Van Hanegem: ‘Ik denk dat dit zaakje ook bij Oranje nog een rol kan spelen’

Maandag, 3 mei 2021 om 06:40 • Laatste update: 06:40

Via het journalistieke platform Follow the Money werd dit weekeinde duidelijk dat Stefan de Vrij rond zijn overstap van Lazio naar Internazionale in de zomer van 2018 niet volledig is ingelicht door het makelaarskantoor Sports Entertainment Group (SEG) waar hij mee samenwerkte. Een tekenbonus van 7,5 miljoen euro zou zonder medeweten van de verdediger in de zakken van het makelaarskantoor zijn verdwenen. Willem van Hanegem denkt dat ‘het zaakje’ ook nog weleens invloed kan hebben in de kleedkamer van Oranje.

“Over slecht gesproken. Ik kon niet geloven wat ik dit weekend las. Stefan de Vrij die zo is belazerd door zijn zaakwaarnemers. Door een jongen die al jaren over de vloer kwam en tot de vriendenkring van de familie behoorde. En waarschijnlijk met hulp van zijn superieuren van managementbureau SEG”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Ik vind het zo schandalig dat ik er geen woorden voor heb.”

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag na 35e landstitel: 'Het team was zo blij als een pupillenelftal'
Meer videos

“7,5 miljoen en nog meer in de achterzak en over de rug van een fatsoenlijke jongen. Ik denk dat dit zaakje ook bij Oranje nog een rol kan spelen”, gaat de oud-international verder. “Als ik werd begeleid door dat kantoor en mijn mede-international werd zo bestolen, dan zou ik zeggen: we stappen allemaal weg bij dat kantoor. Wegwezen en snel. Wij laten onze teamgenoot, een kameraad, niet zo schofterig behandelen. Zeker in een tijd waarin iedereen de mond vol heeft van collectief actie ondernemen. Dit kun je toch niet over je kant laten gaan als internationals?”

De schimmige reden voor het plotselinge vertrek van De Vrij naar Mino Raiola

Lees hier de uitkomst van het onderzoek van Follow the Money over de samenwerking tussen Stefan de Vrij en SEG.Lees artikel

Van Hanegem benadrukt dat er in zijn tijd ook veel misging. “Cruijff en de varkensfokkerij, Neeskens en zijn tent in Amsterdam. Bij mij ging het geld van het tennispark in verkeerde zakken”, aldus Van Hanegem. Hij benadrukt dat dit om ‘een kantoor dat collega’s zakelijk begeleidt’ gaat. “En dan dit geintje uithaalt. De Vrij is kampioen van Italië met Internazionale. Dat is prachtig. Ik hoop dat hij die premie die hij krijgt wél zelf mag houden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Tja inderdaad het is van alle tijden. Waar geld te halen valt, duiken de aasgieren, patjepeeërs en oplichters op. Snel geld... niet alleen voor voetballers.

Geen idee hoeveel spelers van Oranje bij die SEG-group zitten en in hoeverre dat dus gaat spelen. Stefan natuurlijk genaaid en snap dat iedereen dit lullig voor hem vindt. Qua karakter kun je niks tegen hem hebben en gun je hem dit niet.

2 mei 2021 om 22:10

Depay, De Roon, Blind, Promes, Gakpo onder anderen. Toch aardige namen. Zou me best voor kunnen stellen dat je het bij die gasten voor gezien houdt nu

Laat Jack van Gelder het maar niet lezen die reageerde alsof hij de betreffende persoon kent, er mocht niks over gezegd worden.

3 mei 2021 om 07:49

Nou die reageerde inderdaad heel fel en raar. Daar zit meer achter lijkt het wel.

Van Hangen is verrast maar geld en moraliteit gaan tegenwoordig niet meer samen in de voetballerij

2 mei 2021 om 23:02

Nou dit is toch iets anders denk ik hij kent die persoon al jaren en komen zelfs bij elkaar over de vloer , dit gaat nog wel een staartje krijgen vrees ik hoe kun je iemand zo besodemieteren als het een goede vriend is dat gaat mijn verstand te boven hoor , tenminste als dit allemaal waar is natuurlijk en hij stapt zo over naar Raiola dat doe je volgens mij niet zomaar .

3 mei 2021 om 08:37

De andere voorbeelden die hij aanhaalt laat toch zien dat het van alle tijden is. Dat voetballers of überhaupt mensen met vermogen vaker slachtoffer zijn van oplichting. Dat hij zelf ook ooit slachtoffer was van dit soort praktijken.

Ik geloof er niks van dat dit een rol gaat spelen. Als SEG met een slap verhaal een eurootje meer beloven dan gaan onze jongens echt niet uit solidariteit met De Vrij stampij maken

3 mei 2021 om 08:43

Het gaat niet om solidariteit. Het gaat letterlijk om hun eigen centen. Als jij hoort en ziet dat er iemand die zo goed bevriend met die gasten was en toch belazerd wordt. Wat gebeurt er dan met jou als speler. Die zullen dan toch aan het rondkijken zijn of ze makkelijk kunnen overstappen. Niet omdat ze de vrij zo zielig vinden.

Ik zou het mooi vinden, maar ik verwacht helemaal niks. Zeker niet uit solidariteit, misschien omdat ze zelf bang zijn om bedonderd te worden na dit verhaal. Uiteindelijk hebben die gasten het allemaal te goed en zullen ze dit niet als een noodzaak zien.

Niks nieuws bij die gasten van SEG, doen ze al jaren en ook bij de mindere goden. Ik weet persoonlijk dat ze een oudkeeper van Sparta ook zo genaaid hebben voor €150.000,- staat natuurlijk niet in verhouding met de Vrij maar naaien is naaien

Het meest ironische van dit hele verhaal is dat uberaasgier Raiola Stefan de Vrij bij zou staan in deze zaak. Die doet dus alsof zijn neus bloed, terwijl hij 50 miljoen gepakt heeft in de transfer van Paul Pogba. Ten koste van wie zal dat zijn gegaan? De clubs hebben dit in de hand gewerkt. Ze zijn allemaal bang om de speler mis te lopen dat accoord zijn gegaan met enorme fees voor zaakwaarnemers, die laten we wel zijn betaald zouden moeten worden dmv een percentage van het honorarium van hun client, de speler.

3 mei 2021 om 10:56

Het verschil zit het hem er natuurlijk wel in dat Raiola open is naar de spelers die hij begeleid. Ze weten welke fee hij pakt. En hij begeleid zijn behoorlijk spelers goed qua salaris en tekengeld, ze horen altijd bij de grootverdieners.
Het verhaal van de Vrij is dat het allemaal achter zijn rug om gedaan is en ze hem helemaal niet vertegenwoordigde bij Inter Milan maar dat SEG juist voor Inter Milan werkte. De deal is dus gesloten zonder dat hij begestaan werd door een zaakwaarnemer. Aangezien de Vrij nietsop papier heeft m.b.t. Seg, hij vertrouwde ze volkomen dus vond het niet nodig iets op papier te zetten, is het een heel schimmig zaakje geworden waarbij SEG vinds dat het allemaal normaal verlopen is.

3 mei 2021 om 12:00

"het verhaal van de Vrij is dat het allemaal achter zijn rug om gedaan is en ze hem helemaal niet vertegenwoordigde bij Inter Milan maar dat SEG juist voor Inter Milan werkte. De deal is dus gesloten zonder dat hij begestaan werd door een zaakwaarnemer. " Ik kan lezen, ik heb zelfs het artikel van Mikos Gouka gelezen, maar ik maak hierop uit dat SEG Inter een poot uit draait en er helemaal niet zat voor Inter, maar voor Seg. Ik zie geen verschil met hoe Raiola goed voor zichzelf zorgt door zichzelf door de club te laten betalen en niet, zoals het hoort, door zijn client. Verder staat er niet dat de Vrij contributie moet betalen en voor 3 consumtiebionnen per wedstrijd speelt, dus ik vind de conclusie te voorbarig.

3 mei 2021 om 12:21

Nergens stel ik dat de Vrij contributie moet betalen en voor 3 consumtiebionnen per wedstrijd speelt.
De Vrij blijkt achteraf niet vertegenwoordigd te zijn tijdens het onderhandelen met Inter Milan. Hij geeft er blijk van dat niet geweten te hebben. Iets dergelijks heb ik nog nooit van Raiola gehoord. Niet voor niets is de Vrij nu overgestapt naar Raiola. Zou me niets verbazen als vele andere spelers zullen volgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2220 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

257 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 31 1 2 0
2019/2020 Internazionale 34 4 5 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
2016/2017 Lazio 27 2 3 0

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren