‘Barcelona legt contact met PSG over Neymar en verwacht lagere vraagprijs’

Zaterdag, 1 mei 2021 om 07:45Chris Meijer

De naam van Neymar wordt in Spanje andermaal in verband gebracht met een overstap naar Barcelona. RAC1 meldt dat de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain bovenaan het verlanglijstje van de Catalanen voor komende zomer staat. Er zouden zelfs al contacten zijn gelegd over een rentree van Neymar en ondanks dat het eerste antwoord vanuit Parijs negatief was, denkt Barcelona dat hij goedkoper is dan twee jaar geleden.

Barcelona waagde in de zomer van 2019 al een concrete poging om Neymar terug naar Catalonië te halen. Volgens RAC1 vroeg PSG destijds een transfersom van 130 miljoen euro én drie spelers als ruilmiddel. Barcelona kwam niet tot een akkoord met de regerend kampioen van Frankrijk, maar het lijkt er nu op dat beide partijen weer met elkaar om tafel gaan. De eerste contacten tussen PSG en Barcelona zijn gelegd, al klinkt er voorlopig vanuit Parijs dat Neymar niet mag vertrekken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Er is toch aanleiding om te vermoeden dat de poging van Barcelona een kans van slagen heeft. Voorlopig loopt het contract van Neymar bij PSG nog door tot medio 2022 en ondanks meerdere signalen dat hij die verbintenis spoedig gaat verlengen, heeft hij nog geen handtekening gezet. Vanuit Spanje klinken geluiden dat dit te maken heeft met het feit dat Barcelona andermaal geïnteresseerd is om hem terug te halen naar Spanje. Neymar zou zelf graag de overstap naar Barcelona willen maken.

Ondanks dat PSG ‘negatief’ reageerde op de eerste contacten van Barcelona over Neymar, bestaat het vermoeden dat les Parisiens een lagere vraagprijs zullen hanteren dan twee zomers geleden. Zolang Neymar niet heeft bijgetekend, is komende zomer voorlopig het laatste moment om hem tegen een relatief gunstige transfersom te verkopen voor hij in zijn laatste contractjaar terechtkomt. PSG nam Neymar in de zomer van 2017 voor 222 miljoen euro over van Barcelona en sindsdien kwam hij tot 110 wedstrijden voor de Franse topclub, waarin hij 84 doelpunten en 50 assists verzorgde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door rngesus)

Verwacht dat het onzin is, maar Barcelona moet eens stoppen met dit soort spelers halen. Tuurlijk is het een geweldige speler, maar de reden dat hun transferbalans zo negatief is en ze enorme salarissen betalen is omdat ze allemaal "gearriveerde" spelers halen. Een Dembele, een Coutinho, een Griezmann en nu weer een Neymar. Tuurlijk, het zijn allemaal goede spelers (zeker toen ze gehaald werden) maar ze willen als ze dan de volgende stap dan zetten ook direct een behoorlijk salaris. En als ze dan niet bevallen of toch niet in het team passen zitten ze met onverkoopbare spelers of spelers waarover binnen een seizoen tientallen miljoenen op wordt afgeschreven op de transfersom die ook nog zwaar drukken op het salarisbudget. Beter gaan ze in een vijver lager vissen. Jonge talenten die nog door moeten groeien. Die kopen voor een derde of vierde van dat geld en ook nog niet zo'n salaris vragen. De omzet is er bij Barca, maar de operationele kosten zijn door dit soort transfers gewoon te hoog. Logisch dat je dan in de financiële problemen raakt. Zeker als je zelf niks verkoopt.De omzet is er

1 mei 2021 om 11:06

Behoorlijk krom verhaal, zeker nadat er in een Pedri, Trincao en een Eric Garcia is/wordt geïnvesteerd. Verder was Dembele totaal geen gearriveerde speler, Neymar toen hij kwam ook niet. Gearriveerd/niet-gearriveerd is het probleem niet, er zijn te veel spelers gehaald die geen match waren. Ik verwacht dat Coutinho sowieso vertrekt, Dembele/Griezmann misschien ook wel. Zonder hen heb je gewoon een hele goede balans jong/oud.

1 mei 2021 om 11:48

Hij heeft wel gelijk in de zin dat er bizar hoge salarissen worden uitgekeerd. Bedragen die ze elders niet krijgen. Als zo'n Coutinho dan tegen valt, blijf je er mee zitten.

Ik geloof er helemaal niks van. Barca heeft geen geld en PSG laat hem echt niet snel gaan. Een spelersruil zie ik ook niet gebeuren.

1 mei 2021 om 08:52

Als Neymar niet bij wil tekenen en Dembele ook niet dan zie ik dat als enige optie voor een ruildeal. Verder verkoopt PSG nooit spelers die ze willen behouden, de sjeik heeft diepe zakken.

Interessant. Dat zal dan een soort van ruildeal moeten worden met andere spelers. Ik zie niet in hoe Barcelona dit anders zou kunnen bekostigen. Nieuwe soap in de maak wellicht?

Ik denk dat het deze zomer gaat gebeuren twee jaar te laat naar mijn mening, maar ik zie het gebeuren. Laporta heeft deze week groot gedeelte van kortlopende schulden om weten te onderhandelen naar langlopende schulden, Messi die 50% zal inleveren en een kanon naast hem wilt. Neymar die nog maar een contract van één jaar heeft waardoor PSG eigenlijk wel moet verkopen. Neymar die bereid is groot gedeelte van zijn salaris in te leveren. Ik vind het eigenlijk te laat hij had twee jaar geleden terug moeten komen, maar ben wel benieuwd hoe hij het zou doen met Messi en Ansu voorin. Mocht dit gebeuren zou ik Griezmann wel proberen te lozen. Waarom ik ook uiteindelijk denk ik dat er een kern van waarheid inzit is omdat hij telkens het verlengen van zijn contract met PSG maar uit blijft stellen. Al had ik liever Haaland gezien.

1 mei 2021 om 08:25

Het blijft 1.2miljard schuld of het lang termijn of kort is.

1 mei 2021 om 08:39

Toch een wezenlijk verschil als jij een huis binnen twee jaar af moet betalen of in dertig jaar niet?

1 mei 2021 om 08:50

De netto schuld is veel lager, de helft ongeveer. Dat bedrag is een eigen leven gaan leiden. De vorderingen werden niet meegenomen en ook de lening voor de Espai Barsa die Bartomeu al was aangegaan om de faciliteiten te vernieuwen rond het Camp Nou zit erin.

1 mei 2021 om 09:37

Al was het een kwart van de schuld, ik vind het een regelrechte boevenbende. Van de schoonheid van Barca is straks niks meer over als Messi stopt, jammer en zonde, maar logisch met wellicht wel het slechtste beleid onder de topclubs.

1 mei 2021 om 11:11

@gluubstertj boevenbende? Jij betaald jouw huis zeker in een keer af? Of ga je daar een lening voor aan? Ben jij ook een boef?

1 mei 2021 om 09:20

El Guaje7 : Om wat voor kortlopende schulden gaat het dan? Zijn dat zeg maar nog delen van transfersommen van bijv. Coutinho, Vidal, Pjanic etc.? Ik heb geen flauw idee waar ik aan moet denken en jij lijkt over het algemeen goed geïnformeerd over Barcelona.

1 mei 2021 om 09:22

@El Guaje Mogelijk kan Barca Griezmann en Dembele in de deal betrekken. Denk voor alle partijen het beste.

1 mei 2021 om 09:45

Griezmann begint nu juist te laten zien waarvoor hij gekocht is. Neymar gaat denk ik ook gewoon verlengen bij PSG..

1 mei 2021 om 12:13

Griezmann komt niet in de buurt wat Neymar heeft gepresteerd bij barca of zelfs nu bij PSG ondanks zijn blessures. Hij haalt nog altijd prima stats. Hij heeft steeds meer talent dan Griezmann iedereen kan dat zien.

1 mei 2021 om 10:45

Messi die het eventjes oke vindt om 50% minder te gaan verdienen?

1 mei 2021 om 11:14

Heel makkelijk weer woody2406.. Messi verdient al pak m beet n jaar lang maar 30% van zijn salaris.. dus 50% zal ie ook wel doen ja.

Dat is ook de reden waarom hij zijn contract verlenging heeft uitgesteld, hij wacht gewoon af tot meer duidelijkheid is over de financiële situatie van barca, ze zijn ergens mee bezig om geld binnen te krijgen via sponsoren maar we gaan het zien eerst maar kampioen worden.

Gaat Messi naar PSG of Neymar naar Barca? Dit soort soapjes gaan we nog vaak lezen...

1 mei 2021 om 08:42

Inderdaad ja, gaan weer eens irritante transfer tijden aankomen. Neymar naar barca, nee toch niet, Neymar gaat verlengen, oh wacht uhhh. Messi tekent bij, ohh nee Psg heeft het aanbod voor hem verhoogt. Mbappe naar Real, oh wacht Psg biedt hem een absurd salaris aan, ohh nee toch niet. Memphis naar Psg? Ohh nee, Haaland misschien? Nee City biedt op Haaland. Aguero naar Barca, ahh Psg biedt hem meer aghh! Ik zal het vast volgen, maar echt elk niet officieel bericht zullen we met een korreltje zout moeten nemen. Voorheen waren het geruchten, wat nu als zowat officiele berichten naar buiten worden gebracht. Gaat soms nergens over.

1 mei 2021 om 11:11

@sociofan1 jij hebt in paar regels samengevat wat we al maanden lezen.

1 mei 2021 om 12:28

Nee gewoon een nieuwe Barcelona voorhoede met Neymar - Aguero (ipv Suarez) - Messi. Griezman en Dembele in de verkoop.

Neymar naar Barcelona in ruil voor Griezmann en Dembele en een zak met centen, Mbappe naar Madrid voor Varane, Vinicius en Hazard en een zak met centen, het wordt weer leuk speculeren deze zomer. Haaland naar Parijs voor de geruilde Dembele (terug naar zijn oude stekkie) en Hazard (gezellig naar zijn broertje)?

1 mei 2021 om 12:12

Kans is toch groot vind ik dat dit kan gebeuren. Beiden spelers hebben nog maar 1 jaar kontrakt, en als ze de CL niet pakken zie ik Mbappe en Neymar niet verlengen bij psg

Ach, FC Barcelona, geld speelt geen rol. Oeps, wacht even. De club heeft op dit moment wel een schuld van 1.1 miljard Euro. Waar praten we over..........

Doen! Neymar linksbuiten Messi valse 9 Dembele rechtsbuiten. Ansu Fati krijgt genoeg speel minuten aangezien de 2 buitenspelers toch wel wat nodige wedstrijden missen door blessures. Coutinho en Griezmann moeten zeker weg! Pjanic zou ik ook lozen en een waardige CB ophalen. - Edit: ik heb begrepen dat Dembele nog een 1 jarig contract heeft 2022. Misschien dan ook maar verkopen als hij niet snel bijtekent maar dit betekend in ieder geval dat er genoeg geld vrij komt voor Neymar en wat verdedigers. Die zijn hoog nodig voor Barca

1 mei 2021 om 12:59

Ik zou Griezman nooit weg doen, ik vind hem echt wel goed een van de weinige jongens die altijd hard werkt soms is die ongelukkig maar laatste tijd laat hij mooie dingen zien.

1 mei 2021 om 13:21

Griezmann komt niet in de buurt van wat Neymar heeft gepresteerd. + Neymar heeft meer talent en dat werkt ook beter met Messi. Ik denk dat we allemaal wel weten met wie hij liever speelt van de 2 spelers.

1 mei 2021 om 13:36

Ik snap je punt echt wel alleen ik kan Griezman en Neymar niet met elkaar vergelijken totaal andere type spelers, ik zou het jammer vinden als Griezman weg gaat, misschien is het een smaak kwestie.

Als Mbappe vertrekt zie ik Neymar ook niet blijven bij Psg. Barca moet Griezman en Dembele proberen te ruilen met Neymar. Everton wilt Coutinho heb ik gelezen, dan ben je in 1 keer drie spelers met een hoge loon kwijt. Hopen dat dit kan doorgaan.

Heeft Barca geen eer? Neymar probeerde heel veel geld los te peuteren van Barca en nu willen ze hem terug?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3429
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper300
Jordi AlbaVerdediger333
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 16 8 5 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar onthult met wie hij dolgraag nog eens wil samenspelen

Neymar zou graag nog een keer samen willen spelen met Cristiano Ronaldo, zo heeft hij onthuld tegenover GQ France. De sterspeler van Paris Saint-Germain, die afgelopen week zijn contract verlengde bij...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren