Vernietigend oordeel over Eden Hazard: ‘Hij is nooit een echte prof geweest’

Donderdag, 29 april 2021 om 11:43Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:54

Damien Duff heeft flinke kritiek geuit op de fysieke gesteldheid van Eden Hazard. De voormalig speler van onder meer Chelsea is van mening dat de aanvaller van Real Madrid al geruime tijd worstelt met overgewicht en trekt de houding van Hazard sterk in twijfel. Duff is dan ook allerminst onder de indruk van Hazard, die sinds zijn overgang van Chelsea naar Real in 2019 voortdurend te kampen heeft met blessureleed.

Duff, die in het verleden drie seizoenen bij Chelsea doorbracht en twee Premier League-titels won met de club, is van mening dat Hazard altijd heeft geworsteld met zijn gewicht en meer moeite had moeten doen om in vorm te blijven na zijn overstap van Chelsea naar Real. "Hij is nooit een echte prof geweest en hij heeft nooit de drive gehad zoals Lionel Messi en Cristiano Ronaldo", trekt de oud-aanvaller van leer tegenover RTE. "Als hij die drive wel had gehad, hadden we hem waarschijnlijk in hetzelfde rijtje kunnen scharen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hazard kwam dinsdagavond een klein halfuur in actie tegen zijn voormalig werkgever in de halve finale van de Champions League. De buitenspeler werd door trainer Zinédine Zidane binnen de lijnen gebracht voor Vinícius Júnior. Afgelopen weekeinde kreeg hij een kwartier speeltijd tegen Real Betis (0-0). "Je zou je haast zorgen maken over hem in de toekomst", doelt Duff op de vele spierblessures die Hazard dit seizoen opliep. "Hij is dertig en we weten allemaal dat het na je dertigste bergafwaarts gaat qua fysieke gesteldheid. Helemaal bij een speler die het moet hebben van zijn snelheid en dribbels."

Sinds zijn komst naar de Spaanse hoofdstad worstelde Hazard onder meer met kwetsuren aan de voet, kuitbeen en hamstrings. Daarnaast werd hij in november getroffen door het coronavirus. Mede door het aanhoudende blessureleed kwam de routinier tot dusver tot slechts 26 wedstrijden in LaLiga namens Real. "Je zou kunnen stellen dat hij gedurende zijn hele carrière altijd met zijn gewicht heeft gevochten", aldus Duff. "Hij bleek overgewicht te hebben nadat hij op vakantie was geweest. Dat trek ik niet. Als je door Real wordt gecontracteerd voor 160 miljoen euro dien je in de voorbereiding in de vorm van je leven te verkeren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat een kul zeg. Speler vh jaar geweest in de PL en 4x team van het jaar gehaald daar. Vind hem samen met Di Maria een van de meest onderschatte spelers van zijn tijd. Vond juist dat hij in zijn Chelsea tijd, als het even tegen zat, gewoon bleef spelen en zijn ding bleef doen waarna het vanzelf weer goed kwam. Niemand komt in het rijtje Ronaldo/Messi, maar dat Damien Duff dit uitspreekt slaat echt nergens op.

29 april 2021 om 12:06

Zijn pieken waren van hoog niveau, maar hij is nooit echt constant geweest. Ik snapte daarom ook echt niet dat Real hem haalde.

29 april 2021 om 12:12

Hoe bedoel je hij is nooit constant geweest? Hier heeft geloof ik 1 minder jaar gehad bij Chelsea. De rest was gewoon heel goed, net zoals bij Lille.
Bij Real heeft hij gewoon de ene na de andere blessure opgelopen. Maar in zijn jaren bij Chelsea was hij gewoon top, dus relatief begrijpelijk dat Real hem kocht, ook Zidane was fan van Hazard.

29 april 2021 om 13:07

Wat een onzin. Hij heeft 1 slecht jaar gehad, maar dat was dan ook het jaar dat Chelsea rond kerst tegen de degradatiezone aanstond. Verder heeft hij werkelijk ieder jaar het team op sleeptouw genomen en gemiddeld meer dan 20 G+A afgeleverd in de PL alleen al, waarin dat slechte seizoen dus is meegenomen. Hazard wilde al jaren naar Real Madrid en had een grandioos (fit) seizoen in 2018-19. De aankoop was volkomen begrijpelijk. Alleen voor de +-140 miljoen die uiteindelijk betaald is kun je vraagtekens zetten bij een 1-jarig contract.

29 april 2021 om 12:11

Het is wel echt zo dat Hazard altijd erg gelaten is geweest en gewoon wou voetballen. De echte pure prof mentaliteit heeft ie nooit gehad. Op zich is daar niets mis mee en dat wist men in Madrid ook voor ze hem haalden maar met overgewicht aankomen nadat je droomclub 115 miljoen voor je betaald heeft (160 miljoen... waar haal je het vandaan, zeg dan gewoon niets slimmerik ) is wel echt schrijnend hoor. Daar mag best wat kritiek op zijn. We gaan nooit kunnen aantonen dat dat een neerwaartse spiraal wat betreft blessures heeft ingezet maar je kan het er toch niet volledig van loskoppelen.

29 april 2021 om 12:49

Het is misschien niet professioneel maar ik snap het ergens wel als je miljoenen verdient. Je ziet vaker dat dit gebeurt bv Ronaldo Ronaldinho Romario Adriano sneijder vdvaart etc. Ik had hazard graag nog zien schitteren bij real, maar na die 1e blessure lijkt het zijn doorwerking te hebben gehad op de rest van zijn lichaam. Hij is nooit goed hersteld. Hopelijk blijft hij nu fit, tegen chelsea viel hij wel weer gretig in iig.

29 april 2021 om 13:39

Het is ondertussen 160 miljoen geworden.

29 april 2021 om 14:20

Hahahaha ja volgens wie? Meerdere artikels geweest in verschillende media dat het tot 140 miljoen kan oplopen met bonussen. Sommige zeiden zelfs 150 of inderdaad 160. Maar tenzij aantal blessures een van de bonuscriteria was heeft Chelsea er nog geen ontvangen

Tja, is dit nou echt een vernietigend oordeel? Het is algemeen bekend dat Hazard niet leeft voor de sport, en niet net zoals Ronaldo na de training nog even 3 uur in de sportschool doorbrengt. Hazard heeft altijd al gezegd dat hij het gewoon leuk vindt om te voetballen, maar daar blijft het ook bij. Real had dit dan ook kunnen weten toen ze hem kochten.

29 april 2021 om 12:07

Goh, je speelt geen 10 jaar op het allerhoogste niveau met volgens mij maar 1 lange blessure van een maand of 3 als je echt niet voor je sport leeft. Bij Real is er veel mis gelopen, maar als ik de kranten een beetje volg zeggen insiders net dat hij er harder voor leeft dan hij ooit deed. Hij kwam veel te dik aan, dat zeker, maar nu lijkt het meer een kwestie van zijn lichaam dat misschien op is (zag je bv ook bij Rooney en Fabregas die ook al op jonge leeftijd een erg hoog niveau haalden en veel speelden op het allerhoogste niveau) ofwel ligt het misschien wel aan de medische staf van Real. Al die blessures, veel spierblessures en dergelijke ook, das echt niet normaal.

Ik voorzie Hazard een mooie toekomst tegemoet bij het ambitieuze Trabzonspor binnen twee jaar. Turkije past erg goed bij Hazard: Kick and Rush voetbal, goed eten, lekker weer, strand en all-inclusive resorts.

Als er zo'n bedrag voor je betaald wordt, mag je idd op zijn minst mogen verwachten dat je gewicht op orde is.

De man heeft in heel zijn carrière bij Chelsea nog geen 20 wedstrijden gemist door blessures, altijd zo makkelijk. Je kunt je ook afvragen of het niet iets te maken heeft met de medische staf van Real Madrid, die sowieso al een slechte reputatie had. Dat dit seizoen heel de selectie belachelijk veel geblesseerd is, versterkt dat vermoeden alleen maar.

29 april 2021 om 12:16

Tja hij was in zijn tijd bij Chelsea ook wel iets jonger. Ik merk het ook met mij zelf dat ik niet meer alles kan eten zonder aan te komen en meer moet bewegen om fit te blijven. Juist wanneer je ouder begint te worden moet je beter voor je lichaam zijn wil je op dat niveau blijven presteren. Dus misschien is hij nooit een top prof geweest maar komt hij er nu minder makkelijk mee weg.

29 april 2021 om 12:18

Ja natuurlijk. Het verschil tussen 2018 en 2019 was zo enorm dat hij van 4 gemiste wedstrijden bij Chelsea naar 21 ging bij Real Madrid. Dat is gewoon een te grote discrepantie om daaraan te wijten.

29 april 2021 om 12:22

Dat kan inderdaad dat hij in die zomer Iets is aangekomen. Ja dat kan in 1 jaar.

29 april 2021 om 12:48

Tja zo kun je alles recht of krom lullen want alles kan. De kans dat hij gewoon heel veel pech gehad heeft, lijkt me eerlijk gezegd een stuk groter.

29 april 2021 om 13:28

Pech? Hazard kwam 2 seizoenen op rij letterlijk volgevreten met overgewicht aan bij seizoenstart Real Madrid. Dat is geen pech maar simpelweg vreten belangrijkere vinden dan Real Madrid. Mensen proberen dat recht te lullen en het is iedereens fout behalve hazard, tja, hij heeft simpelweg niet de elite mentaliteit om iets op te offeren om te kunnen presteren, zie teamgenoten Benzema Ramos etc, als je ziet hoe hun leven, trainen, in de sportschool etc. Nogal een verschil.

29 april 2021 om 13:44

Begin dit seizoen kwam hij echt niet volgevreten aan.

29 april 2021 om 13:50

Toch echt wel, de foto's lieten dit duidelijk zien, dat is ook de reden dat hij niet speelde begin dit seizoen, RM moesten zelfs een smoesje verzinnen voor het "niet fit zijn van hazard".

29 april 2021 om 13:53

Oké dan herinner ik me dat fout, mea culpa. Maar dat heeft hazard vaker gehad. Zo is hij nu eenmaal en ja dat is niet professioneel. Maar zijn zwaarste blessure lag totaal niet aan zijn gewicht. Dat lag aan een schop op zijn enkel. Mensen staren zich te blind op zijn pens, wat inderdaad onprofessioneel is, maar niet de enige reden voor dit alles.

29 april 2021 om 14:02

Dat klopt. Niet om een discussie uit te lokken, maar Hazard miste letterlijk de seizoenstart 2020/21, zelfs de Belgische coach stelde hem niet op: "This news does not come from a media source, but is proven by his national team manager. Eden took part in the break for the Nations League, but did not manage to play many minutes due to "not being prepared to play for the entire match" as Roberto Martínez explained." Maar de hoeveelheid blessures bij Real Madrid is inderdaad schokkend en geeft te denken over het team, kan best een rol hebben in Hazard kwakkelende gesteldheid, helemaal gezien het feit dat bij Chelsea hij zelden (zoveel) blessures had heb ik me laten vertellen. Mijn punt was meer over z'n onprofessionele mentaliteitsverandering,dat z'n enkel zwaar naar de **** was en zelfs nu nog is, dat moge duidelijk zijn. Hij overwoog zelfs een operatie, die misschien einde carrière zou betekenen.

29 april 2021 om 12:34

@lierse hij miste inderdaad niet veel wedstrijden maar er waren wel aantal Chelsea spelers die wel aangaven dat hij qua training nooit wat deed. Dat hij vooral op zijn talent teert. Een Hazard met Ronaldo zijn mentaliteit had denk ik wel minder blessures gehad bij Real. Bedoel je komt aan bij je droomclub met overgewicht, ook zonde om meteen zo te beginnen.

29 april 2021 om 12:47

Uiteraard het is niet goed te praten. Maar dat heeft uiteindelijk niet eens zoveel invloed gehad op hem. Het is pas echt fout gegaan nadat Meunier hem aan flarden trapte in de CL. De maand voor zijn blessure was hij 1 van de beste, zo niet de beste speler Real.

29 april 2021 om 12:55

Lijkt er idd op dat die 1e blessure zijn doorwerking heeft gehad en hij niet goed is hersteld toen. Te snel weer gaan spelen en daardoor nieuwe blessures gekregen. Je zag het ook steeds in zijn spel dat hij erg voorzichtig was als hij weer mee deed. Bale is wel een trainingsbeest, maar had ook continu blessures, dus lastig om te zeggen waar het aan ligt.

29 april 2021 om 13:32

@lierse1997 "De maand voor zijn blessure was hij 1 van de beste, zo niet de beste speler Real." Dat verzin je hier ter plekke. Ten eerste; Hazard was volgens Marca statistieken de slechtst presterende Galacitico ooit qua cijfers, ten tweede, Benzema was, zoals de afgelopen 3 seizoenen, constant de beste speler, hazard kwam niet eens in de buurt. Hazard had in 5 CL wedstrijden slechts 1 assist, en in 8 Liga wedstrijden slechts 3 assists, dus welgeteld 4 assists in 13 wedstrijden voor die blessure tegen PSG. Werd in die Oktober maand zelfs gewisseld na zijn zoveelste onzichtbare wedstrijd, nauwelijks goals/assists/gecreëerd kansen. Lachwekkend om doodleuk, met NUL feitelijke onderbouwing, te beweren dat Hazard de "beste speler van Real Madrid was voor zijn blessure". Je bent overduidelijk een groot fan van Hazard, maar wat je nu beweert is aantoonbaar onjuist en vooral tamelijk hilarisch.

29 april 2021 om 13:46

Je kunt dat nu wel allemaal leuk lopen beweren maar voetballend was hij inderdaad een van de beste toen. Niet zo moeilijk want Real draaide toen vierkant, maar sowieso is het onbegonnen werk om mensen te overtuigen van iets wat ze zich anders herinneren of gewoon niet zelf gezien hebben.

29 april 2021 om 13:53

Jij brengt je mening alsof het een feit is. Jij VIND dat Hazard voetballend de beste was, gezien je onvoorwaardelijke verdediging hierboven was dit te verwachten, maar je komt totaal niet objectief over, het feit dat Hazard die maand meerdere keren werd gewisseld vanwege zijn zoveelste onzichtbare wedstrijd, zegt genoeg in deze. En een spelmaker/vleugelspits wordt wel degelijk afgerekend op goals, assists, gecreëerde kansen, en daarin schoot Hazard evident te kort. En ga jij nu suggereren of iemand zich het anders herinnerd of zelfs "gewoon niet hebt gezien"??? Beetje vreemde aannames, ik kijk letterlijk alle wedstrijden van RM Barcelona, City Liverpool etc, dus ik weet wat ik heb gezien, de feiten die dit onderschrijven en het merendeel van de Madridsta's online die Hazard matig vonden. Maar goed, ieder zijn mening

29 april 2021 om 14:06

Als jij beweert dat hij de maand voor zijn blessure slecht speelde dan heb je het inderdaad niet gezien of je bent zelf niet objectief. Hij heeft toen in La Liga 8/10 mogelijke wedstrijden gespeeld. In de eerste (Levante) viel hij in na 60 minuten omdat hij terugkwam van blessure. De tweede speelde hij meteen 90 minuten tegen Sevilla. De partij erna zat hij heel de partij op de bank tegen Osasuna, wat kan met een speler die net terugkomt van blessure en als je 2-0 wint. Tegen Atletico speelde hij dan opnieuw 77 minuten. De volgende match tegen Granada ging hij er relatief vroeg af (69e minuut), maar had hij wel een goal en assist. Daarna tegen Mallorca niet in de selectie. De partij erna tegen Leganes een assist en hij speelde 90 minuten. Tegen betis ook 90 minuten gespeeld. Tegen Eibar eraf na 72 minuten maar toen had hij wel een assist. En dan tegen Sociedad opnieuw 90 minuten gespeeld. Je statement dat hij er een aantal keer werd afgehaald omdat hij slecht speelde slaat dus op niet veel aangezien hij er maar 3 keer afgehaald werd en hij in twee van die partijen een goal of assist had. En nogmaals dit is scorebordjournalistiek, en die haal ik alleen boven omdat daar jouw argumentatie op gebouwd is. Voetballend was hij in die periode gewoon echt goed, zeker in zijn samenspel met Benzema.

29 april 2021 om 12:50

Je op de medische staf richting vind ik in deze wat makkelijk. We hebben toch gezien hoe hij bij Real binnenkwam? Veel en veel te zwaar, daar begint het dus al. Je komt bij een nieuwe club, een droomclub voor hem, de kans van je leven. En dan kom je zo binnen?

29 april 2021 om 12:53

Dit jaar kwam hij niet te zwaar binnen en toch is hij weer continue geblesseerd. Je maakt me echt niet wijs dat hazard van een seizoen waar hij 52 wedstrijden speelde opeens geëvolueerd is naar een speler die er nog geen 20 haalt op een seizoen. En de medische staf van real heeft gewoon een matige reputatie binnen de voetbalwereld. Dus ja het is misschien een makkelijke opmerking, maar er zou zomaar een grond van waarheid in zitten.

29 april 2021 om 13:35

Dit jaar kwam hij wel te zwaar binnen, kom op zeg, waarom zit je weer te liegen? Elke Madridsta heeft de foto's gezien van Hazard begin dit seizoen, en daarom dat hij ook niet speelde begin dit seizoen. Je zet jezelf nu echt voor schut met zo doorslaan in Hazard verdedigen, letterlijk elke Madridsta of Marca lezer heeft de foto's van Hazard begin dit seizoen gezien, letterlijk een volgevreten pfafferige kop.

29 april 2021 om 13:50

Alsof hij dit seizoen zo zwaar stond aan het begin? Het kon fitter inderdaad, maar dat is gewoon een regelmatig terugkerend patroon bij hazard.

29 april 2021 om 13:57

Dat laatste zou misschien kunnen maar ik volg Hazard daar niet lang genoeg voor om te kunnen oordelen over z'n Chelsea tijd, maar eerlijk is eerlijk, die foto's van Hazard begin dit seizoen icm dat Real Madrid hem überhaupt niet kon opstellen want "niet fit genoeg" zegt best veel. Heeft de volledige seizoenstart gemist hierdoor.

29 april 2021 om 14:45

@lierse1997 - Dat maakt het alleen maar erger, dat het een regelmatig terugkerend patroon is. Daarmee haal je je eigen verdediging nogal omlaag betreft dit onderwerp.

29 april 2021 om 15:00

Toch niet? Want iedereen gaat er maar van uit dat die blessures komen door zijn houding. Maar hoe valt het dan te verklaren dat diezelfde Hazard het jaar voordat hij naar Real gaat 52 wedstrijden in een jaar kan spelen? En in totaal bij Chelsea minder wedstrijden gemist heeft dan in één seizoen bij Real Madrid?

1 mei 2021 om 18:10

Omdat "diezelfde" Hazard veel fitter oogde dan de Hazard die aankwam bij Real Madrid. Die Hazard had namelijk duidelijk overgewicht en wist dat er niet af te krijgen toen het seizoen al bezig was. Dat is gewoon slecht, hoe je het ook wendt of keert.

29 april 2021 om 14:36

Dat is wel heel makkelijk. Nu wil ik niet zeggen dat hij nog nooit(!) een echte prof is geweest, maar we kunnen tenminste stellen dat hij sinds z'n komst bij Real Madrid al achter de feiten aanloopt. Ik kan niet begrijpen hoe een voetballer die z'n droomtransfer pakt te dik en niet fit aankomt. Dat zegt wel wat over de mentaliteit van 'm. Jarenlang lof gehad vanwege z'n talent, dus nu ook meer dan terechte kritiek over z'n mentaliteit. Dat gaan we toch niet serieus wijten aan de medische staf van Real Madrid? De rest van de spelers hebben er ook geen last van...

29 april 2021 om 14:49

Zo is hij gewoon, druk lijkt hij niet echt te voelen als het op zo een dingen aankomt. En dat is dus al jaren zo. En de rest van de spelers hebben er geen last van? Dit seizoen al eens meegekregen? Carvajal, Ramos en Valverde liggen er ook gewoon heel vaak uit. Zeker bij Ramos is dat echt opvallend. Er is hier altijd iemand die opsomt hoeveel blessures Real dit jaar al heeft gehad en die zit ondertussen al boven de 50. Het zou dus echt wel iets onderliggends kunnen zijn.

1 mei 2021 om 18:09

Ramos heeft niet het eeuwige leven. Die is inmiddels ook gewoon 35 jaar. Carvajal ligt er elk jaar wel twee maanden uit door blessures. Valverde begint net in een toch zwaar seizoen. Nu wil ik niet zeggen dat alles te wijten is aan die argumenten of dat niets te wijten is aan die van jou, maar we kunnen toch gewoon stellen dat Hazard allesbehalve professioneel bezig is geweest rond de overgang naar Real Madrid?

29 april 2021 om 14:51

Het kan deels ook liggen aan die enkel die Meunier kapot getrapt heeft en die tot 2 keer toe geopereerd moest worden, misschien?

29 april 2021 om 15:01

Dat zal inderdaad zeker niet geholpen hebben. Voor die blessure leek het allemaal wel terug in orde te komen met regelmatig 90 minuten op het veld staan. Sinds die enkelblessure valt hij echter in blessure na blesure.

Niet de drive van Messi, Ronaldo (zlatan), Welke voetballer heeft zo'n ongelooflijke dive. Dit vind ik dus geen argument. Als hij moeite heeft met het op gewicht blijven dan is het een tak van de club om in te grijpen. Als je je huiswerk niet maakt/leert dan moet je nablijven
Ik vind het wel frappant dat Bale en Hazard beiden het niet hebben gered/ redden in Madrid

29 april 2021 om 12:14

Neymar heeft een betere dive dan die drie samen zelfs!

29 april 2021 om 12:14

Haha je bent me net voor

29 april 2021 om 12:20

Volgens mij verstaan we niet hetzelfde onder drive (of maak je een grapje?)

29 april 2021 om 12:28

Cas1, Dive, door de vele duikelingen en schwalbes.

29 april 2021 om 13:32

Cas1 je hebt een typ foutje staan in je eerste reactie. "wie heeft er zo'n ongelooflijke dive als die twee (drie)" ik pik er op in met een flauw grapje

Tuurlijk is hij wel een echte prof geweest. De drive van Lionel Messi en Ronaldo echter? Oneerlijk om iedere andere voetballer met hun twee te vergelijken. Messi heeft denk ik nooit een echt bizarre 'drive' gehad, gewoon belachelijk getalenteerd. Ronaldo heeft natuurlijke wel een bizarre drive, maar zo zijn er veel voetballers die de drive van Ronaldo hebben gehad. Het is dat Ronaldo net als Messi een hoger natuurlijk aanleg heeft, welke gecombineerd met zijn drive, heeft geresulteerd in zijn imposante prestaties.

Hazard had het verder kunnen schoppen inderdaad. Maar zo ver als Messi en Ronaldo? Ik betwijfel het. Al met al zonde van zijn blessures. Voor zijn overgang naar Real was hij niet te stoppen bij Chelsea. Ik geloof wel dat de oude Hazard nog steeds in hem zit.

29 april 2021 om 12:11

Klopt helemaal want kuyt heeft ook de drive van Ronaldo maar echter niet het talent

29 april 2021 om 13:02

Hazard had idd nooit de cijfers van die 2 gehaald, zelfs niet in zijn beste jaar. Hazard is een entertainer waar je voor naar het stadion komt en qua dribbel komt hij het dichtste bij messi, maar helaas in de champions league niet top gepresteerd en ook regelmatig mindere periodes gekend.

Wat is dit dan voor frusterend oordeel. Lijkt wel of hij wil laten zien wat hij allemaal durft te zeggen, sinds zijn toekomst bij Real is het inderdaad in en in triest maar bij Chelsea speler van het jaar geweest. Verder was hij daar superieur en heeft hij nog geen 20 wedstrijden gemist. Nu zit het inderdaad al een tijd tegen maar om het zo af te branden, kom op.

29 april 2021 om 12:37

Ja inderdaad heeft gewoon 350 wedstrijden voor Chelsea gespeeld op het hoogste niveau. Beetje meer respect mag wel waarom het nu bij real niet lukt heeft ook wel met blessures te maken

29 april 2021 om 12:43

Yes inderdaad, over drive etc. gesproken denk ik aan een Bale.

Heeft nooit de drive gehad zoals c ronaldo. Sinds wanneer is het een vereiste om zo een drive te hebben? Ik denk dat hazard een levensgenieter is. En simpelweg het niet zoekt om zo een drive te hebben. Was een mooie sierlijke speler bij chelsea en heeft door blessures nog niks kunnen laten zien bij real madrid.

Iedereen vergeet blijkbaar dat zijn laatste seizoen bij Chelsea ook al een was met blessures. Ze hebben hem toen veel laten rusten. En in de Europa league, die ze dan ook wonnen, hebben ze buiten de finale ook allemaal die matchen zonder hem gespeeld. Hij heeft er nooit echt voor geleefd, maar was met momenten een absolute topper. En heeft Chelsea toch enkele prijzen mee bezorgd. Er zijn genoeg spelers die eens ze heel jong al top zijn vroeger moeten afhaken.. als je er dan echt voor leeft en het lichaam niet tegenwerkt, dan kunnen sommige nog doorgaan. Chelsea heeft er het maximum uitgehaald. Een speler die min of meer uit blessure kwam, een contract van minder dan een jaar, toch nog verkopen voor +100 miljoen.

29 april 2021 om 12:51

Hij heeft dat jaar 4 wedstrijden gemist door blessures. Daarnaast heeft hij 37 wedstrijden in de PL gespeeld (52 in het hele seizoen 18/19) met daarin 15 goals en 16 assists. Je moet nu toch toegeven dat dat je verhaal helemaal onderuit haalt?

29 april 2021 om 17:21

Kun je zijn speelminuten ook terug vinden?

29 april 2021 om 19:43

3878, op 52 partijen is dat dus meer dan 70 minuten per wedstrijd gemiddeld.

29 april 2021 om 21:21

Ik heb heel dat seizoen gezien, al jaar en dag chelsea fan. Eerlijkgezegd dacht ik dat ze hem veel meer volledige matchen hadden laten rusten.. Maar gemiddeld 70 minute, ervoor speelde hij effectief zo goed al alles. Ondanks zijn statistieken vond ik het toen al iets minder met hem.

Als ie er zo voor leefde als CR7 en Messi....tsja, het hele knappe aan die 2 is DAT ze steeds blijven leveren. Dat is echt bizar. 15 jaar lang Elke wedstrijd top zijn. Dat kan niet iedereen en daarom zijn zij Juist wie ze zijn.

29 april 2021 om 13:43

Ronaldo ELKE wedstrijd top? Hahaha, dan moet je de afgelopen 3 seizoenen eens terug kijken. Ik snap je punt, maar "elke" wedstrijd is simpelweg onjuist, al helemaal niet gezien sommige onzichtbare zaadpotten bij Juventus.

Bij Eden Hazard vraag ik me weleens af of hij geen traagwerkende schildklier heeft (of in de fase hieraan voorafgaand, ben even vergeten hoe dit exact heet). Hij was, met uitzondering van z’n laatste jaar bij Chelsea, vrijwel nooit geblesseerd en ineens blijkt hij te sukkelen met z’n fysieke gesteldheid / gewicht.Of kijken we naar iemand die barst van het talent, maar een bijzonder laag arbeidsethos erop nahoudt?

Eeuwige zonde, denk helaas dat zijn beste tijd al is geweest. Off topic: Carvajal nieuwe blessure opgelopen. Ik weet niet of ik moet lachen of huilen, maar dit is echt abnormaal wat er gebeurt bij Real met betrekking tot blessures.

Messi heeft de drive van Ronaldo ook niet. Echt geneuzel dit. Hazard is een van de beste Chelsea spelers allertijden. Bij Real lukt het idd niet, maar nooit een prof geweest. Het is geen Roysthon Drenthe of Van der Meyden.

Hazard is overschat en overbetaald. Draagt nooit een team. Zelfde categorie paniek aankopen als Dembele en Coutinho bij Barcelona. Geen groei meer en zelfs achteruitgang. Kansloos verhaal.

29 april 2021 om 13:51

15 goals en 16 assists in 37 PL wedstrijden in 18/19 noem jij “nooit een team dragen” ?

29 april 2021 om 14:44

Ik snap dat hij een Belg is, maar is het nou nodig om een overduidelijk slechte mentaliteit (in ieder geval in de afgelopen paar jaar) zo te gaan verdedigen? Je geeft zelfs de medische staf van Real Madrid de schuld, of althans; je wekt dat vermoeden. Dan zouden veel meer spelers er last van hebben en hadden ze allemaal een bierbuik gehad. Hazard heeft het voor zichzelf verknald en krijgt daar nog royaal voor betaald ook. Overgewicht bij een profvoetballer van dat niveau is onacceptabel!

29 april 2021 om 14:52

Maar dat ligt toch niet allemaal aan zijn pens dat hij geblesseerd is? Daar staren mensen zich echt blind op. De ergste blessures van hazard waren allen aan zijn enkel. En ik zeg niet dat hij een topmentmentaliteit heeft, alles behalve natuurlijk. Maar @GJ zegt dat hij nooit een team gedragen heeft. Wat dus gewoon baarlijke nonsens is.

29 april 2021 om 18:01

Bij de Rode duivels zouden er toch ook meerdere een betere kapitein zijn als hem? Dat overgewicht krijg je door niet fit te zijn en dus niet te trainen. Daarna heeft hij waarschijnlijk proberen compenseren. En wat het resultaat is kent iedereen. Maar, als Meunier die fout niet begaat ziet zijn verhaal bij Real er misschien anders uit. Nu ja, het is zo niet. Hij is op naam gekocht. Ik denk dat al het krediet dat hij van zijn vroegere jaren heeft opgebouwd nu wel ver kwijt is. Het zou doodzonde zijn als zo zijn carrière moet afsluiten of als dit zijn passage bij Real moet voorstellen. Dat er hier zoveel over gediscussieerd wordt zegt toch genoeg..

De Hazard bij Chelsea gaan we bij Real nooit te zien krijgen. Helaas, door omstandigheden, is deze transfer compleet mislukt. En dan krijg je oms (on)terecht de wind van voren. Wat Duff zegt is een beetje overdreven. Maar waar ik niet bij kan is dat je bij de presentatie van je nieuwe club, nota bene je favoriete club en coach, binnenkomt met overgewicht. De enige grote winnaar in dit verhaal is Chelsea, want die hebben hem verkocht op het juiste moment. Stel je voor dat ie vorig jaar was gebleven.

Dit zeggen de meeste (oud)-teamspelers over Hazard. Hij traint nauwelijks en is erg lui op de training. Teert op zijn talenten, maar nu hij in de dertig is, zou hij inderdaad harder moeten trainen om een goede gewicht ook te krijgen, maar dat is hij niet gewend

Hazard is natuurlijk een uitstekende speler, maar zo goed als Ronaldo of Messi was hij nooit geworden. Daar is het allemaal niet speciaal genoeg voor. Overigens is het jammer dat zo'n goede voetballer zo op de achtergrond verdwijnt omdat hij het schijnbaar niet op kon brengen om fit in Madrid aan te komen. Het wordt tijd dat clubs clausules in hun contract gaan zetten waarin dat soort dingen afgestraft kunnen worden. Zo'n Hazard verdient een vermogen en heeft daar nou niet bepaald een goede mentaliteit tegenover gezet. Dan verdien je dat salaris uberhaupt niet. Ik denk namelijk dat voetballers wel twee keer na zullen denken als het hun portemonnee flink raakt.

Waar barca met 10 man moet verdedigen, moesten teams met Hazard het met 10,5 doen. Op de belangrijke momenten heb je 11 personen nodig die over het veld razen. Er zijn zeker jaren dat kwaliteit de grote prijzen in de wacht slepen, maar dat is vaak bij het ontbreken van kwaliteit bij de teams met mentaliteit. Hazard is aanvallend een geweldige speler, qua mentaliteit alleen niet compleet genoeg. Zet bijvoorbeeld een Atletico met net wat meer kwaliteit op het veld en ze rollen Barca en Real op. Daar zit het met de mentaliteit al jaren helemaal snor, de kwaliteit alleen te verschillend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller325
Vinícius JúniorAanvaller323
K. BenzemaAanvaller3121
RodrygoAanvaller190
T. CourtoisKeeper350
M. DíazAanvaller141
E. HazardAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Real Madrid.

766 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 12 3 0 0
2019/2020 Real Madrid 16 1 0 0
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea U23 1 0 0 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
Laatste voetbalnieuws

Scorende Hakim Ziyech straalt van geluk: ‘We kunnen iedereen verslaan’

Hakim Ziyech groeide zaterdag uit tot de eerste speler van Chelsea sinds Eden Hazard in 2016/17 die minimaal tweemaal in één seizoen tegen Manchester City trefzeker is. Mede dankzij de gelijkmaker...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren