Van der Sar ontstemd over besluit kabinet: ‘Wij vinden het onbegrijpelijk’

Donderdag, 29 april 2021 om 18:59Dominic Mostert • Laatste update: 19:05

Ajax is 'zeer teleurgesteld' dat er zondag bij de mogelijke kampioenswedstrijd tegen FC Emmen geen toeschouwers welkom zijn in de Johan Cruijff ArenA, zo meldt de club in een statement. Het demissionaire kabinet besloot donderdagmiddag om de landelijke pilot met toegangstests niet te verlengen, waardoor de stadions in de Eredivisie in de komende speelronde leeg zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door joentje)

Dan maar een groot feest in Amsterdam maken, kijken of Halsema en co daar dan zo vrolijk van worden. Dit kabinet weet gewoon niet wat ze willen.

29 april 2021 om 19:13

Ja heel verstandig en dan gaan de besmetting nog meer omhoog, overlijden nog meer mensen en duren de maatregelen alleen nog maar langer. Het lijkt me verstandig om ons gewoon een beetje aan de regels te houden en niet zomaar dingen gaan roepen en zeggen van "ja dat mocht ook". Eens dat had ook niet gemoeten maar ga nu niet oproepen doen van feesten want daar bereik je alleenaar nog meer ellende neem. Blijf gewoon thuis. Als iedereen dat een jaar geleden had gedaan waren de maatregelen al lang over geweest. Iets van jezelf in de voet schieten.

29 april 2021 om 19:33

Ziekenhuisopnames in Leeuwarden. 1. Kan je dan ook toelichten waarom jij denkt dat de Ajacieden zich moeten inhouden komende zondag? Ik vind het zo makkelijk als mensen maar blijven schreeuwen dat het aan iedereen maar ligt dat dit virus rond dwaalt. Ik vraag me echt af hoeveel mensen daadwerkelijk op de site van de Rivm uitzoekt waar besmettingen nou vandaan komen. Dat is eerder omdat iemand toch een extra bezoeker thuis toe laat, of toch op locatie gaat werken, dan in het buitenlucht. Buitenlucht voegt 0,01% toe aan de besmettingscijfers. Als je echt corona wenst aan te pakken is het eens tijd dat we op de feiten focussen. Niet rellen en boetes uitdelen omdat we buiten zijn, nee boetes geven als we juist binnen zijn, bedrijven waar je wel op locatie werkt waar dit niet hoeft, die moeten aangepakt worden. Mensen die toch meer bezoekers binnen laten in hun huis, die moeten boetes krijgen en dat mag van mij echt met duizelingwekkende bedragen. Maar mensen die nu nog steeds zeuren over buiten activiteiten, mogen zich na een jaar toch echt beter gaan verdiepen in virusverspreidingen.

29 april 2021 om 19:40

Gelukkig mag je het thuis zelf bepalen en kan je daar geen boete krijgen als je geen overlast veroorzaakt. Waarom zou het niet kunnen zoals vorige week eigenlijk? genoeg andere test evenementen kunnen ook gewoon doorgaan, dus ik zie het probleem niet zo. Als ajax kampioen wordt, dan gaan de supporters dat in de stad toch wel vieren. menselijk gedrag en daar doe je weinig aan

29 april 2021 om 19:43

Mij verwijten dat ik zomaar wat schreeuw en zeur terwijl je zelf met een getal van 0,01% aankomt zetten die totaal op niks is gebaseerd. Je kan gewoon besmet raken als je met meerdere mensen op een vierkante meter staat. Ook al is dat in de buiten lucht. Dat samen gaan staan hosselen wat ik van de week op tv zag is totaal ongecontroleerd en gewoon gevaarlijk in de tijd. Doe er gewoon niet aan mee en ga het al helemaal niet via internet aankondigen / voorstellen zoals koningmeester hier doet .

29 april 2021 om 19:52

Volgens mij baseer ik me op de feiten die de Rivm zelf presenteert. Feiten zijn feiten toch? Er is gewoon data te downloaden waar cijfers vandaan komen. Het kabinet heeft ook al meerdere keren erkend dat buiten niks gebeurt, de enige reden dat ze niks willen is bewegingen, men wilt dat we minder in een gesloten trein zitten en daar valt wat voor te zeggen. Maar de mensen die naar Ajax zouden gaan zouden getest worden, je had het kunnen reguleren in het gezonde buitenlucht, nu gaan mensen lekker binnen in groepjes voetbal kijken.

29 april 2021 om 20:00

Jaja, daar is ie weer. de "gewoon thuis blijven hoor dan komt alles wel goed!!!" mentaliteit. Braaf jongen, volgens mij mis jij nog een halsbandje en een koekje. Hoe angstig iedereen wel niet is gemaakt, ongelofelijk. Geen ruggengraat te vinden in het volk.

Wat betreft Van der Sar, met hem mee eens. Het werkte toch prima, waarom dan niet voortzetten..

29 april 2021 om 21:00

@bluegroninger - Tja, dat krijg je ervan als je als overheid zelf het vertrouwen en de solidariteit van de samenleving ondermijnt. En dan volkomen verrast zijn dat mensen niet meer willen luisteren en niet solidair zijn. De mensen die ons vertellen dat we thuis moeten blijven schaatsen in een gesloten schaatshal. Mensen die roepen dat we geen feestje moeten vieren en afstand moeten houden gaan een grote bruiloft vieren zonder 1,5 meter. Mensen die willen dat we solidair zijn met de zorg hebben jaren lang gestemd voor bezuinigingen op diezelfde zorg. Ik vind het niet gek dat je dan zulke situaties krijgt eigenlijk waarin mensen denken "bekijk het maar".

29 april 2021 om 19:31

Mensen weten zelf ook niet wat ze willen, doen maar wat en roepen maar wat. Ze verwachten van alles van de overheden, maar zijn nog hondsberoerd om ook maar 1 maatregel te willen volgen. Daarentegen vind het men 'verstandiger om juist de grens op te zoeken en er het liefst er overheen te gaan. Kan het niet doe het dan ook niet. Gebruik je eigen verantwoordelijkheid naar jezelf, maar vooral naar anderen.

29 april 2021 om 23:46

Het overgrote gros van de maatschappij heeft zich al meer dan een jaar aan alle maatregelen gehouden. Die "grens opzoeken" waar jij het over hebt, gaat over doodnormale en soms banale behoeftes van de mens. Het grootste nadeel van dit beleid is dat een groot deel van de maatschappij, (net als jij) dit soort termen standaard in de mond neemt. En dat baart me eerlijk gezegd best wel zorgen. Ik kan de deur niet eens meer voor iemand openhouden hier in het appartementencomplex, dan deinzen ze al achteruit. In de lift riep een dame ALS JIJ ERIN STAPT, STAP IK ERUIT. Ik ben intussen op het niveau dat ik haar de volgende keer vriendelijk zal vragen de trap te nemen. Totaal maar dan ook totaal doorgeslagen in mijn ogen

30 april 2021 om 22:19

Effecten van angst en propaganda. Maar dat hoef ik jouw niet uit te leggen .

Van der Sar noemt het onbegrijpelijk en is ontstemd. Misschien moet hij dan ff een weekje mee gaan helpen op de IC. Wie is hij om hier zo op te reageren? Ik was zelf bij Willem II vorige week en niemand hield zich aan de regels, dit was in elk stadion te zien en dus niet alleen bij ons. Voetbal is namelijk emotie en met wat bier erbij laat je al snel de regels varen. Zeker als je ook weer medesupporters ziet die je al tijden niet hebt gezien. Daar komt nog bovenop dat het een kampioenschap is dus dan gaan de regels al helemaal los gelaten worden. En dan die negatieve test tja, ik liet me testen. Je krijgt alleen een stokje in je neus en na 10 minuten weet je de uitslag..

29 april 2021 om 19:17

En ze noemen het allemaal succesvol.. op basis van wat? Dat mensen plezier hadden dat zeker ja. Qua besmettingen etc. weet je het niet want je hoefde achter niet te testen..

29 april 2021 om 19:19

En ik ben zeker geen tegenstander van dit soort evenementen want ik vond het geweldig maar deze reactie is totaal misplaatst naar mening en zelfs een beetje dom gezien de situatie waar we in zitten. Maar goed, dat zijn we wel gewend van de mensen in de voetbalwereld, die denken alleen aan eigenbelang.

29 april 2021 om 19:41

Misschien had vd Sar afgelopen zondag na de wedstrijd moeten laten zien dat hij de situatie begrijpt en respecteert door alle spelers binnen te houden toen er door supporters een feestje werd gevierd. Maar daar hebben ze getoond schijt te hebben aan alles en iedereen door lekker mee te feesten.

29 april 2021 om 19:31

Zo'n dooddoener, meelopen op de IC. Alsof hij oproept om alle maatregelen af te schaffen, de vaccinaties stop te zetten en testen te verbieden. Hij is van mening dat er meer mogelijk was. Daar hoeft je het niet mee eens te zijn, er zijn ook mensen die doodleuk nog maanden met allerlei versoepelingen willen wachten. Dat kan, iedereen zijn eigen standpunt in die discussie. De huidige regering vond dat er meer mogelijk was met versoepelingen en waar je dan precies de grens trekt daar ontstaan discussies. Het blijven keuzes, keuzes met gevolgen. Het niet doen is ook een keuze. Wel mogelijk een met het gevolg dat er in de stad alsnog in een ongecontroleerde setting mensen een alternatief zoeken. Je zult beleid moeten maken waarbij je al rekening houdt met hoe de samenleving gaat reageren. Schijnbaar vonden ze dit wijsheid, ik heb er sterk mijn twijfels bij.

29 april 2021 om 19:41

Ja net of je dat anders niet krijgt omdat er 7500 in de Arena zitten.. dat is natuurlijk ook onzin. Het gaat er mij meer om dat hij zo reageert. Ontstemd en vind het onbegrijpelijk. Ruimte voor discussie moet er altijd zijn maar wie is hij om deze woorden te gebruiken? De IC ligt bomvol en wie zijn schuld dat is of Mark Rutte de afgelopen jaren de zorg kapot heeft bezuinigd etc. daar gaat het nu even niet om. Van der Sar kan best zeggen dat hij het graag anders had gezien en dat hij teleurgesteld is maar hij doet net alsof er totaal niks aan de hand is en dat het nergens op gebaseerd is dat er geen fans kunnen komen.

29 april 2021 om 20:42

Als direct betrokkenen iets emotioneler reageren dan moet je daar niet te zwaar aan tillen. Net zoals boze kroegbazen die roepen dat ze kapot gemaakt worden omdat hun café niet open mag. Bij dit soort besluiten horen nou eenmaal emoties, daar moet ook ruimte voor zijn. Het is niet alsof Van der Sar iedereen voor rotte vis uitmaakt of doet alsof er geen corona is. En wat betreft " we parkeren de schuldvraag voor deze situatie" ... een deel van het draagvlak en de (on)gehoorzaamheid vallen wel degelijk met deze situatie samen. Als je oproept tot solidariteit en vertrouwen in de overheid zijn beleid helpt het natuurlijk niet als je beide zaken grondig hebt ondermijnt de afgelopen jaren.

29 april 2021 om 19:53

Hahaha, dat argument "meelopen op de IC." Diezelfde IC en zorg worden op dit moment nog steeds gekort door dit kabinet. Er gaat nog steeds geen geld naar toe en er wordt niet uitgebreid. Verschillende initiatieven van vrijwilligers worden afgewezen. Er gaat 10 miljoen maar de zorg en 30 miljoen naar gendergelijkheid. Als mensen zoals jij nou even voor zichzelf gaan nadenken, is deze wereld een stuk beter af. Mijn god, dat mensen dit verhaal nog kopen, ongelooflijk.

29 april 2021 om 20:10

Lees je mijn reactie of niet? Ik zeg nog, het maakt nu ff niet uit wie zijn schuld het is dat de IC capaciteit niet is uitgebreid of dat de zorg niet is opgeschaald. Het gaat om de feiten waar je het nu mee doen. En die feiten zijn dat er mensen zijn die zich dag en nacht kapot werken voor een kut salaris om mensen in leven te houden. Dat is gewoon de werkelijkheid, je kunt kritiek hebben op de manier van besturen van Rutte en co maar daar hebben die mensen nu totaal geen zak aan. Doe maar net of het allemaal niet waar is omdat je het niet van dichtbij ziet. Die mensen werken zich kapot man. Maar mensen vinden met 7500 in de Arena zitten een stuk belangrijker..

29 april 2021 om 20:54

Ik-zelf werk in de zorg en mijn vader lag in het ziekenhuis wegens corona. En dat ik mijzelf kapot werkt, komt niet door corona. Dat komt door dit kabinet. Elk jaar liggen de IC's overvol, dus de noemer corona is een non-argument.

29 april 2021 om 23:52

Waarbij je de exponentiële groei van dit virus zeker niet hoeft te ontkennen. Dat is anders dan reguliere jaren. De vraag is terecht of je alle andere factoren (die door de factor tijd zijn gaan meespelen) binnen de maatschappij ook moet gaan meewegen. Godzijdank ziet het kabinet dit nu ook in. Jammer dat er wel nog steeds de kop in het zand wordt gestoken bij alle buiten-activiteiten. Men gaat elkaar opzoeken, dus reguleer het dan zoveel mogelijk! Als men het echt allemaal echt niet meer weet krijg je dan het argument reisbewegingen. En daar kun alles wel mee naar binnen praten. Terwijl je juist wil dat mensen meer naar buiten gaan vanaf nu!

Misschien had het geholpen als jouw spelers niet daar boven een feestje stonden te vieren met alle risico's van dien.

29 april 2021 om 19:36

Ik snap het punt niet. Al die spelers zijn toch getest met de volledig betrouwbare PCR test? Die supporters hadden er sowieso wel gestaan en gefeest, maar schuif jij anders lekker de schuld naar de spelers toe. Oja, enige vorm van vreugde en spontaniteit is natuurlijk verboden

Zo zullen de mensen in de Amsterdamse zorg ontstemt zijn geweest dat er vrijdag bij jouw stadion (inclusief aanvoerder en trainer) lekker hutje mutje stonden te hossen Edwin. Maargoed, kan jou dat bommen toch? Kan jou het schelen dat er onder de vele Ajaxsupporters mensen zijn die hun club willen huldigen maar zich toch na een dubbele dienst weer moeten melden omdat collega's al oververmoeid zijn uitgevallen. Of ze willen een terrasje pakken.... ik ga niet roomser zijn dan de paus want ben heel blij dat ik bij Feyenoord Vitesse ben geweest, maar ik neem het niet als vanzelfsprekendheid. We zijn van een hoop afhankelijk en hoe belangrijk zo'n dag ook is voor mij, het is geen eerste levensbehoefte nu. Daarover zo klagen kan je als regelrecht ongepast beschouwen.

29 april 2021 om 20:08

Waarom dan? Iedereen was negatief getest.

De voetballerij heeft een heel seizoen een uitzonderingspositie gehad op andere vormen van entertainment, andere sporten en noem maar op. Wees blij met wat je tot nu toe hebt gekregen en loop niet elke keer te zeuren als je niet krijgt wat je wil.

Je merkt heel erg dat de regering in een intern conflict zit tussen doen wat het OMT zegt, doen wat het volk wil en draagvlak behouden. Als je naar de besmettingscijfers kijkt kon er nog lang niet versoepeld worden maar onder hem mom van risico nemen hebben we het toch maar gedaan. Dan houden ze een paar testen met fans die best wel een succes waren maar durven ze het toch niet aan om dat door te zetten. Het is ook niet te doen om beleid te maken waar niemand over zeikt maar een beetje meer duidelijkheid en logica zou ook wel fijn zijn. Ik vind het trouwens wel opvallend dat mensen grote groepen fans die buiten feest vieren geen probleem vinden. Het buiten zijn is misschien het probleem niet maar al die mensen moeten ook weer met het OV naar huis of hebben ergens binnen een afterparty. Het is gewoon niet handig.

29 april 2021 om 22:27

En terecht, de versoepelingen. Hetzelfde OMT dat steeds verregaande maatregelen trof op basis van prognoses, is nu opeens terughoudend op basis van diezelfde prognoses. Bijzonder! De modellen tonen aan dat het kan, en de samenleving wil intussen meer dan overleven: namelijk stukje bij beetje terug naar leven. Het grappige is ook dat het (in mijn ogen overdreven) beleid van het afgelopen jaar begint te back-firen. De samenleving is bang (en op vele andere vlakken ziek) gemaakt en intussen kunnen test-evenementen al niet eens meer. Ik vind het heel erg vervelend voor de mensen op de IC's, maar keep in mind dat het de meest zichtbare plek is van ellende. Alle psychische ellende zie je niet liggen op een IC, maar kan langer blijvende schade opleveren. Je weet dat mensen nu de ruimte (lees normaal leven) op gaan zoeken, dus stop met je kop in het zand steken en elkaar zo gruwelijk verwijt maken. Ik schrik echt van de reacties van mensen om mij heen. SCHANDALIG DAT JONGE MENSEN ELKAAR WEER AAN HET OPZOEKEN ZIJN roept mijn dan. Wie is er dan extreem in zijn gedachtes? Maar dat is mijn mening..

30 april 2021 om 04:07

Of het beleid overdreven was weet ik niet. Ben geen viroloog en heb me er ook niet extreem in verdiept. Mijn punt was meer dat de communicatie van de regering en het OMT gewoon heel raar is. De Jonge beloofd dingen die hij niet waar kan maken, de uitleg over de maatregelen is er wel maar heel langdradig en als OMT leden het niet eens zijn met het beleid dan zoeken ze de media op. Allemaal dingen die nou niet echt bijdragen aan draagvlak en een consistent verhaal. Volgensmij zeg ik ook nergens dat ik geen begrip heb voor (jonge) mensen die elkaar opzoeken. Die grote menigte van Koningsdag in bijvoorbeeld Amsterdam was misschien wel een beetje dommig maar een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid is volkomen te begrijpen. Denk dat er weinig mensen zijn die zich perfect aan alle regels houden. Mensen hebben sociale contacten nodig en als we met z'n allen een beetje nadenken moet dat best mogelijk zijn. Vooral dat nadenken is belangrijk. Er is een verschil tussen "JONGE MENSEN DIE ELKAAR OPZOEKEN" en jonge mensen die ieder weekend op een volgepakt zolderkamertje een disco houden bijvoorbeeld. Voor die laatste groep heb ik dan weer wat minder begrip. Dat is gewoon dom.

Zo vreemd is het helemaal niet, het was immers een test die was gepland als eenmalig. Dat iedereen dan begint te kraaien dat we dit moeten toelaten is leuk, maar dat is nooit de verwachting of het idee geweest. Of hoor je pak hem beet Guido Wijers en Hazes ook klagen dat ze nu niet dagelijks mogen optreden na ‘hun’ test experiment?

Hier kan ik alleen maar om lachen . Je hoeft geen helderziende te zijn om te voorspellen dat er na afloop van de wedstrijd 10.000 of meer ajax supporters op een kluitje staan te zingen . Burgemeester durft toch niet in te grijpen . Geen publiek is gewoon uitstel .

30 april 2021 om 14:51

De burgemeester durft niet in te grijpen? Ik ben bang dat de ME inclusief paarden & waterkanonnen zondag in grote getalen aanwezig zijn in Amsterdam.

Ik vind het gezeur het was een pilot. Die stopt een keer en daar was bekend. Komt gewoon over als klein kind wat snoepje wil deze krijgt en dan de complete zal wil. Misschien als Ajax de testen betaald of de supporters laat betalen. Want de pilot wordt van ons geld betaald.

De regering had ze afgelopen zondag al gematst maar ze heb het zelf verprutst door tegen FC Utrecht gelijkspelen en nu janken dat ze er geen supporters aanwezig mogen zijn

Zie hier weer veel mensen roepen over volle ic’s en dergelijke. De media niet gevolgd mensen? De artikelen en uitspraken spreken elkaar gigantisch tegen. Los daarvan is aangetoond dat het met publiek kan. Punt. Dit kabinet voert van meet af aan een onbegrijpelijk beleid. Er is geen touw aan vast te knopen en dat is het nooit geweest. Geen speld tussen te krijgen al zal ik vast weer allerlei ongefundeerde hoon en mogelijk punten aftrek of een ban krijgen. Het zal allemaal wel. Klaar met al die deugmensjes die niet zelf na kunnen denken. En voor de duidelijkheid ik bagatelliseer niks, ik houdt me bij de feiten.

Zeer verstandig. Nu gaat iedereen lekker in de stad kijken of men gaat richting de arena na de wedstrijd. Dit zal vermoedelijk de eerste keer in jaren zijn waarbij een kampioenschap feest uit de hand gaat lopen. Proficiat aan de overheid.

Goed bezig Edwin, je hebt het heerlijk begrepen, vorige week was een eenmalige test, het was niet de bedoeling dat er deze week ook een test zou komen, de 538 test ging ook niet door, dus vanzelfsprekend is het zeker allemaal niet. Als Ajax vorige week donderdag gewoon van utrecht had gewonnen dan waren ze afgelopen zondag kampioen geweest en hadden die mensen een kampioenswedstrijd live gezien, nu moeten ze het zien vanaf een scherm thuis.
Als Femke ballen heeft dan gooit ze alle toegangswegen dicht en geeft ze geen toestemming voor wat voor festiviteiten dan ook, maar dat zal wel weer een softe foei worden en verder niks, gelukkig zijn alle cafe's op het leidsche plein zondag al dicht.

30 april 2021 om 15:13

Mooie conclusie! De 538 test ging niet door, omdat het volk intussen zo gek gemaakt is dat zelfs testen al niet meer mogelijk blijkt. Waarom een test doen om vervolgens niks met de resultaten te doen? Als Femke iets van begrip heeft voor menselijk gedrag en de ontwikkelingen binnen de maatschappij in het afgelopen kwartaal, sorteert ze hierop voor. Want feest gaat er gevierd worden, de vraag is alleen hoe. Ben zo ontzettend klaar met al die verwijten om doodnormale dingen!

Mensen die nog steeds huilen, we zijn een jaar verder hou een keer op man gooi alles gewoon open, net als de avondklok 0 effect heeft behalve voor het vullen van de staatskas.. 9 miljoen😴 slaap lekker verder 🐑 Leuk hoor terrasjes open van 12-18, in regenachtig NL, lekker rendabel.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
249 fans
50 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren