om 22:18

Daarom kijk ik ook steeds vaker naar Rondo. Ik heb weinig met Van Gelder, Van Halst en Mulder, maar mensen als Gullit, Van Basten, Boulahrouz, Afellay kunnen zinnig over voetbal praten. Bovendien gaat het ook inhoudelijk over voetbal.

3 mei 2021 om 22:59

Ik vind rondo het minst leuke voetbalprogramma van allemaal eerlijk gezegd. Hele enge groep ego's bij elkaar.

3 mei 2021 om 23:09

Dit heb ik ook qua gasten en de betrekking tot de gespeelde wedstrijden + beelden topcompetities. Toch kom ik er altijd moeilijk doorheen vanwege het constante gekakel door elkaar heen, om gek van te worden.

Lachwekkend hoe derksen het weer opneemt voor dickie...als Ajax het bv goed doet ligt het niet aan de trainer, want met dat materiaal kan iedereen winnen, doen ze het slecht ligt het wel aan de trainer. Behalve bij zn vriend Advocaat, die heeft het nooit gedaan. En hij zn spelers niet afbranden...?? Vraag dat eens aan de 3 echte spitsen in zn elftal...ppff zo opzichtig.

En Derksen is de meest ongeloofwaardige hypocriete aandachtsgeile tv brabbelaar die heel erg zijn best doet om relevant te blijven in media voetbal land en Vz helpt er aan mee. Chapeau. Lekker belangrijk wat Pierre denkt, zal vast zo zijn maar dat notabene Derksen zo reageert is nog lachwekkender. Ongeloofwaardig, of Pierre probeert zovaak Dick af te zeiken? Man Derksen kijk toch eens in de spiegel man, wat een hypocriet gedoe. Derksen zit constant mensen af te zeiken waar hij enig wrok gevoelens tegen heeft en komt steeds op voor zijn vriendjes (Bas, Dick en co). Belachelijk!

3 mei 2021 om 22:56

Het is zelfs zo erg met Derksen dat hij niet normaal kan doen als de naam van Gaal valt. Deze man is nu boos? Van Hooijdonk is heus geen heilige, maar het is tijd dat Derksen gewoon stopt met tv maken. Het is al een tijdje gênant.

4 mei 2021 om 12:22

Zolang er twee keer in de week honderdduizenden mensen kijken naar Derksen en co., denk ik dat zij de urgentie (terecht) minder zien. Ze blijven intens populair, wat jij en ik er ook van vinden.

4 mei 2021 om 16:20

Dat van VZ verbaast me echt enorm. Van elke ietwat gewaagde uitspraak van hem wordt 1-op-1 een bericht gemaakt en ook nog eens 4 keer per dag omhoog gepusht in de lijst. Persoonlijk enorm storend, maar blijkbaar toch een hoop mensen die hier gelijk op klikken.

Dick kiest voor het gelden daarom zijn keuze voor VI nou dat is toch niks nieuws maar de heren kunnen dat niet uitspreken omdat het Dick is, slaat nergens op.

Dickie doet het uitstekend. Ik heb het al zovaak gehoord dat ik het maar ga geloven. Met de play offs plaatsing, kwartfinale beker, groepsfase EL was dit ook echt wel genieten dit jaar. En dan moet het toetje nog komen.

Hypocratie ten top. Als Feyenoord of PSV kampioen waren geworden had je dezelfde reacties van suporters gehad. Derksen vind toch ook altijd dat hij altijd een mening mag hebben, nu Ten Hag mag dat ook. En Hi jo nogmaals wat als Feyenoord of jouw andere club PSV kampioen waren geworden? Bah

Ik gaf gisteren nog in een andere topping aan dat werkelijk niemand in de voetbalwereld Pierre van Hooijdonk kan uitstaan. Advocaat die niet eens in 1 studio met Pierre wilt zitten, en zoveel die hem overal uitkotsen.. zegt ook wel heel veel over Pierre.

Van Hooijdonk zou Advocaat continue afzeiken. Zou kunnen, maar wat doet de beste Derksen met trainers als Schmidt of Ten Hag? Kom op zeg, wie neemt dit circus nog serieus? Wie gewoon realistisch kijkt ziet hier eigenlijk een ordinaire "bitch fight". Iedereen heeft hier heel wat boter op z'n hoofd.

Je kunt hem niet mogen, maar Pierre had gisteren gewoon prima teksten. Het is toch gewoon een wanprestatie om 5e te staan met Feyenoord? Een kritisch woord bij zijn vriendjes van VI is natuurlijk nooit te horen dus het is maar goed dat ze het bij NOS nog wel durven.

4 mei 2021 om 02:55

De enige die misschien niet boven Feyenoord hoort te staan is Vitesse, maar dat betwijfel ik ook nog. De rest boven Feyenoord is allemaal beter, dus hoezo wanprestatie?

4 mei 2021 om 09:27

Advocaat laat zijn team niet beter spelen maar slechter. Er zit geen progessie in. Hij valt z'n spelers regelmatig af in de media. Tactisch wordt hij regelmatig overklast. Daarnaast denk ik ook niet dat zijn spelers minder zijn dan die van Vitesse of AZ.

4 mei 2021 om 11:15

Welke spelers bij feyenoord zijn volgens jou een meerwaarde voor AZ momenteel? Ik kan mij buiten Berghuis,bijlow en de Fer van 8 jaar terug bniemand indenken..

4 mei 2021 om 11:39

Linssen was de ster van Vitesse, die is niet slechter geworden dus je kan me sowieso niet wijsmaken dat Vitesse beter materiaal heeft dan Feyenoord. Betreft AZ, ik vind alleen het middenveld van AZ beter. Feyenoord heeft met Malacia, Haps, Botteghin, Senesi en Geertruida betere verdedigers dan AZ en in de aanval doen Berghuis, Sinisterra en Linssen niet onder voor die drie van AZ vind ik. Die van AZ zijn jonger en misschien iets interessanter om te zien spelen maar die zijn ook nog gigantisch inconsistent. Bizot is ook niet beter dan Bijlow en Marsman heeft dit seizoen ook laten zien een prima tweede keeper te zijn. Nee, de matigheid van de selectie van Feyenoord wordt echt overdreven vind ik. Ik weet zeker dat Slot ze volgend jaar naar de top drie gaat brengen.

4 mei 2021 om 14:23

Sorry hoor, maar ik vind het niet helemaal terecht dat je zegt dat de aanval van Feyenoord niet onder doet voor die van AZ. Op papier misschien niet, want ik ben best fan van Sinisterra en ik vind Berghuis op dit moment beter dan Stengs, maar hoe lang heeft Sinisterra eruit gelegen? En Feyenoord mist wel gewoon een spits in dat rijtje van drie...

Middenveld van AZ is beter, en de backs ook.

Vitesse heeft een bijzonder jaar beleefd. Die zullen volgend jaar minder presteren denk ik. Dus ik denk dat Feyenoord volgend jaar kan strijden met AZ om de derde plaats, maar zo zeker zou ik er niet van zijn.

4 mei 2021 om 14:39

misschien zijn de spelers van Feyenoord niet perse minder maar de samenstelling van de selectie is dat natuurlijk wel. Feyenoord heeft amper voetballend vermogen en nul creativiteit. het is een collectief van harde werkers maar met alleen hard werken ga je geen wedstrijden winnen. dan heb je ook nog eens amper scorend vermogen voorin met 3 centrale spitsen die er allemaal weinig van kunnen en die zelden scoren

4 mei 2021 om 17:40

Misschien is de selectie van Feyenoord niet hoe je het wilt zien Japie, en al helemaal niet als je het afzet tegen de grote rivaal Ajax, maar is het nog steeds niet veel minder dan pakweg Vitesse. Dat heeft ook echt geen meesterlijk elftal hoor. Die hebben drie leuke spelers en dat is het. Vijfde staan met Feyenoord, zelfs dit Feyenoord, is gewoon een wanprestatie.

4 mei 2021 om 18:32

in een Bazoer, Tannane en Bero bv zit natuurlijk wel meer voetballend vermogen en creativiteit dan in een Botteghin/senesi en een Kokcu en Toornstra. Berghuis is een creatieve speler bij ons maar die loopt voorin en als je verdedigers en middenvelders moeite hebben het spel te verplaatsen en de oplossing naar voren te zien dan speel je gewoon moeizaam voetbal en moeizaam voetbal betekend vaak puntverlies. dit Feyenoord is veel te makkelijk te verdedigen met het gebrek aan creativiteit in de selectie

4 mei 2021 om 15:52

Maar anderzijds, het is toch ook gewoon een wanprestatie dat Feyenoord het met deze selectie moet doen? Ik denk eerlijk gezegd niet dat er een coach is die het beduidend beter gedaan had. Vorig jaar presteerde Feyenoord ook niet zoveel beter. Volgens mij presteren ze 0,20 punten per wedstrijd beter dan vorig seizoen. Als AZ en Vitesse hun quota doorzetten, presteren ze beter dan Feyenoord in 4 jaar heeft gedaan. In 2018-19 behaalde Feyenoord ook "slechts" 65 punten in 34 duels en in 2017-18 behaalden ze 66 punten in 34 duels. Het is dus helemaal zo vreemd niet dat Feyenoord nu dus op plaats 5 staat.

4 mei 2021 om 17:39

Alles is toch relatief Sirius? Punten uit het verleden doen er niet toe. Feit is dat Feyenoord nu achter Vitesse en AZ staat. Pakt iedereen dan meer punten dan toen? Is het rechterrijtje misschien nog zwakker geworden? Ik kijk gewoon naar de selecties van deze teams en ik zie Advocaat zijn team neerzetten, wat vrijwel elke wedstrijd uit andere namen bestaat, tactisch nooit een slimme zet doen en na de tijd wel vaak zijn eigen spelers afbranden in de pers. Dat ADO er simpel doorheen kon lopen terwijl Feyenoord de voorsprong had heeft met tactiek te maken. Feyenoord stond gewoon heel amateuristisch opgesteld met beide backs naar voren en twee hele trage verdedigers op de middenlijn. Verantwoordelijk van de trainer is dat, het is hem blijkbaar niet gelukt erin te slijpen dat dit niet zo handig is.

4 mei 2021 om 18:34

niet helemaal waar imo. heb je Senesi gezien bij die tegengoal van Ado? dat is gewoon een individuele cruciale fout. die heeft ons dit seizoen toch al een aantal keer punten gekost met dit soort fouten. dat spelers niet eens een bal over 3 meter kunnen laten aankomen daar kan je als coach ook weinig aan doen. de supporters weten het ook niet meer. eerst lopen ze te klagen dat de verdediging verder naar voren moet spelen en dan gaat het mis en dan zeggen ze weer de backs staan te ver naar voren. iedereen riep om Bozenik, die komt er dan in en die toont wederom aan dat hij eigenlijk tekort komt voor Feyenoord. alles waar de supporters om lopen te roepen heeft Advocaat geprobeerd maar dat werkte ook niet. dan ligt het natuurlijk ook gewoon voor een groot deel aan de samengestelde selectie dat het zo slecht gaat

Lachwekkend weer die Derksen. Pierre praat over Advocaat zoals Derksen zelf al jaren lang de ene na de andere voetballer, trainer, politicus, analist of wat dan ook de grond in boort of gewoon beledigd. Nu gaat het over 'Dickie' en kan het opeens niet? Hou toch op zeg. Derksen staat altijd vooraan met zijn scherpe mening, voorvechter van de vrije mening. Maar dat recht is blijkbaar alleen voor hem voorbehouden.

Alleen Derksen mag mensen afvallen op tv? Vond dat Van Hooijdonk het nog netjes hield. Had ook wel een punt.

4 mei 2021 om 15:58

Natuurlijk hypocrisie ten top van Derksen, maar waar had van Hooijdonk dan precies een punt? Als we de afgelopen 4 seizoenen er namelijk bij pakken, doet Feyenoord het niet eens zoveel slechter. Als AZ en Vitesse op hun puntengemiddelde van dit seizoen blijven en dat in voorgaande jaren hadden gedaan, was Feyenoord 4 jaar op rij op plaats 5 geeindigd. Die twee clubs dreigen meer punten te gaan halen dan Feyenoord in die afgelopen 4 jaar bij elkaar heeft gespeeld. Bovendien is deze ploeg duidelijk slechter geworden. Dan kun je je afvragen of Advocaat het nou werkelijk zo slecht doet of dat mensen niet in willen zien dat de problemen bij Feyenoord best groot zijn. Ze hebben geen creativiteit, de verdediging is en voorin is 't afhankelijk van 1 speler. Feyenoord heeft op de meeste posities betere spelers dan zo'n 90 procent van de Eredivisie, maar het is los zand en bovendien is er op bepaalde aspecten een volledige afwezigheid van kwaliteit.

Alleen Dick weet toch waarom die nos afwees. Als hij zegt dat het vanwege pierre is dan is dat zo. Moet die zijn excuses aanbieden omdat de nos dat niet leuk vind. Beetje raar.

Pierre vind ik in praatprogramma's een negatieve zeur. En schijnt vroeger in de kleedkamer ook een eikel te zijn geweest. Maar Derksen is ook hartstikke achterbaks. De enige reden dat ze Dick niet meer afzeiken is omdat Dick daar wel eens aanschuift en straks weer. Dat is ook de reden waarom Nijhuis bij hem niks verkeerd kan doen. Als Nijhuis daar nooit zou zitten maar bij Npo, dan was ie ook met ieder foutje door de mangel gehaald.

Los van dat de kwalificatie die Derksen aan Van Hooijdonk naar mijn idee wel klopt, vind ik het vooral jammer dat Derksen niet inhoudelijk op het verhaal van Van Hooijdonk wil ingaan. Want wat de man zei klopte wel degelijk. Door het seizoen heen heeft Advocaat meerdere spelers op soms meerdere momenten tegen zich in het harnas gejaagd. In de media moesten Bozenik en Pratto vernemen dat ze volgens de trainer ongeschikt waren voor Feyenoord, de relatie met Berghuis is ook een van openlijke haat-liefde, zijn verhouding met Jorgensen is zonneklaar en als ploeg laat Dick ze sowieso snel vallen als de heren weer eens een offday hebben. Voeg je daaraantoe de opmerking van Pierre dat Advocaat nergens iets achterlaat en simpelweg voor zijn eigen, korte termijn gaat, dan denk ik dat dit een spot-on analyse is van een trainer die de afgelopen elf jaar evenveel betrekkingen had. Derksen moet eens ophouden met dat ouwe jongens krentenbrood-houdinkje naar de aaibare charmeur Dick Advocaat. Week in week uit laat Dick zien wat voor onbegrepen, defaitistische trainer is geworden die als door een adder gebeten reageert als hij een greintje kritiek of een lastige vraag krijgt. Beoordeel hem daar ook gewoon op!

4 mei 2021 om 14:44

niet zo handig van Advocaat idd maar wat ik nog bizarder vind. wie scout zo een Bozenik en Pratto? na een of twee wedstrijden zie je toch al dat dat niet veel is?

4 mei 2021 om 16:39

Nog los van wie ze scout (van Pratto is in de gauwigheid slechts een video bekeken) - alsof dat een sterk punt is van Feyenoord - maar wie besluit ze vast te leggen? Volgens mij weten we wel dat dit in al zijn wijsheid Frank Arnesen is toch?

4 mei 2021 om 18:28

ik ga er idd maar vanuit dat dat Arnesen is. natuurlijk mag er kritiek zijn op Advocaat momenteel maar met dit soort transfers help je een coach ook niet verder

4 mei 2021 om 16:03

Toch kun je je afvragen of Advocaat wel zo slecht functioneert. Ook de 3 seizoenen ervoor was het puntenaantal waarschijnlijk niet genoeg geweest om dit seizoen boven AZ en Vitesse te eindigen. Ook kunnen we stellen dat de selectie van Feyenoord met het jaar slechter is geworden. Deels door hele slechte scouting en deels door de "vergrijzing" binnen de selectie. Spelers worden nou eenmaal ouder. Natuurlijk maakt Advocaat fouten, maar die fouten zijn ook wel inherent aan de situatie waarin Feyenoord verkeert.

4 mei 2021 om 16:45

Dat zal wel, maar volgens mij kregen zijn voorgangers toch ook gewoon lik op stuk kritiek wanneer het niet om aan te gluren was? Advocaat is een brandweerman die de restanten van een afgefikt huis nog overeind kan houden om er een nachtje in te kunnen blijven slapen. Maar het is een misvatting geweest om te denken dat de rasopportunist die hij is ook bijdraagt aan het fundament om er een nieuw huis op te bouwen. Wat overigens bekend had moeten zijn en daarom kun je Advocaat niet alles aanrekenen. Zijn managementstijl en eigenwijsheid is contraproductief voor langetermijn-ontwikkeling, maar dat dit genegeerd is door de clubleiding is het zoveelste voorbeeld van gebrek aan visie bij Feyenoord.

Wat is die Derksen toch een komische man. Als een voetballer een tegenstander een kaart aansmeert, dan is het een matennaaier. Want je bent allebei voetballer en dus maten van elkaar.
Als voetbal prominent op TV doet Derksen niets anders dan zijn collega's van Rondo en Studio Voetbal aanvallen. Zelf mag je natuurlijk wel een matennaaier zijn.
Elke gast die bij Voetbal Inside komt, wordt beschermt. Heeft Berghuis kritiek op Advocaat, dan heeft ie volgens Derksen een psychische storing. Volgens Derksen heeft Advocaat een top prestatie geleverd door vijfde te worden. Dat Feyenoord veel betere spelers heeft dan een Utrecth of Groningen doet er dan niet toe, het is een geweldige prestatie van Advocaat.
Wordt Schmidt tweede van Nederland, dan kan ie er volgens Derksen niets van. Dan zou elke trainer met dat materiaal tweede geworden zijn achter Ajax. Hetzelfde geldt voor Ten Hag, volgens Derksen niets bijzonders om de dubbel te winnen met de selectie van Ajax. Nee de enige prestatie die geleverd is, is door Advocaat. Vijfde worden van Nederland met notabene internationals in je elftal. Een wereldprestatie, aldus Derksen.

Tuurlijk beschermd Derksen zijn vriend Advocaat. Terecht overigens, net als Pierre dit doet voor zijn vriendje Berghuis. Er zijn echter veel mensen in de voetballerij die Pierre een hele nare man vinden. Ben dus eerder geneigd om Derksen te volgen.

Wordt een beetje moe van die ouwe seniele gast die Derksen heet en die meelopers van een van der Gijp en die Boskamp en die opstokende gladjanus Genee,kijk zelf steeds minder naar die gasten met hun merchandising lijkt veel op reclame dat proggamma en vind ook dat ze de echte supporters als dommerikken beschouw en dat ze denken dat ze het voetbal uitgevonden hebben dus Derksen hou je muil eens loop niet anderen af te zeiken en kijk naar je eigen,klootzak.

Blijft grappig zo, al die analisten die elkaar afzeiken. Een beetje sneren mag, vind het bij Derksen wel wat teveel worden, zou hij niet nodig moeten hebben maar hij is natuurlijk geen voetbaljournalist meer die bovenop het nieuws zit, meer een opiniemaker. Vroeger toen had hij veel contacten, veel ingangen, toegang tot veel info, nu moet hij zich baseren op dezelfde informatie die wij zon beetje tot ons krijgen, dus is zijn grote bek de enige waarde die hij met zich meebrengt, plus natuurlijk de enorme kennis van voetballers van het verleden. Die verhalen uit de oude doos zijn altijd goed.

Ik vind, waarschijnlijk als een van de enige, Pierre wel een leuke gast. Is nooit bang zijn mening te geven. Dat die mening afwijkt maakt niet uit, andere invalshoeken zijn altijd leuk om belicht te krijgen. een de beste man heeft natuurlijk goede contacten bij Feyenoord dus ookal een tikkeltje overdreven, er zit zeker waarheid in. En dan nog, hij geeft Dick veel complimenten, zegt alleen dat hij niet vergeleken moet worden qua inhoud en tactiek met Guus en Louis. Nou, dat mag hij best zeggen en vinden.

Iedereen die maar zegt dat Dick het goed doet met dit materiaal. Met een derde begroting hoor je gewoon derde te staan, nu moet je zelfs strijden om plaats 5, dat is een schande. Zijn relatie met de spelersgroep is het hele jaar al een issue, dus Derksen en Gijp kunnen alles goedpraten wat ze willen, omwille in ieder geval nog een gast aan tafel te krijgen, maar een beetje onafhankelijke meningen zouden welkom zijn, ook van deze heren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger313
J. ToornstraMiddenvelder297
S. BerghuisAanvaller2917
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller214
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller183
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Tadic jaagt op Narsingh, terwijl Klaassen zichzelf wil overtreffen

Het is de ergste nachtmerrie van menig Feyenoord-fan: een Amsterdams kampioensfeest in de Rotterdamse Kuip. Dat leed blijft Het Legioen bespaard, maar het idee van een erehaag voor kampioen Ajax in...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren