Kjell Scherpen kondigt tijdelijk vertrek bij Ajax aan en noemt een optie

Maandag, 3 mei 2021 om 12:11 • Laatste update: 14:57

Als het aan Kjell Scherpen ligt, vertrekt hij komende zomer op huurbasis bij Ajax. De 21-jarige doelman geeft in gesprek met RTV Drenthe te kennen dat hij volgend seizoen een jaar lang op het hoogste niveau moet keepen. Scherpen noemt een tijdelijke terugkeer bij FC Emmen ‘absoluut een optie’, mits de ploeg van trainer Dick Lukkien er in slaagt om in de Eredivisie te blijven.

“Ik moet een seizoen lang keepen, op het hoogste niveau. Dat is het plan. Het liefst in Nederland, want dan ben ik ook het best te volgen voor Ajax al sluiten we het buitenland niet uit”, geeft Scherpen te kennen. Ajax haalde hem in de zomer van 2019 weg bij FC Emmen, waar hij de jeugdopleiding doorliep. “Of FC Emmen een optie is? Absoluut. Emmen is zeker een optie. Het is dan natuurlijk wel een voorwaarde dat ze in de Eredivisie blijven, maar daar heb ik goede hoop op.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

FC Emmen bezet momenteel de zestiende plaats in de Eredivisie, met één punt achterstand op het virtueel veilige Willem II. De van Sheffield United gehuurde Michael Verrips is momenteel de eerste keuze onder de lat bij FC Emmen. Verder heeft Lukkien nog de beschikking over Felix Wiedwald, Stefan van der Lei, Robin Jalving en Dennis Telgenkamp, al heeft laatstgenoemde aangekondigd aan het einde van het seizoen te stoppen.

Scherpen heeft goede hoop dat hij nu de landstitel binnen is hij in het restant van het seizoen nog wat minuten krijgt bij Ajax. “Natuurlijk hoop ik dat ik de komende weken nog een paar wedstrijden mag keepen nu we kampioen zijn. Helemaal in aanloop naar het vervolg van het Europees Kampioenschap met Jong Oranje. Daar ga ik in ieder geval keihard mijn best voor doen”, aldus Scherpen, die trots is op zijn eerste landstitel. “Gelukkig heb ik twee competitiewedstrijden mogen keepen waardoor ik ook mijn aandeel heb in de titel. Dat maakt het extra leuk.”


Poll

Zie jij Kjell Scherpen op termijn eerste doelman van Ajax worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door excellent)

Hoop voor FC Emmen eerder dat Verrips lekker daar blijft keepen. Stuk betrouwbaarder en een heel groot aandeel dat ze vermoedelijk in de Eredivisie gaan blijven. Scherpen mag in zijn handen knijpen als er een eredivisieclub voor hem komt.

3 mei 2021 om 13:59

Ik denk dat hij hogerop kan. Bij Sheffield gaat hij niet spelen, want ondanks dat ze gaan degraderen, is Ramsdale gewoon 1ste keeper (vind ik geen geweldige keeper, maar ze hebben wel 20,5 miljoen geinvesteerd). Misschien iets voor Vitesse ter vervanging van Pasveer? Ook al hebben ze ook interesse in Gorter.

3 mei 2021 om 14:18

Als ik scherpen was zou ik voor een twee jarig avontuur in het buitenland gaan. Emmen is leuk, daar krijg je veel te doen als keeper en het is voor hem bekend terrein, maar ik denk dat hij in de Engelse tweede divisie of bij een Italiaanse of Spaanse degradatie kandidaat zich meer kan ontwikkelen. Andere cultuur en minder zekerheden dan bij Emmen of een andere eredivisie club. Als hij in het buitenland 30+ wedstrijden weet te keepen dan gaat hij daar veel beter van worden dan als hij aan Emmen wordt verhuurd

3 mei 2021 om 14:59

Ramsdale is gewoon een prima keeper. Heeft ook maar een paar echte fouten gemaakt terwijl hij bijzonder veel schoten om de oren heeft gekregen. Dat hij dan weinig clean sheets heeft of wat dan ook kan hij weinig aan doen gezien zijn defensie. Is daarnaast de nummer 3 als het gaat om redding percentages dit seizoen (net onder Leno en Darlow).

Verrips komt niet in de buurt van Ramsdale, maar moet inderdaad hogerop kunnen dan Emmen ondanks zijn flaters tegen Ajax en Heracles.

verstandige keuze
voorlopig niet goed genoeg als eerste doelman bij Ajax

emmen of een club beetje onderaan eredivisie zou een uitstekende optie zijn voor beide partijen

3 mei 2021 om 13:47

Zou me verbazen als hij over een aantal jaar wel goed genoeg voor Ajax is. Hij is nog jong maar de fouten die hij maakte horen bij geen enkele leeftijd.

3 mei 2021 om 14:20

Nou nou niet overdrijven, ik heb Onana bij jong Ajax ook de gekste dingen zien doen. Ik was dolblij dat Ajax Tim Krul had gehuurd, maar gelukkig heeft Onana mijn ongelijk bewezen. Ik zeg niet dat hij zo veel potentie als Onana heeft maar hij is nog wel erg jong en een keeper is over het algemeen pas op latere leeftijd goed.

3 mei 2021 om 15:56

Ik zeg ook niet dat het niet kam, maar alleen dat het me zou verbazen. Laat hem ook maar mijn ongelijk bewijzen

Als je wil degraderen moet je hem vooral huren.

3 mei 2021 om 12:21

@zyotto was Emmen gedegradeerd toen hij daar keeper was?

3 mei 2021 om 12:59

Heeft het bij Emmen gewoon heel slecht gedaan. Zo slecht dat Ajax hem wilde hebben.

3 mei 2021 om 13:20

@psvfan7000 "heeft het bij Emmen gewoon heel slecht gedaan."

Ahh je bedoelt net zoals jullie nieuwe aanwinst die eerste jaren vooral in KKD gewoon echt slecht was. Een grabbelaar was hij en ongeveer even oud.

Maar het gaat niet of hij het goed of slecht deed bij Emmen, de vraag was, was Emmen gedegradeerd dan toen hij op goal stond?

3 mei 2021 om 14:23

Het op antwoord op je vraag is nee. Daarnaast was ik natuurlijk sarcastisch, als Scherpen het zo slecht had gedaan bij Emmen dan had Ajax hem nooit genomen natuurlijk. Wat Drommel er mee te maken heeft ontgaat mij een beetje.

3 mei 2021 om 13:24

Lelijke opmerking maak je.
Als hij net als Drommel /Fc Twente zou degraderen (stap terug) om vervolgens 2 stappen vooruit te maken om weer sterker en met meer ervaring bij Ajax terug te komen, dan zou ik het zeker doen.
Hij is nog maar 21 jaar hè?

3 mei 2021 om 15:12

Beetje kansloos en vooral onwaar. Nog steeds beter dan het merendeel van de Eredivisiekeepers.

3 mei 2021 om 15:42

Gebaseerd op wat? Dat heeft deze jongen namelijk nog nooit laten zien dat hij beter is dan het merendeel van de Eredivisiekeepers.

3 mei 2021 om 15:50

Gebaseerd op wat hij bij Jong laat zien en de groei die hij daar heeft doorgemaakt. Daarnaast gebaseerd op het algehele niveau van een Eredivisiekeeper.

"scherpen heeft goede hoop dat hij nu de landstitel binnen is hij in het restant van het seizoen nog wat minuten krijgt bij Ajax". Hopelijk staat komende zondag nog gewoon Steek op doel, mag Scherpen wat mij betreft daarna op doel tegen Vvv en Vitesse!

3 mei 2021 om 12:26

@bonk hoezo? Wat staat er op het spel? Ik zou jongens als Nico, Klaassen, Gravenberch, Tadic en Anthony sowieso veel rust geven. Laatste desnoods met vakantie sturen. Sommige zelfs alvast met vakantie.

Zie liefst spelers als

Scherpen, Mazzroui, Schuurs, Timber, Rensch, Taylor, Martinez, Kudus, Neres, Hallar en Idrissi (gun hem laatste 3 wedstrijden, anders was zijn komst echt nutteloos).

Hiermee moeten wij ook wel van Feyenoord winnen die er doorheen zitten en sws Toornstra en Berghuis missen. Ook Vitesse en VVV zijn dan te doen.

3 mei 2021 om 13:08

Wat staat er op het spel? Prestige! Feyenoord is rijp voor de slacht en Ajax is in vorm. Gewoon afmaken die handel, alleen op het voetbalveld.

3 mei 2021 om 13:10

Maak het dan compleet en gun ook Labyad en Traore wat minuten ten opzichte van Martinez en Haller.

3 mei 2021 om 13:22

@rutgerrr "gewoon afmaken die handel"

Dat hebben wij toch niet nodig? We zijn kampioen geworden. Resultaat doet er niet meer toe. En ik denk dat genoemde elftal ook resultaat kan boeken tegen dit gemankeerde Feyenoord.

Ik zie liever jongens die nu gaan vechten voor hun kans, dan de usual suspects. Onbewust kunnen die nu minder geven. Ook kan vermoeidheid nu toeslaan in de koppies.

Straks wordt een Tadic zwaar neer gehaald waardoor wij hem lange periode moeten missen. Geen risico's nemen.

3 mei 2021 om 13:23

@nl_modric eens maar die kunnen ook invallen. Labyad, Klaiber en Traore. Eerste 2 vooral om te verkopen. Traore wat vlieguren extra.

3 mei 2021 om 13:27

@MrKrillin gewoon de sterkste opstelling hoor. Ik wil als ajacied zijnde gewoon winnen van feyenoord en zo denken de feyenoord supporters er ook over.

3 mei 2021 om 13:49

Gewoon Stekelenburg laten keepen. Al is het maar om hem ritme te laten houden met het oog op t EK. Wellicht hebben we hem dan nog hard nodig.

3 mei 2021 om 14:19

Ben ik met je eens hoor Mrkrillin, dat andere jongens kunnen vechten voor hun kans. Maar dit is De Klassieker, Feyenoord Ajax. Die wedstrijd moet je altijd winnen en zo ruim mogelijk ook. Kampioen of niet, dit is een wedstrijd op zich. Uiteraard met respect voor de tegenstander, maar Feyenoord kan nu echt gesloopt worden. In Rotterdam hadden ze een grote mond na de 6-2 overwinning op Ajax, en terecht hoor. Het is aan Ajax om ervoor te zorgen dat het niet nog een keer gebeurd.

Je kan gerust een Mazraoui opstellen ipv Rensch, of een Schuurs ipv Timber. Maar we missen Nico en Blind al dus ik denk dat Martinez linksachter staat. Centrum Timber en Schuurs, rechtsback Mazraoui. Haller zal wel spelen, Kudus ook. Maar ik zou het tof vinden als we niet teveel veranderingen doorvoeren. Het gaat hier om prestige. Als kersverse kampioen moet je juist laten zien dat je kampioen bent, zeker tegen Feyenoord. De wedstrijden daarna kunnen mij gestolen worden, zolang Ajax haar sportieve plicht maar doet naar de rest van de competitie.

3 mei 2021 om 14:41

Gun die gasten ook wat Rutger. Ik zie liever een spannende strijd nog om plek 2,3 en 4, dan dat ik Feyenoord een grote nederlaag toewens. Al is het maar om Advocaat een mooi afscheid te gunnen.

3 mei 2021 om 14:42

@Rutgerrr, je zou ook Rensch als LB kunnen laten spelen en Mazroui als RB. Dan kan je Timber en Martinez in het centrum houden.

3 mei 2021 om 15:00

Je moet het verdienen Nl_modric, daarnaast heeft Ajax ook haar sportieve plicht om gewoon te strijden voor de winst. Tuurlijk mag er wat gewisseld worden, maar het moet niet zo zijn dat alle reserves op het veld staan.

@kyle66, ja, kan ook idd!

3 mei 2021 om 16:10

Ik zou het echt enorm pijnlijk vinden als Ajax met een half Jong-team zou aantreden in De Kuip. Echt, ik zou nog liever hebben dat jullie op volle oorlogssterkte een recordoverwinning zouden boeken.

Bespaar ons in ieder geval de vernedering door ons niet met een team vol jonkies af te slachten

3 mei 2021 om 16:27

#rutgerr "zde wedstrijden daarna kunnen mij gestolen worden, zolang Ajax haar sportieve plicht maar doet naar de rest van de competitie.."

Maar als je de rest laat lopen dan doe je geen sportieve plicht toch?

VVV strijdt om lijfsbehoud
Vitesse met Feyenoord om plek 4.

Als je alleen voor kiest tegen Feyenoord je sportieve plicht te vervullen dan is dat erg selectief.

Ik snap dit nooit. 3 jaar geleden was die jongen al basisspeler bij FC Emmen. Hij besloot echter na een jaar te vertrekken. Had lekker bij FC Emmen gebleven dan had je nu nog 2 extra jaren Eredivisie ervaring gehad. Nu opteer je er eigenlijk voor om verder te gaan waar je 2 jaar geleden bent gebleven. Ik heb namelijk niet het idee dat hij echt stappen gemaakt heeft in zijn ontwikkeling. Desnoods was je naar Ajax gegaan met de expliciete wens om weer aan FC Emmen verhuurd te worden. Nu ging je weg als grabbelaar die nog veel te leren had en wil je terugkeren terwijl je nog steeds dezelfde grabbelaar bent.

3 mei 2021 om 12:28

Ach. Tuurlijk is het misschien niet ideaal, maar hij heeft nu wel in de luwte aan vaardigheden kunnen werken waar hij minder in was. Bij Ajax traint hij met betere spelers en trainers, is hij fysiek vooruit gegaan en kan beter meevoetballen dan voorheen. Heeft ook de nodige minuten kunnen maken bij Jong Ajax en de jeugdteams van Oranje waar de druk wat minder hoog is om zijn nieuwe vaardigheden te testen. Nu kan hij dat in de Eredivisie proberen.

3 mei 2021 om 12:28

Grabbelaar ben je niet voor even, grabbelaar ben je voor je hele leven

3 mei 2021 om 12:29

@master D

"ik heb namelijk niet het idee dat hij echt stappen gemaakt heeft in zijn ontwikkeling. "

Dat heeft hij wel gedaan. O.a. in massa toegenomen. Getraind met betere spelers en ook voetballende gedeelte is verbeterd.

Bij Emmen staat alles in teken van veel tegenhouden en overleven.

Het is nu wel een zaak om verhuurd te worden voor 1 a 2 seizoenen aan een club als Groningen.

3 mei 2021 om 12:31

Elke dag trainen met keepers als Onana en Stekelenburg maakt je wel degelijk beter. Waar baseer je eigenlijk op dat hij geen stappen gemaakt heeft ? op 2 wedstrijden ?

3 mei 2021 om 12:35

Cillissen maakte ooit een gelijkwaardige stap. Dat pakte prima uit.

3 mei 2021 om 12:41

Ja als je vooraf alles weet dan maken heel veel mensen andere keuzes. Gewoon gegokt en verloren. Ja hij had beter bij Emmen kunnen blijven maar hij dacht waarschijnlijk 1 jaar jong ajax en daarna naar het eerste. Want laten we eerlijk zijn, dat Onana nog bij ajax speelt is gewoon een wonder.

3 mei 2021 om 13:18

Landskampioen worden, beker winnen, veelvoud aan salaris, trainen met Onana en Stekelenburg, Champions Leaguevoetbal, grootste club van Nederland, werken met Ten Hag... Zomaar een paar redenen... Als je van Emmen naar Ajax kan ga je gewoon als je ambitie hebt.

Prima keeper voor Cambuur, stevens komt te kort voor de ED. Genoeg werk voor Scherpen bij Cambuur, dus laat het daar maar een seizoen zien. Ik denk voor beide partijen een prima keuze. Wat mij betreft welkom in leeuwarden. Daarnaast zouden ze in leeuwarden wat mij betreft Jizz Hornkamp ook mogen halen van Den bosch, past prima binnen deze selectie.

3 mei 2021 om 14:07

Zou Scherpen echt zoveel beter zijn dan Stevens? Dat waag ik te betwijfelen. Ik denk overigens ook niet dat een keeper prioriteit heeft bij Cambuur.

Jongen heeft ritme nodig en vertrouwen. Geen wereld keeper maar kan best hoog komen. Misschien iets voor de graafschap. De boer is echt niet goed genoeg. Zeker niet voor de eredivisie.

3 mei 2021 om 20:11

Die gaat dan ook weg bii AZ denk ik.

Die moet toch wel spijt van zijn overstap hebben? Een paar jaar geleden was hij basisspeler in de Eredivisie en nu is hij geen steek verder gekomen. Beetje hetzelfde verhaal als Pierie.

3 mei 2021 om 12:39

Geen steek verder? Kampioen geworden, in de Europa League gespeeld. Allemaal dingen die goed zijn voor zijn ontwikkeling. En nu verhuurd worden is helemaal geen stap naar beneden. Hij kan zich nog meer ontwikkelen en misschien later wel goed genoeg zijn voor Ajax

3 mei 2021 om 12:42

Dat die kampioen is geworden omdat die 2 wedstrijden heeft meegespeeld heeft natuurlijk niets bijgedragen aan zijn ontwikkeling.

3 mei 2021 om 12:50

Want een kampioenschap op zijn naam maakt hem een betere speler? Hij heeft daar helemaal niks aan bijgedragen. En die twee Europese potjes? Denk dat je meer hebt aan 3 volle seizoenen keepen in de Eredivisie.

3 mei 2021 om 12:58

@benzema. Die jongen is nog maar 21 jaar. Als hij nu 2 jaar verhuurd zou worden aan een goede club zoals (liefst) Groningen of Fortuna, dan komt hij rond zijn 23e terug.

Dan nog is hij nog steeds jonger dan v Brommel die jouw club gekocht heeft. Die is 24 jaar.

Scherpen heeft dan veel wedstrijden gespeeld bij Emmen, Jaj, paar Ajax 1 en dan 2 jaar verhuurd. Heeft zijn periode bij Ajax op specifieke manier getraind en gespeeld. Bij een topclub kunnen kijken. Met betere staf gewerkt en getraind. Fysiek sterker geworden.

Mocht hij op zijn 23e of 24e nog steeds niet goed genoeg zijn, dan kan hij verkocht worden. Nog steeds is hij dan jong voor een keeper maar berg ervaring en topclub op zijn Cv.

Bij jouw club is het nu ook afwachten of hij stap kan zetten. Is ook nog jong voor een keeper.

Goed zo. Lekker ergens anders gaan keepen. Nu niet goed genoeg voor Ajax 1. Wie weet later wel, we weten allemaal hoe het met Vermeer ging na verhuurd te zijn geweest.

Zou voor Scherpen ook wel beter zijn denk ik. Het is in mijn ogen geen slechte keeper, maar het niveau is te hoog gegrepen voor nu. Achteraf denk ik dat de stap van FC Emmen naar Ajax gewoon nog te groot was en hij zeker (nog) geen opvolger van Onana zou kunnen zijn.
Zoals hierboven al een aantal keer is aangegeven is de Eredivisie nog niet zijn niveau, maar hij is pas 21, gewoon even kijken hoe de ontwikkeling in de Keukendivisie verloopt, tenzij hij andere ambities heeft. Denk aan het buitenland, maar qua competities geen idee.

3 mei 2021 om 14:23

Zijn komst was dan ook een gok die dit keer verkeerd heeft uitgepakt. Hij was het keeperstalent wat er rondliep en mede door zijn lengte had hij een goede doelman kunnen worden. Hij heeft het (nog) niet gemaakt bij Ajax maar dat is geen ramp, het is geen schande als je faalt in de top. Ik zou alleen niet weten welke club Scherpen echt dolgraag binnen zou willen halen. Ik geloof best dat hij goed kan keepen, maar de fouten die hij maakt zijn gewoon pijnlijk. Het is elke keer raak en het zijn ook elke keer grote blunders.

3 mei 2021 om 16:47

Dat was ook de insteek van mijn bericht inderdaad. Gewoon een stapje terug doen en kijken of het vanaf dat niveau, met minder hoge druk, wel lukt op te bouwen.
En qua teams denk ik wel aan Nec, Volendam, Roda JC ect. Niet dat het geen goede ploegen zijn, maar die zitten wel gewoon op een prima niveau met genoeg uitdaging, waar toch degelijk materiaal rondloopt.

Nou, stel hem maar op volgende week. Misschien dat we dan perongeluk een goal kunnen maken met een afstandschot van de middenlijn.

3 mei 2021 om 14:46

Ik zou me geen zorgen maken: tegen Ajax komen er bij Feyenoord altijd bijzondere krachten los...

Scherpen kan dan volgend seizoen in alle luwte zonder de extra druk op zijn schouders relaxed gaan keepen en vertrouwen gaan tanken. Ajax zal hem in de gaten blijven houden.

Mocht die echt de 'sterren van de hemel' gaan keepen dan wordt hij weer terug gehaald.
Laat hij bij zijn verhuurde club niets bijzonders zien dan is het denk ik einde oefening.

Lets see, all the best in ieder geval!

Deze jongen heeft zeker minuten nu nodig. Dat kan dan inderdaad het beste bij een andere club, even weer lekker aan zijn zelfvertrouwen werken bij een club waar iets minder druk op staat. De druk bij Ajax is voor deze jonge speler iets teveel nog, maar daar zal naarmate hij ouder wordt, minder last van hebben. Ik heb nog zeker vertrouwen in deze jongen, heeft zich bij Ajax toch al zeer goed ontwikkeld. Nu alleen nog wat meer zelfvertrouwen krijgen bij een andere club en minuten maken en ik zie hem zo 1e keeper worden in de jaren erna.

Als hij zich wil ontwikkelen moet hij hoger mikken dan dat. Bij Vitesse zoeken ze toch nog een keeper?

3 mei 2021 om 13:44

Alstjeblieft niet zeg, we gaan Europese voorrondes spelen he? Dan kan je het eerste nederlands ticket bij voorbaat al afschrijven. Die hoef ik hier echt niet te hebben om voor ajax op te leiden. Tot nu toe wekelijks een blunder, die wil je toch niet in de basis op doel hebben als subtopper?

Tsja, met deze reactie nu dan neem je wel risico vwb zijn positie aankomend jeugd ek. Je kan mij niet zeggen dat hij nu nr1 gaat zijn. Afgelopen weken wel duidelijk dat Bijlow verder is in zijn ontwikkeling.

3 mei 2021 om 15:02

maar Scherpen heeft het in de groepsfase heel goed gedaan en ze een paar keer in de wedstrijd gehouden. Ik denk dat, dat voor de coach ook zeker meeweegt. Hoogstwaarschijnlijk is Bijlow toch geblesseerd tegen de tijd dat het O21 EK begint.

Heel verstandig. Ik snap werkelijk de kritiek op deze jongen niet. Dit gaat echt een grote keeper worden. Jaartje keepen in eredivisie en daarna terug naar Ajax. Toekomstig keeper van Nederlands elftal dat denk ik echt.

Grotere miskoop als die pizza keeper
Men dacht lekker jong kunnen we nog kneden
Maar als er twee rolstoelkeepers hoger worden ingeschat is het tijd om de biezen te pakken

En dan terug naar Emmen willen hoezo, je wou zo graag weg toch
Lekker daar blijven

Zie mensen voor hem opkomen, maar Emmen bleef in de eredivisie ondanks het wekelijkse grabbelmoment van Scherpen en niet dankzij zijn verdiensten. Ook een klein mirakel dat ze er bij Ajax wel wat in zagen waar ze dan ook snel spijt van hebben gekregen. Ik weet niet wat Emmen’s opties zijn maar ik zou Scherpen alleen kostenloos huren om achter de hand te hebben.

3 mei 2021 om 15:15

Scherpen was/is inderdaad een wispelturige keeper, maar nog altijd beter dan Telgenkamp die gewoon 15 kilo te zwaar is en puur vanwege de zwaartekracht naar de grond komt (i.p.v. snelle reflexen). Met het vermoedelijke vertrek van Verrips zie ik Emmen dit zomaar doen, mochten ze niet degraderen. Scherpen heeft inmiddels ervaring opgedaan bij Oranje O21, Jong Ajax en heeft toch samen met Stekelenburg en Onana mogen trainen (en Kotarski, vooruit). De financiele opties van Emmen zijn niet groots, tenzij Pena een mooi bedrag op gaat leveren. Zelfs als dat het geval is lijkt het me niet wenselijk om dat als Emmen zijnde in een keeper te investeren. Het aantal huurspelers in de selectie geeft de financiele situatie wel aan, daar jongens zoals Frei simpelweg niet gekocht kunnen worden.

3 mei 2021 om 20:30

Speelt gewoon een heel stabiel seizoen bij jong Ajax. Een blunder maakte zelfs de beste speler wel eens.

Geef die jongen een paar wedstrijden om te laten zien dat ie wel een goeie kan worden

ik denk dat Stekelenburg ook graag die laatste wedstrijdjes nog wil keepen om aan de bondscoach te laten zien dat hij nog fit en in vorm is voor het EK Dus ik zou er niet al te zeker van zijn dat die laatste potjes voor scherpen zijn.
gewoon volgend jaar verhuren aan een cambuur ofzo, laat emmen maar proberen om die keeper die ze nu hebben over te nemen.

3 mei 2021 om 15:17

Stekelenburg gaat gegarandeerd mee, Frank de Boer kennende. Daar hoeft hij zich geen zorgen om te maken. Cillessen als #1, Stekelenburg en Krul daarachter. Verder maakt ook niet echt aanspraak op een plekje in de selectie. Drommel is te onervaren, Bizot niet consistent genoeg en Bijlow eveneens te onervaren. Een paar duels niet keepen ten faveure van Scherpen gaat de situatie niet veranderen.

Lijkt me verstandig om een jaartje te verhuren inderdaad. Lekker je wedstrijden pakken op het hoogste niveau, nog net even dat stapje zetten. En dan dat jaar erop voor je kans gaan bij Ajax.

Potentie heeft hij zeker, en hij is nog erg jong voor een keeper. Maar een seizoen eerste keeper zijn bij een eredivisie club gaat hem zeker helpen.

Wat een negatieve reacties hier zeg... Ja, Scherpen heeft blunders gemaakt, maar om hem meteen weg te zetten als een grabbelaar waarmee je vijf plaatsen lager eindigt.. Ik zag in de wedstrijden dat Scherpen keepte vooral iemand die stijf stond van de zenuwen en weinig zelfvertrouwen had. Bij Jong Ajax straalde hij juist rust en zelfvertrouwen uit en pakte hij veel ballen. Ik was niet overtuigd van zijn kwaliteiten toen Ajax hem haalde, maar hij heeft mij positief verrast in zijn ontwikkeling. Ik denk dat zijn mindere optreden vooral te maken hebben met het mentale gedeelte, niet met het technische. Onana zag er in zijn eerste optredens in het eerste ook alles behalve zeker uit.

Logisch. Bij Ajax zal hij met de komst van Pasveer komend seizoen ook niet veel in het eerste keepen. Bij Jong Ajax speelt hij geloof ik ook maar de helft van de wedstrijden, dus voor hem zou het beter zijn om elders wekelijks te spelen.

Veel potentie qua lengte, alhoewel hij zijn eigen lengte af en toe moeilijk in lijkt te kunnen schatten. En ook dat interview na die blunder tegen Roma getuigt van weinig zelf reflectie. Toch een flinke ervaring en een paar Euro's rijker.

Tja, hij zal bij Ajax meer verdienen en het is qua club natuurlijk niet te vergelijken met Emmen... maar aan de andere kant snap ik zijn keuze niet. Je bent keeper, dan kom je als wissel al bijna niet aan de orde. Dan moet je juist lekker voor een club kiezen waarbij je weet dat je genoeg zal spelen. Scherpen zie ik iig niet slagen bij Ajax.

Heh? Ik zie mensen schrijven dat hij wekelijks allerlei blunders zit te maken, maar dat is echt helemaal niet zo. Van wat me bijstaat had hij twee zwakke momenten in zijn eerste wedstrijd voor Ajax 1 (beker tegen Utrecht), en die blunder tegen Roma (volgens mij zijn eerste Europese wedstrijd?). En hier en daar nog wel een zwak moment, zoals een keer balverlies in de opbouw. Maar verder is hij best stabiel en betrouwbaar gebleken, en heeft hij ook veel uitstekende reddingen gemaakt. En heeft hij sinds hij bij Ajax zit behoorlijk veel progressie gemaakt in Jong Ajax. Hij heeft zeker nog genoeg te leren, maar als je een speler alleen gaat beoordelen op een paar opvallende momenten uit samenvattingen, zonder dat je 'm volgt, kan je misschien maar gewoon beter niks zeggen.

Dit word niet de eerste keeper van Ajax ben ik bang voor hem. Heel veel mensen hebben hem ook afgerekend op dat foutje tegen roma maar elke keeper maakt fouten en hij moest er gelijk staan op deze leeftijd in een kwartfinale Europa league. Dat is niet niks. Onana in jong ajax was ook helemaal niks maar kreeg wel diezelfde kans bij ajax en stond er gelijk en pakte die. Deze jongen zal vast een mooie club vinden in de toekomst maar is voor ajax helaas ongeschikt. In dit team krijg je niet nog veel meer kansen met keepers als onana , stekelenburg en nu pasveer. Die laatste 2 mogen dan oud zijn maar zijn wel heel erg ervaren en nog steeds van een uitstekend niveau. Die gaat kjell er naar mijn insziens niet uit keepen. En weinig ajacieden zullen daar wakker van liggen omdat hij ook al met veel bombarie bij de club kwam. Ik snap dat sentiment wel alleen hij verdiende een eerlijke kans. Gegokt en verloren. Maar als jonge keeper ajax op je cv hebben en een landstitel en een beker zal er vast nog genoeg hoop in het verschiet voor hem liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

4 fans
Keeper, 121 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren