Depay oogst lof na glansrol tegen Monaco: ‘Een gemis voor de hele Ligue 1’

Maandag, 3 mei 2021 om 09:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:17

Het optreden van Memphis Depay in de topper tegen AS Monaco zondagavond is in de Franse media niet onbelicht gelaten. De aanvoerder eiste een glansrol voor zich op met een schitterend doelpunt en een assist en stond daarmee aan de basis van de 2-3 overwinning. Door de zege is Olympique Lyon nog volop in de race voor een ticket voor de Champions League, daar de achterstand op nummer drie Monaco nog slechts één punt bedraagt.

Depay nam na een klein uur spelen de gelijkmaker voor zijn rekening, toen hij vanaf de rechterkant van het veld naar binnen trok, drie tegenstanders passeerde en vervolgens met links doeltreffend uithaalde. Een kwartier voor tijd leverde hij bovendien de assist op Marcelo, door de bal precies op het hoofd te leggen bij de oud-PSV'er, die vervolgens raak kopte. Monaco kwam daarna nog wel op gelijke hoogte uit een strafschop van Wissam Ben Yedder, maar het was de zeventienjarige Rayan Cherki die het duel in extremis besliste door raak te schieten in de verre hoek op aangeven van Mattia De Sciglio.

Highlights | Monaco - Lyon | Depay scoort wonderschoon in duel met 5 rode kaarten

Voor Foot Mercato was het optreden van Depay voldoende om de aanvoerder uit te roepen tot man van de wedstrijd. De Nederlander kreeg een 7,5 als rapportcijfer. "Depay richtte met zijn acties een ravage aan in de verdediging van Monaco", luidden de complimenten. "Even was de Nederlander moeilijk te vinden voor zijn ploeggenoten, maar bij aanvang van de tweede helft herpakte hij zijn goede vorm met een prachtige solo. De hoofdrolspeler gaf de beslissende pass bij het tweede doelpunt. Een belangrijke wedstrijd van de voormalig speler van Manchester United."

Ook France Football had lovende woorden over voor het optreden van de aanvaller. "Wát een baas", kopt het tijdschrift. Depay krijgt van het medium een zeven als rapportcijfer, het hoogste cijfer van alle spelers van Lyon. "Het is onomstotelijk bewezen: als hij deze zomer vertrekt, dan wordt hij gemist. Door de hele Ligue 1, maar zeker door Lyon. Dat Lyon met de drie punten vertrok, is grotendeels aan de aanvoerder te danken. Hij was bij twee van de drie goals beslissend. Memphis gebruikt altijd zijn intelligentie en inzicht om tegenstanders pijn te doen."

Het hoogste rapportcijfer werd uitgedeeld door L'Equipe, dat het spel van de buitenspeler bekroonde met een acht. "Depay en Wissam Ben Yedder waren op hun best." Ben Yedder bracht in de slotfase de spanning nog even terug, maar moest toezien hoe Lyon het gat op de ranglijst verkleinde tot één punt met nog drie duels te spelen. Een opstootje na het laatste fluitsignaal leidde er nog toe dat scheidsrechter Clément Turpin vier rode kaarten uitdeelde, eerlijk verdeeld over beide ploegen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door tunined13)

Voor hem geldt het echt: de ene week een zero de andere een hero. Volgens de kranten tenminste

3 mei 2021 om 09:31

Vind Depay wel een aanvulling bij Juve als ik eerlijk ben. Extra bliksemafleider voor Ronaldo en de rest van de aanval is daar niet echt top. Dybala is een goede voetballer maar veel te wisselvallig en de rest is minder dan Depay. Komt bij dat ze wellicht ook van Ronaldo afwillen dus sowieso qua aanvallers wel wat spelers moeten gaan aantrekken. Bernardeschi wordt verkocht en Chiesa laat het ook nog niet zien. Denk dat Depay daar echt wel past en dus transfervrij op te halen.

3 mei 2021 om 10:00

Dan ben ik bang dat Juve weer stap terug doet hoor als ze voor Depay gaan. Depay is echt leuk voor een topclub voor op de bank maar als basisspeler zit hier toch geen topclub op te wachten? Helaas is hij alleen te duur voor de bank.

3 mei 2021 om 12:23

Nou ja, op een goede dag kan Memphis in principe met elke club makkelijk meekomen. Het grote probleem is z'n wisselvalligheid. Als het even niet lukt, gaat hij forceren in plaats van het simpel te houden. Dan speelt hij ook altijd ondermaats. Het probleem is alleen dat hij dat al af had moeten leren. Hij is 27 jaar en gaat al 10 jaar mee. Ik denk dus dat het erin gebeiteld zit.

3 mei 2021 om 12:21

Dat is ook het grote probleem van Memphis, want zo speelt hij ook. De ene week kan hij fantastisch voetballen en de andere week is hij totaal onzichtbaar en heb je niets aan 'm. Nu wil ik gezien z'n talent niet bij voorbaat al zeggen dat hij niet gaat slagen in de wereldtop, maar hij zal toch echt uit een ander vaatje moeten tappen. Niet zozeer op voetballend gebied, maar zeker betreft het mentale. Hij is te vaak niet geconcentreerd genoeg en hij maakt het te vaak veel te moeilijk voor zichzelf door een Memphis-show te willen forceren. Dat moet hij echt verbeteren, wil hij in de top slagen. Aan z'n talent en fysieke inhoud ligt het namelijk niet.

Gaan we nu wel met z'n allen zeggen dat Barca, Depay moet halen?

Onder Koeman heeft Depay altijd op een (voor hem) ongekend niveau gespeeld.

Laten we hopen dat hij nu ook eindelijk het bestuur van Barca heeft overgehaald en dat hij deze zomer 'gewoon' vertrekt naar Spanje.

3 mei 2021 om 09:29

Hopen ? Denk dat Koeman,Lyon,Depay en Barca al hard bezig zijn om alles in kannen en kruiken te krijgen. Win-win voor iedereen,ook voor Oranje.

3 mei 2021 om 09:38

Waar gaat Lyon zich mee bemoeien dan ? Depay is transfervrij dus Lyon heeft niet veel te willen.

3 mei 2021 om 09:44

Ze kunnen toch alsnog een contract onder Depay zijn neus schuiven?

3 mei 2021 om 09:47

Klopt. ' Denk dat Koeman,lyon,depay en Barca al hard bezig zijn om alles in kannen en kruiken te krijgen.' Hier reageer ik op Yojimbo. Lyon kan zeker een contract onder Depay zijn neus schuiven maar wat heeft dat met Koeman en Barca te maken dan ?

3 mei 2021 om 09:52

Alsnog Depay überhaupt nog een regel van het mogelijke contract van Lyon leest als Barca hem een aanbod heeft gedaan

3 mei 2021 om 10:03

Mooi vooruitzicht die presentatie van Memphis Depay bij FC Barcelona. Denk na het EK.

3 mei 2021 om 10:41

Ik kijk er ook naar uit. Heerlijk even 10x een balletje hoog houden en wat klappen als een blije zeehond! Prachtig vooruitzicht

3 mei 2021 om 10:55

Laten we het niet hopen zeg. Hoe wil Barcelona gaan spelen dan? Met drie aanvallers die alleen maar in de bal komen? (griezmann, Messi, Depay). Hij past daar voorlopig gewoon niet. Ze zijn daar een diepe spits nodig en een goede buitenspeler met diepgang en niet een type Depay.

3 mei 2021 om 13:02

Je doet de aanname dat Messi bij gaat tekenen in Barcelona.
Verder heeft Barcelona niet zoveel keuze, ze zijn op zoek naar koopjes en dan is een transfervrije speler erg aantrekkelijk.

Zijn statistieken zijn ook dit jaar gewoon uitstekend. Voor Lyon toch wel een echte vedette.
Laten we hopen dat die deze lijn doortrekt op het EK. Toch nog steeds pas 27, als topclub kan je deze man toch wel transfervrij oppikken?

Ik denk dat Chelsea en Depay een perfect link kunnen worden volgend seizoen. Hij draagt Lyon dit seizoen en bij het Nederlands elftal is hij ook van grote waarde. Chelsea zou Depay echt transfervrij kunnen oppikken. Enige ( grote ) minpunt van onze Memphis is de totale off-days die hij ooit heeft, dan is hij echt geen schim van de goede Depay.

3 mei 2021 om 09:46

Gaat 'm niet worden. Tuchel speelt een systeem waarin vooral plaats is voor lopers. Je kan veel over Depay zeggen, maar het is geen loper.

3 mei 2021 om 09:48

Tuchel speelt juist op de 0, met vallende balletjes achter de verdeding en backs die mee aanvallen. Wanneer Depay zal komen zal hij de strijd aangaan met Werner. Deze 2 kan je goed afwisselen.

De Franse kranten verschillen wekelijks 180 graden in hun mening over hem. Vorige week tegen Lille kon hij er niets van volgens hen en nu is hij weer fantastisch? Kan snel gaan.
Persoonlijk ben ik geen fan van Depay, maar hij kan wel voetballen als hij zin heeft. Het zou iets stabieler kunnen qua vorm.

3 mei 2021 om 09:49

De woorden uit m'n gehaald wat betreft deze onevenwichtige speler. De ene keer geniaal, de andere bedroevend en erg met zichzelf bezig. Die Franse kranten zien het misschien toch niet zo slecht...

Wat zijn die Franse media ook een stelletje zakkenwassers zeg. Vorige week dat ze hem nog van onderuit de zak gaven, omdat hij in grote wedstrijden niet thuisgeeft. Hij kon er helemaal niks van en liet zijn elftal als aanvoerder spartelen en verzuipen. Nu is hij zogenaamd weer 'een baas' en zou een eventueel vertrek een 'gemis niet alleen voor Lyonnais maar voor de gehele Ligue1 zijn'. Wat is het nu?

3 mei 2021 om 09:47

Simpel hoge pieken, diepe dalen; als hij er zin in heeft mis je hem, maar in de do-or die wedstrijden is hij er niet. Dat was tegen Lille. Nu is de titel al gelopen voor Lyon, hoeft het niet meer, is het te laat en shine hij wel. Daarom happen topclubs niet; veel te wisselvallig en dat op je bijna 28..

3 mei 2021 om 09:47

Precies dat. Die media daar hebben precies hetzelfde wat je hier in Nederland ook veel ziet met hem. Hate him or love him, de ene week scoort 'ie een 9.5, de andere week een 1.
Memphis is in ieder geval geen grijze muis! Ben benoieuwd of ie naar Barca gaat, ik verwacht toch dat ze Messi's vriendje Aguero oppikken ten koste van Memphis.

3 mei 2021 om 09:52

@triple zou vreemd zijn aangezien je Suarez op basis van "te oud" laat weggaan en haal je Aügero.. maar als het tussen hem en Memphis, snap ik dat je voor Aügero gaat. Liever nog 2 jaar volle bak, dan een 27 jarige die veel te wisselvallig is.

3 mei 2021 om 09:53

En dat zou terecht zijn. Zijn wel twee heel verschillende voetballers, maar Aguero levert ALTIJD! Hij haalt constant een hoog niveau terwijl je bij Memphis altijd maar moet afwachten hoe zijn pet die dag staat. Lijkt me bovendien ook een type die bij Messi irritatie opwekt. En voorwaarde nummer 1 om bij Barça te kunnen slagen is dat je met Messi door één deur kan.

3 mei 2021 om 10:56

Aguero levert helemaal niet altijd, daarom speelde pep ook een hele lange tijd met jesus omdat ook aguero wisselvallig was, ook bij Argentinië haalt hij niet altijd ze niveau.

3 mei 2021 om 11:18

@maurootje zo dacht ik er ook over na maar heb Aguero van het weekend gezien en die is gewoon echt nog top. Suarez kon het voetballend gewoon echt niet meer aan. Aguero is nog best snel, technisch aan de bal heel goed en heel goed in de kleine ruimtes. Allemaal aspecten die bij Suarez echt veel minder zijn geworden. Ik snap dus wel dat ze Aguero willen halen, voor een jaartje kan het geen kwaad.

Ach, dit is dezelfde onzin die we van de andere Nederlanders in den vreemde te horen krijgen.
Ik ben een enorme Depay-adept, maar zie ook dat hij echt niet altijd die meerwaarde is die men uit allerlei Franse artikelen zou doen vermoeden. Dezelfde waanzin lees je over anderen. Nederlandse media nemen de extremen maar wat graag over uit de buitenlandse media. Dat geeft een wat vertekend beeld.

De ene week wordt Depay tot op de laatste vezel afgebroken door de Franse media en de ande week weer de hemel in geprezen. Hoezo opportunisme.

Hij is te wisselvallig. Bij een topploeg zal hij bij een slechte match volgende keer niet meer in de basis staan, bij Lyon heeft dat voordeel wel. In elk geval moet hij proberen en dan weten het antwoord.

Het jammere aan Depay is dat hij eigenlijk nooit echt consistent is geworden. De wedstrijden waarin hij goed is, kijk je je ogen uit. De wedstrijden waarin hij minder speelt, heb je ook direct weinig tot niets aan hem. Bij de absolute top zie ik hem daarom dan ook gewoon niet aarden, want je kan daar niet 2-3 wedstrijden onzichtbaar zijn. Bij een Barca wordt je al gauw afgebrand, dus ik denk dat wij hem in ieder geval lekker moeten laten lopen.

3 mei 2021 om 10:59

Haha altijd grappig om deze dingen te lezen, alsof die jongens bij barca en real elke wedstrijd een hoog niveau halen, neem nou bv een Vinicius of dembele of griezman .. ik zie die gasten wekelijks spelen en zijn ook vaak genoeg dramatisch, we zoeken in NL altijd wel iets om onze jongens niet te gunnen

Als je als voetballer zijnde het nieuws omtrent je persoon zou volgen, dan zouden heel wat jongens schizofreen worden. Vorige week was het nog lege broodtrommel die verstoppertje aan het spelen was en nooit thuis geeft tijdens ‘toppers’ en na gister is hij opeens die voetballer die z’n intelligentie en inzicht gebruikt om z’n tegenstanders pijn te doen... Wat is het nou?

Ik ben het met mensen eens als ze zeggen dat Memphis niet bij de absolute top behoort Hij heeft teveel wedstrijden dat hij 't laat afweten. Maar ik kan wel enorm van hem genieten. Hij heeft iets bijzonders. Hij kan rondom de zestien spelers naar hem toe lokken en de bal dan toch bij een medespeler krijgen. En hij is vooral heel snel op de eerste vijf, tien meter. En hij is natuurlijk ontzettend creatief.
Ik hoop echt dat hij het volgend seizoen nog een stapje hogerop gaat proberen. Ik denk dat hij goed in Italië zou passen. En onder Koeman, bij Barcelona, zal hij ook wel gaan renderen, verwacht ik. Maar daar is het wel belangrijk dat er een paar spelers diep gaan.

kijk en zo moet het
jammer dat depay dit niet wekelijks laat zien
dan behoort hij echt tot de top
maar het is nog te vaak flop en dat is jammer

Memphis kan zo heerlijk spelen als je hem belangrijk maakt. Hoop dat hij het deze zomer laat zien met oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.RC Lens6214
9.Nantes557
10.Lille OSC550
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Lucas PaquetáMiddenvelder359
M. CaqueretMiddenvelder310
M. DembéléAanvaller3021
Anthony LopesKeeper340
K. Toko-EkambiAanvaller3012
Thiago MendesMiddenvelder291
J. BoatengVerdediger240
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

817 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 28 12 3 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren