‘Ik denk dat Frank de Boer ook Mitchel Bakker goed in de gaten houdt’

Vrijdag, 30 april 2021 om 06:45Dominic Mostert • Laatste update: 06:44

Arnold Bruggink ziet Mitchel Bakker als kandidaat voor EK-deelname met het Nederlands elftal. De linksback stond woensdag negentig minuten op het veld in de eerste halvefinalewedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Manchester City (1-2) in de Champions League. Het verbaast velen dat Bakker op zo'n hoog niveau actief is, maar net als Bruggink ziet ook Adri van Tiggelen in Bakker een potentiële international.

"Ik vind het wel een mooi voorbeeld voor jongens die andere keuzes durven te maken", geeft Bruggink aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. Volgens de analist van ESPN wordt in Nederland 'altijd op de Nederlandse manier' gedacht en is dat niet altijd de juiste denkwijze. "Een carrière moet netjes via de gebaande wegen gaan. Maar in het buitenland wordt er heel anders naar voetbal gekeken. Wij kijken in Nederland vaak naar wat spelers niet kunnen, maar als het voor iemand ergens anders beter op z’n plek valt, kun je soms meer dan je denkt."

Het artikel gaat verder onder de video
'Berghuis is geen moeilijke jongen bij Feyenoord, dat zegt de media'
Meer videos

De reactie van Mitchel Bakker na de nederlaag tegen Manchester City

Volgens Ruud Krol, die als linksachter drie keer de Europacup I won met Ajax en bovendien 83 interlands speelde voor Oranje, komt Oranje nog te vroeg. "Maar hij is jong en jeugd mag fouten maken. Als hij zich in verdedigend opzicht gaat ontwikkelen, kan hij in de toekomst international worden." Van Tiggelen denkt dat Bakker er al aan toe is. "Als je bij zo’n ploeg wordt opgesteld in de halve finale van de Champions League, moet je het ook in het Nederlands elftal kunnen redden. Hij heeft alles wat nodig is om te slagen: voetballende kwaliteiten, loopvermogen en hij schuwt de duels niet."

Bruggink wijst erop dat Bakker na zijn overstap naar Frankrijk lang onder de radar is gebleven, terwijl een speler als Owen Wijndal wekelijks kan opvallen in de Eredivisie. "Maar ik denk ook dat Frank de Boer Bakker goed in de gaten houdt. Het zou gek zijn als aan hem voorbij wordt gegaan richting het EK", voegt de voormalig aanvaller daar evenwel aan toe. Spelers als Daley Blind, Patrick van Aanholt, Nathan Aké en zelfs Tonny Vilhena speelden de afgelopen jaren op de linksbackpositie bij Oranje. In de drie WK-kwalificatiewedstrijden die Oranje vorige maand afwerkte koos De Boer steevast voor Wijndal.

Het optreden van Bakker werd gemengd ontvangen door de buitenwereld. Zowel L’Equipe als The Guardian gaf Bakker een 5 voor zijn optreden tegen Manchester City. Le Parisien was positiever en oordeelde dat 'Mauricio Pochettino werd beloond voor zijn verrassende keuze voor Bakker als linksback'. De vleugelverdediger kende met name in de tweede helft moeite met zijn directe tegenstander Riyad Mahrez. Bovendien werd hij op het veld meerdere keren verbaal aangepakt door Neymar, die niet blij was met balverlies of verkeerde passes van zijn ploeggenoot.


Poll

Verdient Mitchel Bakker in de aanloop naar het EK een kans bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door kanedevader)

Toch lastig. Vond hem gisteren niet al te best aan de bal, maar speelt wel gewoon halve finale Champions League 90 minuten.

29 april 2021 om 22:16

Ja en? Hij viel totaal door de mand. Dat is niet erg, want het waren twee van de beste teams ter wereld op het veld maar dat betekent niet dat hij beter is dan een wijndal op die positie.

29 april 2021 om 22:40

Maar psvfan700 ik vond hem de eerste helft wel gewoon aardig spelen en het wil door een mindere tweede helft ook niet zeggen dat Wijndal beter is op die positie. Het is niet dat er verder heel veel concurrentie is dus ben eigenlijk wel benieuwd

30 april 2021 om 07:36

Inderdaad Wijndal die tegen Ajax niets liet zien en Bakker die in de eerste helft (tweede helft heb ik niet gezien) zich meer dan prima staande hield tegen Man City. Begrijp me niet verkeerd ik vindt dat dat dit de LB van het NL elftal moet zijn, maar zo veel keus is er niet. Zou het dus best begrijpen als hij in een voorselectie zou komen zodat de Boer hem eens aan het werk kan zien.

30 april 2021 om 08:42

@psvfan Dat weet je niet, want Wijndal heeft nog nooit dit soort wedstrijden gespeeld. Ik vond hem trouwens ook niet totaal door de mand vallen hoor. Speelde een goede eerste helft en had het in de tweede helft wel moeilijk. Ik zou wel eens willen weten hoe Wijndal zich staande houdt tegen dit soort tegenstanders, das niet ff wat anders dan mooi mee op komen tegen Willem II.

30 april 2021 om 09:25

Tweede helft zakte heel pdf door de mand. Speler a l s Mbappé, toch een erkende topper , 90 min niet gezien . Dan viel Bakker nog mee

29 april 2021 om 22:17

Idd, afgaande daarop is het niet meer dan logisch dat de bondscoach hem in de gaten houdt. Maar Afgaande op zijn prestaties lijkt me dit geen reeele optie. Vond hem bij Jong oranje ook niet best eerlijk gezegd. Gisteren vond ik hem de eerste helft wel goed moet ik zeggen, en hij is nog jong. Als die zich blijft ontwikkelen kan het wel wat worden denk ik, maar het EK lijkt me te vroeg komen.

30 april 2021 om 11:29

Bakker was abominabel slecht tegen Man City en toont duidelijk aan nog veel tekort te komen voor dat niveau. Dat zag je ook aan het feit dat hij ostentatief genegeerd werd door zijn ploeggenoten en nauwelijks bij het spel betrokken werd.

En dan stellen voor om die jongen mee te nemen naar het EK? Waan van de dag... Hij heeft gespeeld in een halve finale van een CL dus per definitie moet hij bij het NL elftal horen. Dat hij zwaar tekort kwam voor dat niveau én enkel speelt door de enorme armoede bij PSG op de linksachter, negeren we gemakkelijkheidshalve maar even!

Naar mijn mening moet bakker nog veel groeien wil die in aanmerking komen voor oranje. Dat werd deze week weer pijnlijk duidelijk tegen Mahrez.

29 april 2021 om 22:25

Vooral tegen Sane van Bayern werd hij helemaal dronken gespeeld. Was bij jong oranje op het ek zelfs de slechtste speler. Is momenteel nog verre van oranje materiaal. Zit waarschijnlijk bij jong oranje nog op de bank achter Malacia.

29 april 2021 om 22:49

Dan ben je echt matig ja, als je door Sane dronken wordt gespeeld. Ik verwacht niet dat Wijndal Sane nu wel jn de tang zou hebben eerlijk gezegd.

30 april 2021 om 00:04

Ja echt matig door Sane dronken word gespeeld, wat voor een zwart witte troep mening is dat. Ja Sane is niet wat het was 2 jaar terug, maar dan nog is dat geen Sjaak Polak. Hoe mensen hier praten, of je bent de meest getalenteerde en klaar voor de wereldtop, of je kan er helemaal niks van

Ajb niet zeg. Viel gisteren weer zwaar door de mand. Hij heeft letterlijk geen ene specifieke kwaliteit. Nooit assist, altijd balletjes breed, weinig risico is z’n spel. Doe maar niet

29 april 2021 om 22:16

Viel gisteren totaal niet door de mand. Werd echt amper uitgespeeld door zijn tegenstander en levert gewoon de bal in bij de juiste kleur. Bakker had juist altijd heel veel lef als linksback. Ik denk dat als je je kans krijgt in de halve finale dat je wel even twee keer nadenkt voordat je even het veld oversteekt of die actie eruit gooit. Speelde geen wereldwedstrijd, maar viel zeker niet uit de toon.

29 april 2021 om 22:22

Ik weet niet of jij dezelfde 2de helft hebt gezien als mij, maar daar zag ik een hele andere Bakker. Of hij schoot ballen al wat het kan naar voren of over de zijlijn. Verder werd hij amper aangespeeld, het leek of zijn team weinig vertrouwen in hem had.

29 april 2021 om 22:19

In de eerste helft deed hij het prima. In de 2e helft veel minder, maar heel psg was ook minder in de 2e helft. Maar goed; hij zal voor een langere tijd moeten presteren om in aanmerking te komen. Aan de andere kant selecteert fdb erg raar, dus het zal mij niet verassen mocht hij wel worden geselecteerd

29 april 2021 om 22:59

Past toch precies bij het spel wat Frank wil spelen? Risicoloos balletjes breed en terug waarbij de twee cv's het meest de bal hebben. Vond hem niet "zwaar door de mand vallen". Maar geweldig is anders. Op dit moment nog geen Oranje materiaal.

30 april 2021 om 08:28

Waar heb jij het over? Speelde prima en solide de eerste helft. Engelse commentators waren ook onder de indruk. Tweede helft volgens mij twee momentjes, een miscommunicatie met medespeler en een verkeerde bal langs de lijn. Behalve dat speelde hij ook de tweede helft best aardig in een team dat op een gegeven moment er niet meer aan te pas kwam tegen City, ook geen koekenbakkers.

Wijndal lijkt me een klasse of 3 beter, in alles. Zou niet weten wat Bakker bij Oranje zou moeten.

29 april 2021 om 22:44

Heeft Wijndal al eens tegenover Mahrez of Sane gestaan? Ben geen fan van Bakker, maar ik zie in Wijnaldum ook nog niet de nieuwe van Bronckhorst

29 april 2021 om 22:47

3 klasse beter nog wel. Wijndal die het in de Nederlandse competitie laat zien en tegen Letland of Estland vs Bakker die het in de Franse competitie prima doet. Dan lijkt me 3 klasse beter echt onzinnig. We moeten sowieso twee linksbacks meenemen, dus ik zou hem sowieso een kans geven. Malacia is er nog niet klaar voor en Haps was dat voordat Advocaat hem als linksbuiten ging gebruiken wel...helaas heeft Advocaat hem een mogelijk ek door de neus gehoord.

30 april 2021 om 00:45

Bakker is heel matig, maar ik vind Wijndal nou ook niet bepaald Oranje materiaal.

30 april 2021 om 00:50

Naja, eens dat hij het nog niet heeft hoeven laten zien tegen meer weerstand maar het voetbal straalt er gewoon vanaf. Ik vind Bakker maar een vrij houterige doorsnee back die gelukkige transfer heeft gemaakt in zijn jeugd.

30 april 2021 om 13:35

Ik ben het er niet mee eens dat het voetbal van wijndal afstraalt. Het verschil met de helaas geblesseerde concurrent Daley Blind, die de allerbeste optie is voor Oranje, is wat betreft voetballend vermogen heel erg groot.
De eerste helft speelde Bakker goed, maar de tweede helft niet. Dat is geen schande als 19-jarige (?) wanneer het hele team, op Neymar na, inkakt. Als Bakker op zo'n moment niet samen met mannen als Mbappé door de ondergrens zou zakken, hadden we het ook niet over een kandidaat voor Oranje, maar over een vaste waarde.
Wijndal speelt inderdaad goed in de eredivisie, maar dat zit helaas een groot aantal niveau's onder het niveau van de halve finale Champions League. Ik zou Wijndal graag op dat hogere niveau zien spelen en ik vraag me af of hij het beter zou doen dan Bakker.
Naar mijn mening ding je altijd mee voor een plek in het Nederlands elftal als je de halve finale van de Champions League, de crème de la crème van het voetbal, speelt. Zoveel topvoetballers, waarmee ik dus de Frenkies en Matthijssen bedoel, hebben we namelijk niet in Nederland op het moment.

wanneer Bakker het nivo wordt dan is dit triest. technisch maar vooral inzichtelijk schiet hij erstig tekort. is mij een raadsel dat hij daar speelt.

Bakker was zelfs de slechtste op het veld bij Jong Oranje. Alsjeblieft niet zeg..

Het is jammer dat Oranje al jarenlang wisselt van backs en buitenspelers. Het zou mooi zijn als er echt eens uitblinkers zijn op die posities waar je niet omheen kan. Zal alleen maar ten gunste zijn voor het samenspel.

Ik moet een beetje lachen van alle mensen die hier durven te verkondigen dat Wijndal beter moet zijn omdat Bakker een slechte tweede helft heeft gespeeld in de halve finale van de champions league tegen Manchester City. Dat kun je toch niet zeggen? Bakker speelt tegen een van de beste clubs ter wereld en Wijndal speelt mooie potjes tegen kleine eredivisie clubs. De weerstand is dan toch veel hoger voor Bakker. Als je bij een grote club als PSG basis staat in zo'n wedstrijd dan kun je wel ballen hoor. Ik hoop dat het hem lukt, om een volwaardig international te worden en dat hij alle huis-tuinscouts hier de mond snoert.

Als je in de basis staat van een team dat halve finale Champions League speelt zou het gek zijn als je niet in de gaten wordt gehouden. Anderzijds heeft hij mij nooit weten te overtuigen, heb meer vertrouwen in Wijndal.

Er is geen andere Nederlandse linksback die dit jaar op even hoog podium heeft geacteerd. En hij deed het gewoon goed. Ik wil m wel zien in Oranje. Misschien niet op te korte termijn, maar om eerlijk te zijn hebben we daar nu, naast wijndal toch ook weinig toekomst staan.

Hoog podium acteren ja. Willem II niveau, ook. Deze gozer is zo ontzettend slecht, op de eerste helft na afgelopen woensdag. Maar ik ga niet oordelen op 1 wedstrijd. Ik vraag me echt af hoe slecht de backs zijn bij Psg. Ik vind Diallo niet slechter. Wat Bakker wel heeft is opvliegendheid richting naar voren. Meer dan Diallo. Maar zijn passes zijn niet altijd heel zuiver. Misschien dat hij daarom de voorkeur krijgt om het spel van PSG wat vloeiender houdt. Kan me niet voorstellen dat er in de jeugd geen betere backs zijn.

Als je 20 meter achter je linie loopt en ook nog eens achter hem gaat rennen ipv 2 stappen vooruit doen en hem buitenspel zet. Weinig kans . Daar wordt frank niet blij van

Je kan alles zeggen, 1e helft was prima. Tweede was gewoon te snel etc. Maar uit t niets cl basis terwijl hij er altijd uit werd gelaten is knap. Jonge gozer, zou mooi zijn als hij na vd wiel jaren daar kan spelen en zich zou ontwikkelen.

Ik kreeg een beetje het gevoel dat het voor hem een wedstrijdje overleven was. Een van zijn eerste ballen kon hij simpel aan Mbappe geven maar dat werd zo'n rare half hoge bal waar hij niks mee kon. 2e helft schoot hij nog een bal keihard weg omdat hij waarschijnlijk dacht dat de scheidsrechter zou fluiten voor een overtreding terwijl er gewoon door gevoetbald kon worden. Dan heeft hij nog het geluk dat PSG erg verdedigend speelt waardoor alle ruimtes klein zijn. City deed gewoon rondtikken en zoeken naar een gaatje dus echt veel 1 tegen 1 duels heeft hij niet gehad. Dat dit niveau voor nu een maatje te groot voor hem is is geen schande. Wellicht komt dat nog maar gespeculeer over Oranje lijkt me ook wat vroeg.

Mahrez heeft zich prima vermaakt met Bakker als directe tegenstander. Sane had het ook heel goed naar zijn zin. Dus ik snap niet zo goed op basis waarvan hij mee zou moeten naar het EK.

Hoezo moet hij gelijk in het Nederlands 11 tal komen Hij speelt een goede westerijd En gelijk moet hij in het nederlands 11tal Maar ja zo zijn de nederlanders

Past perfect in het Nederlands elftal...balletje breed..balletje terug..geen voorzetten..laat zijn mannetje lopen...alles waar Frank voor staat..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2220 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Manchester United hoopt de prijs van Jadon Sancho te kunnen drukken door Jesse Lingard in de deal te betrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren