Real Madrid bevestigt blessure; Spaanse media vrezen einde seizoen

Donderdag, 29 april 2021 om 15:14Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:13

Daniel Carvajal komt volgens Spaanse media dit seizoen niet meer in actie voor Real Madrid. De rechtsback heeft een spierblessure opgelopen. De Koninklijke heeft de blessure bevestigd via de officiële kanalen, maar doet zoals gebruikelijk geen uitlatingen over de duur van de herstelperiode. Onda Cero en AS melden dat Carvajal dit seizoen niet meer inzetbaar is. Daar tegenover staat de aanstaande terugkeer van Sergio Ramos, Federico Valverde en Ferland Mendy.

Carvajal moest zich dinsdagavond in de halve finale van de Champions League tegen Chelsea (1-1) noodgedwongen laten vervangen door Álvaro Odriozola. De blessure van de rechtsback is de zoveelste tegenslag voor Zinédine Zidane dit seizoen. De Franse oefenmeester kampt al het hele seizoen met blessureleed binnen zijn selectie en ziet de ene na de andere verdediger wegvallen. Ook Carvajal moest het grootste gedeelte van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. De rechtspoot kwam in slechts 15 van de 45 wedstrijden in actie. Door zijn nieuwe kwetsuur is het zelfs de vraag of hij het EK gaat halen met Spanje.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De afwezigheid van Carvajal vormt een aanzienlijk probleem voor Zidane, daar de trainer ook al niet kan beschikken over Lucas Vázquez. Hij viel in de gewonnen Clasico tegen Barcelona (2-1) uit met een blessure aan de knie en wordt eind mij pas terug verwacht. Ook het meespelen van Marcelo in de return tegen Chelsea is hoogst onzeker. De linksback is door de Spaanse overheid aangewezen om te helpen tijdens de verkiezingen in Madrid, volgende week dinsdag. Real gaat er alles aan doen om de Braziliaan alsnog op tijd in Londen te krijgen, maar de vraag is of dat gaat lukken.

Tegenover alle blessuregevallen staat de terugkeer van Mendy en Valverde. Laatstgenoemde is op de weg terug van het coronavirus, terwijl ook Mendy zich in de laatste fase van zijn herstel bevindt. Ramos kan mogelijk komend weekend alweer minuten maken als Real aantreedt tegen Osasuna. Verwacht wordt dat Zidane voor het duel met Chelsea weer teruggaat naar een viermansdefensie, waarbij Mendy eventueel de plek van Marcelo kan innemen en Valverde het middenveld moet zien te versterken. De Uruguayaanse middenvelder is ook inzetbaar als rechtsback, zo bleek eerder dit seizoen.

In de voorhoede kent Zidane de minste problemen als het om blessuregevallen gaat. Mocht de Franse leermeester kiezen voor een 4-4-2-formatie, dan is de enige vraag wie Karim Benzema komt vergezellen in de aanvalslinie. Eden Hazard, Vinícius Júnior, Marco Asensio en Rodrygo komen daarvoor in aanmerking. Vinícius lijkt een streepje voor te hebben, maar zijn optreden tegen Chelsea heeft volgens AS twijfels doen rijzen bij Zidane, die overweegt om Hazard een kans te geven tegen zijn voormalig werkgever, mocht hij honderd procent fit zijn.


Poll

Wie bereikt de finale van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Animo carvajal, hopen dat hij gauw terug is.

We hebben zo ondertussen meer blessures als goals dit seizoen..

29 april 2021 om 15:28

Als het tegenzit dan zit het ook echt tegen.

29 april 2021 om 15:37

En om het nog leuker te maken mist Marcelo de wedstrijd tegen Chelsea omdat hij stemmen moet gaan tellen.

29 april 2021 om 15:42

Ik heb gehoord dat het op verzoek van Real zelf is. Want dan hieven ze hem niet te vertellen dat ze hem liever niet meenemen

29 april 2021 om 15:50

Schitterend heuvel haha aan marcelo hebben we niks aan

29 april 2021 om 16:58

Niet normaal zeg dat aantal blessures.

Misschien heb ik het aan het verkeerde eind, maar als het goed is is Carvajal de laatste, zeg maar, 6 CL seizoenen uitgevallen in de halve finale/finale.

Kan iemand dit bevestigen?

29 april 2021 om 15:28

In de CL finale twee keer uitgevallen met een blessure (waardoor hij een EK en WK heeft moeten missen). Helaas, Real kan niet meer op hem bouwen. Vanaf 2014 was hij echt geweldig samen met Marcelo. Wordt een drukke zomer voor Florentino Perez. Ramos en Varane zullen mogelijk vertrekken. Verder hopen dat Isco, Marcelo, Asensio en Bale ook verkocht kunnen worden. Daarvoor moet een nieuwe rechtsback, centrale verdediger, linksback en een aanvaller van gehaald worden. Pfoe succes Perez!

29 april 2021 om 16:48

Ik zou niet per se een nieuwe rechtsback halen. Dit drama seizoen voor Carvajal is normaliter een uitzondering. Zoveel blessures heeft hij nooit gehad. Ik zou Nacho gebruiken als backup voor beide backs volgend jaar en Vazquez, Odriozola en Marcelo laten gaan. Ook Alaba als die komt zou die linksachter kunnen staan en Militao kan ook op rechts bijspringen. Centraal heb je dan Ramos (hopelijk verlengt die), Alaba, Militao en Nacho. Nacho zal via zijn flexibiliteit weer genoeg minuten maken, wat hij ook als perspectief wilt om te verlengen. Verder zou ik aanvullen met jeugd zoals Chust en Miguel Gutierrez. Varane verkopen. Door afscheid te nemen van Vazquez, Varane en Marcelo bespaar je in je achterste linie toch al wat waarmee je Alaba perfect kan financieren en zelf iets overhouden. Als je vooraan hetzelfde kan doen met Isco, Mariano en Bale voor Mbappe zit je wel goed. De meeste van de opgenoemde spelers brengen toch weinig bij aan de huidige selectie (met uitzondering van Vazquez en Varane waarbij die laatste vervangen wordt door Alaba)

29 april 2021 om 17:05

Sorry Concha maar Carvajal is al seizoenen super blessure gevoelig. Jij denkt aan prime Carvajal van 2013 -2018 dat waren eens mooie tijden nadat we jaren lang een Arbeloa op die plek hadden, een Essien en soms zelfs een Hamit Altintop, was Carvajal perfect, met zn drive, werklust, assists en verdedigende taken. Maar helaas sinds 2018 is die man aan jet affakkelen en de laatste 3 seizoenen is carvajal merendeels geblesseerd en daarom onbegrijpelijk dat we geen goede vervanger op de RB hebben. Carvajal mag samen met Isco en Asensio weg, het is klaar met hem zelfde als met Bale, na al die blessures kan het lichaam het niet meer aan en gaan ze qua niveau achteruit. Juist vasquez waar ik totaal geen fan van ben deed het geweldig op die plek de laatste maanden en als die wil blijven dan hebben we een goede vervanger. Anders odriozola verkopen en carvajal en twee nieuwe spelers halen.

29 april 2021 om 17:19

Carvajal speelde vorig jaar 35 wedstrijden? Waarvan 24 in Laliga.

Wanneer wordt Vazquez dan weer terug verwacht?

29 april 2021 om 15:35

Een precieze datum weet ik niet, maar de eerste geluiden waren dat zijn seizoen erop zat.

Toen ik de titel las dacht ik echt dat het weer om Hazard ging. Maar Carvajal is ook niet echt een uitzondering.

Doe mij maar weer Ramos op rechtsback. We lijken niet veel keuze te hebben.

29 april 2021 om 15:45

of 3 achterin omdat we dus geen RB meer hebben van niveau. Waarschijnlijk daarom dat zidane uit het niets kwam met een 3 5 2 formatie in de eerste wedstrijd tegen Chelsea

29 april 2021 om 16:03

Een 4-3-3 met Nacho op rechtsback en Valverde als rechtsbuiten (een beetje zoals in de classico dus, alleen dan Nacho in plaats van Vazquez) lijkt me eerlijk gezegd een beter idee. De 5-3-2 van tegen Chelsea zorgt ervoor dat de aanval teveel op een eiland staat en de bal dus moeilijk in de ploeg gehouden kan worden.

29 april 2021 om 16:34

Valverde stond geen rechtsbuiten in de classico, hij was juist de rechterwingback of rechtermiddenvelder.

Verder ben ik het met je eens, ik zou echter Hazard opstellen in plaats van Vinicius voorin. Ik zie Eden zomaar is toveren tegen zijn oude werkgever op Stamford Bridge.

29 april 2021 om 16:51

Zal wel Nacho worden op rechtsachter zoals je zegt. Verwacht ook dat Valverde zal spelen voor de fysieke arbeid, zodat Modric en Kroos zich meer op voetballende zaken kunnen storten. Mendy zal ook meer bijbrengen defensief, zodat ook dat geen zorg hoeft te zijn van het middenveld. Voorin verwacht ik dat Hazard zal beginnen ipv Vinicius. Ramos zal afhangen of hij komend weekend minuten maakt.

Niet te geloven dit seizoen! Waarschijnlijk komen Ramos, Mandy en Valverde weer terug! Eindelijk een beetje goed nieuws!

29 april 2021 om 15:31

Ramos wel, Mendy en Valverde hebben niet getraind vandaag. Dus die zijn een twijfelgeval voor woensdag tegen Chelsea.

29 april 2021 om 15:51

Je hebt nog een week zowat, dat redden ze wel.

29 april 2021 om 15:57

Ik hoop het, maar vooraf hadden ze ingepland om wat minuten te kunnen maken tegen Osasuna zaterdag.

Die is ook gewoon klaar. Buiten zijn enorme blessuregevoeligheid is hij ook kwa niveau enorm achteruit gegaan

Ze lieten Hakimi gaan omdat ze deze Carvajal beter vonden, besef dat eens..

29 april 2021 om 15:29

Nee ze lieten Hakimi gaan omdat Hakimi een basisplaats wilde hebben. Zidane wilde eerst kijken hoe hij het zou doen in een viermans verdediging. Hakimi koos voor zekerheid en speeltijd.

29 april 2021 om 16:58

Ik snap het wel , Carvajal is defensief ook wat zekerder dan Hakimi. Zijn twee totaal verschillende type backs

29 april 2021 om 16:59

Dit had niemand kunnen voorzien toch? Dus ik snap het punt van de opmerking niet zo. Hakimi is overigens een geweldige speler.

29 april 2021 om 17:02

Totaal niet mee eens. Hakimi is in potentie de beste rechtsback ter wereld. Natuurlijk geef je deze jongen een basisplaats boven de onstuimige Carvajal.

29 april 2021 om 17:08

Nou vele van ons wel hoor, want als je Real volgt dan zag je dat Carvajal de laatste 3 seizoenen regelmatig geblesseerd was en ook weken lang eruit lag het waren nooit korte blessures van 2-3 weken altijd 5-8 weken lang en dat 2-3 x in een seizoen

29 april 2021 om 17:07

En er moest geld in het laadje komen! Achteraf gezien is het makkelijk praten. Voor Ordi en Carvajal had je waarschijnlijk niet meer voor gekregen dan Hakimi.

Zijn al deze blessures nu een geval van pech bij Madrid of moet de medische staf ook een grondig worden gechecked? Kan toch bijna niet dat er zo veel blessures zijn (corona gevallen uitgezonderd natuurlijk)

Carvajal is wel elke keer ziek zwak en misselijk, blessure gevoelig, heb je niets aan. Snap niet waarom ze hem niet verkocht hebben, zal te maken hebben dat hij Spaans is. Je kan niet op hem rekenen...

29 april 2021 om 15:36

Carvajal heeft Madrid toch jaren goed gediend?

29 april 2021 om 15:57

1 van de beste goals ooit in de CL geassisteerd iig.

29 april 2021 om 17:00

Die omhaal valt toch mee man Ik overdrijf dat mag inderdaad niet vergeten worden, alleen jammer van zijn blessure gevoeligheid.

29 april 2021 om 17:09

Ben het met je eens Aqua en 10o% ook nog eens, ik zei het tegen vrienden van me al oaar seizoenen sinds hij last heeft gehad van z'n hart dat je niet meer op hem kan rekenen.

nog even en zidane valt ook geblesseerd uit. Wat doen ze daar op de trainingen joh

Tsja, het verbaasd me natuurlijk niet. Verhaal van het seizoen dit. Maar Gelukkig zijn Valverde, Ramos en Mendy terug. Mili op rechtsbak kan ook prima.

29 april 2021 om 16:19

Mendy en Valverde gaat het ook niet redden. Heb niet meegetraind en worden ook niet in selectie opgenomen voor komende liga wedstrijd

Als dat zo doorgaat moet Zizou dalijk zelf z’n voetbalschoenen weer aantrekken.

Carvajal is ook zo blessuregevoelig. Is jammer dat je nooit een seizoen echt kan bouwen op hem. Ook qua niveau is die niet meer wat die is geweest sinds de problemen met zijn hart. Jammer weer want was in 2014-2017 echt heel goed.

Hoog tijd om die man nu te verkopen,RM heeft niets aan hem....

Mooi dat Valverde op de weg terug is. Vond hem als rechtsback/rechtsmid echt een vondst, beetje als Kimmich eerder invulling gaf aan die positie bij Bayern, en hoop dat hij zich dan ook op die positie richt voor komend seizoen. Met een linie van Valverde, Casemiro en Alaba voor de 2 centrale verdedigers wordt Real er meteen een stuk sterker op imo. Mogelijk dat we dan ook nog wat langer kunnen genieten van het duo Modric en Kroos met die ondersteuning achter zich.

carvajal einde seizoen, vazzie einde seizoen... Behelpen met Odriozola dus. Kan Madrid wel eens de CL en titel ambitie kosten.

Ook deze man is klaar bij Real. Na iedere 2 of 3 wedstrijden, is ie geblesseerd. Niet te geloven zeg. Ik zat er al op te wachten wanneer die weer eens geblesseerd is. En blijkbaar is het einde seizoen ook nog is. Teller staat alweer op 57 blessures. Belachelijk, echt belachelijk. Zidane krijgt niet eens half respect, want die man flikt het toch weer om voor 2 prijzen mee te doen. Iedereen valt hier en daar weg, en als ze terug komen, vallen ze weer makkelijk weg. Sjonge jonge jonge. Wat een waardeloze seizoen.

Wanneer word dat sanitas er nou een keer uitgelazerd? Het partnership loopt volgens mij dit jaar af dus het lijkt me niet dat ze gaan verlengen ondanks dat ze al weet ik veel hoeveel jaar samenwerken. Het is niet te geloven hoeveel blessures er elk seizoen zijn maar dit seizoen is toch wel het absolute dieptepunt.

Ooit voor gekomen dat een club zoveel blessures heeft gehad? Ongekend hoeveel pech Real Madrid heeft dit seizoen. Gelukkig zijn er weer een paar herstellende.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller335
Vinícius JúniorAanvaller333
K. BenzemaAanvaller3222
RodrygoAanvaller201
T. CourtoisKeeper360
M. DíazAanvaller151
E. HazardAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

841 fans
Verdediger, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 15 2 3 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
Laatste voetbalnieuws

Sergio Ramos legt via Instagram link naar mogelijke nieuwe werkgever

Er is nog altijd geen duidelijkheid over de toekomst van Sergio Ramos. De centrale verdediger van Real Madrid heeft verschillende mogelijkheden gehad om zijn aflopende verbintenis bij de Koninklijke te verlengen,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Manchester United hoopt de prijs van Jadon Sancho te kunnen drukken door Jesse Lingard in de deal te betrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren