Steijn niet in quarantaine na Ibiza-trip: ‘Hij stapt vanuit de auto op het veld’

Donderdag, 29 april 2021 om 18:43Dominic Mostert • Laatste update: 18:47

Hoewel hij donderdag terugkeerde van een zesdaagse zakentrip op Ibiza, gaat Maurice Steijn niet in quarantaine. De trainer van NAC Breda leidt zaterdag voor het eerst deze week de groepstraining in Zundert; vrijdag heeft NAC een vrije dag. De overheid adviseert vijf tot tien dagen in quarantaine te gaan na een buitenlandse reis, maar NAC meldt in een verklaring aan BN DeStem dat Steijn op Ibiza dagelijks aan een sneltest is onderworpen en dat de KNVB vindt dat hij verantwoord kan coachen.

Als Steijn het dringende advies van de overheid zou volgen, zou hij de wedstrijden tegen NEC (3 mei) en MVV Maastricht (7 mei) missen, terwijl hij tot die tijd ook geen trainingen had kunnen leiden. De overheid adviseert sowieso om in ieder geval tot en met 15 mei alleen naar het buitenland te reizen als dat noodzakelijk is. Topsporters die internationaal op het hoogste niveau actief zijn worden vrijgesteld van thuisquarantaine na een buitenlandse reis, maar Steijn valt niet onder die noemer uitzonderingen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Wij hebben regelmatig en veelvuldig contact met de KNVB en meer specifiek in dit geval: de bondarts", geeft NAC in een verklaring aan. "Uiteraard hebben wij deze situatie ruim van tevoren getoetst. Ook na de toetsing bevestigt de KNVB dat Maurice Steijn verantwoord kan coachen en dus ook gewoon aanwezig zal zijn bij de wedstrijd (tegen NEC, red.). NAC levert maatwerk, net als de andere clubs als het gaat om de maatregelen en de naleving hiervan." NAC geeft aan 'veel strenger' te werk te gaan dan de maatregelen van het RIVM en de overheid voorschrijven. In de afgelopen maanden heeft de club ruim drieduizend testen afgenomen, waaronder sneltesten.

"Zo ook in dezen. Steijn zal de komende dagen op dagelijkse basis worden getest en gaat uiteraard mee in de reguliere testronde voor aankomende speelronde. Daarnaast heeft Steijn ook de afgelopen dagen iedere dag een sneltest laten afnemen. Steijn komt omgekleed aan op de club, stapt vanuit zijn auto op het veld, behoudt afstand tot alle spelers en staf en stapt na de training weer in de auto", aldus de huidige nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. "Dit in conform de strenge KNVB protocollen die we vanaf het begin al opvolgen. Dit betekent dat Maurice de wedstrijdvoorbereiding op NEC zelf kan leiden, alsmede de wedstrijd."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door gerhardlindhout)

Lekkere voorbeeldfunctie als trainer.... en anltijd maar zeiken op amderen

29 april 2021 om 18:51

Het is een dringend advies, niks verplicht. Dus ik vind het een prima voorbeeld wat hij geeft.

29 april 2021 om 21:47

Nac heeft toch een corona probleem gehad binnen de selectie. Je zou dan toch wel beter verwachten van Steijn.

Tja, na iedere persconferentie denkt de KNVB boven de rest van het volk te staan en dat is hierin blijkbaar niet anders. Wat voor zakentrip moet een trainer doen? Dit was echt voor geen enkele andere zakenman mogelijk geweest hoor.

Het is een advies dus prima dat die gewoon z’n ding gaat doen. Zouden meer mensen moeten doen.

29 april 2021 om 19:14

Nouja, ik hoop niet meer dan nu. Meer dan één (Steijn) is in die zin natuurlijk prima. Voor hun zitten we nu in lockdown en zijn die maatregelen immers, maar als het er veel meer dan nu gaan worden, kan ik dalijk mijn terras weer sluiten. Zou ik zelf erg jammer vinden in ieder geval.

Voor de voetballerij zijn er sowieso andere regels. Die gasten worden 3x per week getest, dus ik vind dit niet gek. Heb veel liever dit dan helemaal geen voetbal. Misschien oneerlijk, maar dat is nu eenmaal zo.

Wat een enge vent zeg deze Steijn. Deze man denkt boven de maatschappij te staan. Waar de zorg hard werkt om mensenlevens te redden heeft deze meneer gewoon zoeits van " ik ben heel belangrijk en ik zal de adviezen maar aan mijn laars lappen". Deze man geeft een zeer slechte voorbeeld aan de rest van de mensen. Je zal toch beter verwachten van deze meneer. Vandaag weer een bekende aan corona overleden , en deze meneer die lapt alle regeltjes maar weer lekker aan zijn laars. Onbeschoft, arrogant , kinderachtig en ook nog eens disrespectvol .

29 april 2021 om 18:55

Heb je het bericht ook gelezen voordat je reageert?

29 april 2021 om 19:00

Ja jij niet " als Steijn het dringende advies zal volgen zal hij ... wedstrijden moeten missen" wat is je punt nu precies?

29 april 2021 om 19:34

Je zegt het zelf al, het is een dringend advies. Geen verplichting. Dus waarom zou hij wedstrijden moeten missen terwijl hij zichzelf elke dag laat testen en de overige ‘regels’ in acht neemt. Niks aan de hand dus.

29 april 2021 om 20:14

Een advies is geen regel. Het is een advies om in quarantaine te gaan, geen regel. Jij zegt dat hij de regels aan z'n laars lapt. Daarnaast is hij meerdere malen getest en telkens negatief. Wat moet je dan nog in quarantaine gaan zitten? Tot slot is het de Knvb die zegt dat het prima is. Wat doen deze man dan fout? Hieronder heb jij het ook nog over dat een test alleen kan vertellen of je Corona hebt, maar sluit niet uit dat je geen Corona hebt.. Als je zo gaat leven, dan mag niemand ooit uit quarantaine.

29 april 2021 om 19:36

Die man wordt continu getest. Ik zie het probleem niet zo. Wat betreft jouw opmerking over de zorg. "De zorg" werkt altijd hard om mensenlevens te redden dat is hun vakgebied en waarschijnlijk ook hun passie. Mijn vriendin werkt ook in het ziekenhuis. Ja, het is druk maar dat is het wel vaker. Probleem is niet zozeer de volle IC, dit wordt pas een probleem als er weer eens iemand in quarantaine moet waarbij het ziekenhuis 10 dagen aanhoudt ipv de voorgeschreven 5 dagen voor ons.

29 april 2021 om 19:45

Een test kan alleen vertellen of je corona hebt , maar sluit niet uit dat je geen corona hebt. Je kan negatief testen en toch corona hebben. Dus er is altijd een risico, en als je er voor kiest om naar Ibiza te gaan, dan heb je je ook maar aan de adviezen te houden lijkt mij , dat weet je van tevoren.

29 april 2021 om 20:13

Dat is echt onzin. Een negatieve test is een negatieve test. De kans op een false positive is net zo groot. En weet je hoeveel? Een paar procent.

29 april 2021 om 20:35

het leven is 1 groot risico.
Het vliegtuig had neer kunnen storten, hij had een ongeluk kunnen krijgen met de auto op weg naar huis.
Als hij elke dag test + het feit dat lang niet iedereen last heeft van corona + dat je niet zo maar besmet bent + dat niet iedereen er wat aan over houdt, lijkt mij het een aanvaardbaar risico.

Je krijgt ook adviezen over voeding, geen alcohol, niet roken, net te veel dit, niet te veel dat, niet te veel zus.

Jij houdt je aan al die adviezen? Donders mooi leven zul je dan hebben.

29 april 2021 om 22:00

Vast ook een jaar geleden heel hard staan klappen voor de mensen in die in de zorg werken.

29 april 2021 om 19:42

Ik vind jouw opmerking anders ook behoorlijk eng, maar dat terzijde. Dat advies is toch om te lachen. Kom je uit een land waar de situatie veel minder erg is en dan moet je in quarantaine. Alsof je in een ander land opeens niet aan de regels hebt gehouden? Eigenlijk zou je na een bezoek aan de Jumbo of Albert Heijn op zaterdag direct 10 dagen in quarantaine moeten

29 april 2021 om 19:49

Als je uit een ander land komt breng je ten eerste meer reisbewegingen en ten tweede heb je nog varianten van het virus . Maargoed wat ik eng vind is dat mensen zijn overtuigd met onwaarheden , en dat deze onwaarheden zijn eigen leven zijn gaan leiden en ook nog door veel "leken" wordt geloofd . Die regel is niet door Jan Pipo de clown bedacht . Je hebt je er gewoon aan te houden, omdat je zelf niet goed genoeg bent geïnformeerd over de risicos die het met zich meebrengt . En als ik zo de reacties lees zijn veel mensen niet bekend met de risicos en zijn ze allemaal al bestemt met het "onwaarheden virus"

29 april 2021 om 20:18

Wat voor jou een onwaarheid is kan voor mij waarheid zijn en vice versa. Vanuit dat perspectief is jouw (on)waarheid dus ook een eigen leven gaan leiden.

Als je in contact of mogelijk in contact bent geweest met iemand met corona, dan moet je 5 dagen daarna een test doen... maar een sneltest, op de dag van terugkomst is ook prima dus? Die 5 dagen incubatietijd hoeven niet meer dus.. dat scheelt weer paar dagen..

Zoals de voorzitter van de Graafschap zou zeggen ‘fuck Steijn’. Redelijk vergelijkbaar met hoe Steijn in deze affaire handelt. Steijn zegt ‘fuck Nac, ik ga naar Ibiza tijdens de beslissende fase van het seizoen’. Steijn zegt ‘fuck de quarantaine adviezen, men krijgt de corona maar als ze pech hebben dat ik het meeneem’. Een hele egoïstische man die Steijn, die solliciteert duidelijk naar een plekje in de Super League. Alleen maar ik, ik, ik,

30 april 2021 om 08:48

Misschien had die voorzitter toch wel gelijk?

Wat moet ik mij voorstellen bij een voetbaltrainer op een zesdaagse zakentrip naar Ibiza?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. El AllouchiMiddenvelder3613
T. HayeMiddenvelder330
D. MaloneMiddenvelder321
N. VenemaAanvaller305
L. ImmersMiddenvelder286
N. OlijKeeper330
S. van HooijdonkAanvaller2714
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NAC Breda.

8 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren