Onthutsend zwak Feyenoord gunt ADO Den Haag allerlaatste strohalm

Zondag, 2 mei 2021 om 14:10Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:16

Feyenoord moet vrezen voor de vierde plek in de Eredivisie. De ploeg van Dick Advocaat liet zich zondagmiddag op alle fronten aftroeven door ADO Den Haag, dat al vijftien wedstrijden op rij niet had gewonnen: 3-2. Nasser El Khayati eiste een hoofdrol voor zich op met twee treffers en verkleinde het gat naar nummer zestien FC Emmen daarmee naar vijf punten: 19 tegenover 24. Emmen speelt later op de middag tegen Ajax. Het gat tussen Vitesse en Feyenoord is na zondag vijf punten, waardoor de vierde plek ver weg lijkt voor de Rotterdammers. Bovendien viel Bryan Linssen uit met een blessure en moest Jens Toornstra met twee keer geel vroegtijdig inrukken. Toornstra is daardoor geschorst voor de Klassieker volgende week.

Advocaat koos in de punt van de aanval voor Róbert Bozeník, daar de oefenmeester door een schorsing niet kon beschikken over aanvoerder Steven Berghuis. Ook voor Leroy Fer had Advocaat een plek ingeruimd in de basiself. Dat ging ten koste van Mark Diemers, die genoegen moest nemen met een plek op de reservebank. De bezoekers schoten uit de startblokken en kwamen al na drie minuten spelen op voorsprong. Orkun Kökcü leverde vanaf de linkerkant van het veld een afgemeten voorzet af aan Bozeník, die totaal ongedekt werd gelaten door de Haagse defensie en via de onderkant van de lat voor zijn eerste treffer van het seizoen tekende: 0-1.

Feyenoord speelde slordig in de eerste helft. De ploeg opereerde in een veel te laag baltempo en creëerde weinig kansen. Een verkeerde breedtepass van Fer leidde na een klein kwartier spelen de gelijkmaker in. De reserveaanvoerder speelde het leer door de as van het veld, maar zag dat zijn pass kon worden onderschept door Vicente Besuijen, die meteen Jonas Arweiler de diepte in stuurde. De spits faalde niet oog in oog met Justin Bijlow en schoot diagonaal raak: 1-1. Nadat Linssen vervolgens uitviel met een liesblessure, zorgde El Khayati vanaf de strafschopstip voor de voorsprong voor ADO. De middenvelder mocht aanleggen vanaf elf meter na een duw van Marcos Senesi richting Milan van Ewijk: 2-1. Het betekende voor El Khayati zijn eerste treffer voor ADO sinds mei 2019.

Dat Advocaat niet tevreden was over het spel van zijn ploeg in de eerste helft, bleek wel uit het feit dat hij de rust aangreep om drie wissels door te voeren. Ridgeciano Haps, Nicolai Jörgensen en Diemers werden door de oefenmeester binnen de lijnen gebracht, waarmee Advocaat overschakelde naar een 4-4-2 formatie. Het leidde vrijwel meteen tot meer gevaar, toen de voor Linssen ingevallen João Carlos Teixeira een meter naast het doel van Martin Fraisl schoot. Niet veel later had de goalie van ADO op de doellijn een goede reflex in huis op een kopbal van Lutsharel Geertruida, waarmee hij een zeker lijkende treffer voorkwam.

Aan de andere kant was El Khayati wel trefzeker. Wederom ging er slordig balverlies van Feyenoord aan vooraf, dit keer na een pass van Fer op Bozeník. El Khayati werd bediend door Besuijen, liet Senesi met een fraaie schijnbeweging voorbij glijden en schoof vervolgens diagonaal raak: 3-1. ADO drukte door en kreeg via Youness Mokhtar een opgelegde mogelijkheid om het duel te beslissen, maar de middenvelder schoot rakelings naast. Even daarna bracht Jörgensen de spanning terug in de wedstrijd. De invaller kopte raak uit een voorzet van Haps vanaf de linkerkant van het veld: 3-2. Advocaat gunde Lucas Pratto in de slotfase zijn eerste speelminuten sinds 27 januari, maar moest toezien hoe zijn ploeg de Haagse muur niet wist te slechten. Toornstra kreeg diep in blessuretijd zijn tweede gele kaart en moest inrukken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

153 reacties (laatste reactie door odesza)

Wat een bedroevend niveau van vooral Feyenoord. Van ADO had ik niet zo heel veel verwacht, maar daar zat in ieder geval nog een beetje bezieling in. Na de 0-1 had ik verwacht dat Feyenoord vandaag een grote uitslag zou neerzetten, maar het ontbrak volledig aan inzet en passie en voetballend vermogen. En dat mag je Advocaat gewoon aanrekenen.

Het spel heeft geen enkele lijn, spelers doen maar wat en de meesten zijn gewoon niet sterk individueel. Juist dan moet je als team opereren en gebruik maken van vastigheden, maar zelfs aan het einde van het seizoen zit er daarvan bijna niets in.

Dus toch, enkel de individuele kwaliteiten van Berghuis die er voor hebben gezorgd dat ze uberhaupt nog de play offs halen. Maar kan me moeilijk voorstellen dat ze het daar gaan redden, met de vorm waarin ze verkeren.

2 mei 2021 om 14:12

De 3e goal van Ado zegt alles over de inzet etc. Er staan 4 spelers stil!!!! Kijken erna en doen helemaal niks.

2 mei 2021 om 14:14

@Sander1410, Inderdaad. Veel mensen wijzen weer na Dick, die ook absoluut veel dingen fout doet, maar als je van dit zooitje (ADO) verliest, dan mag je je als speler wel eens goed in de spiegel kijken. Als Ajax er volgende week zin in heeft wordt dat gewoon 0-5 zonder Berghuis en Toornstra.

2 mei 2021 om 14:17

Ik hoorde Mario Been eindelijk wat zinnigs zeggen " er staan een paar spelers op het veld die het shirt niet mogen dragen". Hopen dat Ajax met 2 man minder speelt ofzo. Maken we misschien een beetje kans.

2 mei 2021 om 14:20

Ja messibazoer, Advocaat weet ze niet meer te motiveren. Hij is verantwoordelijk.

2 mei 2021 om 15:50

Dus als 23 man er het hele jaar werkelijk niets van bakken, zoals je zelf aangeeft, dan is het de schuld van advocaat dat hij ze niet meer weet te motiveren.
Sorry, maar als dat daadwerkelijk zo is, dan moet je die spelers stuk voor stuk wegsturen. als je je niet kan motiveren of niet een bal naar een medespeler kan spelen of wat dan ook, dan hoor je niet in een feyenoord shirt te spelen. Opdracht 1 voor een speler van feyenoord is 120% geven en vol gaan.. Dat is een vereiste vanuit het legioen. Slecht spelen kan en mag, maar je best niet doen, dat is de hoogste straf. En nu wordt het 1 man kwalijk genomen, die Exact hetzelfde doet als dat hij al 20 jaar doet. Niets nieuws, exact hetzelfde. Geen nieuwe opvattingen, hij gedraagt zich hetzelfde naar zijn spelers toe, niets nieuws. Dus waarom nu iedereen zich zo druk maakt over Advocaat gaat volledig aan me voorbij.

2 mei 2021 om 14:13

IK zei het nog voor de wedstrijd tegen je: "en de vorm van Feyenoord in aanmerking genomen? "

2 mei 2021 om 14:15

Haha, inderdaad, maar ik dacht, 6 wedstrijden op rij niet verloren en ze kwamen op 0-1, toen dacht ik, wordt een grote uitslag. I couldn't be more wrong.

2 mei 2021 om 14:15

Jij kan toch alleen maar lachen als je dan ziet dat 'jullie' trainer naar die puinhoop vertrekt. ON: Ik lach me natuurlijk de ballen uit de broek vandaag ook al is het eigenlijk triest. Ik merk dat Feyenoord loos ronddobbert in het Nederlandse voetbal landschap. De jeugd is de aansluiting verloren, de a-ploeg heeft een kwaliteits inrljectie nodig, en bestuurlijk is het helemaal lachwekkend. Topclub in verval.

2 mei 2021 om 14:16

Mwah, ik ben niet haatdragend, ik hoop dat Slot het goed doet. Ik vind het een sympathieke vent en ik hoop ook dat hij Feyenoord aan het voetballen krijgt. Uiteraard hoop ik wel dat ze achter AZ eindigen , als 2e of zo .

2 mei 2021 om 14:33

haha ik gun slot geen fuck en hoop dat Feyenoord met hem nog dieper zakt ! Forza AZ.

2 mei 2021 om 14:41

Denk dat Slot ook zero fucks geeft om jouw mening Camiel ;P

Diemers, linssen nooit meer in een feyenoord shirt. Dick out al maandenlang.

De zoveelste schandalige wedstrijd onder Advocaat. Zonder Berghuis is het nog erger die bij 30 goals betrokken is. Linssen en Sinisterra geen rendement. Middenveld loopt de 100m in 10 minuten, een hebben samen 5 goaltjes gemaakt. Verdedigers maken wekelijks domme fouten. Geen eer te behalen voor dit team. Play Offs dik verdiend.

Ik zie het toch positief in. Iedereen roept dat we niks zijn zonder Berghuis, maar we halen toch gewoon bijna een punt tegen ADO. Soms zit het tegen.

2 mei 2021 om 14:16

Hahahah, zelfspot +1. Komt goed, volgend seizoen opnieuw onder Slot proberen!

2 mei 2021 om 14:36

Haha held! Kunt niks meer doen als het beste er van maken. Top reactie!

Genieten! Nog eentje winnen en de vierde plek lijkt me zeker.

2 mei 2021 om 14:13

Yes grote vriend, wij pakken die 4e stek!

2 mei 2021 om 14:15

Ik zou me bijna schamen als Feyenoord die vierde plek dit seizoen behaalt, in zo'n mooi seizoen van Vitesse. Zou inmiddels gewoon onrechtvaardig voelen. Kan me niet herinneren dat ik me in een seizoen zo heb geërgerd. Kan niet wachten tot het klaar is, maar helaas zijn er nog play-offs..

2 mei 2021 om 14:24

Alles is relatief. Ik meen dat we in het seizoen '89-'90 of '90-'91 nog enige tijd onder de degradatie streep hebben vertoeft. Neemt niet weg dat dit een regelrechte schande is

2 mei 2021 om 14:42

@bobiku29. Helaas dreigde het seizoen van Vitesse ook bijna uit te gaan als een nachtkaars. Veel punten laten liggen tegen matige teams met zeer slecht spel. Ik vreesde eerlijk gezegd dat als wij plek vier niet konden behouden we überhaupt geen Europees zouden halen omdat ik er niet van overtuigd was dat wij de Playoffs zouden winnen. Gelukkig hebben wij nu aan 1 overwinning genoeg(mits Feyenoord verliest van Ajax volgende week) en dat lijkt toch wel te kunnen aangezien we nog tegen Sparta en Fortuna moeten.

2 mei 2021 om 15:55

Ja moet lukken. En verdiend. Nou vind ik Vitesse qua materiaal nog steeds niet beter dan Feyenoord, maar alles klopt gewoon aan dat elftal. Letsch laat alle spelers in hun kracht spelen, heel knap. Er wordt nog steeds weleens gezegd dat het een vreemdelingenlegioen is en een speelbal van Chelsea, maar dat vind ik onzin. Gewoon een goed beleid dat zich dit jaar uit

2 mei 2021 om 16:09

Misschien moeten wij ook maar wat afvallers huren van een Europese topclub want wat er nu op het veld staat kan echt niet. Je moet Slot echt helpen aan beter materiaal want anders maak je het hen wel erg moeilijk als club

2 mei 2021 om 16:12

@bobiky29 ach volgende keer winnen van uitgespeelde Ajax en Feyenoord kan weer dvd uitbrengen voor de open dag Seizoen dan nog wat gered

2 mei 2021 om 16:14

@japie_krekel In Amsterdam heb je een Europese topclub. Zijn wel wat spelers die verhuurd mogen worden. Klaiber, Magalan, Piere, Ekkelenkamp, Eifting en Labyad. Zouden gelijk bij de betere spelers van Feyenoord horen

2 mei 2021 om 14:14

Ja heerlijk weekend voor ons zo!

2 mei 2021 om 14:40

Gefeliciteerd, meer dan terecht. Dick verdient ook niet meer met zijn laffe instelling

2 mei 2021 om 21:54

Haha.. je praatte heel anders vorige week tijdens live meepraten. Na zo'n graf partij is het terecht jaja

En elke keer als je denkt dat het niet slechter kan....

3 goals tegen krijgen van dit ADO moet je ook maar kunnen. Respect Feyenoord.

Wat een slecht team zeg Feyenoord pfff . Welke coach je der ook neerzet gaat niks worden volgend jaar..

2 mei 2021 om 14:16

Dat vrees ik ook. Alles moet op de schop. Dan met een fris team gaan bouwen.

2 mei 2021 om 14:40

Wat fijn dat dat ook gaat gebeuren!

2 mei 2021 om 16:11

Dat hoopten we afgelopen zomer ook en toen kregen we Texeira, Pratto, Diemers, Linssen, Spajic en Bozenik. Zoveel vertrouwen heb ik er dus niet in in die betere selectie

Wat een sterke pot van Kees de Boer zeg, de kante van de Eredivisie. Verwacht dat hij volgend seizoen wel een stapje omhoog maakt, genoten vandaag!

Wat verlangen we toch al lang naar het einde van het seizoen.

Als ik deze wedstrijd zo zie, snap ik niets van de beleidsvoering van Feyenoord op dit moment. Zo goed als geen scoutingssprogramma, al zag ik laatst wel dat zij wat extra namen hadden toegevoegd. Geen selectie die mee kan doen voor de bovenste plekken en geen uitzicht op verandering in de selectie hoe die nu is, maar wel een enorme investering in een stadion. Snap dat dit geld uit een ander potje komt, maar kan er niet beter geinvesteerd worden in het team?.. Als het zo doorgaat, krijgen ze het nieuwe stadion niet eens vol.

2 mei 2021 om 14:18

Is gewoon puur de instelling, opstelling en tactiek. Heel groot aandeel hiervan ligt bij Dickie die alle vertrouwen en spelvreugde uit dit team gezogen heeft.

2 mei 2021 om 14:25

Ben het met je eens dat moraal van een team erg belangrijk is. Toch vind ik jullie selectie zonder berghuis erg middelmatig.. zonder individuele klasse.

Kan gebeuren, we waren natuurlijk al 6 wedstrijden ongeslagen.

Pfoe dit was wel weer een nieuw dieptepunt hoor, ook nog Toornstra rood op het eind, zat ook helemaal geen idee in het spel van Feyenoord

Feyenoord presenteert vandaag nieuwe slogan: “wanneer je denkt dat het niet erger kan.”

Wat een slecht feyenoord. Ado krijgt weer wat hoop. En staan qua wedstrijden nog beate voor zwolle,willemll,rkc

Heerlijk, de goal van Touré is hiermee nog iets meer waard. Genieten dit, niet omdat ik het Feyenoord niet gun maar meer omdat Vitesse bijna zeker direct Europa ingaat met dit resultaat.

2 mei 2021 om 14:13

Touré heeft uiteindelijk ons seizoen gered hahahaha

2 mei 2021 om 14:17

Ja wie had dat gedacht haha. Net als Grot belangrijk met een mooie goal.

Dat er nog mensen durfde zeggen dat Feyenoord Berghuis niet zou gaan missen. Manmanman wat een groot drama is dit Feyenoord. Missen alles wat met voetbal te maken heeft. Sinisterra weer onzichtbaar , Kocku 10 minuten leuk gespeeld en daarna weer ouderwets dramatisch. Verkoop deze zomer Senesi , Kocku en Sinisterra en ga lekker met jeugd verder, slechter dan dit kan haast niet meer en denk dat de beleving ook een stuk hoger gaat liggen dan

4e plek zo goed als binnen! Feyenoord gaat volgende week niet winnen van Ajax. Dit Feyenoord zal de play-offs ook niet overleven. Vitesse gaat Europa in!

Feyenoord was vandaag van een dramatisch niveau en het is kenmerkend voor dit seizoen. Feyenoord verloor vooral van zichzelf vandaag, onnodige fouten. Daarvan heeft ADO uitstekend geprofiteerd vandaag. Maar don't worry voor sommige supporter(s) van bepaalde clubs Feyenoord komt altijd weer boven!

Het totale demasque van Feyenoord. Eerst dacht ik: waar blijft dat slotoffensief? Tot ik na een paar minuten besefte: dit is het slotoffensief, ze kunnen simpelweg niet beter. Eeuwig zonde dat een club die ooit zo groot was nu niet eens meer de wil kan opbrengen om keihard voor die 4e plaats te knokken.

Ondanks dat Feyenoord gewoon van zo'n ADO moet winnen. Heeft Feyenoord met Dick advocaat gewoon een prima seizoen gespeeld met wrs een 5de plaats waar hun ook gewoon horen. De andere teams hebben gewoon meer kwaliteit

Wat was dit belachelijk slecht zeg. Onbegrijpelijk hoe slecht je kunt zijn en diep kunt vallen. Niks aan gestolen ook nog. Er zat helemaal niks in. Dat worden play-offs en als je daar zo speelt als de laatste weken wordt het helemaal niks. Het maakt niet uit wie er spelen of wie Dick opstelt, het is gewoon niks.

Zonder Berghuis is deze ploeg echt niet meer dan een middenmoter, wat is Feyenoord afgezakt zeg. Erg zonde, ze maakten echt nog wel kans om vierde te worden boven Vitesse, maar die kans is nu helemaal verkeken. Die gaan op deze manier niet goed de play-offs in en ik vrees voor hun deelname aan Europees voetbal. Ben benieuwd hoe Slot deze ploeg zonder Berghuis aan het voetballen krijgt.

Volgend seizoen: Svensson, geert, senesi, malaciaToornstra, til, aankoopBerghuis, bozenik, sinisterra Als je een leuke middenvelder weet te vinden is dat op papier echt geen slecht team. Maar hopelijk gewoon lekker voetballen en spelers ontwikkelen. De tijd is rijp dat de supporters een keer een lage klassering accepteren, als er maar iets in zit dat op voetbal lijkt.

2 mei 2021 om 14:16

Toornstra slechtste van het veld, al weken.

2 mei 2021 om 14:19

Ja maar is dat korte termijn denken. Toornstra is ook vaak genoeg een van de beste geweest. Maar bovenal is het de enige middenvelder die nog wel eens een slimme bal speelt en het spelletje snapt.

2 mei 2021 om 14:17

Jij gaat ervan uit dat Senesi en Berghuis blijven?

2 mei 2021 om 14:22

Ja, eigenlijk wel. Slot heeft al met Berghuis gesproken en feyenoord wil 'een extra inspanning' doen, maar ik denk dat die eerst wil zien wat het wordt. Met Senesi zijn al een tijdje in gesprek over contractverlenging. Als je inderdaad 15 voor kokcu krijgt en 5 voor Haps of zo ben je ook uit de problemen. Dan vertrekken er nog veel dure bankzitters, dus veel salarisruimte. Dus er kan heus wel wat, maar je kunt je geen missers permiteren.

2 mei 2021 om 14:19

Svensson gaat vast niet komen hoor. Til lijkt me ook sterk, maar wie weet. Zou graag Flemming van Fortuna zien

2 mei 2021 om 14:22

Hoeveel spelers van middenmoters wil je nog uitproberen? Ze mislukken werkelijk allemaal.

2 mei 2021 om 14:33

Fleming? Kom op man. Nieuwe Diemers?

2 mei 2021 om 14:39

Ik denk dat je gewoon moet kijken met wie Slot succesvol heeft samengewerkt en betaalbaar/te huur zijn. Dan weet je het lijstje al. Ik zou niet teveel creativiteit verwachten bij Feyenoord. Til mag trouwens weg uit Duitsland en CSKA wil hem ook niet. Janssen kan ook zomaar gepolst worden voor de spits.

2 mei 2021 om 14:46

Niet elke speler van een subtopper/middenmoter mislukt. Flemming is een lopende tien die heel goed oog heeft voor de ruimte en een leuk rendement heeft. Zelden ruzie met de bal ook, en veel energie. Ik vind dat echt een goede speler. Type Dani de Wit, maar beter. Type Van de Beek, maar minder

2 mei 2021 om 15:33

Ik zou eerder in de achtertuin kijken. Die Harroui is echt een goede voetballer. Hij zit ook niet voor niets bij Jong Oranje en er zit veel rek in.

2 mei 2021 om 15:48

Zo, volledig mee eens. Klasbak is dat. Vrees echter dat hij al te duur is. Zou een goede opvolger voor Kökcü zijn, of langzaamaan opvolger voor Toornstra. Denk dat hij niet de 10 is die Slot voor ogen heeft, daar wil hij echt een loper als Til. Van de Streek werd laatst zelfs genoemd, dat hoop ik dan weer niet

2 mei 2021 om 14:20

Waarom zou Svensson naar Feyenoord gaan? AZ speelt Europa League, Feyenoord misschien niet eens Conference League. Spelers van AZ gaan niet meer naar Feyenoord toe hoor. Ik weet dat Feyenoord fans er niet tegen kunnen als iemand dit zegt, maar het is de waarheid

2 mei 2021 om 14:23

Geld en maatjes met Slot. Feyenoord betaald 3x meer dan az. Maar we zullen zien. Dit werd ook gezegd over Slot en Pusic.

2 mei 2021 om 14:33

Solanke, ik denk ook niet dat Svensson naar Feyenoord gaat hoor, maar.. Feyenoord blijft veel groter dan AZ. Waarom gaat Slot naar Feyenoord? Toch komt hij

2 mei 2021 om 14:46

Klopt, maar voor een trainer is het anders dan voor een speler. Slot stapt uit AZ op een moment dat het eigenlijk niet heel veel beter kan en komt binnen bij Feyenoord op een moment dat het eigenlijk niet veel slechter kan. Tel daar bovenop nog het salaris en het feit dat je die club naar je hand kan zetten nu en dan maakt het dat heel interessant.

Svensson is een 28-jarige rechtsback die EL in kan. De enige reden waarom je dat zou verlaten is of naar een betere competitie, of ergens naartoe waar je prijzen kan pakken. Derde optie, ligt beetje aan de ambitie van de speler, is dat je naar een land gaat waar ze echt exorbitant veel betalen voor wat je moet doen, lees een zandbak of china.

Ik zie de logica er ook niet van in dat Svensson naar Feyenoord zou willen gaan

2 mei 2021 om 15:25

Svensson wil niet bijtekenen en is transfervrij. Die gaat dus niet de EL in. Clubs die meer betalen dan feyenoord gaan niet komen voor een 28 jarige rb van az. Dus hij gaat of naar de zandbak, of op de bank zitten in de championship, of hij kiest eieren voor zijn geld en gaat voor een miljoen per jaar bij zijn oude trainer spelen. Feyenoord lijkt mij een hele logische keus.

2 mei 2021 om 14:44

Zou eerder voor van Ewijk gaan als rechtsback, die kent de voetbal van Feyenoord goed en zowel in hem als Haps zit er een aanvallende drive, mensen praten nu allemaal over El Khayati en de slordigheid van Feyenoord tijdens dit wedstrijd, maar niemand heb ik wat horen zeggen over de rechtsachter, die de meest succesvolle tackles heeft in de Eredivisie dit seizoen, die de rode kaart van Toornstra uitlokte, een penalty uitlokte.

2 mei 2021 om 15:27

Vind ik te risicovol. Misschien als reserve. Je heb wel vaker spelers die het jaar goed doen en dan wegzakken. Zie bv een Tresor van Willem 2. Die moest ook naar Feyenoord.

2 mei 2021 om 15:51

Vind Van Ewijk ook te risicovol. Doet het bij ADO echt lekker, maar hij lijkt me wat licht. Ook niet groot, ook niet heel snel, net niet echt die drive

Let wel, deze club heeft het lef om van haar fans te vragen af te zien van compensatie. 10 jaar na het ergste rampseizoen in de historie zijn we weer het lachertje van Nederland. Ik wil even dhr Jens Toornstra speciaal uitlichten, op gepaste afstand de grootste muiter van de dag.

Mooie statistieken dit seizoen tegen ADO. Triest dat Dickie Dik Pratto laat invallen wat had ie verwacht? Dat ie de tij zou keren? Als je m nooit of nauwelijks een seieus invalbeurt gunt, moet je m. Nu ook niet in laten vallen. Triest ventje, past goed bij deze club.

2 mei 2021 om 14:20

Doe mij maar Michiel Kramer in plaats van Pratto, haha. Ik hoopte nog meer dat hij zou scoren dan Pratto

het meest bijzondere is dat de meeste Feyenoord fans niet eens meer echt verbaasd zijn of ziedend worden. 10 jaar geleden was de bus dit seizoen al minimaal 5 keer opgewacht en dit seizoen hoor je niets en dit komt eigenlijk allemaal door arnesen en slot. we weten dit ons niveau is de komende 2 jaar omdat er gewoon echt vanaf de grond af weer gebouwd moet gaan worden. beetje symbolisch tegelijk met het nieuwe stadion. we komen weer terug voor de top 3 daar geloof ik echt wel in, maar dit gaat echt een aantal seizoenen duren. het is wachten op de gouden jeugd lichting, de investeerders, het nieuwe stadion met de grotere begroting en arne's skills met een jong elftal.

2 mei 2021 om 14:24

Ik heb nog nooit een seizoen lang met zo weinig plezier naar Feyenoord gekeken. Zelfs in 10-11 was dat beter, dan zag je vaak een elftal dat ervoor ging

Dit Feyenoord zie ik de play-offs ook niet winnen, mochten ze hier in komen. Teams als Groningen of Utrecht zijn sterker met hun mentaliteit dan dit Feyenoord

2 mei 2021 om 14:22

Nou ja, Feyenoord heeft recent bij Utrecht gewonnen en bij Groningen was het een wonder dat ze dat niet deden. Maar hoe dan ook, play-offs is voor Feyenoord een straf en voor die clubs een mooie kans. Dat werkt tegen

2 mei 2021 om 14:25

Klopt je zegt het goed. Als je eigen trainer voor de wedstrijd al denkt dat hij niet gaat winnen, hoe kan je dan gemotiveerd zijn als team?

Hahaha wtf is dit nou weer. Dickie krijgt het niet meer aan de praat maar moet nu nog 2 extra playoff wedstrijdjes spelen. Wat een ellendig ongeïnspireerd zooitje. Grote schoonmaak deze zomer.

Ben benieuwd aan wie Advocaat nu weer de schuld geeft. Wordt tijd dat hij weg gaat. Zo worden zelfs de play-offs lastig. Elke andere trainer zou ontslagen worden.

Kan Dick Advocaat nog ontslagen worden?

2 mei 2021 om 14:21

leiver niet aangezien je dan een oprotpremie moet betalen. dat geld houden we liever op zak want t is niet alsof er nog wat te halen is dit seizoen

2 mei 2021 om 18:51

Precies. Voor die paar ton kan Arnesen volgend seizoen weer een nieuwe Pratto halen

2 mei 2021 om 20:16

ik hoopte eigenlijk op een nieuwe diemers, maar een nieuwe pratto zou ook niet misstaan

2 mei 2021 om 20:36

Het aankoopbeleid is idd al jaren om te huilen. Laten we hopen dat de beleidsbepalers eindelijk eens een keer wakker gaan worden door dit slechte seizoen en niet weer een hele rits aan zaadaankopen gaan doen in de zomer

Ik lees steeds dat Ajax met hun budget uiteraard kampioen moeten worden, maar dan zou Feyenoord met hun budget toch zeker 3e moeten worden? Dickie heeft al jaren niets meer gepresteerd maar kan volgens velen nooit falen

Met dit elftal speel je tegen degradatie volgend jaar......wat een kansloos zooitje met advocaat voorop

Tja ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik vind het persoonlijk best jammer om Feyenoord zo af te zien glijden. En dan komt de wedstrijd tegen ons er nog aan. Er moet in de zomer echt wat gebeuren daar in Rotterdam. Benieuwd wat Slot er van kan maken.

1 woord, schandalig! der ziet helemaal niks in dit Feyenoord, geen kwaliteit, geen bezieling, geen strijd, helemaal niks. wat en wanvertoning en niet de eerste keer dit seizoen.

Kan me niet voorstellen dat Feyenoord zo lamlendig voor de dag gaat komen in de klassieker. Er straalde vanmiddag echt niks positief van dit elftal uit. ADO bleef echt bijna kinderlijk eenvoudig op de been. Wel wil ik de mensen aan herinneren dat Advocaat maanden lang bejubeld werd. Hij zou een standbeeld moeten krijgen, niet? Feyenoord was toch een jaar ongeslagen? Voor de klassieker in de ArenA in januari was de stemming maar al te positief. Nu wordt Dick bijna de stat uitgejaagd...Dat verdient hij ook niet. De spelers laten het de laatste week ook echt liggen hoor. Kijk naar Toornstra bijvoorbeeld vandaag. Of de ooit bewierookte Senesi. Zoals altijd ligt de waarheid ergens in het midden...

2 mei 2021 om 14:38

Iedereen zag dat het spel er niet uit zag, maar we hadden ook enorm veel blessures en toch werden punten gehaald. Daarna zijn de punten uit gebleven. Als je dan geen punten haalt, het slechtst speelt van de competitie, de spelers geen vertrouwen geeft maar volledig de grond in trapt dan is kritiek volledig terecht. En vergeet niet....we zakken in tegen clubs als Emmen he. Als Ajax dat zou doen zou jij ook helemaal gek worden. Feyenoord moet zich niet aanpassen tegen 70% - 80% van de competitie. Maar dat doet Dick wel...en dat is Feyenoord onwaardig

2 mei 2021 om 14:50

En toch wist Advocaat tot de wedstrijd in de JC ArenA er heel veel uit te krijgen. Ik ben van mening dat de trainer nu niet met pek en veren de stad moet worden uitgejaagd. Advocaat is zeker mede schuldig, maar nogmaals, toen de resultaten wel goed waren was iedereen zo positief over de trainer. En dat zonder goed voetbal te laten zien...

2 mei 2021 om 16:57

@007 je hebt gelijk, echt iedereen was heel tevreden over Dick. 26 wedstrijden ongeslagen. Wekelijks las je op VZ dat de fans er voor gingen zitten om te genieten. De 6 punten achterstand die ze hadden op Ajax aan het einde van het seizoen zouden ze wel even goed maken. De harde kern had een gesprek gepland met de gemeente Rotterdam om op het verbouwde Coolsingel (mooi geworden met de 2 rijstroken aan de kant van het stadhuis en de 2 fietspaden aan de andere kant) ook een beeld van Dick te plaatsen. Tot de betere tegenstanders kwamen en ze met de neus op de feiten werden gedrukt en langzaam aan het geloof in eigen kunnen ook wegstroomde. Spelers bleken niet zo goed te zijn als ze dachten. Bij Rotterdammers is het bekend , er komt altijd een maar na een actie die zij hebben laten mislukken. Dan krijg je zoiets als , maar als hij niet die steen aan mij had gegeven had ik die ruit niet ingegooid. Of zoiets , maar hij rijd toch ook hard.

Prutsers... Heb je een taak, winnen van een club die al 22 wedstrijden niet gewonnen heeft en ze nog extra koppie onder te drukken... Als ik Feyenoord was bouwde ik geen Feyenoord City maar een heel land. Want als je al niet van ADO kan winnen...

Eigenlijk weet je van te voren al dat het zo’n dag gaat worden. Feyenoord laat het altijd liggen tegen dit soort tegenstanders. Het is te triest voor woorden gewoon! Het wordt echt tijd dat er een frisse wind (Slot) gaat waaien bij Feyenoord, ik kijk al een half jaar uit naar het volgende seizoen. Het maakt me daarom ook geen hol uit waar we gaan eindigen. Want dit seizoen is er eentje om heel snel te vergeten! Bij elke andere club had men Advocaat er al lang uit geknikkerd. Maar bij Feyenoord willen ze hem zo graag een “waardig” afscheid geven, hoe kom je er bij... Keer op keer wordt je als Feyenoord fan gewoon keihard teleurgesteld. Er staan een stel zoutzakken op het veld die zonder inleving, bezieling of ook maar enige motivatie, je 90 minuten lang waardeloos voetbal voorschotelen. Het is niet om aan te zien! Het elftal zit vol met middelmaat en daarom is het echt tijd voor een grote schoonmaak! Veel contracten lopen af en gelukkig kunnen we ook terugvallen op een enorm transferbudget om het elftal te voorzien van kwaliteitsspelers, onee wacht...

Prachtige prestatie van mijn cluppie. Winnen van Feyenoord is altijd heerlijk. We gaan er met opgeheven hoofd uit. Tot over een 3 jaar. Pakken we ze weer.

Deze doet pijn voor de Rotterdammers. Zonder Berghuis is dit Feyenoord helemaal niet best. Heel verassend is dit natuurlijk niet wanneer je wekelijks met spelers als Diemers op het middenveld staat, een speler wie never nooit het niveau Feyenoord aan zal kunnen, snel afscheid nemen van dit soort spelers en volgend jaar opnieuw aan een selectie bouwen met Slot.

2 mei 2021 om 14:44

Ook met Berghuis had Feyenoord vaak dit soort potjes. Ik vind het verbazingwekkend dat er na 2 jaar onder Advocaat totaal geen sprake is van tactiek of een bepaalde speelwijze. Het is allemaal los zand, hopen op een individuele actie van iemand. Dat is onacceptabel, vooral voor zo'n ervaren trainer. Hoe Advocaat bijvoorbeeld heeft gewisseld vandaag, waar sloeg dat op? Kokcu speelde niet denderend maar was 1 van de betere. Werd gewisseld terwijl Fer dramatisch was. Uiteindelijk van 4-3-3 overstappen naar een 4-4-2 maar totaal geen diepgang, met name op de rechterflank. Geertruida moest heel de flank belopen. Waarom niet Sinisterra daar laten staan, in combinatie met Geertruida. Texeira en Haps op de linkerflank. Nu was het tijdens de wedstrijd maar zoeken, afwachten wat alle spelers zouden gaan doen. Waar traint Advocaat uberhaupt op? Diemers die niet het niveau aan kan maar telkens minuten mag maken. Selecteer eens door. El Bouchataoui heeft een goed in- en overzicht plus een goede pass. Dat had je bij deze wedstrijd wel kunnen gebruiken. Toch telkens weer Diemers in brengen, waar iedereen al bij voorbaat van weet dat hij het verschil niet gaat maken. Ik ben blij als de tijdperk met Advocaat erop zit.

2 mei 2021 om 14:50

Helemaal mee eens met je relaas. Ik ben er ook volledig klaar mee. En ik stuurde het bovenin ook al....Dick zegt na de wedstrijd: "Dit is de eerste keer dat ik het zo slecht heb gezien." Dit is echt het hele seizoen al het niveau, hoe kon hij dat eerder niet zien?

2 mei 2021 om 15:33

Feyenoord heeft ons een prachtig bedrag betaald voor een middelmatige speler als Diemers. Totaal niet het niveau dat Feyenoord zou moeten nastreven, dat zeiden wij afgelopen zomer al meteen. Diemers is een clubspeler voor teams die tussen plek 6-12 willen spelen. Daar ligt qua handelingssnelheid, spelinzicht en scorend vermogen ook echt zijn top.

Met Flemming en Seuntjens zijn wij er iig zeker niet op achteruit gegaan t.o.v. Diemers en dat staat nu in de basis bij een club als Feyenoord..

Het is voor de leiding van Feyenoord maar goed dat de trainerswissel al een tijdje op de planning staat, anders hadden ze die arme altijd amicale Advocaat ook nog eens moeten ontslaan ook al is dit buiten Berghuis de slechtste Feyenoord-selectie in jaren.

Verloren seizoen, uithuilen en hopelijk volgend seizoen beter ,moet eigenlijk niet moeilijk zijn want dit is echt de ondergrens en daar krijgen ze nog geld voor ook ..😩🤔

We hebben vandaag een futloos en inspiratieloos Feyenoord aan het 'werk' gezien. Met een Dick Advocaat op de bank die het ook allemaal wel best vond. De doorgewinterde aanhanger van de Club van Zuid mag er niet aan denken als een klasbak als Steven Berghuis uit de Kuip vertrekt.

Nou dat is ook een kwaliteit om te verliezen van ADO e laatste jaren. Feyenoord hoort in het rechter rijtje thuis. Lijkt mij beter om helemaal schoon schip te maken .Hebben niets te zoeken in de na competitie en international al helemaal niet.

Feyenoord is echt qua selectie een puinhoop. En een grote ook. Dat Slot daar naartoe gaat... manman wat een karwei wordt dat zeg. Echt jammer hoe Feyenoord na al doe jaren er niet bovenop is gekomen.

Wat zit iedereen nou te zeiken over Feyenoord dat ze aantal wedstrijden slecht spelen wij spelen al ruim 2 jaar slecht

Klassiek Feyenoord potje weer dit. Lekker afgaan bij de nummer laatst van de competitie. Hoe is het toch in godsnaam mogelijk dat er de ene week een zooitje ongeregeld op het veld veld verschijnt dat kansloos ten onder gaat bij ADO en de andere week een elftal dat PSV thuis helemaal weg countert. Het is werkelijk waar niet te geloven zo'n verschil van dag en nacht.

Het mooiste aspect van Feyenoord is ook de reden dat Feyenoord tegenwoordig moet vechten voor plek 3: De onvoorwaardelijke liefde van het legioen. Het feit dat de Feyenoord fans hun club verdedigen als of het hun enigst kind is die nooit in zijn leven iets fout kan doen is ook de reden dat deze wanbeleid bij de club zolang door kan blijven gaan.

Maakt niet uit wat voor onkunde er allemaal rondloopt bij de clubleiding het legioen staat er week na week als een muur achter de club. Dat is uiteindelijk het verschil geweest tussen Ajax en Feyenoord. In Amsterdam staan de fans met bloed in de ogen na zo een wanprestatie. Het legioen hoopt dat het beter is volgende week. Vergeten en vergeven.

Volgende week gewoon een erehaagje en dan snel weer douchen, anders gaat het vrees ik een op reet partij worden. Een bedroevend niveau met enkele die het shirt geen eens mogen dragen wat mij betreft. Een seizoen om heel snel te vergeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

122 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren