Lionel Messi opent de deuren van zijn villa voor grootschalige barbecue

Dinsdag, 4 mei 2021 om 12:40Mart van Mourik • Laatste update: 13:00

Lionel Messi nodigde maandag de voltallige selectie van Barcelona thuis uit voor een barbecue. Het doel van de bijeenkomst, waar ook de spelersvrouwen aanwezig waren, was om de zwaarbevochten overwinning op Valencia (2-3) te vieren en aan de teamgeest te werken in aanloop naar de cruciale ontmoeting met Atlético Madrid van komende zaterdag.

Direct na de ochtendtraining op het trainingscomplex van de Catalanen vertrok de selectie voor een uitgebreide lunch naar de woning van Messi. Het komt vaker voor dat de spelersgroep na de training samen gaat eten, maar het is uniek dat de aanvoerder van Barça de deuren van zijn huis opent om gezamenlijk te lunchen. Onder het mom van hacer piña (vrij vertaald: teambuilding) genoten de spelers met aanhang na van de zege op Valencia.

Volgens de nieuwe coronaregels in Catalonië zijn bijeenkomsten binnenshuis toegestaan met maximaal vier personen, al mogen er in de buitenlucht zes personen per tafel samenkomen. De aanwezige spelers en aanhang hebben geen beelden gedeeld op sociale media het onderonsje in de villa van Messi. Op sociale media werd overigens verontwaardigd gereageerd op de samenkomst. “Waarom de voetballers wel, maar wij niet” en “Schaamteloos, ze zouden beboet moeten worden”, zo valt er onder meer te lezen.

Zondagavond wist Barcelona in Mestalla een 1-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning, waardoor de achterstand op koploper Atlético Madrid weer terugliep tot twee punten. Zaterdag kan de ploeg van trainer Ronald Koeman de Madrileense formatie voorbijstreven op de ranglijst, mits er gewonnen wordt in het Camp Nou. Een dag later neemt nummer twee Real Madrid het op tegen Sevilla, dat de vierde plek in LaLiga bezet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Corona bestaat niet meer in Spanje? Of alleen niet meer bij de voetbalmiljonairs?

3 mei 2021 om 19:32

Ze zijn erna allemaal dood gevallen, omdat ze niet aan de regels hielden.

4 mei 2021 om 09:21

Niemand klaagt. Media creëert sensatie. Kranten moeten verkocht worden!

3 mei 2021 om 19:34

Ze leven in een bubbel en worden een paar keer per week getest. Als je je aan de bubbel houdt en regelmatig jezelf laat testen, dan vallen de risico's reuze mee.

3 mei 2021 om 19:41

Ah fijn, dus als ik me iedere dag even laat testen mag ik lekker de regels van de rest van de samenleving aan m'n laars lappen? Het geeft gewoon een vertekend beeld aan de samenleving, dus dien je te wachten tot het voor iedereen weer kan/mag.

3 mei 2021 om 19:44

@Speedy, als je door rood fietst terwijl er verder niemand op het kruispunt aanwezig is, dan vallen de risico's ook enorm mee. Alleen dan ben je nog steeds in overtreding en doe je dus iets wat niet mag.

3 mei 2021 om 19:45

Tja die vrouwen zitten niet in die bubbel natuurlijk

3 mei 2021 om 19:55

Dus jij denkt dat ze heel de corona periode niet thuis zijn geweest? Als je een bijdehandte oomerking wil maken moet jje wel zorgen dat de opmerking ook bindehand is.

3 mei 2021 om 20:00

Denk je wel na...? Natuurlijk zit de vrouw in de bubbel van hun respectievelijke man. Maar grizzi’s vrouw zit niet in die van Messi he

3 mei 2021 om 20:04

en zeg nou alsjeblieeeeft niet dat het niet uitmaakt omdat Grizzi en Messi in elkaars bubbel zitten he... Dan verwijder ik meteen mijn account op dit forum. Ik heb een persoonlijke bubbel van twee mensen: mijn huisgenoot en vriendin. Daarnaast enkel de mensen waar ik mee samen werk. Hun respectievelijke partners zitten niet in mijn bubbel en mag ik dus ook niet mee in contact komen. Als we jouw 'logica' volgen zou dat dus wel mogen. Maar dan kan ik dus ook in contact komen met de collega's van de partners van mijn collega's en dan vervolgens hun partners ook weer. En kijk eens aan, nu zijn we nog 1 grote bubbel wereldwijd. Over bijdehand gesproken. Jeetje, dat ik dit moet uitleggen geen wonder dat dit hele grapje blijft aanslepen

3 mei 2021 om 20:21

Het maakt niet uit omdat Grizzi en Messi in dezelfde bubbel zitten.

3 mei 2021 om 20:57

Messi zijn tuin zal groot genoeg zijn denk je niet? Als ze buiten met 6 man aan tafels zitten houden ze zich daar toch gewoon aan de regels. Een bbq is doorgaans buiten dus wat is het probleem? Daarbij hebben ze toch al dagelijks contact met elkaar en zelf met hun families.

3 mei 2021 om 22:15

@real8madrid: Ik geloof dat het idee van een bubbel is dat je absoluut geen andere mensen daarbuiten ziet, anders werkt het natuurlijk niet. Zodra jij buitenshuis met je collega's in contact komt, is je bubbel al weg. Je collega's kunnen namelijk via hun huishouden al besmet zijn geraakt en het aan jou doorgeven. Tevens houdt je bubbel op, zodra je naar de supermarkt gaat of op andere plekken komt, waar veel mensen komen. Jij leeft dus waarschijnlijk niet in een bubbel, want dat is bijna niet te doen voor normale mensen. Trouwens voor voetballers ook niet, want kijk maar hoe vaak dat mis gaat. Daarom moet je altijd voorzichtig zijn.

4 mei 2021 om 00:15

Zitten Grizzi's vrouw en Messi bij elkaar in de kleedkamer ja? Ik heb diens vrouw nog niet gezien maar ik kan me inbeelden dat ik daar wel even over wil nadenken ja

4 mei 2021 om 10:52

@speedy: Met alle respect maar ze leven niet in een bubbel? Ja ze worden dagelijks getest maar spelersvrouwen en kinderen komen gewoon in contact met de buitenwereld? Dat is zeker geen bubbel te noemen

4 mei 2021 om 11:26

Ja en toch ga ik niet vijf minuten wachten als er niemand komt. Wat een gezeik hier zeg. Iedereen kan weer lekker afkeured spreken hier. Alsof iedereen zich aan elke regel heeft gehouden

4 mei 2021 om 11:35

Wat een beta’s in Nederland zeg ongeloofelijk... Je mag ook bang zijn zonder toestemming van de regering hoor angsthaas.

4 mei 2021 om 14:43

Goed onderbouwde reactie. De ziekenhuizen liggen vol maar natuurlijk maakt dat niks uit. Bovendien is er nog een verschil tussen angstig zijn en voorzichtig zijn...
Maar het zijn altijd mooie teksten om over 'angst' te praten, terwijl angst niks te maken heeft met het feit dat het gewoon beter is wanneer iedereen zich aan de maatregelen houdt zodat het virus op lange termijn niet zulke grote nadelige effecten zal hebben....

3 mei 2021 om 19:40

Ze worden meerdere keren per week getest. Als je met elkaar kan trainen, in een kleedkamer zitten en douchen kan je ook wel in de buitenlucht een barbecue hebben. Voetballers zitten over het algemeen toch in een bubble of dat nu bij hun eigen thuis is, op de club of in dit geval bij Messi in de achtertuin.

3 mei 2021 om 19:44

Maar houdt de aanhang zich ook aan alle regels? Die zitten vast niet alleen maar thuis te niksen

3 mei 2021 om 19:49

Maar alsnog komen alle spelers wel elke dag thuis bij diezelfde aanhang.

3 mei 2021 om 19:52

Je kan niet verantwoordelijk zijn voor wat andere doen. Als zij logisch nadenken dan kunnen zij ook wel aan elkaar rijmen dat wanneer je al meer dan een jaar met elkaar traint en in een kleedkamertje zit en dat goed gaat, dat een barbecue met dezelfde groep waar je iedere dag mee traint en die iedere week meerdere keren getest wordt een barbecue in de buitenlucht ook gewoon moet kunnen.

Mooi om te zien dat Messi zijn plezier weer teruggevonden heeft! Hij wil er duidelijk echt weer voor gaan en zo'n barbecue is goed voor het moreel.

Gasten eten, leven, douchen, sporten samen.. waarom zij wel.. nou het mag officieel niet, maar die brengen meer tijd samen door dan andere mensen met hun directe partner of kinderen. Zie hier het probleem echt niet. Ze hebben van ochtend tot het douchen na de wedstrijd al doorgebracht.. dat ze dan samen daarna nog een hapje eten zal het verschil niet maken. Zeker niet gezien de dagelijkse testen die ze krijgen.

3 mei 2021 om 19:48

Het probleem is dat er regels zijn die voor iedereen gelden, is dat zo moeilijk te begrijpen?

3 mei 2021 om 19:50

En de aanhang was er ook bij, zijn die ook allemaal getest en leven die ook allemaal samen? Voetballers hebben al het voorrecht dat ze al die tijd ontzien zijn met de maatregelen die genomen zijn, schandalig dat je er dan zo misbruik van maakt.

3 mei 2021 om 19:53

Ja, omdat het nergens opslaat. De ene dag mogen ze samen douche , knuffelen en met 20 man in een 16 staan en de andere dag mogen ze niet buiten bbqen. Blijft raar, zelfde geld voor ons.

3 mei 2021 om 19:55

Ik wil eens zien of deze regels nog steeds gelden zodra RKC een sportieve prestatie heeft neergezet, maar gaan we jammer genoeg niet gauw achter komen😴

3 mei 2021 om 21:38

Op sportief vlak presteert RKC al het gehele seizoen goed, resulterend in een voorlopig 14e plek. Niet slecht met veruit het kleinste budget van Nederland. Verder goede reactie, lekker inhoudelijk ook.

3 mei 2021 om 21:41

Ja maar dat zijn nu eenmaal de regels. Een gezin bestaande uit 5 personen mag ook niet met zijn allen naar een terras, terwijl ze thuis wel op elkaars schoot mogen zitten. Dat kan je niet eerlijk vinden, maar dat rechtvaardigt nog niet om de regels te overtreden. Wat als ik vind dat het veilig is om 130 te rijden op een snelweg, moet ik dan ook maar gaan jammeren als ik geflitst wordt?

3 mei 2021 om 23:27

@FR-RKC als je het verandert naar het kleinste budget van de Eredivisie, ben ik het met je eens. Van Nederland geloof ik niet. 😉

3 mei 2021 om 23:43

Dus tot in den treure maar blijven spreken over regels? Intussen slaan de regels nergens meer op en/of (zoals buitenactiviteiten) zijn allang achterhaald. Messi gooit een BBQ, dikke boeie!

3 mei 2021 om 20:58

Maar hoezo mag het officieel niet? In spanje gelden andere regels en ze zitten gewoon buiten in de tuin lijkt me. Dan is er prima afstand te houden toch.

4 mei 2021 om 10:15

Het mag officieel dus wel. Althans, hier in Nederland. Hier hebben we namelijk te maken met een advies en absoluut geen wetgeving die het verbied. Als de politie bij jou aan de deur komt en binnen wil kijken hoe veel mensen er zijn, kan je ze vriendelijk verzoeken te vertrekken en terug te komen met een huiszoekingsbevel als het daadwerkelijk zo dringend is. Het 'mooie' is dat een groot deel van de bevolking denkt dat het verboden is omdat dit door de media zo gecommuniceerd wordt, maar dat is nog altijd een verschil met de werkelijke wet- en regelgeving.

4 mei 2021 om 12:46

Geweldig hoe er een paar hier koste wat kost mensen aan de regels proberen te houden.. Hele corona is bullshit en die regeltjes neemt gelukkig niet iedereen zo serieus.. Zal ik ook nooit doen. Fijne dag nog ga zo lekker naar een feestje

4 mei 2021 om 14:22

Mwa, er zijn wel degelijk echte problemen hoor in de zorgsector. Echter zijn die problemen er al jaren, alleen heet het virus dat er de afgelopen anderhalf jaar voor zorgt Corona en heette het de jaren ervoor influenza/griep. Ook toen was de werkdruk enorm, waren de Ic's zo goed als vol en werden er uit voorzorg mensen naar Duitsland overgeplaatst zodat hier voor spoedgevallen nog wel ruimte was. Wat dat betreft vind ik dat, zeker wanneer het in de buitenlucht is, feestjes gewoon moeten kunnen. Daarom vind ik het ook zo belachelijk dat de festivals al ruim een jaar stil liggen.

4 mei 2021 om 14:12

Het probleem is ook niet de bubbel waar de voetballers in leven, of wat ze ons hierover willen laten geloven (zie de excentrieke uitstapjes van diverse voetballers). Ik zie meer een probleem in het faciliterende aspect van een testsamenleving en de beperking van vrijheden voor mensen die juist hun vrijheid tot niet vaccineren willen houden. Als een andere Spanjaard met zijn familie in een bubbel gaat en hetzelfde doet als Messi en Barcelona staat de Guardia Civil op de stoep. Dit maakt de verschillen in de maatschappij juist groter. Waarom hebben we niet geleerd over de symbolisering voor meer of minder vrijheden uit het verleden, waarover we afschuw spreken?

Het zou wel ironisch zijn als ze door dit "teambuilding" nu een grote corona uitbraak krijgen en met een veredeld B team moeten spelen tegen Atletico en dat Barca dan het kampioenschap vergooit 😜

3 mei 2021 om 19:35

Dat kan niet, ze worden continue getest. Ze trainen ook elke dag, delen een kleedkamer en ze zitten samen in de bus of vliegtuig naar de wedstrijd toe. Ze leven in hun eigen bubbel en elk positief test geval gaat meteen in isolatie.

3 mei 2021 om 19:40

@Speedy, klopt niet helemaal wat je zegt. Ook bij Zwolle leven ze in een bubbel en worden ze voortdurend getest. Toch zijn daar recent zes spelers positief getest. Als het net de verkeerde (lees: belangrijke) spelers treft heb je wel degelijk een groot probleem in de titelstrijd.

3 mei 2021 om 19:44

Dan hebben de spelers van Zwolle waarschijnlijk niet aan de regels gehouden en andere mensen over de vloer gehad of hun partners met wie ze samen leven zijn in contact geweest met iemand en hen besmet. Of opgelopen tijden het boodschappen doen, dat kan natuurlijk ook. Ik vind persoonlijk dat dit barbecue moment zeker kan. Als je met z'n alle in een kleine kleedkamer kan zitten kan je ook in de buitenlucht met dezelfde groep zoiets organiseren wat waarschijnlijk nog veiliger is.

3 mei 2021 om 19:49

En waarom is het onmogelijk dat de spelers van Barcelona zich niet altijd perfect aan de regels houden?

3 mei 2021 om 19:50

Net zoals de spelers dus van Barca, immers is de aanhang mee.

3 mei 2021 om 19:54

@Joe, leuk verhaal ware het niet dat de spelersvrouwen ook aanwezig waren.

3 mei 2021 om 19:57

Niemand houdt zich altijd perfect aan de regels. Ik geloof dat niet en uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het ook niet nodig is. Gewoon opletten en wanneer je ziekjes bent niet met mensen afspreken. Andersom ook hetzelfde van je vrienden of familie eisen en je red je prima. Gezond eten, genoeg bewegen en je vitamines nemen helpt ook.

3 mei 2021 om 19:59

@diegelbereds

De spelersvrouwen zijn toch ook onderdeel van de bubble waar ze in leven? Of denk je dat de spelers hun partners sinds de corona situatie niet hebben gezien en ze ieder in een ander huis slapen en leven wanneer ze niet op de club zijn?

3 mei 2021 om 20:03

@Joe, dat zie je verkeerd. De vrouw van Messi hoort niet tot de bubbel van Frenkie en vice versa. Stel zo'n vrouw is besmettelijk, dan gaat normaliter één speler in isolatie. Zo'n vrouw is aanwezig bij de barbecue waarmee alle bubbels verbroken worden, met als potentieel risico dat de halve selectie besmet raakt. Is de kans groot? Waarschijnlijk niet. Maar om te zeggen dat het de normaalste zaak van de wereld is en de bubbels intact zijn gebleven is pertinent onwaar. De vrouwen zijn niet gezamenlijk onderdeel van dezelfde bubbel, zoals de mannen cq selectiespelers dat wel zijn, aangevuld met hun individuele spelersvrouw. Eventueel nog aangevuld met een spelersvriendin uiteraard

3 mei 2021 om 20:08

Die spelersvrouwen van Zwolle zitten toch ook in een bubbel dan. Buiten het voetbal heeft iedereen vrienden en daar spreek je toch ook mee af. Je zal wel een groot messi en Barca fan zijn, alles goed praten.

3 mei 2021 om 20:35

en omdat die vrouwen bij hun respectievelijk man in de bubbel zitten mogen ze plots met elke teamgenoot van manlief in contact komen? Waarom nodigen ze dan niet meteen ieders kapper, poetsvrouw en portier uit? Waarom is de de schoonheidsspecialiste van de kapper van Grizzi's vrouw hier? "naja maakt niet uit toch? Grizzi en ik zitten in dezelfde kamer en hij slaapt met zijn vrouw en die ziet haar kapper maandelijks die op haar beurt tweewekelijks bij de schoonheidsspecialiste langsgaat. Allemaal dezelfde bubbel toch."... Het moet dus echt uitgelegd worden aan sommige mensen ;

3 mei 2021 om 21:01

Wie zegt dat ze bij elkaar in de buurt komen? Misschien zaten ze wel verspreid aan tafels op 1m5 meter en buiten, wat is er dan mis mee.

3 mei 2021 om 21:10

Is toch logisch dat de mensen die jij noemt niet uitgenodigd gaan worden. Als je zo rekent zit iedereen in een bubbel, maar ook weer niet. De mensen met wie je hoe dan ook niet op 1,5m zit die zijn uitgenodigd. De mensen die jij benoemt kan je ook gewoon zien terwijl je je de maatregelen volgt. En wie zegt dat ze bij elkaar op de schoot zaten? Ik word tegenwoordig ook uitgenodigd voor verschillende netwerkbijeenkomsten waar tientallen mensen naar toe komen dus je kan zulke dingen gewoon goed organiseren volgens de coronamaatregelen. Laten wij en de mensen die dit lezen die gedachte vasthouden dan hoeven je ook niet te vrezen dat straks iedereen een barbecue gaat organiseren waar dat niet mogelijk is.

Leuk initiatief van Messi. De wedstrijd van aankomend weekend is een hele belangrijke. Wat een verschil met begin van het seizoen. Credits naar oa Koeman hiervoor.

3 mei 2021 om 19:50

Oh? Credits dat Barcelona onder Koeman (en Messi uit vorm) een dramatische begin seizoen had? Of credits dat sinds Messi weer in vorm is hij Barcelona naar de 3e plek heeft gesleept??? Voor de rest inderdaad een leuk initiatief van Messi, dit heeft vaak wel een positieve uitwerking op de groep en denk dat ze nu een stuk gemotiveerder de clash tegemoet treden. Zegt ook iets over Messi zijn wil om alsnog het seizoen goed af te sluiten. Ook best onverwacht aangezien Messi bekend staat als vrij ingetogen en ietwat verlegen soms. Respect voor hoe deze man een elftal kan dragen.

Hard bestraffen dit. Ik snap het wel, wat kan het voor kwaad. Per slot van rekening spenderen die lui 50 procent van hun wakende uren met elkaar. De regels die ze daarnaast moeten naleven zijn dan ook muur voor de schijn en om het juiste voorbeeld te geven. Echter hoort die voorbeeldfunctie ook gewoon bij het leven van een profvoetballer. Hard tegen optreden dus. Andere clubs laten jongens die dit soort dingen uitsteken buiten de selectie. Lijkt me helaas niet mogelijk voor barca in dit geval dus zullen er wel met een geldboete van af komen

3 mei 2021 om 19:47

Had je hetzelfde gezegd als het om Real Madrid spelers ging? Of kon je het dan wel begrijpen zoals de meeste weldenkende mensen? Je hoeft geen signaal af te geven naar andere of jezelf te beperken. Elk weldenkend persoon kan zelf ook wel inzien dat dit veel veiliger is en wel degelijk gewoon kan. Dit is veiliger dan met zijn alle in een klein kleedkamertje te zitten en te trainen in een gymhok wat ze nu al meer dan een jaar doen en waarbij het ook gewoon prima gaat.

3 mei 2021 om 19:51

Als je al die “weldenkende mensen” moet geloven, is het een heus wereldwonder dat er nog coronabesmettingen bij komen.

3 mei 2021 om 20:10

Absoluut. Ik walg in het algemeen van voetballers die zo'n bevoorrecht leven mogen leiden en dan regels aan hun laars lappen. Daar sla je overigens de plank flink mis. Ikzelf snap heus wel dat een etentje met de spelers die de dag zelf nog een kleedkamer gedeeld hebben weinig extra risico met zich meebrengt en geen ramp is (dat de spelersvrouwen erbij zijn is wel echt not done imo want dat vergroot het risico weer eens). Echter gaat het om regels naleven en daarmee allemaal het juiste voorbeeld te geven aan de mensen om ons heen. Die verantwoordelijkheid is bij voetballers (en bekende personen in het algemeen) nog eens veel groter dan bij ons normale knullerds omdat hun acties veel grotere gevolgen hebben. Dat is een van de weinige nadelen aan dat luxeleventje van die lui. Waarom is die voorbeeldfunctie zo belangrijk? Omdat het overgrote gedeelte van onze bevolking malloten zijn en helemaal niet voor zichzelf kunnen denken of dingen in context plaatsen.

3 mei 2021 om 21:03

Het wordt eens tijd dat mensen kritisch gaan nadenken over de regels en wat er nu echt gaande is in plaats van alles wat je wordt opgedragen aan te nemen zonder kritische vragen te stellen over bepaalde regels en maatregelen. Zijn de dingen die van ons worden gevraagd en opgedragen ook wel echt logisch? We gaan het meemaken of er een brandhaard als gevolg van deze barbecue volgende week bij Barcelona het geval zal zijn.

3 mei 2021 om 21:22

Kijk, als we besluiten om gewoon ons normale leven met zijn allen te hervatten en het besmettingsgevaar en de bijhorende gevolgen en ongemakken voor lief te nemen ben ik een grote voorstander. Ik geloof niet dat Corona zo erg is dat het deze economische crisis waard is om het te bestrijden. Echter geloof ik niet dat we dat gedaan krijgen, tenminste niet sneller dan wanneer we nu gewoon allemaal nog even tegen onze zin de regels volgen en het laten uitbranden. Mensen die uit egoisme nu toch besluiten om de regels aan de laars te lappen zorgen op dit moment helemaal niet voor een revolutie maar naaien gewoon de rest omdat het einde zo gewoon alsmaar uit zicht blijft.

4 mei 2021 om 10:20

@lierse: Zolang de PCR-test gebruikt wordt als maatstaf, blijven er hoe dan ook 'besmettingen' bijkomen en je verwacht toch dat wetenschappers/medici 'weldenkende mensen' zijn. Blijkbaar toch niet, aangezien al anderhalf jaar een test wordt gebruikt die niet capabel is.

4 mei 2021 om 13:05

Die patiënten op de IC komen er ook bij door foutieve PCR-tests zeker?

3 mei 2021 om 19:48

Hard straffen klinkt meer als gewoon jaloezie, maar dat weten we allemaal eigenlijk wel. Voorbeeld functie ook zo mooie volgens mij zijn je ouders je voorbeeldfunctie en niet de verantwoordelijkheid van een figuur dat je op tv wel eens ziet. Het gaat helemaal nergens meer over hoe geweldig we naar andere kunnen wijzen maar nooit naar onszelf. Als je druk genoeg bezig bent om jezelf te ontwikkelen dan heb je geen tijd om met vingertjes te gaan wijzen. Hulde aan Messi gewoon even het team bij de hand nemen buiten het veld, hopelijk blijft die nog een jaartje.

3 mei 2021 om 20:13

Ik geef aan dat ik alle begrip heb maar dat het toch anders moet. Waarom doe ik dat? Niet uit jaloezie en ook niet omdat ik graag met het vingertje wijs (waar jij klaarblijkelijk ook wat van kan). Dat doe ik omdat het mijn mening is en die is gevormd met het algemeen belang in het achterhoofd. Jij bent misschien slim genoeg om dit nieuws te horen en te snappen dat dat voor hen net iets minder gevaarlijk is dan voor ons en onze collega's maar je buurman is niet zo slim. Die kopieert het want als de ene het doet... En vervolgens zitten jij, ik en iedereen met ons langer met deze hele klotemiserie omdat onze buurman een idioot is en enkele atleten en verkeerd voorbeeld hebben gesteld.

3 mei 2021 om 19:49

Grapjas. Dan moeten ze Real Madrid ook afstraffen omdat ze samen in de vliegtuig zitten richting Chelsea. Of omdat hele selectie in de kleedkamer zit. Gast het gaat hier om een selectie die nog in de ochtend samen was. En ze zijn allemaal getest. Maar we snappen inmiddels wel hoe het daar werkt in Madrid. Iemand in zijn oog prikken wordt zijn straf terug gedraaid en iemand die wat roept moet straf krijgen van 2 wedstrijden omdat hij hun beleid bloot ligt.

3 mei 2021 om 19:52

Grapjas. Het gaat erom dat er regels zijn, die toestaan dat spelers in een vliegtuig zitten samen maar niet toestaan dat er meer dan 6 gasten welkom zijn in de buitenlucht. De aanhang was er ook bij, lijkt me sterk dat die ook dagelijks getest worden.

3 mei 2021 om 19:54

@FR-RKC Lees even je verhaal en probeer dan de logica ervan in te zien. Is toch absurd? Je mag wel in een kleedkamerhok zitten met zn 20en maar in de achtertuin van weet ik veel hoeveel vierkante meter mag je niet met diezelfde mensen zijn?

3 mei 2021 om 19:58

@Barca, in aanwezigheid van de spelersvrouwen hè. Dus je haalt doelbewust al die verschillende bubbels bij elkaar. De mogelijkheid is dan aanwezig dat één van die vrouwen besmettelijk is zonder dat te weten. In plaats van alleen haar man, die vervolgens in isolatie kan, loop je het risico dat ze de halve selectie besmet. Je verhaal klopt gewoon niet door de aanwezigheid van de spelersvrouwen. Daarmee is elke bubbel verbroken.

3 mei 2021 om 20:01

Ik snap echt wel dat de bubbel ‘bij elkaar komt’ alleen komen diezelfde spelers elke dag weer bij hun aanhang thuis, de volgende dag weer op de club en zo voorts. Testen gebeurd meerdere keren per week, echter niet elke dag, oftewel het echte risico is in mijn ogen niet groter.

3 mei 2021 om 20:18

Barca--070: als het alleen de spelers waren is er inderdaad geen logica aan die regels. Daar ben ik het helemaal mee eens. Toch moeten ze nageleefd worden omdat anders mensen waar er wel goede redenen zijn om het niet te doen dit gaan kopieren omdat ze niet slim genoeg zijn om het verschil te zien. Die regels zijn er niet omdat ze in elke situatie logisch zijn maar om gewoon duidelijk richtlijnen te stellen en ervoor te zorgen dat iedereen zich er aan houdt. Los daarvan is het wel heel logisch dat het heel dom is om de spelersvrouwen daarbij te betrekken

3 mei 2021 om 22:48

Ik zeg niet dat wel gebeurd, maar het zou mij niet zo'n slecht idee lijken om dat wel te doen. Als ik het voor het zeggen had bij een club zou dat in elk geval wel gebeuren.

Gaan we weer janken om Corona regels? Laten we tot 2050 niks meer doen dan. Want het verdwijnt nooit. Al die spelers zijn elke dag samen dus groot gelijk dat ze het doen. Zou wel ironisch zijn als Messi ontbreekt zaterdag als die een snotneus heeft.

4 mei 2021 om 15:27

Zo is het. Het moet maar eens afgelopen zijn met dat gedoe. Corona is er nou eenmaal. Ik heb me maandenlang aan de regels gehouden, maar de laatste paar maanden geloof ik het wel. Als je niet ziek wilt worden, kun je dus het beste bij mij uit de buurt blijven.

Ze worden toch continu getest dus ik zie het probleem niet?

Leuk feitje overigens. Volgens mij heeft alleen Pjanic in de voorbereiding Corona gehad van de Barcelona selectie en gedurende het seizoen verder niemand

3 mei 2021 om 20:41

Niet echt relevant. Ik heb nog nooit een auto-ongeval gehad. Betekent niet dat ik plots door het rood mag rijden?

3 mei 2021 om 21:09

Het was puur en alleen een ‘opvallend feitje’. Overigens betekent het wel dat je de risico’s hebt weten te beperken, ook dat zegt wat, zelfde geldt voor het minimale aantal covid gevallen in de Barca selectie. Die zullen gok ik dan wel op de hoogte zijn van de risico’s.

Aah joh, al die zeikerds die klagen over regels etc. wie weet is dit etentje zo doorslaggevend voor de teamspirit dat ze de titel aan t eind van t seizoen binnenslepen. Werd hoog tijd voor een teambijeenkomst.

3 mei 2021 om 20:19

Dus is de Spaanse titel belangrijker dan de regels volgen. Mooi voorbeeld stel je daar.

4 mei 2021 om 12:51

Jij bent zo een irritant wezen weet je dat real8madrid? Hou je lekker aan die regeltjes en laat andere mensen doen wat ze willen. Die regels zijn niet serieus te nemen

Het leven is kort mensen. Geniet ervan.

Zoals het hoort genieten en gezelligheid, al die maatregelen zijn zo krom en zo niet nodig. In mijn ogen doet Messi niets fouts... tegenwoordig is het een misdrijf als je mensen uitnodigt voor barbecue in welke wereld leef ik he mag niets meer van de overheid ze willen als maar controle op de mensen

Die verdeeld z'n tuin in 8 aparte tuinen, met elk 6 man en dan nog is het groot genoeg om elk 1,5 meter afstand te houden 😉

Mooi om te lezen. Gewoon lekker normaal doen. Eet smakelijk!

Regels en wetten zijn voor armoedzaaiers, dat weet toch iedereen.

3 mei 2021 om 22:51

Alle terrassen in Madrid zitten vol... Dus dat valt wel mee...

Ach we hebben gisteren ook kunnen zien dat een grote groep supporters schijt heeft aan de Corona maatregelen. Dus denk niet dat we hier heel veel woorden aan vuil hoeven te maken

Gezellig toch? We kunnen tot in den treuren wel als kluizenaars leven, maar ooit is het genoeg he... Daarnaast worden die gasten dagelijks getest en zitten ze buiten... Niets aan het handje dus.

De moraalridders komen weer lekker uit hun grot gelopen. Groot gelijk dat Messi & Co. dit doen gezien dit alleen maar de sfeer en moraal kan helpen in dé sleutelwedstrijd van het seizoen. Het wordt tijd dat we ons leven voortzetten.

Dat gejouw met dat campeones, leuk allemaal hoor. Vorige week kwamen we met de air van 'campeones' op het veld en dropen de 'campeones' lekker met 1-2 af na de wedstrijd. Zorg er maar voor dat Atletico dit weekend verslagen wordt, al heb je het dan nog niet eens in eigen hand. Afijn, het zal best goed voor het moraal zijn, maar ik vind het frustrerend dat er op de zaken vooruit gelopen wordt.

4 mei 2021 om 14:06

Waarom niet in eigen hand als ze winnen van Atletico? Dan hebben ze toch een punt meer en evenveel aantal wedstrijden gespeeld?

4 mei 2021 om 14:38

Je vergeet de Koninklijken uit Madrid. Als Barca alles wint, maar Real ook alles wint is Real kampioen. Real heeft een beter onderling resultaat met Barca. Barca moest tegen Granada 1 puntje pakken en dan had het alles in eigen hand. Dat wordt dus hopen dat Sevilla er dit weekend een gelijkspelletje uit sleept, al wordt dat met een terugkerende Ramos erg lastig ben ik bang.

4 mei 2021 om 14:45

Ohja, Real Madrid inderdaad even vergeten. Dank, duidelijk.

Dit is natuurlijk niet goed voor de publieke opinie. Heel de wereld zit vast aan diverse maatregelen, en dan gaan die voetballers wel even een feestje geven. Ik snap dat mensen daar niet blij mee zijn, zeker ook vanwege de voorbeeldfunctie die voetballers hebben.

Qua gezondheidsrisico's vind ik dit echter een storm in een glas water. Die ploeg spendeert zoveel tijd met elkaar, zit officieel in dezelfde bubbel en wordt regelmatig preventief getest. Waarom zou dit dan niet kunnen? In de achtertuin barbecueën brengt volgens mij zelfs minder risico's met zich mee dan na een goal bezweet en buiten adem elkaar knuffelen om het te vieren. Gewoon laten gaan dus.

Mensen zijn sinds corona echt zuur geworden man. Klagen overal over bemoeien zich overal mee. Bbq lekker en nu weer verder leven

Wat is dit nou weer? Je ziet op het beeld niets en het geluid kan er onder gemonteerd zijn. Als je iets wilt aankaarten kom dan met iets tastbaars. En als het geluid al echt is, wie zegt me dan dat het niet van de buren komt. Beetje sensatie zoeken dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7647
4.Sevilla7122
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3429
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper300
Jordi AlbaVerdediger333
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

3750 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 34 29 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren