‘Als hij naar Ajax, PSV of Feyenoord gaat, zullen nog meer clubs te kiezen zijn’

Maandag, 3 mei 2021 om 14:43Chris Meijer • Laatste update: 16:03

Als het aan Robert Molenaar ligt, blijft Joey Veerman na een vertrek bij sc Heerenveen actief in de Eredivisie. De trainer die met de 22-jarige middenvelder samenwerkte bij FC Volendam raadt hem aan om eerst naar Ajax, PSV of Feyenoord te gaan, voor hij de stap naar het buitenland waagt. Onder meer Stade Reims, Rangers en Atalanta zouden Veerman momenteel in het vizier hebben.

“Ik heb Joey al een tijdje niet gesproken. Maar als hij mijn advies wil, zou ik hem aanraden om eerst naar een topclub in Nederland te gaan en daarna pas naar het buitenland. Dat zou een betere keuze zijn met het oog op zijn ontwikkeling. Als je naar het buitenland vertrekt, word je niet alleen beoordeeld op je kwaliteiten. Maar ook op hoeveel je gekost hebt en wat je laat zien op het veld. In Nederland kan hij in zijn vertrouwde omgeving blijven en dat kan hem helpen om richting een volgende stap te werken”, zegt Molenaar in gesprek met PA News Agency.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Hij is enorm rustig op het veld, dus in dat opzicht denk ik dat hij het leven in Glasgow als speler van een club als Rangers wel aankan”, gaat Molenaar verder. De momenteel clubloze trainer was zelf al speler actief in Engeland bij Leeds United en Bradford City. “Als hij naar Ajax, PSV of Feyenoord gaat en zich aanpast zoals hij na zijn stap naar Heerenveen deed, zullen er nog meer clubs te kiezen zijn. Zo zie ik het. Hij heeft veel potentie, maar een stap binnen Nederland zou voor zijn ontwikkeling het beste zijn.”

“Aan de andere kant wordt hij daarmee duurder, dus ik kan begrijpen waarom Rangers hem nu wil binnenhalen”, stelt Molenaar. “Ik had Joey onder mijn hoede toen hij vanuit de jeugd doorstroomde naar het eerste. Het was bijzonder hoe snel hij zich aanpaste. Zijn kwaliteiten aan de bal vielen ook op, vooral zijn passing. Hij had een beetje het label dat hij alles in één tempo deed, maar bij het eerste bleek dat niemand bij hem in de buurt kon komen.”

“Dat was in de Keuken Kampioen Divisie en er waren twijfels toen hij de stap naar de Eredivisie maakte. Maar bij Heerenveen was het hetzelfde, hij was nog steeds de beste speler op het veld en controleerde het spel”, concludeert de voormalig trainer van onder meer FC Volendam, Roda JC Kerkrade en Almere City. “Het defensieve aspect is zijn achilleshiel. Hij pakt niet genoeg ballen af, omdat hij vooral een nummer tien is. Als een stap naar Schotland niet werkt, is het daarom. Maar in aanvallend opzicht kan hij zeker meekomen in het snellere spel in Schotland. Ik zei altijd dat het hem niet uitmaakte of hij op het dorpsplein in Volendam of in De Kuip zou spelen. Hij kent geen stress of angst.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Feyenoord heeft het geld er niet voor en gelukkig maar. 10 miljoen veelste veel voor deze jongen. Lage handelingssnelheid, als het ff tegen zit gaat z’n koppie hangen en is niet elke week stabiel dat je op hem kan rekenen.

3 mei 2021 om 14:53

Als Veerman naar Feyenoord gaat is hij per direct hun beste speler.

3 mei 2021 om 14:53

Dat koppie laten hangen zou wel eens kunnen vetanderen als hij niet meer met 2 vi gers in zijn neus de beste is van het elftal waar hij in speelt. Maar je hebt wel gelijk dat het een dure gok is om te zien of dat ook zo is

Ajax wordt er niet beter van en Feyenoord kan hem niet betalen. PSV zou ene optie kunnen zijn maar voor 10 miljoen kijken zij ook elders lijkt mij. Ben benieuwd, Atalanta lijkt me een prima stap.

3 mei 2021 om 20:04

Die 10 miljoen geloof ik helemaal niet. Denk dat Heerenveen een bedrag boven de 5 miljoen niet eens kan weigeren als ik Foppe een tijdje terug bij Mathijs van Nieuwkerk hoorde. Zo breed hebben ze het niet.

Feyenoord heeft het geld er niet voor
dus zal Ajax of PSV worden
zou een logische op stapje zijn
en daarna de kans naar het buitenland maken

Veerman verdient de transfer alleen nu hopen dat hij keer juist kan pieken tegen de betere clubs in NL want meestal dan laat hij het tevaak afweten

3 mei 2021 om 16:40

Jet laten afweten tegen betere clubs heeft ook te maken met de kwaliteit van zijn medespelers. Nu is hij de man waar de tegenstanders op focussen om lam te leggen. Dat zal met betere spelers om hem heen anders worden en hem ook meer migelijkheden geven om zijn kwaliteiten te laten zien. Maar 10 miljoen bkijft veel geld en ook wel een gok om hem te kopen. Want er linkt mij geen tussenweg, het is of een voltreffer of een totale miskoop.

Vind dit soort uitspraken tegenwoordig maar een dooddoener. De laatste jaren hebben vooral Italiaanse clubs, maar ook Duitse clubs, zeker bewezen een hele goede springplank te kunnen zijn voor spelers uit de ED die niet bij de traditionele top 3 hebben gespeeld. Het narratief dat je pas in het buitenland slaagt als je vanaf een top 3 club komt is een beetje achterhaald, weet zeker dat Veerman een grote kans op slagen heeft als hij in één keer naar een Atalanta zou gaan.

3 mei 2021 om 15:10

Komt ook omdat i.i.g Ajax dusdanig veel beter is geworden dan dat ze vijf jaar geleden waren. Toen konden jongens zoals Schöne nog veel toevoegen. Nu zijn de meeste Eredivisiespelers simpelweg niet goed genoeg voor Ajax. Daarnaast zijn teveel spelers geflopt bij Psv, zoals Ramselaar en Maher. Daardoor blijft er niet veel keuze meer over in Nederland zelf en gaan de jongens, zoals je zegt, naar Italië of Duitsland en renderen ze daar ook prima.

Daarom mee eens dat je pas slaagt als je vanaf een top 3 club komt (maar heel eerlijk, Feyenoord hoort ook al niet meer in dat rijtje gezien de prestaties).

3 mei 2021 om 15:17

Dat is zeker een van de grootste oorzaken. Als je dan nog de inflatie van transfersommen voor ook spelers buiten de ‘top 3’ erbij optelt wordt het een moeilijk verhaal, want een AZ, dat dan bij de huidige top 3 hoort, gaat niet de bedragen betalen die voor Veerman genoemd worden. De opmerking van de heer Molenaar is wat dat betreft heel makkelijk roepen, zonder gedachte erachter.

3 mei 2021 om 15:20

AZ is veel meer een opleidingsclub dan een 'koop' club. Ze moeten het hebben van goedkoop spelers kopen d.m.v. goede scouting en hun jeugd en die jongens vervolgens voor significant bedragen verkopen (10 mil +). Dan is het inderdaad niet mogelijk om topspelers van teams zoals Heerenveen aan te trekken want die gaan voor nagenoeg dezelfde bedragen als een deel van de spelers van AZ. Dat zou de financiele ondergang van AZ betekenen als dat soort transfers niet goed uitpakken.

De uitspraak van Molenaar is inderdaad te simplistisch.

3 mei 2021 om 20:11

Daarom haalt Ajax natuurlijk Klaiber, Schuurs, Labyad, Pasveer…

3 mei 2021 om 21:14

En daarom floppen die jongens stuk voor stuk.

Hij wordt nu wel gehyped zeg..naar de topclubs besproken. Net als Stengs vorig jaar. Maar geldt beetje zelfde, deze jongens komen te kort voor Ajax of Psv.

Het is jammer dat een AZ, Feyenoord of Vitesse hem niet kunnen halen. Dit zou voor hem juist een goede vervolgstap zijn. Iets hoger niveau en Europees erbij. Dan 2 keer per week een wedstrijd.

3 mei 2021 om 15:11

Naar Vitesse zou toch een 'te kleine' stap zijn. Vitesse is beter dan Heerenveen, maar hoort totaal niet bij de 'top' van Nederland. Heb ook niet het gevoel dat daar een winnaarsmentaliteit heerst zoals bij de traditionele topclubs wel het geval is.

3 mei 2021 om 17:37

Ik denk ook dat hij te kort komt voor de top 3, maar als ik naar die jongens van AZ kijk krijg ik ook steeds het gevoel dat je ook te lang bij een club of op een bepaald niveau kan blijven zitten.
Je moet een keer die stap maken, een stap terug kan altijd nog en dan denk ik dat een jonge speler eerder nog de potentie heeft om door te groeien een aan te haken dan iemand die een jaar of twee ouder is.

3 mei 2021 om 18:40

ik vind juist dat hij erg naar beneden wordt gepraat. Veerman moet nog wel wat dingetjes verbeteren maar kan geweldig voetballen. als een Alvarez en Sangare bij een topclub zitten, waarom zou Veerman het dan absluut niet kunnen redden? bij een topclub kan hij misschien net die laatste stap zetten. bij Heerenveen is er amper druk en een verwachtingspatroon en dat zijn juist aspecten die een speler beter en scherper kunnen maken

4 mei 2021 om 09:51

@japie_krekel dat zijn toch totaal verschillende spelers.... Klaassen kan meer met de bal dan Kante.. Als Kante/casemerio bij een topclub zitten, dan moet Klaassen dat toch ook kunnen.

Waarom zou AZ geen optie kunnen zijn voor Veerman? Hoe zit AZ qua financien? Als hij daar echt graag heen wilt zie ik Heerenveen wel genoegen nemen met een miljoen of 7-8 ofzo. Wellicht als vervanger van Koopmeiners als die verkocht wordt?

3 mei 2021 om 15:09

AZ mist al 2 seizoenen de volle inkomsten vanuit hun stadion, in verband met hun problemen rond het dak. Ook zou het best een omslag zijn met hun huidige beleid als zij nu plotseling een voor hun record inkomende transfer zouden doen. Duurste speler die ze ooit gekocht hebben was El Hamdaoui voor iets van 7 miljoen. Dan zou het bijzonder zijn als ze daar nu overheen gaan.

Ik verwacht niet dat hij een transfer naar de top van Nederland maakt, daarvoor vind ik 12 miljoen namelijk wel heel veel geld.

Ajax, PSV of Feyenoord? Misschien dat meneer Molenaar voor het laatst de Eredivisie heeft gevolgd toen Volendam er nog speelde, maar verder heeft het weinig zin om die clubs in één adem te noemen. Veerman zou bij Feyenoord meteen één van de betere zijn, bij PSV een leuke vervanger van Sangaré of Rosario maar bij Ajax voegt hij echt totaal niets toe.

Slecht advies, als hij naar Ajax gaat speelt hij te weinig en valt hij compleet door de mand. Enkel leuk aan de bal als het tempo niet te hoog is.

Joey Veerman is natuurlijk gewoon een goede speler. Ben eigenlijk wel erg benieuwd of hij kan aanhaken bij een club waar meer gevraagd wordt en waar de druk groter is dan hij gewend is. We hebben er al veel vanuit de subtop zien falen bij de eredivisie top de laatste jaren. Zo makkelijk is die stap dus nog niet.

Ik denk dat deze jongen helemaal niet zou misstaan bij een ploeg als de Rangers. Het niveau in Schotland zal iets lager liggen maar je maakt daar wel meer kans je Europees in de picture te spelen.

Ik beschouw een aantal kwaliteiten van Joey Veerman zodanig aantrekkelijk dat ik denk dat hij bij elke topclub in Nederland aan zou kunnen sluiten. Dat wil niet zeggen dat hij zomaar het basisteam in zou stappen bij elk van hen, maar ik denk wel dat hij op termijn door zou kunnen breken. Ik zou het ook wel leuk vinden om hem nog een aantal jaren in Nederland te zien. Wie weet wordt hij dan ook nog een optie voor Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente38-2
13.PEC Zwolle35-8
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper320
M. van BergenAanvaller304
H. VeermanAanvaller2914
A. van der HeideAanvaller130
M. DijkstraKeeper00
A. HarushKeeper00
J. KroesenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

2 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren