Kieft verrast door Schmidt: ‘Hij past helemaal niet in het systeem van PSV’

Zaterdag, 1 mei 2021 om 13:09Rian Rosendaal • Laatste update: 13:39

Wim Kieft snapt weinig van de belangstelling van PSV in Joey Veerman. In de optiek van de oud-speler van de Eindhovense club past de middenvelder van sc Heerenveen helemaal niet in het systeem dat trainer Roger Schmidt hanteert bij de nummer twee in de Eredivisie. Johan Derksen is het niet helemaal eens met Kieft en vindt dat Veerman juist wél een goede aankoop zou zijn voor PSV.

"Ik hoor dan dat PSV wel of geen interesse heeft in Joey Veerman en Davy Pröpper. Maar die interesse gaat eigenlijk tegen de hele filosofie van Schmidt in", zo oordeelde Kieft vrijdagavond in Veronica Inside. "Want hij speelt altijd met die twee geblokte jongens daar op het middenveld, Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré. Dan zou er nou ineens een voetballer als Veerman komen te staan. Hij past toch helemaal niet in het systeem dan uiteindelijk?", zo vroeg Kieft zich hardop af.

Zaakwaarnemer Veerman: ‘Weet bij God niet waar Valentijn dat vandaan haalt’

De zaakwaarnemer van Joey Veerman reageert tegenover Voetbalzone op uitspraken van Valentijn Driessen.Lees artikel

Derksen ziet wel een rol weggelegd voor Veerman in Eindhoven: "Die hebben ze wel keihard nodig daar bij PSV. Kijk, die Pröpper vind ik nou een uitstekende speler. Ook bij Brighton. Hij is alleen geblesseerd geweest en nooit meer teruggekomen. Ze zeggen dan bij PSV dat die Veerman te duur is, maar dan denk ik: Scouten jullie niet in de Keuken Kampioen Divisie? Heerenveen heeft hem bijna gratis opgehaald bij Volendam", verwees de analist van de voetbaltalkshow naar de transfer van Veerman naar Friesland in 2019.

Van der Gijp denkt dat Heerenveen alleen maar gebaat is bij een voortijdig vertrek van Veerman uit het Abe Lenstra Stadion: "Aan de andere kant kan ik ook wel weer Heerenveen begrijpen, want er moet voor Sangaré ook tien miljoen euro betaald worden. En hij levert ook nog eens iedere bal bij de tegenstander in. Heerenveen is er toch ook helemaal niet gebaat bij om hem (Veerman, red.) te behouden, want wat zijn nou de ambities van Heerenveen? Dus die leven wel van de verkoop van zulke spelers", aldus Van der Gijp. Volgens het Eindhovens Dagblad vraagt Heerenveen minstens twaalf miljoen euro voor Veerman, een bedrag dat PSV te gortig vindt.

Schmidt is in ieder geval gecharmeerd van Veerman, zo bleek vrijdag op de persconferentie. "Hij heeft altijd goede ideeën en neemt de juiste beslissingen onder druk. Hij denkt altijd vooruit en zoekt altijd naar de buitenspelers en de centrumspits. Hij is een goede speler, dus." Toen hij werd gevraagd of hij Veerman bij PSV zou willen hebben, zei Schmidt: "We zullen zien, ik weet niet of het mogelijk is om zulke spelers te halen. Ik weet dat het niet zo makkelijk is om Nederlandse spelers van andere clubs over te nemen. Ze zijn altijd erg duur, dus ik weet niet of we zulke topspelers uit de competitie kunnen strikken. Ik weet niet hoe duur hij is, maar ik weet uit gesprekken over spelers van andere clubs dat het niet vanzelfsprekend is dat PSV zo’n speler kan kopen. De financiële kant is altijd iets om rekening mee te houden", legde de oefenmeester uit.


Poll

Denk jij dat Joey Veerman goed genoeg is voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door second)

Volgens mij heeft Kieft de laatste wedstrijden van PSV waar boscagli op het middenveld speelt niet gezien. Los vh feit dat ik Veerman niet graag zie komen hoop ik op de rentree van propper.

1 mei 2021 om 00:35

De selectie moet op elk linie versterkt worden om te kunnen concurreren met Ajax. Proper zou een mooi begin zijn als ze die weten te halen. Verder moeten er minstens twee centrale verdedigers komen, misschien kan Schmidt zijn oude speler van RB Salzburg André Ramalho halen die een waarde heeft van 3 miljoen en heeft veel ervaring als verdediger in EL en is ook nog eens tweebenig. Verder moet er natuurlijk een RB komen. Misschien Arias. Veerman laat ook vaak zien dat hij veel potentie heeft maar voor 12 miljoen is het toch een grote gok.

1 mei 2021 om 01:00

Ik zie Pröpper ook wel graag komen. Net als Svensson maar die wil het liefst naar een topcompetitie gaan. Centrale verdediger Itakura en linksback Oosterwolde kunnen mij ook wel bekoren. Itakura is na dit seizoen transfervrij en is een nagenoeg foutloze verdediger, Oosterwolde doet het erg goed bij Twente, zou hem graag bij PSV zien aangezien we maar 1 linksback hebben tenzij Öppegard wordt doorgeschoven. Deze namen zijn op Pröpper na allemaal goedkope spelers, verder proberen voor een goedkope jonge spits in het buitenland te gaan, Macias bijvoorbeeld.

1 mei 2021 om 13:54

Itakura is niet na dit seizoen transfervrij, want hij heeft dan nog een contract voor tot en met 2022 bij City. Fledderus is ook in de onderhandeling met City als ze hem definitief over kunnen nemen. Lijkt me sterk dat dat gaat lukken.

Ik zou het geen gekke aankoop vinden. Maar Kieft heeft natuurlijk wel een punt. Fein en Van Ginkel kunnen ook allebei op CM spelen maar hebben geen minuut gemaakt dit seizoen. Ook Gotze kan opzich daar spelen. Maar het is altijd Rosario - Sangare, of recentelijk Boscagli (ook gewoon een sobere CVM natuurlijk).

1 mei 2021 om 00:11

Als je boscagli sober noemt hoe benoem je sangare of Rosario dan. Gotze is geen cvm vginkel ook niet en fein gaat gewoon terug naar het 2e van BM. Veerman is imo de mindere versie van Maher.

Veerman is zonder bal denk ik niet goed genoeg voor PSV, 12 miljoen uitgeven zou echt zonde van het geld zijn daarin.

1 mei 2021 om 13:47

Ben ik helemaal met je eens. Als je een goed scoutingsnetwerk hebt zou je voor 12 miljoen toch echt iets beters moeten kunnen krijgen. Het liefst iemand uit Zuid-Amerika met lekker veel gif in zijn spel.

1 mei 2021 om 16:25

Typische John de jong aankoop. Bij het kopen zijn de meningen verdeeld en na. 1 jaar vind iedereen het een miskoop (en zegt ineens iedereen dat ze dat altijd al zagen aankomen). 12 mil is echt te veel en in Zuid Amerika heb je dan een aardig talent idd. Overigens zou Heerenveen nog wel kunnen zakken naar 7 a 8 mil denk ik. Lijkt me wat meer marktconform

Dat is dan ook meteen het mankement van Schmidt. Altiid maar houden aan een vaste blok van twee verdedigend ingestelde voetballers. Ook tegen de mindere teams.

1 mei 2021 om 00:46

Dan heb jij net als Kieft de laatste wedstrijden van PSV niet gezien. Lekker napraten van de mannen van VI.

Als PSV weer een beetje mee wilt doen dan moet je Veerman niet halen. Hij sneeuwt onder in wedstrijden tegen betere tegenstanders. Als je echt zo goed bent dan kan je je daarin onderscheiden tegenover je teamgenoten. Van mij mag PSV hem halen hoor. Maar je wordt er niet beter van.
En 12 miljoen voor deze speler? Veel geluk met het zoeken van een gek voor deze prijs voor een speler die werkelijk nog niets heeft gepresteerd.

1 mei 2021 om 02:47

Sangare vind ik van mindere kwaliteit en die had ook niks gepresteerd en die was al 9 miljoen euro. dan snap ik best dat Heerenveen 12 miljoen vraagt voor Veerman

1 mei 2021 om 06:30

Dus jij vind dat 12 miljoen euro een goede vraagprijs is voor Veerman, omdat psv ook 9 miljoen heeft betaald voor Sangare. Dat is een rare kronkel. Of is dit gewoon topic 6756 waarin je een punt wil maken over het aantrekken van Sangare? Want dit onderstaande kwam ik ook al tegen in een andere topic over Veeerman, waar je Sangare er ook al bij haalde; “het is al gekker geworden bij Psv. 9 miljoen voor non voetballer Sangare. Daarbij vergeleken is 12 miljoen voor Veerman bijna een koopje te noemen als Sangare al zoveel waard is”. Even voor de duidelijkheid, ik vind Sangare voor dat bedrag ook een tegenvaller, terwijl ik al niet enthousiast werd van zijn Youtube compilaties die ik bekeek nadat psv hem aantrok, maar waarom je hem steeds als vergelijking erbij haalt in zowat ieder topic is mij een raadsel. De transfersom van een voetballer nemen die niet uit de verf komt en dat gebruiken als onderbouwing voor de vraagprijs van een andere speler...

1 mei 2021 om 11:37

Soms werkt het wel zo. Hoeveel verdedigers werden er bv verkocht voor boven de 80 miljoen totdat Liverpool Van Dijk kocht voor zo een bedrag? Clubs kijken toch wel naar wat er wordt uitgegeven aan spelers vaak en bepalen op basis van dat wat anderen voor hun spelers vragen

1 mei 2021 om 13:46

Ik weet het niet Denn, de tweede wedstrijd tegen Ajax was hij juist wel een van de betere spelers, waar je hem in de bekerwedstrijd inderdaad totaal niet zag

1 mei 2021 om 14:07

Muah toch een assist in de thuiswedstrijd tegen PSV (2-2), een goal op de winst op Feyenoord (3-0) en een assist in de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-2). Dus helemaal ondersneeuwen lijkt me sterk. 32 wedstrijden, 9 goals en 10 assists in alle competities vind ik echt niet slecht voor een ploeg die 10de staat in de Eredivisie.

1 mei 2021 om 15:32

Wat een onzin, kijk je überhaupt wedstrijden van Heerenveen? Veerman heeft éã©n slechte wedstrijd gespeeld tegen Ajax in de beker. Voor de rest de beste tegen Feyenoord in de beker en competitie, thuis tegen PSV en ook tegen Ajax in de competitie. Mensen praten elkaar maar wat na.

Kieft heeft gelijk als je het mij vraagt. Ik snap de interesse in Propper, maar niet in de 4222 die ik het hele seizoen heb aan zitten gapen. Propper is voor mij nog steeds een box to box speler in een 433, als daar bv nog een passende of dribbelende speler naast staat en een controleur voor als die beide gasten rondom de 16 meter zijn. Maar in de 4222 van nu, vraag je Propper om ballen afvoer pakken en weer weg te passen. Dat vind ik geen Propper rol, en laat staan een Veerman rol. Die zie ik al helemaal geen druk mee zetten en steeds 60 meter overbruggen omdat je backs nog op de punt van de 16 van de tegenstander hangen. Maar goed, ik vraag me ook af of er spelers bestaan die passen in dit systeem. Of eigenlijk vraag ik me af of er überhaupt een systeem/idee is.....maar dat ter zijde. Kortom, hou je miljoenen op zak.

Veerman is geen verdedigende middenvelder. Dan zij hij spelverdeler moeten worden. Het zou kunnen dat hij mee groeit met betere spelers om zich heen, maar die gok is wel groot, zeker voor 12 miljoen.

Eens met Kieft. Buiten dat hij niet in het systeem past, komt hij kwalitatief ook zwaar tekort. PSV moet opzoek naar directe versterkingen. Dat is Veerman niet. Weer iemand die meedoet, maar niks toevoegt. Net als Doan, Ramselaar, Maher en noem ze allemaal maar op. Dan kun je beter nog Doan terug laten komen en houden. Doan komt ook tekort, maar past wel in het systeem. Prima voor de bank. Kun je die (veel te veel) miljoenen aan iemand anders spenderen. Ik had gehoopt, nee, verwacht dat ze bij PSV geleerd zouden hebben van de missers uit het verleden. Niets lijkt minder waar....

Boscagli - Sangare is gewoon een ijzersterk middenveld voor een 4222. Als je veel en hoog druk moet zetten dan kun je daar Veerman niet wegzetten.

Focus kan beter liggen op een echte topper centraal in de verdediging en betere backup voor de vleugelverdedigers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren