Een dag in het spoor van de moderators: ‘Ik kon er niet echt van slapen’

Donderdag, 9 september 2021 om 12:00Chris Meijer • Laatste update: 13:01

Met 300.000 leden, waarvan 7500 zich actief in discussies mengen, is Voetbalzone de grootste voetbalcommunity van Nederland. De orde binnen deze community wordt bewaakt door de moderatorsgroep, die bestaat uit drie hoofdmoderators en zeven ‘gewone’ moderators. Voetbalzone liep een dag mee met hoofdmoderator Jamie, die een inkijkje geeft in zijn werkzaamheden.

Door Chris Meijer

Als de deur openvliegt, knikt Jamie (26) met lichtelijk samengeknepen ogen zijn bezoek tegemoet. Hij heeft een enigszins gebroken nacht achter de rug. Toen hij al op bed lag, zag hij dat de reacties geteisterd werden door een troll-account. Onverklaarbare teksten geschreven in een soort straattaal, terwijl door een bug zijn account niet kon worden verbannen. “Ik ben mijn nest uitgekomen, om een bericht te plaatsen dat wij er niks aan konden doen. Ik kon er niet echt van slapen, want ik bleef het maar lezen en het bleef door mijn kop spoken. Ik las iets, over Van Hooijdonk. Daar viel hij me al op. Daarna las ik nog wat anders, daar stond hij ook in. Toen moest ik iets gaan doen. Het is een kwartier werk, maar het is niet het leukste. In ieder topic zat hij tien of vijftien keer, daar kan je op een gegeven moment niks aan doen”, zegt hij hoorbaar geërgerd. Voor het eerst in vijf jaar werd de optie gebruikt om een eerste reactie onder het artikel te kunnen schrijven. “Want ja, mensen begonnen al te klagen dat de moderators er niks aan deden. Terwijl we juist bezig waren om het te stoppen.”

Het artikel gaat verder onder de video
'Berghuis is geen moeilijke jongen bij Feyenoord, dat zegt de media'
Meer videos

Jamie legt zijn laptop op tafel, klapt hem open en slaat vervolgens twee keer ogenschijnlijk hard op het apparaat. “Niet schrikken, hoor. Zo ga ik altijd met mijn laptop om”, lacht hij. De laptop blijkt er inderdaad niet onder de lijden, want na een paar seconden schiet het scherm aan. “Even kijken of dit kan laten zien. Ja! Kijk!”, roept hij uit na even te hebben gescrold langs de artikelen op Voetbalzone. Het wedstrijdverslag van Manchester United - Burnley wordt aangeklikt. Donny van de Beek heeft zich voor het eerst sinds lange tijd weer eens laten zien met een assist. “Dit is een gebruiker die zich meermaals negatief heeft uitgelaten over Donny van de Beek. Dat is de reden dat ik dit topic heb aangeklikt, want ik wist zeker dat ik hem zou tegenkomen. Kijk, hij mag gerust zijn mening hebben over Van de Beek. Hij mag hem niet goed vinden. Maar hij ventileert het altijd op een uiterst negatieve en provocerende manier.”

Het bericht van de gebruiker in kwestie wordt hardop geciteerd: “Vanaf nu louter nog positieve berichten over Donny van de Beek. Ik ben een weekje geschorst geweest, door de altijd zeer correcte medewerkers van deze prachtige site.” Jamie schudt zijn hoofd. “Kijk, het is iemand met vier punten. Vier reacties die niet door de beugel kunnen en hij heeft een defban. Zolang hij lid is, mag hij reageren. Maar het valt gewoon op dat hij constant negatief aanwezig is in topics over Van de Beek, Ajax of PSV.” In principe zijn er grofweg negen redenen waarom moderators een reactie kunnen verwijderen. Het lid in kwestie heeft zich schuldig gemaakt aan provoceren en dat leidt tot puntenaftrek. “Dat spreekt voor zich, net als het gebruik van grof taalgebruik. Het gebruik van Caps Lock lijkt onschuldig, maar het gaat er vooral om als mensen grote en kleine letters door elkaar typen. Het gebeurt heel weinig, maar het is heel irritant. Want je kunt het niet meer lezen.”

“Bij een reactie op een aangepaste of verwijderde reactie, dubbelpost en offtopic of niets toevoegend worden er doorgaans geen punten afgehaald. Het kan emotie zijn. Of een oprechte vraag, dat iemand in een wedstrijdtopic van Barcelona vraagt hoe laat Bayern München begint. Je kan even op teletekst kijken, googelen. Maar oké, niet het ergste vergrijp. Reacties als Yes! Lekker! zijn ook onschuldig, maar voegen niks toe”, legt Jamie uit. Leden kunnen punten verdienen door reacties te plaatsen: per 25 reacties ontvang je 3 punten. Iedereen begint bij het openen van een nieuw account op 75 punten. Hij switcht naar het artikel over het ontslag van José Mourinho bij Tottenham Hotspur. Het regent geestige reacties. “The Special Gone. Tja, ik kan er wel om lachen. Maar zet er dan een zinnetje bij om het te onderbouwen. Als ik het in dit topic toesta, moet ik dat in een ander topic ook toestaan. Een grapje moet soms kunnen, maar een topic dat volstaat met onzin... Een onzinnig grapje verwijderen we vaak zonder puntaftrek. We zijn geen Facebook, Twitter of Instagram, daar kun je dit soort dingen kwijt. Natuurlijk zijn we een soort social media, maar het is toch anders. Het is wel gewoon serieus.”

Het is tevens verboden om links naar (illegale) streams te delen, omdat Voetbalzone hier als platform voor aansprakelijk is. “Een link met info is niet zo erg, want mensen willen weten wat er is gebeurd. Tot slot hebben we nog een eindeloze club/speler-discussie. Dat moet je zien als een discussie tussen twee mensen in een wedstrijdverslag van Borussia Dortmund over Haaland, Mbappé en Real Madrid. Dat hoort niet thuis in een wedstrijdverslag van Borussia Dortmund.” Leden die de regels stelselmatig blijven overtreden en dus op een gegeven moment geen punten meer over hebben, worden verbannen. Eerst voor twee dagen en als dat geen effect sorteert, definitief. Jamie klikt een bericht aan uit de zogenaamde commod, het communicatiepunt waar leden zich met klachten kunnen melden. Overigens niet te verwarren met het meldpunt, waar leden reacties die in hun ogen niet door de beugel kunnen melden bij de moderators. Dat kan punten opleveren, als de klacht gegrond blijkt. Zijn vinger stopt halverwege het rijtje met ongelezen berichten. Zonder het bericht te openen valt er al te lezen dat hem verweten wordt dat hij een Barcelona-fan is. “Ik ben echt totaal geen Barcelona-fan. Hij was de hele tijd aan het zeuren over dat de Copa del Rey een troostprijs was. Heel flauw en kinderachtig. Hij kreeg een ban van twee dagen, laatst heeft hij al een waarschuwing gehad voor dit gedrag. We proberen overigens wel altijd te reageren naar de leden. Een groot deel van de klachten is ongegrond, maar een deel van de klachten is wél gegrond.”

Mohamed Zidan: de speler waardoor Jamie fan werd van FSV Mainz.

“Dat is het meest gehoorde verwijt: clubvoorkeur”, zucht hij. “Dat ik een Ajacied ben, vaak door PSV’ers. Ze hoeven maar op mijn profiel te klikken en ze weten hoe het zit. PSV staat ertussen, dat vind ik geen schande. Je hoeft je clubvoorkeur niet compleet te verbergen, maar je moet het niet laten meespelen. Dat gaat gewoon nergens over. Betrap ik een moderator erop dat hij dit wel doet, wordt hij daarop aangesproken. We zijn een voorbeeld en ik moet ook weleens dingen verwijderen waarmee ik het eens ben, we zijn allemaal mensen.” Het is een reden waarom Jamie zelf nauwelijks reageert. Heel af en toe plaatst hij nog een reactie onder het wedstrijdverslag van FSV Mainz, de club waar hij als tienjarig jochie door Sportschau, ene Jürgen Klopp en de niet met Zinédine te verwarren Mohamed Zidan door werd gegrepen. “Als gewone moderator was ik nog wel actief, maar als hoofdmoderator vind ik dat je een bepaalde neutraliteit hoort uit te stralen. Het is heel makkelijk om te gaan azijnzeiken over iets dat ik plaats, ik ben de leiding van de rest.”

Het handhaven van deze regels valt niet altijd in goede aarde bij de leden, zo beaamt collega-moderator Karim (51). Hij mengt zich telefonisch in het gesprek. “Misschien moeten we soms een meer duidelijke lijn aanbrengen voor wat we accepteren en niet accepteren”, zo steekt hij ook de hand in eigen boezem. “Het hangt nu soms nog af van de individuele moderator op dat moment. Dat is vergelijkbaar met de VAR. Iedereen weet dat er spelregels zijn, maar de ene VAR doet op hetzelfde moment wat anders dan de andere VAR. Je houdt altijd dat dingen uiteenlopen, maar op bepaalde onderwerpen moeten we duidelijk aangeven wat we wel of niet acceptabel vinden.”

Jamie begon acht jaar geleden als ‘gewone’ moderator, maar is nu alweer zes jaar hoofdmoderator. Daardoor is het modereren van topics niet zijn primaire taak. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het controleren van nieuwe accounts. “Nieuwe leden krijgen een extra check, om te kijken of het niet iemand is die al geband is. Of de persoonsgegevens kloppen. Dat soort dingen. Je hebt ook mensen die gebruikersnamen als 010kakkerlak of 040pisvee gebruiken. Tja, je snapt zelf ook wel dat dit niet mag. Dan zijn dit nog lichte gebruikersnamen, want ziektes komen ook regelmatig voor.” Hij klapt een keer op zijn laptop, mompelt wat en heeft dan plotseling een waslijst met accountnamen voor zijn neus. “Hij heeft sinds 2017 herhaaldelijk nieuwe accounts aangemaakt. Het gebeurt vaker dat iemand zijn gebruikersnaam of wachtwoord vergeet en daardoor een nieuw account aanmaakt. Meestal ban ik het eerste account en laat ik ze doorgaan op het tweede. Tenzij hij op het eerste nog weinig punten over heeft, dan is het puur omdat hij opnieuw wil beginnen.”

Voetbalzone.nl is op zoek naar nieuwe moderators!

Wil jij moderator worden? Lees hier wat er van je verwacht wordt en hoe je je kunt aanmelden! Lees artikel

“Het is niet eens dat hij iets doet dat niet door de beugel kan, hij heeft met zijn eerste drie accounts niet eens gereageerd. Na de eerste vier heb ik hem gewaarschuwd, omdat het gewoon niet mag. Daardoor heeft hij een defban gekregen en daarna heeft hij toch nog accounts gemaakt om te reageren”, gaat hij verder. Er zijn echter gebande leden die met een nieuw account proberen om onder hun straf uit te komen. Terwijl je alleen middels een zogenaamd unbanverzoek onder je ban kunt uitkomen. Een halfjaar na het opleggen van de straf kun je met een uitgebreid bericht naar de moderators proberen om je account terug te krijgen. “Kijk, een defban krijg je niet als je hebt gezegd dat Ajax beter is dan PSV. Dan heb je of stelselmatig of grof misdragen. Iedereen verdient een tweede kans. Als een unbanverzoek wordt gehonoreerd, is dat altijd in combinatie met een laatste waarschuwing. Puur omdat er wel verbetering moet optreden. Het gebeurt heel vaak dat deze leden alsnog in de fout gaan en dan hebben we nog een soort van vangnet. Dubbele accounts aanmaken telt extra zwaar mee, want dan probeer je je straf te ontlopen en respecteer je de regels niet. Het gebeurt weleens als mensen een ban voor twee dagen krijgen. Misschien overleef je die twee dagen nog wel, omdat er even niet gecontroleerd wordt.”

De hoofdmoderators zijn in de weekenden eveneens aanwezig vanaf de frontpage, zoals het heet als ze modereren. “In ieder geval ‘s avonds als de wedstrijden gespeeld worden. Ik lees vaak in de app de eerste drie reacties, dan weet je wel ongeveer hoe een discussie loopt. Mocht er ingegrepen moeten worden, stuur ik een screenshot in de groepsapp en dan wordt het vaak snel opgelost. Neem dat gedoe tussen Dumfries en Tadic na PSV - Ajax. Toen wist ik al: dit gaat een hele leuke avond worden. Zo kijk ik soms naar voetbal, dan weet ik al hoe het gaat.” Het zorgt soms voor lastige situaties in de weekenden, daar de bezetting dan niet optimaal is. “Sommige moderators hebben een gezin, dus het weekend is vaak lastig. Heel veel leden denken dat wij in dienst zijn van Voetbalzone. Dat is wel zo, maar op vrijwillige basis. Het gebeurt daardoor weleens dat we geen contact meer krijgen. Dat is internet. Het scheelt dat we nu whatsappgroepen hebben. Het is en blijft vrijwilligerswerk, dus mensen kunnen er nu eenmaal mee stoppen als ze er geen zin meer in hebben. Ik modereer twee dagen in de week gewoon niet. Bewust. Acht jaar geleden deed ik het iedere dag. Maar de situatie is nu anders, ik heb een vaste baan en een vriendengroep.”

Om die reden wordt er momenteel gezocht naar versterking, maar het blijkt lastig om mensen te enthousiasmeren. Waarom? Jamie telt op zijn vingers. “Vier redenen: op de app zit geen inbox. Dus mensen die via de app reageren, lezen hun inbox niet. Er heerst ook een bepaalde onduidelijkheid of negativiteit richting Voetbalzone, modereren en de redactie. Dat is het grootste probleem waarom mensen het niet doen. Veel mensen zeggen het ook te druk te hebben, dat kun je overigens makkelijk zeggen. Je hebt ook mensen die het wel lezen en geen antwoord geven, dat is het meest frustrerende. Sommige mensen vinden het ook nog te leuk om te discussiëren, waardoor ze twijfelen of ze wel een objectieve moderator kunnen zijn. Dan ben ik niet de persoon die ze probeert om te praten.”

“Misschien moeten we daarom afsluiten met een berichtje naar de leden”, merkt Karim tot slot op. “Lieve gebruikers, we zouden het op prijs stellen dat jullie hier lekker feedback op geven. Als je alleen maar wilt schelden, laat dan maar lekker zitten. Maar de andere feedback willen we graag horen. Een uitnodiging, zeg maar.” Met een lach: “Dat jullie ons allemaal Noord-Koreanen vinden, weten we al wel.”

Zie jij het zitten om ons team te komen versterken? Aarzel dan niet en stuur een mail naar [email protected] met daarin je gebruikersnaam en een motivatie waarom jij een goede versterking voor ons team bent. Je kunt ook altijd een persoonlijk bericht naar een van de hoofdmoderators sturen.198 reacties (laatste reactie door mitea_007)
30 april 2021 om 15:23

Haha, die knaap heeft de moderators (eigenlijk heel vz) flink lopen terroriseren met zijn straattaal. Komisch af en toe, maar vooral vervelend. Leuk om een inkijkje te krijgen in het werk van een moderator. Vind ze over het algemeen prima werk leveren. Dus Jamie (en de rest ofc), ga lekker door zo!

30 april 2021 om 16:42

Ja dat was zeker wat borrelhond. Het was frustrerend, maar gelukkig is het nu verholpen. Bedankt voor je compliment en je feedback!

9 september 2021 om 13:19

@moderators mag ik via deze weg ook even contact. Alseerst uiteraard dank voor jullie werk. Online heb je vaak ook de meest lastige klanten

Maar kunnen jullie ook iets vertellen over mogelijke verbeteringen die er aankomen? Bijv.

- Het niet meer automatisch afspelen video's. Dit is echt frustrerend
- Op je mobiel ook meer mogelijkhedne zoals inbox, notificaties en ook beter reactiies kunnen aanpassen.
- Notificaties werken niet altijd op de laptop

9 september 2021 om 13:53

Dit is iets voor de technische dienst Mrkrillin, niet voor de moderators helaas

Leuk artikel over hoe de hondenbaan die moderator zijn op dit forum is, precies in elkaar zit. En ook wel interessant om eens te kunnen lezen hoe een aantal interne processen in hun werk gaan. Verder denk ik wel dat ik voor de meerderheid op het forum spreek als ik zeg dat de moderatoren hier gewoon goed werk leveren!

30 april 2021 om 15:24

Het forum bevindt zich elders forum.voetbalzone.nl

30 april 2021 om 15:56

Jij durft, zomaar een link plaatsen!

30 april 2021 om 16:02

Blijkbaar vindt niemand de knop bovenin beeld onder community Is gewoon onderdeel van deze site namelijk...

30 april 2021 om 16:46

Het Forum is een leuk gedeelte om lekker te praten met andere, over voetbal maar ook over andere sporten, economie, politiek en natuurlijk gewoon conversaties over van alles en nog wat

30 april 2021 om 15:38

Ik ben vroeger op verschillende sites moderator geweest en het is best een uitdagende klus, probeer maar objectief over te komen terwijl niemand objectief is. Is gewoon bijna onmogelijk. Daarnaast heb je een voorbeeld functie, je kan simpelweg minder vrijuit spreken, want dat kan tegen je werken. Ik moet wel zeggen dat ik de moderators hier vrij streng vind in tegenstelling tot andere sites. Dit lees je ook terug als je op andere sites komt en het gaat over VZ. Je scoort relatief snel een definitieve ban op VZ, maar dat kan natuurlijk ook komen door de hoeveelheid mensen hier zitten, dat ligt ook beduidend hoger dan op meeste andere sites, wat het ook begrijpelijk maakt. Ik vind grotendeels van de moderators hier puike werk doen, ook al ben ik niet altijd eens met een verwijdering van bericht, het is en blijft een interpretatie en goed recht. Alleen wat mij heel erg opvalt is dat de ene oneliner prima mag, maar de andere niet. Soms heb ik een stuk tekst van 8 regels ofzo, wordt die verwijderd als gebrek aan onderbouwing, terwijl de post waarop ik reageer blijf staan waar alleen staat pietje is een matige speler.

Dat clubvoorkeur herken ik me overigens totaal niet in wat in de tekst staat, voldoende onderbouwde discussies gehad, waar in ik ook Ajax prima kon bekritiseren, komt wellicht ook dat ik als Groninger iets minder vaak reageer op Ajax topics dan een Feyenoorder bijv. zou doen. Ik vind ze ook klasse werk doen.

30 april 2021 om 15:55

Ik vind ze ook echt goed werk leveren. Inderdaad worden er soms dingen verwijderd waarvan je denkt “goh is dat nodig”, maar dat hoort er gewoon bij en met de jaren ben ik het wat beter beginnen begrijpen. Clubvoorkeur herken ik trouwens ook niet snel, eigenlijk zoals je aangeeft totaal niet zelfs.

30 april 2021 om 16:53

Weet je wat het een beetje is, Groninger Hopp. Voetbalzone was een van de eerste, zo niet de eerste site waar reageren op mogelijk werd gemaakt. Daardoor hebben we een wat strenger beleid denk ik dan onze collega's van andere voetbalsites. Je krijgt een definitieve ban echt niet zomaar, vandaar dat dit ook is aangekaart in het artikel. Je moet er echt wel wat voor doen. We hebben hier ook relatief veel reageerders, maar de vergelijking met andere sites weet ik niet, daar houd ik me niet mee bezig. Ik denk dat dan foutief is van de verwijdering, dat ga ik meenemen en dat gaan we bespreken. Dat kan namelijk niet de bedoeling zijn. Bedankt voor je compliment en zeker voor je feedback!

1 mei 2021 om 10:29

@groninger Hopp:
Ik denk dat mensen die klagen dat ze onterecht een ban kregen echt boter op hun hoofd hebben hoor, je krijgt dat niet zomaar. Als je jezelf gewoon een beetje 'normaal' gedraagt gebeurd er niets. Ik heb liever dat men streng is, dan blijft de algehele sfeer op de site veel beter en nodig je meer uit tot participeren.

30 april 2021 om 16:44

Fijn om te lezen Lierse1997, dat was ook zeker de insteek hiervan. We merkten in de mailboxen toch vaak de vragen er naar, dus hebben we onze krachten gebundeld met dit resultaat, waar we zeker trots op zijn! Bedankt voor je compliment en je feedback!

30 april 2021 om 17:32

Als ik nog een kleine tip mag geven dan zou dat deze zijn. Veel nieuwe gebruikers (toen ik zelf een account maakte, gold het ook voor mij) hebben in het begin niet echt een idee hoe het hele punten- en niveausysteem werkt. Het zou misschien dus wel kunnen helpen als er ergens een beknopte uitleg over terug te vinden op de site. Want nu moet je er echt al vragen over stellen in de comments om er een beetje ingelicht over te geraken en dat zijn natuurlijk off-topic comments waardoor die wel eens verwijderd kunnen worden. Al heb ik natuurlijk geen idee van de technische haalbaarheid ervan 😅.

30 april 2021 om 19:22

Dat is iets waar aan gewerkt wordt. Het is natuurlijk alleen wel zo dat ik niet echt verwacht dat een nieuw lid meteen de regels gaat lezen, dus we zijn aan het kijken hoe we dat onder de aandacht kunnen gaan brengen.

30 april 2021 om 17:43

Ben het er niet mee eens. Heb regelmatig een ban gekregen zonder dat ik ergens vanaf wist, terwijl ik in principe altijd netjes ben. Vervolgens als je een mail stuurt naar voetbalzonde waarom je geband bent, krijg je geen reactie.

30 april 2021 om 17:46

Beste Jordyde Blecourt, ik stel voor dat wij dit via mailcontact met elkaar gaan verhelderen. Ik denk dat ik dan wel duidelijk kan weerleggen aan je wat er is gebeurd en dat we elkaar dan ook begrijpen. Ik zal het je later vandaag op de mail sturen.

Toch wel eens leuk om dit ook eens te lezen zo! Het lijkt me inderdaad nogal wat de hele tijd met de discussies bezig te zijn en waar je de grens trekt. En ondanks dat het met dat puntenaantal allemaal op zich een prima systeem is, heb ik toch het idee dat mensen die al een flink aantal jaar lid zijn en af en toe eens reageren een beetje in het nadeel zijn hiermee. Helemaal bij sommige topics waarbij je een bepaald niveau moet hebben, maar waarbij omdat je nog niet genoeg gereageerd hebt in de afgelopen jaren er dan niet op kan reageren. En misschien is dit maar een klein probleem hoor, maar ik ben toch wel benieuwd hoe jullie hier naar kijken. Ten slotte mis ik de Clubexperts ook wel een beetje moet ik zeggen, maar daar heb je als moderator waarschijnlijk vrij weinig invloed op. Dat maakte de site toch wat extra persoonlijker en je las soms erg interessante stukken over clubs waar je normaal vrij weinig over hoort.

30 april 2021 om 17:12

Ik snap je punt Pcmrulez, maar dat ligt natuurlijk ook een beetje aan het lid zelf. We kunnen door het puntensysteem niet op aanpassen. Het reageren op niveau is iets wat we natuurlijk liever niet zouden doen, maar helaas ontkom je daar soms niet aan. Het is in het verleden meermaals bewezen dat in dat soort topics het uit de hand loopt. En het grootste gedeelte is dan van de leden met niveau 1 of niveau 2. Mocht een niveau 3 of 4 lid dit doen wordt hij uiteraard ook op aangepakt. Dan erbij, heb je met 225 reacties die niet zijn verwijderd het puntenaantal van 100 al gehaald. Mocht je het met een verwijdering niet eens zijn mag er altijd contact opgenomen worden, wij kunnen dit terugdraaien zonder puntaftrek en dan is je nul lijn ook weer als daarvoor.

De Clubexperts mis ik ook, maar daar heb ik geen invloed op.

Bedankt voor je compliment en je feedback!

30 april 2021 om 17:39

Geen dank hoor! Heb er zelf inderdaad vrij weinig last van wat dat niveau reageren betreft, maar er zijn er genoeg die maar heel af en toe reageren en toch al jaren lid zijn. Maar goed dat zal technisch gezien allemaal veel te moeilijk worden. Hoop echt dat de clubexperts terugkomen... En jullie als moderators ook bedankt trouwens!

30 april 2021 om 19:26

Dat is waar, maar er moet een beetje 'uitdaging' inzitten lijkt mij. Als je alles zo makkelijk krijgt lijkt mij ook niet het leukste

Fijn dat er mensen zijn die deze site onderhouden. Moet er niet aan denken om onder elk topic de standaard Facebook reacties of alleen maar clown emoticons te zien. Keep it up moderators!

30 april 2021 om 17:15

Zeker Psvfan700, dat zouden wij ook niet willen. Vandaar onze keuze om dit te doen. Bedankt voor je compliment en je feedback!

Ik lees veel op voetbalzone, maar reageer bijna nooit. Vooral omdat het niet loont om te reageren.

Het spijtige aan voetbalzone is dat er ook teveel rotzooi geplaatst wordt, domme clickbait-titels en veel social media posts. Voorbeeld de kritiek op Wijnaldum omdat hij zijn schoenen vastmaakte tijdens een wedstrijd, daar werd een heel artikel aan gewijd dat er wel 2! mensen iets hadden gepost.

Moderators en de mensen die veel posten zijn wat mij betreft niet interessant. Laat ze vooral de notoire bloedzuigers wat harder aanpakken, die blijven vaak "binnen de regeltjes" maar zorgen voor een zieke sfeer die niet fijn praten over de wedstrijden die we zo graag bekijken of de clubs die wij zo lief (of juist niet) hebben. Er mag wat mij betreft wel wat meer respect afgedwongen worden voor clubs en spelers. Daarmee krijg je een wat openere discussie ipv dat je mensen gaat lopen trollen of in het harnas jaagt.

30 april 2021 om 15:38

Dat social media ding is een losse rubriek waar ze volgens mij een stuk of 10 verschillende social media berichten in een artikel zetten. Overigens vind ik de clickbait wel meevallen. Er zijn voetbalsites (ik mag ze denk ik niet noemen) die nog erger zijn

30 april 2021 om 17:20

Nee, ik bedoel niet dat losse artikel, daar staat het nog echt groot in de titel. Ik bedoel vaak letterlijk losse artikelen zoals mijn voorbeeld, dat was een los artikel over kritiek op Wijnaldum. ik was benieuwd wie er de kritiek op had, Klopp of een persoon op tv of zoiets dergelijks, maar het waren dus welgeteld 2 twitteraars.

En ja. helemaal mee eens dat er nog veel ergere sites zijn maar VZ begint wel steeds erger te worden in het meegaan met die sites. En dat vind ik oprecht jammer.

30 april 2021 om 17:35

Ik begrijp het punt wel Tvl11. Denk dat het ook scheelt sinds wanneer je VZ leest. Lees je het al vijftien jaar, dan heb je vele veranderingen meegemaakt. Lees je het pas twee jaar, dan ben je dit gewend. Alleen is met Clickbaits wel zo, dat VZ ook gewoon haar geld moet verdienen. Het kan op twee manieren opgepakt worden. Weer een clickbait, sjongejonge of goed gefopt VZ, ben er weer in getrapt.

Bedankt voor je feedback!

30 april 2021 om 17:31

Dat is niet helemaal waar yonaberk, dat je ons niet interessant vind. Je reageert namelijk wel op ons

Dat soort topics hebben ook niet mijn grootste voorkeur, maar er wordt wel veel gelezen. Voetbalzone moet natuurlijk wel haar geld verdienen. En het is natuurlijk ook het tijdperk waarin we nu leven ten opzichte van tien jaar geleden. Toen had je alleen Hyves en stond de rest volgens mij nog redelijk in de kinderschoenen. Ik heb verder geen Socials, dus daar kan ik niet over mee praten.

Ik snap je punt. Het is inderdaad irritant dat bloedzuigen, maar dat wordt net zo goed aangepakt. Alleen is het wel zo, dat wat voor de een zuigen kan zijn, voor de andere weer niet. Om de citaat van Karim aan te halen over de Var, is dat hier zeker van toepassing. Echter laten wij bij twijfel altijd meerdere Moderatoren checken, dus het is dan wel een teambesluit.

Bedankt voor feedback!

Geinig om te lezen. Iedereen zeurt wel vaak over mods, maar dat rare acccount waar het hier over ging was schijtirritant, en zonder mods stroomt het daarmee over. En eerlijk gezegd is het van de keren dat ik word verwijderd vrijwel altijd terecht. Al zal ik het nooit toegeven, eikels!

30 april 2021 om 17:38

Haha Migi, leuke opmerking op het einde. Dat we het nooit voor iedereen goed doen is begrijpelijk, dat zou ook weer zo eng worden. Hebben we niks meer om te bannen Is natuurlijk maar een geintje mensen, hoe minder bans hoe beter. Fijn dat je het ziet! Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Haha, het lijkt me duidelijk wie die gast is die vaak negatief op Donny van de Beek artikels reageert. Hoef je dan ook geen hogere wiskunde voor gedaan te hebben.

30 april 2021 om 17:40

Mwa Tvl11, het is niet de bedoeling om hem of haar openlijk door het slijk te halen. Echter is het in deze wel een mooi toepasbaar voorbeeld. Maar zoals hij aangaf gaat hij vanaf nu alleen maar positief zijn, dus ik ben benieuwd!

Leuk om dit te lezen, het is natuurlijk ook een vrij ondankbare taak om als vrijwilliger ons zooitje ongeregeld in het gareel te houden. Daar heb ik wel respect voor! Naar mijn idee wordt er altijd wel fair ingegrepen, iedereen heeft wel eens commentaar maar daar ligt de oorzaak vaak bij het lid zelf.

30 april 2021 om 16:06

@jk

Ik zelf ben hier ook moderater geweest maar tis echt een zware taak.
Ook leg je jezelf een bepaalde druk op omdat je hoop dat alles schoon blijft. Dus als je weer eens online zit hup even naar VZ om weer te gaan schonen.
Ik vond het ook best een leuke taak hoor maar ik denk wel dat je niet te veel andere dingen om het hand moet hebben.
JE bent natuurlijk met meerdere maar ja je probeer het toch zo te doen dat je allemaal een beetje net zoveel doet.

Respect voor die gasten hoor.

30 april 2021 om 16:41

Het is een taak waar iedereen blij mee is maar liever niet zelf zijn handen aan vuil maakt lijkt het. Gelukkig zijn er nog wel mensen die hun vrije tijd daarvoor willen inzetten want zonder moderators was het een grote bende van kinderen hier. Jij bedankt voor de tijd dat jij het ook op je genomen hebt!

30 april 2021 om 17:35

Ik heb het ook een jaartje of anderhalf gedaan inderdaad en het is echt niet altijd een pretje. Petje af voor de heren die dit super lang volhouden, het is vrij arbeidsintensief ook! Ga zo door heren moderators, jullie doen het echt prima. De gasten die het meest en het hardst zeuren op de moderatie zijn juist degenen waartegen je vaak moet optreden. Al worden naar eigen zeggen vaak "geheel zonder reden" verwijderd of zelfs gebanned..

30 april 2021 om 17:55

Bliek dat is dan een behoorlijke tijd geleden, want als ik zo vrij mag zijn, kan ik je me niet meer voor de geest halen haha. Maar ik herken wel wat je zegt. Het is heel makkelijk om meteen naar VZ te gaan. Dat hoort erbij en we blijven het doen met veel plezier. Bedankt voor je compliment en feedback!

30 april 2021 om 17:57

Ja Sander jou ken ik nog wel haha. Je verwoordt het perfect, dus ik bedank je bij deze voor je Compliment en je feedback!

3 mei 2021 om 08:14

Dat klopt idd. Ik ben inmiddels ook al een tijdje lid.
Toen ik moderater was zat ik denk dagelijks heel veel op VZ aanwezig.
Nu nog maar toch een stukje minder.

30 april 2021 om 17:44

Thanks JK-Ajax. We doen het met plezier, alleen is de waardering nog wel eens ver te zoeken soms. Ene kant vind ik dat wel begrijpelijk, maar het is jammer. Je bent een soort online politieagent, en laten we wel wezen, daar heb je ook het liefst zo min mogelijk mee te maken haha. Kan ook zo zijn dat leden gelijk hebben, maar we zijn natuurlijk ook mensen die fouten maken. Dus als we fouten maken, lossen we die graag op. Bedankt voor je feedback en je compliment!

Ga zo door mannen (en vrouwen?), als ex-moderator van een andere site weet ik dat het een onzichtbaar en vaak ietwat ondankbare bezigheid is, die heel veel tijd kan kosten, maar hij is ook heel erg belangrijk om de site leefbaar te houden.

De tijd is voor mij nu dan ook een reden om me niet aan te melden als nieuwe moderator . Maar wie weet, dat het in de toekomst weer kan.

Oh ja, groeten aan Karim, mede ex-moderator op die andere site . Iets met oude klagende muppets vanaf een balkon .

30 april 2021 om 18:01

Het kost inderdaad veel tijd Oelie Wapper, maar dat weet je als je zo'n taak accepteert. Ik zal de groeten aan Karim doorgeven. Bedankt voor je compliment en je feedback!

30 april 2021 om 22:38

Krijg nou wat! Ik denk dat ik toch wel erg goed weet met welke heren ik hier te maken heb, R.pj en Enig...1! Modereren is inderdaad een belangrijke en wat ondankbare taak, maar ben erg blij dat ik daardoor vaak inhoudelijke discussies kan lezen op VZ. Alhoewel ik persoonlijk een stuk minder reageer hier dan ‘op die andere site’.

Echt een top artikel. Ook fijn die uitleg over dat vreemde account wat niet bestond en ik begrijp dan best dat je als moderator met je handen in het haar zit, vreemde situatie.
Iedereen heeft wel eens kritiek op de moderators, ook ik maar na het lezen van dit artikel is er echt wel meer duidelijkheid gekomen (iig voor mij).

Nog een klein dingetje over het topic: ''derksen: ‘Ik weet zeker dat als Ajax hem haalt, hij daar zal schitteren’' waar ik op gereageerd had en flink wat kritiek gaf op VZ omdat er een comment werd verwijderd waar 100% waarheid in zat, hier wou ik zojuist wat over schrijven als punt van kritiek maar ik las net dat Moderator Aardbei hierop gereageerd had, dit had ik nog niet gelezen. Misschien voor de leden prettig om ook nog een keer door te lezen? Alsnog bedankt voor die reactie @aardbei.

Voor de rest dank aan alle moderators en ga zo door!

30 april 2021 om 16:17

Haha, graag gedaan Kun :-)

30 april 2021 om 18:50

Dat was inderdaad heel erg vreemd Aguerooo. Vooral zo frustrerend omdat onze technici er meerdere dagen mee bezig zijn geweest het op te kunnen lossen, maar dat is gelukkig nu wel gelukt. Ik ben blij dat het nu duidelijker is voor je, en ik hoop voor de andere ook. Bedankt voor je compliment en je feedback!

De moderators die als ze jouw mening niet bevalt je reactie gewoon verwijderen of zoveel puntenaftrek geven dat je commentaar nauwelijks zichtbaar wordt. Triest. Haal dit ook maar snel weg want dat kunnen jullie niet tegen kritiek kunnende kindertjes zo goed.

30 april 2021 om 16:09

Geen idee of je reactie verwijderd wordt of niet, maar wat denk je nu dat er gebeurt als je zo'n reactie plaatst? Dat een moderator dit leest en denkt "goh wat een mooi onderbouwde reactie, ik ga mijn leven aanpassen"? Kijk het geven van een mening is interessant maar onderbouwing is belangrijk en het op een beetje een nette manier doen. Misschien kan je dan ook nog eens discussies met elkaar hebben. Dat vind ik in de loop der jaren ook een "probleem" geworden op deze site. Veel mensen lukt het niet meer om scherp en inhoudelijk op elkaar te reageren en ook respect voor elkaar te hebben. Ik heb vele pittige discussies hier gehad (en erg van genoten btw) maar die waren respectvol en op de inhoud. Inmiddels is het mij iets te vaak op de man en simpelweg drammerig. Jammer, haalt de kwaliteit van de reacties erg naar beneden.

30 april 2021 om 18:54

Ik kan niks anders doen dan mezelf bij je aansluiten Filip, bedankt!

30 april 2021 om 18:53

Je bent een mooi voorbeeld wat hierboven wordt aangegeven, beste Grillmaster. Het kan goed zijn dat er reacties onterecht verwijderd zijn, of waar puntaftrek niet had gehoeven. Je kan echter altijd contact opnemen met het Lid Moderators of [email protected] Dan wordt het altijd zo snel mogelijk voor je nagekeken. Wij maken ook fouten. Toch wil ik je bedanken voor je feedback!

9 september 2021 om 23:21

En als je dan contact opneemt krijg je een bijdehand antwoord. Leuk artikel daar niet van maar vind persoonlijk dat jullie het iets rooskleuriger schilderen dan dat het daadwerkelijke is.

Het verschil tussen een verwijderde comment met of zonder puntenaftrek dat snap ik wel. Alleen soms de voegt niks toe of niet onderbouwd terwijl er een duidelijke onderbouwing bijstaat.

Jullie geven aan zo neutraal mogelijk te zijn alleen dat proberen is prima maar het zou jullie sieren om gewoon toe te geven dat jullie het niet altijd zijn.

Complimenten naar de heren (en misschien dames) die deze taak oppakken. Ontzettend veel werk (en stress) voor vrijwilligerswerk als je mij vraagt. Ook nog een positie dat je de hele tijd moet oordelen, afwegingen moet maken en het bij sommige mensen nooit goed kan doen. Ik snap persoonlijk niet dat een site met zoveel verkeer, clicks en advertentie inkomsten niet betaalde moderators heeft. Maar dat geheel terzijde. Nogmaals mij complimenten voor het werk dat jullie doen!

30 april 2021 om 19:01

Het is soms lastig Filip. De stress die erbij komt is soms wel minder, want je merkt soms als je incidenten ziet bij voetbal, dat je eigenlijk zo snel mogelijk online wil zijn. En vooral als je niet thuis bent, is dat soms lastig. Gelukkig is er altijd wel een mod die adequaat kan ingrijpen. Er is vanuit VZ wel voldoende mogelijkheden voor ons, alleen door Covid nu helaas niet mogelijk. Bedankt voor je compliment en je feedback!

Goed inkijkje, leuk om te lezen. Niets dan respect voor de moderators! Natuurlijk, het blijven mensen en ze maken dus wel eens een foutje (of interpreteren iets onduidelijk), maar zonder moderators zou dit een volledige vrijplaats zijn voor trolls, agressie en andere idioterie. Ik ben erg blij dat ik hier zo nu en dan een inhoudelijke, beschaafde voetbal-discussie kan voeren. Chapeau!

30 april 2021 om 19:04

Dat is zeker zo Yelle, ook wij maken fouten. Maar gelukkig hebben we de mogelijkheid om dat altijd weer terug te draaien. Bedankt voor je compliment en je feedback!

Log net in, alweer een strafpunt. 61 stuks omdat ik zei dat Leipzig ook Haller mag halen. Natuurlijk om Brobbey te stangen.

Volgens mij is voetbalzone in overtreding doordat het niet goed accounts verwijderd op verzoek van de gebruiker. Zelfs facebook heeft de optie om definitief het account te wissen en volgens mij is voetbalzone in overtreding.

30 april 2021 om 16:42

Volgens mij kan dat hier wel, als je dat aanvraagt. Er is geen aanklikbare optie die het voor je doet, maar via een mailtje kun je je account laten verwijderen.
Ik heb het zelf namelijk ook een keer gedaan, een paar jaar geleden en de gegevens van dat account zijn verwijderd.

30 april 2021 om 19:12

Dan interpreteer je het onjuist Ultimatefreak83. Je puntenaantal is 61, je begint op 75 dus er zijn veertien puntjes af. Voetbalzone is zeer zeker niet in overtreding. Dat zou wel heel erg dom zijn. Het gaat niet zozeer om het account, maar juridisch om de gegevens die worden bewaard en dus privacy. Voetbalzone mag en kan bepalen wat er wel en niet staat op haar site. Er is wel een mogelijkheid je account te deactiveren, dat kan jezelf via je persoonlijke pagina. En zoals Oelie Wapper al aan geeft kan je dat verzoek bij ons indienen. Maar het probleem is vaak dat die mensen heel vaak ook weer terugkeren (ook al beweerd iedereen dat nooooit meer te doen) en dat natuurlijk ook niet de bedoeling is. Niet dat je geen lid mag zijn. Maar stel je hebt nog maar 50 punten, je laat je account verwijderen en twee dagen later maak je een nieuw account aan sta je weer op 75. Wij kunnen het verwijderde account namelijk niet meer achterhalen. Ik hoop dat ik het voor je verduidelijkt heb, mocht je toch nog steeds verzoek hebben wil ik je vragen contact op te nemen met het Lid Moderators of [email protected] Bedankt voor je feedback!

Ik ben zelf een aantal maanden moderator geweest, maar gestopt omdat het meer tijd vergt dan ik beschikbaar had.
Ik mis wel de mensen waarmee ik samenwerkte want het is een leuk team.
Meer respect voor de mods is zeker op zijn plaats.
Mocht ik meer tijd hebben zou ik zo weer terug willen als mod.

30 april 2021 om 19:13

Je was een fijne mod destijds Fraxz, dus de deur staat voor je open. Bedankt voor je compliment en je feedback!

30 april 2021 om 20:36

Ik hou het in mijn achterhoofd.
De deur is voor mij zeker niet gesloten!

Dit topic is ook een mooie gelegenheid om te melden dat het aantal moderators met een voorkeur voor Ajax te verwaarlozen is. Ik ben zelf al 12 jaar actief als moderator en al die tijd zijn moderators met een voorkeur voor Utrecht, PSV en Feyenoord in de meerderheid geweest. Voetbalzone is dus duidelijk geen Ajaxzone, zoals sommige leden schijnen te denken.

30 april 2021 om 18:59

En de schrijvers? .

30 april 2021 om 19:03

Het aantal redacteuren met een Ajax-voorkeur is in ieder geval zeker niet te verwaarlozen. Ik bezoek Voetbalzone meestal met veel plezier, maar het is echt buitenproportioneel hoeveel aandacht Ajax hier krijgt t.o.v. andere clubs. Als Schmidt een persconferentie houdt van een half uur en hij zegt in een bijzinnetje heel kort iets over Ajax, dan kun je de klok er op gelijk zetten dat Voetbalzone hier een artikel aan wijdt. En als ergens in Europa een doelpunt wordt gemaakt door een speler die op een blauwe maandag bij Ajax heeft gespeeld of een andere zeer vage link heeft met Ajax, dan zal Voetbalzone het niet laten om dit in de titel van het wedstrijdverslag te melden. Ook is het absurd hoeveel aandacht ex-Ajacieden als Ziyech, van de Beek, De Jong en De Ligt hier krijgen in vergelijking met internationals die niet bij Ajax gespeeld hebben zoals Van Dijk, Wijnaldum, De Vrij en Memphis. Als je Voetbalzone 'duidelijk geen' Ajaxzone noemt, vrees ik dat je hier in de 12 jaar als moderator toch een beetje blind voor bent geworden. En ik begrijp het voor een deel best hoor, want Ajax heeft nu eenmaal de meeste fans en levert dus ook de meeste clicks op. Dus niet meer dan logisch dat daar wat meer over geschreven wordt. Maar in mijn ogen is de verhouding vaak zoek en zal het de kwaliteit van de site ten goede komen als hier echt eens kritisch naar gekeken wordt.

30 april 2021 om 19:17

Dat is natuurlijk niet pertinent juist Davilla_7. Het is gewoon zo dat Ajax meer clicks genereert dan PEC Zwolle, RKC Waalwijk of Sparta Rotterdam. Het is het verdien model van VZ en het is natuurlijk logisch dat men daar gebruik van maakt. Ik ken een viertal van de redacteurs, en die zijn allemaal geen supporter van Ajax. Het is natuurlijk niet allemaal leuk en boeiend om te lezen, dat ben ik 100% met je eens. Maar denk niet dat je VZ kan verwijten geld te verdienen. Bedankt voor je feedback!

30 april 2021 om 19:52

Ik denk dat het wel belangrijk is om de balans te bewaken tussen de zucht naar clicks enerzijds en inhoudelijke journalistiek anderzijds. Want in mijn ogen slaan jullie soms zodanig door in sensatiezucht, clickbaittitels en een overmatige focus op Ajax dat dit de kwaliteit van de website echt niet ten goede komt. Maar wellicht ben ik hierin gewoon te idealistisch en is dit voor jullie nu eenmaal de manier om het verdienmodel te optimaliseren. Ik realiseer mij overigens dat ik nu wel erg negatief ben, daarom wil ik toch nog even benadrukken dat ik buiten dit punt VZ een prima website vind en met het moderatorteam ook geen slechte ervaringen heb. Tof dat jullie hier vrijwillig tijd in steken.

30 april 2021 om 20:52

Ik volg je punt ook wel hoor, en je bent vast niet de enige die dat vind en dat hoeft ook niet. Echter heb ik van het markttechnische verder niet heel veel verstand. Bedankt voor je reactie en je compliment!

Leuk artikel. Wil dan ook complimenten geven aan degene die mijn 'minpunten' ongedaan had gemaakt, toen ik bezwaar had gemaakt. Fijn dat er ook geluisterd wordt. Geef toe dat de enige ban die ik hier ooit heb gehad nog steeds helemaal niet mee eens ben, maar hem heb geaccepteerd onder het mom van 'choose your battles'. Denk dat de vergelijking met de varen juiste is. Kan je het soms ook niet mee eens zijn. Het is wat het is.

30 april 2021 om 19:20

Goed om te horen T-Star. Ik ben blij dat je klachten zijn opgelost en dat je je ban sportief oppakt. Bedankt voor je compliment en feedback!

Ten eerste. Complimenten met dit artikel. Goed om een keer de moderators aan het woord te laten. Hopelijk leidt het tot wat meer respect. Jullie vragen om feedback, dan is mijn grootste punt. De standaard zin 'gebrek aan onderbouwing' moet echt genuanceerder. Nu geeft het veel onbegrip, want veel reacties zijn best onderbouwd. Omdat 'gebrek aan onderbouwing' zo vaag geformuleerd is geeft dit ruimte om eigen conclusies te trekken (clubvoorkeur bv). Daar komt nog bij dat goed onderbouwde reacties, met bronvermelding, ook verwijderd worden ivm een link. Dit komt wat krom over en kan volgens mij wat beter geformuleerd worden. Dat zou al veel schelen.

30 april 2021 om 19:45

Het is grappig Moridin, dat die discussie nu ook intern bij ons wordt gevoerd. Dus we zijn er mee bezig en er wordt aan gewerkt. De links/bronvermeldingen ligt er een beetje aan wat het zijn. We laten links naar sites van clubs ed gewoon staan. Maar mocht je een specifiek voorbeeld hebben zie ik die graag tegemoet, dat is misschien ook wel het overleggen waard. Bedankt voor je compliment en je feedback!

30 april 2021 om 21:17

Wat betreft het 'gebrek aan onderbouwing' denk ik dat jullie vooral meer standaard opties moeten hebben. Gebrek aan onderbouwing hoeft zeker niet weg, maar daarnaast moet je bv ook hebben 'preventief verwijderd, want dit kan provocerend worden opgevat'of 'onduidelijk en moeilijk leesbaar comment' dan kun je al iets meer specificeren en krijg je denk ik meer begrip.Een voorbeeld van bronvermelding speelt ongeveer een maand geleden. Ik noemde een artikel op fr12 als bron bij een punt dat ik maakte. Dat is toen verwijderd onder de noemer 'reclame maken voor een andere site' of iets dergelijks. Dat zal volgens de huisregels best kloppen, maar die bron was ook relevant in de discussie. Daar wringt dus iets. Maar we moeten ook niet gaan doen alsof die situatie veel voor komt. Ik kan er prima mee leven als er niets mee gebeurd.

1 mei 2021 om 10:09

Misschien dat de oplossing daarvoor wel makkelijker is, maar een waar ik persoonlijk geen fan van ben. Wij hebben de mogelijkheid om toelichting te geven bij een verwijderde reactie. Een korte toelichting, van max twee regels. Maar het komt ook heel vaak voor dat de leden de toelichting verkeerd oppakken. Een gedeelte heeft daar soms ook gelijk over, want het is lastig in te schatten hoe die te gebruiken. Dus daar moeten we naar kijken. fr12 had niet verwijderd hoeven worden, maar het kan zijn dat de Moderator in kwestie geen weet heeft van het bestaan van die site. Bedankt voor je reactie!

1 mei 2021 om 10:20

Het is bewonderenswaardig dat jullie nog naar toelichting streven. Je zou voor het gemak ook helemaal kunnen stoppen met commentaar geven. Maar nogmaals. Positief dat jullie streven naar uitleg.

Wordt veels te veel onterecht verwijderd naar mijn mening, een mening is iets persoonlijke en zolang men niemand beledigt of kwetst kan niemand bepalen of het nuttig is of iets toevoegt, het blijft een mening van iemand!

30 april 2021 om 19:48

Weet je Gfzola, volgens mij is toch wel redelijk duidelijk aangegeven in het artikel, wat wij een klein beetje van een reactie verwachten. Je mag je mening hebben, graag zelfs, maar het enige wat we van je vragen, is een onderbouwing. Een regel is vaak al genoeg. En mocht je het niet eens zijn met een verwijdering, kan je nog altijd contact opnemen met het Lid Moderators of [email protected] Bedankt voor je feedback!

Opzich is er weinig te klagen alleen de vele artikelen die erop staan maar die weinig met het echte voetbal te maken hebben. Om een voorbeeld te geven wat mij bijvoorbeeld stoort is dat over iedereen die een mening heeft in de media er een artikel verschijnt. Nu snap ik dat het vooral om de clicks gaat maar het zorgt er wel voor dat ik minder hier kom. Net zo als de vele Ajax gerelateerde artikelen. Voorkeuren bij moderators merk ik daarentegen niks van.

Daarnaast zijn er best wat provocerende accounts die niks fout doen maar veel irritatie opwekken. Ik snap dat jullie ze niet kunnen verwijderen maar zou mooi zijn als er wat tegen gedaan kon worden.

Ook een groot minpunt vind ik toen er problemen waren met inloggen in de app dat er weinig over vermeld werd. Ten eerste als je via Facebook of mail een vraag stelde duurde het echt heel lang voor er antwoord kwam. De uitleg die ik kreeg was trouwens wel duidelijk en helder.

Ik wil wel mijn complimenten geven dat jullie dit vrijwillig doen. Je moet er maar zin in hebben de hele dag reacties door te spitten die soms het niveau van een baksteen nog niet aantikken. Ik zal dat zeker in mijn achterhoofd houden als ik nog eens kritiek geef haha.

Succes nog moderators en bedankt voor zover.

30 april 2021 om 20:09

Ik snap je punt cuco10, maar dat is helaas ook gewoon de tijd waarin we leven. Iedereen heeft overal en ergens een mening over. En je moet wel de topics vullen natuurlijk. Sommige hebben een zinnige bijdrage, sommige wat minder. Maar ik vind het persoonlijk altijd wel grappig om te lezen. Vooral omdat iemand iets als waarheid ziet voor zichzelf terwijl dat niet zo hoeft te zijn.

We proberen de provocateurs die binnen de lijntjes reageren wel degelijk aan te spreken en het op te pakken. Maar je kan niet iemand niet een ban geven omdat hij irritant is of een gekleurde kijk heeft op iets. En ik moet toegeven, dat ik vind dat het soms wel makkelijk is om leden te bashen die eenmaal als 'irritant' worden gezien.

FB behandelen wij niet, de mail wel. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat de mail toen een dag niet is beantwoord, want dat kan soms ook voorkomen. Ik ben wel blij dat het alsnog is opgelost.

Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

30 april 2021 om 20:25

Over het eerste punt: waar het mij om gaat als Ajax één wedstrijd speelt volgen er vervolgens minimaal 5 verschillend artikelen over deze wedstrijd met een mening van een analist. Vaak hebben ze ook nog eens dezelfde mening. Om dan 1 of 2 keer dat te lezen vind ik nog wel prima maar dan houd het wel op. Daarnaast verpest dat ook de discussie onder deze artikelen omdat het vaak over hetzelfde gaat.

Het 2de punt vind ik zelf ook lastig. Zo is er nu vaak iemand die op welk artikel van psv altijd commentaar heeft op de trainer. Op zich niet erg maar hij reageert ook op iedereen en daardoor is een discussie gewoon niet meer mogelijk. Wat hij doet mag inderdaad maar zorgt voor veel irritatie. Zodra ik zie dat hij reageert stop ik er al mee.

Daarnaast vraag ik me af waarom ik via de app geen alinea’s kan maken. Zodra ik verzend is het een puinhoop.

Graag gedaan hoor, denk dat al deze reacties hier jullie ook zeker kan helpen en ook waardering geeft.

Fijn (voetbal)weekend

30 april 2021 om 21:06

Het eerste punt, ik snap je ergens wel, al ben ik het niet helemaal met je eens als ik zo vrij mag zijn. Ik vind het ook vaak genoeg wel leuke discussies opleveren. Maar ik snap dat wij hier vanuit andere oogpunten naar kijken.

Het tweede gedeelte is bekend bij ons.

Het derde gedeelte heeft mijn collega Excellent laatst heel veel contact over gehad met een tiental leden, dus daar wordt aan gewerkt.

Bedankt voor je reactie!

Ik ben het zeker niet altijd eens met de mods en hoe neutraal sommigen ook zeggen te zijn, een club voorkeur blijf je vaak toch ook in het moderaten zien (dit wordt vast ontkent, blinde vlek..). Toch blijf ik na wat pauzes toch weer terug komen. Ik heb wel veel respect voor het werk wat jullie doen, want het zal absoluut een hondebaan zijn die ik om die reden (en mijn te gekleurde bril) graag afsloeg. Keep up the good work heren!

30 april 2021 om 20:17

Ik zal het zeker niet ontkennen Jansen Joenite, maar ik denk niet dat het zo erg meespeelt als jij hier doet denken. Anderzijds kan ik het je ook niet kwalijk nemen, het is natuurlijk een beeld wat is geschetst de afgelopen tijd. Toch ben ik blij dat je blijft terugkeren. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Goed artikel die hopelijk wat meer waardering brengt voor moderators. Dagelijks lees je in de comments er zeurende mensen over, maar volgens mij bedenken die niet dat het allemaal op vrijwillige basis is en dat de commentsectie een puinhoop zou zijn zonder ze. Ik reageer en discussieer zelf in ieder geval al erg lang met veel plezier, maar er is nog wel genoeg (technisch) vooruitgang te boeken in mijn ogen na al die jaren, vooral op de telefoon. Daar kunnen jullie als moderators zelf niet zoveel aandoen, maar als jullie het opperen wordt er misschien wel eerder geluisterd.
Ik stoor me er namelijk mateloos aan dat reageren via de app en Safari praktisch onmogelijk, aangezien het scherm telkens freezed na het plaatsen. Dan heb ik wel meegekregen dat het via de desktop-versie van de site wel kan, maar dat werkt echt voor geen meter op je mobiel. Verder zijn het kleine dingen als: geen alinea’s kunnen maken, een notificaties-functie op de app die ontbreekt, notificatie functie op de site die niet altijd aangeeft wanneer er op je gereageerd is of muziek die stopt door de advertenties.
Ik begrijp dat de site gratis is en dat dit daardoor niet makkelijk is. Ik stoor me daardoor ook niet per sé aan de vele clickbaittitels, omdat ik begrijp dat dat meer clicks genereert. Het zou echter wel prettig zijn als we daar dan ook iets van terugzien in een gebruiksvriendelijkere app/site.

30 april 2021 om 20:38

Goede feedback dit azchelsea. We hebben het genoteerd en het gaat zeker doorgegeven worden. Dit zeker nadat Hoofdmoderator Excellent contact heeft gehad met een tiental leden over dit soort problemen. Er wordt hard aan gewerkt. Maar ik kan je er geen beloftes over doen in hoe snel het is geregeld. Bedankt voor je compliment en je feedback!

Goed om te lezen dat Jamie zijn moderatorschap zo serieus neemt! Grote pluspunt aan VZ is dat er serieuze discussies en meningen gedeeld worden. Of ze nou ongezout zijn of met de fluwelen hand. Bij veel van jullie "concurrenten" zijn er geen mods of doen nauwelijks wat. En dan krijg je on-inhoudelijke en niet-onderbouwde teksten onder de topics. En ik zelf vind niets irritanters dan dat de eerste reactie onder een topic is iets simpels als "yes" en "eindelijk" en dat soort simpele, niet obderbouwde reacties. Dus hulde dat hier streng op wordt gecontroleerd! Gelukkig genoeg die moeite in hun betoog steken. Gelukkig genoeg mensen met een volledig groenbalkje waarvan ik op aan kan!Nogmaals hulde naar de moderators-team. Zonder jullie was het een puinhoop onder de topics en was de lol om de reageren er snel af!

30 april 2021 om 20:40

Fijn om te lezen. We doen ons best om een zo goed en fijn mogelijk discussieplatform op na te houden voor de leden, voor de mensen die alleen reacties lezen en voor ons zelf. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Genoten van dit artikel! Als jullie nog meer verhalen achter de schermen die de moeite waard zijn om op te schrijven zie ik dat graag vaker. Weten we weer een stukje beter hoe we jullie het leven zuur kunnen maken

30 april 2021 om 20:42

Nou je kan mij het leven niet meer zuur maken Fct_tuulk, want als je mij het leven zuur maakt, maak ik het jou nog zuurder Nee dat is natuurlijk maar gein. Ik kan niet voor de andere afdelingen bepalen, maar het leek ons heel erg fijn en het is fijn dat het zo aan slaat. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

30 april 2021 om 20:51

😂

Goed artikel hoor. Er komen inderdaad heel veel lastige situaties voor. Helemaal omdat elke moderator ook zijn eigen visie heeft op zaken. Dat zou niet moeten kunnen maar is niet vreemd. Ik heb daar op sommige fora ook wel problemen mee omdat ik dan ook wel eens het idee hebt dat het daarmee te maken heeft. Korte uitleg van reden is wel fijn. Dat gebeurt echter niet overal.
We mogen iig blij zijn dat er moderators zijn die hun best doen om de boel in de gaten houden.

30 april 2021 om 20:49

We zijn aan het kijken hoe we het kunnen vertalen naar 2021 Sjoerd1987, maar dit zal nog wel even wat tijd in beslag nemen. Het is nu wat 'ouderwetser'. Het is lastig. Mods hebben een visie, maar volgen wel de visie van VZ. We zijn geen robots, dus die foutjes blijf je altijd wel houden. Maar gelukkig kunnen we fouten altijd nog terugdraaien. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Wat mooi om zo een kijkje in de keuken te geven, er werd een heleboel helder voor me. Ik vind ook dat jullie prima werk leveren en wat door sommigen als streng wordt beoordeeld doet de kwaliteit alleen maar goed. Het valt zeker niet mee om met zoveel leden alles nog in goede banen te leiden (er komt een gevoel van 17 miljoen bondscoaches bij me bovendrijven) en jullie doen het volgens mij heel goed. Inderdaad zou het wel goed zijn om bij de voordeur al duidelijk wat regels en inzichten mee te geven. Ik begon hier bijvoorbeeld als Rm1333 en toen Real Madrid het afgelopen jaar kampioen werd maakte ik een nieuwe account, Rm1334. Ik had geen idee dat dit niet mocht, wellicht heb ik het zelf niet ergens gelezen, maar het was me in ieder geval niet duidelijk. Toen kreeg ik een ban. Ik heb jullie toen gemaild om het uit te leggen en na een paar dagen hebben jullie Rm1333 verwijderd en mocht ik verder met Rm1334. Dat is toen goed opgelost, alleen heb ik straks een probleem als Real Madrid (wonder boven wonder) de CL en La Liga mocht winnen en ik verder moet als Rm1435. :-) Komt tijd, komt raad denk ik en de kans dat mijn club wat wint dit seizoen is volgens mij toch niet zo groot, ha ha. In elk geval, hulde heren en mijn complimenten!

30 april 2021 om 21:12

Je mag altijd een verzoek tot naamsverandering doen, dit staan we een maal per half jaar toe Rm1334. Als de gebruikersnaam nog niet in gebruik is mag je hebben. Anders moet je goed gaan onderhandelen met het lid met deze naam, maar dat mag je zelf uitvechten Ik ben blij dat het helder voor je is en dat je het leuk vond om te lezen, en waar NL 17 miljoen bondscoaches heeft, heeft VZ 17 miljoen moderators. Bedankt voor je compliment en je feedback!

Al heel wat jaartjes lid. Het ene moment wat actiever dan het andere, maar doorgaans lekker om hier een mening te kunnen geven. Weinig verwijderd zien worden in al die jaren en het ook niet altijd eens met de mods, maar dit schijnt een mooi, ander licht op hun taak. Als tip geef ik mee: handhaaf vooral op de 'haha, ..'-reacties. De provocerende, eigenlijk niet voor een discussie-openstaande leden. Verder: keep it up!

30 april 2021 om 21:13

Gaan we opletten 92643. Ik ben blij dat je toch actief blijf en terug blijft keren op de site. Bedankt voor je compliment en je feedback!

Wat goed dat dit topic er is en leuk om te lezen. Ik ben zelf ook een aantal jaar (hoofd)moderator geweest, al is dat wel alweer zo'n zeven jaar geleden ongeveer. Leuke tijd en zelf ook weer veel van geleerd! Ik herken me ook wel in dingen die er geschetst wordt in het artikel. Je voelt je verantwoordelijk dat de leden van VZ op een fijne manier kunnen discussieren en het binnen de perken blijft. En de ene keer is dat lastiger dan de andere. Ik herinner me nog een bepaald artikel over Lex Immers die op 'jodenjacht' ging (iets in die trant). Enorm verhitte gebeurtenis, zo'n 5 heel beladen topics op dezelfde dag met boven de 300 reacties en ander nieuws dat ook binnen blijft komen. En dan heb je een team vrijwilligers die overdag ook gewoon een eigen leven en baan hebben. Dat zijn dagen waarop het toch aardig wat kan vragen. Maar wel een hele toffe tijd gehad!

30 april 2021 om 21:57

Dan ben ik er denk ik bij gekomen vlak na jou vertrek Carpe Diem. Mijn Hm's waren destijds Dammie, Tipsy Parson, Viktor86 en Phermes. Het is inderdaad soms lastig en eigenlijk alles wat je zegt sluit ik me volledig bij aan. Mooi dat je een toffe tijd hebt gehad. Bedankt voor je compliment en je feedback!

30 april 2021 om 22:16

Viktor en Phermes ken ik nog wel, fijn mee samengewerkt! Met Dammie als moderator geloof ik. Veel succes nog!

1 mei 2021 om 10:09

Bedankt Carpe Diem!

Leuk om te lezen. Goed om te zien dat Jamie nog altijd aan het roer staat. Het is zoals al eerder gezegd een hondenbaan zo nu en dan, maar ook ongelofelijk leuk. Ik heb het altijd als een leerzame, prettige tijd ervaren. Ook de korte periode als hoofdmoderator. De groep mods was toen ook een leuk groepje bij elkaar. Gaaf om dit zo naar buiten te brengen mannen! Meer doen! Zorgt voor nog meer begrip, denk ik zo.

30 april 2021 om 22:02

Dat is het zeker Eagles, het is ongelooflijk leuk om te doen. Jamie is zoals hij zelf zegt een plaag, iedere keer als je denkt dat je van hem af bent, komt ie weer terug. Maar je kent hem, je kent zijn uitspraken. Leuk dat je op een positieve manier terugkijkt op je (hoofd)moderatorschap. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Leuk stuk, zorgt ervoor dat het een beetje duidelijker is hoe en wat moderators allemaal doen. Echter heb ik nog wel een vraag die (deels) over dit onderwerp gaat: waarom is het niet mogelijk om te reageren op artikelen waar foto's van voetballers op sociale media worden besproken? Is dit vanwege de mogelijke negatieve reacties, of heeft dit een andere reden?

30 april 2021 om 22:04

Dit heeft een tijdje aangestaan Coutinhopsv, maar daar kwamen niet heel veel nuttige reacties op. Dat is een keuze geweest om het gewoon uit te zetten. Verder bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Ik ben eens dat negatieve en provocerende reacties met min punten gestraft mogen worden maar ik heb paar keer heel rare verminderingen gehad. Op artikel dat Suarez hulp kreeg van een Italiaanse prof om taaltest goed te doen reageerde ik met 'All animals are equal but some animals are more equal than other'. Plots kreeg ik een min 1. Gemaild maar natuurlijk geen reactie. Niets provocerend, heeft met thema te maken tenzij moderator Orwell niet kende.

30 april 2021 om 22:06

Ik begrijp het laatste gedeelte van je bericht niet helemaal Busby, maar dat kan ook aan mij liggen. Je krijgt altijd reactie, het kan alleen even duren. Bedankt voor je feedback!

1 mei 2021 om 10:48

Orwell was de man van de uitspraak waarmee hij reageerde. "All animals". En Orwell kennen we allemaal wel toch?
Ik denk Busby dat de moderator in kwestie niet gezegend was met de betreffende kennis en daarom uit onwetendheid je reactie verwijderd heeft onder het mom van: niets toevoegend. Kan beuren, we zijn allemaal mensen.

1 mei 2021 om 10:53

Ik dacht dat Busby moderator Orwell bedoelde, dus dan snap ik de verwarring nu. Bedankt!

Heel bijzonder om te lezen! Ik volg Voetbalzone al een jaar of 15, maar heb voor de gelegenheid gebruik gemaakt om een account aan te maken.

Zoals al door de Moderators wordt benoemd zijn de artikelen in de loop der jaren wat ''makkelijker'' geworden. Waarbij ik er helaas af en toe ook nog zelf in tuin qua clickbaits. Ik heb er wel alle begrip voor, want het werd ook wel duidelijk hoe populair de site werd in de loop der jaren. Daar is wel wat mankracht voor nodig. Toch ben ik wel benieuwd waarom moderator zijn vrijwillig is en er geen kleine vergoeding tegenover staat.

Tot slot wil ik, net zoals het gros hierboven, benadrukken hoe fijn het is dat jullie dit doen! Is 1 van de redenen waarom ik altijd met plezier jullie site bleef bezoeken. Ik vind het namelijk ook wel leuk om de comments te lezen, en daar knapte ik bij andere sites snel op af. Vooral grappig om te zien dat veel reagerende gebruikers op dit artikel reageerden. Tegen hun wil ik zeggen, ga zo door. En voor de Moderators, voetbal blijft af en toe emotie..

1 mei 2021 om 10:14

Allereerst welkom als lid Panatha87. Ik hoop dat je veel plezier gaat krijgen met het reageren op voetbalzone. Er staat op een andere manier vergoedingen tegen over. We hebben eens per jaar een moderatoruitje waarbij de FP veilig is van Moderators en iedereen zijn gal kan spuwen... ik bedoel waarbij de Moderators gezamenlijk wat leuks gaan doen. Meestal is dit een terrasje pakken, wat eten en combineren we het met een mooie wedstrijd. Dit wordt altijd volledig vergoedt. Er zijn meerdere, maar dat ga ik hier niet noemen want dan heb ik er in eens 100 mods bij. Verder een mooie bijdrage en vind het leuk te lezen dat je zoveel plezier haalt uit de comments. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Ik ben hier ook al een tijdje 'lid' (meer dan 15 jaar), een paar keer een ban gehad en er is ook wel eens wat verwijderd. Ach die dingen horen er geloof ik bij als je ergens zo lang komt, je kunt het tenslotte niet altijd met elkaar eens zijn, en bovendien kan ik redelijk goed relativeren, door mijzelf af te vragen of ik dit werk beter zou kunnen, en dan is het antwoord 'nee'.

1 mei 2021 om 10:19

Mooie zelfreflectie droppie, heel fijn en prettig om te lezen. Je bent een old school lid en je weet denk ik aan je reactie ook te zien prima hoe het reilen en zeilen werkt op de site. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Ondertussen al 18 jaar lid op deze site, wat heb ik de site zien veranderen in die tijd. Destijds bij de oprichting door mijn dorpsgenoten had je enkel 20 nieuwtjes per dag waar je op kon reageren. Heftige discussies gehad im de jaren met Hageneesje en Ajax&Litmanen=1. Laatstgenoemde is later ook moderator geworden. Heb het ook mogen beproeven later met een ban. Vandaar dat mijn reacties standaard vast staan op 7000 plus. Desalniettemin toch voorgenomen weer te reageren, soms informatief dan wel te impulsief. Kortom een site wat je iedere dag toch even checkt.

1 mei 2021 om 10:23

18 jaar geleden hadden een aantal mods nog andere prioriteiten, met blokken spelen en dat soort dingen. Daarom des te mooier om een reactie te mogen ontvangen van een lid als jou voetbalfreak. Ik vind het leuk dat je na al die tijd nog terug blijft komen, want leden zoals jou, die hebben we denk ik nog maar heel weinig. Bedankt voor je feedback!

Leuk stuk en alle respect voor de mods die er hard aan werken om deze site op een dusdanig niveau te houden dat het interessant blijft. Het komt regelmatig voor dat ik me verbaas over de kennis en kunde die ook bij mede leden aanwezig is. Levert vaak mooie discussies op.

Bij deze een bedankje aan de mods, ga zo door!

1 mei 2021 om 10:26

Goed om te lezen Frits de jong, ik zie het namelijk precies zo. Discussies met hoog niveau zijn voor ons ook het leukst om te lezen, want dan houdt iedereen het beschaafd en het is informatief. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

''je hebt ook mensen die het wel lezen en geen antwoord geven, dat is het meest frustrerende.''

Ik dacht eigenlijk dat dit juist alleen maar irritant was om tig keer een afwijzing terug te krijgen en dat het de bedoeling is om terug te mailen bij interesse. Denk dat dit wel voor de meeste anderen die niet geantwoord hebben ook geldt.

1 mei 2021 om 10:29

Weet je wat het is Primetime. Als we geen antwoord krijgen, weten we niet of je hebt gelezen ja of nee. Een afwijzing is zeer vervelend, maar in ieder geval duidelijk. Anders is de mogelijkheid er dat we hem nog een keer sturen, wat zoals er werd aangegeven, is de inboxfunctie niet helemaal top. Bedankt voor je feedback!

Ondanks dat ik het niet altijd eens ben met reacties die al dan niet verwijderd worden is dit gewoon de beste voetbalsite die ik ken. Hoedje af voor de mods die dit faciliteren!

1 mei 2021 om 10:33

Fijn dat je het zo ziet Tuskii. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Leuk stuk en zeker ook waardering voor het werk dat de moderators doen. Wat dan weer niet betekent dat ik ze er gemakkelijk mee weg laat komen als ik het niet met iets eens ben. Zelf onlangs die vraag ook gehad of ik zou willen helpen, netjes geantwoord dat het nu te druk is. Maar er speelt ook iets belangrijkers mee. Ik heb een hekel aan het verdien model. Zoals éã©n van de moderators onlangs opmerkte willen ze bij VZ bewust discussie creã«eren. Dat is prima, kan interessant zijn en belangrijker het resulteert in meer inkomsten. De manier waarop is echter vaak het kiezen voor een titel die zo aanstoot gegevend mogelijk is. Er zit nagenoeg altijd een negatieve ondertoon in of een trigger die frustratie oproept. Daarbij gaat het voorbij aan het doel van de discussie. Het polariseert en het erge, enge en en verachtelijke daaraan is dat het moederbedrijf van VZ daarop teert. VZ kiest voor een lijn waar ook populistische/activistische politici een meester zijn. Vergelijk dat met een discussie die je ziet op bijv internationale conferenties uit de wetenschap. Waar die hele negativiteit rondom een onderwerp totaal niet nodig is voor toch stevige discussies. Niet voor niks dat die debatten ook mods hebben. Maar het uiteindelijke doel daar is samenkomen, terwijl in de politiek en helaas ook op VZ de polarisatie de drijfveer is. Dit alles maakt het werk voor moderators natuurlijk nog een stuk lastiger! Blij dat er mensen zijn die hier wel mee kunnen en willen leven. Ikzelf blijf voorlopig VZ sponsoren door de artikelen aan te klikken en te reageren. Hypocriet, absoluut maar nooit gezegd dat ik dat niet ben.

1 mei 2021 om 10:40

Je hoeft ons er ook niet makkelijk mee weg te laten komen rickv, zolang je het beschaafd houden kunnen we best tegen een stootje. Jammer dat je dit hebt laten meewegen en je besluit, echter kan ik je mening wel respecteren aangezien je het zo goed onderbouwd. Ik ben het niet helemaal met je eens. Het klopt inderdaad dat er politiekgerichte onderwerpen zijn, echter gebruiken we daarvoor de niveau schaal, zodat het toch een discussie kan worden. Ik ben wel met je eens dat de titels soms wat minder zijn, maar daar kan ik me persoonlijk niet zo aan storen. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

1 mei 2021 om 17:54

Nee hoor jullie kunnen helemaal niet tegen een stootje. Jullie halen kritisch commentaar weg en geven mensen punten mindering omdat hun mening jullie niet aanstaat. Ook al is het wel fatsoenlijk. Diep triest.

1 mei 2021 om 19:24

Grillmaster, ik zou het waarderen als je mijn bericht aan jou leest hierboven. Denk dat je het dan een stuk beter zou begrijpen.

Leden kunnen punten verdienen door reacties te plaatsen: per 25 reacties ontvang je 3 punten. Iedereen begint bij het openen van een nieuw account op 75 punten.Wat een onzin, ik heb nog nooit een punt gekregen "per 25 reacties". Blijkbaar heb ik een account waar al 4 jaar in bug in zit, maar niemand die bereid is dit te fixen. Dit heb ik handmatig bij Excellent moeten aanvragen die dan ongeveer een schatting doet en wat puntjes toevoegt. Uiterst aardig persoon, kan niet anders zeggen.Ook wel eens een reactie verwijderd gehad met een compleet verkeerde uitleg haha, lezen word lastig als je zoveel moet checken. Komt wel uiterst amateuristisch over. Maar als ik een vraag heb, kritiek heb of het er niet mee eens ben wordt er geenszins gereageerd. Leuk artikel, maar nog veel te verbeteren als je het mij vraagt. Het meten met twee maten sijpelt er wel een beetje doorheen bij vz helaas. Verder een topsite hoor.

1 mei 2021 om 10:15

M.b.t. de punten heb ik hetzelfde idee. Ik kan me ook niet heugen dat ik er ooit punten bij heb verdiend op dit account. Goed, nou worden er soms wel reacties verwijderd en is het in die gevallen logisch om geen punten toe te kennen, maar ik kan me niet voorstellen dat ik in die jaren nog nooit 25 goede reacties geplaatst zou hebben. Al ben ik ook niet vies van hier en daar een plaagstootje op zijn tijd, het grote gros van mijn reacties probeer ik toch te onderbouwen.

1 mei 2021 om 10:18

HijNiet! Excellent gaf aan dat ik zeker niet de enige was en dat er "hard aan gewerkt werd". Dit is op zijn minst al een jaar terug. Ze hebben het er zwaar mee😂...

1 mei 2021 om 10:45

Spijtig om te lezen Gluubstertj. Ik heb een screenshot hiervan doorgestuurd en ik zal er contact over blijven houden. Echter weet ik in deze niet waar de fout zit, wat de oplossing is, wanneer het wordt opgepakt en hoelang het duurt, dus ik ga je geen loze beloftes maken. Wel beloof ik je, dat ik er achteraan blijf gaan. Je krijgt in principe altijd antwoord op je vragen, kritieken ed. Het kan soms alleen wel wat langer duren. En het ligt er natuurlijk aan hoe de mail is opgesteld. Mocht het toch zo zijn dat het antwoord een keer tussen wal en schip terecht is gekomen, bied ik je daarvoor mijn excuses aan, want dat kan niet de bedoeling zijn. En de verkeerde uitleg, ik denk dat hier weer mooi het citaat van de VAR voor geldt. Iedereen ziet het anders. Bedankt voor je feedback!

1 mei 2021 om 11:11

Bedankt dat je de moeite neemt erachter te gaan. Excellent is er ook mee bezig schijnt, dus dat is fijn om te weten. Ik heb in mijn '4-jarige voetbalzone carriere' 3x een mail gestuurd. Uiteraard keurig met aanhef, duidelijke woordkeuze etc. Allen tot op heden onbeantwoord. Maar als ik het goed begrepen heb wordt alles beantwoord, echter kan het soms wat langer duren. Ik zie de antwoorden dan ook nog graag tegemoet. "iedereen ziet het anders" raakt natuurlijk kant noch wal, dat zou betekenen dat er geen reactie meer verwijderd zou kunnen worden. Gebrek aan kennis van een moderator zou nooit een reden tot verwijdering mogen zijn, hierboven is de situatie Orwell daar een perfect voorbeeld van als je het mij vraagt. Maar goed, daartegen over staan vaak goede artikelen en prettige leden met goede inhoudelijke reacties dus vz blijft mijn stekkie!

1 mei 2021 om 11:29

Ik denk dat we mekaar in deze verkeerd begrijpen Gluubstertj. Ik bedoel meer met iedereen ziet het anders is dat wij als een goede uitleg zien, jij het als een verkeerde uitleg kan zien. Het betreurt me dat de mails onbeantwoord zijn, ik weet niet wanneer je ze hebt gestuurd, of ze nog terug te halen zijn en waarom ze niet zijn beantwoord. Als je contact zou willen opnemen met Hoofdmoderator The Man via een privébericht wanneer je alles hebt verstuurd beloof ik je dat hij er achter aan gaat. Bedankt voor je reactie!

Goed artikel, mooi om eens inzage te krijgen in de werkzaamheden van de moderators die het nooit goed kunnen doen. Ik zal dit proberen mee te nemen als ik weer eens een discussie heb over een (in mijn ogen) onterecht verwijderde reactie. Keep it up!Wel heb ik een paar opmerkingen. Ten eerste over het criterium van onderbouwing. Dit komt op mij soms over als een willekeurig en subjectief criterium - een moderator bepaalt of een bericht van een lid iets toevoegt en dat is altijd een beetje tricky. Je ontkomt dan namelijk toch niet aan een waardeoordeel over die reactie, terwijl een onderbouwing die volgens de een niet klopt voor de ander toch een goede onderbouwing kan zijn. Dat blijft balanceren op een dun koord, want het kan ook niet de bedoeling zijn dat reacties op meningen worden beoordeeld. Daarnaast schiet men soms door in het eisen van een onderbouwing, ook wanneer dat niet direct noodzakelijk lijkt. Voorbeeld: na Feyenoord - Willem II schreef ik in een artikel over de rentree van Sven van Beek dat ik het fijn vond hem na alle rampspoed weer op een voetbalveld te zien en dat ik hem eeer geluk in de toekomst wenste. Die reactie werd verwijderd wegens gebrek aan onderbouwing, terwijl ik niet inzien hoe en waarom ik zoiets nog verder met een epistel van 3 alinea's zou moeten onderbouwen. In zulke gevallen schiet het criterium van onderbouwing zijn doel echt volledig voorbij mijns inziens.Verder heb ik nog nooit iets gemerkt van het toekennen van punten bij 25 reacties. Goed, ik begrijp dat er uiteraard geen punten worden toegekend wanneer reacties verwijderd zijn, maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik nog nooit 25 goede reacties achter elkaar heb geplaatst. Ik ben soms inderdaad niet vies van een plaagstootje op zijn tijd, maar het grote gros van mijn reacties probeer ik goed te onderbouwen. Hierboven lees ik van Gluubster dat hij een bug in zijn account heeft waardoor hij hetzelfde ervaart. Misschien is dat bij mij ook van toepassing. Ik heb tenminste niet de indruk dat ik mij hier gedraag als een troll.

1 mei 2021 om 10:51

Goed betoog Hijniet! waarvoor dank. We zijn zoals ik hierboven aangaf bezig om het wat meer te vertalen naar 2021. Hoe we dat het makkelijkst aan gaan pakken en dergelijke, hoeveel tijd het ons kost maar natuurlijk ook de technici. Dus ik kan niet beloven dat dit volgende maand al ander is, maar kan je wel beloven dat er aan wordt gewerkt. Onderbouwing wordt meer bedoeld dat loze oneliners niks toevoegen, en dat is dus gebrek aan onderbouwing. Echter komt het ook ooit voor dat mensen een langer bericht plaatsen, maar dat het geen toegevoegde waarde heeft. Enfin ik snap dat het lastig is, er wordt zeker aan gewerkt.

Je reactie over Sven van Beek had, als hij letterlijk zo is geplaatst, niet verwijderd hoeven worden. Dus dit is een mooi voorbeeld om mee te gaan nemen in onze discussie. Je mag bij een verwijdering altijd contact opnemen met het Lid Moderators of [email protected] Dan wordt er altijd naar gekeken, want zoals aangegeven, is een deel van de klachten gegrond.

Verder wil ik de leden verzoeken die denken hetzelfde probleem te hebben als Gluubstertj en Hijniet! contact op te nemen met Hoofdmoderator Excellent. Die zal hier een bundeling van maken zodat het opgepakt kan worden.

Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

1 mei 2021 om 16:17

Dank voor je reactie, en een groot compliment dat je de tijd neemt om iedereen te beantwoorden!

1 mei 2021 om 17:52

Bedankt Hijniet! maar dat ben ik ook wel een beetje verplicht aan iedereen, aangezien iedereen ook de tijd neemt ons te helpen of te complimenteren.

Leuke site jammer van die moderators hier die duidelijk hun clubbrilletje niet af kunnen zetten. Met name constant kante heeft er een handje van. Sowieso een hele rare moderator als je zelf mag provoceren en bij andere mensen de reacties zit te verwijderen. Ook als je ziet wie hij in zijn vriendenlijst heeft ga je toch even nadenken... veel mensen met een ban of andere trolletjes als vrienden. Vervolgens kun je ook nog zien op zijn profiel dat hij eerst een andere naam had, namelijk: Enig. Goh en toevallig is dat account ineens verdwenen en was dat vroeger hier ook een bekende troll. Verder vragen ze voor een sollicitatie als moderator dat je objectief bent dan vind ik het wel raar dat je hier moderators hebt met FR in hun naam. Verder denk ik ook dat ze hier aan Dotan achtige taferelen doen. Zo'n Japie dat is gewoon een medewerker van voetbalzone die al heel veel clicks en reacties heeft uitgelokt. Een normale gebruiker met een wat minder groen balkje had al lang een ban gehad!

1 mei 2021 om 11:36

055er! ik vind je nogal op een negatieve manier aanwezig in dit topic. Je bent meerdere van mijn reacties aan het ontleden om te muggenziften op een heel klein gedeelte. Je hebt blijkbaar al je keuze gemaakt voordat je dit artikel ging lezen en dat mag, maar ik vind het nogal flauw als ik zo vrij mag zijn. We laten op deze manier een leuke inkijk in de keuken geven was het idee. Jammer dat je het niet zo ziet.

Je mag over iedere Moderator een klacht indienen bij het Lid Moderators of via [email protected] Die zullen worden behandeld, ik ga echter niet openlijk de discussie met je over aan. Het account is niet verdwenen, zijn naam is veranderd.

Het klopt dat er een tijdje een moderator was met FR in zijn gebruikersnaam, maar je weet niet wat daar de betekenis van was. In zijn geval niet Feyenoord Rotterdam, maar een andere reden die ik niet kenbaar ga maken. Aangezien dit een privékwestie is en ik die respecteer.

Voor Japie geldt hetzelfde, ik ga daarover niet openlijk de discussie met je aan.

Bedankt voor je feedback!

1 mei 2021 om 11:47

Ja sorry ik vond dit wel een geschikt topic om is even mijn frustraties van me af te typen. Jij gaat de discussie niet aan over Japie maar in feite doet hij hetzelfde als die jongen die over Donny elke dag wat had te zeuren. Alleen doet Japie het met Schmidt alleen heeft hij een vol groen balkje dus dan heb je hier sowieso al een streepje voor. Dan mag je bepaalde dingen die anderen hier niet mogen. Dat vind ik vreemd ja!Maare sorry man dat sommigen mensen het ook minder leuk ervaren hier. Wel respect dat je deze hondenbaan wil uitvoeren voor niks. Ook wel een beetje gierig van voetbalzone. Wat verdienen ze wel niet door al die reclames hier. Misschien dat het wat beter zou worden als er een betere vergoeding tegenover zou staan.

Leuk om te lezen, respect voor de mensen die zich hiervoor inzetten. Wel wil ik wat feedback meegeven. Ik denk dat het voor moderators heel erg belangrijk is dat er dmv regels/richtlijnen naar comments wordt gekeken. Nu is dit, naar mijn mening nog te subjectief.

Ik zal een voorbeeld noemen:
Ik plaatste 2 maanden geleden een inhoudelijke comment, dat ging over Ozil, Arsenal en zijn opmerkingen over Oeigoeren. Deze werd toen verwijderd met als comment 'dit hoeft niet altijd aangehaald te worden'. Deze comment voldeet aan alle richtlijnen, maar werd om een compleet subjectieve reden verwijderd, omdat iemand vond dat 'het thema niet altijd aangehaald hoeft te worden'. Ik snap de beste intenties, en dat politiek niet de leukste discussie is, maar het is niet aan moderators, or andere mensen die dit forum besturen om te sturen waar de discussie heengaat.

Dit wilde ik even delen, wellicht doen jullie er iets mee.

1 mei 2021 om 11:42

Goed punt Ajaxwammes. Wij willen de discussie ook niet een bepaalde richting opsturen, als ik het zo moet noemen. We proberen wel de discussie in zo'n goed mogelijke banen laten gaan. Politieke discussies zijn lastig voor een site als VZ, aangezien je vanaf een bepaalde hoogte ook aansprakelijk kan worden gesteld. Nee dat zal niet snel zover komen, dat besef ik ook wel, maar voorkomen is beter dan genezen natuurlijk. Maar we hebben het er onderling over, aangezien wij ook merken dat dit helaas steeds actueler wordt en we er mee moeten gaan dealen. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Haha het eerste stuk gaat over die gast met dat Milan logo die altijd op Donny zit. Jammer dat ze dan niks over Japie zeggen die ook gewoon al jaren aan het trollen is op een slinkse manier. Vroeger was deze site zoveel beter en luchtiger. Nu wordt elke scheet verwijderd vroeger poste voetbalzone dingen aan het einde van het jaar als: de domste reactie van het jaar en had het hele leuke rubrieken. De clubexperts was ook genieten, ook jammer dat dat weg is. Jullie zijn iets teveel in jullie zelf gaan geloven en helaas zitten er een aantal moderators die niet met hun rechten om kunnen gaan.

De moderators mogen wel eens wat meer humor op de site laten staan. Maak je Een keer een grap, vliegen de duimpjes je om de oren, maar wordt het toch weer weggehaald omdat het inhoudsloos is. Een serieuze site is leuk hoor, maar beetje lachen kan ook geen kwaad zeker in deze tijden.

1 mei 2021 om 11:45

We hebben ook wel gevoel voor humor hoor Feyenoorddelft, al zullen niet veel dat zeggen. Het is een beetje wikken en wegen. Als we er een toe staan, moeten we alles toestaan. En dan wordt het al snel een FB waardige discussie en daar zit ook niemand op te wachten. We zullen het meenemen. Bedankt voor je feedback!

1 mei 2021 om 13:44

Dit is inderdaad een heel goed punt waar ik me ook wel een beetje aan stoor. Af en toe vliegt er een leuke oneliner voorbij die aan de duimpjes te zien zeer gewaardeerd wordt en dan wordt deze reactie verwijderd, dan heb ik wel zoeiets van laat lekker staan. Zoals Feyenoorddelft aangeeft mag er wel wat meer gelachen worden in deze tijd.

Soms wordt de kop van het artikel al provocerend ingezet en leidt dit juist tot felle reacties, hier moet vz ook op letten en het genuanceerder inzetten want actie is vaak reactie en krijg je lelijke discussies ,daar moet vz zich ook van bewust worden

1 mei 2021 om 17:41

Ligt mijn inziens ook een beetje aan de citaten dreetje888. Een Johan Derksen zegt dingen weer anders dan een Jan van Halst. Ik snap je punt wel degelijk daarbij, maar het is natuurlijk ook een beetje wat aanslaat wordt geplaatst. Dus dat betekend automatisch dat het soms misschien iets te hard is. Het gaat ons er vooral om dat je elkaar niet gaat provoceren. Bedankt voor je feedback!

1 mei 2021 om 20:23

Ik snap wat je bedoeld maar als Johan Derksen iets provocerend of kwetsend roept dan kun je ook beslissen om deze uitspraak niet letterlijk te "koppen " of zelfs helemaal niet te plaatsen, dit roept alleen nog maar meer agressie op in de discussies

Goed artikel! Dat maakt het voor de gemiddelde gebruiker ook wat makkelijker om zich in het moderator-team in te leven. Ik merk vaak dat mensen zich vooral niet realiseren dat moderators het op vrijwillige basis doen, en dat ze niet dezelfde mensen zijn die de (af en toe clickbait-achtige) artikelen schrijven. Ik ben een paar jaar geleden zelf een tijdje moderator geweest, maar had naast mijn andere verplichtingen in het dagelijks leven niet voldoende motivatie om genoeg met het moderaten bezig te zijn. Daarom heb ik ook respect voor de mensen die naast een fulltime baan en een gezin hier zo gedecideerd mee bezig zijn. Hopelijk leidt dit artikel tot iets meer begrip vanuit de gebruikers.

1 mei 2021 om 17:44

Het ergste is dat ik me jou vertrek nog kan herinneren Meliora en ik zag net dat dat al weer vijf jaar geleden is. Het is inderdaad denk ik ook zo bij de gebruikers die hier nooit zo mee bezig zijn geweest, dat zij het realiseren. Die denken waarschijnlijk, oh daar heb je de mods weer, wat een zeurpieten. Ergens snap ik ze wel, ik heb er voor die tijd ook zo over gedacht haha. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Ik geloof meteen dat het een hoop werk is om als moderator te werken, en voor ons is het lekker om daar af en toe eens lekker onze opgekropte frustraties op los te laten. Bedankt daarvoor dat jullie onze boksbal willen zijn. Ik zie het mezelf niet doen namelijk. Respect daarvoor.

Wel een aandachtspuntje misschien of ik weet niet hoe jullie hier naar kijken, maar het kan zijn dat een openingspost een reactie is die niet voldoet aan de richtlijnen. Deze zou dan weggehaald moeten worden en dat gebeurd dan ook. Alleen is er soms naar aanleiding van die post wel een hele mooie lange discussie uit voortgekomen met reacties die wel aan de richtlijnen voldoen die dan ook automatisch verdwijnen en dat vind ik wel eens jammer.

Ik snap dat er richtlijnen zijn en die zoveel mogelijk nageleefd moeten worden maar het mag van mij iets minder zwart en wit en meer ruimte voor interpretatie.
En nog een puntje die al eens is aangehaald: het bloed onder de nagels halen van sommige leden die in ieder topic op hetzelfde punt terugkomen en dat dan wel binnen de geldende regels doen maar overduidelijk is dat ze een hele hoop reageerders zwaar irriteren. Dit is lastig natuurlijk maar lees hierboven dat jullie diegene wel degelijk proberen duidelijk te maken dat het iets minder kan. Dat is fijn.
Ik kom al jaren op de site, reageer weliswaar niet zo vaak maar jullie staan toch nog steeds bovenaan mijn favorieten.

1 mei 2021 om 17:49

Klopt Dabor, dat gebeurt wel eens, en ik moet toegeven dat ik er ook wel schuldig aan ben (geweest). We letten hier de laatste tijd een stuk beter op maar er is nog wel ruimte voor verbetering in. Dus ik sluit me bij deze voor de volle 100 procent bij je opmerking aan en vind het ook prettig dat je dit aankaart. Zo weet ik zeker dat het ons blijft opvallen maar dat wij ook niet de enige zijn die het is opgevallen.

Je tweede punt staat onder de aandacht en wordt opgelet, dat beloof ik je. We communiceren heel uitgebreid hierover op de achtergrond en zulke leden staan op onze watchlist.

Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Ik gebruik de site al jaren met en zonder account maar is het niet zo dat jullie de trolls en de hoge emoties een soort van uitnodigen met topics over bijvoorbeeld de racismerel bij VI afgelopen jaar? Of over corona (niet de voetballer) daar lopen de emoties ook vaak hoog op. Ik snap de keuze voor provocerende headlines soms wel omdat clickbait nou eenmaal bij het internet hoort. Voor de rest prima site en de discussies met mede fans blijven leuk en vind ik het persoonlijk ook leuk om met de rivalen een normaal gesprek te voeren over voetbal aangezien dat in het stadion vrijwel nooit lukt in Nederland.

1 mei 2021 om 17:59

Het is wel nieuws Homelander, het is alleen aan jezelf hoe je er mee omgaat. Denk niet dat je voetbalzone kan verwijten dat men hier nieuws plaatst wat in andere media ook wordt geplaatst. Het is niet allemaal even uitnodigend natuurlijk, dat ben ik wel met je eens. Daarom werken we in dit soort dingen soms met niveaus, maar dat doen we ook het liefst zo min mogelijk. Trolls blijven komen en gaan, daar verander je niks aan helaas. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Leuk stuk om lezen, geeft je toch een inkijkje wat jullie doen.
Hopelijk lezen de eigenaren het ook en gaan ze de app verbeteren. Want zoals genoemd is een inbox wel handig.

1 mei 2021 om 19:26

Dat hoop ik met je mee soccerroos, lijkt me ook heel erg fijn om te hebben. Bedankt voor compliment en voor je feedback!

Ik begrijp dus dat je niet louter negatief over mag zijn op een bepaald topic. Dan snap ik niet dat Japie Krekel nog actief kan zijn in topics over Schmidt/PSV... Bloedirritant.

Wel heel leuk en goed om de moderators te begrijpen! Daarbij direct een vraag “waarom vult mijn groene balkje al 2-3 jaar niet meer?” Zijn toch amper reacties weggehaald (denk ik) dus vrijwel geen punten mindering, maar toch komen er geen punten bij.. hierdoor kan je dus niet aan bepaalde discussies deelnemen. Best irritant dat dit niet adequaat wordt opgepakt.

1 mei 2021 om 19:30

Je staat er bij genoteerd Lepenseur, we gaan het bundelen en doorsturen en zodra we er antwoord op hebben, wordt het aan je teruggekoppeld. Je eerste reactie is bij ons onder de aandacht, we weten ervan. Verder bedankt voor je feedback!

1 mei 2021 om 20:29

Volgens mij heb ik dat probleem ook. Denk ik....

Grappig om eens te lezen, maar of het een manier is om mensen enthousiast te krijgen voor het moderatorschap, ik betwijfel het. Wat een hondenbaan is dat zeg.
Ik zelf heb met een van mijn vorige accounts (ja, ik heb er meerdere gehad) ook eens voor geweigerd. Alle lol op voetbalzone is weg wanneer je niet kan rellen in de reacties en mensen kan provoceren.

1 mei 2021 om 19:35

Je bent er verder eerlijk over en verder zie ik dat de andere accounts zijn verbannen 29er, maar neem in t vervolg contact met ons op als je wil . We hebben er weer een nieuwe Moderator bij dus het heeft wel zijn vruchten afgeworpen. Wat vooral onze bedoeling was was om een kijkje te geven richting ons, aangezien er veel onduidelijkheden zijn en aangezien jullie nog wel wat met ons te maken hebben, leek het ons leuk. Bedankt voor je compliment en je feedback!

Ik vind dat de moderators goed hun werk doen. Complimenten daarvoor! Over de redacteuren heb ik een minder goed gevoel. Veel titels zijn clickbait en bij iedere Ajax scheet wordt een uitgebreid artikel geschreven. Ik lees graag wat meer artikelen over de eerste divisie, hoofdklasse en onze zuiderburen.

1 mei 2021 om 19:42

Denk niet dat daar veel verandering over gaat komen Almachtig. Zoals ik al eerder aangeef is het vraag en aanbod. Het genereert de meeste clicks en Voetbalzone gaat natuurlijk wel daarvoor. Aangezien Voetbalzone officieel partner is van de Keuken Kampioen Divisie verschijnen daar nog wel de genoeg topics over. Amateur voetbal is afwachten aangezien dat al een hele poos stil ligt en het voetbal vanuit België wordt zo nu en dan ook opgepakt. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Ik kan me voorstellen dat het erg lastig is om als moderator alles in goede banen te houden. Ook begrijpelijk dat er fouten gemaakt worden en reacties ooit onterecht verwijderd worden. Echter gaat het veel te vaak fout. Er wordt wat mij betreft duidelijk met twee maten gemeten en moderators zijn totaal niet consequent als het gaat om reacties verwijderen of laten staan. Geen idee of dat om clubvoorkeur gaat of andere redenen heeft. Maar het is onnodig om dat hier in dit verhaal en de reacties te ontkennen. Dit is duidelijk het zwakke punt van de moderators die verder uitstekend werk leveren. Over het in beroep gaan tegen het onterecht verwijderen van reacties. Daar hebben gebruikers over het algemeen geen tijd voor of zin in. Zeker niet als ze het zo vaak zouden moeten doen.

1 mei 2021 om 19:46

Jammer dat je het zo ziet Benzema. Ik weet namelijk zeker dat dit niet zo erg is als jij denkt. Je weet namelijk ook niet welke Moderator het topic heeft gemodereerd. Zoals aangegeven in het artikel is het maak dat Moderatoren onterecht het verwijt krijgen voor een bepaalde club te zijn. Maar denk dat dit toch een discussie gaat worden die niemand gaat winnen, aangezien het beeld nou eenmaal is geschetst. Ik snap het ergens ook wel, maar het is niet helemaal waar. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

1 mei 2021 om 21:31

Dit is hoe ik het tot nu toe ervaren heb. En dat een beeld nou eenmaal geschetst is betekent niet dat het beeld niet kan veranderen. Ik hoop van harte dat je gelijk hebt. In ieder geval positief dat jullie in dit topic de discussie aangaan.

Ik heb het een tijdje met plezier gedaan. Helaas schijnen er mensen te zijn die heel graag met die ene hele nare ziekte schelden tegen je persoonlijk. Toen er vrij snel na elkaar zowel mijn vader, moeder, als ikzelf daaraan ziek werden knapte er iets bij me. Nu doe ik het al jaren niet meer, maar toch werd er nog door een voorheen door mij definitief gebande persoon (hoe kan het?) verweten dat ik gekleurd reageerde, terwijl ik altijd naar eer en geweten had gemodereerd. Kortom het is een ondankbare klus en dat ook nog eens zonder dat er iets tegenover staat. Veel respect voor de mensen die het doen, maar geef mijn portie maar aan Fikkie.

1 mei 2021 om 19:49

Ik hoop dat het nu in ieder geval weer goed met je gaat Araman, erg naar om te lezen. Helaas lijkt het schelden met ziektes erbij te horen, maar het is niet meer zo erg als een paar jaar geleden mijn inziens en ik hoop dat de dag nog ooit komt, dat het helemaal de wereld uit is. Ik weet zeker dat bijna alle (hoofd)moderators die ik heb meegemaakt naar eer en geweten hebben gehandeld. Degene die dat niet hebben gedaan zijn dan ook geen Moderator meer. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

1 mei 2021 om 21:03

Ja met mij gaat het naar omstandigheden redelijk goed. Longfunctie schommelt tussen de 30 en 40% maar daar valt mee te leven.

1 mei 2021 om 21:22

Ik ben blij dat het redelijk goed met je gaat en dat je daarmee kan leven. Goed om te horen

Ik heb soms het gevoel dat ik ontzetend gezocht ben als je al mijn verwijderde reacties na gaat kun je vind ik soms echt zeggen dat ik verkeerd heb gereageerd.

Ik vind soms dingen echt oneerlijk en zeker het gevoel dat ik scherp in de gaten gehouden word is frustrerend.

Maar goed mooi artikel!

1 mei 2021 om 21:01

Mijn verhaal klopt al niet meer ik bedoelde natuurlijk dat ik soms het gevoel heb dat ik ontzettend gezocht word als ik reageer dus lees maar over de eerste zin heen

1 mei 2021 om 21:24

Dat je wordt gezocht klopt zeker niet Camielhielkema. Niemand wordt gezocht, sommige worden scherper in de gaten gehouden maar daar val jij niet onder. Blijf gewoon lekker reageren, en dan komen we er samen wel uit wat het euvel is. Bedankt voor je compliment en je feedback!

1 mei 2021 om 21:27

Je wordt echt niet gezocht.
De reden dat je reacties verwijderd worden is niet omdat we de pik op je hebben.
Voordat ik mod werd had ik dat gevoel ook wel, maar als je zoals nu een kijkje in de keuken hebt gehad dan merk je dat dat echt niet zo is.
Lekker doorgaan met reageren en discussieren!

1 mei 2021 om 21:38

Kunnen jullie in het vervolg dan Gedetailleerder uitleggen waarom iets niet toevoegends heeft aan een onderwerp.

Thnx voor de reacties fijne avond beide.

2 mei 2021 om 11:03

Het is al een hele uitdaging om met een kleine groep vrijwilligers alle topics gemodereerd te krijgen. Bij elke reactie gedetailleerd uitleggen waarom iets geen toegevoegde waarde heeft is gewoon niet haalbaar. Er zal vast wel eens een bericht ten onrechte verwijderd worden of ten onrechte blijven staan, maar als je zelf nog eens objectief naar een eigen verwijderde reactie kijkt, zal je bijna altijd moeten toegeven dat die verwijdering terecht was.

Ik vindt het een hele mooie site, heb alleen 1 minpuntje en ben nu al bang dat ik een ban krijg.
Ik kan op mijn mobiel nl niet uitpluizen waarom ik een ban heb, dat moet ik op de pc doen, vindt jammer dat dit niet te regelen is op je mobiel maar mijn punt is meer dat ik geregeld een punt in mindering heb gekregen alleen maar omdat ik bv een keer haha zei.
Kijk ik op mijn pc is de reden niet onderbouwend.
En zo heb ik meerdere punten in mindering gehad met dezelfde antwoord.
Oke heb een keer sukkel gezegd en daarvoor een ban gehad en dat begrijp ik.
Jammer vindt ik dit dat het altijd onderbouwend moet zijn en geen leuke reactie als haha.
Verder ga lekker door zo toppie

2 mei 2021 om 19:56

Waarom zou je hiervoor een ban moeten krijgen mitchajax020? Het is zoals ik al hierboven en ook in het topic al aangaf een discussieplatform. Je mag gerust ergens om lachen, maar alleen haha, dat voegt niks toe aan de discussie. We willen natuurlijk niet dat het hier een FB of insta wordt, denk niet dat dat gezelliger wordt. Over de inbox ben ik het met je eens, maar of daar ooit een oplossing voor komt, weet ik niet. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Een prima inkijk. Het is altijd makkelijker om te klagen op een moderator dan toe te moeten geven dat je zelf iets moet veranderen. Mensen lijken te vergeten dat 't vrijwilligerswerk is en dat die mensen veel tijd en energie steken in het zorgen dat de comment-sectie overzichtelijk blijft met reacties en personen die constructief kunnen discussieren.

2 mei 2021 om 19:58

Inderdaad Sirius, maar dat is aan de andere kant ook wel weer verklaarbaar. Niet iedereen is met ons bezig (gelukkig) dus interesseren zich er niet voor. Vandaar deze inkijk. Bedankt voor je compliment en voor je feedback!

Ik vind het jammer dat humor vaak wordt verwijderd.

waarom is moderator zijn niet betaald? Al is het maar 50 euro in de week ofzo.

9 september 2021 om 14:34

Als je zo een grote community hebt als VZ dan zijn er altijd wel genoeg mensen die vrijwillig een steentje bij willen dragen. En gezien het een commerciele bedrijf is, gaan ze daar natuurlijk gebruik van maken.

9 september 2021 om 14:51

Daarnaast wil dan ineens iedereen moderator worden. Echt 'netjes' is het niet omdat de moderators wel aardig wat werk verzetten (kan ik me zo voorstellen), maar anderzijds ook begrijpelijk gezien het feit dat er mensen zijn die het vrijwillig willen doen.

Ik hoop dat deze reactie niet wordt verwijderd, maar ik heb vaak het gevoel dat het wel of niet verwijderen van een reactie geheel afhankelijk is van de moderator die op dat moment dienst heeft. Het heeft soms naar mijn mening iets weg van willekeur. Al heeft dit misschien ook te maken met het feit dat sommige topics door de werkdruk niet (geheel) gemodereerd (kunnen) worden(vraagteken?).

9 september 2021 om 14:20

Zie het als Nijhuis, Blom en Makkelie die fluiten. Alle 3 fluiten volgens de geldende regels van de Fifa, echter maken ze in de praktijk toch verschillende beslissingen. Zo is het met de moderators natuurlijk ook, zij "fluiten" naar gelang de regels die zijn beschreven in de policies van VZ die je kunt terugvinden onder het kopje community bovenin. Over het algemeen worden deze richtlijnen echt wel vrij netjes gevolgd maar er is in sommige gevallen natuurlijk ruimte voor interpretatie. Echt "willekeur" is het naar mijn mening absoluut niet, in grote lijnen zitten de verschillende mods echt wel gewoon op een lijn naar mijn idee. Feit blijft dat als je het netjes houdt en je mening onderbouwt, je eigenlijk gewoon nooit met puntenaftrek wordt verwijderd.

9 september 2021 om 14:47

Mua, ik weet het niet. Net als bij iedereen is bij mij ook weleens een reactie verwijderd, maar op misschien een enkele uitzondering na kan ik meestal wel begrijpen waarom de betreffende reactie verwijderd is. Ik denk ook dat mensen subjectief kunnen zijn als het hun eigen opmerkingen betreft.

9 september 2021 om 14:55

Laat ik het dan zo zeggen; ik vind het wel of niet verwijderen op basis van 'niets toevoegend' soms erg onduidelijk. Ik denk dat daar de grootste verschillen in zitten qua acties van de moderators. Ik vind de grens/lijn, daar persoonlijk nog wel eens onduidelijk.

Dat zal vooral te maken hebben met het feit dat dit steeds afhankelijk is van de persoon die ernaar kijkt (zoals Sanderk91 ook zegt). Persoon A vindt het niets toevoegen, persoon B vindt het bij de discussie passen. In mindere mate is dat ook zo bij 'provoceren', wat de één voetbalhumor vindt, vindt de ander provocerend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren