Vermeulen wil excuses van Advocaat aan Van Hooijdonk: ‘Het is niet waar’

Maandag, 3 mei 2021 om 17:36Jeroen van Poppel

Arno Vermeulen mengt zich maandag in de vete tussen Dick Advocaat en Pierre van Hooijdonk. Advocaat beweerde in een interview met de NRC niet als analist voor de NOS te willen werken vanwege de aanwezigheid van Pierre van Hooijdonk, maar volgens Vermeulen is dat niet waar. Advocaat zou de aanbieding om tijdens het EK bij Veronica Inside te gaan zitten simpelweg beter hebben gevonden.

Vermeulen, chef voetbal bij de NOS, benaderde Advocaat begin dit jaar. "Ik heb drie keer contact gehad met Dick, inderdaad met de vraag of hij wilde werken bij het EK", aldus de sportcommentator in de NOS Voetbalpodcast. "Hij was uitermate geïnteresseerd, maar vroeg wel of hij nog wat tijd kon krijgen om een beslissing te nemen. Dat kon, want het was in januari. Maar in maart vertelde hij opeens op een persconferentie van Feyenoord aan Valentijn Driessen: 'Wij worden collega's, want ik ga voor Veronica Inside het EK doen.'"

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Twee dagen later kreeg Vermeulen een bericht van Advocaat met de mededeling dat hij niet bij de NOS aan de slag wilde. "Dat mag natuurlijk. Ik vond het wel gek, dat heb ik ook gezegd. Je gaat natuurlijk niet bij een amateurclub werken als je ook bij de top kan: wij hebben alle wedstrijden. Maar het mag natuurlijk, het is een keuze. Hij mag daar ook elke dag plaatsnemen."

Het steekt Vermeulen dat Advocaat daarna in een interview opeens Van Hooijdonk als argument voor zijn afwijzing opvoerde. "Ik heb drie keer contact met hem gehad en de naam Van Hooijdonk is nooit gevallen", aldus Vermeulen. "Hij heeft nooit het voorbehoud gemaakt: 'Van Hooijdonk mag daar niet zitten.' Hij was geïnteresseerd tot hij een aanbod kreeg van de collega's van Veronica Inside. Dat mag, maar dan moet je niet zo flauw zijn om met het argument Van Hooijdonk te komen. Dat speelt helemaal geen rol."

Het verbaast Vermeulen dat Advocaat wél naast Johan Derksen wil zitten. "Die heeft het afgelopen jaar nog gezegd dat Advocaat voor zichzelf bij Feyenoord zit en niet voor de club, en dat het een schande is dat hij niet naar de jeugd omkijkt. Dat mag ook allemaal, die kritiek hebben wij ook gehad, maar dat is het punt dus niet. Dan vind ik het echt slecht en ik baal er ook van dat hij over de rug van Van Hooijdonk, die de laatste tijd al vaak wordt aangevallen, zijn gelijk probeert te halen, terwijl hij besloten heeft om voor het geld of voor de hoeveelheid keren dat hij daar kan gaan zitten, een andere keuze te maken. Hij beschadigt onnodig Van Hooijdonk. Ik vind eigenlijk ook dat hij zijn excuses moet aanbieden, want het is gewoon niet waar."Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door cas1)

Vermoeiende man die Arno. Nog los van het feit dat Van Hooijdonk en Advocaat zich soms heel kinderachtig kunnen gedragen.

3 mei 2021 om 18:25

En dan vooral ook het arrogante "je gaat natuurlijk niet bij een amateurclub werken als je ook bij de top kan: wij hebben alle wedstrijden." Daarnaast kan Pierre alsnog gewoon de reden zijn. Want als hij het aanbod van VI beter vond (ondanks dat de NOS de wedstrijden heeft), is dat waarschijnlijk toch vooral vanwege de mensen. Want het geld stort hij meestal toch op de rekening van support Casper, dus dat zal het ook niet zijn.

3 mei 2021 om 19:13

Is niet eens arrogant, is gewoon een hele zure reactie van een klein kind waarvan zn speeltje wordt afgepakt.

3 mei 2021 om 19:15

Dat is een beetje kinderachtig van Arno..maar arrogant vind ik het niet; de NOS heeft echt de weedstrijden dus dat wordt dan automatisch het nr 1 EK programma.
En ik vind het toch vreemd dat we hier even voorbijj gaan aan Dicky Advocaat. Die op zn 85e nog steeds nodig vind om te liegen en te doen alsof hij niet voor een grijpstuiver meer bij RTL is gaan zitten...want ik geloof iddd net dat hij nou zo over de rooijen is van de redelijk milde kritiek van van Hooijdonk.

3 mei 2021 om 19:19

@siepie het is arrogant maar klopt toch ook wel beetje. NOS heeft alles, profesionele mensen achter de schermen. Bij VI beetje geouwehoer en heel veel herhaling van platte grappen.

3 mei 2021 om 19:34

NOS heeft niet alles, want een beetje humor is ver te zoeken. Of Rafael moet aan tafel zetten. Van de rest is het gewoon een hele steriele bedoeling. Ik kijk allebij de programma's en alles heeft gewoon zo zijn charmes. Maar met het EK stem ik toch af op de mannen van VI. Ben na een spannende wedstrijd van het Nederlands elftal toe aan een luchtige programma ipv een programma waar opeens een hond het centrale punt is van de uitzending.

3 mei 2021 om 21:36

Als Vd Vaart aan tafel zit met Pierre, dan is de enige humor het proberen Tom Egbers voor joker te zetten. Krijg daar altijd een soort plaatsvervangende schaamte bij ipv een gevoel van humor.

4 mei 2021 om 09:11

Gelykkig weet superman wat iedereen zijn intrinsieke motivatie en eerlijkheidsgehalte is.Arno Vermeulen is een heel naar narcistisch mannetje in de trand van Driessen. Nooit wat bereikt in de sport en yoch eennpodium voor zichzelf gecreeerd en denken echt dat ze er toe doen. Als ik Arno over Advocaat hoor en Driessen over het Ajax "debacle* lijkt het allemaal afgunst en sinecure. Daarnaast, superman, is bekend dat Advocaat heel veel geld in goede doelen steekts als bv stichting Casper. Vind zowel Vermeulen en Driessen twee palingen in een emmer snot, te glad om aan te pakken.

Tsja, dat hij dat niet als reden richting Vermeulen heeft gegeven wil niet zeggen dat het geen reden is natuurlijk. Dus onzinnig om hier excuses voor te eisen. Overigens vind ik dat Dick wel slecht tegen kritiek kan, maar ik begrijp dan ook dat hij liever bij VI gaat zitten, waar ze hem waarschijnlijk meer betalen en waar ze hem het hele seizoen al verdedigen.

3 mei 2021 om 17:44

Vermeulen had in januari contact en in maart gaf Dick aan dat hij niet naast Van Hooijdonk wil zitten. Kan zijn dat hij er in die tijd genoeg van heeft gekregen. Klinkt plausibel.

3 mei 2021 om 18:15

Het zou kunnen maar op 6 maart vertelde Advocaat dat ie al getekend had bij Voetbal Inside. Dat is dus daarvoor al gebeurt. Contract onderhandelingen, contracten opstellen etcetera. duurt allemaal wel even dus dat speelde dus al een tijdje. Advocaat had het in die persconferentie geen enkel ogenblik over van Hooijdonk. Dat kwam pas eind April op tafel.

In de grote Dick-show maakt het natuurlijk allemaal niet uit wat er echt waar is. Als Dick zelf maar in een goed daglicht staat, dan gaat hij straks nog als legende de boeken in ook!

3 mei 2021 om 19:03

Want hij is ook een legende getuige zijn palmares en de knappe prestatie vorig jaar bij Feyenoord. Dat jullie in Rotterdam niet willen snappen dat al die flut aankopen t resultaat zijn van een incapabele technisch directeur en een incapabel scoutingapparaat is me echt n raadsel

3 mei 2021 om 19:17

Als je dat niet snapt moet je de vele topics teruglezen, iets minder overtuigd zijn van je eigen gelijk en je userid aanpassen. Als Dick niet zo opzichtig alle schuld van zich had afgesproken terwijl hij er geen ploeg van maakt, tactisch faalt, spelers openlijk afvalt en in eigen huis behoudend speelt tegen fucking FC Emmen verdien je kritiek. Doe je dna alsof het niet aan jou ligt dan krijg je een lading extra.

3 mei 2021 om 19:27

Toch frappant dan dat hij er van het ene op het andere seizoen ineens niks meer vn kan als trainer? Als jullie zo naïef blijven belanden jullie buiten de top 5 volgend seizoen met alle respect

3 mei 2021 om 19:40

Als 'wij' naïef blijven.. wat heeft dat met al dan niet in de top 5 eindigen te maken? Vorig jaar werd ik trouwens onder Stam ook naïef genoemd toen ik zei dat Feyenoord niet veel minder was dan PSV. Werd om gelachen, maar toen de competitie stopte stonden ze er toch echt boven. Dan blijf ik graag 'naïef'

3 mei 2021 om 19:51

Welke palmares precies? Deze eeuw uitgeblonken in na een paar maanden weglopen omdat het totaal niet loopt en iedereen hem zat is. Leuk dat hij dit decennium nog eens een JC-schaal heeft gewonnen, maar verder was het op zijn periode bij Zenith na echt helemaal niets.
"ik vertrek niet voor mezelf, maar voor de club" is verdorie zijn lijfspreuk geworden.

3 mei 2021 om 19:59

Tja, zo is Jurgen Klopp ook weggegaan bij Dortmund omdat het op een gegeven moment totaal niet liep. Volgens jou beredenatie is die dan dus een koekenbakker? Advocaat deed vorig jaar bijna t onmogelijke en alles viel goed. Ja, het spel was soms niet best maar wel de resultaten en dat wordt na een slecht begin onder stam gewoon voor lief genomen. Dit seizoen was het allebei niks en maakte Dick persoonlijk vele fouten. Dan is het gewoon chemieloos. Zeker als je zag dat ze de beste wedstrijden speelde toen ze wat verder naar voren stonden maar Dick koppig bleef vasthouden.

Heldere uitleg van Vermeulen. Ik ben benieuwd wat Advocaat hier over te zeggen heeft.

3 mei 2021 om 17:59

Wat vind je er precies helder aan? Ik vind het namelijk helemaal niet zo helder. Dat Dick het niet heeft uitgesproken betekend toch niet dat het voor hem geen relevant onderdeel was? Wellicht vond hij het kwetsend om uit te spreken, of iets dergelijks en vond hij dit chiquer. Vermeulen stelt dat doordat Dick het niet heeft gezegd het ook niet zo is. Dat vind ik wel erg makkelijk en kinderlijk, eerlijk gezegd.

3 mei 2021 om 19:20

@drMario als je iemand meerdere keren spreekt en opeens wilt hij niet. Dan is dat vreemd. Als jij met iemand voorwaarden bespreekt over samenwerking, ander zegt af En via hoor jij iets wat helemaal niet tersprake kwam dan is dat vreemd

"Je gaat natuurlijk niet bij een amateurclub werken als je ook bij de top kan: wij hebben alle wedstrijden.". De arrogantie spat er vanaf. Hij kan het gewoon niet verkroppen dat Advocaat VeronicaInside veel leuker en relaxter vindt.

3 mei 2021 om 17:51

Als het top is bij de NOS waarom neem je dan van die slechte analisten als van Hooydonk in dienst. Je kan m slecht verstaan en wat er uit komt is puur slecht. Meneer denkt het allemaal te weten maar zou hij nou zelf niet weten dat hij niet serieus wordt genomen.

3 mei 2021 om 17:57

Goed punt. Daarnaast, nodigt Vermeulen zich als Chef Voetbal dus zelf uit voor zijn programma Studio Voetbal? Of hoe werkt dat?

3 mei 2021 om 18:17

Als ik de cijfers zo zie, kun je Voetbal Inside nu niet bepaald amateuristisch noemen vergeleken met Vermeulen zijn programma. Heel ander format ook.

3 mei 2021 om 20:08

Ik heb er wel smakelijk om moeten lachen hoor. Hij vindt zichzelf en het nos programma top. Dat is toch wel de grootste grap die je kunt maken. Het is een oersaai programma waar nogal vaak de plank misgeslagen wordt.

Zou het niet met wat extra euri,s te maken hebben? Dick kennende zal het niet moeilijk te raden zijn.

3 mei 2021 om 18:00

Ik denk dat Dick de laatste maanden wel klaar is met al het gezeur. Bij Veronica Inside schuift hij bij zijn vrienden aan om te ouwehoeren en te lachen. Bij Studio Voetbal wordt het hele voetbalspel veel te serieus genomen.

Vermeulen wil het laten overkomen alsof Advocaat voor het geld bij VI gaat zitten. En ja, misschien krijgt hij meer bij VI. Alleen gaat dat allemaal direct naar de stichting "Support Casper". Dus laat Vermeulen nu aub eens een jeer gewoon stil zijn. Dan kont ie het beste tot zijn recht.

Arno komt op voor zijn collega, dat is logisch. De waarheid zullen we wel nooit te weten komen denk ik.

Wat een onzin kraamt deze vent uit. Hij beweert dus dat Derksen ook kritisch is geweest op Advocaat, nou.. meer veren passen er niet in. Bovendien kwam het gedoe met Van Hooijdonk (die gewoon gelijk heeft, helaas) pas later. Dat Advocaat daarom niet aan wil schuiven kan dus prima. Buiten dat beschadigt Van Hooijdonk vooral zijn eigen reputatie, maar dan met andere zaken dan dit onderwerp.

Wel mooi dat Vermeulen in het hoofd van Dick kan kijken dat het gedoe met Pi-air toch geen reden was om niet bij de NOS te gaan zitten. Als Dick het zegt zal het vast een overweging geweest zijn. Lachwekkend om het over de financiën te hebben, alsof dat voor Dick nog de doorslag geeft. Die doneert veel van dat soort werkzaamheden aan het goede doel. ‘dat mag natuurlijk. Ik vond het wel gek, dat heb ik ook gezegd. Je gaat natuurlijk niet bij een amateurclub werken als je ook bij de top kan: wij hebben alle wedstrijden.’ Wat een misplaatste arrogantie ook deze opmerking.

Haha, dit is toch fantastisch en treurig tegelijk. Vermeulen zegt dat hij het niet leuk vindt dat Pierre de afgelopen tijd constant wordt aangevallen. Het was Vermeulen zelf die Pierre als enige aan tafel een mes in de rug stak toen het over zijn '' vrouwonvriendelijke '' grap ging. Wanneer komen eigenlijk zijn eigen excuses aan Pierre?

3 mei 2021 om 19:03

Hoho, Je bedoelt zeker dat Pierre excuses aan Vermeulen aanbiedt? Dat is de enige rede waarom Vermeulen nu excuses eist van Advocaat voor Pierre. Dan kan hij zeggen; Zie je niu hoe het gaat Pierre, ik wacht................Want hij vind zichzelf, het geweten en ook nog eens best ingevoerde journalist van Nederland.

Wie is Vermeulen om kritiek of excuus van iemand te verlangen. Wie wil er nu aan een tafel zitten met hem erbij. Ik heb die man nu al een paar keer pure onzin horen zeggen wat kant nog wal slaat en zit er ook heel erg vaak naast. Dat er een vete is tussen Advocaat en van Hooidonk kan ik me nog wel indenken ook zo leuk is die van Hooidonk niet met zijn kritiek overal op. Daarnaast gaat er een half jaar overheen en heeft Advocaat zich wel beraden naar alle kritiek van van Hooidonk met zo'n iemand wil ik niet om tafel zitten ik ga wel naar VI die meer klasse in huis hebben. Vermeulen niet zo hoog van de toren blazen als je er zelf geen verstand van hebt en niet kunt hebben dat er nee gezegd wordt tegen je programma.

Laat zich dan eerlijk zijn en niet beweren dat je dit niet doet vanwege Pierre maar voor de knaken die hij al genoeg heeft verdient, nu snap ik dat hij ook door zijn team ongeloofwaardig is gebleken, nare man !

3 mei 2021 om 18:05

Die knaken gaan naar Casper van Eijck en zijn strijd tegen alvleesklierk***, dus misschien moet je iets terughoudender zijn in je oordeel.

3 mei 2021 om 23:26

Los van waar de knaken naartoe gaan moet hij gewoon eerlijk zijn dat hij er niet vanwege Pierre gaat zitten maar hem wel op dit manier wil afzeiken, zeg gewoon waarom je het wel of niet doet, zo gaat hij dus om met mensen, zegt alles over zijn werkwijze

3 mei 2021 om 23:46

Los van waar de knaken naartoe gaan? Begin er dan zelf niet over.

3 mei 2021 om 18:07

Kinderachtige discussie. Ben ook niet zo kapot van het trio Vermeulen, V Hooydonk en Affelay. Maar dat steeds op de man spelen hoeft van mij niet. En eerlijk is eerlijk, Dick presteert dramatisch met zijn manier van voetballen. Speel dan gewoon op de aanval, haal je minstens zoveel punten.

3 mei 2021 om 18:25

Ik kan de knaken wel gebruiken, maar vrijwillig zou ik ook niet aan tafel gaan zitten met Van Hooijdonck. Zijn kijk op voetbal is de waarheid en alle andere manieren zijn gewoon slecht. Daar kan je toch geen discussie mee voeren. Zeker niet in zo'n serieus programma. Derksen en van der Gijp hebben ook een redelijk vaste mening, maar die zitten in dat programma met een lach, dan heb je toch minder dat serieuze inhoudelijke en is dat veel fijner praten.

Arno Vermeulen, Valentijn Driessen, we worden hier in Nederland wel ontzettend verwend met zulke grote voetbalnono’s die maar te kust en te keur overal hun geluid laten horen...

Die Vermeulen is nog zuurder dan een pot augurken, als Dick geen zin heeft om bij Pi-air en deze clown te zitten dan doet hij dat gewoon niet.

Ik vind die Arno idd zeer vermoeiend, laat van Hooijdonk en Advocaat het lekker zelf met elkaar oplossen

Vermeulen is de reden dat Studio Voetbal niet in de buurt komt van Veronica Inside. Vervelend stuk vreten is het, de gasten zijn altijd prima en hebben verstand van het spelletje, maar hij zorgt ervoor dat er geen enkele sfeer is in het programma

Als je bij een amateurclubs meer betaald krijgt en je beleeft er meer lol aan, waarom zou je dan bij de zogenaamde top gaan zitten?

Ja, Arno vermeulen is een zak, maar hij heeft hier gwn goede punten.Die clowns van vi zijn zo subjectief als de pest en doen aan vriendjespolitiek in de meest extreme vorm.Schmidt doet het waardeloos en heeft gefaald, maar Advocaat staat waar hij hoort te staan met Feyenoord als je kijkt naar kwaliteit en financien.... Volgens die zelfde debiele redenering staat Psv toch ook precies waar ze horen te staan?Idem met VBonmel, waar ze, voor hun ordinaire manier van doen, altijd opvallend mild over zijn geweest.Het is letterlijk 1 grote poppenkast.

Arno Vermeulen voelt zichzelf weer eens geroepen om z'n gebrek aan aandacht te compenseren. Wat een vervelende man is 't. Is dat de gang van zaken was, had Arno Vermeulen zo'n beetje dagelijks z'n excuses moeten aanbieden. Van Hooijdonk mag zeggen wat hij wil, dus waarom Advocaat niet? Dat hij trainer is van Feyenoord, wil niet zeggen dat hij z'n mening niet mag ventileren...

Het ligt niet aan Advocaat. Het verwachtingspatroon ligt gewoon te hoog bij de nos. Qua naam een topzender maar qua prestaties al lang niet meer. Ze kunnen al niet meer concureren met een Ziggo of Espn maar moet strijden met een Eurosport.

Het verbaasde mij ook, maar Arno heeft dus gewoon gevoel voor humor. En bij Dickie is dat alleen zo als alles voor hem van een leien dakje gaat. Op het moment dat er wat hobbels op zijn weg komen, wordt het hard minder...

Dick denkt alleen in geld ademt geld. Vermeulen had dit kunnen weten. Kijk maar hoe hij Az en paar jaar geleden heeft genaaid. Daarna de Belgen.
Ik verdacht/verdenk hem er ook van dat hij gepikeerd was/is dat Feyenoord Slot aanstelde en niet hem had gepolst. Vervolgens begon Feyenoord volop punten te verspelen. Maar dat is alleen maar een verdenking

De witte Chinees is gewoon pissig dat hij wordt overgeslagen. Ziet zichzelf ook heel graag praten. Enge vent en ook die van Hooijdonk is een engnek eerste klasse. Ik zou er ook nooit gaan zitten. Stel wijven bij elkaar daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Tadic jaagt op Narsingh, terwijl Klaassen zichzelf wil overtreffen

Het is de ergste nachtmerrie van menig Feyenoord-fan: een Amsterdams kampioensfeest in de Rotterdamse Kuip. Dat leed blijft Het Legioen bespaard, maar het idee van een erehaag voor kampioen Ajax in...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren