Ansu Fati krijgt nieuwe ‘meedogenloze tegenslag’ te verwerken in revalidatie

Maandag, 3 mei 2021 om 13:44Jeroen van Poppel

Ansu Fati heeft eind maart een derde operatie ondergaan aan zijn linkerknie, zo meldt AS. De achttienjarige aanvaller van Barcelona liep op 7 november vorig jaar een scheur op in zijn meniscus en vecht volgens de sportkrant al een half jaar 'tegen meedogenloze tegenslag'. Aanvankelijk dachten de medici aan een revalidatieperiode van vier maanden, maar zes maanden later is nog altijd onduidelijk wanneer Fati weer kan voetballen.

Volgens AS verloopt het herstel van Fati vanaf de eerste dag dramatisch. De vleugelspits werd vlak na het oplopen van zijn blessure voor het eerst geopereerd door Ramón Cugat, een vooraanstaand sportchirurg in Spanje. Fati moest na de ingreep vanwege complicaties 5 dagen in het ziekenhuis blijven, terwijl daar normaal 48 uur voor staat. In de weken daarna traden nieuwe problemen op: de knie bleef ontstoken en de pijn nam niet af.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Begin januari werd besloten om Fati voor de tweede keer te opereren, opnieuw onder toezicht van Cugat. De buitenspeler kreeg opnieuw een tegenslag te verwerken toen na de greep een wondinfectie ontstond. Fati merkte daarna tijdens zijn revalidatie dat zijn linkerknie erg gevoelig bleef voor zware belasting en dus werd in overleg met de medische staf van Barcelona besloten tot een derde ingreep. Tijdens die ingreep eind maart, wederom onder toezicht van Cugat, werd de toestand van de hechting beoordeeld en de meniscus gereinigd.

De derde operatie was een laatste poging om de meniscus van Fati te redden. Als de komende weken geen verbetering optreedt, dan wordt een vierde ingreep een optie, waarbij de meniscus alsnog zal worden verwijderd. Dat zou de knieproblemen van Fati op korte en middellange termijn kunnen oplossen, maar is geen ideale optie, want voor een lange sportcarrière is een functionerende meniscus eigenlijk essentieel. Inmiddels is duidelijk dat Fati dit seizoen in ieder geval niet meer in actie komt. De aanvaller, die ook het EK aan zich voorbij moet laten gaan, richt zich op de voorbereiding van het nieuwe seizoen en hoopt met Spanje naar de Olympische Spelen te kunnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Laten we hopen dat het geen nieuw gevalletje Asensio wordt want die is toch ook maar de helft van de speler die hij voor zijn blessure was. Zou heel jammer zijn want was echt een prachtig talent om naar te kijken.

3 mei 2021 om 14:14

Of een Jese Rodriguez. Na die blessure was hij nooit meer de ouwe, terwijl die voor zijn blessure nog een mooie toekomst werd voorspeld.

3 mei 2021 om 14:19

Die ook inderdaad. Leek ook echt een enorm talent te zijn. Bij zowel Asensio als Jesé was het probleem toch wel dat ze wat snelheid verloren leken te hebben.

3 mei 2021 om 14:30

Zeker als de meniscus verwijderd wordt kan je het ergste vrezen. Geloof dat Umtiti hetzelfde heeft ondergaan (niet helemaal zeker), en die zijn knieën zijn ook niets meer waard.

3 mei 2021 om 14:38

Als de meniscus word verwijderd dan heeft dat vooral gevolgen op de lange termijn. Umtiti zijn meniscus is 11 jaar geleden volledig verwijderd als jeugdspeler. Heeft 8/9 jaar geweldig gevoetbald maar je merkt nu pas echt de gevolgen van zijn meniscus.

3 mei 2021 om 14:43

@concha, klopt Umtiti heeft 11 jaar geleden laten verwijderen. Hij zei zelf dat het te maken had met dat hij per se wk wilde halen. Vanaf toen had hij problemen

Mega zuur voor dit grote talent. Hopen dat hij er snel weer weer boven op komt.

Zo jammer voor Fati. Hopelijk keert hij terug volgend jaar. Weer een bewijs van hoe hard topsport kan zijn. Zijn carrière kan gedaan zijn voor het goed en wel begonnen was.

3 mei 2021 om 14:31

Precies! Daarom kan je spelers die voor het geld kiezen niks verwijten. Je wilt zo snel mogelijk veel geld verdienen, want je weet nooit wat er kan gebeuren.

De komende weken zijn cruciaal. De succes rate van zo'n ingreep aan de meniscus is niet immens hoog. Tegenslag hoort er helaas bij.

Aaah balen... kan me voorstellen dat dit invloed gaat hebben op de rest van zijn carriere. Wat verschrikkelijk goed was hij op 18-jarige leeftijd. Zag in hem een complete speler die erg volwassen speelde voor zijn leeftijd, destijd een lichtpuntje van de donkere periode voor Barca. Hopen dat het allemaal mee valt en volgend seizoen snel aan het werk zien.

3 mei 2021 om 14:05

Als de operatie succesvol is dan is er niks aan de hand neem ik aan toch? Als ze zijn meniscus moeten verwijderen dan wel ja

3 mei 2021 om 14:13

Deels mee eens, revalidatie is niet het enige deel. Na zo een blessure moet je extra voorzichtig zijn en af en toe moet je zelfs soms opnieuw leren voetballen betreft bepaalde vaardigheden.

Krijgt heel vroeg een harde blessure. Als ze zijn meniscus eruit moeten halen is dat wel pijnlijk zo vroeg in je carriere. Hoop het beste voor hem.

Met hem had Barcelona heel wat punten meer gehad, heel zuur. Hopelijk keert hij goed terug volgend seizoen. Moet de tijd nemen te herstellen. Starboy Ansu we missen je!

Dat zou wel eeuwig zonde zijn. En ja, je kan het nooit bewijzen, maar het is natuurlijk wel zo dat er behiirlijk roofbouw op een nog niet volgroeid lichaam is gepleegd. Speelde voor een 16 jarige erg veel en erg intensieve wedstrijden. Ik weet niet of het inderzocht is wat het met een lichaam van een jonge voetballer doet, maar anders zou het toch eens onderzocht moeten worden. Want het zou echt zonde zijn als Fati nu al het beste van zijn cariere gehad heeft.

3 mei 2021 om 14:37

Hij speelde helemaal niet zoveel. Nog geen 1500 minuten gemaakt vorig seizoen en toen was hij voor het grootste gedeelte 17 jaar

3 mei 2021 om 19:41

Dat is gewoon erg veel voor iemand van 16. Daarnaast traint hij natuurlijk op volle intensiteit mee. En of hij niu 16 of 17 is, het effect bkijft hetzelfde. En ik zeg oik niet dat er iemand fout gehandeld heeft. Is gewoon een constatering. Ook in het tennis zijn er veel voorbeelden van erg jong begonnen spelers/speelsters die met hardnekkige blessures te kampen kregen. Dus als ze dat kunnen onderzoeken, dan lihkt me dat niet verkeert toch?

3 mei 2021 om 16:09

Hij kreeg een schop op zien knie. Daar doe je niets aan.

3 mei 2021 om 19:42

Aan die schop doe je idd niks. Maar alle complicaties kan je misschien wel wat doen. Want die kunnen ook intstaan omdat een lichaam over belast is.

Dit is inderdaad een flinke tegenslag, ik had gehoopt dat hij nu alweer had kunnen spelen, maar helaas. Hopelijk keert hij volledig fit terug aan de aftrap van volgend seizoen en heeft het geen impact op hem.

Dat is echt waardeloos. Wat een geweldige belofte is deze jongen. Hopelijk kan hij alsnog die verwachtingen waarmaken.

Dat is heel jammer voor die jongen, is een verrijking voor het voetbal

Daarom ook zakken vullen voor het te laat is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3429
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper300
Jordi AlbaVerdediger333
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

6 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren