Götze droomt hardop: ‘Met Lionel Messi balbezit vieren bij Barcelona’

Donderdag, 29 april 2021 om 10:44Rian Rosendaal • Laatste update: 12:21

Mario Götze kan door een bepaling in zijn contract eerder vertrekken bij PSV, ondanks een doorlopend contract tot 2022. De clausule maakt het mogelijk om tegen een vastgesteld bedrag naar een Europese topcompetitie te vertrekken. Voor de spelmaker uit Duitsland is samenspelen met Lionel Messi bij Barcelona een grote droom, al maakt de middenvelder zich geen illusies. Götze heeft door de jaren heen vooral geleerd dat het heel belangrijk is met welke trainer hij te maken krijgt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Mario Götze volgend jaar nog bij PSV spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Christian Kum droomt hardop : " samen de opbouw verzorgen met Sergio Ramos, dat is echt een droom ". Vervang de naam van Gotze door elk willekeurig persoon en je hebt zo een hoop artikelen. On : 5 jaar geleden zag het er naar uit dat dit een dodelijk duo op het middenveld zou kunnen worden. Nu zal het niet verder komen als Fifa. Ben wel benieuwd naar welke clubs nog interesse hebben in Gotze denk aan Hertha, Valencia of wat denken jullie ?

29 april 2021 om 11:09

Gotze wordt gehaald voor de naam. Na PSV misschien nog een Duitse subtopper, maar vermoed dat hij daar bankzitter wordt en vervolgens een Grieks avontuur. Gok echt dat het zo loopt.

29 april 2021 om 14:00

Precies wat jullie zeggen. Ik denk hierna een club als Hertha, Eintracht of Wolfsburg en daarna inderaad zo'n Olympiakos of zo. Ik gun hem zeker een betere club want aan zijn mentalitiet ligt het volgens mij niet, maar persoonlijk vind ik niet dat hij elke wedstrijd die die bij PSV speelt echt top is (wat sommige mensen wel beweren). Tuurlijk, af en toe een mooie assist, maar hij is ook echt 5/6 westrijden compleet onzichtbaar geweest.

29 april 2021 om 11:39

Over dit artikel, het is gewoon content creating. Zorgen dat er artikelen zijn waar mensen op klikken n reageren. Wij doen er aan mee

Over Gotze: ik vind het echt niet geweldig wat hij allemaal laat zien bij PSV of zo. Zo nu en dan laat hij zien wat hij in zijn mars heeft maar ik vind hem, als hij speelt, vaak vrij onzichtbaar. Misschien moet hij ook gewoon langere tijd fit blijven om echt een lekker ritme te vinden. Maar daar heb ik dan ook weer twijfels bij, of hem dat nog wel lukt, hij is echt wel gevoelig voor kwaaltjes en blessures heb ik het idee. Of hij dus nog een stap hoger gaat kunnen en daar ook echt mee kan draaien, ik weet het zo net nog niet eigenlijk..

29 april 2021 om 12:22

Hans Kraaij jr droomt hardop dat hij een relatie krijgt met de vrouw van Gotze.

29 april 2021 om 12:55

Wie niet!

Götze heeft zijn niveau wel zo'n beetje gevonden denk ik. Misschien nog een stapje richting de Europese subtop (waar PSV zelf ook naar toe wil), maar de topploegen zitten echt niet meer op Götze te wachten.

29 april 2021 om 11:17

De huidige Götze is absoluut niet toe aan een stap hogerop. Hij heeft gewoon niet het lichaam van een topsporter. Doodzonde, want de wereld lag aan zijn voeten, in het jaar voordat hij naar Bayern vertrok. Als je er een beetje kritisch naar kijkt teert hij al een jaar of 6 op zijn naam, en die ene goal in de WK finale natuurlijk 😉. Gewoon fit blijven en lekker bij PSV voor de prijzen gaan, meer zit er niet in.

29 april 2021 om 13:10

Kan me niet helemaal vinden in je verhaal. Ik denk dat Götze momenteel goed op zijn plek zit bij Psv, niet wil vertrekken, en ook niet hoeft te vertrekken. Hij geeft zelf al aan dat de band met een trainer ook heel belangrijk is. Toch is Götze duidelijk een van de beste spelers van PSV en een stap hogerop zal hij best aankunnen. Geen topclub lijkt me, maar een stapje hoger dan PSV kan wel. Dus misschien zit er juist wel wat meer in, maar ik deel de mening dat hij lekker bij PSV moet blijven en daar voor de prijzen moet gaan.

Nou, ik zou me best kunnen voorstellen dat Koeman in hem een prima back-up speler ziet voor relatief heel weinig geld.

29 april 2021 om 12:19

@falcao1984 ja want zij hebben geen spelers als Coutinho die ook op zelfde plek spelen rondlopen. Koeman gaat voor transfervrije spelers als Depay ipv miljoenen uitgeven aan een back-up die het niveau niet aankan, lichaam niet heeft voor topsport en die gewoon echt maar dan ook echt niet nodig is.

Ik ben benieuwd welke competities er in zijn clausule worden genoemd. Hij heeft zelf aangegeven voorlopig niet meer in Duitsland te willen spelen en denk zelf dat fysiek zware competities als Engeland en Frankrijk uitgesloten zijn. Het lijkt me dat de echte Spaanse top hem niet op de radar heeft maar hij kan zeker van toegevoegde waarde zijn bij een Sevilla, Betis of Valencia.

29 april 2021 om 11:12

Voor Barcelona is hij in elk geval een veel goedkopere optie dan jongens als Coutinho en Pjanic. Denk ook wel dat hij met Koeman best een goede band zou hebben.

29 april 2021 om 11:14

Dit is zeker waar en denk ook dat Koeman hem als meerwaarde voor het team kan zien. Vraag me af of hij zelf genoegen neemt met een rol als invaller.

29 april 2021 om 13:10

Ik zou niet weten waarom Koeman hem als meerwaarde voor zijn team kan zien. Je ziet dat hij kwaliteiten heeft, maar hij laat het slechts een keer in de vier of vijf wedstrijden zien, is niet vaak fit en niet beslissend genoeg. Koeman gaat daar zijn handen echt niet aan branden.

29 april 2021 om 14:13

Ondanks dat hij de laatste tijd een beetje tegenvalt, vind ik echt wel dat hij zijn waarde al heeft bewezen. Met name voor zijn blessure was hij de steunpilaar binnen dit elftal. Je merkt ook aan zijn spel dat zijn handelingssnelheid bovengemiddeld is vergeleken met zijn teamgenoten. Bij Barca zou hij makkelijk mee kunnen wat betreft het voetballende aspect. Daarnaast is zijn salaris ook relatief gezien laag. Echter blijft zijn fysiek altijd nog een twijfelgevalletje, maar ik denk dat hij wel meer kan toevoegen dan een Sergi Roberto bijvoorbeeld.

29 april 2021 om 12:21

@rickzwart

Denk eerder een Italie. Spanje is ook gewoon fysiek zwaar hoor. Veel spelers met over mijn lijk mentaliteit. Wordt als gek getrokken en hard gespeeld.

Dat kan die Gotze niet meer aan. Als hij paar keer tegen clubs als Getafe en Atletico speelt, dan is hij gelijk afgeschreven. Kan ja lappenmand voor hem vast reserveren.

De man presteert niks bijzonders maar durft toch te dromen over Barcelona?
Nog even lekker blijven dromen dan denk ik

Die zal na dit seizoen zeker vertrekken, als hij al droomt van Barcelona. Zijn vrienden spelen natuurlijk allemaal in topcompetities, die gaat niet nog een seizoen in onze eredivisie spelen. Vind hem trouwens heel erg tegenvallen in de 2e seizoenshelft, voegt amper wat toe aan het PSV spel. Enige wat voor hem spreekt is dat hij echt een geweldig loopvermogen heeft en daardoor veel beter in het systeem van Schmidt past dan Ihattaren.

29 april 2021 om 11:14

Götze is geen speler die een heel team kan dragen. Maar een goede voetballer vind ik het nog steeds wel. Elke speler maakt goede en mindere periodes door.

29 april 2021 om 11:19

@Falcao1984, Alleen duurt deze mindere periode van Götze al een paar jaar.

29 april 2021 om 11:27

Vind dat je Gotze enorm onderschat. Als je tijdens de wedstrijden op hem let zie je hoevaak hij bepaalde looplijnen heeft waar anderen ontzettend van profiteren. Wat nog veel vaker voorkomt is dat hij zich zelf zo vrij loopt dat hij bij een simpele steekpass zo 1 op 1 met de keeper kan komen. Maar de spelers om heen zien het vaak niet of te laat en dan is de mogelijkheid weer verkeken. Gotze zelf is geen dragende speler. Maar wel een speler die anderen beter maakt. Denk dat hij prima mee kan bij Barcelona. Het spelletje dat Barca doorgaans speelt ligt hem ook veel beter dan het spel van pak hem beet Dortmund. Aan de bal is Gotze nog steeds groot en hij is ook heel balvast in de kleine ruimte.

Balbezit vieren aan de zijde van Messi, dat is een droom. Maar balbezit vieren aan de zijde van Rosario, das pas écht een wonder!

Balbezit. Misschien kan hij beter aan zijn trainer uitleggen dat je met een 4-2-2-2 bijna onmogelijk op balbezit kunt spelen. Zelfs niet met Messi. Met Frenkie en Sergio zou het misschien wel kunnen, dus dan kan ie beter van die twee dromen.

29 april 2021 om 11:38

Psv heeft na Ajax het meeste balbezit met 59.1%, Ajax heeft gem. 64,6%. Goed verhaal.

29 april 2021 om 12:33

Tegen RKC en Willem 2 ja. Ajax lukt het ook op CL / EL niveau. PSV niet bepaald, laat staan dat balbezit daar resulteerde in kansen.

29 april 2021 om 14:08

Waar is dit op gebasseerd? Als je de wedstrijden in de groepsfase erbij pakt heeft PSV 5 van de 6 wedstrijden meer balbezit gehad. De ene wedstrijd tegen PAOK die ze het niet hebben gehad was het 51% om 49%. Ze zijn groepswinnaar geworden en hebben meer dan genoeg kansen gehad. Dit allemaal is trouwens terug te vinden op de bekende zoekmachine.

29 april 2021 om 16:02

Met balbezit alleen win je geen wedstrijden. Lekker belangrijk

Messi dan maar naar PSV?

Heb beetje het idee dat Gotze het zat is bij PSV. Dat ie echt weg wilt. Toch jammer voor PSV, maar het zij zo.

29 april 2021 om 14:10

Heeft van de week nog in een interview aangegeven dat hij na de corona periode een huis in Eindhoven wil gaan kopen. Hij zou natuurlijk kunnen vertrekken maar als PSV supporter geeft dit toch wat hoop.

29 april 2021 om 14:18

Denk niet dat hij per se na dit seizoen weg wil. Zoals hij zelf aangeeft zit hij momenteel goed bij Psv samen met Schmidt die vertrouwen in hem heeft. Denk echter wel dat hij nog ambitieus is. Als je dan realistisch bent is het voor hem beter om na dit seizoen te vertrekken. Hij is fit en met zijn leeftijd en fysiek zou hij nog 1 a 2 jaar wel meekunnen. Vraag is of er wel belangstelling is in de topcompetities voor hem.

29 april 2021 om 17:47

Ach, dit zijn Duitse media. Die hebben een wat andere vraagstelling en sturen dan ook op andere antwoorden aan.

Gotze zou het beste naar Spanje kunnen gaan, bij Sevilla tot Villareal zou hij best kunnen opbloeien.

Hij heeft bij psv altijd redelijk en soms heel goed gespeeld. Je ziet wel duidelijk dat hij in de balaanname, het overzicht, de snelheid van handelen.en zijn techniek bij Barça zou passen. Of hij het ook fysiek aankan is een tweede. Ik denk dat een tweede jaar bij PSV naast een echt goede defensieve middenvelder als Pröpper zijn mogelijkheden aanzienlijk zal vergroten. Het zou dom zijn om hem af te schrijven. Je ziet dat hij veel potentie heeft die hij in een tweede seizoen consistenter zou moeten laten zien.

Götze en Max spelen volgend seizoen in Frankfurt denk ik.. Als Schmidt daar aangesteld wordt als de nieuwe trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren