Bart Nieuwkoop kiest voor verrassende transfer richting België

Vrijdag, 30 april 2021 om 18:34Rian Rosendaal • Laatste update: 00:25

Bart Nieuwkoop vervolgt zijn loopbaan bij het Belgische Union Sint-Gillis, zo brengt Feyenoord vrijdagavond naar buiten. De rechtsback van Feyenoord tekent, mits de medische keuring naar wens verloopt, een driejarig contract bij zijn nieuwe werkgever. Union Sint-Gillis komt volgend seizoen uit op het hoogste niveau in België, na de titel in de Tweede Klasse van deze jaargang. Nieuwkoop beschikt in De Kuip over een aflopende verbintenis.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door kaws)

Van topclub in de Eredivisie naar tweede klasse in België? Niet erg logisch...

30 april 2021 om 18:42

De club is al gepromoveerd

30 april 2021 om 18:42

Staan iets van 18 punten voor op de nummer 2 dus die zien we volgend seizoen op het hoogste niveau. Maar wel opmerkelijk inderdaad.

30 april 2021 om 23:32

Union is echt geen slechte ploeg. Hebben wel wat voetballend vermogen hoor. Alleen zie ik ze max 10e worden volgend seizoen

Komt als basisspeler toch wel tekort, maar als reservespeler vind ik best dat je hem erbij kan houden. Snap niet waarom we niet gewoon verlengen want ik zou het verassend vinden als Hall nu wordt doorgeschoven. De kans is nu in ieder geval heel groot dat Geertruida ook volgend jaar als rechtsback speelt.

30 april 2021 om 18:48

In de verdediging gaan sowieso veel veranderingen plaatsvinden met het vertrek van minimaal 3 verdedigers, dus de kans is ook heel groot dat Geertruida wel ofwel alsnog in het centrum komt en er nog een rechtsback bij komt. En ik vind het echt totaal niet gek als we Hall juist wel doorschuiven. Zag vorige week dat hij alweer met het eerste meetrainde (blijkbaar al iets langer) en het vertrouwen in hem zal absoluut een reden zijn waarom Nieuwkoop zo gemakkelijk niet verlengd werd.

Dat zou inderdaad verrassend zijn! Hij had naar mijn idee ook wel van waarde kunnen zijn bij clubs middenmoot/subtop van de eredivisie.

30 april 2021 om 21:28

Ik denk toch dat het een prima stap is. Bij Feyenoord nooit echt basisspeler en jaartje Willem 2 was 'aardig'. Heeft in al die jaren nooit een doelpunt gemaakt of assist gegeven. Degelijke verderdiger. Maar ik denk prima voor niveau Rkc. Zie m bij Utrecht ook niet de basis halen. Dan begrijp ik deze stap wel.

Verrassende overstap inderdaad. Die zou toch wel wat beters moeten kunnen krijgen. Hij is geen hoogvlieger, maar ook geen complete ramp die niet op het hoogste niveau in Belgie of Nederland mee kan.

30 april 2021 om 18:54

Ze zijn dan ook gepromoveerd en hebben een rijke eigenaar. Dit onderschrijft de ambities dus wel. Een OHL, Beerschot of Antwerp scenario is an sich wel mogelijk.

30 april 2021 om 19:54

Hij gaat toch op het hoogste niveau spelen? Of mis ik wat?

Da's ook geen club waar je 1, 2, 3 aan denkt, haha. En ik had eerlijk gezegd toch wel iets beters voor 'm in gedachten, want zo slecht is hij ook weer niet. Sterker nog, gewoon zeer degelijk. Maar goed, dan is er het grootste probleem: mits fit. Nu tijd voor Hall!

30 april 2021 om 18:55

Wel een echte traditionsverein, en tevens de eerste kampioen van België. Het dudenpark is ook echt een prachtig stadion, maar daar mogen ze in verband met regulering niet in spelen volgend seizoen dacht ik.

30 april 2021 om 19:01

Prachtig stadion in de zin van sfeer/historie of is het qua bouw ook echt een mooi stadion?

30 april 2021 om 19:06

Qua historie. De hoofdtribune is zelfs openbaar erfgoed als ik het goed heb. Maar het is/was (huidige staat ken ik niet) toch wel een bouwval.

30 april 2021 om 19:24

Veel overeenkomsten met De Kuip dus😉

30 april 2021 om 19:27

Er kunnen wel maar 8.000 mensen binnen (en dat was eerst 5.000 maar ze moesten het omhoog gooien in verband met reguleringen). Dat valt dus wel mee 😉.

30 april 2021 om 20:51

Vanmiddag even wat foto's opgezocht maar inderdaad dat ademt voetbal , prachtig om te zien.

Verrassend. Vind hem wel passen bij een subtopper in de eredivisie. Vond hem bij Willem II wel goed

Betalen ze beter in België,hij kan toch makkelijk mee met subtob hier..⚽

30 april 2021 om 18:50

Volgens mij haalde Union vorig jaar de halve finale van de nationale beker. KV Mechelen won zelfs als tweedeklasser de beker van Belgie. Dus ja, het niveau en de fianncien op het tweede niveau van Belgie zijn wel best heftig.

30 april 2021 om 18:57

Dat is nog niet eens overdreven. De helft van de 8 teams heeft hoogstwaarschijnlijk gewoon een budget van de gemiddelde middenmoter in Nederland (en België zelf). Geen wonder dus dat ze bijna allemaal buitenlandse eigenaars hebben. Anders zouden ze het nooit overleven.

30 april 2021 om 19:26

Lijkt mij geen gezonde situatie? Zijn er artikels geschreven over dit fenomeen? Ben wel benieuwd

30 april 2021 om 19:32

Het is dan ook totaal niet gezond. De clubs duwen elkaar naar een te hoog niveau op financieel gebied. Echt uitgebreide artikels vind ik niet meteen terug maar “clubs moeten 2 keer nadenken voor ze hun budget opmaken” op sporza vat het beknopt samen. Het heeft trouwens ook wel voordelen. Het niveau in 1B ligt echt zeer hoog en nieuwe teams uit die competitie zijn na promotie dan vaak ook totaal geen zwakke broeders. Alleen is de financiële houdbaarheid dus wel heel beperkt. Als de buitenlandse eigenaars de stekker eruit trekken en ze zitten nog in 1B dan is een faillissement praktisch onafwendbaar.

30 april 2021 om 19:56

En denk als zij in de hoogste divisie zitten met een flinke financiële huishouding dat er dan ook wel problemen ontstaan bij deze clubs? Denk dat een nadeel ook is dat je de clubs, die het zonder een rijke eigenaar moeten doen, duwt richting de 1B en daar dan ook weer verder zullen wegzakken? Waardoor dat soort clubs op de langere termijn financieel ook schade zullen oplopen? Mocht je dan met clubs zitten waarvan de rijke eigenaar de stekker eruit trekt, dat je dan aan het eind van de streep meerdere clubs hebt met financiële problemen? De clubs met de rijker eigenaren en de clubs die op eigen kracht in de hoogste divisie speelde, maar naar 1B zijn gedrukt door de clubs met rijke eigenaren

30 april 2021 om 20:03

Als ze in 1A spelen is de kans op een overname natuurlijk een stuk groter, maar de facto is er natuurlijk gewoon hetzelfde probleem. Je geeft mooi de zeepbel weer die er momenteel gevormd wordt. Momenteel is het allemaal leuk voor het niveau, maar als ze allemaal de stekker eruit trekken dan kan het catastrofaal aflopen. Zeker omdat clubs zonder rijke eigenaars (denk aan Westerlo, die zich momenteel ook aan het vergalopperen zijn, Lierse en Lokeren in de toekomst) die kunnen daar gewoon niet meer concurreren op een financieel verantwoorde manier. Maar dan hoor je wel steeds “er is niet genoeg ruimte voor meer dan 20 profclubs in België”. Wat klopt, maar dat klopt alleen in het huidige klimaat dat financieel gewoon onmogelijk vol te houden is zonder financiële doping.

Hij komt uit Zeeland toch? Wellicht is dit lekker dichtbij huis.... geen slecht voetballer, helaas vaak geblesseerd

30 april 2021 om 19:56

Brussel is 1,5u vanaf Tholen. Dan kan je ook kiezen voor een ploeg uit Brabant, zuid Holland of Utrecht. Niet verder.

Nieuwkoop zou toch zo mee kunnen in t rechter rijtje in NL en Belgie. Zelfs tegen degradatie vechten of zo, verwacht je niet nee.

Dat had niemand zien aankomen denk ik. Zat keuzes in de eredivisie lijkt mij? Feyenoord wellicht stap te hoog gegrepen maar zo’n daling had ik niet zien aankomen.

Verrassend maar wel een mooie stap denk ik. Was eens voor mijn werk in Brussel en kwam toevallig langs dat stadion. Sinds dien ben ik de club blijven volgen. Hoop het beste voor Nieuwkoop. Denk persoonlijk dat de Belgische eerste klasse hem wel zal liggen

Eindelijk verlost. Bedankt Bart voor je tomeloze inzet. Maar helaas heb je je belofte nooit waar kunnen maken.Werk aan de winkel voor Arnesen dat wel. In mijn ogen word het centrale duo volgend seizoen Geertruida met Senesi en Malacia zal de linksback worden. Op rechts hebben we dan alleen Denzel Hall maar dat zal de 2e rechtsback worden. BijlowAANKOOP - Geertruida - Senesi - MalaciaAANKOOPHall - AANKOOP - Hendriks - SmeulersJe hebt in U21 en U18 ook nog wat keepers en verdedigers die je door kan schuiven maar die zijn denk ik nog niet ver genoeg. Ik zie liever 3 nieuwe spelers komen om Marsman, Ten Hove, Nieuwkoop, Botteghin, Spajic en waarschijnlijk Haps op te vangen.Die keeper van Go Ahead zou een goede 2e keeper zijn aangevuld met een 3e en 4e keeper uit de jeugd.Rechtsback zie ik graag Svensson komen maar die zal wel naar het buitenland gaan.

30 april 2021 om 20:38

Hoe kom je erbij dat Senesi gaat blijven? Om geld uit te kunnen geven, zal Feyenoord geld moeten genereren uit een transfer. Dan zal wel Senesi worden aangezien hij het meeste waard is.

30 april 2021 om 21:33

Een goede klapper met Senesi zou ik nooit afslaan natuurlijk. Maar met De verkoop van Berghuis, Haps en Jorgenson moet je wel 10 miljoen binnen kunnen halen. Ook heeft Feyenoord altijd wel een transferpotje van 5 tot 10 miljoen. Dat moet genoeg zijn om creatief je selectie op orde te brengen. Zeker nu er belachelijk veel ruimte in het salarishuis vrijkomt door alle vertrekkende spelers. Het lukt AZ met veel minder geld. En er zijn natuurlijk nog altijd investeerders en vermogende Feyenoordsupporters die wel eens bij springen. Zou me niet verbazen als Slot met bepaalde beloftes gehaald is. Ook nu bekend word dat het stadion groen licht lijkt te krijgen vermoed ik dat er achter de schermen iets bezig is.

Sint gilles wat..? Heb werkelijk nog nooit van dat clubje gehoord zeg. Toch een erg opmerkelijke stap. Je zou zeggen ga lekker naar een middenmoter in de eredivisie of zeg tegen je zaakwaarnemer dat hij je richting de secunda division brengt. Mooi weer, leuke tegenstanders. Toch 10x beter dan dit.

30 april 2021 om 22:29

Denk je dat ze in België al van pakweg Fortuna Sittard gehoord hebben?

30 april 2021 om 22:50

Wat heeft dat er precies mee te maken? Het is voor velen hier gewoon een onbekende club... Het is een zeer verrassende keuze. Nieuwkoop heeft niet de kwaliteiten voor Feyenoord maar kan een prima aanwinst zijn voor een club als Groningen, Heerenveen of Heracles. Ik snap de keuze daarom ook niet maar soms zie je juist dat spelers via een omweg een hele leuke voetbalcarrière er op na houden. Wie weet ontwikkelt hij zich sterk in België, ik ben daarom benieuwd waar zijn plafond ligt. Hij staat i.m.o. al enkele jaren stil in zijn ontwikkeling, daarom ben ik er ook niet rouwig om dat hij weg gaat.

30 april 2021 om 23:06

Wat dat er te maken mee heeft? Dus jij vindt het doodnormaal dat iedereen die Fortuna niet kent, denkt dat het een of andere club is die niet leuk is om bij te spelen? Hij kent de club niet en gaat toch beginnen zeggen dat het er niet leuk is. Het was natuurlijk wel te verwachten want ik heb hem nog nooit een positief woord horen zeggen over iets dat met het Belgisch voetbal te maken heeft.

1 mei 2021 om 11:43

Ik vind je reactie gewoon als een lul op een drumstel slaan. Wat maakt het nou uit of men in België een club uit Nederland wel of niet kent. Punt is gewoon dat het een opmerkelijke stap is omdat “wij” Nieuwkoop wel wat hoger inschatten dan een aanstaande Belgische promovendus. Vanuit dat oogpunt gezien is het dan een rare move.

1 mei 2021 om 12:36

Dat kan ik perfect snappen. Maar hij zegt dat het bij een club in de middenmoot tien keer beter vertoeven is. Maar hoe kun je dat in hemelsnaam weten als je nog nooit van de club gehoord hebt? Dat het een vreemde stap is, kan ik perfect begrijpen. Maar mensen die een waardeoordeel maken over clubs die ze totaal niet kennen, kan ik niet echt serieus nemen.

1 mei 2021 om 16:44

Nee, dat ben ik ook zeker met je eens hoor. Afijn, ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe hij zich daar gaat ontwikkelen. Wellicht een mooie opstap naar een grotere club in België

Een Nederlander bij een Franstalige club uit Brussel... Union is best ambitieus maar 80% van de kern spreekt Frans. Zitten wel paar Engelsen en Engelstaligen. Succes Nieuwkoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren