De schimmige reden voor het plotselinge vertrek van De Vrij naar Mino Raiola

Zondag, 2 mei 2021 om 10:13 • Laatste update: 10:14

Stefan de Vrij is rond zijn overstap van Lazio naar Internazionale in de zomer van 2018 niet volledig ingelicht door het makelaarskantoor waar hij mee samenwerkte, zo schrijft Follow the Money zaterdag. Uit onderzoek van het journalistieke platform blijkt dat De Vrij in de veronderstelling was dat makelaarskantoor Sports Entertainment Group (SEG) hem vertegenwoordigde, maar dat het kantoor in werkelijkheid enkel namens Inter handelde. De onenigheid leidde ertoe dat De Vrij brak met SEG en zich inmiddels zakelijk laat bijstaan door Mino Raiola.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door medellin)

Dan ben je zelf ook niet al te snugger als je geen tekengeld ontvangt, dan moet er al een lampje gaan branden lijkt me.

1 mei 2021 om 11:47

Bijzondere en vrij kortzichtige redenatie. In het hele stuk staat toch, dat hij zelfs een vriendschappelijke relatie had met zijn zaakwaarnemer. Als je er dan vanuit gaat dat deze persoon het beste met je voor heeft, ga je er ook vanuit dat dit geld ook van zelf wel op je rekening komt.

Als je altijd geregeld hebt, dat jouw financiële zaken worden geregeld, ga je hier dus zelf minder naar zitten kijken. Zeker als je geld in overvloed hebt.

Hij wordt hier gewoon een mes in de rug gestoken, heeft ervan geleerd en kiest daarom voor de zakelijk gezien, de beste, in Raiola.

1 mei 2021 om 12:03

En wat jij zegt is dus ook dom en naïef. Je tekent papier waar miljoenen mee gemoeid zijn, dan moet je even opletten en nadenken over wat er precies getekend wordt. Zomaar ergens in goed vertrouwen krabbeltjes zetten is gewoon heel, heel erg naïef.

1 mei 2021 om 12:07

Mangoloco - Enerzijds heb je gelijk, maar anderzijds kun je niet alle verantwoordelijkheid bij De Vrij weghalen. Ik zou m'n financiele zaken ook niet overlaten aan een ander en zeker niet tot het punt dat ik zelf helemaal geen voet meer achter de deur zou hebben. Het is gewoon heel simpel: "lees wat je ondertekent".

1 mei 2021 om 12:31

Er staat in dit artikel dat hem verteld is dat het tekengeld in z'n loon verwerkt zit. Dus het bedrag wordt verspreid in termijnen. Als dat zo gezegd wordt en in het contract staat alleen je te verdienen bedrag, kom je er nooit achter. Maar alles klakkeloos aannemen van een bevriende zaakwaarnemer is absoluut naïef en hier zie je precies waarom.

1 mei 2021 om 12:32

@De Toekomst: Je betaalt mensen grof geld om dit soort zaken voor je uit te zoeken. Die liegen je vervolgens gewoon keihard voor. Als jij een accountant inhuurt ga je vervolgens ook alles nog even zelf narekenen?

1 mei 2021 om 12:54

Erg naã¯ef zeg. Even los van het ideaal, waarin je gelijk hebt, maar kom op zeg, grow up en kijk 's naar de werkelijkheid! Dit gaat om zaken, en persoonlijk en zaken moet je gewoon gescheiden houden. Dat mensen nog steeds niet doorhebben dat mensen totaal onbetrouwbaar zijn en met weinig moeite een mes in iemands rug steken, en zeker voor een paar miljoen. Tsjonge, hoe naã¯ef kun je zijn. Dan kun je wel principieel zijn en hem een enorme eikel vinden, wat 'ie ook is, maar het zal 'm een worst zijn voor die paar miljoen. En natuurlijk heb je mensen die niet zo corrupt zijn en de vriendschap werkelijk meer waard vinden dan een paar miljoen, maar je kan nooit zeker weten of die vriend van je werkelijk die persoon is. Dus gewoon simpel houden, in zaken resoluut zijn, goede afspraken maken en die op papier zitten, lezen en dan, nadat alles duidelijk is, tekenen. En dan erna een biertje drinken. Anders zit je gewoon alleen bier te drinken met miljoenen minder op je rekening waardoor dat biertje nog minder lekker smaakt.

1 mei 2021 om 13:08

Een zaakwaarnemer is juist bedoelt om dit voor jou uit handen te nemen. Zodat je zelf daar niet druk over moet maken. Als je het allemaal zelf wilt regelen heb je geen zaakwaarnemer nodig....

1 mei 2021 om 13:39

Maar die zaakwaarnemer controleer je toch? Je leest tenminste nauwkeurig na wat je ondertekent. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het contract.

1 mei 2021 om 13:39

@mangoloco: Vriendschap en geld; olie en water. Waar miljoenen mee gemoeid zijn hoor je op zn minst wat beter op te letten lijkt me. Dus inderdaad niet slim van De Vrij

1 mei 2021 om 13:49

@de toekomst

Ik denk dat er genoeg moeilijke termen en constructies in zo'n mega contract staan, waardoor je juist zo'n manager in de hand neemt. Dat hier zo'n onderzoek naar wordt gedaan en dat het vaker voorkomt, geeft alleen maar aan hoe sluw en slim die spelletjes door desbetreffende partijen worden gespeeld. Hij is nu er nu op de harde manier achtergekomen, maar het is naïef om te denken, dat hij dit wel even had kunnen voorkomen door de papieren door te nemen. Er is een reden dat veel mensen jaren moeten studeren, om al zulke termen, rechtelijke afspraken en een complexe boekhouding goed te begrijpen.

Wat je er vooral uit zou kunnen halen, is dat je als profvoetballer dus weer een extra instantie moet laten kijken, omdat je eigen mensen niet meer te vertrouwen zijn.

1 mei 2021 om 11:50

Snugger en voetballers. Voetballers hoeven ook helemaal niet snugger te zijn, die zijn voor het plezier van anderen. Iets met kip en ei?

1 mei 2021 om 12:01

Er werd hem verteld dat het tekengeld in de salaris werd verwerkt.

1 mei 2021 om 12:04

Wat een domme reactie. Als je geen tekengeld ontvangt is het toch al te laat snuggere. En er is ook een lampje gaan branden daarom is hij juist overgestapt naar Raiola. Lastig he.

1 mei 2021 om 12:29

Juist... De Vrij is één van de meest intelligente spelers in het profvoetbal. Heeft naast het voetbal een VWO diploma gehaald. Het enige dat je hem in dit geval zou kunnen verwijten is dat hij misschien te goedgelovig of naïef zou zijn geweest. Maar zoals in het stuk staat was hij goed bevriend met één van de zaakwaarnemers. Hij is gewoon zwaar bedonderd. Sowieso zijn zaakwaarnemers echt een gezwel op het voetbal. De commissies die die gasten krijgen moeten echt aan banden worden gelegd. Die zijn vaak totaal buiten proportie. Max een paar procent van de waarde van een contract moet toch zat zijn?

1 mei 2021 om 13:02

Het is een doodgoeie, gelovige jongen die vertrouwt(de) op de mensen om hem heen. Gelukkig heeft hij het alsnog prima voor elkaar verder en is hij slim genoeg om te beseffen dat andere zaken in het leven belangrijker zijn dan luxe.

1 mei 2021 om 14:13

Als het om miljoenen euro's gaat en je hebt geen getekende overeenkomsten met je zaakwaarnemers, dan ben je inderdaad niet al te snugger. Maar goed hij heeft er van geleerd en heeft SEG verlaten.

1 mei 2021 om 16:18

Wat is dan nog verlaten haha. Hij werd al niet vertegenwoordigd en hij had geen contract...

SEG en De Vrij gaan dus ver terug in het verleden (sinds de Vrij 16 was) en bij de transfer naar Inter handeld SEG ineens namens Inter Milan. Dat stinkt. De Vrij is wel naïef dat hij nooit een schriftelijke overeenkomst op heeft laten zetten, en deze relatie op "vertrouwen" gebaseerd is in een miljardenindustrie. Je kan al van ver zien aankomen dat zoiets vroeg of laat fout gaat.

1 mei 2021 om 19:53

De Vrij is een slimme jongen die er onder andere de oorzaak van is dat dit nu bekend wordt. Maar als jonge speler maak je dit voor het eerst mee, terwijl de makelaar veel meer kennis en macht heeft. Een gewone burger is ook veel naïever als hij zijn eerste vakantiebaantje heeft dan als je 40 bent.

2 mei 2021 om 13:45

Ligt daar tot een zekere hoogte niet een rol weggelegd voor de ouders? Nu heb ik natuurlijk geen zaakwaarnemer nodig voor mijn professionele carriere, laat staan voor een bijbaantje toen ik nog op school zat, maar ik kreeg van huis al mee om alles vwb dit soort afspraken zwart op wit te hebben, en dit bovendien goed door te lezen voor ik teken.

Raiola heeft eerder ook al gezegd dat hij geen contracten tekent met zijn spelers, dat alles op vertrouwen gebeurt. Als je dit verhaal zo leest snap ik waarom dat is. Het is erg duister om op deze manier een speler te behandelen. Zo'n De Vrij denkt dat alles in orde is, maar als het puntje bij paaltje komt blijkt dat niet zo te zijn. Alsof je denkt goed te verzekerd zijn voor je gezondheid, maar na een ongeluk blijkt dat dat specifieke letsel niet vergoed wordt. Erg zuur.

1 mei 2021 om 12:15

Daarom is het belangrijk dat je leest wat je ondertekent. Heel simpel en het bespaart je een hoop kopzorgen als het puntje daadwerkelijk bij paaltje komt.

1 mei 2021 om 12:28

Dat weet je op een gegeven moment wel, maar die voetballers worden vanaf hele jonge leeftijd omringd door gladde praters die ervoor proberen te zorgen dat de speler zo min mogelijk weet, en er zo min mogelijk op papier staat. Je kan als speler een contract wel lezen, maar of je het begrijpt?

1 mei 2021 om 12:31

@hangover96, dat zal best voor een halve analfabeet als Clasie gelden gelden maar een intelligente jongen als de Vrij die zijn VWO heeft afgerond zou daar niet zoveel moeite mee hebben

1 mei 2021 om 13:01

Aha, dus mensen met een VWO diploma kunnen niet dom zijn of wereldvreemd (?) Dan was mijn ervaring toch anders tijdens mijn studie.

1 mei 2021 om 13:06

Een Vwo'er kan net zo goed naïef zijn als hij nog niet door schade en schande wijs geworden is. Teveel naïviteit en vertrouwen in andere mensen kan net zo goed gewoon voorkomen bij intelligente mensen.

1 mei 2021 om 13:09

Wereldvreemd kan zeker wel. Genoeg geniale koppen die compleet wereldvreemd zijn. Dit gaat echter over zijn wereldje en je kan misschien op bepaalde vlakken wel dom zijn in de zin van naief maar zonder fatsoenlijk begrijpend lezen kom je echt het vwo niet door. Hangover96 had het er puur over dat hij het niet zou begrijpen wat er in dat contract staat.

1 mei 2021 om 13:44

''maar voor een simpel Vwo diplomatje hoef je toch echt niet geniaal te zijn''

weet ik. Wilde het extreemste voorbeeld nemen dat intelligentie en wereldvreemd zijn helemaal niks met elkaar te maken hebben.

1 mei 2021 om 15:09

Sirius, daar ben ik het ook niet mee oneens. Maar in sommige gevallen ben je afhankelijk van mensen waarvan je denkt dat het experts zijn, die je al jaren zakelijk bij staan. Als er een vertrouwensband is en die vertrouweling zegt dat het goed is kan ik er in komen dat De Vrij er dan ook van uit ging dat het goed was.

Het had voorkomen kunnen worden en in de regel heb je natuurlijk gelijk, maar ik snap ook wel dat De Vrij dacht dat hij goed zat en die Slager dacht te kunnen vertrouwen.

1 mei 2021 om 18:03

Het probleem is dat we niet in het hoofd van De Vrij kunnen kijken. Ik kan eigenlijk alleen voor mezelf spreken en ik vind het slecht dat personen zo makkelijk om de tuin te leiden zijn. Vooral een jongen als De Vrij die toch behoorlijk intelligent is. Echter spelen logica en naiviteit misschien nog wel een veel grotere rol in dit soort kwesties. Maar goed, dan benader ik het vanuit mijn perspectief. Ik kan me bijvoorbeeld ook niet voorstellen hoe mensen in hemelsnaam in die internetscams trappen.

2 mei 2021 om 13:47

Als je het niet begrijpt, dan stel je er toch vragen over? En als je dan antwoorden krijgt waar je geen steek wijzer van wordt, dan zouden er alarmbellen moeten rinkelen.

Wat een verhaal joh... Wat ik mij nu ook afvraag: bij zijn transfer van Feyenoord naar Lazio maakte Lazio een gedeelte(twee miljoen) van de transfersom over naar een bankrekening van naar verluid internetoplichters. Terwijl zij in de veronderstelling waren dat ze het geld naar Feyenoord overmaakten. Zou SEG hier ook iets mee te maken hebben gehad?

Heb nu enkel dit artikel gelezen, zometeen even maar op de link klikken want daar staat meer. 1. Dus die 7.5 miljoen euro is naar SEG gegaan en daarnaast pakken ze ook nog eens 200k per half jaar. Ik snap niet hoe je dit kunt doen en maken tov een speler? Andere spelers horen dit toch ook. Want die 7.5 miljoen was dus voor De Vrij bestemd. Hoe genaaid ben je dan. 2. Wat is de relatie van SEG met Inter? Die was er al? SEG is een Nederlands bedrijf dus hoezo gaan zij opeens moedwillig tegen een klant onderhandelen en voor Inter? 3. ''maar ze betaalden SEG genoeg, dus ging De Vrij daarheen. Ook als hij dat niet had gewild.'' Hoe kunnen ze hier zo zeker van zijn? Ook als hij het niet had gewild had hij daar moeten tekenen, dat kun je toch niet afdwingen. Daarnaast lijkt mij Inter wel de juiste club te zijn geweest voor De Vrij. 4. ''en hij mag tijdens zijn vijfjarige contract maximaal 50 miljoen euro bruto gegarandeerd verdienen. SEG bedingt een salaris voor De Vrij dat beduidend lager ligt'' Wat doet die 50 miljoen euro er dan toe? Veel bonussen er in gestoken of?

Er is nog een artikel met Vermaelen. Mooie reclame voor Seg. Je kunt iemand naaien en naaien maar zorg er wel voor dat je in de business kunt blijven. Jezus zeg.

''de Italiaanse zaakwaarnemer Simone Rondanini heeft op dit moment een rechtszaak lopen tegen Seg, en daaruit blijkt dat ook Vermaelen zou bedrogen zijn. Rondanini werkte voor SEG en behartigde de belangen van de Rode Duivel bij zijn transfer in de zomer van 2019 van Barcelona naar het Japanse Vissel Kobe. De transfervrije Vermaelen tekende er voor 2,5 jaar en Vissel Kobe betaalde SEG 950.000 euro, zo blijkt uit documenten. Maar wat vooral dubieus is: “Er is door SEG 750.000 bij de speler weggesluisd”, stelt Rondanini. ''

Ben wel benieuwd hoe die connectie tussen Inter en SEG tot stand is gekomen. Dit klinkt oliedom vanuit Inter, op korte termijn is dit financieel misschien slim gespeeld, maar je loopt nu het risico op een soort van vertrouwensbreuk met de Vrij en zit je ineens de volgende keer aan de onderhandelingstafel met Raiola. Inter zou dit toch netjes met de Vrij moeten oplossen en kijken of er een bepaalde compensatie gedaan moet worden.

1 mei 2021 om 13:27

Raiola gaat dit wel willen rechttrekken voor zijn client. Inter heeft op korte termijn er baat bij gehad maar vraag me af of het aan het eind van de rit ook het geval zal zijn.

2 mei 2021 om 15:57

Ik hoop het voor de Vrij. Deze zomer een transfer maken en die 7.5 miljoen euro zo terugeisen van Inter voor die streek.

1 mei 2021 om 13:36

Mwa, ik denk niet dat Inter hier enige blaam treft. Zij ondehandelen via SEG met De Vrij. Inter geeft een maximum door aan SEG en zij zorgen dat ze eronder blijven. Voor zover ik het begrijp uiteraard.

Daarom begreep ik heel goed dat toenmalige Milan trio als ik het goed heb gewoon een advocaat (ernaast) in de arm genomen hadden. Lijkt me ontzettend verstandig zodra je over miljoenen praat en/of transfervrij bent. Mega contracten altijd eigen advocaat alle contracten laten checken, met name sela’s met zogenaamde zaakwaarnemers die de meest idiote vergoedingen krijgen. Dat geldt zeker voor ‘handelen op basis van vertrouwen’ Manman.. de naieviteit

1 mei 2021 om 15:31

Idd. Verkeerde zuinigheid van de spelers. Met dit soort grote bedragen altijd (onafhankelijk) dubbel laten checken

Wanneer er zoveel geld omgaat moet je vriendschap en zaken apart houden. Helaas worden jonge spelers van alles wijs gemaakt en natuurlijk gebeurt alles legaal, de SEG groep heeft dit vast al tientallen keren gedaan.

Allereerst een rotstreek van zijn zogenaamde makelaar en vriend. Zo zie je maar weer dat je niemand in die wereld op zijn blauwe ogen kan geloven. Anderzijds ook wat naïef van de vrij. Natuurlijk hoeft hij het hele contract nie te begrijpen maar hij kon voor ondertekening minimaal de volgende vragen stellen: 1. Hoeveel tekengeld ontvang ik? 2. Hoeveel commissie moet ik van tekengeld betalen? 3. Hoe en wanneer wordt tekengeld uitbetaald? 4. Wat ga ik maandelijks/jaarlijks verdienen? 5. Hoeveel commissie moet ik over mijn maand/jaarsalaris betalen? 6. Welke bonussen kan ik verdienen? 7. Hoeveel commissie moet ik over bonus betalen? 8. Heb ik gelimiteerde transfersom of niet? 9. Krijg ik bij transfer een gedeelte van transfersom? 10. Hoeveel commissie moet ik betalen over mijn gedeelte van transfersom? Zomaar 10 vragen die ik binnen 2 minuten kan bedenken en die de meeste financiële lading wel dekt. Jammer voor de vrij en een zeer dure les. Had hem beter gegund!

Beetje sneu voor hem maar ook niet meer dan dat. Hij heeft nog steeds meer dan geld zat. Verhongeren, op straat komen staan en in de schuldsanering eindigen zal hem niet overkomen. Geen medelijden dus.

Dat seg is gewoon een stel oplichters. Je zogenaamde vriend zo bestelen zegt alles. De fifa moet echt wat gaan doen of doen ze dat alleen als ze zelf bedreigd worden. Gewoon uit functie zetten die gasten of op een zwarte lijst. En de vrij mag die kerel wel ff bij zijn nel pakken wat mij betreft.

Super onderzoeksjournalistiek. Ga zo door. Was hier vroeger de VI niet van? Laat die makelaarskantoors maar bibberen. Who's next? Denk dat hier ook veel belangstelling voor is vanuit voetbalfans wereldwijd. Wil je zelf meer transparantie? Wordt dan (ook) lid van Follow the Money..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1024 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Lautaro MartínezAanvaller3817
R. LukakuAanvaller3624
I. PerišićMiddenvelder324
A. SánchezAanvaller307
A. BastoniVerdediger330
R. GagliardiniMiddenvelder283
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

257 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 32 1 2 0
2019/2020 Internazionale 34 4 5 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
2016/2017 Lazio 27 2 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Vrij moet antwoord schuldig blijven op vraag over opvallende EK-trend

Er is een opvallende trend waarneembaar in de eerste week van het EK. Van de negen strafschoppen tot dusver werden er maar liefst vijf gemist. Gerard Moreno, Ruslan Malinovskyi, Gareth Bale,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren