Frustrerende avond voor Ziyech ondanks simpele zege van Chelsea

Zaterdag, 1 mei 2021 om 20:23Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:25

Chelsea heeft zaterdagavond probleemloos gewonnen van Fulham. De ploeg van Thomas Tuchel werd bij de hand genomen door Kai Havertz, die beide doelpunten maakte: 2-0. Voor Hakim Ziyech was het een frustrerende avond. De aanvallende middenvelder schoot de bal in de eerste helft voor open doel op doelman Alphonse Aréola en werd tot zijn grote frustratie na 66 minuten naar de kant gehaald. Chelsea blijft staan op de vierde plek, Fulham staat achttiende en kan degradatie alleen theoretisch nog ontlopen.

In de tiende minuut van de wedstrijd kwam Chelsea op voorsprong. Mason Mount plukte een lange pass van Thiago Silva schitterend uit de lucht en verstuurde een steekpass op Havertz. De Duitser vond via de schoen van Aréola de verre hoek: 1-0. Havertz scoorde zeven minuten later opnieuw fraai, maar zag het doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel van Mount.

Chelsea had ook in het restant van de eerste helft het betere van het spel, al werd Fulham gevaarlijk toen Thiago Silva balverlies leed in de opbouw. De Braziliaanse verdediger kon het schot van Bobby Decordova-Reid zelf blokken. Zes minuten voor tijd kreeg Ziyech een gigantische kans na een breedtepass van Timo Werner, maar de voormalig Ajacied schoot de bal van dichtbij vrijwel door het midden, waardoor Aréola redding kon brengen. Aan de overzijde had Édouard Mendy een schitterende reflex in huis op een van richting veranderd schot van Ola Aina.

Vier minuten na rust verdubbelde Chelsea zijn voorsprong. Havertz nam een lange bal van Ben Chilwell prachtig mee, omspeelde twee tegenstanders en speelde Werner aan. Laatstgenoemde wachtte even, om vervolgens de doorgelopen Havertz weg te steken, die de bal rustig kon binnenschuiven: 2-0. Een kwartier later werd Ziyech door Tuchel naar de kant gehaald. De aanvallende middenvelder reageerde met misbaar en ging met een boze blik op de reservebank zitten. Chelsea liet zich terugzakken en verdedigde de voorsprong probleemloos.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door apolytos)

Al met al een goede wedstrijd van Chelsea Football club in het geheel. Veel kansen gecreëerd door middel van goede combinaties op aanvallend gebied. Havertz en Mount waren goed. Werner was in de afronding wederom matig maar gaf 2 goede passes in de 16 en had eigenlijk 2 assist moeten hebben. Ziyech viel al met al wat tegen. Was niet echt opvallend en heeft de ultieme kans om zeep geholpen. Hopelijk went Ziyech snel aan de premier League en kunnen we hem snel zien schitteren bij Chelsea Football club , want we hebben bij AFC Ajax gezien dat hij het wel degelijk kan. Verder vond ik Mendy wederom goed keepen en vind ik het leuk dat Gilmour ook een kans heeft gekregen in de basis. Ook Gilmour speelde een voldoende. Nu kunnen alle Chelsea Football club fans lekker achterover zitten om te kijken of de concurrenten punten verspelen. Er komen nu twee lastige en zeer cruciale wedstrijden aan. Het kan nog een schitterend seizoen worden, maar het kan ook nog helemaal mis gaan. Er komen spannende tijden aan.

1 mei 2021 om 20:46

Ik vond Ziyech al bij al niet zo slecht, maar het wil precies altijd maar net niet lukken voor hem. Die bal moest natuurlijk altijd binnen. Zonde.

1 mei 2021 om 22:57

Het was geen makkelijke bal als je de herhalingen check. Deed het in de eerste helft verder prima. Er gebeurt echt wat als hij aan de bal komt. Alleen is de vraag wat mensen nu precies van hem verlangen. Tuchel heeft helaas nu een ander belang waarbij mooi en goed voetbal niet belangrijk is. Ik hoop echt dat hij weggaat bij Chelsea. De club en de trainer helpen hem niet verder.

1 mei 2021 om 23:48

Ik verwacht dat tuchel komend jaar wel anders gaat spelen hoor. Dan heeft hij meer tijd om wat neer te zetten. Dit seizoen kwam hij midden in een speelweek binnen met een zwakke verdediging en moest hij er direct staan.

2 mei 2021 om 05:52

Met enkel 'Chelsea' begrijpen we je ook wel!

4 mei 2021 om 12:44

Precies dat! 😂

Chelsea heeft perfect gebruik gemaakt van de zwaktes van dit Fulham. Bij vlagen is er weer echt heel goed gevoetbald en vooral ook door de spelers die we afgelopen zomer gekocht hebben! Havertz gaat echt een hele grote worden als hij zijn potentie waar kan maken bij Chelsea. Het is gewoon enorm belangrijk dat we eens een keer geduld tonen en hebben en spelers de kans geven. De reacties op deze gasten, hier en op andere websites, zijn echt lachwekkend.. Onze huispessimist spreekt zelfs al maanden over 'miskopen'.. Het wordt echt heel erg irritant om elk seizoen weer na drie maanden te moeten lezen dat de manager/elke nieuwe speler wel weer weg mag omdat ze aan alle kanten niet goed genoeg zijn...

1 mei 2021 om 20:40

Helemaal eens, dat afschrijven na 2 slechte wedstrijden op rij is om moe van te worden. In de voetballerij ben je helaas zo goed als je laatste wedstrijd. Havertz was inderdaad erg goed vandaag. Die jongen heeft zo'n geweldige techniek en is ook echt wel koelbloedig voor het doel. Als hij iets meer pit en beleving op kan brengen kan hij echt heel belangrijk worden. Vind velen ook te negatief over Werner. Ja, hij mist veel kansen, maar met zijn werkethiek, druk zetten, assists en penalty's winnen is hij echt belangrijker dan hoe hij overal wordt neergezet. Als we van Nistelrooy moeten geloven is het alleen wachten tot de ketchupfles loskomt. Bij hem is het echt een kwestie van vertrouwen denk ik.

1 mei 2021 om 20:52

Mensen doen inderdaad te negatief over Werner, toch zie je wel duidelijk dat hij zelfvertrouwen mankeert. Altijd als ie voor doel komt, legt ie dat balletje breed. Vandaag was die pas naar Ziyech natuurlijk heerlijk, maar hij zou toch vaker voor zn eigen kans moeten gaan.

1 mei 2021 om 21:10

Klopt, vooral de 2-4 tegen WBA was daar een mooi voorbeeld van. Een spits met vertrouwen schiet die ten alle tijden zelf. Als Werner op een gegeven moment een paar kansen achter elkaar scoort, zal dat vast goed komen. De beste man scoorde niet voor niets zo snel bijna 100 BL goals.

1 mei 2021 om 20:50

Je ziet aan Havertz dat hij echt wel voldoende kwaliteiten heeft, heerlijke touch ook. Maar toch zou je soms denken dat hij soms wat grinta en agressiviteit mist. Hij loopt er altijd heel kalm (soms iets te) bij. Maar ik zie het wel goedkomen met Havertz. Goeie match gespeeld.

1 mei 2021 om 21:02

Nou, goedkoop was ie zeker niet

1 mei 2021 om 21:12

Eindelijk echt meer inzicht gekregen op de technische bagage die Havertz heeft.
Ziyech vond ik weer vrij onzichtbaar. Daarnaast vind ik mount beter in een iets meer aanvallender rol dan dat die nu had.

Wederom een goed cfc gezien. Havertz was goed. Ziyech was redelijk/matig. Werner verdiende wat mij betreft een goal. Hij doet alles goed behalve scoren. Jammer voor hem.

1 mei 2021 om 20:35

Naja Werner doet niet alles goed buiten de afronding. Hij maakt vaak verkeerde loop acties, en verliest ook veel ballen. Wel ben ik met je eens dat hij wel een goal verdiend. Buiten dat die soms wild is in de afronding heeft hij ook heel veel pech gehad. Hij doet daarnaast ook zo ontzettend zijn best dus je kan hem niks verwijten. Het is ook jammer om te zien hoe die belachelijk wordt gemaakt door sommige mensen. Hopelijk kan hij het a.s woensdag laten zien. Dan wordt het net als Fernando Torres, veel kansen missen , maar op de cruciale momenten er staan.

1 mei 2021 om 20:56

Doet me inderdaad ook vaak aan Torres denken. Veel grote kansen missen waardoor hij onterecht als een regelrechte flop wordt bestempeld, maar de statistieken zijn toch best wel ok. Hopelijk schiet hij zich woensdag ook de geschiedenisboeken in.

1 mei 2021 om 21:02

Doet=deed* sorry. Bedoelde dat ie alles
goed deed vndaag. Verder met je eens hoor.

1 mei 2021 om 22:09

Torres werd binnengehaald als de beste spits van de wereld op dat moment voor een gigantisch bedrag (voor die tijden) en bleek uiteindelijk gewoon een 'ok' spits te zijn voor Chelsea. Hij is wel degelijk geflopt als je naar de verwachtingen kijkt, al had hij doorheen de jaren wel zijn waarde. Werner vind ik toch een heel ander geval, doet het tot nu toe beter dan Torres in zijn eerste seizoen en de verwachtingen waren ook iets lager. Al mag het wel nog beter.

Hoeveel jaar gaat dit nu nog door? Elke scheet die Ziyech laat moet uitvergroot worden op dit voetbalmedium. Op basis van wat is Ziyech deze eer toebedeeld? Ziyech was een leuke speler in de eredivisie en in de premier leauge is het een middelmatige wisselspeler. Niemand in Engeland houdt zich verder bezig met deze man hoor. Nota bene nog niet eens een Nederlander. Ik noem even een ander voorbeeld. Stefan de Vrij, wint vandaag met Inter en gaat de landstitel veroveren. Een Nederlander, beste verdediger van Italie en bijna kampioen, maar geen titel zoals: De Vrij op randje van de titel met Inter.

1 mei 2021 om 20:47

Ik denk dat dat iets met de stakeholders van VZ te maken heeft ...

1 mei 2021 om 20:54

Er zal wel op geklikt worden, de vrij is trouwens al jaren de meest onderschatte Nederlandse speler, vind het een stuk beter en consistenter als de ligt en zeker 5x zo goed als de veel te overschatte blind

1 mei 2021 om 20:58

Vind het bij deze wedstrijd meer passen gezien die dikke kans, maar snap wel wat je bedoeld qua dat hij zelfs in de titel staat als hij wissel stond. Idd de vrij wordt weer veel minder aandacht aan besteed wat onterecht is. Zwaar onderschat. Snap alleen niet waarom je (tukkercote) dan weer zo over blind moet praten. Prima voetballer toch? Geen wereldtop maar waarom hem omlaag praten

1 mei 2021 om 21:02

Was ooit een prima voetballer maar nooit het niveau als CV wat de Vrij wel heeft.
Doet er verder ook niet toe want Blind zie ik niet meer terugkeren.

1 mei 2021 om 21:07

Dat sowieso maar ik snap persoonlijk niet waarom je een blind omlaag moet halen (veel te overschat) om te zeggen hoe goed de vrij is. Zie hem wel terugkeren (deed hij na de blessure met zn hart ook).

1 mei 2021 om 21:24

Blind moet een terugkeer zelf niet meer willen.
Nu weer een fors enkelband probleem en dan ook nog bij zijn linkerbeen en dus niet z'n chocolade been.
Hij zal z'n schaapjes wel op het droge hebben dus lekker "walking footbaal" beoefenen. Dat kan z'n lichaam nog wel aan.

1 mei 2021 om 21:42

Blind moet lekker naar de artsen luisteren. Je doet alsof het 2x achter elkaar kruisband is op 35 jarige leeftijd. Is toch mooi dat hij het probeert net als robben. Hoe kan je nu al zeggen dat zn lichaam het niet meer aankan?

1 mei 2021 om 22:42

Foutje
\blind moet naar zijn eigen lichaam leren luisteren.

1 mei 2021 om 20:58

Een leuke speler in de Eredivisie is wel een understatement.

1 mei 2021 om 21:05

Het is simpel. Zijn naam zorgt voor clicks. Sowiso 100000 ofzo Nederlandse Marokkanen die hem graag volgen, 200000 Ajacieden die hem ook mooie dingen gunnen, en dan heb je 50000 haters die ook klikken in de hoop iets negatiefs te lezen. Al met al trekt hij gewoon aandacht. En zolang dat zo blijft is Ziyech een een grote naam in de Nederlandse voetbal wereld.

1 mei 2021 om 21:27

Aandacht voor pure middelmaat in de PL verpest het entertainment wat de echte toppers daar brengen.

1 mei 2021 om 21:56

Groot gelijk, maar zeg je dit ook als het gaat om Frenkie de Jong en de Ligt. Want kan me herinneren dat zelfs een leuke actie tijdens een warming-up van de Jong een artikel opleverde hier op voetbalzone.

2 mei 2021 om 00:58

Je bent niet verplicht alles te lezen he. Elke scheet van de jong, de ligt en ander NL toppers in het buitenland worden hier geplaatst. Als je t niks vind sla je t over. Blijf positief en geniet van het leven. Als je je hier al druk om maakt....

2 mei 2021 om 10:54

Ziyech is wél een Nederlander.

Wat moet het frusterend zijn voor de Chelsea fans om bij elk artikel Ziyech in de titel te zien staan. Chelsea speelde goed, Ziyech weer eens een basisplaats. Ik was het niet eens met het ontslag van Lampard maar Tuchel doet het heel goed

Hij is goed genoeg voor Chelsea maar die trainer ziet het onvoldoende in hem zitten. Die geeft z’n landgenoten de ene na de andere kans ook wanneer die niet brengen wat je mag verwachten. Jammer. Lekker naar een club en trainer gaan waar ze je wel op waarde schatten zou ik hem aanraden.

1 mei 2021 om 21:00

Denk dat Tuchel het inderdaad meer voor andere types heeft. Toch zou ik Ziyech graag nog een seizoen zien blijven. Zal imo nooit een onbetwiste basisspeler worden, maar kan wel een belangrijke pion zijn.

Ziyech zal wel weer als een gefrustreerde kikker rondlopen nadat hij eruit gehaald is.
Nergens voor nodig wanrt het Chelsea niveau is echt te hoog gegrepen voor hem. Loopt hij al het hele seizoen te bewijzen.

2 mei 2021 om 08:05

Sport Illustrated schrijft:

Hakim Ziyech - 7/10

The Moroccan played a string of cute passes to slice open the Fulham defence and was heavily involved in Chelsea's attack in the first half.

Maar aangezien jij het voetballen hebt uitgevonden, zal jij het wel weer beter weten. Enige die bewijst het niveau niet aan te kunnen is Donny van de Bank.

2 mei 2021 om 12:57

Ziyech, die held van jou, heeft dit seizoen pas Ãâ©ã£â©n keer de volle 90 minuten gespeeld in de PL. Dat was tegen aanstaande degradant Sheff. United. De rest zat hij of op de bank of is ingevallen of voortijdig eruit gehaald. Gewoon 2de garnituur dus. Nog niet eens middelmaat. Je ziet dat ik het beter weet.

Zoveelste bewijs dat leuk spelen in de Nederlandse competitie niets zegt als het om de Premier League gaat. Vervelende jongen ook trouwens.

2 mei 2021 om 08:06

Dat laatste wat je schrijft, daar is Leon de Kogel het niet met jou eens. Maar wat weet hij nou, jij kent Ziyech veel beter. Jullie dronken dagelijks koffie.

2 mei 2021 om 13:03

Als Ziyech zijn media-maskertje afzet dan komt er een arrogante kwal tevoorschijn. Daar hoef je niet eens koffie voor te drinken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea2926
3.Liverpool2524
5.Arsenal20-4
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller73
T. WernerAanvaller71
KepaKeeper10
E. MendyKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

323 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 5 0 1 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea kleineert Juventus mede dankzij assist en voorassist Ziyech

Chelsea heeft dinsdagavond een belangrijke stap gezet naar groepswinst in de Champions League. Op Stamford Bridge kreeg de ploeg van manager Thomas Tuchel bezoek van Juventus, dat met 4-0 verslagen werd....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren