Klopp: ‘Dat kan ik beloven aan iedereen in Nederland of waar dan ook’

Maandag, 3 mei 2021 om 16:11Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:21

Jürgen Klopp zal Virgil van Dijk niet verbieden om komende zomer naar het EK te gaan, zo beloofde de manager van Liverpool maandag op de persconferentie. Klopp zei tegelijkertijd wel ervoor te waken dat Van Dijk zijn race tegen de klok om op tijd hersteld te zijn voor het toernooi niet moet overhaasten. "Ik ga hem niet tegenhouden, maar je kunt het ook niet forceren", zei Klopp tegen de aanwezige journalisten.

Klopp benadrukte dat het moeilijk zal worden voor Van Dijk, die op 17 oktober zijn voorste kruisband afscheurde. "Jullie zijn allemaal lang genoeg in het voetbal actief om te weten dat je voorafgaand aan een toernooi eerst wekenlang intensief moet trainen", aldus Klopp tegenover de verslaggevers. "Een weekje trainen volstaat niet. Je kunt niet na tien of elf maanden afwezigheid een week trainen en dan weer spelen. Dat is gewoon onmogelijk."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Niemand gaat hem tegenhouden, dat kan ik beloven aan iedereen in Nederland of waar dan ook", vervolgde de Duitser. "Maar we kunnen het ook niet forceren en dat gaan we ook niet doen. We hebben het over een speler en zijn carrière. Niemand zou dat moeten forceren en niemand zal dat doen - Nederland niet, wij niet, en Virgil ook niet. Hij probeert gewoon zo snel mogelijk fit te worden."

Van Dijk staat al lange tijd weer op het trainingsveld van Liverpool, maar traint nog niet met de groep mee. "Op dit moment weet niemand wanneer Virgil weer fit is, maar je kunt je voorstellen dat het absoluut heel, heel krap wordt", zei Klopp. "Hij neemt nog geen deel aan de teamtraining en dat zal ook de komende weken niet gebeuren. Dus ik weet het niet. Uiteindelijk is het een beslissing van Virgil die ook voor een groot deel af zal hangen van hoe zijn knie aanvoelt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door elamdaoui1)

Hij heeft dan ook niks te verbieden, als Virgil kan en zelf wil dan gaat hij gewoon mee.

3 mei 2021 om 16:19

Als hij slim is focust hij zich gewoon op volgend seizoen. Komt ook nog een WK aan.

3 mei 2021 om 16:26

Spelers willen altijd mee. We hebben toen met Koeman ook zoiets met Depay gehad die toen veel te snel weer ingebracht werd na een blessure omdat hij zelf zo graag wilde. Lyon was heel boos toen hij weer geblesseerd was. En van Dijk's blessure is nog wel wat erger dan die van Depay toen. Ik vind het toch lastig om dat aan spelers over te laten. Zeker met een Ek. Misschien is dit wel het enige EK waar van Dijk bij kan zijn dus grote kans dat hij zelf zegt dat het kan los van of dat wel of niet zo is.

Mooie belofte, aangezien je Van Dijk toch niet tegen kunt houden...

3 mei 2021 om 17:58

Waarom reageert iedereen zo zuur op Klopp? Natuurlijk kan hij niks verbieden maar je kan als speler en manager wel afspraken maken en als Klopp VVD duidelijk maakt dat hij liever niet heeft dat hij naar het EK gaat, is dat wel van invloed want een speler mag wel bedanken voor een oproep. Klopp zegt dat hij dat niet doet, en Van Dijk vrij laat in zijn keuze. Fijn toch, en een beetje flauw om zo te reageren.

3 mei 2021 om 18:23

Er wonen blijkbaar toch nog mensen in Nederland die als vieruurtje geen halve liter azijn binnen kappen. Goed om te zien, duimpje voor jouw reactie.

3 mei 2021 om 20:38

Hij gebruikt hier toch echt zelf het woord verbieden. Over wat hij hem gaat aanraden wordt niet gesproken

Haha al zouden ze het willen verbieden, clubs zijn verplicht de internationals af te staan bij een oproep voor interlands. Hopen dat hij het gaat redden.

Gewoon meenemen, zeker nu je ook nog 3 spelers er extra bij mag hebben. Robben ging in 2010 ook bijna niet mee en heeft ons toch redelijk naar de finale geholpen. Bovendien straalt hij ook nog eens veel meer gezag uit (en verbaal ook sterk) wat kan helpen voor de jonge spelers. Denk dat Gini, Memphis dat toch iets minder hebben.

3 mei 2021 om 16:30

En laat Robben daarna nou bijna een jaar geblesseerd zijn geweest waardoor hij onbedoeld het onderwerp van een behoorlijk conflict tussen de KNVB en Bayern München zijn. Dat moet je niet willen.

3 mei 2021 om 16:49

Vind die situaties ook niet vergelijkbaar. Robben had toen gewoon een volledig seizoen in de benen en was simpelweg onmisbaar voor het Nederlands Elftal. Een niet-wedstrijdfitte Van Dijk is daarentegen niet eens beter dan De Ligt en De Vrij.

3 mei 2021 om 17:08

Het enige wat ik van dat WK kan herinneren is dat we juist door Robben de finale verloren. Pijnlijke herinnering.

3 mei 2021 om 17:45

Een van de weinige dingen wat ik van dat WK kan herinneren is dat we juist door Robben de finale hebben gehaald. Helaas komt de meest pijnlijke herinnering van het WK ook bij mij naar boven wanneer ik aan Robben denk. Zonder Robben op het WK hadden we niet eens in de finale gestaan joh. Ik ben heel benieuwd hoe Robben zelf op dat toernooi terugkijkt inclusief de gevolgen voor hem zelf op fysiek gebied.

3 mei 2021 om 18:10

Dat is helemaal niet waar. Wk2010 was echt de toernooi van Sneijder. Robben was de eerste twee wedstrijden niet eens fit.

4 mei 2021 om 12:25

Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Ze waren beide onmisbaar op de route naar de finale toe. Wat waren ze beide goed.

Ik heb net even met Barcelona gebeld en we zijn tot de conclusie gekomen dat we Frenkie niet gaan tegenhouden voor aankomend EK. Waarom zal je je afvragen? Omdat ik net als Klopp daar helemaal niets over te zeggen heb.

3 mei 2021 om 16:46

Klopp niet, de club wel. En de club heeft er ook vrij weinig aan als ze de speler niet naar het EK laten gaan en de trainer hem niet opgesteld.

3 mei 2021 om 16:59

Wat een domme reactie. Klopp is simpelweg woordvoerder, alles gaat in overleg met iedereen die met Van Dijk aan z'n herstel werkt. Er wordt dus nergens gesuggereerd dat iemand hem ook maar zou tegenhouden. Persoonlijk hoop ik dat Van Dijk niet meegaat omdat er met FdB nou eenmaal een onbenul voor de groep staat die oranje niet ver laat komen, met of zonder Virgil. En ik wil dat Liverpool volgend jaar voor een vol Anfield wel weer een keer fatsoenlijk voetbal op de mat legt met een volledig fitte en uitgeruste Virgil

3 mei 2021 om 17:22

"Wat een domme reactie". Uhu.. de jouwe niet zeker?

3 mei 2021 om 17:36

Sluit mij aan bij Rutger, dat jouw reactie nou ook geen klasse uitstraalt. Ik als voetbal liefhebber en daarmee van het Nederlands elftal hoop natuurlijk wel dat Virgil fit is en mee kan doen dit EK. Ondanks de gebrekke die een Frank de Boer kan hebben. Kan een fitte Virgil van groot belang zijn.

3 mei 2021 om 17:59

"voetballiefhebber en daarmee van het NL elftal" haha laat me niet lachen. Dat is eerder nationalistisch dan voetballiefhebber zijn. Maar dat is je goed recht. Het maakt mij niks uit wie het EK wint en of oranje goed speelt, die liefde voor oranje is nogal weggeëbd bij mij. Niet omdat FdB voor de groep staat ofzo, maar meer door de hypocrisie die rond het elftal hangt

3 mei 2021 om 18:18

Hahah....dus....Dat zo'n onnozele reactie zoveel likes krijgt. Jij staat mijlenver van Frenkie af, dat is voor Klopp en Virgil toch ff wat anders, vind je niet? Ik hoop echt dat hij het haalt, hebben we iets meer kans op een leuk toernooi voor ons Oranje!

3 mei 2021 om 19:24

Niet alles in het leven zo serieus nemen, dat is pas onnozel om te doen

Ik vrees dat Virgil niet meegaat. Lijkt me te kort dag om 'fit' wedstrijden te spelen.

Al moet ik wel zeggen dat we geluk hebben met onze poul op het EK. Dat zijn denk ik wel mooie tegenstanders om weer wat minuten tegen te maken.

3 mei 2021 om 17:32

Tja, moet je dat ook persé willen? Hij ligt er al zo lang uit, ik zou het gewoon gaan doen met De Vrij-Blind-De Ligt. Waarin Blind zorgt voor de opbouw en inschuift waar het kan. Wijndal links en rechts weet ik eerlijk gezegd niet wie ik daar zou zetten. Dumfries vind ik voetballend veel te matig voor die positie

3 mei 2021 om 19:55

Je kunt hem ook meenemen en tijdens de poulefase verder klaarstomen voor de 2e fase van het toernooi. Ik vrees alleen dat FdB dat ook al met Blind gaat doen, dus 2 geblesseerde/niet fitte spelers meenemen lijkt me iets teveel van het goede.

Ik vind dat hij gelijk heeft, dus dat 'kloppt'

Het feit dat Klopp dit zegt, geeft mij wel moed. En tot nu toe heeft van Dijk ook geen erge terugval gekend in zijn revalidatie (ik houd de Engelse fora wel in de gaten). Wat positief is. Mocht hij tegen die tijd fit zijn, dan zou ik hem sowieso meenemen. Babel schijnt het heel goed te doen in de kleedkamer (sarcasme). Mocht je toch iemand nodig hebben voor in de kleedkamer, dan liever Van Dijk ;-)

EK duurt 4 weken, misschien kan Virgil nog in de finale meespelen.

3 mei 2021 om 17:19

Als je de finale zonder hem haalt dan hoeft hij die ook niet te spelen. Experimenteren doe je op momenten dat het kan, niet in een finale.

Hopelijk blijft die gewoon thuis en kan die zich rustig voorbereiden op volgend seizoen.

Je hebt De Vrij, De Ligt en Ake voor de centrale posities. Ik zou Virgil zeker niet forceren. Kruisband blessures zijn link, mocht hij weer geblesseerd raken aan dezelfde knie kan hij zijn oude niveau sowieso gedag zeggen waarschijnlijk.

Ik beloof hierbij plechtig dat ik de eerste minister van België niet zal verbieden om in Q2 van 2021 pensioenen uit te keren

Als ik Frank de Boer was zou ik een afweging maken welke speler het meest fit is en waarvan de kans het grootst is dat hij in de loop van het EK kan spelen zonder het risico op een terugval. Van Dijk of Blind. Allebei meenemen zou ik zowiezo niet doen.

Wel heel veel mensen reageren hier wel heel primitief op de reacties van Klopp op vragen die hem door (deels Nederlandse) media worden gesteld. Hij geeft als antwoord o.m. dat er niets wordt geforceerd, maar nu ook nog niets kan worden toegezegd. Dat kan hij zeggen omdat hij de situatie van VVD goed in kan schatten. Kennelijk zijn er mensen bang dat Klopp VVD niet naar het EK zal laten gaan. Klopp weet ook heus wel dat hij formeel geen verbod mag uitspreken, maar natuurlijk kan hij hem wel in zijn beslissing beinvloeden. Ik zou het zelfs wel begrijpen als hij vanuit zijn functie en verantwoordelijkheden die daar bij horen VVD zou aanraden zich te richten op het nieuwe seizoen. Hij wordt immers betaald door Liverpool en mogelijk door te vroeg weer te starten gesloopt door Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6422
5.Liverpool6020
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger351
G. WijnaldumMiddenvelder352
Mohamed SalahAanvaller3421
Diogo JotaAanvaller189
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

285 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Klopp flink te kijk gezet door boze Mané: ‘Het is gewoon respectloos’

Een opmerkelijk voorval donderdagavond na afloop van het uitduel van Liverpool met Manchester United (2-4). Sadio Mané, die pas een kwartier voor tijd was ingevallen, weigerde namelijk opzichtig om manager Jürgen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren